Thursday, November 22, 2012

# Save GAZA

Assalamualaikum

Please share this for the sake of humanity

Baby killing

Syaheed classmates... how do you feel ?

A baby sister who tried to reach for her dead sister

Was a happy family... but not anymore ..

 9 months pregnancy ... gone

 The last kiss from a mother to her child...

 Fathers standing still

Was a nice and beautiful home....

Who is going to take care of this little boy..?

Aqsa Syarif Malaysia


 This is NOT an excuse for GENOCIDE

 Everybody deserves to have a family, to have a home and to LIVE.

Dimana kita sewaktu GAZA menangis....? Dimana kita...? Dimana kita....? 

Apa yang kita boleh lakukan untuk membantu saudara kita di GAZA :


1. Jangan berhenti berdoa

2. Lancarkan boikot terhadap syarikat yang menyokong kekejaman Zionist

3. Hulurkan bantuan anda dari segi kewangan

“Barang siapa mengerjakan kebaikan seberat zarrah, nescaya dia akan melihat (balasan) nya. Dan barang siapa mengerjakan kejahatan seberat zarrah, nescaya dia akan melihat (balasan) nya.” Al-Zalzalah: ayat 7-8

The choice is in your hands


Thank you for reading this entry !

102 comments:

  1. # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA

    ReplyDelete
  2. YA ALLAH,MENITIK AIR MATA TENGOK GMBR2 TU...KEJAM SUNGGUH...:(

    ReplyDelete
  3. subhanallah !In the name of ALLAH the most gracious, the most merciful. .
    Oh allah, please save Gaza, give them strength,perish Zionist with Havoc !

    ReplyDelete
  4. Salam.. Fatin Liyana, saya minta izin untuk kongsikan gambar-gambar ini di blog saya, untuk tujuan berkempen menyelamatkan Rakyat Palestin di Gaza.. TQ..

    ReplyDelete
  5. Please pray hard for Gaza. Afterall, they're our family =(

    ReplyDelete
  6. sedih sangat tengok keadaan mereka. Ya Allah selamatkan mereka

    ReplyDelete
  7. assalam

    kak fatin... mintak izin nak post entry kak kat fb saya... untuk penghayatannn

    ReplyDelete
  8. #SaveGaza! Kalau nak baca doa2 boleh tengok kat sini

    http://www.faqihahhusni.com/2012/11/prayforgaza.html ^^ hehe

    ReplyDelete
  9. im glad u posted something like this. a silent ambassador u r. respect!

    ReplyDelete
  10. BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT
    BOIKOT

    BOIKOT SEMAMPU YANG BOLEH !

    Boikot itu jihad, dan jihad itu wajib.

    ReplyDelete
  11. kesian btl..klo ble nak amik kanak2 kat sna jd adk angkt ka ank angkt ka...sian btl..huhu

    ReplyDelete
  12. Mintak izin..sy share kt blog sy..
    Ya ALLAH. selamatkan penduduk palestin dari kekejaman zionist...

    ReplyDelete
  13. i want to cry read this entry. :(

    ReplyDelete
  14. Save Gaza!!..Free Palestine..jom support ramai2..tq fatin..

    ReplyDelete
  15. sedihnya ya Allah..ya Allah ya tuhanku selamatkanla saudara seislamku..hanya padamu ku memohon

    ReplyDelete
  16. kak Atin , can I copy this entry for shared ?

    ReplyDelete
  17. mohon copy gambar untuk kempen selamatkan gaza...

    free palestine, safe gaza...Amin..

    ReplyDelete
  18. Allahu...
    bersabarlah wahai saudaraku di sana
    in shaa Allah syurga milikmu..
    kuatkan semangat dan bersabarlah dengan ujian mu di dunia ni!
    Sabar, sabar itu kan cantik.
    Allah bagi ujian sehebat itu sebab Allah tahu kalian kuat
    Allahuakbar!

    sama2 doakan mereka
    tolong merekad dgn DOA!
    Jangan putuskan doa kita,
    dengan doa kita semoga bukan sahaja Gaza bahkan negara-negara Islam yang lain yang ditindas seperti Syria, juga akan terus kuat berjuang.
    : )

    ReplyDelete
  19. silalah ambil mana mana gambar yang berkenaan..kite ambil dari fb aqsa syarif and google image.

    ReplyDelete
  20. meremang bulu roma tgk gmbar.
    cian kat anak2 kecik... sedey..

    ReplyDelete
  21. Selain aqsasyarif,we also can donate by type PALESTIN 10 (RM 10/5/3/1) & SEND to 39111 (AMAN PALESTIN)."SAVE GAZA" bkn hnya sekadar d mulut,MENDERMALAH.itu shj usaha yg kita mmpu lkukan selain doa yg berterusan.Small effort can make big a difference.Insya Allah.

    ReplyDelete
  22. kesian tgk anak2 kecil yg tak berdosa mati hanya disebabkan sifat tamak dan kejam tentera zionist, kalo anak saya ditempat kanak2 tu mau gila meroyan jadinya..Ya Allah, Kau selamatkanlah saudara islamku dan anak2 yg teraniaya..amin..

    ReplyDelete
  23. ya Allah ya tuhanku,,selamatkanlah gaza..

    nasyidnya,secocok dengan entry nya,,~~

    ReplyDelete
  24. teruskan usaha walaupun seberat zarah, iklaskan hati, diikuti dengan perbuatan mengikut kemampuan dan doa

    ReplyDelete
  25. # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA
    # Save GAZA

    Ya Allah,, Engkau berikanlah kekuatan kepada kami semua umat ISLAM untuk mengHANCURKAN YAHUDI,!!

    ReplyDelete
  26. semoga ini b'akhir dgn cepat..amin...InsyaALLAH

    ReplyDelete
  27. Salam. Kak fatin ;) Allahuakhbar..sedih terharu kan tgk keadaan dorang? Sy zaima salah seorang aktivis dlm aqsa syarif ;) apalah daya kita utk mnolong mereka. Jd ayuh ahad ini kita lapangkan sedikit waktu utk DUDUK DIAM UNTUK GAZA di klcc. Sumbangan kita terlalu sedikit utk ummah. Kak fatin boleh lawat blog sy bebelsizinnera.blogspot juga di fb utk maklumat lanjut tntang event osem ini..

    ReplyDelete
  28. it hurt to see all the picture. sedih sangat. May Allah protect gaza. Amin

    ReplyDelete
  29. save gaza

    http://www.zilamanaf.com/2012/11/ayuh-bantu-gazapalestine-bagaimana.html

    ReplyDelete
  30. pray for gaza..
    semoga allah selamatkan gaza..

    ReplyDelete
  31. Ya Allah lenyaplah Israel tu dari bumiMU. #save GAZA

    ReplyDelete
  32. berdoa,boikot dan derma..save gaza

    ReplyDelete
  33. bagusnya FL,, guna perkataan zionist,, bukan israel,, SAVE GAZA!! BOYCOTT MCD, NESTLE AND EVERYTHING RELATED TO THEM!!! ALLAHU AKBAR!!!

    ReplyDelete
  34. salam cik fatin liyana,

    mari kita sama2 doakan kesejahteraan rakyat palestin daripada kekejaman israel zionis...

    btw jom join contest ni, klik je kat sini :)

    ReplyDelete
  35. Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Semoga Doa2 Orang Islam di seluruh Dunia diterima Allah agar Gaza dilindungi..

    ReplyDelete
  36. kesian mereka semua. sebegitu kejam mereka diperlakukan sampai begitu sekali.
    #SaveGaza , Ya Allah..

    ReplyDelete
  37. SEDIHNYA. YA ALLAH, LINDUNGI LAH MEREKA :'(

    ReplyDelete
  38. Ya ALLAH selamatkanlah rakyat2 palestin yang terniaya ini..

    ReplyDelete
  39. I humbly beseeching to The Almighty, please protect our brother in Gaza.

    #SaveGaza

    ReplyDelete
  40. sedih bila melihat keadaan di sana dan perbezaannya di Malaysia.

    Always pray for them and all Muslim.

    ReplyDelete
  41. tak sampai hati melihat kanak2 menjadi korban sebab kita pun ada anak kecil...

    BOIKOT!

    ReplyDelete
  42. sedih sangat bila tgk kisah drg.. :(

    ReplyDelete
  43. Pulanglah mereka ke pangkuan Pencipta dengan status Syaheed. Syurga menanti mereka. In Shaa Allah :"(

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum semua termasuk FL..

    Jangan lupa kalau anda ikhlas mahu menderma melalui SMS..

    Bukak create message dulu, you write text "PALESTIN 1 / 5 / 10 and after that, send to 39111..

    Tak kira sama ada RM1 or RM10 sudah cukup bagi SAVE GAZA..

    Pengumuman baru daripada Pemimpin Hizbullah, Syed Hassan Nasrallah minta semua Muslim & Muslimat untuk Surah al-Baqarah ayat 26-27 dan Surah Yunus ayat 85, 86, dan 88 pada malam ini..

    Tolong sebarkan agar Israel hancur. Itu saja jihad kita dari sini.. Minta tolong sangat2 kepada sahabat-sahabat sebar seramai mungkin..

    Inilah AMANAH!

    ReplyDelete
  45. save gaza!!
    perkara yang mudah untuk kita berjuang menyelamatkan palestin adalah dengan memperbanyakkan doa serta boikot.... :')

    khutbah jumaat hari nie pon bertajuk tangisan gaza...marilah kite bersama-sama mendengar mungkin dapat memberi keinsafan...ganjaran syahid menanti mereka!!

    ReplyDelete
  46. xsgup nk lihat tangisan mereka yg kehilangan saudara mara...ya allah,lindungilah saudara2 kami di sana...amin...

    ReplyDelete
  47. save GAZA.!

    sama-sama kita berdoa..!

    ReplyDelete
  48. adoi,banyaknye gambo yg menyedihkan..syukur kita aman je kat sini..

    Panas!! ==>> Pemandu Kenderaan Malaysia Bodoh

    ReplyDelete
  49. #SAVEGAZA #PRAYFORGAZA
    Ya Allah..betapa bertuahnya bumi Malaysia.. :'(
    Ya Allah..selamatkanla saudara2 Islam kami diPalestine. :'(

    ReplyDelete
  50. #SAVEGAZA #PRAYFORGAZA
    Ya Allah..bertuahnya bumi Malaysia. :'(
    Ya Allah..selamatkanlah saudara2 Islam kami diPalestine.. :'(

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum fatin...save gaza...:(

    ReplyDelete
  52. save and pray for Gaza..

    sedihnya..

    ReplyDelete
  53. May Allah preserve palestinians...Aminnn..

    ReplyDelete
  54. i <3 islam i <3 palestine i <3 malaysia ... ya Allah ampunknlah sgala dosa umat Muhammad di bumi Mu Ini Ya Allah.slmtknlah saudara2ku dibumi ambiya Gaza...Ssungguhnya kpdMu lah tempat kami bermohon petlindungan dan prtolongan...aamiin yarobballaalamin.

    ReplyDelete
  55. Subbahanallah....xsnggup nak tengok...:(

    ReplyDelete
  56. Teruskan berdoa, boikot dan derma...teringat kisah nabi ibrahim sewaktu dibakar oleh kaumnya.. Seekor burung pipit datang bawa air di paruhnya, cuba utk padamkan api yang membakar... kerana nanti Allah akan bertanya apakah yang kamu lakukan untuk agama Allah.. Bukan adakah kamu berjaya padamkan api tu atau tak..sekadar renungan bersama..wallahua'lam..

    # jom belajar & amalkan qunut nazilah...

    ReplyDelete
  57. hanya mampu derma dan berdoa....

    ReplyDelete
  58. salam kak fatin. saya faham niat kak fatin utk kongsi kan benda ni for the sake of humanity. tapi saya tahu yang ramai antara kita tak sedar yang gambar2 mereka yang jihad ini tak perlu dikongsikan. antara sebabnye, kita tak punye izin dari tuan pnye badan and tak mungkin dapat izin dari orang tu sebab dye dah takde lagi. so, why not, just spread the words tapi tanpa gambar yang dah cedera or yang da syahid. kadang2 gambar mereka boleh jadi aib even mereka pergi secara syahid.

    sekian, cik anon yang pasti akan dikecam

    ReplyDelete
  59. Sejak 1 Muharram 1434H, tidur tidak pernah lena mengenangkan saudara kita di Palestin.... TQ Liyana... pic2 dlm entry ni membuatkan airmata mengalir tanpa sempat ditahan....

    ReplyDelete
  60. sedih,simpati,geram dan menangis bila mengenangkan nasib kanak-kanak di Gaza.

    ReplyDelete
  61. yeah save gaza... err hai fatin liyana err.. >.<'

    ReplyDelete
  62. Allah taknak turunkan bala dekat Israel sekarang sebab Allah dah janjikan syurga untuk rakyat Palestin.. Allah maha adil.. Indahnya kan.. :')

    #Allahukbar!!!!!

    ReplyDelete
  63. boikot jgn tak boikot..mungkin kita tak mampu nak tlg cara lain..sekurang-kurangnya berdoa semoga gaza aman kembali...

    ReplyDelete
  64. sedih tengok gambar mayat budak2 satu famili kena bunuh

    ReplyDelete
  65. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  66. assalamualaikum fatin...kesian nyer save gaza yer...:(

    ReplyDelete
  67. salam,

    sedih nye tgk gmbr2 nie...knp mst knk2 yg kne ye???mereka kn xth ape2...moga Allah tmpt kn mereka di tmpt2 org yg b'iman...sme2 la kte doakn kesejahteraan utk pduduk gaza...amin...

    ReplyDelete
  68. save gaza!

    Dear fL i nk copy dlm blog i. .. Purpose of sharing...

    ReplyDelete
  69. salam fatin...

    blh sy copy nie tak??? nk msk dlm blog sy...

    ReplyDelete
  70. sy mempunyai hati yg cukup lemah ... mengalir air mata ni bila bc entry ni .. apatah lg bila baca paper pasal Gaza. sadis dan sayu sungguh... sy yg berpisah dgn anak selama2 hari pn da menangis kerinduan, apatah lg bg ibu yg terpksa berpisah selama2nya dgn anak mereka... sedey la fatin... anyway it was a good entry .. a reminder for us ...

    ReplyDelete
  71. salam...mengalir air mata saya ketika membaca artikel nie,apatah lagi apbila melihat baby yg tak berdosa sserta kanak-kanak dibunuh..apalah dosa mereka..saya harap umat islam mengambil iktibar

    ReplyDelete
  72. kita kat msia bole berdoa utk mereka yg kat gaza sana (: da pa2 bantuan, kita hulurkan kat mereka. hrmm, sedihhh..tgk anak2 kecil cedera..

    ReplyDelete
  73. I always believe that Allah knows the very best for all of us. And He would only give the very best to all of us. 1 day. I'm sure. Everything will be alright. Everything happen for reason. And I always believe that whatever that reason will be. Its far greater than the test that He gave. This is just a test for them. And for all of us. But beruntunglah mereka. Ganjaran yang menanti mereka di akhirat kelak. Masya-Allah :')

    ReplyDelete
  74. salam fatin.. bole saya copy gambar save gaza ni? tq

    ReplyDelete
  75. Assalamualaikum. Kak Fatin, saya nak share entry ni di blog saya boleh? Moga-moga seluruh umat islam bukan sahaja di Malaysia tetapi di seluruh dunia menjadi renungan dan bersama-sama membantu rakyat palestin dengan cara tersendiri. Insya Allah. Amin.

    ReplyDelete
  76. Ada sape2 berjaya xmakan nestle ke?

    ReplyDelete
  77. Bantu lh slgi kita mmpu
    Bsyukur lh dgn keamanan kita
    :)

    ReplyDelete
  78. Ya Allahhh....mengalir air mata kak zie tgk gambar tu suma. sebak dada akak. mohon akak share di blog akak ye.

    will credited to fatin :) Thnaks dear

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...