Tuesday, September 4, 2012

Only in Korea....II

Assalamualaikum

Ini adalah susu pekat manis .. 


Ini pula adalah susu pekat manis di Korea !!! Comel gila OMG!


Rasa macam mahu menipu rakan serumah dengan mengatakan ' Kengkawan meh la try masker terbaru  aku ni ' buahahahahahaha kbye


Thank you for reading this entry !

164 comments:

  1. perghh amendalah kat korea tu yg tak comel.. sampai susu pun comel kemain.. :))

    ReplyDelete
  2. Ha ah, mcm masker je, ahaha, seyes comel <3

    ReplyDelete
  3. seriously awesomeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

    ReplyDelete
  4. bahahahahahaha...comei macam kak atin jugak :)

    ReplyDelete
  5. betol la...comey gile susu pekat manis korea... leh pekena membe2 cm nie...huhu...

    ReplyDelete
  6. hahaaha.orang korea ni semua benda comey.bukan setakat orang.barang2 pun comey.susu pun comey..mesti sayang nk guna.hikhik

    ReplyDelete
  7. aahlah comel je..
    Kalau orang tak tahu,mahu diwat masker tu..

    ReplyDelete
  8. Nasib baik ada tulisan english. Kalau tak ada memang dekat muka lah jawabnya. HAHA

    ReplyDelete
  9. lain macam la susu dorang tu.. unik

    ReplyDelete
  10. Hahaha.. Macam dalam botol krim muka.. Rasa tak termakan.. :D

    ReplyDelete
  11. pernah beli dulu puas suruh buddy korea tlg bace kan haha

    ReplyDelete
  12. Macam tu eyy susu pekat kat Korea ? Seriusssss macam masker.. Comel gila kott.. Hehe.. Untunglah Fatin dapat pergi Korea. Macam-macam benda yang unik dapat tengok kat sanaa.. :)

    ReplyDelete
  13. boleh jugak buat penipuan mcm tu... gerenti akan di kenang sampai mati...

    ReplyDelete
  14. then dah habis mesti rasa sayang nak buang hehehe

    ReplyDelete
  15. macam tiub krim rambut aku pakai jek.. kalo ada kat umah aku la menda alah tu, sah2 aku sapu kat rambut..

    btw, bubuh susu dalam tiub camtu mcm agak praktikal, maybe praktikal compare ngan dlm tin..

    ReplyDelete
  16. Nestle pun pernah keluarkan sekejap packaging macam tu, tapi versi yang lebih kecil, sangat memudahkan sebab boleh picit jer dan tutup semula dengan mudah.

    ReplyDelete
  17. haha..."kengkawan meh la try masker baru"???? haahhah.. dok yang terpedaya. habes.. buat tapak perumahan semut lah. hehehh

    ReplyDelete
  18. sume benda dorg bt kasik comel...hehe

    ReplyDelete
  19. hahhahaha kena tipu igtkn masker tadi wahahhaha

    ReplyDelete
  20. orang malaysia pun suka benda comel jugak.

    ReplyDelete
  21. yang tu susu erk... macam masker pula aku tengok... kalau orang tak tahu pasti salah sangka sudah... abis muka ... hahaha

    ReplyDelete
  22. haha! klo tgh mamai mlm2 nie, ambik susu tu sapu kat muka sbb ingtkan masker..haha!

    ReplyDelete
  23. wowww,,tak sangka susu pekat dalam bentuk mcm tu,,ala2 pencuci muka,plus masker,,,comel gilerr

    ReplyDelete
  24. seyes nampak mcm masker! comel gile>.<

    ReplyDelete
  25. comel dah jadi identiti dorang,, dorang suke jadi comel,,,

    ReplyDelete
  26. kreatif dan inovatif....kat sini ada ke ek?

    ReplyDelete
  27. Sumpah cute. Boleh buat prank untuk birthday bff. haha

    ReplyDelete
  28. CAM BEKAS PENCUCI MUKA KAT MALAYSIA JE .. HEHEHE ..

    ReplyDelete
  29. keno urung semut laaaa wat masker gak!

    ReplyDelete
  30. that we call as innovation..senang kn nk picit nk buat kopi semua..kat malaysia siap berdarah2 lg nk buka tin yg boleh membawa maut tu..hehe..

    ReplyDelete
  31. nanti da abes blh la refill semula

    ReplyDelete
  32. masker kat korea pulak mcm tin susu pekat kt malaysia. cantek.. haha..

    ReplyDelete
  33. expired dah.hik hik

    ReplyDelete
  34. Baguskan dia Org ? When susu tu already finish, we still can use the case of susu tu . That's briliant . Wish you luck Kak Fatin . Awesome !!!

    ReplyDelete
  35. serius comel. Macam masker, facial wash etc. Malaysia pun ada kan susu pekat manis version tube tapi tak femes and sekiut ini. hehe

    ReplyDelete
  36. Hohoho.. macam pencuci muka la plak... Boleh ah kenakan kawan wa nieh.. Hahaha.. cuci muka... rasa manis aja kan.. Barulah orang kata muka manis.. Kikiki

    ReplyDelete
  37. Comelsss..........

    ReplyDelete
  38. Kalau ckp masker pun mesti ada yg percaya XD

    ReplyDelete
  39. salam fatin,haha..memang tomeilah..sure confuse if beli benda ni skali ngn masker..hehehe..
    smoga atin slmat menjalani praktikal.jgn malaise tau..hihi.praktik byk2 ambil darah pt(ABG jgn lupa),insert cannula.kutip ilmu2 dri yg pakar.nnti dh terror cucuk skli je dh dpt.pt pun xsakit n xcomplain(sok time housemnship tu le kejenya)Good luck k

    ReplyDelete
  40. Apasal tangan orang yang pegang susu tu macam tak berapa nak comel??

    ReplyDelete
  41. fatin nih saje nak jeles2 kan kita ! update tang korea jeh memanjang :)sat lagi , aku pi korea setiap jam aku update . haha :D

    ReplyDelete
  42. awesome! when i was in new zealand yg menariknya plat nombor kereta dorg unik2~ :)

    ReplyDelete
  43. hoho...mcm facial clenaser da rupe bntuk dier..tp mmg cumil la

    ReplyDelete
  44. wahahahah mak aih... kalo la letak kt bilik air..mau tertacap la muka ngan susu..eh? apsal nk letak kat bilik air lak,ahahah

    ReplyDelete
  45. inovatip n kreatip.. nie baru user friendly.. nk guna juz picit je.. comey3

    ReplyDelete
  46. haaiii comelnye!!

    mcm syg jee nk gune wat air kan.hehe

    ReplyDelete
  47. hahaha....unik sampai rasa cam tak terminum puler kalo tau nescafe pakai susu pekat dlm tiub...haha

    ReplyDelete
  48. lw y xtw msti da beli sapu kt muka...suma kawaiii

    ReplyDelete
  49. fatin ada tertera tulisan omputih xkan member2 x tahu kot...

    hehehe

    lawak lawak.. nakal juga awak ye fatin ada niat nk pekena kwn tu..

    ReplyDelete
  50. packaging dia..waaa cantik,lawa cute lah..

    tak perasan pun tu susu pekat manis....

    ReplyDelete
  51. serious comel!! macam pencuci muka pun ada.. eeiii bestnyee dpt pergi korea. kawan2 sy yg ske korea, smua dah pergi. sy je yg terkontang2 kanting, parents x bg pergi lg. kene tunggu habis blajar dlu. T_T

    ReplyDelete
  52. comelnya susu pekat manis Korea. Rasa sayang nak guna huhu~~

    ReplyDelete
  53. aku rasa mcm tak boleh je nk mkn yg korea punyer.. sbb asik terbayang aku makan product kecantikan.. haha!!
    rasa tak lalu, eventhough its cute. haha..

    ReplyDelete
  54. memang sangat comel kan dorang ni?? semua benda macam comel. rasa macam lepas dah habis, nak simpan bekas dia, buat perhiasan hee.

    sorry, takde idea nak update. lagipon gambar di korea sangat banyak. sebabtulah terhasilnya entry entry random macam ni :') mohon tak marah hee

    ReplyDelete
  55. miahahahahahaha.. tak bek tipu2 tau. nasib baik FL dah tunjukkan kat sini, kalau tak sia2 kena tipu kononnya masker muka.. huhuhuh tapi siyes comel giler la susu pekat manis dia kat sana

    ReplyDelete
  56. hahaha..seriously?mmg dh mcm produk kecantikan.perghh!terbekkk...

    ReplyDelete
  57. hahaa... mmg mcm masker la sis...
    XD

    ReplyDelete
  58. comel2..
    tak nampak macam susu tempat kiter.. ;-)

    ReplyDelete
  59. OMG kalo da camni lah..brapa harga susu pekat manis ni agaknya fatin oi..

    ReplyDelete
  60. creative..seronoknyer p korea

    ReplyDelete
  61. apsal gmbr dkt susu pekat manis korea tu mcm gmbr... hmmm...

    sori2 silap tgok.. heeee

    ReplyDelete
  62. comel gle..egatkan masker kat muka td.:p

    ReplyDelete
  63. comeinyer..egatkan masker td..:p

    ReplyDelete
  64. susu pon kos gila bapak, sbb nkkan comelz sgt..
    apalaa yg tak mkn bajet kay korea tuu..

    ReplyDelete
  65. memang macm masker, gel rmbut, losyen bagai. kalau x tau mesti da wat losyen badan da ni. hikhik! ;p

    ReplyDelete
  66. Siyes!sanad chumel meyh...hehee

    ReplyDelete
  67. haha.. kalau yg x tauu ni abeslaaa

    ReplyDelete
  68. comel gila susu pekat manis tu !!

    ReplyDelete
  69. omnomomnom...comel giler..boleh tertipu ni. hhehe

    ReplyDelete
  70. tak baik tau nak nipu housemate, bersoda tau... hahahah... memang confirm comel gila susu made in korea....

    ReplyDelete
  71. hahahaha kalau housemate percaya tu masker mau bengkak muke sbb semut bersarang ;)

    ReplyDelete
  72. mati2 ingatkan masker..klu FL x bgtau...hehehe...mmg kreatif org korea nie..

    ReplyDelete
  73. wah..comel btul.kalo jual kat malaysia ni confirm laku..huhu

    ReplyDelete
  74. nak tahu cara fatin pakai shawl pashima ni..

    https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/428786_260447870723591_1090278067_n.jpg

    ReplyDelete
  75. Susu nie kalau campur dengan make up mesti ada yang tersalah pakai.....hehehe

    ReplyDelete
  76. La..ingtkan krim pencuci muka ke tadi..haha..asal la barang Korea bnyk comel2, suke suke suke! ^^
    Thx for sharing!

    ReplyDelete
  77. Wah! Comelnya. Dan lain sungguh. Naper susu pekat manis kat Malaysia tak ubah cara packing dia? Kalau tiub camni kan senang ;)

    ReplyDelete
  78. kak Tin blh tak nak tau akak pakai pencuci muka jenis ap ??

    ReplyDelete
  79. dh mcm pencuci muka la plak packing dia...


    tapi best jugak cmtu..

    ReplyDelete
  80. mmg macam lotion or cleanser lah.

    ReplyDelete
  81. bila nak tunggu F&N buat packing gitu!

    ReplyDelete
  82. mmg rasa was2 kalau nak pakai susu mcm tu lol!! apepun...kawaii

    ReplyDelete
  83. bestnyaaaaaaaaa korea

    theaneroid.blogspot.com

    ReplyDelete
  84. adesss lawak giler susu leh jadi buat masker ok gak 2

    ReplyDelete
  85. salam hai..baru je follow ur blog..suggestion dari kawan..entry tu serius susu pekat manis menarik perhatian..chomey..kreatif

    ReplyDelete
  86. waaaa...mcm ni rupe susu kat korea.
    ps: bagus gak idea nak nipu kengkawan tu..ekeke ;)

    ReplyDelete
  87. wah..style.. memang ada unsur kpop juga.. hahaha.. :)

    ReplyDelete
  88. Memang kebanyakan barang di sana sangat kreatif rekaan nya,,,salute!

    ReplyDelete
  89. ade je jalan nk pedajal org yer. .haha

    ReplyDelete
  90. salam blogger..

    comel nye susu pekat manis di korea.. ^_^'

    saye kuat kan semangat untuk invite cik join 1st segmen saye :D
    http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/09/segmen-ashadi-mencari-top-fans.html :D

    ReplyDelete
  91. Ha ha (^^)"
    Boleh picit je tak yah tggu lama. Jimat masa.

    ReplyDelete
  92. hahhaha, realllyyy soo suwiiddd, macam FL juge!

    ReplyDelete
  93. fatin ni cm muka Noni AF5 je...comel sgt...

    ReplyDelete
  94. Kat sana semuanya comel molek je . heee :)

    ReplyDelete
  95. wow, menarik tue..leh beli satu x,rasanya mcm mana tue eks

    ReplyDelete
  96. "Masyarakat Malaysia"-dalam nada sungguh sarkastik.Marilah bangunkan minda segar,bukannya kosong.

    ReplyDelete
  97. muka fatin cm muka noni Af5 jer....cmel...

    ReplyDelete
  98. Kemasan susu yang unik ya, yang satu seperti kemasan ikan sarden dan satu lagi seperti kemasan pelembab muka untuk wanita hehehe

    Salam kenal dari Indonesia

    ReplyDelete
  99. Sama-sama susu pekat manis berbed penampilannya

    ReplyDelete
  100. comelnya susu pekat manis kat korea! mcm pencuci muka :D

    ReplyDelete
  101. salam..kak fatin..sy baru je belajar pakai tudung..boleh tak akk ajar sy cara pakai hijab yg simple mcm akk? pleaseeee kak...saya berharap sgt..try tanye org lain..semua tak ade respond

    ReplyDelete
  102. kalau macam inilah packing susu pekatnya, siap boleh buat koleksi la lepas gunakannya nanti...~

    haha~memang menarik sangat..!!

    p/s: ramai la yg simpan bt koleksi tu~ haha...

    ReplyDelete
  103. Jgn korang buat temyeh kat muka udah le sekali dah penuh semut mengurung muka...kehkehkehhh...

    ReplyDelete
  104. Kejap lagi minta diimport tuh susu ke malaysia ..sumpah interesting gilee ,

    ReplyDelete
  105. bpe hrga tu??

    hai..saya follow awk..

    ples... help me.. http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/help-me-again-bloggers.html

    ReplyDelete
  106. siesss sgt comeyy..!! nak jugakk.. ngeh3.. jom follow sy kat cni :
    tq fatin!
    http://the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  107. hoho... macam pencuci muka pon ade~~~

    ReplyDelete
  108. Wah,comelnyer.. rasa2nya,kalau sy ada susu tu, simpan je kot,xguna,hee

    ReplyDelete
  109. wow!wow!wow!sungguh cun!!!susu pekat manis tu yeppp...kalolah malaysia cam tu gak...hahha..

    ReplyDelete
  110. syg la nk guna sbb comel sgt..hehehe

    ReplyDelete
  111. seriously tu susu pekat kt korea ke? hehe..mmg tertipu la kalo FL ckap tu masker ^o^

    ReplyDelete
  112. Heheh comel!


    Jangan kau sendiri yang terlupa apa isinya sudah.. ;P

    ReplyDelete
  113. hahaha.pelik je nampak.mcm tiub pencuci muka

    ReplyDelete
  114. wah,. macam lotion badan pula,. haha,.

    ReplyDelete
  115. cuba taruh susu pekat manis tu yang serupa lotion kat tangan,. gerenti kedut kat tangan tu hilang.,. hehehe,. kidding..

    ReplyDelete
  116. bukan kt korea je. kat europe pon mcm tu jugak :)

    ReplyDelete
  117. comelnye bekas yg diorang gna... kalo xda tulisan english gerenti dh jd masker...

    ReplyDelete
  118. Kahkahkah! Lawak! :D mmg terkenala kalau xtahu..:)hehe

    ReplyDelete
  119. Cute!!! tgkla ank dara korea tu pong comey2...wiiiij;)

    ReplyDelete
  120. ku igt kan acrylic haha
    beli susu ni
    simpan wat pameran

    (kami nye web ^_^
    udesukeart.webs.com
    atau
    owhailoikeshop.webs.com)

    ReplyDelete
  121. Hahaha... jom ramai2 buat masker muka

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...