Saturday, June 23, 2012

Trip to Korea : Myeong-dong

Assalamualaikum

Tak putus asa betul aku, dah 3 bulan balik dari Korea pon still mahu update lagi. Inilah yang dikatakan istiqomah ahaks, feeling-feeling naqibah usrah getu. Well, kali ini aku ingin membawa korang semua ke Myeong-Dong. Salah satu tempat shopping di Seoul yang terever zangatlah happening! Masa first time aku dengar nama tempat ni, aku teringat kat Pitbull. Donkkedonkbonkbonk we speak no americano booom booom boom. Ada sikit similarities kan?

Anyway, Myeong-Dong ni adalah salah satu tourist attraction, therefore barang yang dijual agak mahal la kalau nak compare kat Dongdaemun ke, Doraemon ke alahai macam good-good je aku bercerita, padahal pegi Korea sepuluh hari je oiii buehehehehe. Tapi! kat sini banyak kedai cosmetic. Typical Korean beauty product : Nature's Republic, SkinFood, EtudeHouse, Innisfree, HolikaHolika. So pada pandangan akulah, cosmetic dia lagi murah kalau nak dibandingkan dengan barangan yang dijual tepi jalan kat Myeong Dong ni. At least, Made in Korea ok bukan China.


Myeong-Dong. Buildings and shoplots semua lawa-lawa. Diorang memang pandai attract customers. Sadly, too many people you can't even breathe.


This street food is called Hotteok. It's like fried pancake with brown sugar filling. It tastes so good the moment it melts into your mouth! Harga cuma 1000won / RM 3


Our friend Miza ! Miza zemangat gila bawak kitorang makan Pull-nakji. Masa ni Miza berbual dalam bahasa Korea dengan waitress ni. Kagum tahap moksya der.


We were told that, Pull-nakji means 'sotong terbakar'. Ini adalah kerana sotong tu pedas serta panas nak mampos sehinggakan boleh meleraikan air mata sehingga 7 keturunan.


Side dishes : Coleslaw, seaweed, radish and this green leaves (probably mint leaves?) with caviar. Yang uniknya, kau boleh refill side dishes ni ikot suka hati mak kau.


Itu dia pull-nakji! Serius sedap gila nak mampos...please la kalau datang Seoul sila makan benda ni. Tapi aku taktau apa nama kedai ni, sebab aku kan buta huruf. So sad man. Tapi yang aku tau, kedai ni dah banyak kali masuk TV. Cara makan : kita kena gaul-gaul octopus atas kuali membara tu sampai dia mendidih/masak.


 Campur semua benda dan makan! Om nom nom =) Harga 60k Won / RM 180


Lepas makan, shopping teehee. Sale Madness at Forever 21 !


Bersejadahkan peta Seoul, bertelekungkan skirt Forever 21 serta berpandukan kedudukan matahari, maka dapatlah kami menunaikan ibadah solat di sebelah lift. Alhamdulillah, untung tak kena kejar dengan pokgad.


 Lepas solat peluk-peluk oppa bueheheheheh.


Singgah di kedai yang jual barangan K-Pop yang terletak di 2F bangunan Nature's Republic. Bukan NR yang mula-mula kita jumpa kalau masuk Myeong-Deong tau, dia kat bahagian dalam sikit. Mar kata harga CD kat sini murah sikit berbanding tempat lain.


 There you go fangirl !


Veteran macam aku ni mana reti dengar K-pop bagai. Jadi aku dengan Miza tunggu Mar di bawah pohon yang rendang.


Mar yang tidak sudah-sudah menyatakan hasratnya untuk memakai Han-bok (Traditional Korean Costume) akhirnya menemu kebahagiaan apabila Miza membawa kami ke Seoul Tourism Center yang terletak dalam bangunan Forever 21.


Kalau anda ke tourism center, anda dapat pakai Hanbok secara free! Tapi harus mendaftar, buat appoinment (sebab selalunya penuh). Macam kitorang datang pukul 5, tapi appoinment pukul 8 malam. Kami diberi masa 20 minit untuk camwhore and feeling-feeling The Princess Hour.


Hanbok yang aku pakai adalah jenis kelas bawahan (orang gaji, rakyat jelata) manakala hanbok yang Mar pakai adalah jenis golongan elite. Foine Mar, pantas je tangan kau amek Hanbok elite ye =')


 Dah alang-alang jadi orang gaji terus aku kemaskan lemari dak tourism centre ni. Rajin tak rajin tak??


Kenalkan member-member I dari kiri : Timkaia, Yamukauchoa, Entatkela, Moisiyema dan Mar from ze elite family buehehehehe.


.
Jemputlah datang rumah iollsss *sambil mengibar-ngibarkan hanbok.



Thank you for reading this entry !

238 comments:

1 – 200 of 238   Newer›   Newest»
BiNtUn BeRhAn said...

beznyer pakai baju korea tu... siyez mcm princess... :-)

fateem fatima said...

akhirnya dpt jugak baca blog fatin weeeee!~

Noor Nazreena said...

wow ... you look so sweet on this hanbok , totally dah just look a like princess korea ... stay cute dear :)

crafty dodot said...

bestnye pgi sane :)

Lisa said...

THIS IS SUPER COOL!!! :D

Kaki Wayang said...

Hahahahahaha..terus feeling-feeling Running Man...Bila tengok orang yang ngah buat Hotteok tu sekali imbas macam Haha dalam Running Man..dua kali tengok dah macam ape dah...

Ety said...

aww. best gilaa ! Ety kalau dpt pergi Korea, berjam2 habis kat kedai CD Kpop tu je. hahaha

p/s : Cantik sgt dia :)

ayie said...

alhmdulilah... pakai baju tutup aurat, tak menjadi masalah kan bila nak solat tanpa telekung? :)

tak silap tmpt yg mcm tourism centre tu ada jugak kt Malaysia. Leh try1 pakai hanbok. haha. tp tak ingat la kat mana. aritu nampak kawan pakai.

Yang bestnya dapat rasa hustle bustle di negara orang lain. Ni first time kot nampak ada kedai wad dapur dalam meja. haha. kat Malaysia ada ke?

sukahatisukaparu said...

wah..bestnya!

Anonymous said...

okay myeong dong ni mmg best untuk shopping.tapi pergi haritu tak sempat pon nak pakai hanbok bagai

Waniwisy said...

jom ramai2 buat trip g korea.. kak fatin liyana jadi tourist guide..boleh?? =P

tarafilliana said...

hahahahah ;)) nice experience, n u look cute

jasminehilwa.blogspot.com

missina said...

hahaha,,kesian ek jd org gaji la pulak,,teringin betul nk pakai bj camtu,,,kene gi cr kt butik pengantin jelah jwbnya,,,nak gi sana ntah bila,,huhu

Anonymous said...

pergi haritu tak sempat pon nak hanbok bagai.tapi myeong dong mmg best

NUR AYNIE said...

baju golongan bwhan pun comel =D

ielaSuhailah said...

wahh besh nyew,, kelak nak pegi jugak korea,,, nice vacation .. u orng gaji paling cute .. hahahha

hanabanana said...

hehe comelnya entry ni! myeong dong memang sesak takleh napas kat situ tapi best sgt! haritu pegi ngn parents, so diorg tak larat nak stay lama. nnt nak gi sendiri n shoping byk2!

nway, kat korea mmg kena solat mcm tu kn. kne sentiasa prepare kain untuk alas dan solat di mana mana yg rasa bersih.

:)

Safa Mohamed said...

LAGI! LAGI! CERITA KOREA LAGIIII! Ini belum cukup. T_____T

pink said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya tgk kak FL melancong dengan suka hatinya dkt KOREA.

teehee comel sangat gambar akk peluk TOP tu *jealous* hihi :p

NURUASHIA said...

cantikkkk sgttt FL pakai hanbok...
sesuaii heheheh <3
bestnyee kalo dpt g korea...aummmmm

Annisa mulia said...

Waaaaaaaaaa KOREA >.<

EyRraa HamDan said...

bestnye !!
knpe xangkut oppa sekali balik sini..
hummm...
:D

AmyZana said...

fulamak ! tak ajak kita pun !! k takpe. *sniff sniff*

anyway, mcm best gempak gila je dkt korea nih ! nih yg nak pergi ni ! ;DD

nadia farhana said...

bestnya....comel :)

semutmerah said...

Wahhh , awesome !!

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

comel je fatin ni, tp masa akak tgk kat nasik lemak kopi o, lain sket rupa, dari tgk dlm foto. But u still sweet girl:-)

Nur Hanani Hazis said...

BEST NYER KAK FL dpt prgi sna.... hanbok tu cntik sgt2

man yusoef said...

makanan korea ni cara makan dia agak menarik..bungkus pakai daun lah..nak nak!

onie said...

Alhamdulillah,itu kelebihan bila menutup aurat :D

Lovely Peeda said...

comel..wa...wat la trip gi sana..nk join.hehee..=p

Snow Yuki said...

Wooooo! Besnya dapat cuba hanbok!!!

NOR ERNA SHAFIQAH said...

perghh...bes giler, jelesnye~~huhu

balqisfz said...

bestnyelah p koreaaaa :DD

Anonymous said...

alamak! tu TOP! TOP! nak peluk TOP jugak..!! jeless2!! bertuahnya.. alahaiii...

Anis Athia said...

teringin nak pakai hanbok juga! feeling2 princess gitu..hahaha :)

rerehalim said...

baju org gaji lagi comey kott:D

Aien_Aen said...

Bestnya dapat pergi Korea..
Saya teringin sangat tapi xde rezeki lagi

Anonymous said...

atin. lepas ni tour eropah pulak ok. then update belog. yeay !

Fatihah said...

that's totally awesome. jelesnyaaa. hihi :D

♥nurul♥ said...

hhahaha kelakar la kak fatin ni. tp hanbok yg org gaji tu mcm lg sweet kot kan kan. mcm lg nmpk cm princess :)

kisahkasih kaisah said...

comel sangat!!! klau ada masa komen la blog Yana tau...><

kisahkasih kaisah said...

comel sangat~~~ kalau ada masa komen blog Yana pula..Sayang akak Fatin..>3<

ishiko said...

kibass kibass..

kisahkasih kaisah said...

cute!! Ada maca komen blog Yana pulak ye??? >3< Sayang akak Fatin..

syarah othman said...

akak...boleh jadi follower saya boleh tak...?

syarah othman said...

akak boleh jadi follower saya tak?

myra abdullah said...

bestnye =)

rezeki fatin dpt pegi sane =)

more entry please =))

JANNAH_ said...

seronok jugak korea nih kan. selalu tengok dalam movie jee :')

Ardini Izzati said...

Bestnyaa jadi kak Fatin! Nak g jugak! :D

Ardini Izzati said...

Bestnyaa jadi kak Fatin! Nak g jugak! :D

widiea azira said...

tringin nk pakai han bok jugakkk. . haiyaaa, bila leh p korea ni ah. .

Nuraina Natasha Ghazali Nasha said...

Walau pun fatin pkai bju org gaji tapi ttp look nice and cute sgt..3x he he btw gd info...

haz said...

comel gileee! >.<

wish I can go to korea too T.T

Proud Momma JV said...

wah...bestnya dtg korea. Bcdg utk ke korea jg dlm masa umph...arap2 dlm thn depan. Wahaha..lamanya lagi to

Miss Sue said...

wahhh.. rindu akak fatin !!!! wu3 ..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

sangat best tgk Dak Fatin gi travel-travel gitu...makanan tu pun nampak menarik.Tapi kan, YM musykil la, camner uols tahu food tu halal erk?nih ssh nak gi travel nieh, asyik musykil jer..huhuhu...

Elih Japahar said...

So sweet dear :P cantik bah kau itu..hehe

nuhara said...

terbaik love korea so much update lgi :)

Nur Fajar said...

SUPER JUNIOR!!!!!!
fangirl super junior dah datang dah.bestnyer kak fatin dah jejak kaki kat korea.saya,insyaAllah,kalau dah keje,akan sampai jugak kat sana.:)

mummy alisha said...

cantiknye korea... tahun ni nak beraya sanalah... kiki....

Atiqah Wadiah said...

alaaa..sronoknye tgk dia melancong :)

Queen said...

bestnye my mom n dad pun baru je btolak pg korea.. next week bru balik..
nak tambah stok lagi untuk korean handmade brooch jemput2 la singgah ye..
http://broochforqueens.blogspot.com/2012/06/gift-voucher-for-1st-50th-followers.html

pencinta biskut said...

veridavogidavass la u neh....baju tue macam kelambu........
hahahhahahahahahaahhahhahahahahahhhahahhaa(neh gelak lelebey neh pesal...veritaklawak okay!!)
btw...macam nice trip je..korea nie kat mane..? atas sikit dari Soghomban je kan....nak pegilah esok~_^~teeeeeeheeeeeemu....

Tsaqib Al-Hasawi said...

You like to say 'z' instead of 's', tapi sounds comel...

Misz Mieza said...

Wah! Lama tunggu FL update pasal Korea nih.. Bestnyer... Dengki MM tau.. Huhu..

Btw, pandai pilih kaler hanbok.. Sedondon plak dengan tudung.. Santekkkkkk sangatttttt..!!! ^_^

Aina Batrisya said...

pretty cool FL...
nak pakai hanbok jugak...

Nur Aischa said...

wahh gigih kal fatin update lagi holiday di korea :D tp best best best. masa pakai hanbok tu, kak fatin nampak comel jea. haha <3 tp makanan dia boleh tahan mahal juga :O

MimieRara said...

Untungla dapat jugak jejak kaki kat Korea walaupun 10 hari, kite 1 hari pun belum tentu dapat :(

cik faez said...

kitee pon nak jugak pakai hanbok . hehehe

ctnad said...

salam.. hai sis, just want to drop by to say that leave bukan mint leave,. mint leave kecik je nyah ;)

ctnad said...

salam.. hai sis, just drop by to say that leaves bukan mint leaves, mint kecik je nyah ;)

ubi said...

berminat pasal sotong tu.. supergrass and sedap nampak.

Anonymous said...

Cutenyer...fatin comel sgt2...geram tgk..love ur blog so much. ;-)

Anonymous said...

Hadoi. Gelak guling2 baca nama kengkawan fatin tu.

Eiya Farihah said...

wahhh! ambil gambar dengan TOP, hahaha~ jealous, banyak CD kpop, nak beli jugak TT TT *fangirling mode membuak2*

Anonymous said...

Awesome! bestnya. FL tlg doakan sy dpt further study kat sana yeee :D

Cik Sofea said...

comel je pakai hanbok!
nak jugak!!...:)

Husnahyuna said...

wooo....bestye FL jalan2 kt korea...
nk ikut jugak...!!!

Cik Sofea said...

cute

Cik Sofea said...

cute je pakai hanbok
nak jugak!!....:)

Mariam (Saudi | Philippines) said...

MASHA-ALLAH!

That photo of you and/or your friends praying in a shopping mall is so very very admirable Masha-Allah! In Korea even? Other Muslims, those who don't have enough Imaan, hesitate to pray in public places due to fear of being stared at by people. They (and us... we) should always remember that Allah is the Only One we should try to please and impress, never the created beings/people :)

wasalaam

TeTerBanG said...

oh god sis! btapa brtuahnya dpt p korea sgala. pkai baju hanbok lagik. waa!! x acinyaaa... haha... gila pulun. kagum tahap moksya der. sis pon guna word MOKSYA? wahhh... sy suka guna. aplikasi lpas bljaq sejarah dulu. haha... as always, bila bca post pasai korea bagai, ketar abis satu bdan nie. mata berpinar2 x abis. haha..

Huda said...

suka nengok awak bersolat walaupun di tempat yang terhad..alhamdulillah~

apricot pie said...

perghh.mkn caviar..mahalx kt sna??ahah..cmel2 gle gmbr..shpg cmplx kt sna xde surau ke?

profmie said...

bertuahnya dpt gi Korea..u're look very nice when u wear a hanbok (korean traditional cloth)..

~bgus sgt bile tgk kak farah & kwn solt wlupun dikorea spti di shopping complex sush nk jmpe surau x mcm di m'laysia surau & msjid byk..

NoRaQiLah JohaRi said...

bestny dpt pegi korea =)
semoga success selalu =)

Zolraya said...

Fatin.. tengok awak dalam tv hari tuh..hahaha

Nadiey Nadine said...

terbaikla...aritu pegi seoul rugi tak pegi forever 21

finiey said...

comel nye k.fatin pkai hanbok tu.. o.O

Sheila said...

nice blog, u'r so cute with Hanbok
do u like watching k-drama I Do, I Do (kim Sun Ah) or Big (Lee Min Jung) ??

sare ared said...

terbaekk!!^_^

Coretan anuar said...

Seronknya tengk gambar-gambar Fatin masa pergi Korea..

Bilalah agaknya saya dapat bawa family jalan-jalan dekat sana..

Tentu sernokkan.. ;)

P/s: Berita Panas!! Eyriqazz vs Denaihati.. (Klik Di Sini)

chenurulhusna said...

slm atin~hehe,,nanti nak mai mesir roger la kitew~~~:p sini byk tempat best,,duit sini pon murah taw~~bumi anbiyak,, byk tmpat sejarah,,,piramid ade,,,hehe jubah ade,,tamo mai sini ker???merasa jadi org arab plak^^

Liza said...

Org gaji yg sagt cute. Kalau ada kat Mesia, ramai yag long q nak booking.

faa.rosli said...

serunutnyerrr...

Nur-nba said...

Fatin, kalau rajin updatelah lagi ye.. Kami sudi membacanya.. Tak semua orang boleh melancong ke sana, dapat melihat gambar2 pun dah memadai.. Tq for sharing!

kema said...

cantik hanbok FL pakai tu...org gaji pn, org gaji la sb kaler dia cantik, pink-purple...sukeeee

LaLa mhdnor said...

even u pakai hanbok kelas bawahan, u still look awesome la =D

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

perghh. cool gila bagai. bestnya pergi korea.

Azwa Azee said...

looks like suits on you.. cantik...;)

Mawar Eira said...

wow!!bestnya dpt ambk gmbr dgn foto TOP big bang!!!nnti kalau nak prgi Korea lagi ajak kami taw!!!hihihi

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Nak pi KOrea jugak !!! Tak aci nya !:3

LUNA LANUN said...

mabelesnye jln2 ke korea!

LATEST ENTRIES
1. Pasar Kraftangan Kota Kinabalu - Syurga Membeli Belah Barangan Kraftangan & Mutiara Sabah

miera-in said...

As'salam kak FL, bestnye dpt g sna..miera teringin la jgk! :D
Alhamdulillah solat tetap dijaga..berapa bajet kos keseluruhan semua utk melancong ke sana?..anggaran je .. tq kak :)

Rara Nasiha said...

alolorrr, comel je baju tu. sesuai gitu. bagus walaupun holiday, still tak lupa tanggungjawab. :)

PariPariPutih said...

Hello very nice entry... secantik blog owner... found you from En Zaharin's blog... am you #12,070,324 follower..

Yang sebenar2nya... http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/yang-sebenar-benarnya.html

Izzati Syazwani said...

Seronoknya bila dapat pergi Korea kan ? Untunglah Fatin dapat pergi sebab banyak duit. Memang best baca entri Trip To Korea dari part 1 lagi. Baca sampai berulang kali tau ! Memang best ! Hehe..
Btw, Fatin sekarang dah rajin design blog bagi pembaca nampak fresh ! Good try and keep writting dear !! ^_~v

SuparMan SuaRez said...

bestnyaa melancong...Huhu

gigiAriEma said...

teringin nak pergi!
huhu.
nk pergi~~~~~~~~~~~

Syida Tahreb said...

wow, nice. kalo x silap, green leaves yg u makan ngan sotong n everything tu namenye sesame leaf. huhu. :)

serizal said...

Dear Fatin..
could u please leave me ur email address, nanti kakak nak hantar surat chenta kata awak:)

Riena Haiqal said...

wah, nampak macam sedap je makanan tu taw... rasa macam nak makan sikit.. hehehehehehehehehe..
super duper cool la.. best nya korang kan.. :)

Cik Eka said...

baju orang jai tu lawa le plak atinnn..hehehehe

Hidayah Maznan said...

Seronoknye!! you look so sweet on that hanbok.. i wish to go there too :) InsyaAllah..

Bitt (doubleIS) said...

wow really nice blog u have! will follow u..

cikumi_violet said...

daebak!!TOP BIGBANG!HAHAHAHA...serius nk pi korea..huhu

E H J said...

gain so much info bout KOREA from ur blog.. tenkiu :)

cindyrina said...

so comey princess korea tuh hehehe...pppssttt...that leaves call perilla leaves..korean love to eat that!

ena azman said...

bestnya u dapat g Korea!!!

Solehah Shamsuddin said...

teringin nk pakai hanbok tu.cantik la kak fatin.ble kak fatin pkai,dh mcm ala-ala korean gitu.kak fatin,jmput dtg ke blog sy ye :)

Anonymous said...

kak fatin nak tanya ni twitter akak ke ?

https://twitter.com/#!/honeykoyuki




kalau betul, nak follow :)

masyiFadz said...

beznya.....saya follow awk keyh...serius, teringin nak g sane...huuu

Qila Azali said...

Meja Atin makan bulnakji tu sama tempat masa Kak Qila makan kat situ. Haha. Best gila terbayang bayang sotong pedasss tu!

Puan Min Cantek (PMC) said...

k.min mmg minat gile ngan korea ni...kat umah mmg 24 jam tgk ceta korea...destinasi pelancongan nati mmg nak sgt pi korea...lagi2 tahap giler gaban tgk fatin pi korea...huhuhu...jelessssss giler weeeehhhh.....kim salam kat TOP BING BANG ya.....

Anonymous said...

hi sweetie,

ur story sbg guide untuk my fren and i yg akan ke sana pada 10-16 sept ini.. semoga semuanya selamat~

thanks adik doktor!!

-kakak secretary-

sabry oppa said...

Ya Allah.. nak pergi korea salah satu impian sabry oppa tau kat tyn...
ermm.. bestnye jadi anak org kaya..
dapat pergi melancong ke mane2..
sabry oppa juz dapat tunjk kat follower2 yg minat kpop dengan tunjukkan entry2 sabry ...copy paste .. curi gambar kat abg google.. hehehehe.. itu jer.. tp pape pun kak tyn kat sini sgt lawa n superb ! pape pun sabry oppa doakan kak tyn sukses k...

Cheetah said...

waahhh bestnya pegi korea.. ;)

MakCik Muda said...

fuhhh~~~best gilaa...thx jgk kat kak fl sbb,at least tau jgk skit2 pasal korea..and other places

eykameow said...

even dah 3 bulan balik dari korea pun peduli apa lah kan? update je. kiteorg menanti !
Serius rasa teruja yg amat bila baca.
ngaaaaa nak gi korea jugaaa......tp tp...takde org guide pun susah..sobs!
But thank you for sharing dis! ^_^

rain_gurlz said...

bestnya dapat gi korea

Riswin Zahari said...

Seyes.Mmg best travel log nih ^_^

polaris said...

salam.

FL...

tersentuh bc part istiqomah n solat tu.

jgn silap faham,susah org2 biasa yg dikurniakan byk kelebihan mengambil tahu ini semua.awak bertuah~!

teringat novel2 hlovate.

moga hati awak terus dibelai olehNya~ =)

Fauzi Fabilah said...

so adorable

Anonymous said...

Cun gle pndai plak.untung la sape suami ko

Anonymous said...

bestnyer... teringin nak pegi korea

Ietams said...

bestnya trip pergi korea..
comeyla korang pakai hanbok tu

Ain Najwa said...

best gilax seyh ! macam princess korea pulak.... :)

Lizzie Yasmin said...

Kalau tak silap, dekat tourism center tue, dia ada class buat kimchi. Ala gaul2 lipat jer si kobis tue.

edlidza said...

Masayaallah.. U are so Pretty my dear ...

Cik Anis said...

kak fatin ape maksud honey koyuki tu?

Boni JLL3 said...

bestnya awak!! kenapa pergi tak ajak???jejeje

Nur Zulaikha said...

wahhhhh..terujanyaaa..

Anonymous said...

hmm..untunglah

miz ruha said...

comey FL pakai hanbok...

NurulizzaH said...

baru tahu apa beza hanbok dua tu..la ni duk layan 'jewel in the palace',duk bingung2 kenapa baju bangsawan korea berpatern bagai...rupanya ikut level..

korea oh korea!

ro anna said...

bju owr gaji pon cantik what.
comel sys

u.m.i.e said...

bestnye !
bila la dapat g ~ uhukz :)

Merong Mahawangsa said...

sebijik dah macam orang japan.. :D

nabByla said...

bestnya pegi jalan2.. :)

Lizan said...

eh termengumpat lak pasal blog awak..

http://luckylizan.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

CikNi Ahnie (KakNi) said...

Bestnyer baca cite Fatin jln2 korea. Boleh lah saya buat reference, kot2 nak gi jalan korea nanti... InsyaAllah semoga diberi rezeki....

khairul akmal bin azman said...

"perempuan idaman malaya"

tak dpt disangkal..

iizza said...

cantiknya kamu...

Iza Zaty said...

Wahhh ! betsnye g KOREA ! jumpa pelakon running man tak? haha.

MiSsJue said...

wait! makanan yang u promote tu semua halal ke? senang ye nak cari makanan halal kat sana?

Anonymous said...

always really love ur entry and very2 sweet and very2 cute comelllsss2 semuanya.. i wish i can go to korea soon. hehehe. keep it up Fatin Liyana ;)

Anonymous said...

love your travel log!its very natural..keep blogging ok!coz im always dig in :P

Fatinnadiah said...

akak pergi sner boleh kan akak solat jamak? pakgad mrh ke kalo kter solat kat tmpt akk ckp tu..?

aLyFtHeGr8 said...

bagusnye tak tinggal solat walaupon di perantauan.. solat itu tiang agama!! =)

Anonymous said...

EX MARINE

HOW DO I MISS THE KOREAN WAR...
A FIGHT TILL DEATH AGINST NORTH KOREA

AND NOW SOUTH KOREA REAP THE FRUIT OF OUR SACRIFICE

TQ FOR THE PICTURE
NOW I CAN CLOSE MY EYES AT PEACE

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

waduhhhhhh besttttnyaaa dapat ke Koreaaa.. cumilll sangat pakai baju tradisional korea tu hehe..

btw.. bila lah kita dapat jumpa lagi kan dik.. last sekali jumpa di worlds blogger and social media award tu aje kannn ;)

GADES HIJAU said...

salam kak fatin liyana ... yaty just teringat je bila baca blog akak nie... aritu yaty ada g kedai buku n tgk satu novel ni tajuknye SARANGHEYO ARUMI... tgk2 gmbar gadis yg diletakan sbgai cover girl utk novel tu ialah akak... so apa agy yaty terus beli laa... best jugak citer tu...

tulisan burok semacam said...

Waa . lawa hanbok tuu . Teringin nak pakai .

Wahidah said...

wah bestnya dpt p seoul...

miss inna said...

hanbok! teringin nak pakai jg...
kak fatin nir cantik lah.. :)

akuskalo said...

Haha. Entri yang best. ^^ Nama2 member semuanya ayat kantonis. yang tu xtahan. Best la jalan2 kat situ. Macamana boleh termelancong kat korea? Best gle.

Bboard said...

nice trip !!
thanks for share.

Si Tuyuk said...

cik fatin..kita satu matrix kan??hihi...tp saya dak fizik..KMNS 07/08..btw..singgah lah rumah saya..

Hafika said...

BESTNYAAAAAAA DPT SNAP PICT DGN TOP!!!!!!

Noor Diana Tumpang said...

teringin akak nak pakai hanbok jugak, kena feeling2 lebih sambil tgk jewel in the palace ni :-)

*pb corset - pre raya sale. Special low price http://pbwithdiana.blogspot.com

amirul said...

hai fathin liyana =)

Hanis Atikah said...

Orang cantik pakai pe pun cantik.... so cute..... AIgooooo

Beruang Buas said...

Kak Fatin kawaiii ! Mintak izin letak gmbar kak fatin dlm blog ye. Trimasss.

Alynn Nyzaa said...

wah!! kak FL peluk patung TOP bigbang! jeless2..hehe patung je pun :D

AkuOsi said...

Semua salah kak azi. Aku sekarang pun asyik buka post budak ni,,haish. haha

Nazlin AFB said...

Salam fatin,leh tak email akak.. akak nak tanye pasal korea... tq dear (^_^)

Nazlin AFB said...

lupe lak nak bg email akak... nazlinsha@gmail.com

azrah azhar said...

hye..just want inform u..ade orang gune ur picture untuk profil die at tagged.com
profil die semua berunsur lucah.. and ramai orang ingat thats picture is real u... cube tengok kat sini...
http://www.tagged.com/profile.html?uid=5969815041

Sebagai saudare sesame islam sye inform kat u sebab nanti takut orang akan salah anggap kat u..

Alynn Nyzaa said...

kak atin..sy da beli novel saranghaeyo arumi :D
akk punya pasal >_<

Nur Zaheera said...

fatin ni cantiklah, pakai apa pun cantik :) suka tengok. suka semua tentang fatin ! hehe

fyna said...

ngeeee...jelesnya mak jemah.. ^^; one day teringin gak g sana.

Anonymous said...

Can u explain why ur praying like that ws der no surau ?

@YUNID@TI said...

wow.... terima kasih bawak kita jalan jalan

thya mierachienta said...

kak fatin..syoknye...kak sila la ke blog sy..grapeladymyra.blogspot.com...lawat kot2 ada yang menarik..sy aru dlm dunia blog

Cik Suheela said...

bagusnya...siap ada tips nak solat di negeri org...:)

nizatus syahida said...

koreaaaaaaa!!!
cantek,,cantek,,

Shasha Catering said...

Seronoknya pegi melancong. Kat Korea lagi. Nak ikut boleh?
Boleh tanya sikit, naper u all bawak payung? Hujan ke?

Adams Ayens said...

sukeee nye sis tgk adeq fatin n kwn2..beshnye dpt baju korea tuu..len kali nk jln ajak ler sis..ahahaha

putera said...

Wahh,,bestnyer kalau dapat pergi korea. Orang korea tak gemar cakap mat salleh kan.

iedasa said...

thanks fatin share here.. really enjoy read this post... =)

Mummy Akmar said...

Waa.... I've been to Korea before but didn't get the chance to wear this... Hihihi

I'm inviting all of you here to visit my http://elqashrinqaisara.blogspot.com .

I blog about myself and my daughter.. As a single mother who raised my daughter by myself...and more stories how I went through my 9 months journey alone...

Terpaksa tulis in English sbb auto correct iPad ni pulak.

Hihihihihi....

Anonymous said...

Bila ku stres keje, ubatnya adalah dgn membaca blog mu...moga Allah memeliharamu wahai nur fatin liyana asri, amin...

Supermak said...

bestnye jalan2 korea...jeles arr...tengok citer KIMCHI CHRONICLES mcm sedap je kimchi tu..fatin ade try x??betul ke sedap...ada org kata rasa dia x sedap langsung..

Anonymous said...

Bila ku stres keje, ubatnya adalah dgn membaca blog mu...moga Allah memeliharamu wahai nur fatin liyana asri, amin...

Lensa Kamera said...

comelnya..best kalau dapat ke korea,boleh shoot banyak benda ni.hehe

salam kenal..follow sini^^

cik mun said...

comel..hehe
teringin nak gi korea jgak..

mawar eira said...

wow..bestnya!!utgnya Fatin Liyana dapat prgi KOrea..

Anonymous said...

Just nk inform cik fatin liyana .. somebody use your pic for fake account :) ni link die ..
http://www.tagged.com/profile.html?uid=5969815041

Zaira Fadzil said...

teringin pakai hanbok =.=''

Feyrol Luffy said...

Myeong-dong!Gambar 1st dekat tangga tu dekat bangunan Uniqlo kn 3 storey..familiar jek..hee..mmg kt situ mahal,kitorg beli cap 25k won,tp dkt Dongdaemun 15k won je..anywy, nice pics!;))

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 238   Newer› Newest»