Wednesday, May 9, 2012

Trip To Korea : Food & Girlfriends

Assalamualaikum


Hi rakan-rakan yang cantik lagi kacak. Hari ini kita akan sambung kembali entry ke Korea yang korang semua nantikan yay! See how thrilled I am when we talk about Korea weeeeee.

First and foremost, anda patut tahu yang makanan Korea sangat pedas. Bagi aku, makanan diorang ni rasa macam makanan Malaysia a little bit. Which is kinda surprising kan, but most important of all, edible ! Diorang ada Bokeum Bap (nasi goreng), Tteokbokki (braised sliced rice cake with seasonings) & Hotteok (Korean filled pancake - rasa macam cakue yang ada filling). And please believe me, the food are appetizing!! At least for me... since tekak aku ni made in Malaysia.


' Eh halal ke makanan yang awak makan tu Fatin, macam tak jee .. '


Ehem enak aja kamu bilang aku makan makanan ga halal ya. Apa lho emangnya udah bosan sama hidup ini?


Bab-bab makanan halal haram ni orang Islam memang cukup ambil berat. Especially bila pergi ke oversea, rasa was-was itu memang tinggi. Rasa macam nak menangis sebab semua benda tak boleh makan kan. Been there before. Understood !

FYI, orang Korea sangat suka makan Golgi (red meat) & Dweji (pork). Tetapi mereka juga makan Haemul (seafood). Personally, aku rasa kalau korang ke Korea, korang kena ada tourist guide ataupun member/kenalan yang sudah tinggal lama di Korea. Diorang ni tau kedai mana yang boleh makan dan kedai mana yang tidak. Lagipun diorang dapat list product apa yang halal/approved by Islamic Community kat sana. So you got nothing to worry. Macam aku, sepanjang kat Korea itu hari, kalau nak makan luar memang aku ajak girlfriends supaya diorang tunjuk kedai mana yang boleh makan semua. So best la kan, pergi Korea dapat makan makanan yang dimasak oleh orang Korea tanpa rasa was-was.



Tteokbokki

Amrah & Miza membawa kami makan di kedai yang menjual Tteokbokki di sekitar Inha. Mereka merupakan pelajar final year jurusan Electrical Engineering di Inha University.


Eh, itu macam Farah Lee, wife Ally Iskandar je. Haa memang pon Farah la yang belanja kitorang. Maybe dia pakai duit nafkah kot wakakakaka opppssss! Maceh Farah =)


Dalam mangkuk itulah Tteokbokki. Kuah dia rasa macam pedas dan manis. Tteok (rice cake) tu pulak kenyal-kenyal. Kau celup gorengan (pelbagai jenis seperti dalam gambar) dalam kuah yang menggelegak tu. Ya Allah, sangat la sedap! Panas + pedas = memang 100% typical Korean food beb.

Yang kelakarnya, orang Korea ni, diorang obses sangat dengan pedas. So kalau nak beli Tteokbokki ni, nanti dia tanya. "Nak pedas tahap berapa? 1, 2 atau 3?" Pedas tahap nak mampos takde dalam carta ok. Kitorang ambil yang tahap 1 je pon. Tapi penangan dia, pehh boleh rosak deria rasa aku.



Caffe Bene

Lagi satu yang uniknya dekat Korea ni, diorang ada banyak sangat cafe-cafe yang sangat comels to the top. Yang bagusnya, cafe-cafe ni semuanya adalah local brand. Starbucks kat sana ibarat macam warung ketapang jer .... tak pandang bro. Tak pandang *insert 9gag Obama's meme here.

Setiap pagi, sebelum naik bas, aku ngan Mar akan minum brewed coffee dulu dekat cafe. Ahh so refreshing! Sebab sana sangat sejuk, so bila dapat air panas, rasa macam nom nom nom =') Sudahlah makanan comel & sedap, decorations kedai pula sangat cantik & kreatif.


French Toast yang sangat tempting ! Price 6000won / RM18


I can't resist to buy this Strawberry Belgian Waffle sebab comelsss tapi for me, tak sedap pon hihi. Price 4500won / RM 13.50



Pengganti Ally ( asek berkepit dengan Farah Lee jeeewww ngadee taw )


Amrah, Mar & Miza. Inilah girlfriends yang banyak sangat membantu aku ketika aku di sana. My dictionary, my translator, my GPS, my JAKIM =')




*INSERT CAFE'S NAME. Forgot already!

Cafe ini terletak di Inha. Ya Allah sangat la comel sebab kena duduk dekat lantai. Decoration dia macam English style yang sangat-sangat lembut macam pastel colours etc. Tak rasa macam dekat cafe, rasa macam dekat set penggambaran !


Waffle yang sangat sangat comel ! Terkinja-kinja aku sesaat kau datang. RamlahRam sangatttt.


Nak minum pon rasa sayang. Rasa macam nak tangkap gambar makanan sampai habis memory camera baru puas hati aku. Harga semua tak ingat sebab Miza belanja hee maceh Miza =)


Motip tak lain tak bukan untuk menunjukkan kecomelan tak boleh blah siap condongkan pinggan 30 degree oh no whatever. Farah sangat comel muka sebijik Korean padahal orang ganu haha!


Ha amek kau. Baru kau tau tahap pelahap aku ni memang tiada tolok tandingan.


Rasa macam terlambat yang over sangat untuk ucapkan Selamat Pengantin Baru kepada pasangan Ally Iskandar & Farah Lee! Sebenarnya aku tak pernah tahu pon yang Farah ni merupakan teman rapat kepada Amrah & Miza. Patutlah macam pernah dengar depa sebut nama Farah ni. Pastu aku macam, Eh ni Farah bini Ally ke. 

Ha terus bini kan, tak pakai isteri dah. Bila Amrah angguk je, terus aku macam 'Nak jumpeee Farah nak, nak!' Hee pastu terus jadi kawan, kitorang pergi makan sama-sama, naik 4D motion sama-sama, shopping sama-sama. Tak sangka sangat kami boleh sekepala. Lepas jumpa sekali, terus set date nak jumpa lagi hehe. Thank you Farah sebab baik sangat dengan kita sepanjang kita ada dekat Korea =) Semoga Allah membalas budi baik Farah. Alhamdulillah, terjalin sudah satu ukhwah !

Thank you for reading this entry !

212 comments:

  1. nak tanyaaa! kak farah ni INHA uni ker?

    ReplyDelete
  2. awesome ! dah lama tunggu kak fatin update :)

    # orang first!

    ReplyDelete
  3. Ok, tetiba rasa soalan tadi out. haaaa! macam mana nak jumpa dia neh? saya wat summer school kat sanaaaa bulan julai niii! nak contact num diaaa... pm me yer fatin ! :)

    ReplyDelete
  4. kak fatin,cepat update part yang lain plak,dah tak sbr ni ^^

    btw,kak farah tu tersangat lawa.sesuai ngn ally.sweet sgt.:)

    ReplyDelete
  5. yeah farah lee....dua-dua cantik....^^

    ReplyDelete
  6. comelnye set2 fatin liyana ni...hihihi

    ReplyDelete
  7. Arghh, French Toast looks yummy. Yum yummm. Haha.

    ReplyDelete
  8. first!! haha..
    best la dapat pergi korea..insya-Allah nnt nak perg korea next year...btw bini ally tu cute la...beruntung ally dpt dia kan..huhu

    ReplyDelete
  9. sanagt besh..untunglaa FL..i wish i was there :P

    ReplyDelete
  10. wahhh... akak. bestnya pergi korea. Bila saya dapat pergi sana. Kak farah lee memang comel pun. Akak pun comel jugak.. hehehe. terliur tengok gambar makanan tu.. *telan air liur sesaat*

    ReplyDelete
  11. wahh.. nice trip ! lik this !
    tengok makanan2 kat cafe td tuh..rase nak amik pic tu je masuk mulut.hehe

    canteks2 sume :)

    ReplyDelete
  12. Bestnya pergi Korea... Nak ikut.

    ReplyDelete
  13. wowwww jumpe isteri fahrin ahmad

    ReplyDelete
  14. kak fatin nie...jgn kutok warung ketapang k...berjase tu taw!! huhuh anyway....gut entry, just a guidence for those sape yg nak g honeymoon ke korea..huhuhuh kem slm kak amrah n sbpi student yg ade kat sane k....

    ReplyDelete
  15. oooosshhemm nya dia . bertuah sangat . omey je mknan-2 tu . boleh meleleh air mata nak makan . heee :D

    ReplyDelete
  16. untong jadi org femes T_T"

    ReplyDelete
  17. Bestnyaaa, asek makan, asek orang blanja, keh3...

    murah rezeki kan...

    btw, baru ingt nak tnya camane leh jumpa Farah Lee, skrg terjawab sudaaa~

    :)

    update la lagi kak...

    :)

    ReplyDelete
  18. waaa.. suka tengok Kak Farah ngan Kak Fatin :D hehe.. bestnya.. cepat2 la update part len ya?

    ReplyDelete
  19. wah bestnya jumpe Farah lee..bestnya g Korea..sume pon best lah! pasni nak g mane plak kak fatin??

    ReplyDelete
  20. Nak tokboki tuuu. sedapnyaaaa T_____T kalau saye pergi sane, nak try pedas tahap 3. overtauu HAHAH

    -ika

    ReplyDelete
  21. uwaaa....daebak!!
    sedapnye...teringin sgt nak makan Tteokbokki tu!!!
    even kat TS ade jual tapi still x pernah rasa lagi...tapi kalau boleh nak yg original made in Korea punye...baru masyukkk kan..kan...heee~~

    ReplyDelete
  22. Farah lee student Inha =)

    Pasni taktau lg nk g mane..duit tarakkk hihi

    ReplyDelete
  23. Next entry PLEASEEEE~~~ tak sabauuuuu. Hahaha :D

    ReplyDelete
  24. Farah mmg cantik mcm awak jugak fatin. Anyway...bab2 mkn ni mmg x bole buat main sbb nnt kalau x halal dia jd darag daging kita..

    ReplyDelete
  25. omaiaii...mana nak crikt msia ni mknan yg comel n murah mcm tu!! bestnya duk kowia!! :D

    *gmbar kontoversi dgn 2nd last tu lawak je.. ^^

    ReplyDelete
  26. Best nye:) Teringin nak pergi Korea huuu

    ReplyDelete
  27. terign kn pegi..Aussie da pegi...terign nk p k0rea lak... :)

    ReplyDelete
  28. baca entry yg memaparkan makanan time2 gini memang mencabar nafsu perut.hahaha

    ReplyDelete
  29. Fuhh bilalah nak sampai Korea ni? Rasa-rasa kalo eden pegi mungkin bakal menjadi Penari KPOP kut....

    Off Rekod..Fatin Pinjam Trademark lagi yerr..hehe...http://www.teratakarmo.com/2012/05/keahlian-kelab-peminat-fatin-liyana.html

    ReplyDelete
  30. comel2nye makanan tu..rasa syg nk mkn..huhu..teringin nk g korea juga..huhu..btw,smua comel..;)

    ReplyDelete
  31. wow..bestnye,bilelah nk smpai Korea..huhu

    ReplyDelete
  32. menariknya makanan kat korea. tertarik akak, bilala nak sampai sana....

    ReplyDelete
  33. Wah! Siap boleh jumpa farah lee lagi.. Untunglah.. Hehehehe..

    Btw, tgk pic makanan2 kat sana sangatlah menyelerakan.. Owh! Bila nak pegi Korea jugak nih? Sobs! T_T

    ReplyDelete
  34. beshnyer... mudah-mudahan, next time i gi saner plak.. amin

    ReplyDelete
  35. As salam ukwah dari anim
    suke bangat nengok kecomelan muke gurlz nie
    paperpown happy enjoy ok

    ReplyDelete
  36. Bila la agaknya, kitorang satu family leh smpi...huhuhu...sonok je tgk Dak Fatin...:D

    ReplyDelete
  37. Hi Fatin.. - From Mr President of Kelab FL -

    ReplyDelete
  38. fuh..korang memang gojes semua2 lahh! :)

    ReplyDelete
  39. ada dua FL ar... dua2 pun comel dan cantik sangat2... apsal la pulak makanan dia tu semuanya nampak comel2 belaka... rasa sayang pulak nak makan.. :)

    ReplyDelete
  40. teringin nak pergi korea huhuh

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum


    seronoknya korea.nanti nak pergi jugak la

    ReplyDelete
  42. bila fatin ckp pasal makanan je mesti teliur hehe bestnya dpt jumpa fara lee.comel di mcm muka korea.fatin pon comel gak!;)

    ReplyDelete
  43. sdpnye mknannnn..farah lee n fatin same cantik same cumel...;)))

    ReplyDelete
  44. eotokhae..eotokhae..nak g gak sane..nak men salji..nak feeling2 korea, nk nom2 tteokbokki..asek dgr je nm tu..rsnye x lg..dahla siap jumpe farah lee..betuah betol

    ReplyDelete
  45. Fatin memang kawan farah lee ke????

    ReplyDelete
  46. untuk kak fatin. syukur~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  47. Cute nyer..nak jugak jumpa dia... hehhe =)

    ReplyDelete
  48. sy suka dak fatin ni..cntik fatin in harmoni...

    ReplyDelete
  49. starbuck tak pandang konon..cheit,porahhh.balik malaysia,makan kedai mamak pun tak mau,"i tak rela,i tak selera,ugh,tak mau,auw2"..confuse dgn kempen barang tempatan yg oversea ini..

    ReplyDelete
  50. Korea tu... woooowwwwww!!! @_@

    ReplyDelete
  51. YOU ARE SUPER DUPER CUTE .. HIHI :D
    SAME TOO YOUR FRIEND AND FARAH LEE :)

    ReplyDelete
  52. best gilerrrrrrr..part makan tu mnyelerakan sungguh..dpt jumpa farah lee plak tue..hish

    ReplyDelete
  53. bestnya siap dpt jmpe wife ally iskandar lgi...comey juga farah lee tue..=)

    ReplyDelete
  54. sedap nye nampak makanan2 tuh! ahhh teringin nak gi korea,huhu!

    ReplyDelete
  55. Wahhh...Dah lah dpt gi korea, dpt jumpa farah lee lagi...bestnya....

    ReplyDelete
  56. PUIHHHHHHHHHHH

    ReplyDelete
  57. bermimpi nak sampai ke sana lepas baca entri FEL. ohh mimpi la sangattt aku ni.bluek

    ReplyDelete
  58. bestnya dapat pergi korea, best dapat makan makanan best, best dapat jumpa farah lee, best3!

    ReplyDelete
  59. makanan ngan orang yang makan sangat comel dan cantik.. hohohoh...

    ReplyDelete
  60. kak fatin .. cepat buat entry pasala nasi lemak kopi o pulak heheh

    ReplyDelete
  61. wahh windunya korea...actually klo nak senang cari makanan halal kt korea pg area Itaewon..kat sana mcm2 ada...
    btw gamba yg 2nd last tu sgt funny la fatin...hahah tgelak sorang2 kt ofis ni... =D

    ReplyDelete
  62. sweet ny FL ni, suke la, gambar pon cantik rase macam de kat korea je,

    ReplyDelete
  63. wahhhh farah sangat comel......fatin pon comel...(jaga hati tuan rumah...heheheheee =D)

    Bestnyeeee....rase mcm korea memanggil2 plak...hehehe

    ReplyDelete
  64. Ohhhh? Kak Fatin ada kawan nama Miza jugak? Hihi. Nama kita pun Miza and kita sangat excited bila jumpa orang nama Miza jugak sebab macam cool :) Susaaaaaaaaah sangat nak jumpa orang nama Miza :)
    Btw, bestnyaaaaaaaa pergi korea :) Sangat awesome! ;)

    ReplyDelete
  65. er lapor pulak tengok makanan tue.. dah la tengah pose ganti nie.. Tergugat iman den.. ahaha :D

    ReplyDelete
  66. waahhh! soooo comelsss semuanya...
    lama dah tgu entry nie..
    egat atin xnak buat dh entry pasal korea...

    ReplyDelete
  67. hai.... pertama kali saya terjah blog ni........
    insyaallah akan selalu ke sini.....

    ReplyDelete
  68. kak tin, bestnya travel mcm ni dgn girlfriends !
    next entri kak tin :D

    ReplyDelete
  69. Fatin, i nak tanya...u ni ker yg owner of tudung online dalam majalah dara.com tuh??actually muke owner dia sama sgt macam u, nk mai dekat time tu so rasa segan ingat nk tanya direct kat dia adakah u n dia org yang sama? dari segi suara, perwatakan...iras beb sbb i dah buka ur you-tube cara2 pakai shawl tuh. hehehhe just tanya je mana tau sama orgnyer =D

    ReplyDelete
  70. BESTNYA DPT P KOREA..NAK JGK TRY KOREAN FOOD NGN COFFEE, WAFEL LA...COMELLLLLLLLL N MCM SEDAAPPPP

    ReplyDelete
  71. kak fatin...
    bestnyer dpat pegi korea~~~
    nak pegi jgak la...
    +.,nanty smbung lg yer entry psal korea..da lme mnunggu smbungan y arytuh,akhirnye,
    hihi

    ReplyDelete
  72. okey this serious ohsemm..

    please money! mama! i want to go there :')

    peberet place eyka korea laa..sukee sgt snee..omey je :)

    ReplyDelete
  73. comel-comel nye laa mknn dia tuu... adorable! :)

    p/s:tgok kak fatin dlm nasi lemak kopi o lg comel..hehe

    ReplyDelete
  74. teringin jugak nak pergi korea :D

    ReplyDelete
  75. To this anon:
    starbuck tak pandang konon..cheit,porahhh.balik malaysia,makan kedai mamak pun tak mau,"i tak rela,i tak selera,ugh,tak mau,auw2"..confuse dgn kempen barang tempatan yg oversea ini..

    Ko tak faham ke fatin cakap org korea yg tak pandang starbukcs..they prefer their own local cafes..bukan fatin yg tak suka..that's why fatin try..come on la..tula kalau baca blog orang tapi hati penuh dengki..ko lagi buat malu..barang tempatan duduk negara sendiri tapi mengutuk dengki bangsa sendiri..please go and learn more..

    ReplyDelete
  76. suke jugak membaca tulisan farah lee.. tapi dia bz kot, dah lamaaaa xhupdate (^____^)hehe

    ReplyDelete
  77. berkurun aku menunggu post terbaru...hahaha..berbaloi-baloi..
    comey giler Farah Lee,untuk ally buleh mg mek!!

    ReplyDelete
  78. hi fatin! salam kenal..cantek nye fatin ni..:)

    ReplyDelete
  79. smue nampak yummy... n orang nyer pun comel comel =)

    ReplyDelete
  80. woah ! sedapnyer mkanan tu .. die yg nak pergi korea nih .. btw , comel sangatlah sis Farah Lee tu .. =)

    ReplyDelete
  81. bila kak fayin ke korea... sy jd teringin plak nak ke sana...

    ReplyDelete
  82. to unknown anonymous:
    starbuck tak pandang konon..cheit,porahhh.balik malaysia,makan kedai mamak pun tak mau,"i tak rela,i tak selera,ugh,tak mau,auw2"..confuse dgn kempen barang tempatan yg oversea ini..

    yg ko iri aty sgt ngan dak fatin ni pehal???aq tau ko jelez an sbb ko x de ap yg dye ade..ko x ley g korea cam dye an..?thats why ko jelez sgt ngan dya...ko laen kali nak kutuk dye ko bca dlu baek2 dye tlis ap...pnyakit PHD x abes2..ntah2 ko starbuck pun x pnh msok...x malu ke da bca entry dye n then ko ktuk dye cmtoo?..cet!

    ReplyDelete
  83. Entry you ni buat I teringat I pun x abis post trip korea. Asyik bertangguh je. Yours is more fun to read, byk cute stuff.

    ReplyDelete
  84. http://kisahdongengfatinadawiah.blogspot.com/2012/05/i-love-fatin-liyana.html#more

    i made this entry specially for u FL..=) hope u singgah bace ok^^

    ReplyDelete
  85. seronoknye dapat jmpe farah lee!! hek3

    ReplyDelete
  86. bestnye kak fatin siap dpt jumpa kak farah lagi :)

    alaa, kak fatin pun muka dah macam korean dah . hee cpt2lah update apa lg yg kak fatin buat n pergi kt korea sna . hehe

    ReplyDelete
  87. Untunglah Kak Fatin. Harap-harap satu hari nanti saya dapat pergi Korea Thanks sebab post pasal ni. Kalau saya pergi Korea nanti boleh rujuk entry ni, nak tau kedai makan dekat mana. Hehe :3

    ReplyDelete
  88. waaa...beznyer g korea+ jumpa kak farah lee ^^

    ReplyDelete
  89. fatin liyana, nak promote kat awak CHEESE POWDER ni...kalau berminat leh la beli kat saya ok!!

    rase same macam kfc, cume ni kite leh bancuh kite punye sendiri...pic kat blog saya ni..

    http://akuyangdiminatiramai.blogspot.com

    ReplyDelete
  90. beruntung dapat jln2 tgk tempat org...tertarik ngn french toast tu..

    ReplyDelete
  91. teringin nak jumpa Fatin Liyana dan farah Lee :-(

    ReplyDelete
  92. Hahahaha kesian gila ada anon kat ats tu meroyan pasal starbuck. kau ni buat malu kaum anon jer.Btw fatin penat tau itewww tungguw entry baru pasal korea.

    ReplyDelete
  93. bestnye tgk makanan2 dia...sedap jer nampak...
    wah,glamour fatin diapit ngan Farah Lee..

    ReplyDelete
  94. BERBELIT SERIBU NAK SEBUT NAMA MAKANAN KOREA NI. HEEE GEMOK LAA KAT FATIN KAT SANA ASYIK MAKAN JEE

    ReplyDelete
  95. YA ALLAH..comlesss sgt mknn2 korea :)

    ReplyDelete
  96. wah,comel2 la makanan kat korea...

    nak juga jumpa dgn kak farah lee...

    ReplyDelete
  97. hi fatin! salam perkenalan..dua2 FL nie cantek...bestnya klu selalu dpt p melancong mcm fatin....

    tp lagi best klu d sponsor....nak tahu mcmana singgah le ke blog saya nie...

    htt://irdakhalib.blogspot.com

    ReplyDelete
  98. Wah... Untungla.. Wewewe.. But bila kat oversea.. Kena la hati-hati bab makanan nieh ha.. ^__^

    ReplyDelete
  99. kak FL .. cepatlah update entri baru pasal korea ..

    ReplyDelete
  100. comelnya farah lee ;)
    eh fatin pun comel jugak la
    sama2 comel dan cute

    ReplyDelete
  101. kak fatin n kak farah sama2 gojez.! kepingin banget nak jumpa kakak2 cantik ni. :)

    ReplyDelete
  102. wao!! as always, sy msti rasa excited gegila kalu nmpak kakak post entry pasai trip ke korea. excited smpai brgegar lptop2 nie ha. ahhaa~~ pulun laa pulak sy nie. :D

    muka kakak farah lee tue pon dh mcm owg korea. comeyy sgt. kakak fatin pon lawa sntiasa. meletop2 di mna sja. :)

    ReplyDelete
  103. Seronoknye Fatin gi Korea ....


    Farah Lee tu comel, ayu ...nampak gaya muslimah dia, untung Ally Iskandar! he he he

    Tapi Fatin pun double comey jugak

    ReplyDelete
  104. bestnyer makan2...terliur plak kita.

    ReplyDelete
  105. nampak sangat sedap waffle tersebut ! ^^

    ReplyDelete
  106. sikitnye gambar farah haha. kenapa FL tak tepek gambar farah lagi. *meroyan* haha

    ReplyDelete
  107. waaa syoknyer!! nak jugekkkk nak jugekkk!!

    ReplyDelete
  108. waaa syoknyerrr... untung betollah ...

    ReplyDelete
  109. suke pic kononnye kontroversi farah lee tjuk cincin tu..comellll sgt : )

    ReplyDelete
  110. bestnya pergi korea..fatin tak singgah ke kat tempat winter sonata tu..?hehee.
    FL dgn FL..comel:)

    ReplyDelete
  111. Salam perkenalan...

    Akak suka baca blog awak...kalau tengah stress keje tu kan, baca blog awak boleh buat akak tersenyum-senyum tau...keep on updating us with your cute stories, ok...

    ReplyDelete
  112. tak minat kpop but i wish to go to jeju island one day :D

    ReplyDelete
  113. Tolong sampaikan salam kite pd kak Farah Lee eh? Kite adore die sangat2! Heeeee ^^,

    ReplyDelete
  114. salam perkenalan,

    best nyer gie korea...

    ReplyDelete
  115. Eh , orang tuh dah tukar header lahh . xD

    ReplyDelete
  116. besnyer kak fatin..
    member ngan farah lee lagi..
    nanti jumpa die kirim salam kat die ae..

    ReplyDelete
  117. eh!header die cun gitu hewhew :D btw chomell sis Fatin

    ReplyDelete
  118. waa..hang out dengan bini elly iskandaer...
    dasattt..dasatt..

    ReplyDelete
  119. teringat time pegi korea dulu...jumpa fara lee jugak.siap stay rumah dia...how i miss that moments...anyway, FL memang style...

    ReplyDelete
  120. FL slalu ada ja peluang nak kenal dgn org femes . Bes kot .

    ReplyDelete
  121. wah best and jealos nya kat Fatin..selalu jalan2 tempat best!

    ReplyDelete
  122. Salam..macam pernah ku lihat wajah ini tapi di mana ya..tapi saya suka blog awak..

    ReplyDelete
  123. sangat comel kak farah lee masa pitcha yang "aksi kontroversi retis" niceeee :)

    ReplyDelete
  124. HARI NI, 13,MEI,2012 ,, Aku Baca Metro, tibe2 terbaca entry pasal kak Fatin, Blogger Famous di melaya, hha, terus aku search blog akak, nah dah jumpa dah,, Btw awesome blog, :D ... Follow me to :D

    ReplyDelete
  125. well,i enjoy reading ur post.must be fun to got a chance 2 see d outside world.keep on writing.till someday,bye.. :-)

    ReplyDelete
  126. wow, best nye FL..
    I wish I will go there one day =)

    ReplyDelete
  127. anon tu tak baca betul2.. dh terang2 fatin tulis pasal org korea agung2kan local brand..bukan fatin yg cakap..

    dengki la tu dia tak femes.

    ReplyDelete
  128. Tumpang promote blog yeaaa..maceh =)
    Hani-aryanie.blogspot.com

    ReplyDelete
  129. Salam...Apa khabar atuk fatin (cikgu Md Yassin) ye? Dah lama tak jumpa dia. Kali terakhir jumpa masa saya kahwin dulu (thn 2004). Kak Maza (mazapuspavina) shj yg saya jumpa kat KL ni. Kalau tak baca kisah fatin semalam, tak tahu fatin ni cucu guru besar SKBB :). Sudi2 dtg ke blog kecik saya

    Blogger top ni cucu cikgu?

    ReplyDelete
  130. Sedappppnyerrrrr semua menu2 tu...
    Terliur nengok :)



    p/s: Tolong smpaikan salam kepada Farah boleh?? Comel sangat dia, patut Ally kat sini terindu-rindu :)

    ReplyDelete
  131. thank you dear. enjoy bace all u post bout ur trip. so cutee...

    ReplyDelete
  132. cantik header baru n kirim salam kat kak Farah yep :) http://studioous.blogspot.com/

    ReplyDelete
  133. Assalam.. Layout da lain ye. Header tip top, sangat nice.. ;) Tapi ssunan layout prefer yang lama, yang ni macam kekok sket.. :P

    Between nice entry.. Have a nice day..:-)

    ReplyDelete
  134. alorr..waiting update ttg nasi lemak kopi o laa..

    ReplyDelete
  135. kenapa saya suka jenguk blog perempuan ye? maybe blog ni sama cute dengan tuan dia haha. Happy berblogging and have a nice day

    ReplyDelete
  136. berbagi Kata Bijak gan
    Meski tak dicintai oleh dia yg kamu cinta, tak berarti kamu merasa tak berarti. Hargai dirimu dan temukan seseorang yg tahu itu.

    semoga dapat di terima :D

    ReplyDelete
  137. pergh very Urban header baru ,,,mantop !!

    ReplyDelete
  138. eh baru perasan fatin dah tukar header/banner :)

    ReplyDelete
  139. tengok ni harga blog Fatin Liyana

    RM 107,666.21.

    http://bizinformation.com.my/www.honeykoyuki.blogspot.com

    ReplyDelete
  140. suka suki baca blog kak fatin
    p/s: boleh panggil kak eh? :)
    kalau ada masa lawat lah blog saya juga, baru berjinak-jinak hewhew
    http://eyqa-hana.blogspot.com/

    ReplyDelete
  141. nak pergi korea juga tapi x cukup bajet lg hehhe..:)..da follow kak fl puye..ni link sy hehe..kalau rajin dtgla singgah.. http://fasyayummy.blogspot.com/2012/05/chapter-33-babysitter-story.html

    ReplyDelete
  142. wadus.. sedap sungguh makanan dia...

    ReplyDelete
  143. hope to go there *korea too..it must be nice place and have nice food!
    http://anwarluqman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  144. hamboi makanan..korean sangat menyelerakan........so Pati..ko buat la pertandingan apa-apa kat blog ko...sapa pemenang ko bawak pi korea......huhu

    ReplyDelete
  145. berapa korang spent for the whole trip? this feb, kitorg pon plan nak pegi vacation for 7 days to korea..rsanya around rm3000 ckup x excluding flight ticket? or do we need more?

    ReplyDelete
  146. Salam Fatin..tq sebab bagi info yg best sepanjang berada di Korea..insyaallah satu hari nanti kak sham nak pergi sanalah...best tak??

    ReplyDelete
  147. Wah~ I wish.. I could going there... Nak gak gi korea.. Nak ase mknn sane n ain iceski. hhooho..

    ReplyDelete
  148. mengapa amrah lebih hot drpd farah? #jatuhhatiditimpatangga

    ReplyDelete
  149. Wah! Header baru tu lagik smart, seyes...

    ReplyDelete
  150. fatinnnn!! wahhh bestnyeeee boleh jln2 cmni..jeless ar kite cmnihh hahaha tpi sbb fatin da tunjuk2 gmbar ni asee sjuk hati ;p

    p/s : header tuu sangat fatin liyana taww! heeee byep!

    ReplyDelete
  151. ya allah fatinnnn..seronoknye! uwaa kite is jeles la cmnihh sygg..hehee nasib bek fatin tgkp gmbar byk2 sjuk mate kite :))

    p/s: header blog tu kan sangat fatin liyana heee ;p byep!

    ReplyDelete
  152. ada org guna gambar fatin liyana ye? jhtla org tu...

    http://www.hasrulhassan.com/2012/05/fatin-liyana-menjadi-model-ebook-rahsia.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+bangku_kosong+%28HASRULHASSAN.COM%E2%84%A2%29

    ReplyDelete
  153. Assalam cik honey...erm awak tak nak tukar domain sendiri ke??

    takutla nanti ape2 terjadi kat akaun awak (T_T) ...trafik awak dah okey tau..... (^_^)
    takut nnti jadi ape2 kat akaun awak ....

    ReplyDelete
  154. Hahaha...klakar la ngan ANONYMOUS HATERS nih. Apa barang pakai ANONYMOUS. Lu brani, pakai la blog sendiri...kan sis? I pon ade ANONYMOUS HATERS ni.

    Btw, comel ler drink kaler hijau tu

    ReplyDelete
  155. bertuahnya fatin.. dapat jumpe bini ally yer hihihihi...

    ReplyDelete
  156. fatin ni sgt comel la.....cute..tahniah tuk anugerah blogger y diterima..nak g korea jugak!!!!!!!!!!!!
    http://bit.ly/ISV454

    ReplyDelete
  157. bestnya pergi korea! ikut sekali! hehehe =ppp

    ReplyDelete
  158. saya suka la header pic baru fatin liyana gorjes

    ReplyDelete
  159. kecil je dunia kan !

    http://cokolat-celup.blogspot.com/

    ReplyDelete
  160. Salam.

    Tahniah dan syabas atas kemenangan blog anda.

    Blog anda seronok dibaca dan banyak memberi info2 yang bagus.i follow n memang tak dinafikan anda kelihatan cantik dan versatile.

    Maafkan saya, kenapa dalam penulisan blog selepas tahun 2009 kurang memaparkan kisah cinta anda?

    Roczen

    ReplyDelete
  161. syoknya.....suka baca blog fatin..:) nice to meet u..

    ReplyDelete
  162. fatin, more entry on ur korea trip please? kt mane lg korg pegi mkn n jln2?

    ReplyDelete
  163. hai..fes time dtg sini
    terlior tgk makanan seme

    ReplyDelete
  164. eitttt..japp..larat ke kak fatin ni nak bace komen banyak2 ni?hehehh..da biase kotttt kan kan..sangat excited tengok pic2 tu..rase cam da ade kat sane je..

    ReplyDelete
  165. kak fatin ohsem la . suka kak fatin . blog kak fatin best . best klau dpt jdi mcm kak fatin :D

    ReplyDelete
  166. best nya travel..=) lama akak x update blog..follow me back k..=)

    ReplyDelete
  167. fatin sangat comel,apatah lg dgn farah lee..so gorgeous ..alhamdulillah terjalain ukwah di sana.

    ReplyDelete
  168. bestnyer dpt g korea ;).. love to be there..;)

    ReplyDelete
  169. Salam Fatin...nice trip n entri... saya pon nak share pengalaman kat Korea boleh tak...
    jom baca di http://www.myfir2u.blogspot.com/search/label/Eye%20on%20Korea

    ReplyDelete
  170. emm, i will going to korea soon, so nk tau lah either ade makanan halal lain selain waffle je? :P

    ReplyDelete
  171. add saya di skype.. skype name karl_tomei.. hope boleh jadi kawan.. ;)

    ReplyDelete
  172. salam kak fatin. please, bagi la nama kedai2 yg kak fatin pergi makan tu, mana 2 yg kak fatin pergi la kat sana tu. hihihi

    sy pun ingt next year nk gi sana time winter break or summer break. tp xde geng yg duduk sana. nak travel dgn kwn berdua. huhu. kitorg tahu speak in korea but at least, please tell us the name of the restaurants. the foods look very elegant ^^

    ReplyDelete
  173. pehh..mcm best je g kOrea..tingin nk g sne...huhu...wah..farah lee tuk student INHI Uni jg ae..

    ReplyDelete
  174. rmai gler peminat..huhu lpas ni bleh la g mekah plak..smoga bjya dunia & akhirat

    ReplyDelete
  175. nice entry n give me aspire to make a good n intresting entry..tq fatin

    ReplyDelete
  176. seronoknyaaa..
    bilalah pulak saya nak merasa melancong negara org. wuwuwu

    ReplyDelete
  177. comel... siap nak jump2.. hahaha

    ReplyDelete
  178. assalamualaykum..nice entry and no wonder la one of d top blog. err mcm mn lak klo xda gf kat cna? akan nak main redah jew g korea? any suggestion?

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...