Saturday, June 23, 2012

Trip to Korea : Myeong-dong

Assalamualaikum

Tak putus asa betul aku, dah 3 bulan balik dari Korea pon still mahu update lagi. Inilah yang dikatakan istiqomah ahaks, feeling-feeling naqibah usrah getu. Well, kali ini aku ingin membawa korang semua ke Myeong-Dong. Salah satu tempat shopping di Seoul yang terever zangatlah happening! Masa first time aku dengar nama tempat ni, aku teringat kat Pitbull. Donkkedonkbonkbonk we speak no americano booom booom boom. Ada sikit similarities kan?

Anyway, Myeong-Dong ni adalah salah satu tourist attraction, therefore barang yang dijual agak mahal la kalau nak compare kat Dongdaemun ke, Doraemon ke alahai macam good-good je aku bercerita, padahal pegi Korea sepuluh hari je oiii buehehehehe. Tapi! kat sini banyak kedai cosmetic. Typical Korean beauty product : Nature's Republic, SkinFood, EtudeHouse, Innisfree, HolikaHolika. So pada pandangan akulah, cosmetic dia lagi murah kalau nak dibandingkan dengan barangan yang dijual tepi jalan kat Myeong Dong ni. At least, Made in Korea ok bukan China.


Myeong-Dong. Buildings and shoplots semua lawa-lawa. Diorang memang pandai attract customers. Sadly, too many people you can't even breathe.


This street food is called Hotteok. It's like fried pancake with brown sugar filling. It tastes so good the moment it melts into your mouth! Harga cuma 1000won / RM 3


Our friend Miza ! Miza zemangat gila bawak kitorang makan Pull-nakji. Masa ni Miza berbual dalam bahasa Korea dengan waitress ni. Kagum tahap moksya der.


We were told that, Pull-nakji means 'sotong terbakar'. Ini adalah kerana sotong tu pedas serta panas nak mampos sehinggakan boleh meleraikan air mata sehingga 7 keturunan.


Side dishes : Coleslaw, seaweed, radish and this green leaves (probably mint leaves?) with caviar. Yang uniknya, kau boleh refill side dishes ni ikot suka hati mak kau.


Itu dia pull-nakji! Serius sedap gila nak mampos...please la kalau datang Seoul sila makan benda ni. Tapi aku taktau apa nama kedai ni, sebab aku kan buta huruf. So sad man. Tapi yang aku tau, kedai ni dah banyak kali masuk TV. Cara makan : kita kena gaul-gaul octopus atas kuali membara tu sampai dia mendidih/masak.


 Campur semua benda dan makan! Om nom nom =) Harga 60k Won / RM 180


Lepas makan, shopping teehee. Sale Madness at Forever 21 !


Bersejadahkan peta Seoul, bertelekungkan skirt Forever 21 serta berpandukan kedudukan matahari, maka dapatlah kami menunaikan ibadah solat di sebelah lift. Alhamdulillah, untung tak kena kejar dengan pokgad.


 Lepas solat peluk-peluk oppa bueheheheheh.


Singgah di kedai yang jual barangan K-Pop yang terletak di 2F bangunan Nature's Republic. Bukan NR yang mula-mula kita jumpa kalau masuk Myeong-Deong tau, dia kat bahagian dalam sikit. Mar kata harga CD kat sini murah sikit berbanding tempat lain.


 There you go fangirl !


Veteran macam aku ni mana reti dengar K-pop bagai. Jadi aku dengan Miza tunggu Mar di bawah pohon yang rendang.


Mar yang tidak sudah-sudah menyatakan hasratnya untuk memakai Han-bok (Traditional Korean Costume) akhirnya menemu kebahagiaan apabila Miza membawa kami ke Seoul Tourism Center yang terletak dalam bangunan Forever 21.


Kalau anda ke tourism center, anda dapat pakai Hanbok secara free! Tapi harus mendaftar, buat appoinment (sebab selalunya penuh). Macam kitorang datang pukul 5, tapi appoinment pukul 8 malam. Kami diberi masa 20 minit untuk camwhore and feeling-feeling The Princess Hour.


Hanbok yang aku pakai adalah jenis kelas bawahan (orang gaji, rakyat jelata) manakala hanbok yang Mar pakai adalah jenis golongan elite. Foine Mar, pantas je tangan kau amek Hanbok elite ye =')


 Dah alang-alang jadi orang gaji terus aku kemaskan lemari dak tourism centre ni. Rajin tak rajin tak??


Kenalkan member-member I dari kiri : Timkaia, Yamukauchoa, Entatkela, Moisiyema dan Mar from ze elite family buehehehehe.


.
Jemputlah datang rumah iollsss *sambil mengibar-ngibarkan hanbok.



Thank you for reading this entry !

238 comments:

  1. beznyer pakai baju korea tu... siyez mcm princess... :-)

    ReplyDelete
  2. akhirnya dpt jugak baca blog fatin weeeee!~

    ReplyDelete
  3. wow ... you look so sweet on this hanbok , totally dah just look a like princess korea ... stay cute dear :)

    ReplyDelete
  4. Hahahahahaha..terus feeling-feeling Running Man...Bila tengok orang yang ngah buat Hotteok tu sekali imbas macam Haha dalam Running Man..dua kali tengok dah macam ape dah...

    ReplyDelete
  5. aww. best gilaa ! Ety kalau dpt pergi Korea, berjam2 habis kat kedai CD Kpop tu je. hahaha

    p/s : Cantik sgt dia :)

    ReplyDelete
  6. alhmdulilah... pakai baju tutup aurat, tak menjadi masalah kan bila nak solat tanpa telekung? :)

    tak silap tmpt yg mcm tourism centre tu ada jugak kt Malaysia. Leh try1 pakai hanbok. haha. tp tak ingat la kat mana. aritu nampak kawan pakai.

    Yang bestnya dapat rasa hustle bustle di negara orang lain. Ni first time kot nampak ada kedai wad dapur dalam meja. haha. kat Malaysia ada ke?

    ReplyDelete
  7. okay myeong dong ni mmg best untuk shopping.tapi pergi haritu tak sempat pon nak pakai hanbok bagai

    ReplyDelete
  8. jom ramai2 buat trip g korea.. kak fatin liyana jadi tourist guide..boleh?? =P

    ReplyDelete
  9. hahahahah ;)) nice experience, n u look cute

    jasminehilwa.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. hahaha,,kesian ek jd org gaji la pulak,,teringin betul nk pakai bj camtu,,,kene gi cr kt butik pengantin jelah jwbnya,,,nak gi sana ntah bila,,huhu

    ReplyDelete
  11. pergi haritu tak sempat pon nak hanbok bagai.tapi myeong dong mmg best

    ReplyDelete
  12. baju golongan bwhan pun comel =D

    ReplyDelete
  13. wahh besh nyew,, kelak nak pegi jugak korea,,, nice vacation .. u orng gaji paling cute .. hahahha

    ReplyDelete
  14. hehe comelnya entry ni! myeong dong memang sesak takleh napas kat situ tapi best sgt! haritu pegi ngn parents, so diorg tak larat nak stay lama. nnt nak gi sendiri n shoping byk2!

    nway, kat korea mmg kena solat mcm tu kn. kne sentiasa prepare kain untuk alas dan solat di mana mana yg rasa bersih.

    :)

    ReplyDelete
  15. LAGI! LAGI! CERITA KOREA LAGIIII! Ini belum cukup. T_____T

    ReplyDelete
  16. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bestnya tgk kak FL melancong dengan suka hatinya dkt KOREA.

    teehee comel sangat gambar akk peluk TOP tu *jealous* hihi :p

    ReplyDelete
  17. cantikkkk sgttt FL pakai hanbok...
    sesuaii heheheh <3
    bestnyee kalo dpt g korea...aummmmm

    ReplyDelete
  18. bestnye !!
    knpe xangkut oppa sekali balik sini..
    hummm...
    :D

    ReplyDelete
  19. fulamak ! tak ajak kita pun !! k takpe. *sniff sniff*

    anyway, mcm best gempak gila je dkt korea nih ! nih yg nak pergi ni ! ;DD

    ReplyDelete
  20. comel je fatin ni, tp masa akak tgk kat nasik lemak kopi o, lain sket rupa, dari tgk dlm foto. But u still sweet girl:-)

    ReplyDelete
  21. BEST NYER KAK FL dpt prgi sna.... hanbok tu cntik sgt2

    ReplyDelete
  22. makanan korea ni cara makan dia agak menarik..bungkus pakai daun lah..nak nak!

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah,itu kelebihan bila menutup aurat :D

    ReplyDelete
  24. comel..wa...wat la trip gi sana..nk join.hehee..=p

    ReplyDelete
  25. Wooooo! Besnya dapat cuba hanbok!!!

    ReplyDelete
  26. alamak! tu TOP! TOP! nak peluk TOP jugak..!! jeless2!! bertuahnya.. alahaiii...

    ReplyDelete
  27. teringin nak pakai hanbok juga! feeling2 princess gitu..hahaha :)

    ReplyDelete
  28. baju org gaji lagi comey kott:D

    ReplyDelete
  29. Bestnya dapat pergi Korea..
    Saya teringin sangat tapi xde rezeki lagi

    ReplyDelete
  30. atin. lepas ni tour eropah pulak ok. then update belog. yeay !

    ReplyDelete
  31. that's totally awesome. jelesnyaaa. hihi :D

    ReplyDelete
  32. hhahaha kelakar la kak fatin ni. tp hanbok yg org gaji tu mcm lg sweet kot kan kan. mcm lg nmpk cm princess :)

    ReplyDelete
  33. comel sangat!!! klau ada masa komen la blog Yana tau...><

    ReplyDelete
  34. comel sangat~~~ kalau ada masa komen blog Yana pula..Sayang akak Fatin..>3<

    ReplyDelete
  35. cute!! Ada maca komen blog Yana pulak ye??? >3< Sayang akak Fatin..

    ReplyDelete
  36. akak...boleh jadi follower saya boleh tak...?

    ReplyDelete
  37. akak boleh jadi follower saya tak?

    ReplyDelete
  38. bestnye =)

    rezeki fatin dpt pegi sane =)

    more entry please =))

    ReplyDelete
  39. seronok jugak korea nih kan. selalu tengok dalam movie jee :')

    ReplyDelete
  40. Bestnyaa jadi kak Fatin! Nak g jugak! :D

    ReplyDelete
  41. Bestnyaa jadi kak Fatin! Nak g jugak! :D

    ReplyDelete
  42. tringin nk pakai han bok jugakkk. . haiyaaa, bila leh p korea ni ah. .

    ReplyDelete
  43. Walau pun fatin pkai bju org gaji tapi ttp look nice and cute sgt..3x he he btw gd info...

    ReplyDelete
  44. comel gileee! >.<

    wish I can go to korea too T.T

    ReplyDelete
  45. wah...bestnya dtg korea. Bcdg utk ke korea jg dlm masa umph...arap2 dlm thn depan. Wahaha..lamanya lagi to

    ReplyDelete
  46. wahhh.. rindu akak fatin !!!! wu3 ..

    ReplyDelete
  47. sangat best tgk Dak Fatin gi travel-travel gitu...makanan tu pun nampak menarik.Tapi kan, YM musykil la, camner uols tahu food tu halal erk?nih ssh nak gi travel nieh, asyik musykil jer..huhuhu...

    ReplyDelete
  48. So sweet dear :P cantik bah kau itu..hehe

    ReplyDelete
  49. terbaik love korea so much update lgi :)

    ReplyDelete
  50. SUPER JUNIOR!!!!!!
    fangirl super junior dah datang dah.bestnyer kak fatin dah jejak kaki kat korea.saya,insyaAllah,kalau dah keje,akan sampai jugak kat sana.:)

    ReplyDelete
  51. cantiknye korea... tahun ni nak beraya sanalah... kiki....

    ReplyDelete
  52. alaaa..sronoknye tgk dia melancong :)

    ReplyDelete
  53. bestnye my mom n dad pun baru je btolak pg korea.. next week bru balik..
    nak tambah stok lagi untuk korean handmade brooch jemput2 la singgah ye..
    http://broochforqueens.blogspot.com/2012/06/gift-voucher-for-1st-50th-followers.html

    ReplyDelete
  54. veridavogidavass la u neh....baju tue macam kelambu........
    hahahhahahahahahaahhahhahahahahahhhahahhaa(neh gelak lelebey neh pesal...veritaklawak okay!!)
    btw...macam nice trip je..korea nie kat mane..? atas sikit dari Soghomban je kan....nak pegilah esok~_^~teeeeeeheeeeeemu....

    ReplyDelete
  55. You like to say 'z' instead of 's', tapi sounds comel...

    ReplyDelete
  56. Wah! Lama tunggu FL update pasal Korea nih.. Bestnyer... Dengki MM tau.. Huhu..

    Btw, pandai pilih kaler hanbok.. Sedondon plak dengan tudung.. Santekkkkkk sangatttttt..!!! ^_^

    ReplyDelete
  57. pretty cool FL...
    nak pakai hanbok jugak...

    ReplyDelete
  58. wahh gigih kal fatin update lagi holiday di korea :D tp best best best. masa pakai hanbok tu, kak fatin nampak comel jea. haha <3 tp makanan dia boleh tahan mahal juga :O

    ReplyDelete
  59. Untungla dapat jugak jejak kaki kat Korea walaupun 10 hari, kite 1 hari pun belum tentu dapat :(

    ReplyDelete
  60. kitee pon nak jugak pakai hanbok . hehehe

    ReplyDelete
  61. salam.. hai sis, just want to drop by to say that leave bukan mint leave,. mint leave kecik je nyah ;)

    ReplyDelete
  62. salam.. hai sis, just drop by to say that leaves bukan mint leaves, mint kecik je nyah ;)

    ReplyDelete
  63. berminat pasal sotong tu.. supergrass and sedap nampak.

    ReplyDelete
  64. Cutenyer...fatin comel sgt2...geram tgk..love ur blog so much. ;-)

    ReplyDelete
  65. Hadoi. Gelak guling2 baca nama kengkawan fatin tu.

    ReplyDelete
  66. wahhh! ambil gambar dengan TOP, hahaha~ jealous, banyak CD kpop, nak beli jugak TT TT *fangirling mode membuak2*

    ReplyDelete
  67. Awesome! bestnya. FL tlg doakan sy dpt further study kat sana yeee :D

    ReplyDelete
  68. comel je pakai hanbok!
    nak jugak!!...:)

    ReplyDelete
  69. wooo....bestye FL jalan2 kt korea...
    nk ikut jugak...!!!

    ReplyDelete
  70. cute je pakai hanbok
    nak jugak!!....:)

    ReplyDelete
  71. MASHA-ALLAH!

    That photo of you and/or your friends praying in a shopping mall is so very very admirable Masha-Allah! In Korea even? Other Muslims, those who don't have enough Imaan, hesitate to pray in public places due to fear of being stared at by people. They (and us... we) should always remember that Allah is the Only One we should try to please and impress, never the created beings/people :)

    wasalaam

    ReplyDelete
  72. oh god sis! btapa brtuahnya dpt p korea sgala. pkai baju hanbok lagik. waa!! x acinyaaa... haha... gila pulun. kagum tahap moksya der. sis pon guna word MOKSYA? wahhh... sy suka guna. aplikasi lpas bljaq sejarah dulu. haha... as always, bila bca post pasai korea bagai, ketar abis satu bdan nie. mata berpinar2 x abis. haha..

    ReplyDelete
  73. suka nengok awak bersolat walaupun di tempat yang terhad..alhamdulillah~

    ReplyDelete
  74. perghh.mkn caviar..mahalx kt sna??ahah..cmel2 gle gmbr..shpg cmplx kt sna xde surau ke?

    ReplyDelete
  75. bertuahnya dpt gi Korea..u're look very nice when u wear a hanbok (korean traditional cloth)..

    ~bgus sgt bile tgk kak farah & kwn solt wlupun dikorea spti di shopping complex sush nk jmpe surau x mcm di m'laysia surau & msjid byk..

    ReplyDelete
  76. bestny dpt pegi korea =)
    semoga success selalu =)

    ReplyDelete
  77. Fatin.. tengok awak dalam tv hari tuh..hahaha

    ReplyDelete
  78. terbaikla...aritu pegi seoul rugi tak pegi forever 21

    ReplyDelete
  79. comel nye k.fatin pkai hanbok tu.. o.O

    ReplyDelete
  80. nice blog, u'r so cute with Hanbok
    do u like watching k-drama I Do, I Do (kim Sun Ah) or Big (Lee Min Jung) ??

    ReplyDelete
  81. Seronknya tengk gambar-gambar Fatin masa pergi Korea..

    Bilalah agaknya saya dapat bawa family jalan-jalan dekat sana..

    Tentu sernokkan.. ;)

    P/s: Berita Panas!! Eyriqazz vs Denaihati.. (Klik Di Sini)

    ReplyDelete
  82. slm atin~hehe,,nanti nak mai mesir roger la kitew~~~:p sini byk tempat best,,duit sini pon murah taw~~bumi anbiyak,, byk tmpat sejarah,,,piramid ade,,,hehe jubah ade,,tamo mai sini ker???merasa jadi org arab plak^^

    ReplyDelete
  83. Org gaji yg sagt cute. Kalau ada kat Mesia, ramai yag long q nak booking.

    ReplyDelete
  84. Fatin, kalau rajin updatelah lagi ye.. Kami sudi membacanya.. Tak semua orang boleh melancong ke sana, dapat melihat gambar2 pun dah memadai.. Tq for sharing!

    ReplyDelete
  85. cantik hanbok FL pakai tu...org gaji pn, org gaji la sb kaler dia cantik, pink-purple...sukeeee

    ReplyDelete
  86. even u pakai hanbok kelas bawahan, u still look awesome la =D

    ReplyDelete
  87. perghh. cool gila bagai. bestnya pergi korea.

    ReplyDelete
  88. looks like suits on you.. cantik...;)

    ReplyDelete
  89. wow!!bestnya dpt ambk gmbr dgn foto TOP big bang!!!nnti kalau nak prgi Korea lagi ajak kami taw!!!hihihi

    ReplyDelete
  90. Nak pi KOrea jugak !!! Tak aci nya !:3

    ReplyDelete
  91. As'salam kak FL, bestnye dpt g sna..miera teringin la jgk! :D
    Alhamdulillah solat tetap dijaga..berapa bajet kos keseluruhan semua utk melancong ke sana?..anggaran je .. tq kak :)

    ReplyDelete
  92. alolorrr, comel je baju tu. sesuai gitu. bagus walaupun holiday, still tak lupa tanggungjawab. :)

    ReplyDelete
  93. Hello very nice entry... secantik blog owner... found you from En Zaharin's blog... am you #12,070,324 follower..

    Yang sebenar2nya... http://paripariputih.blogspot.com/2012/06/yang-sebenar-benarnya.html

    ReplyDelete
  94. Seronoknya bila dapat pergi Korea kan ? Untunglah Fatin dapat pergi sebab banyak duit. Memang best baca entri Trip To Korea dari part 1 lagi. Baca sampai berulang kali tau ! Memang best ! Hehe..
    Btw, Fatin sekarang dah rajin design blog bagi pembaca nampak fresh ! Good try and keep writting dear !! ^_~v

    ReplyDelete
  95. teringin nak pergi!
    huhu.
    nk pergi~~~~~~~~~~~

    ReplyDelete
  96. wow, nice. kalo x silap, green leaves yg u makan ngan sotong n everything tu namenye sesame leaf. huhu. :)

    ReplyDelete
  97. Dear Fatin..
    could u please leave me ur email address, nanti kakak nak hantar surat chenta kata awak:)

    ReplyDelete
  98. wah, nampak macam sedap je makanan tu taw... rasa macam nak makan sikit.. hehehehehehehehehe..
    super duper cool la.. best nya korang kan.. :)

    ReplyDelete
  99. baju orang jai tu lawa le plak atinnn..hehehehe

    ReplyDelete
  100. Seronoknye!! you look so sweet on that hanbok.. i wish to go there too :) InsyaAllah..

    ReplyDelete
  101. wow really nice blog u have! will follow u..

    ReplyDelete
  102. daebak!!TOP BIGBANG!HAHAHAHA...serius nk pi korea..huhu

    ReplyDelete
  103. gain so much info bout KOREA from ur blog.. tenkiu :)

    ReplyDelete
  104. so comey princess korea tuh hehehe...pppssttt...that leaves call perilla leaves..korean love to eat that!

    ReplyDelete
  105. teringin nk pakai hanbok tu.cantik la kak fatin.ble kak fatin pkai,dh mcm ala-ala korean gitu.kak fatin,jmput dtg ke blog sy ye :)

    ReplyDelete
  106. kak fatin nak tanya ni twitter akak ke ?

    https://twitter.com/#!/honeykoyuki




    kalau betul, nak follow :)

    ReplyDelete
  107. beznya.....saya follow awk keyh...serius, teringin nak g sane...huuu

    ReplyDelete
  108. Meja Atin makan bulnakji tu sama tempat masa Kak Qila makan kat situ. Haha. Best gila terbayang bayang sotong pedasss tu!

    ReplyDelete
  109. k.min mmg minat gile ngan korea ni...kat umah mmg 24 jam tgk ceta korea...destinasi pelancongan nati mmg nak sgt pi korea...lagi2 tahap giler gaban tgk fatin pi korea...huhuhu...jelessssss giler weeeehhhh.....kim salam kat TOP BING BANG ya.....

    ReplyDelete
  110. hi sweetie,

    ur story sbg guide untuk my fren and i yg akan ke sana pada 10-16 sept ini.. semoga semuanya selamat~

    thanks adik doktor!!

    -kakak secretary-

    ReplyDelete
  111. Ya Allah.. nak pergi korea salah satu impian sabry oppa tau kat tyn...
    ermm.. bestnye jadi anak org kaya..
    dapat pergi melancong ke mane2..
    sabry oppa juz dapat tunjk kat follower2 yg minat kpop dengan tunjukkan entry2 sabry ...copy paste .. curi gambar kat abg google.. hehehehe.. itu jer.. tp pape pun kak tyn kat sini sgt lawa n superb ! pape pun sabry oppa doakan kak tyn sukses k...

    ReplyDelete
  112. waahhh bestnya pegi korea.. ;)

    ReplyDelete
  113. fuhhh~~~best gilaa...thx jgk kat kak fl sbb,at least tau jgk skit2 pasal korea..and other places

    ReplyDelete
  114. even dah 3 bulan balik dari korea pun peduli apa lah kan? update je. kiteorg menanti !
    Serius rasa teruja yg amat bila baca.
    ngaaaaa nak gi korea jugaaa......tp tp...takde org guide pun susah..sobs!
    But thank you for sharing dis! ^_^

    ReplyDelete
  115. Seyes.Mmg best travel log nih ^_^

    ReplyDelete
  116. salam.

    FL...

    tersentuh bc part istiqomah n solat tu.

    jgn silap faham,susah org2 biasa yg dikurniakan byk kelebihan mengambil tahu ini semua.awak bertuah~!

    teringat novel2 hlovate.

    moga hati awak terus dibelai olehNya~ =)

    ReplyDelete
  117. Cun gle pndai plak.untung la sape suami ko

    ReplyDelete
  118. bestnyer... teringin nak pegi korea

    ReplyDelete
  119. bestnya trip pergi korea..
    comeyla korang pakai hanbok tu

    ReplyDelete
  120. best gilax seyh ! macam princess korea pulak.... :)

    ReplyDelete
  121. Kalau tak silap, dekat tourism center tue, dia ada class buat kimchi. Ala gaul2 lipat jer si kobis tue.

    ReplyDelete
  122. Masayaallah.. U are so Pretty my dear ...

    ReplyDelete
  123. kak fatin ape maksud honey koyuki tu?

    ReplyDelete
  124. bestnya awak!! kenapa pergi tak ajak???jejeje

    ReplyDelete
  125. baru tahu apa beza hanbok dua tu..la ni duk layan 'jewel in the palace',duk bingung2 kenapa baju bangsawan korea berpatern bagai...rupanya ikut level..

    korea oh korea!

    ReplyDelete
  126. bju owr gaji pon cantik what.
    comel sys

    ReplyDelete
  127. bestnye !
    bila la dapat g ~ uhukz :)

    ReplyDelete
  128. eh termengumpat lak pasal blog awak..

    http://luckylizan.blogspot.com/2012/06/saya-seorang-silent-reader-tapi-saya.html

    ReplyDelete
  129. Bestnyer baca cite Fatin jln2 korea. Boleh lah saya buat reference, kot2 nak gi jalan korea nanti... InsyaAllah semoga diberi rezeki....

    ReplyDelete
  130. "perempuan idaman malaya"

    tak dpt disangkal..

    ReplyDelete
  131. Wahhh ! betsnye g KOREA ! jumpa pelakon running man tak? haha.

    ReplyDelete
  132. wait! makanan yang u promote tu semua halal ke? senang ye nak cari makanan halal kat sana?

    ReplyDelete
  133. always really love ur entry and very2 sweet and very2 cute comelllsss2 semuanya.. i wish i can go to korea soon. hehehe. keep it up Fatin Liyana ;)

    ReplyDelete
  134. love your travel log!its very natural..keep blogging ok!coz im always dig in :P

    ReplyDelete
  135. akak pergi sner boleh kan akak solat jamak? pakgad mrh ke kalo kter solat kat tmpt akk ckp tu..?

    ReplyDelete
  136. bagusnye tak tinggal solat walaupon di perantauan.. solat itu tiang agama!! =)

    ReplyDelete
  137. EX MARINE

    HOW DO I MISS THE KOREAN WAR...
    A FIGHT TILL DEATH AGINST NORTH KOREA

    AND NOW SOUTH KOREA REAP THE FRUIT OF OUR SACRIFICE

    TQ FOR THE PICTURE
    NOW I CAN CLOSE MY EYES AT PEACE

    ReplyDelete
  138. waduhhhhhh besttttnyaaa dapat ke Koreaaa.. cumilll sangat pakai baju tradisional korea tu hehe..

    btw.. bila lah kita dapat jumpa lagi kan dik.. last sekali jumpa di worlds blogger and social media award tu aje kannn ;)

    ReplyDelete
  139. salam kak fatin liyana ... yaty just teringat je bila baca blog akak nie... aritu yaty ada g kedai buku n tgk satu novel ni tajuknye SARANGHEYO ARUMI... tgk2 gmbar gadis yg diletakan sbgai cover girl utk novel tu ialah akak... so apa agy yaty terus beli laa... best jugak citer tu...

    ReplyDelete
  140. Waa . lawa hanbok tuu . Teringin nak pakai .

    ReplyDelete
  141. hanbok! teringin nak pakai jg...
    kak fatin nir cantik lah.. :)

    ReplyDelete
  142. Haha. Entri yang best. ^^ Nama2 member semuanya ayat kantonis. yang tu xtahan. Best la jalan2 kat situ. Macamana boleh termelancong kat korea? Best gle.

    ReplyDelete
  143. nice trip !!
    thanks for share.

    ReplyDelete
  144. cik fatin..kita satu matrix kan??hihi...tp saya dak fizik..KMNS 07/08..btw..singgah lah rumah saya..

    ReplyDelete
  145. BESTNYAAAAAAA DPT SNAP PICT DGN TOP!!!!!!

    ReplyDelete
  146. teringin akak nak pakai hanbok jugak, kena feeling2 lebih sambil tgk jewel in the palace ni :-)

    *pb corset - pre raya sale. Special low price http://pbwithdiana.blogspot.com

    ReplyDelete
  147. hai fathin liyana =)

    ReplyDelete
  148. Orang cantik pakai pe pun cantik.... so cute..... AIgooooo

    ReplyDelete
  149. Kak Fatin kawaiii ! Mintak izin letak gmbar kak fatin dlm blog ye. Trimasss.

    ReplyDelete
  150. wah!! kak FL peluk patung TOP bigbang! jeless2..hehe patung je pun :D

    ReplyDelete
  151. Semua salah kak azi. Aku sekarang pun asyik buka post budak ni,,haish. haha

    ReplyDelete
  152. Salam fatin,leh tak email akak.. akak nak tanye pasal korea... tq dear (^_^)

    ReplyDelete
  153. lupe lak nak bg email akak... nazlinsha@gmail.com

    ReplyDelete
  154. hye..just want inform u..ade orang gune ur picture untuk profil die at tagged.com
    profil die semua berunsur lucah.. and ramai orang ingat thats picture is real u... cube tengok kat sini...
    http://www.tagged.com/profile.html?uid=5969815041

    Sebagai saudare sesame islam sye inform kat u sebab nanti takut orang akan salah anggap kat u..

    ReplyDelete
  155. kak atin..sy da beli novel saranghaeyo arumi :D
    akk punya pasal >_<

    ReplyDelete
  156. fatin ni cantiklah, pakai apa pun cantik :) suka tengok. suka semua tentang fatin ! hehe

    ReplyDelete
  157. ngeeee...jelesnya mak jemah.. ^^; one day teringin gak g sana.

    ReplyDelete
  158. Can u explain why ur praying like that ws der no surau ?

    ReplyDelete
  159. wow.... terima kasih bawak kita jalan jalan

    ReplyDelete
  160. kak fatin..syoknye...kak sila la ke blog sy..grapeladymyra.blogspot.com...lawat kot2 ada yang menarik..sy aru dlm dunia blog

    ReplyDelete
  161. bagusnya...siap ada tips nak solat di negeri org...:)

    ReplyDelete
  162. Seronoknya pegi melancong. Kat Korea lagi. Nak ikut boleh?
    Boleh tanya sikit, naper u all bawak payung? Hujan ke?

    ReplyDelete
  163. sukeee nye sis tgk adeq fatin n kwn2..beshnye dpt baju korea tuu..len kali nk jln ajak ler sis..ahahaha

    ReplyDelete
  164. Wahh,,bestnyer kalau dapat pergi korea. Orang korea tak gemar cakap mat salleh kan.

    ReplyDelete
  165. thanks fatin share here.. really enjoy read this post... =)

    ReplyDelete
  166. Waa.... I've been to Korea before but didn't get the chance to wear this... Hihihi

    I'm inviting all of you here to visit my http://elqashrinqaisara.blogspot.com .

    I blog about myself and my daughter.. As a single mother who raised my daughter by myself...and more stories how I went through my 9 months journey alone...

    Terpaksa tulis in English sbb auto correct iPad ni pulak.

    Hihihihihi....

    ReplyDelete
  167. Bila ku stres keje, ubatnya adalah dgn membaca blog mu...moga Allah memeliharamu wahai nur fatin liyana asri, amin...

    ReplyDelete
  168. bestnye jalan2 korea...jeles arr...tengok citer KIMCHI CHRONICLES mcm sedap je kimchi tu..fatin ade try x??betul ke sedap...ada org kata rasa dia x sedap langsung..

    ReplyDelete
  169. Bila ku stres keje, ubatnya adalah dgn membaca blog mu...moga Allah memeliharamu wahai nur fatin liyana asri, amin...

    ReplyDelete
  170. comelnya..best kalau dapat ke korea,boleh shoot banyak benda ni.hehe

    salam kenal..follow sini^^

    ReplyDelete
  171. comel..hehe
    teringin nak gi korea jgak..

    ReplyDelete
  172. wow..bestnya!!utgnya Fatin Liyana dapat prgi KOrea..

    ReplyDelete
  173. Just nk inform cik fatin liyana .. somebody use your pic for fake account :) ni link die ..
    http://www.tagged.com/profile.html?uid=5969815041

    ReplyDelete
  174. Myeong-dong!Gambar 1st dekat tangga tu dekat bangunan Uniqlo kn 3 storey..familiar jek..hee..mmg kt situ mahal,kitorg beli cap 25k won,tp dkt Dongdaemun 15k won je..anywy, nice pics!;))

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...