Tuesday, May 29, 2012

Sisters.

Assalamualaikum

I have always wanted to up an entry about sisterhood and stuff but i just don't know where to start =) So basically, you guys have already informed that I am the only girl in ze family. So bagi aku yang macam kurang perasaan ni, rasa macam ok je. Ada kakak ok, takde pon ok. Eh tapi in reality aku takde kakak pon, so bagaimanakah aku membuat perbandingan diatas sesuatu yang tidak pernah wujud ?? Bagaimanakah aku tahu ia ok atau tidak?? Takyah nak cemas sangat k sampai repeat tanda soal dua kali.

Ehem, semenjak ada kakak semi-family ni, hidupku bertambah ceria dan lebih bertenaga. Ummm bertenaga! Jus tuk guru *nyanyi lagu arab*. Well, bagi aku, kakak adalah seorang yang kita boleh rely on. Dia lebih bertanggungjawab dan praktikal. Abang pula, seakan-akan tidak praktikal. Beliau hanya tahu membuat lawak, membahan, melauk dan menganjing, selain bermain futsal di tengah malam yang hening. 

Tapi abang aku sudah menjadi baik. Aku suruh dia hantar kucing pergi vet untuk ambik vaccination, dia hantar weyh tanpa sebarang bantahan! Aku cam terkejut gila wkwkwk adakah ini abang atau ibu yang menyerupai abang (ibu adalah contoh manusia yang tidak pernah mengatakan TIDAK). Selain itu, ketika ketiadaan ibu, abang telah menggoreng ikan kembung yang tidak DISIANG terlebih dahulu sebagai lauk tengahari buat Asfiq. 

" Patotlah ikan kau gemok semacam fir ", kata ibu sambil berdegus.


Selain itu, kebaikan lain yang abang ada adalah melakukan penambahan ahli keluarga kami yay!



Memperkenalkan, kakak pelik. Nama sebenar Maria Elena, panggilan manjewww Ena =)


They went to the same university, so memang dah lama kenal, before kak Maria join dunia blog lagi hee. Sorang sepet sorang mata besar. Yeah.



We seldom meet anyway. Sebab aku kan nerd gila, berkira waktu belajar, so jaranglah hang out ngan Ena wuwuwu. Ena selalu je datang rumah, datang kenduri etc. Pokoknya kat mana ada makanan, kat situ ada Ena. Ena ni rajen drive, memang superwoman hakhak.



 Suka sangat ngan Ena jadi pergi merisik diewww hikhik.


Lepas tu tunang plak. Ena & Iya adalah sisters yang paling sayew sayang! Ayat aku nak myspace je kan.


 Pelik 3 serangkai. Sekian.

Once in a while, I'll have this curahan hati session with Ena cuz she's a good listener. Lepak atas my bed pastu cerita pasal life, future and family. Kitorang ni biasa je kalau berjumpa, takde pon cam sisters sangat sebab 2 2 pon kasar wakaka (aku & Ena masing-masing the only doter in ze familia). So cara cakap tu memang cam ilek ilek malas nak layan sket. Tapi senanya excited gila !!

Ena kalau gi travel mana-mana mesti tak lupa nak belikan souvenirs for me. So aku pon praktikkan benda yang samalah. Benda baik harus diikut ok hehe. Tapi satulah, kitorang kalau jumpa, we never talk about blog ke dunia siber ke fashion ke etc. We don't even snap pictures! Its just the plain me and her, talking and talking until we got bored already. Pastu akan pelok-pelok and masing-masing akan cakap 'kurusnya!' kekekekeke. (suke lettew!)

Best gila rasanya sebab dapat kakak, sampai masa dorang engaged haritu, aku peluk Ena sampai menangis sebab terharu. I just can't explain that feeling, only Allah knows! Insyaallah Ena will officially become my sister / part of the family this upcoming December. Please pray for them !!


Thank you for reading this entry !

179 comments:

Sarah Jafar said...

i like those pics kak. dah lama cari kat fb kak maria. but couldn't find it. thanks anyway. haha

ahmad zikron said...

Bantuan Ikhlas Untuk adik Iskandar Syahlizan

Hidayah Maznan said...

suka gmbr bertiga time engagement tu..nice!

لين Si Pipi Merah said...

:) entry yang sangat ikhlas...

Raimi Syazwan ♌¹³ said...

Maybe ada pengaruh gender kot?

Aku agak lebih selesa dengan abang kalau dibandingkan dengan kakak.

haney said...

bestnye ade kakak dah! :)

Faraa Hanieys said...

Awatlah kak fatin ni cantik sgt. Akak ni betul2 bgi sy semangat nak blaja pandai2 la mcm akak. weeee. ada mase jgn lupa jenguk2 blog kite ea kak. ouhh btw, akak sedara sy dulu blaja tmpt sama dgn kak najah tu kt UiTM Jengka. Korg sgt sweet & humble! =)

Tsaqib Al-Hasawi said...

May Allah bless your family.
But but...jus tuk guru *nyanyi lagi arab??? its just a big LOL!!!!!

AmALiNa aFIqAh said...

insyaAllah. kami doakan semuanya berjalan dengan lancar. actually nak dapat ahli baru dalam keluarga memang sangat excited. tambah2 lagi dengan orang yang kita boleh go on :)

Capital A said...

serious kelakar entry nie but somehow the point sampai. im the only girl as well. feels the same there (;

FazzYnameD said...

"abang telah menggoreng ikan kembung yang tidak DISIANG terlebih dahulu sebagai lauk tengahari buat Asfiq."
hahahaha. lawak gila. tergelak3 baca.

wnshzznie said...

comel :)

ikin jaldin said...

ahahah :D seronok nya ada kakak camtu ;)

Anonymous said...

like!!!

hana said...

yeah..
kakk lgi memahami..
kalo abg mmg riuh rendah je rumah..
de je yg nk di buat bahan..
hihih
semoga semua berjalan lancar..

asmira surianie said...

tak boleh tido ke ni
dah pukul berapa ni??
siap buat entri kasih sayang...
sweet la kak liyana dgn kak ena...haha
biasa ke orang panggil fatin liyana kak 'liyana' ni?

hafiz hafizol said...

happy family :D

AlyNn NyzAa said...

wah..kak maria elena?? sukew2 ^^
smoga smuanya berjalan lancar (:

FatenNabila :) said...

So sweet kak Fatin buat entry for future sister-in-law. Sangat comel. Sure kak Maria was like, soooooo soooo terharu. Saya baca pun boleh terharu. Hope everything will goes smoothly as planned on this December, Love both of you. Aww <3

Hidayah Rusli said...

wakakaka lawak la goreng ikan tak bersiang dulu :p best nyeee dapat kakak ipar. kite pon takde kakak ;'(

~a.t.h.i.r.a.h~ said...

sis, u're very lucky to have such a awesome person in your life...
adore u la sis :)
tak sabar nak tengok pic wedding kak maria...hehe <3 *wink*

Cik Lyeen said...

untunglah dpt kakak free...hahhaha..:P

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

congrats to ur family :)

Ainn Hazwany said...

comelnyaaaa you guyss ! seriously awak bertuah sangat :)

Zharif Azis said...

seronok tengok kak maria dengan FL ^^

Anonymous said...

abang telah menggoreng ikan kembung yang tidak DISIANG terlebih dahulu sebagai lauk tengahari buat Asfiq.

ROFL!! sumpah kelakar..

btw both of u soooooooooooo adorable~

Arayana/ said...

both comel :)

nur afiqah said...

bestnya!! Alhamdulillah..kak Fatin akan dapat menambah jumlah ahli keluarga..memang gila-gilalah korang bergambar betul2 mcm happy family :)

HyRoSSa NeNy said...

sweet je.. wishing all the best for both of them n oso u dear =)

neway... part goreng ikan tu sumpah gelak berkali2.. muahaha ...
tapi at least ade intention untuk bagi adeq die tak lapa kan... =D

LOL~

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...

semua.comel;) smoga diorg cpt kawin n fatin leh dpt sister:D

Namaku Tomei said...

pose a lil bit gler2 tp sgt kewl hehe ^_^

l.e.e.a.a.n.w.o.n said...

Terharu...bace entri ni...ikhlas dr fl..smpi reader btul2 dpt share perasaan nk ade kakak ni..

JAI said...

Congrats for having Sister In Law to be..baru tahu..huhu..Ehh betul ker FL Maria ni pelik..hehe..anyway like her coz tgk gaya beliau yang selamberr

abang ensem said...

The Top Bloggers' Happy Family.

merapu said...

Love both of U, Asal korang nih comel sangat, Adoi...

ain vanilla said...

wow maria elena . pernah tengok video maria elena dengan abang sis .
(date with dato) sweet ^^

FiQa said...

memang best bila dapat satu kepala...

boleh share macam2...

kak fatin pun boleh tambah ahli keluarga jugak ape, bukan abang2 je...

hewhewhew...

bila nak tambah the only one menantu lelaki dlm keluarga kak???

haaaa :P

umie ZaRa said...

so sweet sgt entry FL kali ni..sampi akak pn rasa cam nk menangisla! so sweet..dear

Shazney Shamsuddin said...

insyaallah semoga berkekalan sampai syurga..

sYiRa LoKMaN said...

seronoknyaaaaaaaaaaaaaaa ^_^ jelez

Riena Haiqal said...

dua2 sama cantik.... Maria dan Dato sangat2 sepadan la.. :)
Semoga hubungan yang terjalin akan berkekalan sampai ke akhir hayat dan membawa kebahagiaan sampai ke syurga.. :)

Cik Jajika said...

hehe... sweet lettew... =)

syahirooAhmad said...

pix first tu si ena cam icon kartun.. hehe.

mizzkechique said...

blh jd geng la tu nt.. so cute both of u..

rara said...

sweet! :)

ayut said...

happy family!semoga Maria dapat jd officially akak utk Fatin ye! :)
Best ada kakak...

Gadis Gingsul said...

Woowwww....Suprice banget yah dapat calon kak'ipar yg bgitu OMG
Fatin,kamu cantik banget...
bahaginaya punya abang yang gagah dan calon kak;ipar yang OMG...
semoga semua bejalan lancar yah....

Maria Elena Zarul said...

awwwhhhh! co cweet!!! i pun dah lama nak tulis pasal kitorang tapi takut plak.. honestly i cant wait to be part of your family =') in sha Allah soon!! love you so much!!!

Cinta PolkaDot said...

sedeyynya... betol2 luahan perasaan ni.. :) saya pula xde abg :(

http://anisnatasha-s.blogspot.com

Atiqah Wadiah said...

InsyaALLAH..semoga k.maria elena kekal abadi b'sama abg FL...amin..sronoknyer dpt kakak camtu kan..heee :)

sukahatisukaparu said...

untunk kakFL dah nak dapat kak ipar..saya belum dapat even abang dah 29..

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

nice (^___^)

Fienazzuki said...

ouch....
Sangat happy...
I pun da only gurlz in da family...
Kasarnya jgn nak dikata la kan...
Ngee....

liya ria said...

kak fatin dh lme ke knl kak elena ni? nmpk close sgt.. <3

liya ria said...

kak fatin dh lme ke kenal kak elena ni?

Noradika Bolhassan said...

kite pun the only one flower dalam adik beradik. saya memang takkan dapat kakak sebab takde abang.. hehehe.. jadi dapat adik2 ipar perempuan je.. boleh tak nak kongsi kakak yg fatin akan dapat tu nanti? hehehe..

Noradika Bolhassan said...

kite pun the only one bunga dalam adik beradik.. yang lain semuanya boys. n takkan dapat kakak punya sebab takde abg semuanya adik jadi dapat adik perempuan je lah nanti. boleh tak nk kongsi akak dgn fatin? ala kakak yang fatin akan dpt tu... boleh kan? ehhehehe..

Mooniqueen said...

Both of u so gojes dear...oso top blogger....awesome...

juicy X said...

sweetnya! fatin u'r nice sbb blh tima ahli baru seadanya

SyamimiNazifa said...

sweet together . macam kakak kandung je :>

nabByla said...

ahaa sangat comel both of you!

and sapa sangka kak maria and u di kenali ramai akhirnya akan ada ikatan family. hehe bestla kan mcm tue. :)

rajin2 sggh la blog kite. ^,^

Atiqah Razak said...

seronoknya !

Anonymous said...

pix yg 1st tu an, fatinnn cute, comey lottew, aww... x pernah tgk agy fatin wt mimic cmtu.. ! hehe :)

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Bestnye dpt kakak kan?I am the eldest, so takkan merasa la dpt kakak...uwaaa!

Umie Artoqiemie said...

kakak kakak :P

una said...

sweet :)

DO35 said...

CONGRAT SBB DA NAK DPT NEW SISTER IN LAW.
SISTER IN LAW SUDA DPT,HUSBAND IN LAW BILE PLAK.......

Gieyana said...

uols mmg sweet!

Anonymous said...

pesal aku tgk ko makin xcantik ek?haha.

Anonymous said...

suka sgt baca blog FL ni....

Kan besh kalau akak jadi salah seorg ahli keluarga FL.. rasa amat beruntungla sgt2 bila dpt family cam awak... mcm2 ada..

Semoga berjln dgn lancar pd dis nnti ye..

Cik Asma BLuppy said...

happy family.
sesuai aje!

geeAhmad said...

larhhh,, ada kene mengena ngan maria rupanya FL nih... heee... happy nyeeee.... jeles tgkkkk... :)

jemarisuri said...

congrats..bestnye dh ada tmpt utk berkongsi rasa...hehe

wani ezryl * said...

wahh bakal kakak ipar ko kelihatan sgt gila-gila! tambah meriahlah family korang lps ni ^^ eh.. tgh jln2 smbil bloghop. helo! *org ckp helo dlu baru buat ayat. ni terbalik dah haha* :P

miss inna said...

kak fatin dgn kak maria the best..daboom! :)

msredcheesecake said...

ramainya kakak cik Fatin.... kekadang camni lagi bahagia....

ira basirah said...

terharu weh baca entry ni.....awl2 gelak sendiri....then,nk nagis lak sorg diri......................

siti khadijah said...

nice....suka letteww dapat sister..hehe :)

Nur Fajar said...

bakal suami kak maria tu abg kak fatin ke?Ya ALLAH,baru tau ni.

Syahirah said...

Sis fatin, kita sama ! Ze only perempuan in siblings . Hihi :D

Rtp Farra Arisha said...

your sister to be is your best friend, actually! it's beautiful to experience the sister thing. :)btw,
you all have such friendly smiles. wink wink

Rara Nasiha said...

Insyallah, moga segalanya dipermudahkan :)

seyra Khan said...

akk maria belajar kat utp kan? sis kita pun duk sini<3..

Pinkbubblegumprincess said...

so sweet la korang..

Love Razila said...

oWH...SO EXCITEDNTER DIA NK DAPAT kakak. hehehehe

ms boyot said...

teringin plak nak kawen...and nak kurus cam FL!
~just lose 11kg in 2 week
azamtahunbaru.blogspot.com

Yatie said...

Salam adik Fatin, salam perkenalan... Nak minta izin letak link adik kat blog akak ek, kasik halal yer... :)

balqisfz said...

totally love this post. remind me of my sengal2 sister! ahaha.

balqisfz said...

totally love this post. remind me of my sengal2 sister. ahaha!

Vicc said...

Sama2 comellll!

Aliff Haikal said...

saya yang baca pun serious terharu :)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

:)

Faizul Osman said...

sy plak anak tunggal lelaki... so, agk bosan bila di rumah... hnya kwn2 je dpt mengilangkan bosan sy... haha...

Al Kisah said...

untuk la, dapat kakak ipar maca ena tu.. fun fun je orang nye..

Anonymous said...

abg kak fatin pon goreng ikan tak masak? hahaha sama la ngan abg saya. membebel mak aku dibuatnya.

Anonymous said...

haha. kak fatin sengetness and ngekness :P

AmirahSM said...

=') kak maria tak sabar nk jd keluarga fatin..insyaAllah nt fatin plak kawen kan =) such a big family ever

niedaida said...

cantik + esem= osem!!

NadyaBubble said...

Terserlah keterujaan FL, haha. Kira okay lah FL ada abang.. Kita kakak abang pun tak ada. Ada adik dua orang je haa :)

Ain Syafieqa said...

ada kakak sgt best!! boleh bertumbuk pastu bila dah baik semula boleh borak mcm kwn baik semula.haha...

Dian said...

best kan ada kakak?hope sgt saya pun ada kakak juga tp syg saya telah dilahirkan sbg anak sulung...tak berabang tak berkakak..hehehhee... apa pun saya sgt suka ikut blog nih.keep it up!

Hanih Borhan said...

"...Abang pula, seakan-akan tidak praktikal. Beliau hanya tahu membuat lawak, membahan, melauk dan menganjing, selain bermain futsal di tengah malam yang hening. ..."

Hahaha, oi, saya s'org abang ok... :)

♥ tiah ♥ said...

ok sumpah kelakar!!
ikan goreng tanpa siang! haha.
mane mane pekedai can apply that utk nmpkkan ikan anda themokk. *bahse myspace gittew. ahaks!

ok. smoga kalian diberkati allah ye! happy familyyy :D :)

Cupid Fazza said...

you are beautiful, beautiful, beautiful
kamu cantik cantik dari hatimu :))


http://hijabfashionmagazine.blogspot.com/

ibrahim said...

oh gambar dengan penumpang korea dan diletakkan sebagai banner. the new way to show off eh?

Cik Eka said...

bestnya boleh jadik kakak and geng nanti....

seronoknyaaaaaaaaaa

hanamichi said...

Salam FL.. Bestnye dpt sister yg sggup senang sama2..
Nk tanye cikit, FL kn student, model, and also blogger. Mcm mane u spend time tuk wat byk job in 1time?. Jadual u kn full, dlm class mcm mane u nk ingt ape yg diajar? Bg la tips cikit.. U ambil supplement utk kuatkn ingatan ke or anything else?

saufi d'vinsiblemind said...

Hi liyana enjoy your blog.

Can i ask you? macam mana nak advertise my blog here and my very good ebook to you and your reader.

http://saufikarim.com

bes kalo dpt reply drpd cik liyana yang comei molek ni
Thanks.

Fynn Daye said...

sweetttt ;)

Phat said...

FL bila lak nak engage?? hehe..

jemput singgah blog phat ek

http://phatthegreat.blogspot.com/2012/05/tanda-tanda-positif-anak-papa.html

tq

Scha Natasya said...

hai fatin :) seronok sgt kan ada sister,boleh share everything,kongsi stori,late night chat,tukar pendapat,shopping.Kalau free boleh visit my blog ya sweety.Thanks <3

http://manaadasayasukaawak.blogspot.com/

As Shaari said...

very funny lah muka ur sister...

btw, feel free follow my blog k
//asshaari.blogspot.com

Outbound di Malang said...

salam gan ...
menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
di tunggu kunjungan balik.nya gan !

Boni JLL3 said...

wah.maria elena ni bukan ke yang suka buat video tu?

Gee said...

Hi fatin,may i know where did you buy the purple kaftan for the engagement ceremony?tq

miszatie said...

aish x sangkenye dua2 feymes lak tu dalam dunia blog n vlog..hik3

Miss Hunny Buubuu said...

eh? Dato' bf kak maria tu abg FL? what a world. :D selalu blogwalking kt blog kak maria and selalu jugak lah dia mentions ttg dato dato ni. Weww. Baru tau . :)

Miss Hunny Buubuu said...

eh? Dato' tu abg fl eyh? What a world. Selalu jugak blogwalking kak maria elena pny blog dgn vlog. Kak maria selalu mention pasal dato dato ni. So he's ur brother? :) bestnyaaa. .

Roxy Anne said...

Hye kak FL..sy sgt suka bc blog akak..sy da bce blog dr awal hgga la skang..skang sy da ad blog sndri..sy arap kak FL sudi follow blog sy:)

lyqapurpbury said...

wawawa ! best nyee :3

Ibu Iman said...

so sweet of both you ;)

Anonymous said...

kak maria tu sis in law kak fatin ka??
*sungguh menarik:))

Hanis Aliya said...

Happy family ;)

Madam Lala said...

makanan kat gmbar pertama paling menarik perhatian../hehehe

Maizatul Syuhaidah said...

sukenye tgok kak FL dgn kak maria :D

♥ MS ♥ said...

pelik memang pelik. baru hari ni tau maria elena will be ur sister in law. erkkk. !HAHAHA

Anonymous said...

sweet seyh.....

Rabiatul Adawiyah said...

Fatin and Maria : I love u both! Is it co-incidence? I am friend of Maria since standard 4 and i just met fatin last month. Siratullrahim yang berpanjangan. :)

xoxo!

www.rabiatuladawiyah.com

Anonymous said...

lawak tang, abg FL goreng ikan tanpa disiang & diberikan kpd asfiq.. pastu asfiq balun selambe je ke ikan tu???

Anonymous said...

lawak giler tang abg FL goreng ikan kembung tanpa disiang & bagi asfiq makan..abihtu asfiq balun selamber je ke ikan tu????

yana saniey said...

larr , tunang sis Maria rupanya abang sis fatin . baru tau . heee :)

Magnifique said...

maghia and fatin are two gorgeous woman okayh!

LeSScAkAp said...

https://www.youtube.com/watch?v=2uSTtcs2L5c&feature=youtube_gdata_player if u happen to check your blog miss fatin. Please check this video out. Esp for you. thanks!

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Omeyy!!!

shanas ishak said...

dua dua pun comel :)

nn lylyn said...

cutee =)
saya follow awk. sila la follow saya jgk ek =)

izzahkamal said...

kak kak.. kite daa cri blog akak lme dahh but now bru jumpe cute giler seyhh... akak folow la itew balik... wahhh ade maria elena cute cute ...krim salam erk...

Cik Ummi said...

saye doakan agar kamu semua akan jadi sebuah keluarga yang bahagia dunia akhirat..

amin... :)

Angah Sempit said...

meriah sakan hangpa semua
hahaahaa

Ayez Shaukat Fonseka said...

Sangat, sangat, sangat sporting.
Love all the pics! hehe.
Congrats to them, semoga bahagia dunia sehingga akhirat :)

http://ayezisawesome.blogspot.com

merak.colourfull said...

haaa! comelnye semua :)
suke suke :)
lya (Y) post ni!

cweet pinky said...

wah , maria elena larr , :D

jus kulit manggis said...

berbagai kata kata motivasi gan
Sahabat adalah mereka yg tahu semua kekuranganmu, namun tetap memilih bersamamu ketika orang lain meninggalkanmu.
semoga bermanfaat dan di terima yah , :D
salam kenal dan sukses selalu dah

aziey nasrudin said...

hi akak gojess..
bru tgk akak kat NLKO kt utube :D

aziey nasrudin said...

hi akak gojess..
bru tgk akak kat NLKO kt utube :D

Nurul Ainaa said...

ngeheheh okay seronok geela! :D

nasran nasdani said...

Okey , i'am very really shock about Maria Elena . She your future sis inlaw? It awesome lol. And very amazing got two famous blogger in the family. So, i nak request one brother famous blogger for my sisterlah. Hahahahahahaha *kay gelak terabur*

nasran nasdani said...

What the minute! I'am very shock that Maria Elena is your future sis inlaw? It's awesome , seriously when got two famous blogger in the family. Wohoo! So, i want request one brother famous blogger jugak! Haha

maryam sobiroh said...

haha,
adek tunang k.maria rupenye... :)

Noor Nazreena said...

Hye Fatin liyana , once i've read all of ur blog ... everything are so marvellous .... I'm so speechless ,

actually, my cousin's wife, who encouraged me to read this lovely blog cuz for her , you the best creative blogger that she ever met and till now , i still enjoy for reading ur blog ....

Well done gorgeous ....

Elysa Sofia said...

they really sweet together! alhamdulillah bestnya dapat kakak ipar yg sekepala! :)

tarafilliana said...

hiiii.. i have 2 sisters at home :)))) wanna join?

http://jasminehilwa.blogspot.com/

Shasha Catering said...

Semoga semuanya berjalan dengan baik. Semoga berbahagia bersama kakak baru ;)

Nurul Aqilah Abdullah said...

follow back :)
http://aqilah-abdullah.blogspot.com/

Anonymous said...

ouhh gojesss kak fatin :) love it n yeah i'm fatin :)

Elia Si Jejariruncing said...

you both(u and maria) are so lucky to have eachother! there's always nice to hv a sister for heart-2-heart talk. but i pulak xde abg n i hv no idea cmne life with an older brother would be like ;p

wtr it is, i wish u all the best in d world for u n ur new additional fam ;)

kyukuichi_okada said...

:)

Nurhafizah Aniza said...

akak,,maria elena dah privatekan blog dia ke,,sedey..nak bca...

aki yusof said...

busy per skrng?

cik cempaka said...

fatin liyana yg gorjes ...
suka blog awak

Putri sarah umairah Ab rahman said...

wahhh dpt tgok fatin liyana kat nasi lemak kopi o cantiknyer die...fizo xamik ker nom fom

hidayah zulkefli said...

lepas baca entri ni, baru perasan takde kakak jugak. hehe... u ni lawa lah kak Fatin!

Azliana Che Amat said...

waiting 4 da next entry,.hee..k.maria n k.fatin mcm sister btl2 lah..xmcm bkl k.ipar n adik ipar..kmceng btl=)

Anonymous said...

As salam. Mmg best ad kakak or adik perempuan. it's like she's your best friend despite your other bffs, no offense bffs. hehe because you share everythin with her and always get each others back. yela, kalau dgn kwn2 kena tunggu jumpa baru bleh cerita byk. dgn abg plak lain gender taleh gak nak share semua kan. but with your sis mmg anytime anywhere anything. sy kakak dan ada adik perempuan and we both are really close. cumanya kalau dah kawen nt sedih la kot sbb restricted sket kan. hehe anyway congrats FL! and am happy for you! :)

shera haifa said...

best giler ada kakak yg satu kepala..
perghh gempak gempita bila bersatu..

Cik Erza said...

wowww..gler kentang ramai org komen blog fatin liyana!!u r so damn like the celebrity la..anyway, best of luck on ur exciting life!ganbattene!

visit me at http://cikerza.blogspot.com

NAZA HAZID said...

Blog akak diperkenalkan oleh ayah..
Dia rajin la baca.. And bila saya baca sekarang sudah jatuh cinta... Jemput la datang ke my blog...

Sheda ucu said...

owh hebat akak n bkal adik ipo due2 femes hihihihihi sweet2

Coretan anuar said...

Saya tertunggu-tunggu bila agaknya Fatin Liana nak update blog??

Setiap kali saya melawat blog Fatin Liyana.. saya dapati masih memaparkan artikel yang sama..

Saya tak sabar untuk menunggu entri selanjutnya..

TQ

Jom join segmen klik like/share dan menang wang tunai (klik di sini)

edayu nurdin said...

kalau cm tu,kak ena tu sis akak! omg! hoho.don't believe it!!

edayu nurdin said...

eh! atau sye silap nie! hak3!tk ikut perkmbangan.

Queen said...

bestnye dapat kakak baru yg pelik..saye nak gak tapi saye xde abang.. ;(

check out my blog, ade voucher untuk followers bertuah.. :)
nak beli brooch untuk hari raya?
http://broochforqueens.blogspot.com/2012/06/gift-voucher-for-1st-50th-followers.html

Anonymous said...

jadi la dari xder langsung..abg xmau tambah lg ka?

Supermak said...

ur future sis in law ni sebijik muka cam my friend..namanya Adilah Baharuddin..agak2 kalau nanti ade pertandingan muka seiras ke ape leh le ajak my friend tu enter the contest..hahah!!

sephia sophia said...

asfirdaus ni dlu sekolah STJ kat pilah kan? my senior =)

Saiful Rafizal said...

Untunglah dapat kakak baru. :D
Tahniah kpd abang & kakak ipar.
*HAPPY FAMILY*

Shazana Querida said...

I love the purple caftan! serious lawa.

Visit my blog klu ada masa :D

http://shazanaquerida.blogspot.com/

Husaini said...

both of you are blessed n always have a good times.....i wish can meet once...!! heheh

Husaini said...

both of you sgt mix up together... hope can see uolss around soon...~~