Thursday, November 22, 2012

# Save GAZA

Assalamualaikum

Please share this for the sake of humanity

Baby killing

Syaheed classmates... how do you feel ?

A baby sister who tried to reach for her dead sister

Was a happy family... but not anymore ..

 9 months pregnancy ... gone

 The last kiss from a mother to her child...

 Fathers standing still

Was a nice and beautiful home....

Who is going to take care of this little boy..?

Aqsa Syarif Malaysia


 This is NOT an excuse for GENOCIDE

 Everybody deserves to have a family, to have a home and to LIVE.

Dimana kita sewaktu GAZA menangis....? Dimana kita...? Dimana kita....? 

Apa yang kita boleh lakukan untuk membantu saudara kita di GAZA :


1. Jangan berhenti berdoa

2. Lancarkan boikot terhadap syarikat yang menyokong kekejaman Zionist

3. Hulurkan bantuan anda dari segi kewangan

“Barang siapa mengerjakan kebaikan seberat zarrah, nescaya dia akan melihat (balasan) nya. Dan barang siapa mengerjakan kejahatan seberat zarrah, nescaya dia akan melihat (balasan) nya.” Al-Zalzalah: ayat 7-8

The choice is in your hands


Thank you for reading this entry !

102 comments:

Izzati Syazwani said...

# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA

QA's ~ mamapapa said...

Sama2 kita doakan saudara kita

Julia Kamaludin said...

save gaza ya allah...

Bui Junaidi said...

YA ALLAH,MENITIK AIR MATA TENGOK GMBR2 TU...KEJAM SUNGGUH...:(

Carl Lesmana said...

subhanallah !In the name of ALLAH the most gracious, the most merciful. .
Oh allah, please save Gaza, give them strength,perish Zionist with Havoc !

Muhamad anuar Marsib said...

Salam.. Fatin Liyana, saya minta izin untuk kongsikan gambar-gambar ini di blog saya, untuk tujuan berkempen menyelamatkan Rakyat Palestin di Gaza.. TQ..

Rin Saharina said...

Please pray hard for Gaza. Afterall, they're our family =(

TSYAFIQAA ♡ said...

save gaza !

miszfazierra said...

sedih sangat tengok keadaan mereka. Ya Allah selamatkan mereka

TIM_Fahid said...

assalam

kak fatin... mintak izin nak post entry kak kat fb saya... untuk penghayatannn

Mohd Lokman Bin Ramli said...

May Allah be with them..

Faqihah Husni said...

#SaveGaza! Kalau nak baca doa2 boleh tengok kat sini

http://www.faqihahhusni.com/2012/11/prayforgaza.html ^^ hehe

♡ izzah ♡ said...

Thanx for sharing dear..

Anonymous said...

im glad u posted something like this. a silent ambassador u r. respect!

Hati Kata Jujur said...

mohon pic untuk dikongsi..

Muhajirah Azra' said...

BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT
BOIKOT

BOIKOT SEMAMPU YANG BOLEH !

Boikot itu jihad, dan jihad itu wajib.

❤~Emma Abduh~❤ said...

kesian btl..klo ble nak amik kanak2 kat sna jd adk angkt ka ank angkt ka...sian btl..huhu

Schajar McFlurry said...

:)
May Allah save them.

SA208 said...

Pray for gaza :'(

zaniakecik said...

Mintak izin..sy share kt blog sy..
Ya ALLAH. selamatkan penduduk palestin dari kekejaman zionist...

:: Mrs.Eady :: said...

#prayforgaza!

Tcca Anuar said...

i want to cry read this entry. :(

Hanif Redland said...

Save Gaza!!..Free Palestine..jom support ramai2..tq fatin..

Anonymous said...

sedihnya ya Allah..ya Allah ya tuhanku selamatkanla saudara seislamku..hanya padamu ku memohon

Cik Ezza. said...

the second pic.

Steira Tisdale said...

kak Atin , can I copy this entry for shared ?

akulah gerek nya said...

mohon copy gambar untuk kempen selamatkan gaza...

free palestine, safe gaza...Amin..

NorFarahin@aien said...

Allahu...
bersabarlah wahai saudaraku di sana
in shaa Allah syurga milikmu..
kuatkan semangat dan bersabarlah dengan ujian mu di dunia ni!
Sabar, sabar itu kan cantik.
Allah bagi ujian sehebat itu sebab Allah tahu kalian kuat
Allahuakbar!

sama2 doakan mereka
tolong merekad dgn DOA!
Jangan putuskan doa kita,
dengan doa kita semoga bukan sahaja Gaza bahkan negara-negara Islam yang lain yang ditindas seperti Syria, juga akan terus kuat berjuang.
: )

Fatin Liyana Asri said...

silalah ambil mana mana gambar yang berkenaan..kite ambil dari fb aqsa syarif and google image.

ameris said...

meremang bulu roma tgk gmbar.
cian kat anak2 kecik... sedey..

Azliana Che Amat said...

Selain aqsasyarif,we also can donate by type PALESTIN 10 (RM 10/5/3/1) & SEND to 39111 (AMAN PALESTIN)."SAVE GAZA" bkn hnya sekadar d mulut,MENDERMALAH.itu shj usaha yg kita mmpu lkukan selain doa yg berterusan.Small effort can make big a difference.Insya Allah.

ryhan ann said...

kesian tgk anak2 kecil yg tak berdosa mati hanya disebabkan sifat tamak dan kejam tentera zionist, kalo anak saya ditempat kanak2 tu mau gila meroyan jadinya..Ya Allah, Kau selamatkanlah saudara islamku dan anak2 yg teraniaya..amin..

zoey danny said...

ya Allah ya tuhanku,,selamatkanlah gaza..

nasyidnya,secocok dengan entry nya,,~~

Nur_Hijrah said...

teruskan usaha walaupun seberat zarah, iklaskan hati, diikuti dengan perbuatan mengikut kemampuan dan doa

Shazwani Ramly said...

save gaza.

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA
# Save GAZA

Ya Allah,, Engkau berikanlah kekuatan kepada kami semua umat ISLAM untuk mengHANCURKAN YAHUDI,!!

Atiqah Wadiah said...

semoga ini b'akhir dgn cepat..amin...InsyaALLAH

Amanda Musa said...

Ya Allah..

zinnerazaima said...

Salam. Kak fatin ;) Allahuakhbar..sedih terharu kan tgk keadaan dorang? Sy zaima salah seorang aktivis dlm aqsa syarif ;) apalah daya kita utk mnolong mereka. Jd ayuh ahad ini kita lapangkan sedikit waktu utk DUDUK DIAM UNTUK GAZA di klcc. Sumbangan kita terlalu sedikit utk ummah. Kak fatin boleh lawat blog sy bebelsizinnera.blogspot juga di fb utk maklumat lanjut tntang event osem ini..

najwah abdullah said...

it hurt to see all the picture. sedih sangat. May Allah protect gaza. Amin

missina said...

Sedih dan sebak..

zila manaf said...

save gaza

http://www.zilamanaf.com/2012/11/ayuh-bantu-gazapalestine-bagaimana.html

noxious chemical said...

pray for gaza..
semoga allah selamatkan gaza..

Eka_Amin said...

Ya Allah lenyaplah Israel tu dari bumiMU. #save GAZA

nurul said...

berdoa,boikot dan derma..save gaza

Anonymous said...

#PRAYFORGAZA ♥

Nurmujahidah Ismail said...

bagusnya FL,, guna perkataan zionist,, bukan israel,, SAVE GAZA!! BOYCOTT MCD, NESTLE AND EVERYTHING RELATED TO THEM!!! ALLAHU AKBAR!!!

Prince of Noob said...

salam cik fatin liyana,

mari kita sama2 doakan kesejahteraan rakyat palestin daripada kekejaman israel zionis...

btw jom join contest ni, klik je kat sini :)

Il Li Fadli said...

Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Semoga Doa2 Orang Islam di seluruh Dunia diterima Allah agar Gaza dilindungi..

Adila yusoff said...

kesian mereka semua. sebegitu kejam mereka diperlakukan sampai begitu sekali.
#SaveGaza , Ya Allah..

αтнyzαyɴ said...

SEDIHNYA. YA ALLAH, LINDUNGI LAH MEREKA :'(

Erra Kyra said...

m
e
n
y
e
n
t
u
h

h
a
t
i
.
.

=')

cik poyo said...

Ya ALLAH selamatkanlah rakyat2 palestin yang terniaya ini..

Hanisah Jumadir said...

I humbly beseeching to The Almighty, please protect our brother in Gaza.

#SaveGaza

nur amalina athman said...

sedih bila melihat keadaan di sana dan perbezaannya di Malaysia.

Always pray for them and all Muslim.

Jemari Ameera said...

tak sampai hati melihat kanak2 menjadi korban sebab kita pun ada anak kecil...

BOIKOT!

nabByla said...

sedih sangat bila tgk kisah drg.. :(

Aliff Haikal said...

Pulanglah mereka ke pangkuan Pencipta dengan status Syaheed. Syurga menanti mereka. In Shaa Allah :"(

Shalee Abdul said...

cuba utk memboikot!

Fakhrurazzi Mat Sedik said...

Assalamualaikum semua termasuk FL..

Jangan lupa kalau anda ikhlas mahu menderma melalui SMS..

Bukak create message dulu, you write text "PALESTIN 1 / 5 / 10 and after that, send to 39111..

Tak kira sama ada RM1 or RM10 sudah cukup bagi SAVE GAZA..

Pengumuman baru daripada Pemimpin Hizbullah, Syed Hassan Nasrallah minta semua Muslim & Muslimat untuk Surah al-Baqarah ayat 26-27 dan Surah Yunus ayat 85, 86, dan 88 pada malam ini..

Tolong sebarkan agar Israel hancur. Itu saja jihad kita dari sini.. Minta tolong sangat2 kepada sahabat-sahabat sebar seramai mungkin..

Inilah AMANAH!

Rashida Hazran said...

save gaza!!
perkara yang mudah untuk kita berjuang menyelamatkan palestin adalah dengan memperbanyakkan doa serta boikot.... :')

khutbah jumaat hari nie pon bertajuk tangisan gaza...marilah kite bersama-sama mendengar mungkin dapat memberi keinsafan...ganjaran syahid menanti mereka!!

Anonymous said...

xsgup nk lihat tangisan mereka yg kehilangan saudara mara...ya allah,lindungilah saudara2 kami di sana...amin...

Cik Muda said...

save GAZA.!

sama-sama kita berdoa..!

Syamil Ramli said...

adoi,banyaknye gambo yg menyedihkan..syukur kita aman je kat sini..

Panas!! ==>> Pemandu Kenderaan Malaysia Bodoh

A.A said...

#SAVEGAZA #PRAYFORGAZA
Ya Allah..betapa bertuahnya bumi Malaysia.. :'(
Ya Allah..selamatkanla saudara2 Islam kami diPalestine. :'(

A.A said...

#SAVEGAZA #PRAYFORGAZA
Ya Allah..bertuahnya bumi Malaysia. :'(
Ya Allah..selamatkanlah saudara2 Islam kami diPalestine.. :'(

SyamimiNazifa said...

Allahuakbar :'(

maszull said...

assalamualaikum fatin...save gaza...:(

Atiqah Ain. said...

save and pray for Gaza..

sedihnya..

AdibaShariza said...

#save Gaza #Save Palestine !

boni kacak said...

#save gaza!!!!

Anonymous said...

May Allah preserve palestinians...Aminnn..

Nurr said...

i <3 islam i <3 palestine i <3 malaysia ... ya Allah ampunknlah sgala dosa umat Muhammad di bumi Mu Ini Ya Allah.slmtknlah saudara2ku dibumi ambiya Gaza...Ssungguhnya kpdMu lah tempat kami bermohon petlindungan dan prtolongan...aamiin yarobballaalamin.

Aslvie Adam said...

Subbahanallah....xsnggup nak tengok...:(

Amelia Hanim said...

Teruskan berdoa, boikot dan derma...teringat kisah nabi ibrahim sewaktu dibakar oleh kaumnya.. Seekor burung pipit datang bawa air di paruhnya, cuba utk padamkan api yang membakar... kerana nanti Allah akan bertanya apakah yang kamu lakukan untuk agama Allah.. Bukan adakah kamu berjaya padamkan api tu atau tak..sekadar renungan bersama..wallahua'lam..

# jom belajar & amalkan qunut nazilah...

chemie said...

hanya mampu derma dan berdoa....

Anonymous said...

salam kak fatin. saya faham niat kak fatin utk kongsi kan benda ni for the sake of humanity. tapi saya tahu yang ramai antara kita tak sedar yang gambar2 mereka yang jihad ini tak perlu dikongsikan. antara sebabnye, kita tak punye izin dari tuan pnye badan and tak mungkin dapat izin dari orang tu sebab dye dah takde lagi. so, why not, just spread the words tapi tanpa gambar yang dah cedera or yang da syahid. kadang2 gambar mereka boleh jadi aib even mereka pergi secara syahid.

sekian, cik anon yang pasti akan dikecam

anak.kampung said...

Sejak 1 Muharram 1434H, tidur tidak pernah lena mengenangkan saudara kita di Palestin.... TQ Liyana... pic2 dlm entry ni membuatkan airmata mengalir tanpa sempat ditahan....

Hairul Azni said...

Sedih,hiba,geram,marah...

hatiputera said...

sedih,simpati,geram dan menangis bila mengenangkan nasib kanak-kanak di Gaza.

Eqah Shekah said...

Ya Allah .. sedihnya !

basikal said...

idOp Palestin~!!

Abu Huzaifah said...

yeah save gaza... err hai fatin liyana err.. >.<'

sabry oppa said...

Allah taknak turunkan bala dekat Israel sekarang sebab Allah dah janjikan syurga untuk rakyat Palestin.. Allah maha adil.. Indahnya kan.. :')

#Allahukbar!!!!!

.speaknow. said...

safe Gaza !

Hafizul said...

boikot jgn tak boikot..mungkin kita tak mampu nak tlg cara lain..sekurang-kurangnya berdoa semoga gaza aman kembali...

Hairul Hafiz Karim said...

sedih tengok gambar mayat budak2 satu famili kena bunuh

Hazwanie said...
This comment has been removed by the author.
maszull said...

assalamualaikum fatin...kesian nyer save gaza yer...:(

Hazwanie said...

salam,

sedih nye tgk gmbr2 nie...knp mst knk2 yg kne ye???mereka kn xth ape2...moga Allah tmpt kn mereka di tmpt2 org yg b'iman...sme2 la kte doakn kesejahteraan utk pduduk gaza...amin...

zeera said...

save gaza!

Dear fL i nk copy dlm blog i. .. Purpose of sharing...

Hazwanie said...

salam fatin...

blh sy copy nie tak??? nk msk dlm blog sy...

Fear'Ara said...

sy mempunyai hati yg cukup lemah ... mengalir air mata ni bila bc entry ni .. apatah lg bila baca paper pasal Gaza. sadis dan sayu sungguh... sy yg berpisah dgn anak selama2 hari pn da menangis kerinduan, apatah lg bg ibu yg terpksa berpisah selama2nya dgn anak mereka... sedey la fatin... anyway it was a good entry .. a reminder for us ...

aida nabiha said...

salam...mengalir air mata saya ketika membaca artikel nie,apatah lagi apbila melihat baby yg tak berdosa sserta kanak-kanak dibunuh..apalah dosa mereka..saya harap umat islam mengambil iktibar

Blue Dolph said...

save gaza

steffany daph said...

kita kat msia bole berdoa utk mereka yg kat gaza sana (: da pa2 bantuan, kita hulurkan kat mereka. hrmm, sedihhh..tgk anak2 kecil cedera..

Danny Khun said...

I always believe that Allah knows the very best for all of us. And He would only give the very best to all of us. 1 day. I'm sure. Everything will be alright. Everything happen for reason. And I always believe that whatever that reason will be. Its far greater than the test that He gave. This is just a test for them. And for all of us. But beruntunglah mereka. Ganjaran yang menanti mereka di akhirat kelak. Masya-Allah :')

Liyana Faizal said...

salam fatin.. bole saya copy gambar save gaza ni? tq

Syahirah Sharum said...

Assalamualaikum. Kak Fatin, saya nak share entry ni di blog saya boleh? Moga-moga seluruh umat islam bukan sahaja di Malaysia tetapi di seluruh dunia menjadi renungan dan bersama-sama membantu rakyat palestin dengan cara tersendiri. Insya Allah. Amin.

Lagubestbest said...

Ada sape2 berjaya xmakan nestle ke?

izham yusoff said...

Bantu lh slgi kita mmpu
Bsyukur lh dgn keamanan kita
:)

Zie Madini said...

Ya Allahhh....mengalir air mata kak zie tgk gambar tu suma. sebak dada akak. mohon akak share di blog akak ye.

will credited to fatin :) Thnaks dear