Monday, January 12, 2015

Majlis Pertunangan Fatin Liyana

Assalamualaikum


Ehem. Sebenarnya berkali-kali aku berfikir, sama ada mahu update pasal pertunangan aku ke tak. Sebabnya bertunang je pon, bukan nikah. Lagipun untuk majlis pertunangan ini lebih baik kalau tak digembar-gemburkan. Tapi yang tak syoknya bila blogger lain kumpulkan gambar pertunangan aku (melalui instagram kawan-kawan, saudara-mara aku) dan update kat blog diorang. Haaa baru ingat nak buat surprise... kengkonon sweet ngat orang tak tau wolls dah bertunang tup tup dah kawin. Spoil la..tak dapat a nak jadi calon wedding of the year ceniii...kekeke


Anyway..alang-alang tu biar aku update terus je dalam blog ni. Lagipun dah lama sangat tak update blog. Sakit mata aku bila bukak blog honeykoyuki. Balik-balik entry ituuuu je. Sebelum tu aku nak mintak maaf ya kalau entry ini menyebabkan ketidakpuasan hati mana-mana pihak. Aku takde niat nak berbangga diri ke atau nak kepoh ke apa. Cuma nak abadikan kenangan indah dalam blog ini :) Lagipun takda apa pun yang nak dibanggakan, semua orang pon bertunang jugak sebelum kahwin kan. So aku harap masing-masing dapat membaca entry ini dengan hati yang gembira! Sebab aku rasa sangat gembira bila tengok balik gambar-gambar ni :)


Jom layan gambar-gambar sekitar majlis pertunangan iolls !


Kalau nak ikotkan Islam, kitorang dah bertunang lama dah (AF came to meet my parents and they have agreed on that). Kalau ikotkan adat pula, kena la buat majlis pertunangankan sebagai tanda persetujuan. Tapi sebagai houseman yang dedikasi, aku terpaksa tangguhkan majlis pertunangan sampai aku habis kerja di posting Medical yang super duper busy itu. Alhamdulillah, kebetulan tarikh majlis pertunangan kitorang jatuh pada cuti end of posting aku hehe.



Senang je nak organize majlis pertunangan rupanya. Beribu kali ganda lagi susah aku organize Farewell Dinner Medic UKM. Kena ada surat jemputan, surat mintak dana bagai. Hah yang ni aku mintak mak aku call caterer and order lauk yang disukai. Package termasuk makanan, kerusi + meja dan khemah. Tema pulak aku pilih warna putih. Settle :) Takyah serabutkan kepala!


Lauk yang dihidangkan hari tu semuanya adalah lauk kegemaran aku. Aku kan suka makan lauk-lauk kampung. So menu yang dihidangkan adalah daging salai masak lemak cili api, ayam goreng berempah, kari kambing, sambal sotong, udang goreng lepas, ulam-ulaman, telur asin dan sambal belacan. Memang niat kami untuk menjamu tetamu makan tengahari. Selain itu, ada kambing golek jugak. Seronok tengok tetamu makan bertambah-tambah :)


Dessert table. Kalau namanya kampung.com mesti nak kuih-kuih kampung juga ya. Jemputlah makan tepung gomak, talam ubi, karipap, kuih bom, pulut panggang dan kek gula hangus. Iolls tak reti makan marshmellow..selalu makan sebab nak nampak cute je...hahahha. Terima kasih kekna, anty lydd, kaklong, anty nisa sebab sumbangkan kuih keria, muffin, cream puff dan kek gula hangus. Aku cadangkan korang buatlah dessert table begini sebab jiran dan saudara mara suka bawak kuih-muih. Alang-alang tu boleh jamu tetamu sekali :)


My cute little cousins tengah practice main piano. Sebabnya kakpatin suruh dorang main piano masa iolls berarak menuju ke mini pelamin hehe...Bagi can la kakpatin fefeling princess satu hari. Hari-hari kerja jadi kuli je kekeke.


Doorgift. Tetamu dewasa dapat bottle, tetamu kanak-kanak dapat sweets. Bebudak tak reti makan kacang, bazir je bagi haha.



Hee tantek tak? Dulang hantaran ni kakpatin gubah sendiri tau! Senang sangat, setengah hari je aku buat. Balik kerja terus gubah, malam dah siap. Penjimatan sehingga 80% uolls. Sirih junjung takde sebab aku tak reti nak gubah ahahha. Lantak situ, aku beli biskut Marc & Spencer sebagai ganti. 

' Hey apebenda kau bagi hantaran biskut ' laung si ibu

' Pedulik janji bukan biskut Hup Seng' laung si anak kembali 



Orang sebelah dah sampai. Masa ni aku kat dalam bilik tengah main whatsapp dengan Najahtul. Kejap-kejap Najahtul hantar laporan dekat aku. Dr Mafeitz pulak hantar laporan dekat AF. Lepas tu dua-dua panic haha.



Spokesperson side aku adalah abang aku dan spokesperson side AF adalah Syamsul. 
Lantas, abang aku membuka bicara

' Lu sapa mau pinang adik guwa? '

Haha tidaklah. Ini adalah majlis pertunangan yang penuh dengan peradaban dan nilai-nilai murni tahu?




Alhamdulilah, sebak hati ini masa ibu Zarina sarungkan cincin kat jari aku. Lepas sarung cincin, terus kiss kiss and ibu Zarina bagi nasihat supaya jadi isteri yang baik kepada AF. Baik ibu :')


Ini namanya pegangan tangan simpulan kasih keabadian cinta tiada penghujung diantara ibu dan anak. Tak sia-sia aku pakai lotion banyak-banyak itu hari hikhik.



 Lord of the ring :)



Happy faces yang turut sama menjayakan majlis!


Gambar atas : Inshaallah kalau ada umur yang panjang, bertambah bilangan gegirl dalam family iolls :) Bersama ibu, Aainaa (AF's sister) dan Helwa (AF's sil)

Gambar bawah : Bersama family lakayena yang peliks


Thank you girlfriends sebab datang jauh-jauh :) Inshaallah majlis korang iolls datang !



Guest makan bertambah-tambah. Ibu & ayah happy sangat. Iolls je tak sempat makan sebab bz bergambar mengalahkan retis :")


Orang kuat majlis. Terima kasih ibu ayah sebab kasi adik bertunang dengan AF hikhik. Special thanks to my bestfriend Najahtul Iylia sebab datang merewang, tolong aku dari sekecik-kecik ke sebesar-besar benda. I did my own makeup...eyeshadow tersenget sebelah, Najahtul la yang tolong padamkan haha! Kata baru belajar makeup lepas tengok tutorial kat youtube, of course la haru biru makeup aku! Thanks to my SIL lakayena sebab pakaikan kita dress ni :)


 Haram meminang tunangan orang ya, cewah kau dah kenapa 



Terima kasih kepada semua yang sudi menjayakan majlis kami. Maaflah cuma mampu menjemput saudara-mara, jiran-jiran dan rakan-rakan terdekat je. Majlis pertunangan ni dibuat secara kecil-kecilan. Cuma... bila dalam gambar dia nampak macam gah gila. Iolls pon tanjat. Padahal bajet semua minimal. Ha trick dia adalah korang kena pandai pilih photographer :) Terimakasih photographer Ib Ghani & team sebab power dan berjaya memberi ilusi gah kepada majlis iolls. Kami sangat berpuas hati dengan hasil dorang. Boleh try usha kalau tak percaya.

Facebook : Peekturesbyibghani
Instagram : @peekturesbyibghani
Hp : 019-3375791 & 017-2655242




Buat bakal isteriku,

Terima kasih kerana sentiasa memahami & menempatkan ibuku no 1. Hanya dengan itu, dengan segala kudrat yang aku ada selagi bernyawa, inshaallah aku akan menjagamu dengan agama 

- AF


p/s : Sorry terjiwang pule :'). Doakan kakpatin ye! Kakpatin akan berusaha untuk update blog dengan lebih kerap pasni hee. Teruskan memberi sokongan kepada honeykoyuki ya!


Thank you for reading this entry !

282 comments:

1 – 200 of 282   Newer›   Newest»
Nabihah Ahmad said...

Congrats kak paten. Satu family retis'an'. hihi. semoga patpat kahwin

Anonymous said...

Cantik fatin. Semoga berbahagia fatiinnn... *silent follower*

BudakVanilla said...

akhirnya kak fatin update jugak. T^T
tahniah ya kak. semoga bahagia sentiasa dan cantek2 selalu. :*

Eidayu Mirza said...

Assalammualaikum,
Tahniah dik fatin..akak doakan perhubungan ini menuju kejalan yang di redhai Allah swt...

akak selalu mengikuti blog dik fatin sbg silent readers je..tp akak suka dgn keperibadian dik fatin.

ras said...

Salam.kak patin tahniah :) tantek sgt baju tu srius cntik..hihi

sharifah said...

tahniah kakpatinggg, semoga ke jinjang pelamin bahagia dunia akhirat ..love u :)

aminatul husna said...

kak patin blogger kesayanganku kak patin cantik sangat subhanallah . i really adore u. bila nak bg talk kt ukm bangi , aaaaa lawanya kak patin. saya doakan kak patin bahagia dgn Dr AF sampai ke syurga . pagi td rindu, so baca la post kak patin yg dulu2, and now kak patin dah pos pasal engagement awhhh congrates kak patin . jgn noti2 tau . love yuuu DR FL yg cantik :)

Sue Sopian said...

tahniah FL.. moga cepat2 ke jinjang pelamin.. ^_^

lovingme liza said...

Tahniah...cantik sangat

timm bill said...

yea! akhirnya diupdate..suka3! thniah kak fl..

NyanNyan said...

Tahniah!!!! Kreatiflah Kak Fatin :))

Pit said...

Salam..
Dh bertunang dh si gigi besi ni (ex)..hehe..I'm your silent reader since you baru study dkt bandung..follow smpi skrg..(terharu plis)..haha..btw I'm glad you still remain be Fatin Liyana Asri yg dulu..xbyk berubah..hanya penulisan makin matang..I pernh trpikir xlama jd artis la FL ni..tp alhamdulillah tak..so keep writing!
*Semoga Allah permudahkan perkara yg baik ini.. :)

AlamHati said...

tahniah fatin... setapak lg dah boleh masuk kelab ngan akak.. hikhik

Nur Nabilah Arifin said...

tahniah kak fatin...comel sangat majlis ni :)

tqajml said...

semoga berbahagia hingga ke syurga.

Cik Azz said...

Alhamdulillah..
Alhamdulillah...
Alhamdulillah..
Moga kekal bahagia selamanya.. Aminn..

p/s: Tumpang gembira dari jauh.. :)

sYiRa LoKMaN said...

alhamdulilah..tahniah kak fatin ^_^

aiman mania said...

Tahniah FL ^^

Anonymous said...

Taniah kakpaten... Nanti kahwin masuk raikan cinta tau.. Hehehe

kusyi said...

Assalamualaikum. Hailohhh. follow blog ni masa kakpaten duk indon. hahahaha. Mabrukk. Nikah cepat2! Nak tgk baju...hahahaha. mesti ala2 princess kakpatennnn ! Moga bahagia dunnya wa akhirah. doc! nak mc! hahahaha

Nurul Syafiqa Jenn said...

Tahniah, kakpaten! Allah bless u always :)

Nieyl said...

tahniah dear...
Cepat ke jinjing pelamin...
semoga berbahagia..:)

Anonymous said...

Tahniah..soo pretty.. 😍😍

Qing n Kueen said...

Alhamdulillah, finally... Moga cepat naik pelamin, didoakan berkekalan hingga ke sorga...

Cik Pieja said...

Thniah fatin liyana,seronok baca entry kali nie..hehehe,btw..uolls cntik gilee tm tunng,nmpk hppening sngt..^^ semoga uolls bahagia n berkekalan hingga ke anak cucu..

Siti Zalipah said...

Tahniah FL; i like ur style..

Siti Zalipah said...

Tahniah...cantik sangat FL..

kak ina kl said...

Tahniah Dr Fatin, semuga segala urusan di permudahkan selepas ini.

Yani Hamshah said...

Semoga dr paten dgn dr af bahagia,dunia akhirat...

Akhirnye dpt gak bace entry tunang dri empunya diri. Suka2... πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ’“πŸ’“πŸ’“

anaiza said...

Alhamdulillah..suka cara FL..dari dulu mula ikuti honeykoyuki..dr mula sbg pelajar di bandung..sehingga skrng sbg seorang doctor..keep remain as FL yg sentiasa lucu..ceria n menginspirasi..yg paling penting FL sentiasa humble..n lebih matang...heheh..tahniah utk fasa pertunangan ini..tahniah utk Dr AF juga.. sy penyokong tegar diagnosis& diagnosis 2..teruskan utk ummah demi Allah :) love u !

azuin arifin said...

Akhirnya..entry yg ku tunggu2 dr 2014 thun lps dpt jgk ku bce..ekekek..sronok tgk aten dah btunang...indah nye majlis tu...smg cpt blangsung mjlis akad nikah aten dan cik abang..tasabarrrr..amin..

qim qim nis2 said...

Tahniah..fatin liyana..saya doakn awk bhagia hingga ke jannah

NJihe.am said...

Salam singgah kak fatin, suka sangat tengok akak dah bertunang dgn AF. Semoga sihat selalu dan kekal optimis. yeah! studioous.blogspot.com

Mohd Shahril Fawzy Suhaili said...

Senyap je FL lately ni. Tup tap tup tap! Dah bertunang. Apa pun gambar-gambar yang cukup menarik dan congratulations ya! :)

Ema Fazira Mohamad said...

Tahniah yunk.. moga d prmdhkn sgla urusanmu..amin

PeRdU cINta said...

Subhanallah..masyaAllah..lailahaillallah..tahniah dik..syukur alhamdulillah..moga ikatan yang terjalin ini berpanjangan hingga ke syurga..lillahitaala..

Namee Roslan said...

fatin !! tahniah !!! maaf tak dapat hadir...sebab namee masa tuuuu ada hal apa ahhh tak ingat. got something to do with exam..haa baru ingat. tahniah fatin !!

Azian Elias said...

Congrats..

ALHAMDULILAH BARAKALLAH.. semoga terus bersama hingga jannah..

Ainim Suju said...

tahniah fatin..semoga cepat naik pelamin ya

imerynz said...

Alhamdullilah, tahniah fatin. Brsederhana tu adalah lg baik.

Husein Rider said...

tahniah kk fatin.. nnti makin jarang la kak update blog..huhuhu

Putery Memory said...

Salam Alaik Bidadari Doktor ! sayang kak fatin .Thanks sebab jadi penyejuk hati saya .
Alhamdulillah suka dengan perubahan hidup kak fatin ,sungguh menjiwai Encik Anwar Fazal .
InsyaAllah sama sama jadi Baik Hati lebih !
p/s : harap sgt dapat jemputan dari kak fatin utk Majlis Indah nanti .Let's spread de love ! :)
by : Rakan Blogger @puterymemory

Eimma FM said...

tahniah kak paten...may Allah ease. :)

sakinah said...

Tahniah fatin..

nadiha ahmat said...

tahniah kakpatinn!! kakpatin cantik sangatt.

farhana said...

Alhamdulillah, tahniah. Moga lancar segala urusan untuk membina masjid, ameen.

lia ummiirfan said...

Tahniah dear Fatin! U look so gorgeous! :))

nurul izzati said...

Congrates kak paten !!

Fatin Liyana Asri said...

thanks korang !
amin amin aminn ya rabbalalamin!

farah aien said...

Congrat kak patin, cantik baju yang kak patin pakai, simple but look beautiful

farah aien said...

Congrat kak patin, moga cepat naik pelamin,

fina_exo_m said...

Ahh.. congrats Kakpatin.. aghh, sebaknya, mcm harituh kakpatin updet lucu2 skg dah jadi tunangan orang.. terharu! serius. :)

Anonymous said...

Ur too good for him.

.sweet-ants. said...

assalamualaikum fatin! ya Allah.. tak sangka bertunang dgn dr. anwar fazal. saya baca nama tu byk kali, adakah sy bermimpi? tahniah fatin.. dulu sy terfikir siapalah perempuan bertuah yg akan menjadi isteri dr. anwar fazal satu hari nanti.. saya sgt2 mengagumi beliau sbg 'guru motivasi' di twitter & instagram. semoga beroleh barakah dan berjodoh hingga ke syurga..amin :)

Qurratul Syuhada said...

All the best to both of u, kak fatin! Sweet couple sgt! Iolls pulak tazabar tunggu korg kawen hehe :) Finally ur going to be a wife waa! and nnt activate blk ig tau kak fatin pls huhu rindu kak fatin angat ;)

nadia mat said...

Tahniah kak paten..saranghae!

Anonymous said...

Congrats! Suka gambar Kakpaten dengan kucing tu, and satu lagi time buat peace sambil penyet pipi Nadrah haha. Keep praying for both of you okay :)

Anonymous said...

Congrats! Suka gambar Kakpaten dengan kucing tu, and satu lagi time buat peace sambil penyet pipi Nadrah haha. Keep praying for both of you okay :)

Fatinnadiah said...

Alhamdulillah...tunang gaaaaak kakpaten. Harap paten ni pun dapatlah merasai nikmat mcm kakpaten ni ;)

husna rosli said...

Tahniah kakpaten! Kawenn cecepat ehh *overeksaited* hihi

huda said...

Tahniah Fatin, cepat je mase berlalu
rindu zaman fatin blaja kat bandung...huhu...

Anonymous said...

Follow blog kakpatin dari kakpatin kat indon. Excited gila bila ada new entry pastu gigih tengok lama lama punya entry. Tup tup sekarang nak jadi isteri orang dah. Wuuuu :') Moga dipermudahkan kakpatin. Cepatlaaa kawen. Hihihi

Anonymous said...

Tahniah fatin liyana..btw,nice & simple dress! Bleh recommend x from where?thanks;)

Mek Onie said...

kak patin !!! tahniah..tazabar tunggu majlis yang betul nanti :D

Mek Onie said...

kak patin !!! tahniah..tazabar tunggu majlis yang betul nanti :D

Mama Kembar 3 said...

Tahniah Fatin & AF! Cantik sgt Fatin, tak sabar nak tgk your wedding pics pulak :-)

diana said...

Ah Patin. Ahkak tak pernah komen nak komen jugak.
Suka sangat baca kadang2 rindu blog ni sebab kelakar.
Ahkak doakan FL dan AF bahagia ke jannah.
Tengah tunggu Diagnosis 2 ni.
Love,
Kak Diana orang Melaka

nazirah said...

Tahniah FL. Lepas ni i tertunggu2 entry mcm mne boleh kenal dgn dr AF. Dan membibit hubungan chentaaaa. Heee

Murni Mohd Yusof said...

tahniah kak fatin :)
semoga Allah S.W.T permudahkan segala urusan, tak sabar nak tgok kak fatin naik pelamin plak lepas ni

Mysara Ab Rahman said...

Kak fatin! Congrats! Moga sgalanya berjln lncr n dpermudahkan mnjelang hari bahagia nt...aminnn....;)

syahirah izzati shuhaimi said...

Congrats Kakpaten! Kita adore sangat and rasa macam nak nangis tengok inspiration kita dapat jodoh yang baik baik. You're my inspiration ever! Moga ke jinjang pelamin dengan izinNya amin

Azreen Zunairah said...

tahniah kak patin..x sabar nak tgk kak patin kawen plak.,..

emm said...

Salam fl. Tahniah. Im so happy for you :)

Eika Ekmal said...

Tahniah kakpatin , cantik sangat ! Kucing tu comel :)

ajim (kerusiburok) said...

wah grandnya majlis tunang. and sangat terkejut bila nampak kak maria and husbeng dia! baru follow blog nih so xtahu apa ikatan kekeluargaan korang. btw congratz! sabar minit alam pertunangan yang mencabar. :)

myraVea said...

Congrats kak atin!! Alhamdulillah happy tgk kak atin tunang da. Nanti kawen jemput cik adik ni tau. Hee. Jemput sekali dtg wedding mac ni. ♡

Anonymous said...

yeyeyeye.tak sangka kak fl post entri ni hoho. masa tertengok blog ntah sesape cakap kak fl bertunang ohhh terkezut gil**. dalam otak terpikir afsal kak fl x post lu dia punya majlis org lain plak yg post. ayya x saprais aa gituww.. nanti kak fl kawen post cepat2 sebelum org lain cross line. yg kak fl post barulah gempak wehh hohoho c: sayang kak fl - saya gegirl k-

dash aris said...

Congrats dik. Anggun busana pink. Cantik.

maisarah sarah said...

tahniah kak fatin.semoga kekal bahagia hingga ke syurga.trio syamsul, rizal dan dr anwar dah lengkap berpasangan.hehehe

shahrul hairy said...

Tahniah FL! Hemsem baq ang AF... hehehe =)

Zia Anis said...

Tahniah Dr. Fatin dan pasangan...

Zia Anis said...

Tahniah Dr.Fatin dan pasangan.

Anonymous said...

Kak FL congrats kak . Actually sy tertunggu tunggu akak update pasal pertunangan akak . Kawan sy stalk akak sampai lubang cacing tu yg tahu akak tak bertunang .

Just Another Man said...

Semoga sampai syurga
#terluka
Eh berdrama pulakkk!!

Panda Pendek said...

Congrats kak FL semoga bekekalan hingga ke jannah dan dikurniakan chaye mate mcm kak FL

Panda Pendek said...

congrates kakpaten

Emilia Hazrina said...

Subhanallah...semoga beroleh barakah Dr FL..

dO! said...

Rindu tau tak rindu?? Lama sangat menghilang. Dah la kakpaten delete Ig -_____-

Anonymous said...

congrates kak FL from FE

Anonymous said...

Always support honeykoyuki
F.E

Nor Farizan Mazlan said...

Alhamdulillah.. tahniah fatin & AF..

Nurul Mia Amirah said...

Alhamdulillah.Akhirnya kak aten kita update juga! ya Rabbi rindu betoi nak baca penulisan akak. Tahniah akak. Semoga berkekalan hingga ke jannah. Alahai, adore betoi ngn akak. Apapun tahniah.

Aqilah Azmi said...

allah, tunang dah kan alahai dulu comel gila kot kak fl alahai eeeee why so omey hhihi <3333
take care n yes ples do update ok wuhuw.

and and happy tunang!
cepat kahwin ok piwitt piwitt hihiik

Anonymous said...

Tahniah kakpaten moga sentiasa dilindungi allah..mohon buat tutorial n kenalkan brg mekap yg kakpaten guna..nak brtunang jugak bln 6 nt.x ada basic utk mekap tp hati nak mekap sendiri..tenkiuu

irra yyan said...

Tahniah! Cantik sangat fatin liyana...semua cantik..

Anis Diyana said...

tak sabar tunggu FL kahwin :D

Anonymous said...

tahniah....btw, cntik sgt....

khairiah khaizu said...

tahniah Dr Fatin Liyana, cantik kejadian Allah SWT nie, semoga sampai ke destinasi........

cik sally said...

Tahniah, cantik u olls...moga bahagia hingga ke Jannah

Ezwan Amrin said...

assalamualaikum... Tahniah Fatin Liyana! Semoga semua dipermudahkan-Nya... aamiin... :)

Anonymous said...

Assalamualaikum FL..tahniah!!! hari2 bukak blog nak tgk update ka dak..akhirnya update juaa...semoga berbahagia till jannah.saya silent reader lama daaah.tggu diagnosis 2 jugak niii..

marlia mohamed said...

followed your blog since bandung semua, now day tunang aaaaaa so happy for you. semoga semuanya berjalan lancer amin! :)

marlia mohamed said...

followed your blog since bandung semua, now day tunang aaaaaa so happy for you. semoga semuanya berjalan lancer amin! :)

Mya said...

Tahniah FL & AF.
Semoga semuanya berjalan lancar.
Dan sentiasa dalam redha Allah SWT.
Such a perfect couple!

~ibuAdaMina~ said...

Tahniah, Fatin!

Ilyana AS said...

Tahniah FL..i m your SL dari dulu..sari zaman remaja riang ria tu..skrg FL dah matang..makin berwasatiah..tahniah..semoga semakin istiqomah..macam mana kenal Dr AF?
InsyaAllah.. i have a good feeling your life is gonna be more wonderful n interesting after this :)

Elfa Lira Reyhana said...

Alhamdulillah... congrats k fatin! jadi ikut seneng!! aku juga baru tunangan tapi acaranya sederhana. trus kapan nikahnya? mudah2an dilancarkan semuanya!! Aamiin

FiFieyQa said...

Tahniah kak fatin & Dr. AF!! Both of you are my inspiration even tak same bidang medic. Hehe. May both of you be blessed with happiness! πŸ˜„

siti masyitah said...

tahniah Dr FL.. so glad to see all happy faces:)

fifie feyca said...

congratulation.. sweet n cantik sgt2 kak paten.. semoga dipermudahkan segala urusan nya nanti.. amin insyaAllah..

sumysya said...

simple je deco Hantaran tapi CANTIK...same la cam Fatin...Tahniah

Anonymous said...

Tahniah Fatin! :))

Anonymous said...

kak fatin nape dah delete akaun insta. Update lah di insta. suka tgk kak fatin..

from: anisah

Mrs. A said...

Tahniah! FL. Semoga tercapai apa yang dihajati. Baru tau arini FL orang nogori smilan

moor sahida okma abd hamid said...

tahniah FL.. moga jadi isteri yang solehah.. mana butang like?? nak like sangat2 entry ni...

maizatul emi taserip said...

sgt sgt sgt cantik...congrats

kirah said...

Tahniah FL n AF.....

S.N.R said...

Walawehh, tahniah kakpatin comel ! Alhamdulilah, menuju next step plak !!!

Afidah Azmi said...

Tahniah Fatin..Anyway nak tanya ..botol doorgift tu beli beli dekat mana??Nak buat gak untuk adik iolls nak tunang raya cina ni

mama amir said...

Alhamdulillah...tahniah...semoga dipermudahkan urusan ke jinjang pelamin...aamiin...^_^

ROSLIZAWATI BASILI said...

mabrok patin.. haaha.. aku punya adik ipar tetibe inteprem kat koleksi gambo eday kau.hahah.. balik2 die report kat aku n faisal ko dh tunang.muka tunang mcm shahir af katanye.hahah.. btw. kawin lupa kak ros n abam sado faisal ridha k.. may allah bless you n af.

AandE Handcraft said...

Doorgift (bottle) from A&E HANDCRAFT.
Thank you for choosing us Fatin Liyana!!
visit our,
instagram: aandehandcraft
facebook: A&E Handcraft
blogspot: aandehandcraft.blogspot.com

tq!

:: Cik Viva :: said...

suweet sgt..tahniah =)

young girl said...

akhirnya dapat juga baca blog k.patin tunang, jemput singgah blog saya www.iuzira.com

nayfatimah rasyid said...

tahniah FL & AF semoga kekal until to jannah ;) kenduri jangan lupa jemput yer ...

missfariza said...

Congrates kak FL.. Cantik sangat.. Nak nangis.. Semoga bahagia selalu..

Anizz Annisa said...

akhirnya.. lame dah tunggu kak patin update pasal nie..huhu... suka tengok gambar2 nie.. nampak gah giteww.. anis doakan kak patin dan pasangan bahagia hingga syurga.. rajin2 update blog ye.. rinduu nak bace celoteh kak patin.. :)

Nurani SHAKLEE said...

akhirnya.

penat titew tunggu FL update blog pasal majlis tunang,

Tahniah FL, semoga perhubungan yang di bina akan ke fasa seterusnya

aney_ans said...

LIKE!

Nur Izzati said...

congrats on ur happy day! :)

Nies alhaQ said...

Tahniah kakpatin! :D

cEro said...

Tahniah!!!

**lari tekup muka di bantal**

Ainul Jalil said...

Congrats kak fatin!.:)

JΞ±nnΞ±hツ said...

tahniah dr paten. dr yg cantik bijak dan serba perfect. semoga bahagia dengan pilihan hati. sama cantik sama padan!

Afifah Anuar said...

Tahniah kak patin :*

dorsett pink said...

Tahniah FL .. dah agak dah FL bercinta dengan Dr anwar.. semoga selamat ke jinjang pelamin :))

Jom lawat blog saya www.dorsettpink.blogspot.com

One-Nie said...

paten please share pasal baju tunang pleaseeeee :*

Cik Lyeen said...

Tahniah Kak Paten yang gojes!

Fatihah Fazlin said...

Tahniah kakpaten.. we olls love u.. stay humble..

Blog Kreatif said...

Alhamdulillah. Tahniah dik ... semoga bahagia dunia akhirat.

ainul afiqah said...

Mabruk kak FL.
Moga bahagia dunia akhirat ♡♡
Tmpg gembira o_o

cik karmila said...

finally terupdate jugak..lama kite tggu...btw congrates kak fatin liyana !

Siti Aisya Ibrahim said...

tahniah kak paten :D

Anonymous said...

indah sungguh ciptaan tuhan

Anonymous said...

Tahniah FL...suke la bc blog ni...

Siti Zawiyah Rahmat said...

Tahniah.. memang cantik semua gambar nampak macam event yang besar...

Anonymous said...

Sepadannyerrrrrr sweettt sgt

ima zulaikha said...

Tahniah fatin...bertuah jejaka tu...insan yang baik akan dapat pasangan yang baik..amin..moga bahagia dunia akhirat...nanti majlis besar jemput akak eh...teringin sangat nak tengok fatin dari dekat...

Anonymous said...

Salam dan berjuta kali tahniah buat Kak FL πŸ˜„ πŸ’ Semoga semuanya berjalan lancar hingga ke hari kak FL bergelar isteri yg sah. Aamiin. Love and adore u kak since I'm in Form 3 and now I'm a Bachelor student 😊 U inspired me a lot! -K-

Hani Farihah said...

Suka baju tunang akak!

Yanti Ramli said...

alhamdulillah congratz doc fatin

ComelComot said...

congrats Fatin.. awk cantik dan berseri seri. semuanya cantik lah.. semoga segalanya berjalan lancar hingga akhir.
aamiin

MasReena said...

Wahh cantikk nyaa Fatin... tahniah dik... kenapa pulak Syamsul ada situ plak ni, hehehe.... kawen retis ke? n_n

Lola Najla said...

congrats FL..semoga pertunangan ni membawa ke alam pernikahan seterusnya ke syurga..

semoga berbahagia!

FEENA ZAIN said...

tahniah FL :)

semoga berbahagia hendakNya bersama AF... hik3 :)

Permatabiru said...

tahniah suweett sgt...

nurhanizajohani said...

Tahniah Dr FL. Semoga dipermudahkan sehingga ke syurga...

AZENI AHMAD said...

Tahniah.
Semoga dipanjangkan hingga ke alam perkahwinan.

Cikna said...

Tahniah3x, xsabar Cikna nk dengar majlis perkahwinan pulak.....;-)

balqisfz said...

sukanya baca ni! <3

Fatin Shahirah Rahmat said...

Wah wah,tahniah! dah jadi tunangan orang dah kak paten kita nih, darah manis gituh! Dress cantik! sume cantik!

Niena Nurmewah said...

tahniah kak paten. lawaaa lah,suka tengok :)

Anonymous said...

Fl,cantiknyerrr baju,nak buat cm tu la jgaaa...

Haziratul Anis said...

Tahniah kak fatin. Semoga bahagia hingga ke syurga :)

dr fig garden said...

Tahniah.. semoga menjadi isteri solehah...

Pinkbubblegumprincess said...

i'm so happy for you..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat :)

norsalihah shaleh said...

congrates..... semoga kekal bahagia n diberkati hingga ke jannah. amin...


ingatkn tak nak hapdate kat sini..hehe.. b4 ni tgk kt blog org lain juga.. congrates again :-)

Tiha Azmi said...

Akak tahniah!!!!!! Nangis2 tengok gambar sebab akak lawa sangat!!!!

ktothem said...

Congrats kak paten!
Semoga selamat menjadi yang halal pastu terus bahagia sampai syurga.
Kita berkenan habis dengan lord of the ring tuuu. Lawa!
Nasib baik tak guna dialog lu guwa tuu kang syamsul buat movie bakal pengantin gangster kangg hikhik

nuha said...

Cantiknya..tahniah fatin. Cantik.. gambar pun cantik. Moga dipermudahkan segala urusan utk mendirikan masjid.

Jemput ke blog nuha. Ada entry baru: 10 formula mudahnya menjemput rezeki

HASRUL HASSAN said...

Tahniah Dr Nur Fatin Liyana Asri dan Dr Anwar Fazal atas pertunangan ini ... walaupun tunggu juga blog post sejak 21 Disember 2014 hari tu.

Terima kasih kerana kongsikan gambar.

Dan tahniah sekali lagi sebb dapat anugerah tokoh srikandi negara 2014.

Semoga berkekalan hendaknya.

Saya kongsikan sedikit gambar majlis pertunangan Fatin Liyana di blog saya ye.

Sekali lagi tahniah.

www.hasrulhassan.com

♥Ω†ΨΉΩ…Ψ© Ψ§Ω„Ψ³ΨΉΨ―Ω‡ Ψ§Ψ³Ω…Ψ§ΨΉΩŠΩ„‎ ♥ said...

congrats FL

Cik Nathrah said...

Sepadan sangat! congrates fatin! been following u since 2010 and sangat gembira dgn berita ni..alhamdulillah :)

Anonymous said...

Alhamdulillah...

Selamat berbahagia dan moga selamat majlis nikah kelak..

lepas kahwin nanti tanggungjawab bertambah, masa utk update blog pon memang akan terhad..

mudah2an mudah semuanya, terima kasih sebab berkongsi pengalaman hidup dan ilmu bermanafaat, penulisan yang bersahaja dan jujur..

jangan berhenti mengupdate entry..

thank you
zul

Sari said...

tahniah FL & AF..baru dapat Diagnosis...tak sabo nak cari Diagnosis 2 :D

Najla Najihah said...

yeayyyyy kak paten dah tunang. :D Tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

||chickserame|| said...

Tahniah FL..SOooooo Cute n Sweet..I'm ur silent reader..Happy for u..Semoga kekal bahagia sampai ke syurga...Aminnnn..

Sab μ‚¬λΈŒλ¦¬ said...

μ•½ν˜Όμ„ μΆ•ν•˜ν•©λ‹ˆλ‹€!

Kak Zie said...

As salam.tahniah fatin.

Siti Hajar said...

Cantiknye FL!!!

izzeyda said...

tahniah FL..

salina lyna said...

congrats kak paten, simple mimple jer majlis nye. sweet :)

Farahin Azmie said...

Congrats Kakpaten, you look so beautiful!!

Anonymous said...

congrats kak paten..tetiba ada pin hijau..comel jeee

kirah Zakirah said...

Assalamualaikum . patin share la info step make up macam ni, nampak simple sangat yang, bajet pon dapat di save kan haha. apa apa pon tahniah patin. semoga berkekalan menjadi suami isteri hingga ke syurga. kwenn jemputt la patinn, orang somban yo ni hihik

Anonymous said...

congrats kakpaten..hopes u guys happy to hereafter...

darimatahati said...

tahniah fatin! dah dpt agak awk bertunang since semua dalam Instagram dipadamkan.. maybe, nnt uols buat satu instagram bersama pasni. hihi... :)

Anonymous said...

SubhanAllah cantik sangat akak! Secocok sangat Dr Af dan Dr FL :)

Amir said...

kata orang, orang bertunang ni darah manis..yg penting kena banyak sabar dan tolak ansur.

kalau dah jodoh tak ke mana..InsyaAllah :)

Haslinda Hassan Ali said...

tahniah DR

Amanda Suria said...

Sama cantik sama padan...tahniah Fatin...

syarpsyah said...

SubhanAllah sangat cantik n sopan..semoga kebahagiaan hingga ke syurga...amin..

Khadeejah Hasmad said...

Sweetnya dress!!!!

Ϊ†ΩŠΩ‚ Ψ³Ψͺي Ω†ΩˆΨ± Ω‡Ψ§Ψ²ΩŠΨ±Ψ§ said...

Tahniah Dr :)

HASRUL HASSAN said...

If possible, kalau sudilah, bolehlah jemput saya sekeluarga ke majlis indah Dr FL ye. Hahaha .. seiyes muka tak malu ni, but i do ada niat nak pergi majlis perkahwinan blogger. Lama dah tak pegi majlis besar rakan blogger ni.

mardiana abu darin said...

Tahniah Fatin! Akk rs mcm nak bertunang semula...kahkah...giler dah akk ko ni! Majlis yg sangat sempurna. Semoga Fatin kekal hingga ke jannah. Amin

Happy walker said...

congratulations~ XD

Regards,
(A Growing Teenager Diary Malaysia)

Yaya said...

Congrats ...

Nadhirah Ennaidi said...

Terima kasih update blognya kak paten! Penat dah tiup sawang kat blog ni tiap kali buka 😝 *PropaSangatKan!*

Tahniah Idola Saya 😍😍 Semoga sukses di alam pekerjaan yang sungguh mulia itu dan juga di alam rumahtangga kelak. πŸ˜‰ Saya Sayang Kak Paten 😘

Nota Kaki : Dr AF jaga kak paten baik2 tau πŸ™
*ecehhhNotaKakiMintaKakicakapmacamkakpatendahnikahja 😁*

tenku butang said...

Tahniah FL.. Seperti biasa.. nak komen.. Cantiknya FL..

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 282   Newer› Newest»