Tuesday, May 8, 2012

Trip To Korea : Food & Girlfriends

Assalamualaikum


Hi rakan-rakan yang cantik lagi kacak. Hari ini kita akan sambung kembali entry ke Korea yang korang semua nantikan yay! See how thrilled I am when we talk about Korea weeeeee.

First and foremost, anda patut tahu yang makanan Korea sangat pedas. Bagi aku, makanan diorang ni rasa macam makanan Malaysia a little bit. Which is kinda surprising kan, but most important of all, edible ! Diorang ada Bokeum Bap (nasi goreng), Tteokbokki (braised sliced rice cake with seasonings) & Hotteok (Korean filled pancake - rasa macam cakue yang ada filling). And please believe me, the food are appetizing!! At least for me... since tekak aku ni made in Malaysia.


' Eh halal ke makanan yang awak makan tu Fatin, macam tak jee .. '


Ehem enak aja kamu bilang aku makan makanan ga halal ya. Apa lho emangnya udah bosan sama hidup ini?


Bab-bab makanan halal haram ni orang Islam memang cukup ambil berat. Especially bila pergi ke oversea, rasa was-was itu memang tinggi. Rasa macam nak menangis sebab semua benda tak boleh makan kan. Been there before. Understood !

FYI, orang Korea sangat suka makan Golgi (red meat) & Dweji (pork). Tetapi mereka juga makan Haemul (seafood). Personally, aku rasa kalau korang ke Korea, korang kena ada tourist guide ataupun member/kenalan yang sudah tinggal lama di Korea. Diorang ni tau kedai mana yang boleh makan dan kedai mana yang tidak. Lagipun diorang dapat list product apa yang halal/approved by Islamic Community kat sana. So you got nothing to worry. Macam aku, sepanjang kat Korea itu hari, kalau nak makan luar memang aku ajak girlfriends supaya diorang tunjuk kedai mana yang boleh makan semua. So best la kan, pergi Korea dapat makan makanan yang dimasak oleh orang Korea tanpa rasa was-was.



Tteokbokki

Amrah & Miza membawa kami makan di kedai yang menjual Tteokbokki di sekitar Inha. Mereka merupakan pelajar final year jurusan Electrical Engineering di Inha University.


Eh, itu macam Farah Lee, wife Ally Iskandar je. Haa memang pon Farah la yang belanja kitorang. Maybe dia pakai duit nafkah kot wakakakaka opppssss! Maceh Farah =)


Dalam mangkuk itulah Tteokbokki. Kuah dia rasa macam pedas dan manis. Tteok (rice cake) tu pulak kenyal-kenyal. Kau celup gorengan (pelbagai jenis seperti dalam gambar) dalam kuah yang menggelegak tu. Ya Allah, sangat la sedap! Panas + pedas = memang 100% typical Korean food beb.

Yang kelakarnya, orang Korea ni, diorang obses sangat dengan pedas. So kalau nak beli Tteokbokki ni, nanti dia tanya. "Nak pedas tahap berapa? 1, 2 atau 3?" Pedas tahap nak mampos takde dalam carta ok. Kitorang ambil yang tahap 1 je pon. Tapi penangan dia, pehh boleh rosak deria rasa aku.



Caffe Bene

Lagi satu yang uniknya dekat Korea ni, diorang ada banyak sangat cafe-cafe yang sangat comels to the top. Yang bagusnya, cafe-cafe ni semuanya adalah local brand. Starbucks kat sana ibarat macam warung ketapang jer .... tak pandang bro. Tak pandang *insert 9gag Obama's meme here.

Setiap pagi, sebelum naik bas, aku ngan Mar akan minum brewed coffee dulu dekat cafe. Ahh so refreshing! Sebab sana sangat sejuk, so bila dapat air panas, rasa macam nom nom nom =') Sudahlah makanan comel & sedap, decorations kedai pula sangat cantik & kreatif.


French Toast yang sangat tempting ! Price 6000won / RM18


I can't resist to buy this Strawberry Belgian Waffle sebab comelsss tapi for me, tak sedap pon hihi. Price 4500won / RM 13.50



Pengganti Ally ( asek berkepit dengan Farah Lee jeeewww ngadee taw )


Amrah, Mar & Miza. Inilah girlfriends yang banyak sangat membantu aku ketika aku di sana. My dictionary, my translator, my GPS, my JAKIM =')




*INSERT CAFE'S NAME. Forgot already!

Cafe ini terletak di Inha. Ya Allah sangat la comel sebab kena duduk dekat lantai. Decoration dia macam English style yang sangat-sangat lembut macam pastel colours etc. Tak rasa macam dekat cafe, rasa macam dekat set penggambaran !


Waffle yang sangat sangat comel ! Terkinja-kinja aku sesaat kau datang. RamlahRam sangatttt.


Nak minum pon rasa sayang. Rasa macam nak tangkap gambar makanan sampai habis memory camera baru puas hati aku. Harga semua tak ingat sebab Miza belanja hee maceh Miza =)


Motip tak lain tak bukan untuk menunjukkan kecomelan tak boleh blah siap condongkan pinggan 30 degree oh no whatever. Farah sangat comel muka sebijik Korean padahal orang ganu haha!


Ha amek kau. Baru kau tau tahap pelahap aku ni memang tiada tolok tandingan.


Rasa macam terlambat yang over sangat untuk ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada pasangan Ally Iskandar & Farah Lee! Sebenarnya aku tak pernah tahu pon yang Farah ni merupakan teman rapat kepada Amrah & Miza. Patutlah macam pernah dengar depa sebut nama Farah ni. Pastu aku macam, Eh ni Farah bini Ally ke. 

Ha terus bini kan, tak pakai isteri dah. Bila Amrah angguk je, terus aku macam 'Nak jumpeee Farah nak, nak!' Hee pastu terus jadi kawan, kitorang pergi makan sama-sama, naik 4D motion sama-sama, shopping sama-sama. Tak sangka sangat kami boleh sekepala. Lepas jumpa sekali, terus set date nak jumpa lagi hehe. Thank you Farah sebab baik sangat dengan kita sepanjang kita ada dekat Korea =) Semoga Allah membalas budi baik Farah. Alhamdulillah, terjalin sudah satu ukhwah !

Thank you for reading this entry !

212 comments:

1 – 200 of 212   Newer›   Newest»
dee said...

nak tanyaaa! kak farah ni INHA uni ker?

Atiqah Maznan said...

awesome ! dah lama tunggu kak fatin update :)

# orang first!

dee said...

Ok, tetiba rasa soalan tadi out. haaaa! macam mana nak jumpa dia neh? saya wat summer school kat sanaaaa bulan julai niii! nak contact num diaaa... pm me yer fatin ! :)

Nur Fajar said...

kak fatin,cepat update part yang lain plak,dah tak sbr ni ^^

btw,kak farah tu tersangat lawa.sesuai ngn ally.sweet sgt.:)

hazanis said...

yeah farah lee....dua-dua cantik....^^

SufatihaNur said...

comelnye set2 fatin liyana ni...hihihi

Apple Zara said...

Arghh, French Toast looks yummy. Yum yummm. Haha.

ATHRHB said...

nice ! so jealous okay ;p

pol said...

first!! haha..
best la dapat pergi korea..insya-Allah nnt nak perg korea next year...btw bini ally tu cute la...beruntung ally dpt dia kan..huhu

IEQAH said...

sanagt besh..untunglaa FL..i wish i was there :P

Amirah Su'aidah said...

wahhh... akak. bestnya pergi korea. Bila saya dapat pergi sana. Kak farah lee memang comel pun. Akak pun comel jugak.. hehehe. terliur tengok gambar makanan tu.. *telan air liur sesaat*

keli menari said...

wahh.. nice trip ! lik this !
tengok makanan2 kat cafe td tuh..rase nak amik pic tu je masuk mulut.hehe

canteks2 sume :)

AMMAR YASIR said...

Bestnya pergi Korea... Nak ikut.

Kumbang Jingga said...

wowwww jumpe isteri fahrin ahmad

insan biase said...

kak fatin nie...jgn kutok warung ketapang k...berjase tu taw!! huhuh anyway....gut entry, just a guidence for those sape yg nak g honeymoon ke korea..huhuhuh kem slm kak amrah n sbpi student yg ade kat sane k....

Nur Honney Robbi said...

oh my...so sweet ur guys..

syiQin vochelle said...

oooosshhemm nya dia . bertuah sangat . omey je mknan-2 tu . boleh meleleh air mata nak makan . heee :D

Anonymous said...

untong jadi org femes T_T"

FiQa said...

Bestnyaaa, asek makan, asek orang blanja, keh3...

murah rezeki kan...

btw, baru ingt nak tnya camane leh jumpa Farah Lee, skrg terjawab sudaaa~

:)

update la lagi kak...

:)

Haruno Hana 하나 said...

waaa.. suka tengok Kak Farah ngan Kak Fatin :D hehe.. bestnya.. cepat2 la update part len ya?

zainatul abu bakar said...

wah bestnya jumpe Farah lee..bestnya g Korea..sume pon best lah! pasni nak g mane plak kak fatin??

Anonymous said...

Nak tokboki tuuu. sedapnyaaaa T_____T kalau saye pergi sane, nak try pedas tahap 3. overtauu HAHAH

-ika

MiSz fiFiEyQa said...

uwaaa....daebak!!
sedapnye...teringin sgt nak makan Tteokbokki tu!!!
even kat TS ade jual tapi still x pernah rasa lagi...tapi kalau boleh nak yg original made in Korea punye...baru masyukkk kan..kan...heee~~

Fatin Liyana said...

Farah lee student Inha =)

Pasni taktau lg nk g mane..duit tarakkk hihi

MissButterfly said...

Next entry PLEASEEEE~~~ tak sabauuuuu. Hahaha :D

ratna said...

Farah mmg cantik mcm awak jugak fatin. Anyway...bab2 mkn ni mmg x bole buat main sbb nnt kalau x halal dia jd darag daging kita..

Hashira Yusoff said...

omaiaii...mana nak crikt msia ni mknan yg comel n murah mcm tu!! bestnya duk kowia!! :D

*gmbar kontoversi dgn 2nd last tu lawak je.. ^^

LIYANA MASTURA said...

Best nye:) Teringin nak pergi Korea huuu

MiSz sRi said...

terign kn pegi..Aussie da pegi...terign nk p k0rea lak... :)

Aalia Shahira said...

baca entry yg memaparkan makanan time2 gini memang mencabar nafsu perut.hahaha

JAI said...

Fuhh bilalah nak sampai Korea ni? Rasa-rasa kalo eden pegi mungkin bakal menjadi Penari KPOP kut....

Off Rekod..Fatin Pinjam Trademark lagi yerr..hehe...http://www.teratakarmo.com/2012/05/keahlian-kelab-peminat-fatin-liyana.html

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

comel2nye makanan tu..rasa syg nk mkn..huhu..teringin nk g korea juga..huhu..btw,smua comel..;)

Fara Husna said...

wow..bestnye,bilelah nk smpai Korea..huhu

CIK JATT said...

menariknya makanan kat korea. tertarik akak, bilala nak sampai sana....

Misz Mieza said...

Wah! Siap boleh jumpa farah lee lagi.. Untunglah.. Hehehehe..

Btw, tgk pic makanan2 kat sana sangatlah menyelerakan.. Owh! Bila nak pegi Korea jugak nih? Sobs! T_T

sakura adibah said...

beshnyer... mudah-mudahan, next time i gi saner plak.. amin

aneem said...

As salam ukwah dari anim
suke bangat nengok kecomelan muke gurlz nie
paperpown happy enjoy ok

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Bila la agaknya, kitorang satu family leh smpi...huhuhu...sonok je tgk Dak Fatin...:D

abang ensem said...

Hi Fatin.. - From Mr President of Kelab FL -

Fana | Aqim said...

fuh..korang memang gojes semua2 lahh! :)

Riena Haiqal said...

ada dua FL ar... dua2 pun comel dan cantik sangat2... apsal la pulak makanan dia tu semuanya nampak comel2 belaka... rasa sayang pulak nak makan.. :)

MISS Z BERCELOTEH said...

teringin nak pergi korea huhuh

http://misszberceloteh.blogspot.com/

TINA ROSLI said...

Assalamualaikum


seronoknya korea.nanti nak pergi jugak la

bella hamzah said...

bila fatin ckp pasal makanan je mesti teliur hehe bestnya dpt jumpa fara lee.comel di mcm muka korea.fatin pon comel gak!;)

dalila said...

sdpnye mknannnn..farah lee n fatin same cantik same cumel...;)))

d_LA said...

eotokhae..eotokhae..nak g gak sane..nak men salji..nak feeling2 korea, nk nom2 tteokbokki..asek dgr je nm tu..rsnye x lg..dahla siap jumpe farah lee..betuah betol

Malissa Ali said...

Fatin memang kawan farah lee ke????

eyqa amin said...

untuk kak fatin. syukur~~~~~~~~~~

Cik Jajika said...

Cute nyer..nak jugak jumpa dia... hehhe =)

Pieh Rizfie said...

sy suka dak fatin ni..cntik fatin in harmoni...

Anonymous said...

starbuck tak pandang konon..cheit,porahhh.balik malaysia,makan kedai mamak pun tak mau,"i tak rela,i tak selera,ugh,tak mau,auw2"..confuse dgn kempen barang tempatan yg oversea ini..

Rafflesia™ said...

Korea tu... woooowwwwww!!! @_@

u.m.i.e said...

YOU ARE SUPER DUPER CUTE .. HIHI :D
SAME TOO YOUR FRIEND AND FARAH LEE :)

khalifah said...

best gilerrrrrrr..part makan tu mnyelerakan sungguh..dpt jumpa farah lee plak tue..hish

Ayu Iman said...

bestnya siap dpt jmpe wife ally iskandar lgi...comey juga farah lee tue..=)

is_isaac said...

sedap nye nampak makanan2 tuh! ahhh teringin nak gi korea,huhu!

Mooniqueen said...

Wahhh...Dah lah dpt gi korea, dpt jumpa farah lee lagi...bestnya....

Anonymous said...

PUIHHHHHHHHHHH

Salimah Matiseh said...

bermimpi nak sampai ke sana lepas baca entri FEL. ohh mimpi la sangattt aku ni.bluek

ainwaheeda said...

bestnya dapat pergi korea, best dapat makan makanan best, best dapat jumpa farah lee, best3!

geeAhmad said...

makanan ngan orang yang makan sangat comel dan cantik.. hohohoh...

Syuhada Nasya said...

kak fatin .. cepat buat entry pasala nasi lemak kopi o pulak heheh

Honey IsyQi said...

wahh windunya korea...actually klo nak senang cari makanan halal kt korea pg area Itaewon..kat sana mcm2 ada...
btw gamba yg 2nd last tu sgt funny la fatin...hahah tgelak sorang2 kt ofis ni... =D

merapu said...

sweet ny FL ni, suke la, gambar pon cantik rase macam de kat korea je,

~ cik AiN pinky ~ said...

wahhhh farah sangat comel......fatin pon comel...(jaga hati tuan rumah...heheheheee =D)

Bestnyeeee....rase mcm korea memanggil2 plak...hehehe

Anonymous said...

bestnya...

Anonymous said...

bestnya...

Miza said...

Ohhhh? Kak Fatin ada kawan nama Miza jugak? Hihi. Nama kita pun Miza and kita sangat excited bila jumpa orang nama Miza jugak sebab macam cool :) Susaaaaaaaaah sangat nak jumpa orang nama Miza :)
Btw, bestnyaaaaaaaa pergi korea :) Sangat awesome! ;)

Ms Bery said...

er lapor pulak tengok makanan tue.. dah la tengah pose ganti nie.. Tergugat iman den.. ahaha :D

Anonymous said...

waahhh! soooo comelsss semuanya...
lama dah tgu entry nie..
egat atin xnak buat dh entry pasal korea...

Alieza Dayasari said...

hai.... pertama kali saya terjah blog ni........
insyaallah akan selalu ke sini.....

MIRA UTTIKA said...

kak tin, bestnya travel mcm ni dgn girlfriends !
next entri kak tin :D

Rozuan Ismail said...

wah, cantik farah lee.

Love Razila said...

Fatin, i nak tanya...u ni ker yg owner of tudung online dalam majalah dara.com tuh??actually muke owner dia sama sgt macam u, nk mai dekat time tu so rasa segan ingat nk tanya direct kat dia adakah u n dia org yang sama? dari segi suara, perwatakan...iras beb sbb i dah buka ur you-tube cara2 pakai shawl tuh. hehehhe just tanya je mana tau sama orgnyer =D

norshila ibrahim said...

BESTNYA DPT P KOREA..NAK JGK TRY KOREAN FOOD NGN COFFEE, WAFEL LA...COMELLLLLLLLL N MCM SEDAAPPPP

.: Maizatul Aqilah:. said...

kak fatin...
bestnyer dpat pegi korea~~~
nak pegi jgak la...
+.,nanty smbung lg yer entry psal korea..da lme mnunggu smbungan y arytuh,akhirnye,
hihi

Eyka said...

okey this serious ohsemm..

please money! mama! i want to go there :')

peberet place eyka korea laa..sukee sgt snee..omey je :)

nina ibunga said...

comel-comel nye laa mknn dia tuu... adorable! :)

p/s:tgok kak fatin dlm nasi lemak kopi o lg comel..hehe

Lily ♥ said...

teringin jugak nak pergi korea :D

ArianA said...

To this anon:
starbuck tak pandang konon..cheit,porahhh.balik malaysia,makan kedai mamak pun tak mau,"i tak rela,i tak selera,ugh,tak mau,auw2"..confuse dgn kempen barang tempatan yg oversea ini..

Ko tak faham ke fatin cakap org korea yg tak pandang starbukcs..they prefer their own local cafes..bukan fatin yg tak suka..that's why fatin try..come on la..tula kalau baca blog orang tapi hati penuh dengki..ko lagi buat malu..barang tempatan duduk negara sendiri tapi mengutuk dengki bangsa sendiri..please go and learn more..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

suke jugak membaca tulisan farah lee.. tapi dia bz kot, dah lamaaaa xhupdate (^____^)hehe

Wan said...

berkurun aku menunggu post terbaru...hahaha..berbaloi-baloi..
comey giler Farah Lee,untuk ally buleh mg mek!!

ieedaz @ mama_isha said...

hi fatin! salam kenal..cantek nye fatin ni..:)

Mz.Dolphin said...

smue nampak yummy... n orang nyer pun comel comel =)

Eiqa Lyka Vandetta said...

woah ! sedapnyer mkanan tu .. die yg nak pergi korea nih .. btw , comel sangatlah sis Farah Lee tu .. =)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

wa...bes nya...

Faizul Osman said...

bila kak fayin ke korea... sy jd teringin plak nak ke sana...

Anonymous said...

to unknown anonymous:
starbuck tak pandang konon..cheit,porahhh.balik malaysia,makan kedai mamak pun tak mau,"i tak rela,i tak selera,ugh,tak mau,auw2"..confuse dgn kempen barang tempatan yg oversea ini..

yg ko iri aty sgt ngan dak fatin ni pehal???aq tau ko jelez an sbb ko x de ap yg dye ade..ko x ley g korea cam dye an..?thats why ko jelez sgt ngan dya...ko laen kali nak kutuk dye ko bca dlu baek2 dye tlis ap...pnyakit PHD x abes2..ntah2 ko starbuck pun x pnh msok...x malu ke da bca entry dye n then ko ktuk dye cmtoo?..cet!

popcolours said...

Entry you ni buat I teringat I pun x abis post trip korea. Asyik bertangguh je. Yours is more fun to read, byk cute stuff.

fatin adawiah said...

http://kisahdongengfatinadawiah.blogspot.com/2012/05/i-love-fatin-liyana.html#more

i made this entry specially for u FL..=) hope u singgah bace ok^^

farhana said...

seronoknye dapat jmpe farah lee!! hek3

eyjalukman said...

bestnye kak fatin siap dpt jumpa kak farah lagi :)

alaa, kak fatin pun muka dah macam korean dah . hee cpt2lah update apa lg yg kak fatin buat n pergi kt korea sna . hehe

Ilmi said...

Untunglah Kak Fatin. Harap-harap satu hari nanti saya dapat pergi Korea Thanks sebab post pasal ni. Kalau saya pergi Korea nanti boleh rujuk entry ni, nak tau kedai makan dekat mana. Hehe :3

his midori said...

waaa...beznyer g korea+ jumpa kak farah lee ^^

cindir-rela said...

fatin liyana, nak promote kat awak CHEESE POWDER ni...kalau berminat leh la beli kat saya ok!!

rase same macam kfc, cume ni kite leh bancuh kite punye sendiri...pic kat blog saya ni..

http://akuyangdiminatiramai.blogspot.com

Brilliant Marjan said...

beruntung dapat jln2 tgk tempat org...tertarik ngn french toast tu..

snf said...

teringin nak jumpa Fatin Liyana dan farah Lee :-(

Anonymous said...

Hahahaha kesian gila ada anon kat ats tu meroyan pasal starbuck. kau ni buat malu kaum anon jer.Btw fatin penat tau itewww tungguw entry baru pasal korea.

DeQWa said...

bestnye tgk makanan2 dia...sedap jer nampak...
wah,glamour fatin diapit ngan Farah Lee..

NisaAdnan said...

BERBELIT SERIBU NAK SEBUT NAMA MAKANAN KOREA NI. HEEE GEMOK LAA KAT FATIN KAT SANA ASYIK MAKAN JEE

Atiqah Wadiah said...

YA ALLAH..comlesss sgt mknn2 korea :)

miss inna said...

wah,comel2 la makanan kat korea...

nak juga jumpa dgn kak farah lee...

irda khalib said...

hi fatin! salam perkenalan..dua2 FL nie cantek...bestnya klu selalu dpt p melancong mcm fatin....

tp lagi best klu d sponsor....nak tahu mcmana singgah le ke blog saya nie...

htt://irdakhalib.blogspot.com

Crew Fathi said...

Wah... Untungla.. Wewewe.. But bila kat oversea.. Kena la hati-hati bab makanan nieh ha.. ^__^

Qurratul Aini said...

kak FL .. cepatlah update entri baru pasal korea ..

Irfa said...

comelnya farah lee ;)
eh fatin pun comel jugak la
sama2 comel dan cute

Anonymous said...

kak fatin n kak farah sama2 gojez.! kepingin banget nak jumpa kakak2 cantik ni. :)

TeTerBanG said...

wao!! as always, sy msti rasa excited gegila kalu nmpak kakak post entry pasai trip ke korea. excited smpai brgegar lptop2 nie ha. ahhaa~~ pulun laa pulak sy nie. :D

muka kakak farah lee tue pon dh mcm owg korea. comeyy sgt. kakak fatin pon lawa sntiasa. meletop2 di mna sja. :)

Cik Kamoo said...

Seronoknye Fatin gi Korea ....


Farah Lee tu comel, ayu ...nampak gaya muslimah dia, untung Ally Iskandar! he he he

Tapi Fatin pun double comey jugak

bau ketiak said...

bestnyer makan2...terliur plak kita.

AEDA ZAINAL said...

nampak sangat sedap waffle tersebut ! ^^

[wani_mn] said...

sikitnye gambar farah haha. kenapa FL tak tepek gambar farah lagi. *meroyan* haha

Liyana said...

waaa syoknyer!! nak jugekkkk nak jugekkk!!

Liyana said...

waaa syoknyerrr... untung betollah ...

Anonymous said...

suke pic kononnye kontroversi farah lee tjuk cincin tu..comellll sgt : )

Fatin Amalina said...

Bestnya..awesome dan comels ;)

Intan Faridah said...

bestnya pergi korea..fatin tak singgah ke kat tempat winter sonata tu..?hehee.
FL dgn FL..comel:)

cik dynaz said...

superb.lovelyyyyyy :)

cik dynaz said...

superb.lovelyyyyyy :)

MiGorengPedas said...

Salam perkenalan...

Akak suka baca blog awak...kalau tengah stress keje tu kan, baca blog awak boleh buat akak tersenyum-senyum tau...keep on updating us with your cute stories, ok...

Nurmujahidah Ismail said...

tak minat kpop but i wish to go to jeju island one day :D

aNn_yAacob said...

FL n FL oshem!

cikmegipama said...

Lapar.............:'(

MimieRara said...

Tolong sampaikan salam kite pd kak Farah Lee eh? Kite adore die sangat2! Heeeee ^^,

Gieyana said...

sweetn bestnyerrrr....:-)

piNKjaMbU said...

salam perkenalan,

best nyer gie korea...

kucing belang said...

Eh , orang tuh dah tukar header lahh . xD

Lollipopholic said...

besnyer kak fatin..
member ngan farah lee lagi..
nanti jumpa die kirim salam kat die ae..

Nureffa said...

eh!header die cun gitu hewhew :D btw chomell sis Fatin

Nureffa said...

Awesome heAder die :D

ain dzaya said...

waa..hang out dengan bini elly iskandaer...
dasattt..dasatt..

Nadiey Nadine said...

teringat time pegi korea dulu...jumpa fara lee jugak.siap stay rumah dia...how i miss that moments...anyway, FL memang style...

.: anys :. ツ said...

FL slalu ada ja peluang nak kenal dgn org femes . Bes kot .

Pinkbubblegumprincess said...

wah best and jealos nya kat Fatin..selalu jalan2 tempat best!

Anonymous said...

Salam..macam pernah ku lihat wajah ini tapi di mana ya..tapi saya suka blog awak..

lolipop_oreo said...

suke baca entry ni...:)

Fatin Hidhayah said...

sangat comel kak farah lee masa pitcha yang "aksi kontroversi retis" niceeee :)

Thinking Indie said...

HARI NI, 13,MEI,2012 ,, Aku Baca Metro, tibe2 terbaca entry pasal kak Fatin, Blogger Famous di melaya, hha, terus aku search blog akak, nah dah jumpa dah,, Btw awesome blog, :D ... Follow me to :D

Anonymous said...

well,i enjoy reading ur post.must be fun to got a chance 2 see d outside world.keep on writing.till someday,bye.. :-)

asyiqin nasir said...

wow, best nye FL..
I wish I will go there one day =)

Anonymous said...

anon tu tak baca betul2.. dh terang2 fatin tulis pasal org korea agung2kan local brand..bukan fatin yg cakap..

dengki la tu dia tak femes.

Hani Aryanie said...

Tumpang promote blog yeaaa..maceh =)
Hani-aryanie.blogspot.com

Mummy's Luv & Life ~ Airis-Arissa said...

Salam...Apa khabar atuk fatin (cikgu Md Yassin) ye? Dah lama tak jumpa dia. Kali terakhir jumpa masa saya kahwin dulu (thn 2004). Kak Maza (mazapuspavina) shj yg saya jumpa kat KL ni. Kalau tak baca kisah fatin semalam, tak tahu fatin ni cucu guru besar SKBB :). Sudi2 dtg ke blog kecik saya

Blogger top ni cucu cikgu?

Myra Jay said...

Sedappppnyerrrrr semua menu2 tu...
Terliur nengok :)



p/s: Tolong smpaikan salam kepada Farah boleh?? Comel sangat dia, patut Ally kat sini terindu-rindu :)

iedasa said...

thank you dear. enjoy bace all u post bout ur trip. so cutee...

NJihe.am said...

cantik header baru n kirim salam kat kak Farah yep :) http://studioous.blogspot.com/

infoberguna said...

Assalam.. Layout da lain ye. Header tip top, sangat nice.. ;) Tapi ssunan layout prefer yang lama, yang ni macam kekok sket.. :P

Between nice entry.. Have a nice day..:-)

Belladeone said...

alorr..waiting update ttg nasi lemak kopi o laa..

Ibu Iman said...

bestnyer dapat pi Korea ;)

Fid"s said...

kenapa saya suka jenguk blog perempuan ye? maybe blog ni sama cute dengan tuan dia haha. Happy berblogging and have a nice day

joe said...

Hi fatin. :P

obat herbal ace maxs said...

berbagi Kata Bijak gan
Meski tak dicintai oleh dia yg kamu cinta, tak berarti kamu merasa tak berarti. Hargai dirimu dan temukan seseorang yg tahu itu.

semoga dapat di terima :D

wan80 said...

pergh very Urban header baru ,,,mantop !!

Kamal Akim said...

eh baru perasan fatin dah tukar header/banner :)

Anonymous said...

tengok ni harga blog Fatin Liyana

RM 107,666.21.

http://bizinformation.com.my/www.honeykoyuki.blogspot.com

eyqahana said...

suka suki baca blog kak fatin
p/s: boleh panggil kak eh? :)
kalau ada masa lawat lah blog saya juga, baru berjinak-jinak hewhew
http://eyqa-hana.blogspot.com/

fasya_yummy said...

nak pergi korea juga tapi x cukup bajet lg hehhe..:)..da follow kak fl puye..ni link sy hehe..kalau rajin dtgla singgah.. http://fasyayummy.blogspot.com/2012/05/chapter-33-babysitter-story.html

gnesop poseng said...

wadus.. sedap sungguh makanan dia...

Anwar Luqman said...

hope to go there *korea too..it must be nice place and have nice food!
http://anwarluqman.blogspot.com/

azza raffiee said...

hamboi makanan..korean sangat menyelerakan........so Pati..ko buat la pertandingan apa-apa kat blog ko...sapa pemenang ko bawak pi korea......huhu

shidah bieha said...

berapa korang spent for the whole trip? this feb, kitorg pon plan nak pegi vacation for 7 days to korea..rsanya around rm3000 ckup x excluding flight ticket? or do we need more?

shamsida said...

Salam Fatin..tq sebab bagi info yg best sepanjang berada di Korea..insyaallah satu hari nanti kak sham nak pergi sanalah...best tak??

Mimie said...

Wah~ I wish.. I could going there... Nak gak gi korea.. Nak ase mknn sane n ain iceski. hhooho..

yasukotokenji said...

mengapa amrah lebih hot drpd farah? #jatuhhatiditimpatangga

Aldy Shah said...

Wah! Header baru tu lagik smart, seyes...

cik_intan said...

fatinnnn!! wahhh bestnyeeee boleh jln2 cmni..jeless ar kite cmnihh hahaha tpi sbb fatin da tunjuk2 gmbar ni asee sjuk hati ;p

p/s : header tuu sangat fatin liyana taww! heeee byep!

cik_intan said...

ya allah fatinnnn..seronoknye! uwaa kite is jeles la cmnihh sygg..hehee nasib bek fatin tgkp gmbar byk2 sjuk mate kite :))

p/s: header blog tu kan sangat fatin liyana heee ;p byep!

Makwe Kintan said...

ada org guna gambar fatin liyana ye? jhtla org tu...

http://www.hasrulhassan.com/2012/05/fatin-liyana-menjadi-model-ebook-rahsia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bangku_kosong+%28HASRULHASSAN.COM%E2%84%A2%29

Nurul Husna Mohd Halim said...

bestnye...i love korea..weee

Kapten Fariz said...

Assalam cik honey...erm awak tak nak tukar domain sendiri ke??

takutla nanti ape2 terjadi kat akaun awak (T_T) ...trafik awak dah okey tau..... (^_^)
takut nnti jadi ape2 kat akaun awak ....

Knessa said...

Hahaha...klakar la ngan ANONYMOUS HATERS nih. Apa barang pakai ANONYMOUS. Lu brani, pakai la blog sendiri...kan sis? I pon ade ANONYMOUS HATERS ni.

Btw, comel ler drink kaler hijau tu

Masya said...

bertuahnya fatin.. dapat jumpe bini ally yer hihihihi...

mamaBetty said...

fatin ni sgt comel la.....cute..tahniah tuk anugerah blogger y diterima..nak g korea jugak!!!!!!!!!!!!
http://bit.ly/ISV454

Eiya said...

bestnya pergi korea! ikut sekali! hehehe =ppp

arkuchik said...

saya suka la header pic baru fatin liyana gorjes

Fndy said...

best gileeeee!!

syazwani sulaiman said...

kecil je dunia kan !

http://cokolat-celup.blogspot.com/

Anonymous said...

Salam.

Tahniah dan syabas atas kemenangan blog anda.

Blog anda seronok dibaca dan banyak memberi info2 yang bagus.i follow n memang tak dinafikan anda kelihatan cantik dan versatile.

Maafkan saya, kenapa dalam penulisan blog selepas tahun 2009 kurang memaparkan kisah cinta anda?

Roczen

Fatin Nabila Ibrahim said...

bestnye dpt hepy together...:)

anggunshop said...

syoknya.....suka baca blog fatin..:) nice to meet u..

Michelle Hopell said...

cantek2 semua ..

::...Cik Puan Muda Iqa...:: said...

Be happy don't worry ~

Anonymous said...

fatin, more entry on ur korea trip please? kt mane lg korg pegi mkn n jln2?

SP (spudinpunya) said...

bestnya ..huuuuu ..nak pegi jugak

Nana said...

hai..fes time dtg sini
terlior tgk makanan seme

fatihah kamsah said...

eitttt..japp..larat ke kak fatin ni nak bace komen banyak2 ni?hehehh..da biase kotttt kan kan..sangat excited tengok pic2 tu..rase cam da ade kat sane je..

Feendi said...

kak fatin ohsem la . suka kak fatin . blog kak fatin best . best klau dpt jdi mcm kak fatin :D

churippu farah said...

best nya travel..=) lama akak x update blog..follow me back k..=)

Miss uCu said...

fatin sangat comel,apatah lg dgn farah lee..so gorgeous ..alhamdulillah terjalain ukwah di sana.

zue a said...

bestnyer dpt g korea ;).. love to be there..;)

Mohd Firdause said...

Salam Fatin...nice trip n entri... saya pon nak share pengalaman kat Korea boleh tak...
jom baca di http://www.myfir2u.blogspot.com/search/label/Eye%20on%20Korea

M Naz AR said...

emm, i will going to korea soon, so nk tau lah either ade makanan halal lain selain waffle je? :P

karl.nuur said...

add saya di skype.. skype name karl_tomei.. hope boleh jadi kawan.. ;)

Anonymous said...

salam kak fatin. please, bagi la nama kedai2 yg kak fatin pergi makan tu, mana 2 yg kak fatin pergi la kat sana tu. hihihi

sy pun ingt next year nk gi sana time winter break or summer break. tp xde geng yg duduk sana. nak travel dgn kwn berdua. huhu. kitorg tahu speak in korea but at least, please tell us the name of the restaurants. the foods look very elegant ^^

profmie said...

pehh..mcm best je g kOrea..tingin nk g sne...huhu...wah..farah lee tuk student INHI Uni jg ae..

manga@anime said...

rmai gler peminat..huhu lpas ni bleh la g mekah plak..smoga bjya dunia & akhirat

coleslaw boy said...

nice entry n give me aspire to make a good n intresting entry..tq fatin

nurfarhan said...

seronoknyaaa..
bilalah pulak saya nak merasa melancong negara org. wuwuwu

Shiekin Riez said...

comel... siap nak jump2.. hahaha

vanillanblueberry said...

assalamualaykum..nice entry and no wonder la one of d top blog. err mcm mn lak klo xda gf kat cna? akan nak main redah jew g korea? any suggestion?

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 212   Newer› Newest»