Tuesday, April 3, 2012

Trip To Korea : Departure & Arrival

Assalamualaikum

Aku sebenarnya buntu. Tak tau macam mana nak cerita kat angpa semua pengalaman aku travel ke Korea itu hari. Tak tau macam mana nak divide entry ni. Tak tau nak pilih gambar yang mana satu. Tensen pulak rasanya bila nak update blog. Tapi dek kerana pujuk rayu angpa semua kat aku (hikhik) lembut hati I tau nak update.

Tapi awas! Takyah nak awas sangat pon takpe kot cik Fatin (haha).. Mungkin entry selepas - selepas ini aku akan asek gebang pasal travelogue aku ke Korea. Aku pergi 11 hari kot. Jangan harap a nak buat 1-2 entry jer. Memang tak a kan. Memang tak ah. Memang tak. Hmmmp. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hi kengkawan !! Wah gitu konon-konon yang tadi tu pendahuluan la kann. Anyway aku telah terbang ke Korea Selatan pada 19 Mac 2012 dengan menaiki pesawat AirAsiaX. Disebabkan aku beli tiket beberapa hari sebelum departure, so harga return tiket aku adalah RM1913. Flight aku pukul 2.15 petang dan dijadualkan untuk tiba pada pukul 8.45 malam. Trip aku ini adalah selama 11 hari. Aku akan pulang pada 29 Mac 2012.

Macam biasa, aku kan jenis adventurous jadi aku telah melakukan semua benda last minit. Perasaan tergesa-gesa dan berpeluh-peluh takut terlupa bawak barang itu sungguh intense. Rasa berdebar-debar itu seperti memasuki Amazing Race! Sehari sebelum departure, barulah terhegeh-hegeh mencari warm clothing kerana cuaca Korea pada waktu itu adalah -1 sehingga 15 darjah celcius. Sibuk juga mentawaf Jusco untuk membeli barangan buatan Malaysia sebagai buah tangan untuk rakan yang berada di Korea. Adat menumpang rumah orang..haruslah orang berbudi kita berbahasa. Wah wah blog honeykoyuki mengajar nilai-nilai murni gituu.


Belah kiri yang berbentuk empat segi adalah pocket warmer. Nama melayunya adalah pemanas poket.
Bagus sungguh benda ini, dikala sejuk, bila memegangnya terasa selesa! Sarung tangan dan stokin tebal jangan dilupai. Aku beli barang-barang yang sungguh comel ini di Daiso IOI Mall. Setiap satunya berharga RM5. So cheap liao~



Beg polkadot berenda (euw what a name!) berisi ubat-ubatan seperti panadol, loratadine (ubat selesema yang tidak mengantuk), koyok dan tiger balm (untuk sakit otot kerana panjang nau langkah). Polkadot bergetah rambut love love pula sebenarnya adalah passport holder yang berisi passport, boarding pass, scheduler & pen. Beg bunga-bunga mengandungi barangan kosmetik seperti moisturizer, lipbalm dan pewangi.



Aktiviti di dalam flight cumalah tidur, bermain game, tidur, bermain game dan makan. Serta ke tandas. Aktiviti ini diulangi dan dilakukan secara berterusan selama 6 jam.



Menikmati hidangan Malaysia buat kali terakhirnya sobs. 



Nasihat : Jangan memakai contact lens ketika menaiki kapal terbang kerana mata akan menjadi kering dan akan menyebabkan ketidakselesaan. Pakai moisturizer serta lipbalm secukupnya untuk mengelakkan kulit menjadi kering serta merekah. Pakai pakaian yang selesa seperti cotton kerana 90% aktiviti yang dilakukan ketika menaiki kapal terbang adalah tidur.


90% ya kawan-kawan. 90%.


 Subahanallah ! Cantik sungguh ciptaan Allah. Ini merupakan sunset!


Alhamdulillah, sampai sudah ke bumi Korea setelah 6 jam perjalanan. Kami mendarat di Lapangan Terbang Incheon lebih kurang pada pukul 9 malam. Ada orang tu pakai tshirt cotton jeww pastuu kesejukan yang amat. Beg aku yang besaq gila warna hitam tu. (Siap tulih nama daddy I tak menahan) Beza gila dengan beg member aku. Nampak sangat la kan..


Aku suka masuk toilet kat airport. Saje je nak judge a book by its cover. Kalau toilet kat airport tu kotor, satu negara tu aku cop pengotor haha! Oh ya, toilet kat airport Incheon ni comel, ada plastic cover yang sangat berguna untuk mengelak kegelian. Malah apabila sudah selesai menyahtinja, boleh tekan button "START" dan plastic akan digantikan dengan yang baru secara automatic!


Aku dan Mardhiah disambut oleh rakan highschool kami, Zatul Amrah yang sedang mengambil jurusan electronic engineering di Inha University. Lupa pula nak cakap yang aku datang ke Korea bersama dengan Mar! Kami merupakan ex pelajar sekolah SBPI Selandar dan sekarang sedang menuntut di HUKM dalam bidang yang sama. Cuma Mar ini di tahun 4, aku pula di tahun 3. Kami naik taxi untuk pulang ke rumah Amrah yang terletak kira kira 40minit perjalanan. Tambang adalah 40,000 won / RM120.


 Rumah yang sangat comel and very the Korea !


Tempat tidur aku adalah warna hijau di atas lantai. Lantai ini mempunyai heater, maka cuaca yang sejuk pon rasa rilek je. Ah sungguh selesa ! Saya suka rumah Amrah & Miza =)


Sementara Amrah mengambil kami di airport, housematenya Miza telah memasak mihun yang sedap untuk kami. Bestnyee! Mar telah membawa KFC dan sambal ikan bilis, aku pula membawa serunding daging & rendang daging. Lama sangat tak rasa makan atas surat khabar macam ni. Dulu kat bandung selalu buat masak-masak gini and makan beramai-ramai. Bila makan ramai-ramai macam ni, telur dadar pon rasa macam pizza extra cheese.


Ok nak cerita departure & arrival pon dah ambil masa yang lama. Oh tuhanku, istiqmahkanlah aku dalam menulis blog ini. Amin! Tunggu tau entry seterusnya =)


Thank you for reading this entry !

238 comments:

1 – 200 of 238   Newer›   Newest»
zoeLa said...

wahhh bestnyer akak g korea :) patot pun post gmbr artis korea je

Wawa.Wafiyyah said...

jeles!!....cepat update yg lain...

[wani_mn] said...

tolongla FL jgn buat kesinambungan alkisah korea ni lagi. Bikin gua jeles berkajangkajang tahu! Heesshh!

yuyu Zulaikha said...

bhahaha.. ni buat tak sabar nak enjoy Spring kat korea ni <3 :)

GadyssDanVintage said...

best nye dpt pegi negara org kn..

~eZmALiZa~ said...

OKE, 1st time sy tahu yg plastik toilet tu boleh tukar secara automatik! hehehe =D

B33HA B3n said...

korea! ^_^ xsbr nk bc next entry..

fauzan mokhtar said...

menarik =)

Akim Iqbal said...

rendang baq hang !!!!!

keli menari said...

wah,bestnye!

sape yang pakai baju tshirt cotton tu eh.hehe

bannie said...

awesome entry!!!!
nak pergi korea juagkkkk

ZalinZalina said...

Tiba2 kak ina rasa nak pegi korea..ha ha..

LaLa mhdnor said...

i love korea =D
will wait for ur next entry...
cepat lah update skarang :P
x sabar dah ni, tgk org pi je nak pi sendiri memg x la, heheh

Paeenbubu said...

nice.. :)

Lyssa Faizureen said...

Fuhhh . Baca dah kesemua nyaaa ...
Trip yang menyeronokkan . Best nyer dapat pergi Korea . Lyssa dalam angan-2 lagi ni. huahua~

faizulosman said...

entry kak fatin mmg best... terasa nak melancong ke sana... tak sabar nak tnggu entry seterusnya...

Anonymous said...

sis, nape pilih korea? :D

aimie chan naga said...

bestnya akak fattin g korea.. siap jumpa artis kpop gitu.. hihi.. nanti update byk2 lg tau ^_^

cant wait for the next entries!!

hiraz said...

wah best nye kak fatin !! sonok ade membe2 blaja jao2 nie..dpt join sama jalan2 ~ xsaba nk tggu for the next entry .. wink wink !! ;)

Sheqynne Hotloverzs said...

da tak sabar nk tunggu next entry ni ..

jayne said...

wah best nye g korea huhuh

Mohd Sukur Ibrahim said...

best giler fatin dapat gi korea..

n.carrero said...

Terbaikk...

n.carrero said...

Terrr...baikkk...

Maya Lisa said...

HUAAAAAAAAAAHHHHHH !! SATU JE, NAK IKOOOOOOOOOOOOTTTTTTTT ^___^

NAK NAK NAKKK ^^

IKOTTTTT ^^

dyLa aDiLa said...

wah bestnyer...sya yg baca pon dpt rasa bestnye cmne..x sbar nk tunggu next entry :)

NoRisHzNaiEm NaiMa said...

Amazing..seronoknya fatin dpt trip kt korea... (^^,)

Syafiqah Hashim said...

seronokkk nyaa ^_^

NH3 said...

Like! :)

aku yus nurazura said...

...so sweet n awesome!!!

taiptaipletter said...

akak cepat la update entry kat korea lagii . ta sabar na bace niii . hehhehee =p teruja nak g korea !! na simpan wet banyak-2 la mcam ni . hehe =)

Nia zahirah :) said...

wahh !!! bestnye :)
nak pegi la pas abes matrik nih !

Arai Lekir said...

serius seronok dpt gi jalan2 camni..

Che Peanut said...

ouhh ex-SBPI Selandar ke cik FL ni. haha bangga ade product SBP cam akak ni. awww~ haha btw aritu tengok akak kat tv9. cool~

hika mayra said...

waiting for next update..ngee~!

nur choki choki said...

korea baqq hangg....terbaikk

MzDolphin said...

wahhh nak lagi :p

wonder.. toilet tu takde paip so kena pkai tissue ke? or mcm yg d gembar gemburkan tekan punat dah kuar air ?

ell lina said...

anneyeonglabusayong kak fatin...uplod la gambar masa kt sana..ehehhe

Mitsu Kizu Zie said...

menarik !!! looking 4wd for ur new entry... ;)

WEIRDOS said...

wow bestnye dpt pegi korea....
tp lg best dapat tgk muka fatin tanpa makeup....
serius comel!!!!!!

mrs fazwan said...

Idea yg best utk tandas awam at least xde rasa was2 nak guna

ruz sensei said...

Cmne nak beli tiket airasia X.sungguhla xtau.

ubi said...

sgt jeles oke!

ta penah diri ini memijak korea!btw u punye membe yg amek jurusan elektronik sgt kene amek kat korea sbb korea teknologi dia superb an.

i pun keje dgn company elektronik.

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

kagumnyer baca pasal toilet tuh Fatin....tekno yg sgt2 bagus dipraktik kat negara kita nih ha...huhuhu

Mama Qist said...

wah sambung sambung lg fatin.. ujung tahun ni ingat nk bercuti ke korea..

~ Cik Azz ~ said...

Wah.. wah.. wah....

seronoknya jalan-jalan...

Pocket said...

bagi orang yg dok korea, KFC tu mesti satu makanan yang rare lagi happy buleh mengadap :D

toilet tu mcm besh!
teringin plak nak tgk camana plastik tu ditukar automatically.
silamik vdo yer lain kali :D

Shazney Shamsuddin said...

bestnya pegi sana..

Civvy Street said...

Entry kali ini sangat berinformative ! Good job!

ps: takda bidio ke?

shadhira said...

bestnya... dhira fly Korea next year, insyaAllah.. itu pun Lawtan Antrabangsa Uni.. kalau tak, mmg tak dapat la nak naik aeroplane sepanjang hayat.. huhu.. doa kan ye dhira dpat g sane..

Puteri Iqa Izyan said...

aishhh. teringin nak pegi korea :))

Honey IsyQi said...

eh2 samalah..baru je blk dr korea 16march aritu...sejuk gilerrr kottt...

tips kt Korea: kena sntiasa bwk botol kosong klo nak buang air..hehehee

Riena said...

bestnya bestnya bestnya.. nak ikut juga...

Aida Azryn said...

wahhhhhhhhh.. besntnye dapat pi sana! aida bila la dapat pi sana. memang teringin giler nak p korea.. huhu >___<"

Mama Awin said...

Bestnyerrrr....bila la nak g Korea..huhu

Atiqah Wadiah said...

ada jumpa artis korea x FL?

AMALINA YAAKUB said...

perghhh teruja baca..

Ain Syafieqa said...

hope boleh sampai ke korea gak suatu ari nanti.. ade kwn kat luar negara gak satu kelebihan kan. ^_^

~ cik AiN pinky ~ said...

wahhh...teruja nya saye baca.....saya pon suke korea. tapi tak tau bile nak sampai sane....hehehe

Asfandi Ahmad said...

Bestnyaaaaaa...
Want to best there one day.... :)

Ayu Iman said...

bestnya g korea..

Rozuan Ismail said...

wah, syoknya. pergi korea tuh

micah aje said...

bestnya fatin

Honey said...

x saba nak tunggu next entry :D

EKA AMIN said...

korea!! waaaa. sangat nak pegi. and thanx for sharng gud info akk..

azzahoney said...

bestnye!

Afifah Bakri said...

best nyer!!!
waiting for next entry...(=

Afifah Bakri said...

bestnyer!!!
waiting for da next entry...(=

Ms Bery said...

Wah bestnyer kak Fatin pi korea.. :D
Padan la ade gambor dengan kak Farah Lee kat sane

Nur said...

update lah LAJU-LAJU wahai Dr fatin.. ngak sabar nih nak baca..:)

cahaya iman said...

i love this entry.. best!

Anonymous said...

x sabar nk baca next entry fatin.. nak pegi korea next week.. excited! ;p

Anonymous said...

x sabar nk baca next entry.. nk pegi korea next week.. excited!

Marya Hana said...

kagum dgn toilet tu !

erizlovect said...

WAH!!! YEA SAYA AKAN KE KOREA BULAN 6 NE.......ANNYEONG

profmie said...

wah..bestnya..bile ar turn sy dpt g sne...t'ingin sgt

Anonymous said...

kfc tu halal ke

Tick-A-Lock said...

Jangan lupa beli green tea korea! terbaekk wok!

hazanis said...

bila la boleh sampai korea...addesss hanya mimpi jelar..:(

Muhammad Afrain Mat Refin said...

terbaek, (Y) :D

NisaAdnan said...

seronoknyaaa dapat pi korea. hewhew

iffah imani said...

like this entry, sedikit sebanyak memberi kita info bg yang ingin melancong kesana...tq fatin..

kiki rara said...

best nye pegi korea ! ! !

Amalina said...

bestnya ~!
http://nuramalinastoryforever.blogspot.com
*jangan lupa follow ama balik ^^

Niel said...

WAHHHH!
UNTUNG LHAA !

qurratu.kushairi said...

what an interesting toilet :DD

is_isaac said...

untunglah dapat gi korea! korea mmg best! huhu

AmirahSM said...

ble la pulak sy nk ke koreaaaaa. teringin!! =)

Zharif Azis said...

terupdate juga blog honeykoyuki nie , hewhew =)

tambang taxi 120 ? omagadd >__<

tiket bali 1913 ? koyakk pokett >__<

Deedoo_Bydoo said...

i Like ur blog Fatin...

Deedoo_Bydoo said...

i like ur blog Fatin

Kartunis Damas said...

Ahakz.. patut muka mcm bangun tido..

-Sayonara..

Love Razila said...

HAHAHA...saya sukelah tempat pasport tu :)

Kene dapatkan satu ni. hehehhe

Ihsan Arifin said...

nak kawen dekat korea la. HAHA ! berangan

nasha sanza said...

bestnya gi sana kak fatin!!! wah! tak sabar nak tak sabar nak baca seterusnya.... love it!!

S.n.Fariza said...

bestnya

Afiq [Xio] said...

salam.. honestly, fatin lebih cantik kalau tak makeup.. ^_^

aidillah HAIMI said...

Wahh, entry nie pun dah buat dila excited. Lagi la entry seterusnya nanti. Tak sabar nie. ^^V

nurdani said...

haruslah ke korea kalau macam ni. teruja

NURULHANIF said...

wah bestnya g korea.. hehe

Anonymous said...

kak fatin, cepat update taw. heee. excited ni

Cik Yana said...

Aaaa~~~ syoknyer pergi korea!!! Nak pergi jugak, nak carik Dongwoon. Hahaha~

Nak Handphone case comel?

IEQAH said...

wahhhh bestnyeee..i wish i can go theree too :)

Tulip is yellow is Lemon said...

wah ! untunglarr...akak dpt g korea ! >,<

FY said...

bestnyaa dapat pegi korea!

ilishrmimi said...

macam best jeeee toilet seat tu. hahahaha :) i wish kat m'sia pon ade macam tu -___-

Fafaa Abdul :) said...

Yes kak fatin time first time i tengok toilet korea pun it was so impressed kan! Rindu nak pergi korea lagi :')

Sung Je Kyo said...

Best nye p korea, slalu tgk cite or drama korea jer. Hahaha...sngt jeles u... x sbr tggu next story... =)

Nurul Afiqah said...

toilet kat korea.. so cool.. and ur bare face looks very healthy. haha.

Liyana Aziz said...

underfloor heating, called Ondol so x la sejuk sangat... =)

~emi~ said...

cepat la cepat la update lagi akakkkk....tak sabar nak dgr story & tgk gambar masa akak kat sana :) *gayanya da mcm tgh baca buku citer pengembaraan mase sekolah2 dulu.heheh

Munira Muhiyddin said...

yeay ! sis hapdet jugak.
semoga sis FL yang comel ini rajin utk hapdet kesemua tentang Trip Ke Korea beliau. Amin


tak tahu bila dapat pergi, baca entry sispu jadilah. Kamsahamnida :)

Mia said...

jelesnye akak dpt g korea.....btw....cpt2 post entry yg baru....

.: rOzirOx :. said...

mcm mna ya plastik kat toilet tu bertukar? thinking of it. anyway, mmg terbaik. cepat update. muahaha!

purpleberryveronica said...

akak ! cepat laa. tak sabar ni nak bca next entry ! korea tuuu .. awesome !! :DD

Syazwan Che Deraman said...

bestnya ke korea.

nanti join la running man.
eh, tengok tajuk, ada tagline blog ambe..departure and arrival.

have a good day.
Assalamualaikum.

dypwachaa said...

best sgt2.....untgla dpt g korea..:)

Syuhada Nasya said...

best nye g korea .. teringin sangat nak g korea .. hmmm

Mizz ErMa said...

best kan p jenjalan kat korea? hehehe sy pulak ritu p 8 ari aje, rasa macam cepat sangat masa 8 ari tuh berlalu..T~T

khalifah said...

al kisahhhh..mmg best la..11 hari owww..bnyk bnda nk crita ni..cpt next entry

Fatin Amalina said...

bestnya g korea...xsabar tunggu next entry... ;)

TeTerBanG said...

masyaAllah...btapa best n bruntungnya sis liyana dpat jejak kaki ke korea. mmg x acinya. negara fveret sy tu. jeles2. hahhaa...teruja sy baca post nie. smpai sejuk kaki tgn sbb trlalu excited bca pngalaman sis. oh my god..tgn rasa pyah sgt nak stop comment. hee~~

nur amalina athman said...

toilet tuu mcm best ja..haha..

tak sbr nak tunggu next entry..:)

Syira Qahira said...

salam..

jauh perjalanan ini..seronoknya hidup...dan saya juga ingin merasainya...tapi saya tak mampu...hehe

Hidayah Maznan said...

wahhh bestnye!!people around me pun semakin ramai pergi korea..rajin2 lah update ^^

!~ Dolly Auliya ~! said...

wahhh ! seronok nyerr kak fatin pergi korea... tak sabar nak tunggu the next entri... ! ohsemmm :)

Izzul Amir said...

oh my god bestnya ! eh banyak nya soalan nak tanya ni pasal departure dari sini. agak agak mana boleh borak ?

shiema sufian said...

Excited tunggu nest entry. bestnye jalan jalan di Korea (:

Ana Farhana said...

bestnye travelling :))

jemput singgah ke blog ^^

anak jati johor said...

Best ekk pegi Korea?

ziera sharplet said...

bestnyaaa!!

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

waa bagus laa wat toilet camtu..xde laa kita geli kan..kan..

Cik FaRiZaM said...

untung la dpt p negara org. sy belum lagi berkesempatan nak p negara org.

Sasha KLfaraway said...

tahniah.. masuk paper hari ni.. front page mega gitew.. alhamdulillah atas rezeki Allah..

sumysya said...

singgah & follow..best la ur blog...

Rokiah Wandah said...

aminnnnnnn . . hehe :P

Dila said...

oo patut la farah lee ade tweet yg dia jumpa fatin liyana.. tgh pikir mcm mana plastik tu kene ganti ngan yg baru..xsabar nak gi korea:)

fatin adawiah said...

pas bc enrty ni meluap2 rse nak g korea =) leh jumpe mamat encem..hehe

reyna said...

waa,,bestnyaa,,tggu kau korea hehe,,,best kan kalau kat malaysia buat sistem toilet mcm tu,,baru tak geli

hanna hunny said...

nk sgt pg sne. xtaw bile dpt pg.

untoldhistory said...

toilet seat. memang ohsem, malaysia please la please la nk jugak:( hahaha

::aien:: said...

wahh jelesss FL jalan-II korea :P
say hello tu jun pyo sunbae :) kekeke

SHAMEEN said...

air asia looks pretty good ay;)

Anonymous said...

Kawe beso gi skali korea... Seronok kat Nami Island.... Tempat depa buat drama winter sonata

azuha halim said...

akak, nak kirim bb cream!! :D

jemarisuri said...

bestnyeeeeeeeeee..hehe

Anonymous said...

<3 this entry . Bnyk tips .

hiraz said...
This comment has been removed by the author.
Nora Karim said...

bestnya.... :D jeles lah cam ni...

Faieza MdR said...

huuu...best tu...:-D

NadyaBubble said...

Kalau ada rezeki, nak pergi sana :D

Shim said...

I'm not pembaca blog tegar but do appreciate bloggers. I've tried to have my own blog and the result is I've forgot my blog's name. Keep up the good job!

Shim said...

I'm not pembaca blog tegar but do appreciate bloggers. I've tried to have my own blog and the result is I've forgot my blog's name. Keep up the good job!

yaya said...

bestnye!! iwant it too!!^^

Nur Afezah.. said...

i want it too!!^^

Nur Afezah.. said...

i want it too!!^^

ryhan ann said...

cepat2 la updated yer dik...tak sabar nk tau kisah seterusnya..

Eiqa Lyka Vandetta said...

bestnyer dpat g Korea ~ Eiqa dh lma berangan nk pegi sana ~

Cik Rimau said...

wah.. da g korea da.. jelesnye! nak g jugak! hehehe..

p/s : smlam bce paper utusan malaysia.. kat ruangan mega tu ade psl fatin la.. tahniah.. smakin glamour la lepas nie.. hehehe.. :p

Eyka said...

eeeeeeeeeeeeeee...nak ikut :(

jeless -.-

niedaida said...

untunglah g korea,kalau nieda xtidor malam kalau dh blik malaysia he3

syahirooAhmad said...

jgn lupa post gambar FL dgn budak2 Dream High.. :D

Fana | Aqim said...

part yg sangat kagum adalah tang toilet tuh..harhar..kan bagus lau malaysia ade cam tuh gak..Heee :D

~AmyLiana86~ said...

wah bestnya..

Anonymous said...

kt mana ea beli passport holder?

Sari Yusa Ibrahim said...

nanti update lagi ye, yunk

Carl Lesmana said...

best nyer kak fatin :D

feyus said...

semalam kuar dari berita utusan berkenaan fatin. Syabas dan tahniah!!. Good Luck. Lau sudi datanglah menjengah ke my blog ya.

http://www.kesinambunganzaman.blogspot.com/

pink said...

Wahhhhh bestnyaaaaaaaa kak FL!
Cepattt la update ! :D

Fid"s said...

nice trip

Erynz said...

Just to let u know that someone named Tengku Natasha at facebook is using ur picture as her profile. Im sure that's not u.

is esma said...

alaaa. akak. nak pergi juga. best nya. :DD

sha_pinky98 said...

Bestnya kak fatin pegi korea. Nanti update lagi ye. Sha suka sangat tengok even kak Fatin yang pegi. Best sangat2 bila tngok semua photo 2..rsa mcam diri sendiri plak yang pergi...hihiihihih

TIM_Fahid said...

best best

TIM_Fahid said...

best best

Miss A said...

koreaaa! yeayyy! <3

nurainkhan said...

Bestnye dear...

nurainkhan said...

Bestnye dear...

nurainkhan said...

Bestnye dear...

SHAHZEE said...

kak atin cepat update x sabor nk baca lg ni hehehehe

Izyan Masri said...

FUYOOHH.TU DIA PEGI BERCUTIKAT KOREA GITUUU:D

Izyan Masri said...

MESTI TAK BANYAK SANGAT BUDGET KAN SEBB DUDUK RUMAH KAWAN.BESTLAH.UNTUNG SANGAT :D

Izyan Masri said...

CEPAT2 UPDATE ENTRY SETERUSNYA YE SIS FL :D

ibuaries said...

toilet tu i likeeee..siap ada cover plastik. dah kekdahnye ada gak manusia yg suka mencangkung atas toilet duduk. x paham x paham x paham

Syira Rara said...

wahhh bestyaaaaaaaa...ihna u ni mmg femes kan..kwn sy pernah exchange stdent kat sana.fatin, kalau ada masa lapang singgah la blog sy..kalau sudi follow la sekali..wink (^_-)v xoxo

Erra Kyra said...

BERDEBAR TUNGGU ...











Entry seterusnyaaa.......^^

ataitaiko said...

salam perkenalan buat Fatin...ni 1st time saya bc blog fatin..camner pengalaman fatin naik Airasia X..maybe fatin dh byk kali naik kn..ok ke servisnya?? thn lpas sya gi Beijing, masa dlm flight otw balik ke Msia,tiba giliran saya nk oder,Steward bgtau food dlm flight tingal maggie & makanan ringan je..aduhh..dh le dlm perut saya tgh live persembahan okestra heehee... (tu le akibatnya masa booking tiket lupa nk order makanan skali huuhuu...)so saya mkn la maggie tu sampai kering kuahnya huuhuu.. mmg best klu gi tempat org.. sya pn teringin nk gi Korea 1 ari nti,lg best klu dpt jupe Song Hye-kyo yg cun tu heehee...nti update lg la gambar2 fatin di korea tu...

princess ayu said...

ala comelnya...brg2 yang dibeli pun harus cute mcm korea..and yg penting toilet tu paling best..bersih!

Liyana Iskandar said...

beshnya kak fl pergi korea.. tingin lak nk jejak ksna, nti update lg blog nk thu ep strusnya xcited hehe !

Ainul Marha said...

Wah ! best gilerrr ...!
Nka jumpe SuJu!!!!

Anonymous said...

sincere and detail..upload korean girl also..hahaaa

fatin09 said...

nak bace nie.. cite la lg...

Murni Ellyfiesya said...

Wahhh... Bestnyerr~

tunz said...

wah..fatin ex student SBPI Selandar ker?mama stay area jasin..SPM thn brapa tu?cikgu zamir ada masa tu tak?

zainatul abu bakar said...

wah bestnya gi korea..memang impian dari dulu nak gi korea.tapi kena kumpul duit dulu la kan, nak travel2 bagai,hehe

Misz Mieza said...

Bestnyer!!! Dah lama teringin & bercita2 nak ke korea.. Jellesss mak nahhh... -_-

Nmg Norizan said...

huhu..bestnyee...korea terbaik lha..

Anonymous said...

salam..

nak tanya laa, kat korea nak cas hp/ipad/kamera boleh guna direct power supply kat sana ke...? power supply kat m'sia 240VAC/50Hz..kat korea 220VAC/60Hz..? cerrr citer sket...

sekian..

d_LA said...

kagum lak rs bile baca part mangkuk tndas tuh..trbayang camne lah plastic tu kuar otometik ye..hbtlah idea org korea ni..

nazira said...

:: sangat suprise my mak angkat pun knl fatin liyana.. siap mention, ni mak celik IT k.. honey ape tu.. honey koyuku/koyuki.. hahaha..

http://ruangannazira.blogspot.com/

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 238   Newer› Newest»