Saturday, April 7, 2012

Trip To Korea : Namsan Park & N Seoul Tower

Assalamualaikum

Siryes aku rasa otak aku mengalami kelembapan yang maha agung sepanjang aku berada di sana. Kalau kat mesia konon pandailah amek medic. Kat Korea hampeh, aku bukan sahaja tak tau baca, malah tak tau bercakap dan mengira! Boleh tak kau bayangkan tahap kebebalan aku?

Tapi untuk mengelakkan dibelenggu perasaan lemah otak itu, aku selalu berdamping dengan Mar. Sebab Mar ni big fan of Kpop segala. Jadi dia boleh cakap hangul sesikit and kalau dia takleh cakap pon, at least dia paham orang korea tu cakap apa. *Mata bersinar* Maka berbekalkan semangat yang waja kami berdua telah travel secara random di bumi Korea!

Destinasi pertama : Namsan Park! Di Namsam Park ni ada NSeoul Tower, Teddy Bear Museum & Love Padlocks. 

Berbekalkan direction yang diberikan oleh rakan kitorang yang tinggal di Korea, kitorang berdua naik bas 511 dari INHA dan turun di JUAN STATION. Perjalanan lebih kurang 15minit. Dari Juan kami naik subway LINE 1 menuju ke SEOUL STATION. Lepas tu tukar LINE 4 dan menuju ke MYEONG-DONG. 1 jam setengah baru sampai. Phew!


 Macam good-good je skodeng makcik..padahal tak paham English an? eeee jahatnyewww kak fatin


Kalau nak travel di Korea, dinasihatkan untuk beli kad T-Money. T-Money ni konsep dia macam kad touch N go tapi kita gunakan untuk naik public transport seperti bas & subway. Yelah kau dah la tak paham orang cakap apa lepas tu poyo nak bayar tambang pakai cash pulak. T-Money ni boleh beli di convenient store macam GS 25 atau maybe di tempat-tempat yang ada lambang T-money. Kat station pon boleh kot. Aku punya, member aku kasi. Aku topup 30,000 won / RM90 boleh tahan untuk 8hari. Kalau dah habis and nak topup kat mana-mana station pon ada, nanti ko nampak Reload machine dia macam ATM machine. Dont worry machine tu ada English option.

Ha nak dijadikan cerita, aku ngan Mar ni terkinja-kinjalah naik subway sebab first time kan. Masa subway tu sampai, kitorang cecepat masuk kedalam pastu ternampak tempat duduk kat hujung skali. Cantek ah ada 2 tempat kosong! Sebelah tu ade pakcik tua. kitorang pon duduk sebelah dia. Aku lemparkanlah senyuman yang paling manis. Hormat orang tua you know. Tiba-tiba pakcik tu jeling pastu dia bangun terus. Ceh sombong orang tua ni, tak tau ke aku ni femes kat mesia, bentak hati kecilku. Ko pehal tin...

Depan kitorang pon berderet orang tua yang duduk. Malas aku nak senyum. aku tengok diorang, diorang pon tengok aku. Blank expression. Jual mahal ye kau pakcik. Skali Mar menjerit, ALAMAK TIN KITA DUDUK DEKAT SEAT ORANG TUA & IBU MENGANDUNG! PATUTLA!! Cecepat kitorang bangun dan berdiri menyorokkan muka daripada pakcik-pakcik tadi. Padahal dah 30 minit jugak lah duduk. Atuks Y U NO tell us?! =')


Dah sampai Myeong-Dong so kitorang cari kelibat Seoul Tower dan berjalan kaki untuk menuju ke arah itu. Nasib baik tak sesat masa naik subway tu. Pening kepala aku sebab banyak sangat Line & Exit.


Tu dia Seoul Tower dah jumpa! Kitorang takde map. Jumpa mana-mana manusia, terus tanya. Seoul Tawa? Where? Tawa where where? Sorry for the limited vocab dangg!


Penat, sejuk semua rasa. Ha nak naik ke atas Namsan Park ni, boleh la naik cable car. Harga 8000won/RM24 for round trip. Tak salah akulah..lupa! Tapi kalau nak feeling feeling batu caves gitu, boleh la jalan kaki.


 Ha hamek kau. Sebahagian daripada Seoul. Kalau sesat mampos tak jumpa carik.


Namsan Park yang sangat cantik. Masa ni Spring tapi so sad masih terlalu awal untuk cherry blossom berbunga. Tapi weather sangat la sejuk. Aku rasa ada 1-3 degree kot. Kaki tangan aku semua tak rasa wuwuwuw.


 Itulah Seoul Tower hikhik.

Sebab tangan semua dah tak rasa, jadi terpaksa beli hot coffee from the vending machine untuk menghangatkan suasana.

  Coffee price range from 400-900won / RM1.60-2.70.


 So beautiful

Anyonyonyo Mar dengan permandangan ni sama cantik. Wahh kena puji mar lebih sikit sebab semua gambar tangkap pakai camera dia hikhik.


 APELAK TUNJUK BUSTOP?! Belakon ko kan...


Love Padlocks! Biasanya couple datang sini dan isytihar percintaan mereka disini..foine foine..


Dorang akan beli padlocks yang cecomel kat kedai souvenir pastu tulis la janji-janji manis eh atas padlock tu, lepas dorang dah lock padlock tu kat pokok krismas tu, dorang akan buang kunci padlock. Konon macam cinta tersemat rapi sampai bila-bila gitu. AWW SHO SHWEET.... *Foreveralone dont come to this place please*


Tak cukup dengan padlock.. boleh jugak tulis atas tiles kecik-kecik ni pastu lekat kat dinding kedai ni. Pandai ko meniaga ye boss.


Tengah sibuk-sibuk jelly tetiba dah malam. CANTIKNYEEEE SEOUL !


Tetibe lagi, nampak macam orang kacak dan cantik berkumpul setempat. Pastu peminat bercamera berkumpul on one side. Pastu banyak cameraman. Apakah ini?


 Rupanya ada shooting !

Kitorang ni mula la dok menyibok nak usha siapa yang tengah berlakon. Kot dapat Big Bang ke tak ke ko pengsan? Hengat senang nak jumpa Kpop artist kat sini. Artist kat sini ibarat dewa tahu. Boleh histeria, melutut, menyembah ke lantai kalau fans dorang jumpa artist Kpop ni. Gila punye fan! 

Usha punya usha, rasanya kitorang tak kenal pelakon tu kot. Pastu Mar cakap, eh director dia ni bukan ke yang tolong tangkapkan gambar kita tadi? Aku macam aah la. Eh tapi dia orang Indonesia lah takkan dia direct cerita korea kot? Pastu kitorang saje je berdiri dekat-dekat dengan dia. Masa tu dia tengah duduk dekat monitor. Aku ni sebagai anak Malaysia yang pernah kuliah di Indonesia selama 3 tahun memulakan konversasi secara konfidennya :

FL : Pak, bapak ni director ya? Dari Indonesia?
D   : Iya dongggg..kalian dari mana?
FL : Oh iya? Aku dari Malaysia pak tapi dulu kuliahnya di Bandung di Unpad. Aku udah betah bangat sama Indonesia. Bapak dari Jakarta? Lagi bikin apa? Sinetron? Bagusss ni pakkk blablabla (pujian)
D  :Iya kalian cuma berdua aja? Liburan ya iseng iseng bangat..Nihhh aku lagi bikin sinetron kolebrasi antara Indonesia sama Korea ni. 


Ha kau, terus aku member dengan director tu kahkah. Tak sia sia aku blaja kat indon dulu, dapat gak aku amek kesempatan berkawan baik dengan dia. Masalahnya anak bos pon ada kat situ, namanya Sally. Dengan lajunya aku berbaik-baik dengan dia dengan harapan dapat tangkap gambar dengan pelakon pelakon korea tersebut! Ingat senang ke nak kacau orang tengah shooting. Pastu aku keluarkan perkataan hikmat aku :


FL : Bapak.. iya bapak ni kan directornya, kalau kita tu mau foto bareng sama aktor sama aktressnya bisa ga =) ?
D  : Iyaaa tentu sajaa, aku ni kan directornya ha ha ha ! (laughing like a boss)


Revalina S Temat. Bawang putih tu hee..lawa gila ingat Korean rupanya Indonesian!


Sebab dah berkawan baik dengan director & Sally (anak bos, mak dia punya production company) maka kami dapat berbual-bual dan berpelok dengan Revalina =) Sangat baik dan peramah!


Tim Hwang Young Min. Penyanyi ballad & pelakon korea.

 Takyah beratur terus dapat tangkap gambar sebab kawan dengan anak bos hee...Makasih ya Sally!

Tak sangka betullah. Sebab sibuk dengan dorang ni, akibatnya terlupa nak masuk Teddy Bear Museum. Gila lah aku macam tak percaya apa yang dah berlaku kat kitorang. Tak semena-mena pergi berkawan dengan director, jumpa artist bagai. Padahal niat asal cuma nak tengok Seoul Tower je. Alhamdullilah, Allah jadikan percutian kali ni menarik dan penuh dengan pengalaman yang manis =)

Thank you for reading this entry !

247 comments:

  1. Uhm, kak fatin
    Kak fatin dapat duit from mana nak merantau ?
    kerja eh ?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. best nye...nak gak rase pgi sane...:)

    ReplyDelete
  4. itu namanya rezeki... :)
    Fatin pun nampak mcm celebrity...

    ReplyDelete
  5. gila tak menahan..hye untung badan la fatin oi..pegi sana kot jumpa si bawang puttiiiiihhhh (pronounce like ibu tiri dier)...

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhhhhhh!memang osemmmm,hehe

    ReplyDelete
  7. wah,untungla FL..kita plan bulan 12 baru nak pergi.bila tgk FL tangkap gambar kat NT,terus teruja-uja.hee~~

    ReplyDelete
  8. :) g Korea, klu nasib baik senang je dpt jumpa retis :p

    ReplyDelete
  9. g sane, klu nasib baik senang2 je jumpa retis.. :p

    ReplyDelete
  10. Hehehhe , I can understand about the T-Money , subway and everything kak Fatin because I went there one week before you fly there :( What a unfortunately . I cant make up to meet you there !

    ReplyDelete
  11. menarik..rasa nak gi korea juga la...

    ReplyDelete
  12. bestnye fatin!! sgt2 beruntung. =))

    ReplyDelete
  13. Seriously Kak Fatin I understand about the T-Money , subway and so on . Its fun to be in Korea aite ? I went there masa school holiday . Spending 11 days jugak ! Kalau kak Fatin awal sikit mesti boleh jumpa <3 Malaysians meets in Korea . Hehehe

    ReplyDelete
  14. jeles jeles jeles !
    arghhh.. nk pegi jugak :(

    ReplyDelete
  15. beshnya!!! dah lama terigin nak pegi korea...padlocks tuh sgt menarik!

    ReplyDelete
  16. waaaa. bestnya kak fatin pergi sana? dapat tangkap gambar lagi dengan artis.. ouch!kalaulah dapat pergi sama. >.<

    ReplyDelete
  17. omoo..!!! jinjjaaa?? (seriusss??)...wahh....best nyaa.... nak guk pegii..... hehehe.....

    ReplyDelete
  18. Best gile dpt jmp Tim 0.0 !! Big fan here Hihi

    ReplyDelete
  19. BESTNYAAA !!! TIBA-TIBA TERASA NAK PERGI KOREA JUGAK NIHHHH ^^

    ReplyDelete
  20. terima kasihh kakk fatin. memang may nnt nak pergi. blog akak sgt membantu! thankss :)))

    ReplyDelete
  21. bestny dapat jumpe dgn Tim..ila biasa tengok Tim dalam tv je,,jeles niiiiiiiiii

    ReplyDelete
  22. : besh ah kak fatin!!!!!!!!! wuuuuuuuu~

    ReplyDelete
  23. waduh-waduh.. best banget ya dapat makan angin ke korea ya.. huhu.. bila la aku dapat pegi..

    ReplyDelete
  24. wah...dpt jmpa TIM, so hensem...jelesnya...huhuhu

    ReplyDelete
  25. mmg menarik!! ada sambungan lg tak??? tak sabar nk bace lg....

    ReplyDelete
  26. mehlah singgah Beijng pulak. org study sini. Will be waiting for ur trip here! :)

    ReplyDelete
  27. mehlah singgah Beijng pulak. org study sini. Will be waiting for ur trip here! :)

    ReplyDelete
  28. alalaarrr, bestnya! nak pergi jugak :)

    ReplyDelete
  29. Nak tanya.. Kat sane cam mne nak solat semua eh.. Solat jamak kt mane? Lagi2 klu dh kluar bjlan ni kn.. :)

    ReplyDelete
  30. Bestnya FL!! :D Kita tau yang love padlocks tu! Pernah tgk. Hehehe. Cantiklah korea :3 Btw bestnya FL dapat jumpa artists! Walaupun kita tak kenal the korean artist tu, but still, u got to meet them on your vaca! & Revalina S Temat tu Bawang Putih kan. Hee. Best best!

    ReplyDelete
  31. bestnye fatin nih dpt g korea.......

    ReplyDelete
  32. bestnya.!!!!!!!!!!!!!..nak pergi korea..jalan2..

    ReplyDelete
  33. bestnya.!!!!!!!!!!!!!..nak pergi korea..jalan2..

    ReplyDelete
  34. Bestnyer dpt jln2 kt korea.......

    ReplyDelete
  35. kak fatin..itu Tim tu..tidak..jeles jeles jeles.. :(

    ReplyDelete
  36. uuwwaaahh~~ tersngatlah daebak kann,, besshh nyeee~~~ envy2

    ReplyDelete
  37. OMG, soo lovely pictures you took, especially the cute coffee cup.... hahah but I love them all.. very very nice.. seems like a country I have to visit!

    xx

    Miss-Peacock

    ReplyDelete
  38. sebenanye lepas buat entry ni baru kite bother untuk google siapa si tim ni. sedapnya suara diaa =')


    anyway nak solat xsusah. the first 3 day xmsuk arrival leh jamak. kitorang solat kt tmpt kosong. merata-rata. nnti kite update kt blog. hee. solat kat fitting room Zara pon ada!

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum... ceh, bertuah dapat jumpa pelakon indon dan korea tu... huhuhu... itulah di katakan rezeki... huhuhu...

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum... ceh, bertuah dapat jumpa pelakon indon dan korea tu... huhuhu... itulah di katakan rezeki... huhuhu...

    ReplyDelete
  41. ni langkah kanan betul pegi korea dh tu dapat jmpa artis...seronok betul... ;)

    ReplyDelete
  42. OMG TIMMMMMMMMMM!! suare dia best gila wokeyy. thanks kak fatin sbb share cerita. palli2(cepat2) entry strusnyee x sbrrr wwwww

    ReplyDelete
  43. tak tau nak ckp apa bila bila baca citer fl ni. Bestnyeeeeeer!!!

    ReplyDelete
  44. peh ! giler best lah dapat g korea . O.o

    ReplyDelete
  45. Kat fitting room pn jd eh solat. Hehe. Tu nk tanya fatin tu.. Coz kemungkinan planning nk ke korea next year.. InsyaALLAH.. Keep it up for updating.. Thanks :)

    ReplyDelete
  46. Wahhh, untungnyaa. Rezeki tu ;)

    ReplyDelete
  47. haha...fatin2..lucu kak bc entry fatin ni..smpai t'komen :) biasanye bace je komennye tak..tp mmg lucu,tp xtau mn yg lucu.hahaha.btw, bc blog FL mmg besh =D

    ReplyDelete
  48. bestnya jadi anak orang kaya. boleh jalan merata.

    ReplyDelete
  49. Bestnye... hopefully fira pun boleh sampai sana... insyaallah (^-^)

    ReplyDelete
  50. wahhh satu hari nnt saya nak pergi korea jugak lah macam kak fatin:D
    *teruja*

    ReplyDelete
  51. waa..bestnye ^^..siap jumpa artis lagi 2 yaw.. :)

    ReplyDelete
  52. best giler.. nk pergi jugak.. nanti kalau pergi sane lagi,, angkut saye sekali tau k.fatin.. hik3

    ReplyDelete
  53. wahhh ! bestnya sis ! dpt jumpak retiss lagii . hihi :)) cpt update belog tau ! nak bacaaa

    ReplyDelete
  54. perghhh besh gile travel ke korea ni, bonus le dpt jumpa org femes2 kat sna.. bile le dpt travel ke sana cayalah fl !

    ReplyDelete
  55. super duper gempak trip fatin to korea..siap jumpa artis lagi..tak sabar nak baca entry seterusnya..:)

    ReplyDelete
  56. gila ebat gmborr,, smpat tak snap ngan hmm,, apa nama ? hmmm,, the cute MinHo ?

    ReplyDelete
  57. bestnya dapat ke sana.hope one day saya pun dpt jejakkan kaki ke sana

    ReplyDelete
  58. best wo travel..
    ni yg nak g juga..
    hihihi

    ReplyDelete
  59. omg is dat Tim?!!! saye cuma ade can tengok kat ch KBS 391 je. jelly jelly jelly!!

    ReplyDelete
  60. what a nice beautiful place. it really is! :D sis fatin pun dah macam korean bila pandang skali dua. wah, you've met revalina? lucky of you both meeting pretty actress like her! hopefully, i can be there someday soon. insha-Allah..hehehe

    ReplyDelete
  61. kak fatin.. boleh cite sket solat di mana dn bagaimana dong kat sana? senang tak?

    ReplyDelete
  62. cant wait for the sambungan,, :D

    ReplyDelete
  63. kak fatin sangat lahh bertuah ! jelly jelly. :DD

    ReplyDelete
  64. alolo , best yerk kaq tin travel kat sana ..

    ReplyDelete
  65. wahh...bestnya dapat pergi korea..!!
    dah rezeki dapat jumpa Revalina s temat lagi.....huhu...abes pergi jugak ke teddy bear muzium ?

    ReplyDelete
  66. okayyy jeles sangat, nak pergi korea!!!!!!!!!! >_<

    ReplyDelete
  67. wahhhh...beshnye...kite pun teringin nak g sne..hukhuk. btw, kak fatin nampak comel sesgt bile brgmbo dgn mamat korea tu..hikhik ^_^

    ReplyDelete
  68. kak fatin! kak fatin!! jumpa Munning Man tak??? kot kot kak fatin jalan2 ke terjumpa diorang lari2,teehee.

    ReplyDelete
  69. okehhh... to be honest, sedang jelessss... hewhewhew :)))

    ReplyDelete
  70. wahhhh! syoknyer dia bercuti kat seol... Jellleeessss I.. Dapat bergambar ngan retis lagi.. Wahhhh!!! Bertmabah2 jellessss...

    Btw, ari tu ada tonton Fatin kat Safiyya TV9.. Awak memang cantik & sweettt.. Suke tengok awakk... ^_^ Ada rezeki jom jumpa..? ^_~

    ReplyDelete
  71. Untunglah akak . Impian saya nak pergi korea tkthu dapat ker tk ? Hmm teringin jugak nk meet artis korea btw please follow me back :)

    ReplyDelete
  72. waahhhh...untung nye dapat bergamba ngan artis korea...hehe awesome...!!! =)

    ReplyDelete
  73. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  74. Best nye dapat tangkap gambar dangan Tim...

    ReplyDelete
  75. serius best sangat kot...jeles tahap melampau..

    ReplyDelete
  76. omo ! bestnyer. slalu tgk kat variety show dorg je tmpt2 tu.
    memang murah betul rezki kak atyn jumpe retis korea.


    btw, waiting for the next entry ^^

    ReplyDelete
  77. Jeles..
    Patah seribu hatiku..
    Bila mengenangkan..
    = ="

    ReplyDelete
  78. jeles tgk fAtin snap pic ngan korea tu rapat2..hahaaAa

    ReplyDelete
  79. best gle bercuti.. Dapat jumpa Tim lagi.. OHSEM!

    ReplyDelete
  80. Hai sye peminat bru awk, nice entry, x sabar tunggu smbungan trip FL.

    ReplyDelete
  81. entry yg ditggu tlah d update. gud2. nice. untgnya kaka FL. nway love ur stlye. awct. :)

    ReplyDelete
  82. terbaik insyaallah sy pun akn ke korea nnt :)

    ReplyDelete
  83. revalina s temat aka bawang putih itu cantik bangat:)

    ReplyDelete
  84. Kalau cerita makan angin cepat saja akak terjah.....hihik

    more story pleasee.....

    ReplyDelete
  85. waaahh,,,,fatin u beruntung bget bisa ketemu artis korea & indo apalagi Revaa...wooowww
    but,,fatin tetap artis best kat blogging ne.....

    ReplyDelete
  86. FL<----- you one in a million.. :)

    ReplyDelete
  87. Bestnya... Hu3. Harap2 satu hari nanti sampailahhh ke sana...

    ReplyDelete
  88. wa... beznye....
    untungnye sis FL ni..
    jeles2.. :)

    ReplyDelete
  89. huwaaa jelesnye...hukhuk...dpt jmpe artis korea lagi...nk g korea jugak!!! bilelah dpt g sane huhu...

    ReplyDelete
  90. bestnya akak ! nanak pegy jugak ! :'/

    ReplyDelete
  91. halamak...tergendala...lambatnyer nak komen..besnye fatin pegi korea....leh ke tanye..ni pegi back packing ke? heheh bape agaknyer kos ek..ai nak pegi gak. ..haha anyway best nengok dpt amik gambo ngan retis korea g..hehehe

    ReplyDelete
  92. Woahhhhhhhhhhhh! Best GILAAAAAAAAAA! Saya kenal TIM tuuuu~~~~~~~ ^_^

    ReplyDelete
  93. bestnye percutian awak ...kalau anak2 akak tengok ni pasti jeles...hehe

    ReplyDelete
  94. wah you are so lucky fatin!!! dapat pegi korea, dapat kawan dgn director sinetron lagi.. awww...

    ReplyDelete
  95. WOW..i want to go to Korea..

    fatin u look so beautiful...i like ur hijab style

    ReplyDelete
  96. jelesnyeeeee!!!!!!!! saya dh lama brmimpi nak go korea n TERjumpa artis scara kebetulan. huhu u__u

    ReplyDelete
  97. perghhh!!! best giler!!! zuan jejalan kt msia ni pun x abis lagi.. xpe la.. mayb ada rezeki nanti leh la ke sana

    ReplyDelete
  98. wahhh....sy smpai high blood pressure bca post sis fatin ni. dh laa pminat kpop. x acinya bley brgmbar ngan artis. p jnjlan kat seoul tower bagai. brtuah benor sis fatin nie.

    ReplyDelete
  99. jeless!!! Tim Hwang Young Min tu... lagu dye best.. nak-nak lagu A Long Day..

    ReplyDelete
  100. eh.... itu Tim!!! saya kenal, kenal, kenal dia... tp dia x kenal saya T__T...
    best laaa experience korg nih!!... i yg teruja. update laa lg fatin!

    ReplyDelete
  101. wah...giler best!!! hope dapat g sana jugak nt..hehe :)

    ReplyDelete
  102. wahh.. seronok eeyhh..bile laa bole smpai sne..sobs sobs..hee

    ReplyDelete
  103. Update cepat kak Fatin.. tak sabar nak baca ni.......................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  104. Hi, just wanted to tell you that I enjoy reading your posts on your trip to korea! ^^ TIM MUST BE REALLY HOT IN REAL LIFE YEAH? haha

    ReplyDelete
  105. aiyoo, kak. nak ikot jugakkk. HAHA

    ReplyDelete
  106. seronok wo tengok fatin jalan jalan.

    macam mana nak pronounce seoul?

    ReplyDelete
  107. huntongglaaa dpt gi sane sini..mjumpe artis overseas..ni baru name retis :-)

    ReplyDelete
  108. ayoyoyo..besttt nyerr! bile lah dpt gi korea.. :'(

    ReplyDelete
  109. looks like fun! i totatlly would love to add a padlock to one of those walls

    ReplyDelete
  110. Xsia sia ya kuliah nya di indonesia! hahahah...

    ReplyDelete
  111. OMG ko dpt brgambr ngn TIM!!!!!siyes jeles....huhuhuhu....untonglaaaaa....waaaaaaa....

    ReplyDelete
  112. bestnyer g kolea...

    padlock tue~~best2!! tmpt running man.. =)

    ReplyDelete
  113. Klu tgok apa yg Fatin tulis, T-Money sama konsep dengan Metcard di Melbourne. Metcard wajib beli utk naik trains, trams dan buses. Ala2 touch n go. Abes kredit, topup balik. Sy fikir klu cara ni diaplikasi utk public transport kat Malaysia especially in KL, sgt bagus.

    ReplyDelete
  114. wowo cik tin, bestnya...aduhhh aku udah feeling2 nak pegi seoul nih...ongkos tak ckup2

    ReplyDelete
  115. wah...bestnyer fatin...jelesss banget akak ngan fatin...huhuu...

    ReplyDelete
  116. aweeeesooome....dpt g korea...^^

    ReplyDelete
  117. syoknya fatin pergi korea! saya peminat k-pop mcm kawan fatin gak. btw saya da follow and letak blog fatin kat side bar saya..:)

    ReplyDelete
  118. wahhh,bestnya kak fatin. kita yang teringin nak ke sana pun tak pegi lagi.. awesome betul!

    ReplyDelete
  119. Nak giiiiiiiii jugakkkkk ;(

    ReplyDelete
  120. bawang putih lahhh!! untunglaahhh..nak pulak baju you pon kaler putih FL! cun sgt! :)

    ReplyDelete
  121. wahhh..!!! jeless niee..
    jeless niee..huhuu

    ReplyDelete
  122. JELESNYA SBB BUI MMG TERINGIN NAK KE KOREA..HUHUHU

    ReplyDelete
  123. Haha, meh nak kawan dengan Sally jugak :p

    ReplyDelete
  124. series jealous! nak pergi jugak! btw, i dah baca semuaaaaa entry kak fatin. mmg semuaaa OHSEM! tahniah sebab dah popular! haha. braces tu mmg sesuai dengan kak fatin. comeyy. anyonyonyo. hahah! ok, thts all. i umie nazhatul madiha. 20. nice to know you kakak comelss! bai! :)

    ReplyDelete
  125. wah ! asyik ! upadate lg entry taw :) lepas neyh tepek skali dgn pic farah lee ehhhhh :)

    ReplyDelete
  126. pergh.best gileeee k fatin.tu namenyer rezeki :)

    btw,akak fatin natural cantik *tetibe

    ReplyDelete
  127. ..jumpe artis,tue yg x leh tahan tue!!msti best nek giler...huhuhuhu!!!

    ReplyDelete
  128. my goddd!!
    akak fatin jumpa tim!!
    mamat tu dah la badan lawa gilaa.
    comell gilaaa lahhh. :D
    ni yang jeles ni.
    ;p

    ReplyDelete
  129. Bestnya pergi sana, saya dah lama nak pergi tapi so far hanya mampu berangan-angan jela, huhu

    ReplyDelete
  130. Best nya kak fatin pergi korea. i wish to go there too :) Jemput ke blog saya http://mydreamzworlds.blogspot.com/ *promote*

    ReplyDelete
  131. kenapa kisah ni macam fairytale je? huwaa.. jelez ok. g korea jumpa artis! wow! bestnye!!!!

    ReplyDelete
  132. Fatin Liyana always the lucky girl! ;)

    ReplyDelete
  133. mknn kat sana x byk yg halal kan. masa trip kat sana, korang memasak ke?

    ReplyDelete
  134. omg TIM ! jelessss. bencciiiiii TT^TT
    hahaa. .

    ReplyDelete
  135. Masa pergi korea dulu mmg igt nk jogging konon2 around namsan park. Tapi harapan je lah. Dan sbb takde masa sgt. DO visit our blog for our experience in south korea!

    http://southkorea-oct2011.blogspot.com/

    ReplyDelete
  136. Amboi angpa.....huhu syok la pi sana, xpa2 next time sy pegi...insyaallah.... dalam mimpi ja kot.... hahaha :P

    ReplyDelete
  137. serius syookkk abesss! jelly lah ngan k.fatin.. ^^ nak ikutttt!

    ReplyDelete
  138. fuhh...kira tak sia2 la kn pegi sne dpt jumpe artis plak 2.....

    ReplyDelete
  139. Wah.. Bestnya dapat pergi korea.. (Bila la Ziera nak pergi sana)
    Pastu boleh pulak kamcing dgn pak direktornya.. Silap2, nnti akak jadi pelakon dia pulak.. hehehe..

    ReplyDelete
  140. bila tgok gmbr yg dekat padlock love tu teringat kt scene dlm cter running man. Best tu. waa. jelesnya ...

    ReplyDelete
  141. bestnya dapat jumpe ngan Tim.he is really a good singer too.very gentle person. i wish i'm lucky as you too..

    ReplyDelete
  142. Serius best Korea..rase nk pegi lagi..sy pegi early feb haritu time winter :D

    ReplyDelete
  143. Time kita pergi dulu takde pulak sape sape nak buat shoot -.- awww jelly >.<

    ReplyDelete
  144. fatin liyana..kenapa anda peluk belahan jiwa saya?

    ReplyDelete
  145. Hai, fatin, medic student ye? good2...hehe..ni just nak bgtau, visit my blogshop...saya ada jual maxidress loong sleeve..sesuwaiii utk muslimah yg cantik menarik dan tertarik....uhu...sape2 pon boleh visit..come come...

    ReplyDelete
  146. waa.. jelessnyaaaa.. nak ikottt...

    ReplyDelete
  147. Love Padlocks ! ada tengok dalam Running Man :))) Teringin nak pi sana.

    ReplyDelete
  148. bestnya smpai ke korea da sis..xsabar nak kumpul duit bebyk..then jalan2 mcm sis..jeles! ;)

    ReplyDelete
  149. Salam, Off Record - Kat Event Denaihati pun trademark Fatin Liyana tak ketinggalan..hehe..Ehh kena bayau royalty kerr..hehe..

    http://www.teratakarmo.com/2012/04/aksi-fatin-liyana-di-sekitar-majlis.html

    ReplyDelete
  150. Ehh lupalak mintak kebenaran. Cilok gambo peace ek..nanti credit. Thanks

    ReplyDelete
  151. Wahhh...indah bangat ya kak liyana. Bisa gi Korea ~

    Kak...korea punya price murah jugak kan. Teringin laa nak pergi. Ok. Pasang niat ~!

    ReplyDelete
  152. Wah.. tak terkata bila baca entry ni ;)

    ReplyDelete
  153. Homaigod. It's Tim!!! My fav singer! Gilalah. Bestnya dapat jumpa dia. :DD

    ReplyDelete
  154. giler best! terasa nk kwan lak dgn sally tuh! heh! :P

    ReplyDelete
  155. jelesnye kak fatin dapat bergambar dengan Tim.. =)
    suara dia sangat best ^^

    ReplyDelete
  156. jelesnye kak fatin dapat bergambar dengan Tim.. =)
    suara dia sangat best ^^

    ReplyDelete
  157. wahhhhhhhhh best nye fatin g korea untung la kn..HELLO KITTY CAFE mmg tmpat yg saya teringin nk pegi..hikhik.

    ReplyDelete
  158. fatin!!ada mv bru dah keluar tentang kolabrasi tim antara korea and indonesia.wow!

    http://www.youtube.com/watch?v=p-dRLNgzz4M


    but i prefer yg original.lg sweet!http://www.youtube.com/watch?v=w2-U2-tPPFs

    ReplyDelete
  159. TIMMMMMMMMMM,last skali gmbar TIM!!!wahhhhhhh,nice kak fatin!!!!ni rasa cam nak g korea niii

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...