Tuesday, April 3, 2012

Trip To Korea : Departure & Arrival

Assalamualaikum

Aku sebenarnya buntu. Tak tau macam mana nak cerita kat angpa semua pengalaman aku travel ke Korea itu hari. Tak tau macam mana nak divide entry ni. Tak tau nak pilih gambar yang mana satu. Tensen pulak rasanya bila nak update blog. Tapi dek kerana pujuk rayu angpa semua kat aku (hikhik) lembut hati I tau nak update.

Tapi awas! Takyah nak awas sangat pon takpe kot cik Fatin (haha).. Mungkin entry selepas - selepas ini aku akan asek gebang pasal travelogue aku ke Korea. Aku pergi 11 hari kot. Jangan harap a nak buat 1-2 entry jer. Memang tak a kan. Memang tak ah. Memang tak. Hmmmp. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hi kengkawan !! Wah gitu konon-konon yang tadi tu pendahuluan la kann. Anyway aku telah terbang ke Korea Selatan pada 19 Mac 2012 dengan menaiki pesawat AirAsiaX. Disebabkan aku beli tiket beberapa hari sebelum departure, so harga return tiket aku adalah RM1913. Flight aku pukul 2.15 petang dan dijadualkan untuk tiba pada pukul 8.45 malam. Trip aku ini adalah selama 11 hari. Aku akan pulang pada 29 Mac 2012.

Macam biasa, aku kan jenis adventurous jadi aku telah melakukan semua benda last minit. Perasaan tergesa-gesa dan berpeluh-peluh takut terlupa bawak barang itu sungguh intense. Rasa berdebar-debar itu seperti memasuki Amazing Race! Sehari sebelum departure, barulah terhegeh-hegeh mencari warm clothing kerana cuaca Korea pada waktu itu adalah -1 sehingga 15 darjah celcius. Sibuk juga mentawaf Jusco untuk membeli barangan buatan Malaysia sebagai buah tangan untuk rakan yang berada di Korea. Adat menumpang rumah orang..haruslah orang berbudi kita berbahasa. Wah wah blog honeykoyuki mengajar nilai-nilai murni gituu.


Belah kiri yang berbentuk empat segi adalah pocket warmer. Nama melayunya adalah pemanas poket.
Bagus sungguh benda ini, dikala sejuk, bila memegangnya terasa selesa! Sarung tangan dan stokin tebal jangan dilupai. Aku beli barang-barang yang sungguh comel ini di Daiso IOI Mall. Setiap satunya berharga RM5. So cheap liao~



Beg polkadot berenda (euw what a name!) berisi ubat-ubatan seperti panadol, loratadine (ubat selesema yang tidak mengantuk), koyok dan tiger balm (untuk sakit otot kerana panjang nau langkah). Polkadot bergetah rambut love love pula sebenarnya adalah passport holder yang berisi passport, boarding pass, scheduler & pen. Beg bunga-bunga mengandungi barangan kosmetik seperti moisturizer, lipbalm dan pewangi.



Aktiviti di dalam flight cumalah tidur, bermain game, tidur, bermain game dan makan. Serta ke tandas. Aktiviti ini diulangi dan dilakukan secara berterusan selama 6 jam.



Menikmati hidangan Malaysia buat kali terakhirnya sobs. 



Nasihat : Jangan memakai contact lens ketika menaiki kapal terbang kerana mata akan menjadi kering dan akan menyebabkan ketidakselesaan. Pakai moisturizer serta lipbalm secukupnya untuk mengelakkan kulit menjadi kering serta merekah. Pakai pakaian yang selesa seperti cotton kerana 90% aktiviti yang dilakukan ketika menaiki kapal terbang adalah tidur.


90% ya kawan-kawan. 90%.


 Subahanallah ! Cantik sungguh ciptaan Allah. Ini merupakan sunset!


Alhamdulillah, sampai sudah ke bumi Korea setelah 6 jam perjalanan. Kami mendarat di Lapangan Terbang Incheon lebih kurang pada pukul 9 malam. Ada orang tu pakai tshirt cotton jeww pastuu kesejukan yang amat. Beg aku yang besaq gila warna hitam tu. (Siap tulih nama daddy I tak menahan) Beza gila dengan beg member aku. Nampak sangat la kan..


Aku suka masuk toilet kat airport. Saje je nak judge a book by its cover. Kalau toilet kat airport tu kotor, satu negara tu aku cop pengotor haha! Oh ya, toilet kat airport Incheon ni comel, ada plastic cover yang sangat berguna untuk mengelak kegelian. Malah apabila sudah selesai menyahtinja, boleh tekan button "START" dan plastic akan digantikan dengan yang baru secara automatic!


Aku dan Mardhiah disambut oleh rakan highschool kami, Zatul Amrah yang sedang mengambil jurusan electronic engineering di Inha University. Lupa pula nak cakap yang aku datang ke Korea bersama dengan Mar! Kami merupakan ex pelajar sekolah SBPI Selandar dan sekarang sedang menuntut di HUKM dalam bidang yang sama. Cuma Mar ini di tahun 4, aku pula di tahun 3. Kami naik taxi untuk pulang ke rumah Amrah yang terletak kira kira 40minit perjalanan. Tambang adalah 40,000 won / RM120.


 Rumah yang sangat comel and very the Korea !


Tempat tidur aku adalah warna hijau di atas lantai. Lantai ini mempunyai heater, maka cuaca yang sejuk pon rasa rilek je. Ah sungguh selesa ! Saya suka rumah Amrah & Miza =)


Sementara Amrah mengambil kami di airport, housematenya Miza telah memasak mihun yang sedap untuk kami. Bestnyee! Mar telah membawa KFC dan sambal ikan bilis, aku pula membawa serunding daging & rendang daging. Lama sangat tak rasa makan atas surat khabar macam ni. Dulu kat bandung selalu buat masak-masak gini and makan beramai-ramai. Bila makan ramai-ramai macam ni, telur dadar pon rasa macam pizza extra cheese.


Ok nak cerita departure & arrival pon dah ambil masa yang lama. Oh tuhanku, istiqmahkanlah aku dalam menulis blog ini. Amin! Tunggu tau entry seterusnya =)


Thank you for reading this entry !

240 comments:

  1. wahhh bestnyer akak g korea :) patot pun post gmbr artis korea je

    ReplyDelete
  2. jeles!!....cepat update yg lain...

    ReplyDelete
  3. tolongla FL jgn buat kesinambungan alkisah korea ni lagi. Bikin gua jeles berkajangkajang tahu! Heesshh!

    ReplyDelete
  4. bhahaha.. ni buat tak sabar nak enjoy Spring kat korea ni <3 :)

    ReplyDelete
  5. OKE, 1st time sy tahu yg plastik toilet tu boleh tukar secara automatik! hehehe =D

    ReplyDelete
  6. korea! ^_^ xsbr nk bc next entry..

    ReplyDelete
  7. wah,bestnye!

    sape yang pakai baju tshirt cotton tu eh.hehe

    ReplyDelete
  8. awesome entry!!!!
    nak pergi korea juagkkkk

    ReplyDelete
  9. Tiba2 kak ina rasa nak pegi korea..ha ha..

    ReplyDelete
  10. i love korea =D
    will wait for ur next entry...
    cepat lah update skarang :P
    x sabar dah ni, tgk org pi je nak pi sendiri memg x la, heheh

    ReplyDelete
  11. Fuhhh . Baca dah kesemua nyaaa ...
    Trip yang menyeronokkan . Best nyer dapat pergi Korea . Lyssa dalam angan-2 lagi ni. huahua~

    ReplyDelete
  12. entry kak fatin mmg best... terasa nak melancong ke sana... tak sabar nak tnggu entry seterusnya...

    ReplyDelete
  13. sis, nape pilih korea? :D

    ReplyDelete
  14. bestnya akak fattin g korea.. siap jumpa artis kpop gitu.. hihi.. nanti update byk2 lg tau ^_^

    cant wait for the next entries!!

    ReplyDelete
  15. wah best nye kak fatin !! sonok ade membe2 blaja jao2 nie..dpt join sama jalan2 ~ xsaba nk tggu for the next entry .. wink wink !! ;)

    ReplyDelete
  16. da tak sabar nk tunggu next entry ni ..

    ReplyDelete
  17. HUAAAAAAAAAAHHHHHH !! SATU JE, NAK IKOOOOOOOOOOOOTTTTTTTT ^___^

    NAK NAK NAKKK ^^

    IKOTTTTT ^^

    ReplyDelete
  18. wah bestnyer...sya yg baca pon dpt rasa bestnye cmne..x sbar nk tunggu next entry :)

    ReplyDelete
  19. Amazing..seronoknya fatin dpt trip kt korea... (^^,)

    ReplyDelete
  20. akak cepat la update entry kat korea lagii . ta sabar na bace niii . hehhehee =p teruja nak g korea !! na simpan wet banyak-2 la mcam ni . hehe =)

    ReplyDelete
  21. wahh !!! bestnye :)
    nak pegi la pas abes matrik nih !

    ReplyDelete
  22. serius seronok dpt gi jalan2 camni..

    ReplyDelete
  23. ouhh ex-SBPI Selandar ke cik FL ni. haha bangga ade product SBP cam akak ni. awww~ haha btw aritu tengok akak kat tv9. cool~

    ReplyDelete
  24. waiting for next update..ngee~!

    ReplyDelete
  25. wahhh nak lagi :p

    wonder.. toilet tu takde paip so kena pkai tissue ke? or mcm yg d gembar gemburkan tekan punat dah kuar air ?

    ReplyDelete
  26. anneyeonglabusayong kak fatin...uplod la gambar masa kt sana..ehehhe

    ReplyDelete
  27. menarik !!! looking 4wd for ur new entry... ;)

    ReplyDelete
  28. wow bestnye dpt pegi korea....
    tp lg best dapat tgk muka fatin tanpa makeup....
    serius comel!!!!!!

    ReplyDelete
  29. Idea yg best utk tandas awam at least xde rasa was2 nak guna

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. sgt jeles oke!

    ta penah diri ini memijak korea!btw u punye membe yg amek jurusan elektronik sgt kene amek kat korea sbb korea teknologi dia superb an.

    i pun keje dgn company elektronik.

    ReplyDelete
  32. kagumnyer baca pasal toilet tuh Fatin....tekno yg sgt2 bagus dipraktik kat negara kita nih ha...huhuhu

    ReplyDelete
  33. wah sambung sambung lg fatin.. ujung tahun ni ingat nk bercuti ke korea..

    ReplyDelete
  34. Wah.. wah.. wah....

    seronoknya jalan-jalan...

    ReplyDelete
  35. bagi orang yg dok korea, KFC tu mesti satu makanan yang rare lagi happy buleh mengadap :D

    toilet tu mcm besh!
    teringin plak nak tgk camana plastik tu ditukar automatically.
    silamik vdo yer lain kali :D

    ReplyDelete
  36. Replies
    1. Kawe beso gi skali korea... Seronok kat Nami Island.... Tempat depa buat drama winter sonata

      Delete
  37. Entry kali ini sangat berinformative ! Good job!

    ps: takda bidio ke?

    ReplyDelete
  38. bestnya... dhira fly Korea next year, insyaAllah.. itu pun Lawtan Antrabangsa Uni.. kalau tak, mmg tak dapat la nak naik aeroplane sepanjang hayat.. huhu.. doa kan ye dhira dpat g sane..

    ReplyDelete
  39. aishhh. teringin nak pegi korea :))

    ReplyDelete
  40. eh2 samalah..baru je blk dr korea 16march aritu...sejuk gilerrr kottt...

    tips kt Korea: kena sntiasa bwk botol kosong klo nak buang air..hehehee

    ReplyDelete
  41. bestnya bestnya bestnya.. nak ikut juga...

    ReplyDelete
  42. wahhhhhhhhh.. besntnye dapat pi sana! aida bila la dapat pi sana. memang teringin giler nak p korea.. huhu >___<"

    ReplyDelete
  43. Bestnyerrrr....bila la nak g Korea..huhu

    ReplyDelete
  44. hope boleh sampai ke korea gak suatu ari nanti.. ade kwn kat luar negara gak satu kelebihan kan. ^_^

    ReplyDelete
  45. wahhh...teruja nya saye baca.....saya pon suke korea. tapi tak tau bile nak sampai sane....hehehe

    ReplyDelete
  46. Bestnyaaaaaa...
    Want to best there one day.... :)

    ReplyDelete
  47. x saba nak tunggu next entry :D

    ReplyDelete
  48. korea!! waaaa. sangat nak pegi. and thanx for sharng gud info akk..

    ReplyDelete
  49. best nyer!!!
    waiting for next entry...(=

    ReplyDelete
  50. bestnyer!!!
    waiting for da next entry...(=

    ReplyDelete
  51. Wah bestnyer kak Fatin pi korea.. :D
    Padan la ade gambor dengan kak Farah Lee kat sane

    ReplyDelete
  52. update lah LAJU-LAJU wahai Dr fatin.. ngak sabar nih nak baca..:)

    ReplyDelete
  53. x sabar nk baca next entry fatin.. nak pegi korea next week.. excited! ;p

    ReplyDelete
  54. x sabar nk baca next entry.. nk pegi korea next week.. excited!

    ReplyDelete
  55. WAH!!! YEA SAYA AKAN KE KOREA BULAN 6 NE.......ANNYEONG

    ReplyDelete
  56. wah..bestnya..bile ar turn sy dpt g sne...t'ingin sgt

    ReplyDelete
  57. kfc tu halal ke

    ReplyDelete
  58. Jangan lupa beli green tea korea! terbaekk wok!

    ReplyDelete
  59. bila la boleh sampai korea...addesss hanya mimpi jelar..:(

    ReplyDelete
  60. seronoknyaaa dapat pi korea. hewhew

    ReplyDelete
  61. like this entry, sedikit sebanyak memberi kita info bg yang ingin melancong kesana...tq fatin..

    ReplyDelete
  62. bestnya ~!
    http://nuramalinastoryforever.blogspot.com
    *jangan lupa follow ama balik ^^

    ReplyDelete
  63. untunglah dapat gi korea! korea mmg best! huhu

    ReplyDelete
  64. ble la pulak sy nk ke koreaaaaa. teringin!! =)

    ReplyDelete
  65. terupdate juga blog honeykoyuki nie , hewhew =)

    tambang taxi 120 ? omagadd >__<

    tiket bali 1913 ? koyakk pokett >__<

    ReplyDelete
  66. Ahakz.. patut muka mcm bangun tido..

    -Sayonara..

    ReplyDelete
  67. HAHAHA...saya sukelah tempat pasport tu :)

    Kene dapatkan satu ni. hehehhe

    ReplyDelete
  68. nak kawen dekat korea la. HAHA ! berangan

    ReplyDelete
  69. bestnya gi sana kak fatin!!! wah! tak sabar nak tak sabar nak baca seterusnya.... love it!!

    ReplyDelete
  70. salam.. honestly, fatin lebih cantik kalau tak makeup.. ^_^

    ReplyDelete
  71. Wahh, entry nie pun dah buat dila excited. Lagi la entry seterusnya nanti. Tak sabar nie. ^^V

    ReplyDelete
  72. haruslah ke korea kalau macam ni. teruja

    ReplyDelete
  73. kak fatin, cepat update taw. heee. excited ni

    ReplyDelete
  74. Aaaa~~~ syoknyer pergi korea!!! Nak pergi jugak, nak carik Dongwoon. Hahaha~

    Nak Handphone case comel?

    ReplyDelete
  75. wahhhh bestnyeee..i wish i can go theree too :)

    ReplyDelete
  76. wah ! untunglarr...akak dpt g korea ! >,<

    ReplyDelete
  77. bestnyaa dapat pegi korea!

    ReplyDelete
  78. macam best jeeee toilet seat tu. hahahaha :) i wish kat m'sia pon ade macam tu -___-

    ReplyDelete
  79. Yes kak fatin time first time i tengok toilet korea pun it was so impressed kan! Rindu nak pergi korea lagi :')

    ReplyDelete
  80. Best nye p korea, slalu tgk cite or drama korea jer. Hahaha...sngt jeles u... x sbr tggu next story... =)

    ReplyDelete
  81. toilet kat korea.. so cool.. and ur bare face looks very healthy. haha.

    ReplyDelete
  82. underfloor heating, called Ondol so x la sejuk sangat... =)

    ReplyDelete
  83. cepat la cepat la update lagi akakkkk....tak sabar nak dgr story & tgk gambar masa akak kat sana :) *gayanya da mcm tgh baca buku citer pengembaraan mase sekolah2 dulu.heheh

    ReplyDelete
  84. yeay ! sis hapdet jugak.
    semoga sis FL yang comel ini rajin utk hapdet kesemua tentang Trip Ke Korea beliau. Amin


    tak tahu bila dapat pergi, baca entry sispu jadilah. Kamsahamnida :)

    ReplyDelete
  85. jelesnye akak dpt g korea.....btw....cpt2 post entry yg baru....

    ReplyDelete
  86. mcm mna ya plastik kat toilet tu bertukar? thinking of it. anyway, mmg terbaik. cepat update. muahaha!

    ReplyDelete
  87. akak ! cepat laa. tak sabar ni nak bca next entry ! korea tuuu .. awesome !! :DD

    ReplyDelete
  88. bestnya ke korea.

    nanti join la running man.
    eh, tengok tajuk, ada tagline blog ambe..departure and arrival.

    have a good day.
    Assalamualaikum.

    ReplyDelete
  89. best sgt2.....untgla dpt g korea..:)

    ReplyDelete
  90. best nye g korea .. teringin sangat nak g korea .. hmmm

    ReplyDelete
  91. best kan p jenjalan kat korea? hehehe sy pulak ritu p 8 ari aje, rasa macam cepat sangat masa 8 ari tuh berlalu..T~T

    ReplyDelete
  92. al kisahhhh..mmg best la..11 hari owww..bnyk bnda nk crita ni..cpt next entry

    ReplyDelete
  93. bestnya g korea...xsabar tunggu next entry... ;)

    ReplyDelete
  94. masyaAllah...btapa best n bruntungnya sis liyana dpat jejak kaki ke korea. mmg x acinya. negara fveret sy tu. jeles2. hahhaa...teruja sy baca post nie. smpai sejuk kaki tgn sbb trlalu excited bca pngalaman sis. oh my god..tgn rasa pyah sgt nak stop comment. hee~~

    ReplyDelete
  95. toilet tuu mcm best ja..haha..

    tak sbr nak tunggu next entry..:)

    ReplyDelete
  96. salam..

    jauh perjalanan ini..seronoknya hidup...dan saya juga ingin merasainya...tapi saya tak mampu...hehe

    ReplyDelete
  97. wahhh bestnye!!people around me pun semakin ramai pergi korea..rajin2 lah update ^^

    ReplyDelete
  98. wahhh ! seronok nyerr kak fatin pergi korea... tak sabar nak tunggu the next entri... ! ohsemmm :)

    ReplyDelete
  99. oh my god bestnya ! eh banyak nya soalan nak tanya ni pasal departure dari sini. agak agak mana boleh borak ?

    ReplyDelete
  100. Excited tunggu nest entry. bestnye jalan jalan di Korea (:

    ReplyDelete
  101. bestnye travelling :))

    jemput singgah ke blog ^^

    ReplyDelete
  102. waa bagus laa wat toilet camtu..xde laa kita geli kan..kan..

    ReplyDelete
  103. untung la dpt p negara org. sy belum lagi berkesempatan nak p negara org.

    ReplyDelete
  104. tahniah.. masuk paper hari ni.. front page mega gitew.. alhamdulillah atas rezeki Allah..

    ReplyDelete
  105. singgah & follow..best la ur blog...

    ReplyDelete
  106. oo patut la farah lee ade tweet yg dia jumpa fatin liyana.. tgh pikir mcm mana plastik tu kene ganti ngan yg baru..xsabar nak gi korea:)

    ReplyDelete
  107. pas bc enrty ni meluap2 rse nak g korea =) leh jumpe mamat encem..hehe

    ReplyDelete
  108. waa,,bestnyaa,,tggu kau korea hehe,,,best kan kalau kat malaysia buat sistem toilet mcm tu,,baru tak geli

    ReplyDelete
  109. nk sgt pg sne. xtaw bile dpt pg.

    ReplyDelete
  110. toilet seat. memang ohsem, malaysia please la please la nk jugak:( hahaha

    ReplyDelete
  111. wahh jelesss FL jalan-II korea :P
    say hello tu jun pyo sunbae :) kekeke

    ReplyDelete
  112. air asia looks pretty good ay;)

    ReplyDelete
  113. <3 this entry . Bnyk tips .

    ReplyDelete
  114. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  115. bestnya.... :D jeles lah cam ni...

    ReplyDelete
  116. Kalau ada rezeki, nak pergi sana :D

    ReplyDelete
  117. I'm not pembaca blog tegar but do appreciate bloggers. I've tried to have my own blog and the result is I've forgot my blog's name. Keep up the good job!

    ReplyDelete
  118. I'm not pembaca blog tegar but do appreciate bloggers. I've tried to have my own blog and the result is I've forgot my blog's name. Keep up the good job!

    ReplyDelete
  119. bestnye!! iwant it too!!^^

    ReplyDelete
  120. cepat2 la updated yer dik...tak sabar nk tau kisah seterusnya..

    ReplyDelete
  121. bestnyer dpat g Korea ~ Eiqa dh lma berangan nk pegi sana ~

    ReplyDelete
  122. wah.. da g korea da.. jelesnye! nak g jugak! hehehe..

    p/s : smlam bce paper utusan malaysia.. kat ruangan mega tu ade psl fatin la.. tahniah.. smakin glamour la lepas nie.. hehehe.. :p

    ReplyDelete
  123. eeeeeeeeeeeeeee...nak ikut :(

    jeless -.-

    ReplyDelete
  124. untunglah g korea,kalau nieda xtidor malam kalau dh blik malaysia he3

    ReplyDelete
  125. jgn lupa post gambar FL dgn budak2 Dream High.. :D

    ReplyDelete
  126. part yg sangat kagum adalah tang toilet tuh..harhar..kan bagus lau malaysia ade cam tuh gak..Heee :D

    ReplyDelete
  127. kt mana ea beli passport holder?

    ReplyDelete
  128. semalam kuar dari berita utusan berkenaan fatin. Syabas dan tahniah!!. Good Luck. Lau sudi datanglah menjengah ke my blog ya.

    http://www.kesinambunganzaman.blogspot.com/

    ReplyDelete
  129. Wahhhhh bestnyaaaaaaaa kak FL!
    Cepattt la update ! :D

    ReplyDelete
  130. Just to let u know that someone named Tengku Natasha at facebook is using ur picture as her profile. Im sure that's not u.

    ReplyDelete
  131. alaaa. akak. nak pergi juga. best nya. :DD

    ReplyDelete
  132. Bestnya kak fatin pegi korea. Nanti update lagi ye. Sha suka sangat tengok even kak Fatin yang pegi. Best sangat2 bila tngok semua photo 2..rsa mcam diri sendiri plak yang pergi...hihiihihih

    ReplyDelete
  133. kak atin cepat update x sabor nk baca lg ni hehehehe

    ReplyDelete
  134. FUYOOHH.TU DIA PEGI BERCUTIKAT KOREA GITUUU:D

    ReplyDelete
  135. MESTI TAK BANYAK SANGAT BUDGET KAN SEBB DUDUK RUMAH KAWAN.BESTLAH.UNTUNG SANGAT :D

    ReplyDelete
  136. CEPAT2 UPDATE ENTRY SETERUSNYA YE SIS FL :D

    ReplyDelete
  137. toilet tu i likeeee..siap ada cover plastik. dah kekdahnye ada gak manusia yg suka mencangkung atas toilet duduk. x paham x paham x paham

    ReplyDelete
  138. wahhh bestyaaaaaaaa...ihna u ni mmg femes kan..kwn sy pernah exchange stdent kat sana.fatin, kalau ada masa lapang singgah la blog sy..kalau sudi follow la sekali..wink (^_-)v xoxo

    ReplyDelete
  139. BERDEBAR TUNGGU ...











    Entry seterusnyaaa.......^^

    ReplyDelete
  140. salam perkenalan buat Fatin...ni 1st time saya bc blog fatin..camner pengalaman fatin naik Airasia X..maybe fatin dh byk kali naik kn..ok ke servisnya?? thn lpas sya gi Beijing, masa dlm flight otw balik ke Msia,tiba giliran saya nk oder,Steward bgtau food dlm flight tingal maggie & makanan ringan je..aduhh..dh le dlm perut saya tgh live persembahan okestra heehee... (tu le akibatnya masa booking tiket lupa nk order makanan skali huuhuu...)so saya mkn la maggie tu sampai kering kuahnya huuhuu.. mmg best klu gi tempat org.. sya pn teringin nk gi Korea 1 ari nti,lg best klu dpt jupe Song Hye-kyo yg cun tu heehee...nti update lg la gambar2 fatin di korea tu...

    ReplyDelete
  141. ala comelnya...brg2 yang dibeli pun harus cute mcm korea..and yg penting toilet tu paling best..bersih!

    ReplyDelete
  142. beshnya kak fl pergi korea.. tingin lak nk jejak ksna, nti update lg blog nk thu ep strusnya xcited hehe !

    ReplyDelete
  143. Wah ! best gilerrr ...!
    Nka jumpe SuJu!!!!

    ReplyDelete
  144. sincere and detail..upload korean girl also..hahaaa

    ReplyDelete
  145. nak bace nie.. cite la lg...

    ReplyDelete
  146. wah..fatin ex student SBPI Selandar ker?mama stay area jasin..SPM thn brapa tu?cikgu zamir ada masa tu tak?

    ReplyDelete
  147. wah bestnya gi korea..memang impian dari dulu nak gi korea.tapi kena kumpul duit dulu la kan, nak travel2 bagai,hehe

    ReplyDelete
  148. Bestnyer!!! Dah lama teringin & bercita2 nak ke korea.. Jellesss mak nahhh... -_-

    ReplyDelete
  149. huhu..bestnyee...korea terbaik lha..

    ReplyDelete
  150. salam..

    nak tanya laa, kat korea nak cas hp/ipad/kamera boleh guna direct power supply kat sana ke...? power supply kat m'sia 240VAC/50Hz..kat korea 220VAC/60Hz..? cerrr citer sket...

    sekian..

    ReplyDelete
  151. kagum lak rs bile baca part mangkuk tndas tuh..trbayang camne lah plastic tu kuar otometik ye..hbtlah idea org korea ni..

    ReplyDelete
  152. :: sangat suprise my mak angkat pun knl fatin liyana.. siap mention, ni mak celik IT k.. honey ape tu.. honey koyuku/koyuki.. hahaha..

    http://ruangannazira.blogspot.com/

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...