Monday, August 31, 2015

Sayunya PJJ


Assalamualaikum


Kerjaya sebagai seorang doktor ni memang banyak benda kena bekorban. Kadang-kadang, bila suami nak balik Kuantan, hanya dapat say bye-bye through phone je. Tak dapat nak siapkan baju suami, apatah lagi nak menghantar suami sampai ke gate. Disebabkan hal-hal begini, suami pon alhamdulillah pandai dah kemas baju sendiri, packing his own toiletries. Syukur juga ibu mertua aku seorang housewife jadi memang banyak membantu uruskan baju-baju husband.

These past few days memang sangat-sangat membahagiakan. Aku dah habis posting ke 3 dan cuti  diluluskan untuk beberapa hari. Jadi dapatlah teman suami dan menjadi isteri sepenuh masa hihi. Merasalah makan bersuap dan tidur berteman untuk beberapa hari cewah! Korang yang ada husband disisi tu hargailah the times you two had together :) Nanti bila korang PJJ ha baru tau rasa azab dia camne. Aku ni pon alhamdulillah manageble sebab bz kerja, jadi tak terfikir sangat. Baru nak rindu, patient dah melaung. Baru nak call, patient dah berak darah. Ha cane tu hehe..

Bila suami nak balik Kuantan tadi, dapatlah lipatkan baju-baju dia, gosokkan baju kerja. Benda-benda lain husband packing sendiri since he get used to it already. Pastu suami memang suka makan mee kari nyonya. Tergerak hati nak bekalkan dia mee kari nyonya. Kesian suami kena drive dari KL-Kuantan... bukan dekat perjalanan. Nanti sampai Kuantan, apalah suami aku nak makan..yela dah malam kan.

Jadi sementara suami tengah packing, aku pun turunlah ke dapur untuk masak makanan kegemaran suami. Mencari pahala selagi boleh sementara suami ada disisi. Lagipun bukan susah pon buat mee kari ni :) Simple-simple je janji dibuat dengan ikhlas...


Mee kari nyonya. Takde kerang jadi guna ayam dan tao pok. Hidang the condiment guna casserolle je :)


Mee kari nyonya kegemaran my husband. Serve panas-panas, taburkan bawang goreng, daun bawang pastu perah limau nipis. Kalau rajin buatlah cili jeruk, aku tak sempat buat cili jeruk tadi jadi hiris cili merah je. Panas campur pedas memang berair hidung bila makan. Tapi bertambah-tambah you :)


The view that I treasured so much.. Hidang dan tunggu husband makan sebelum berangkat ke Kuantan. Bila husband makan, he likes me to accompany him. Nanti diusap-usap tangan dan diucapkan terimakasih sebab masakkan dia makanan yang enak. Sayu dan sebak terasa :')


Sebelum berangkat, suami tanya kalau boleh bekalkan dia sikit untuk dimakan bila sampai ke Kuantan nanti. Padahal memang kita dah niatkan nak bekalkan dia. Kenapa tanya centu, saje la tu nak buat kita touching... Jumpa tupperware ikea dalam cabinet ibu mertua aku ni, teruslah aku tapaukan. Kuah letak asing dalam plastic. Jadi bila nak makan, tinggal curahkan je. Tak kuasa nak pakai tupperware banyak-banyak, kang tumpah dalam kereta lagi satu hal hehe.


Itulah cerita sayu seorang isteri yang tinggal berjauhan dengan suami. Sudahlah jauh, sibuk pulak tu. Bila teringat hanya mampu berdoa agar Allah menjaganya untukku. Kadang-kadang sedih juga bila patient mengadu sakit, bukan main bersungguh kita jaga dia. Tapi bila husband atau parents sakit, kita  tak dapat jaga mereka tapi hanya mampu berdoa dari jauh. Semoga Allah menggantikan keperitan hati ini dengan saham akhirat inshaallah..amin :')


Thank you for reading this entry !

91 comments:

Dayana said...

I feel you fatin.. PJJ dengan ada anak lagi memang membuatkan diri ini tabah. Doa supaya husband selamat and memang every week akan bekalkan makanan,sebab sampai sana dah malam kan... sedihhhh

syira yaya said...

May Allah ease in every single way. In Sha Allah. Aminnn :)

Anonymous said...

saya yang belum kahwin ni pun sedih membacanya sobs sobs

Azwar Syuhada said...

Kak Fatin kita kuat!! ;)

pinkybluegirl said...

Stay strong kak faten :) May Allah bless both of you always... Sweet couple 💞

hamidah yussof said...

Assalamualaikum..baru lg follow fatin nye blog. Byk sumber inspirasi..

Berkenaan PJJ dlu akak ngn hubby pun pernah camtu jd weekend couple selama setahun sbb hubby sambung study kt perak n akak plak kje kt N9 jaga anak sulung. After hubby tamat study die posting ke Sarawak ni n akak x sanggup dh nk PJJ lg dh coz plg kurg pun 3 bulan sekali baru dpt jumpe at least for 5 years..so, akak terpaksa scarify fulltime job yg akak ade n buat on9 job utk sementara waktu demi dpt teman hubby and plus nak bagi anak2 membesar dpn ayah die jgk. Tp akak punya situasi tak sama mcm fatin coz akak punya job mmg bleh buat on9. Tu la masing2 ada ujian masing2. Akak doakan Fatin cpt2 tggl sama2 ngn hubby coz akak sgt memahami peritnya tggl sendirian tambahan lagi bila dah ada anak dua ni. Nanti la akak nak share sendiri kat blog pasal PJJ life ni tp blum ada kesempatan..

Jemput la view http://hamidahyussof87.blogspot.com/
orang baru nak belajar menulis..Thanks in advance sudi share. Salam perkenalan :)

Anonymous said...

Husband sy pegi outstation sudah terasa azabnya pjj sementara. Bertabahlah fatin. InsyaAllah ada hikmah :)

Siti Halimah said...

Sedih pulak bace... Camne la kekidupan saye lagi 12 taun kalo saye betul2 jadi doktor mcm KakPaten. Sobs....

Siti Halimah said...
This comment has been removed by the author.
PeRdU cINta said...

Ubatnya sabar..vitaminnya redha..Allah yang tolong pilihkan ceritera ini untuk atin dan suami..kenapa? Kerana Allah tahu kalian mampu tempuhi situasi ini..

Anonymous said...

Resepi mee kari nyonya plissss kak patinnnn..hehe..

The Kehalusan Kelembutan said...

May Allah preserve both of you!

Anonymous said...

Been 8months pjj bersalin anak sulung. Suami di sarawak, sy di semenanjung. Kuatkan hati demi anak. Bila rindu suami, tgk anak pn dah lepas rindu.

Syafiqa said...

Kakpaten, tabahlah kak paten :)

Afiq deLover said...

mmg benarlah J A R A K itu RINDU..itulah yg sy selalu katakan dn mindset utk si "dia" :) suatu kesabaran..hanya mampu berdoa...ada hikmah setiap apa yg berlaku..


aeinna Musa said...

Ena pernah pjj gak..2 thn..memang pilu

surizan abdghani said...

Sy awal kawen dulu pjj jugak.sy di kl suami di ipoh.every week sy balik ipoh after abis keje.kendian hari isnin pepagi jam 3 am dh kena naik ets trus g keje.setiap minggu.kengkadang bila sy sakit suami pun sakit.suami x tahan,rindu agaknya dia paksa sy benti keje walaupun syg sgt dh 5 taon keje kt situ.tp bila pk suami,hati jd kesian.suami yg excited buatkn surat resign hihi.bila dh stay sama2 baru sy pregnant hihi.skang suami je yg keje sy fully housewife.sonok sgt rasanya.

Anonymous said...

semoga Allah sentiasa menjaga kasih sayang antara kalian selamanya..;-) "jarak itu hanya illusi bila cinta jadi realiti" kn dr FL be strong n chill..^-^

Anaa Niesaa' said...

inshallah.. Saham akhirat kak patin.

Cik Puan Eka said...

I feel you. Me too. Huhu. Dulu sblum kawen dah ready sbb kna berjauhan dgn suami. I kat hilir perak, husband kat bangi. 6 bulan kawen, alhamdulillah pregnant. Bayangkanlah pregnant jauh dr family n husband. Boyot2 bawa perut n checkup pon kdang2 sorang. Kdang2 husband teman. Tu pon berkeras nk teman walaupun i ok sbb tak lama kn. Alhamdulillah juga pregnant sgt mudah. Masih aktif. Bila bersalin pon Allah swt permudahkan. Masa cuti. I amik 3 bulan maternity leave + 2 bulan unpaid leave sbb nk habiskan masa dgn husband n baby. Tula kali pertama dpt duduk lama dgn husband. Lg2 i bf baby sampai skarang. And now anak dah nk msuk 6 bulan. Anak mak n adik jaga. Hari jumaat je balik jumpa anak n suami. Moga cpat2 lah urusan pertukaran ni. Tak sabar rasa nk duduk serumah bersama2. Yg penting kita kena kuat. Awak pun kuat.

Ija Rased said...

moga hubungan ini sentiasi disulami cinta yg indah kerana allah swt

ziana eunos said...

sedapnya mee kari tu ^_^

Najiha Aqila said...

wahhh baru nak buat mee kari harini. sekali buka blog FL pun masak mee kari hehehe ol de bez doc, pjj! bukan senang nak senang kan :)

Azney Shamsuddin said...

tak pernah PJJ lagi tapi kalau kena kerja jauh 2-3 hari dah terasa rindu inikan pulak PJJ camnie. huhu tak sanggup rasa :(

DIFFA said...

haishhh sy pun touching gak ni..sob sob sob..

Siti Nurzafirah said...

Touching pulak baca.. semoga yang baik2 sahaja untuk kalian...

Anonymous said...

Sama! Saya sekarang pn PJJ dengan husband. Saya di Singapore. Husband di Kedah. Jumpa bila kebetulan salah sorang cuti or dua2 cuti. Sedihnya hanya Allah tahu. Lagi2 skrg sy tgh pregnant cahaya mata pertama kami. Tapi sebab yakin semua dah tertulis. Kami redha. Insha Allah akan ada pengakhiran yg baik. Yg penting percaya pasangan, sabar. Insha Allah, semuanya akan ok...

Cik Azz said...

Jauh di mata, dekat di hati...
Jauh terkenang, dekat disayang...

*Kalau jadi isteri tentera lagi la kena tinggal lama.. Nak2 kalau suami kena hantar ke luar negara.. Kiranya FL masih lagi beruntung.. KL-Kuantan..

erny firdaus said...

salam Fatin..PJJ, yes, sangat x best..I feel u too... marilah bertabah.. ;p

Afidah Azmi said...

bersabarlah Fatin..Dugaan sebagai suami Isteri yg berjauhan..Mcm Fidah ni..duduk dekat..tapi kalau boleh nak duduk jauh jer rasa..sebab nak tau gak..suami rindu ke tidok..hehehe

cik nur said...

bila baca entry nih baru tersedar and rasa bersyukur husband sentiasa ada disisi and amik la kesempatan buat pahal banyak2 dengan dia thanks fatin :)

Anonymous said...

sy pon sm pjj dgn husband..sy di penang husband & anak di kl..jumpa time wiken je..x sabar tunggu jumaat sbb nk jmpe anak & husband..rindu sgt..ahad mlm naik train utk blk penang..da jd rutin since preggy, bwk perut sorang2-- pegi check up, turun naik bas, train..da byk kali mntk tukar tp x berjaya..last 2wks sy miscarriage 2nd baby..sedih sgt..tp sy bersyukur sbb ms sy miscarriage tu sy di kl dekat dgn husband..klu sorang2 kt penang ms tu x tau la nk ckp cemana..insyaAllah ada hikmah disebaliknya..Allah is the best planner..kena byk2 bersabar & redha, insyaAllah ada manisnya nanti..semoga kita yg pjj ni semua kuat untuk tempuhi dugaan ni :-(

mdm nissa said...

Strong people always have their life in order... Even with tears in their eyes, they still manage to say " i am okay" with a smile =)

misz myza said...

its ok.. ramai senasib mcm kte.. ada yg dipisahkn dgn laut lagi.. jumpe 2 bulan skali.. me lak, dah 3 thun lebih pjj.. kl-pekan..weekends mmg gne masa spnuhnya tuk spend time with husband... rindu xyah ckp la.. sabar je la.. wlpn x sesabar mne..

Azrin (Olin) said...

InsyaAllah Dr.Fatin n suami dapat stay together nanti..saya dan suami pun pjj..mmg setiap kali berjumpa time weekend tu, akan appreciate every single thing and second.. :D

♥نعمة السعده اسماعيل‎ ♥ said...

insyaallah jasa kalian hanya Allah yang mampu membalasnya..

Iza Ramli said...

Sedang merasai sekarang. Weekend ni jumpa husband Insya Allah. Semoga kita tabah ya.

Sakila Rani said...

siannya Doktor kita ni^^
takde experience camtu..

jom baca pasal cantik sihat dari dalam

Siti Rohayu Ayu said...

Kite pun PJJ fatin. hujung bulan 10 ni cukup 2 tahun. kita kat KL husband dekat Kemaman. Jumpa pun weekand je. itu pun kalau husband tak pergi offshore. tapi untungnya bila berjauhan, menjadi2 rindu tu, sms wasap tak penah tinggal. mcm pengantin baru hehe insyaallah ujian macam ni Tuhan balas dengan beribu-ribu nikmat kan. bertabah lah okey? hehe

shieypinky gorgeous said...

Kak FL. i feel you! even belum kahwin tapi tetap terasa sayu tu.

ComelComot said...

alahai kesiannya. xtau camne feeling berjauhan dr suami.

intandayani said...

Pernah rasa pjj setahun lebih dulu mase memula kerja ngan government..sorang kat K.pilah sorang kat Putrajaya.2 minggu sekali balik Putrajaya.Masa tu belum ada kereta so pepagi abis je shift malam terus tunggu bas depan hospital sampai Seremban naik komuter sampai BTS naik ERL..hehehe Tuhan je tau berbunga-bunganya hati dari malam last kerja sebelum dapat balik jumpa husband..

jasmarina jasni said...

sangat memahami.. dulu akak pon PJJ for 5 years.. insya allah ok..

jemput singgah http://contengan-rasa.blogspot.com

siti hazreen said...

Adoiiii...tiba-tiba mata masuk habuk pulak!

Nuyu Syiddah said...

adore both of u.
semoga bahagia sampai syurga:)

Anonymous said...

Bro..

Both of u in the same field, sama bidang pun ditakdirkan tinggal jauh..

Myself dah 15 tahun jadi weekend husband for my Gynae Mrs/Dr and alhamdulillah still going strong..anak dah masuk matriks dah pun..:)

hardee786

Halimahtus Saadiah said...

jangan sedih- sedih kak fatin, insyallah satu hari nanti bersatu jua dalam satu rumah.

nur aini amran said...

pernah rasa juga pjj

follow me

supplementsaya.blogspot.com

DHAGI said...

Bersabar la..saya juga juga berjauhan dengan isteri atas dasar kerja. Isteri di K.Terengganu dan saya pula di 9 Negeri. Rindu memang sentiasa..saat tinggalkan isteri juga terasa hiba. Bekerja shift yang tak menentu pula sukarkan diri untuk tentuka bila boleh pulang jumpa isteri tercinta. Kalau saya tidak boleh pulang..isteri akan datang ke sini.

Anonymous said...

Saya pernah juga melalui fasa PJJ kerana tugas. Memang agak mencabar dan byk ujian. Rindu pada suami itu mmg wajib. Byk perkara perlu dilakukan sendiri sbb suami jauh di sisi. Namun, titipan doa saban hari mampu ubati kerinduan.

muja said...

i feel you. saya pun baru kawin jun lepas and sekarang husben kat johor, saya kat kelantan. jauh from one anohther. mmg besar dugaannya. :'(

Anonymous said...

Bro..

This weekend I related to my wife to what I read in your blog and she replied without mincing her words.. “depa mesti baru kawin tu”…hehehehe

hardee786

..nOWa.. said...

semoga dipermudahkan urusan..aamiin

pokok tin malaysia said...

sentap sekejap..
tingginya pengorbanan seorang isteri dan pengorbanan seorang doktor..
utamakan orang lain daripada diri sendiri.. semoga Allah mudahkan segala urusan...

Mawar Melati Bikers said...

Saya pun pernah on off dengan husband. Dengan anak 3 orang, sejak awal kahwin sehinggalah anak yang sulong berusia 12 tahun. Alhamdullillah...kekal bahagia hingga ke saat ini.

Riena Razak said...

hehe dulu pun i mcm tu jugak, jauh2 dari husband, now berkorban utk keluarga.. bnyak bezanya lepas berhenti keje tu, mcm2 boleh buat, brulah rasa ade me time tu, kalau keje keje je lah selagi x tutup mata...setiap apa yg terjadi pada diri kita pk dari segi positive side, setia perkara ada hikmahnye.. Jauh2 ni actually bile sekali sekala jumpe makin syg kann betul x??? mcm zaman bercinta plak hehhe

Jemput jenguk blog kite ye http://dohdonat.blogspot.my/

Emiryu said...

Hi dr.fatin...mostly comments dr kaum hawa & sorg je dr kaum adam komen...hehe...

from my point of view sbb org laki ni lain cket...tp percaya la bg kami lelaki (husband) ni sgt kagum dgn kaum wanita / isteri / ibu mcm dr fatin ni.

sy pn PJJ (JB - Penang) with 2 kids. So wife ddk & jga anak sorg2 kat Penang. sgt hebat & sgt tabah kaum hawa ni. kami kaum adam xmampu nk buat cmtu.

n percayala ada reason knapa kite diuji dgn berjauhan ni...tp if pk2 smule...jrg2 kite bergaduh (major) bile jauh2 ni. n bile dkt2 nk jumpe tu rase sgt special n time spending tu sgt berkuality..btoi x?

LiYa_Ex0ra said...

Fatin, kita sama.. saya pun PJJ ngan husband hampir setahun dah, anak pun terpaksa tinggal dikampung. Saya faham perasaan itu. In shaa Allah semoga kita sama2 mendapat saham akhirat atas pengorbanan yang tak seberapa nie, Aamiin..

Faizah said...

Terharunya...sweet sangat...akak doakan semoga fatin dan suami dirahmati allah swt hingga ke syurgaNYA...

https://sihatcantikcergas.wordpress.com/

Anonymous said...

Pjk tu ape?

Em said...

Semoga atin terus bertabah :)

Anonymous said...

Pjj tu ape?

Anonymous said...

Saya doakan semuga adik diberi ketabahan dan kesabaran dalam mengharungi dugaan ini. Insyaallah ke jaya an akan menjelma.

Anif Abdullah| AA said...

Bertabahlah.. Nak wat cmne masing2 dah jauh kan. Semoga dipermudahkan segala urusan ya. Amin

Nurul Aini said...

Doctor?? Salute!~ Semoga Allah balas dengan ganjaran yang setimpal dengannya. Nice blog anyway :-)

yangbaik said...

Bertabahlah wahai doktor...
Semoga kebaikan dan keberkatan sentiasa mengiringi hidup kalian berdua.

Anonymous said...

Assalamu'alaikum Akak FL.
I wanna ask you something. Bolehkah seorang pelajar yang berkerusi roda ambil course Medic or any course that seems to be related to it such as Pharmacist?Just want to listen to a doctor opinion. Hope that you'll answer. May Allah bless you and you family always. :)

Ummul Azkee said...

sayu la hai..saya takleh pjj..mau menangis kang,da lah housewife,lagi la terasa nanti

Anonymous said...

Erm..kenapa ye, selalu come across scenario yg "isteri balik jumpa suami" instead of "suami balik jumpa isteri". Is this one sort of expectation within Malay community?

Bursa Lampung said...

Terimakasih atas infonya, buat nambah wawasan.

FatinKADIR said...

puan eka . sori la nk btnya . awk kje kt mna? sy nurse kt slngor . tgh tggu ptukrn jgk. nsb kte lbih kurg . sy pn pjj . ank dgn mak n husben . tiap mggu mnanggung risiko blik kmpg jmpe mereka. pnat smua hilg blh jmpe fmly . Smga kte dberi ksbran n kkuatn oleh Allah . mhon plindungn n tawakkal kpd Allah .

Anonymous said...

Sedihnyaa. Takpe. Syurga utk kalian inshaaAllah.

Anonymous said...

Sedihnyaa. Takpe. Syurga utk kalian inshaaAllah.

lieza ishak ali said...

I did't grasp your question actually (apa y u nak tanya). If u are not a muslim, or malay, i can say that:-There is no kind of expectation.just as muslim (world wide) suami adalah ketua keluarga, yg mna b'tanggungjawab sara keluarga, isteri x perlu kerja (tp isteri blh kerja atas toleransi & izin suami).so, kewajipan utk isteri adalah lebih besar utk berada di sisi suami b'banding bekerja... Tp b'gantung kpd teori rmh kelamin & toleransi pasangan.cth klu di shah alam, selangor di anggap rmh tetap/rmh kelamin pasangan, suami tinggal di s.alam, tp isteri tinggal kat melaka, nampak laa teori steri balik jumpa suami.tp x salah pon, atas nama kasih sayang (mmg pahala (good deeds) utk pasangan saling m'yayangi & b'timbang rasa nii) dlm m'jayakan rmh tangga, suami y ulang alik jumpa isteri.dlm islam, ada takli (klausa)k b'bunyi~isteri berhak minta cerai (minta cerai bkn semestinya cerai, atau jatuh talak), bla x terima nafkah zahir (financial & bla bla) & batin (seks, kasih sayang, bla bla) selama 4 bln qamariah/b'turut-turut.so, pandai2 lah pasangan pastikan kelangsungan rmh tangga...

Anonymous said...

insyaAllah moga satu hari nanti dapat tinggal bersama hari2 berjumpa.. ujian PJJ.. yang dekat pun punya ujian tersendiri yg hanya Allah saja yg tahu..kdg2 perlu ada jarak utk yg dekat ini muhasabah.. mungkin jarak ini mengajar diri dan menjaga fatin dan suami dari keburukan..Allah knows..

ezan idma said...

wah apesal kita baca kita touching plak nii huuu. maybe kita pon merasai sebab memang duduk jauh dengan husband dah dekat setahun. mula mula memang agak
susah nak handle, but lama lama dah biasa ")

pandai fl masak nampak berselera ur hubs makan :)

Anonymous said...

Sabar ye Fatin...sy pn pnah mcm tu...weekend blik nk jmpe husband, husband plak kne outstation...dugaan mse tu mgandung ank sulung...then bile mgandung ank kedua, Allah bg rezeki kt kami...my husband dpt tukar dpn opis sy...alhamdulillah...byk dugaan yg Dia bg pd kami...syukur...sbr itu separuh drpd Iman...be strong dear...

Amanda Suria said...

Dah ramai yang PJJ sekarang ni dik...sabar la...

LaVendeur Boutique said...

assalamualaikum.

sayu membaca tulisan dr FL, since saya pun merasa perkara yang sama. 4 hari lepas nikah, terus kena lapor diri di Sarawak. bila sampai di sarawak ingat dapat di daerah yg senang ke airport. rupanya 4 jam perjalanan baru sampai airport if nak balik ke semenanjung.

pengalaman mengajar manusia menjadi lebih matang, positif. walaupun kadang kadang banyak dugaan di awal perkahwinan yang menguji keimanan dan kesabaran. sekarang saya mengandungkan anak pertama keseorangan di sarawak. cuba bertabah dan sabar.

cuma prinsip yang saya pegang, Allah takkan uji hambanya jika hambanya tak mampu nak menanggungnya. insyaAllah ada jalannya . semoga kita sentiasa mendapat keredhaan Allah dan Suami.

Lela said...

Nak resepi boleh?

Zahin Zul'Nas said...

sayu baca entri yang ni...tak apalah biar susah dahulu asalakn senang dikemudian hari.. sabar ye jauh dimata dekat dihati. insyallah dipermudahkan urusan korang berdua. akak doakan korang berdua kekal bahagia hingga ke Jannah Amin.

Nasri Nasir said...

I know what does it feel being far away from someone you take care and/or love especially those who married. Anyway just pray a lot to Him and always make a communication contact with your husband. Assume this is a test given by Allah. Soon later the bright thing will come. All you need is patience. Ermm maaf kalau nak tanya, suami puan Liyana pernah cuba mohon pertukaran ke hospital yang berdekatan dengan tempat kerja puan? I always go and come around at HTAA and frequently I spotted your husband.

Razak Bin Ramli said...

Sedap nampaknya mee kari nyonya.

Pendekar said...

tk banyak boleh komen. saya yang orang kenal jiwa keras ni pun rasa sayu membacanya. lagi2 tang sang suami usap2 tangan isteri.

kesian pun ada juga.

cuma saya harap suatu hari nanti anda berdua boleh buka klinik sendiri. tak pun boleh berkerja dalam satu kawasan yang sama.

semoga dipermudahkan segalanya dan semoga kebaikan untuk seluruhnya. InsyaALLAH, aamiinn...

Idea Berita said...

Kesabaran adalah kunci kebahagian dalam kehidupan harian dan juga berkeluarga

Puan Wawa said...

I feel you faten.. Sabar je laa.. Sye pn alami hal yg sme.. Blk jrg2 je blh serve makanan sedap2 kt hubby.. Hehe

Anonymous said...

Assalamualaikum..

Hampir setahun PJJ dengan suami, rasanya itulah antara dugaan paling hebat yang saya tempuh. Rupanya Allah uji lagi dengan kehadiran orang ketiga.

Cukup perit menjaga anak seorang diri, ditambah pula ujian sebegini. Namun saya bersyukur dikurnia keluarga dan rakan yang sangat mengambil berat.

Moga benarlah kata-kata "Allah tidak akan menguji hambaNya andai hambaNya tidak mampu menanggung.." dan semoga Allah membalas keperitan hati ini dengan saham pahala di akhirat kelak..
Amin..

Fatin said...

I feel you.. Kesian tengok kawan-kawan yang jadi doktor ni. Banyak pengorbanan..





http://fatinsoho.com/pince-and-pints-tempat-makan-best-kl/

Mr seXoBEat said...

siann nyerr bile baca dr.liyana ni cite...hurm..DR LIYANA..actually saya ad kawan..mmg minat benau ngn akak since saya form 4...now...kami da smbong u..pastu dia pulak sambong ukm same cm dr.liyana...hurm..tecapai gak cite2 dy na jumpe akak,,...hope kwan saya tu dapt jumpe akak kat itu.. wlopon saya blja tmpat lain..saya rase xsia2 saya kenal akak...akk bnyak bg nasihat ..saya ni lemah akaak..lemah dngn perasaan.tq akak...

siti said...

wahhh sedap..fatin share la resepi mee kari nyoya ni..

Manfaat dan bahaya ikan lele said...

Aku cinta blognya suka baca-baca juga. Thanks yaa