Tuesday, May 29, 2012

Sisters.

Assalamualaikum

I have always wanted to up an entry about sisterhood and stuff but i just don't know where to start =) So basically, you guys have already informed that I am the only girl in ze family. So bagi aku yang macam kurang perasaan ni, rasa macam ok je. Ada kakak ok, takde pon ok. Eh tapi in reality aku takde kakak pon, so bagaimanakah aku membuat perbandingan diatas sesuatu yang tidak pernah wujud ?? Bagaimanakah aku tahu ia ok atau tidak?? Takyah nak cemas sangat k sampai repeat tanda soal dua kali.

Ehem, semenjak ada kakak semi-family ni, hidupku bertambah ceria dan lebih bertenaga. Ummm bertenaga! Jus tuk guru *nyanyi lagu arab*. Well, bagi aku, kakak adalah seorang yang kita boleh rely on. Dia lebih bertanggungjawab dan praktikal. Abang pula, seakan-akan tidak praktikal. Beliau hanya tahu membuat lawak, membahan, melauk dan menganjing, selain bermain futsal di tengah malam yang hening. 

Tapi abang aku sudah menjadi baik. Aku suruh dia hantar kucing pergi vet untuk ambik vaccination, dia hantar weyh tanpa sebarang bantahan! Aku cam terkejut gila wkwkwk adakah ini abang atau ibu yang menyerupai abang (ibu adalah contoh manusia yang tidak pernah mengatakan TIDAK). Selain itu, ketika ketiadaan ibu, abang telah menggoreng ikan kembung yang tidak DISIANG terlebih dahulu sebagai lauk tengahari buat Asfiq. 

" Patotlah ikan kau gemok semacam fir ", kata ibu sambil berdegus.


Selain itu, kebaikan lain yang abang ada adalah melakukan penambahan ahli keluarga kami yay!



Memperkenalkan, kakak pelik. Nama sebenar Maria Elena, panggilan manjewww Ena =)


They went to the same university, so memang dah lama kenal, before kak Maria join dunia blog lagi hee. Sorang sepet sorang mata besar. Yeah.



We seldom meet anyway. Sebab aku kan nerd gila, berkira waktu belajar, so jaranglah hang out ngan Ena wuwuwu. Ena selalu je datang rumah, datang kenduri etc. Pokoknya kat mana ada makanan, kat situ ada Ena. Ena ni rajen drive, memang superwoman hakhak.



 Suka sangat ngan Ena jadi pergi merisik diewww hikhik.


Lepas tu tunang plak. Ena & Iya adalah sisters yang paling sayew sayang! Ayat aku nak myspace je kan.


 Pelik 3 serangkai. Sekian.

Once in a while, I'll have this curahan hati session with Ena cuz she's a good listener. Lepak atas my bed pastu cerita pasal life, future and family. Kitorang ni biasa je kalau berjumpa, takde pon cam sisters sangat sebab 2 2 pon kasar wakaka (aku & Ena masing-masing the only doter in ze familia). So cara cakap tu memang cam ilek ilek malas nak layan sket. Tapi senanya excited gila !!

Ena kalau gi travel mana-mana mesti tak lupa nak belikan souvenirs for me. So aku pon praktikkan benda yang samalah. Benda baik harus diikut ok hehe. Tapi satulah, kitorang kalau jumpa, we never talk about blog ke dunia siber ke fashion ke etc. We don't even snap pictures! Its just the plain me and her, talking and talking until we got bored already. Pastu akan pelok-pelok and masing-masing akan cakap 'kurusnya!' kekekekeke. (suke lettew!)

Best gila rasanya sebab dapat kakak, sampai masa dorang engaged haritu, aku peluk Ena sampai menangis sebab terharu. I just can't explain that feeling, only Allah knows! Insyaallah Ena will officially become my sister / part of the family this upcoming December. Please pray for them !!


Thank you for reading this entry !

179 comments:

  1. i like those pics kak. dah lama cari kat fb kak maria. but couldn't find it. thanks anyway. haha

    ReplyDelete
  2. suka gmbr bertiga time engagement tu..nice!

    ReplyDelete
  3. Maybe ada pengaruh gender kot?

    Aku agak lebih selesa dengan abang kalau dibandingkan dengan kakak.

    ReplyDelete
  4. Awatlah kak fatin ni cantik sgt. Akak ni betul2 bgi sy semangat nak blaja pandai2 la mcm akak. weeee. ada mase jgn lupa jenguk2 blog kite ea kak. ouhh btw, akak sedara sy dulu blaja tmpt sama dgn kak najah tu kt UiTM Jengka. Korg sgt sweet & humble! =)

    ReplyDelete
  5. May Allah bless your family.
    But but...jus tuk guru *nyanyi lagi arab??? its just a big LOL!!!!!

    ReplyDelete
  6. insyaAllah. kami doakan semuanya berjalan dengan lancar. actually nak dapat ahli baru dalam keluarga memang sangat excited. tambah2 lagi dengan orang yang kita boleh go on :)

    ReplyDelete
  7. serious kelakar entry nie but somehow the point sampai. im the only girl as well. feels the same there (;

    ReplyDelete
  8. "abang telah menggoreng ikan kembung yang tidak DISIANG terlebih dahulu sebagai lauk tengahari buat Asfiq."
    hahahaha. lawak gila. tergelak3 baca.

    ReplyDelete
  9. ahahah :D seronok nya ada kakak camtu ;)

    ReplyDelete
  10. yeah..
    kakk lgi memahami..
    kalo abg mmg riuh rendah je rumah..
    de je yg nk di buat bahan..
    hihih
    semoga semua berjalan lancar..

    ReplyDelete
  11. tak boleh tido ke ni
    dah pukul berapa ni??
    siap buat entri kasih sayang...
    sweet la kak liyana dgn kak ena...haha
    biasa ke orang panggil fatin liyana kak 'liyana' ni?

    ReplyDelete
  12. wah..kak maria elena?? sukew2 ^^
    smoga smuanya berjalan lancar (:

    ReplyDelete
  13. So sweet kak Fatin buat entry for future sister-in-law. Sangat comel. Sure kak Maria was like, soooooo soooo terharu. Saya baca pun boleh terharu. Hope everything will goes smoothly as planned on this December, Love both of you. Aww <3

    ReplyDelete
  14. wakakaka lawak la goreng ikan tak bersiang dulu :p best nyeee dapat kakak ipar. kite pon takde kakak ;'(

    ReplyDelete
  15. sis, u're very lucky to have such a awesome person in your life...
    adore u la sis :)
    tak sabar nak tengok pic wedding kak maria...hehe <3 *wink*

    ReplyDelete
  16. untunglah dpt kakak free...hahhaha..:P

    ReplyDelete
  17. comelnyaaaa you guyss ! seriously awak bertuah sangat :)

    ReplyDelete
  18. seronok tengok kak maria dengan FL ^^

    ReplyDelete
  19. abang telah menggoreng ikan kembung yang tidak DISIANG terlebih dahulu sebagai lauk tengahari buat Asfiq.

    ROFL!! sumpah kelakar..

    btw both of u soooooooooooo adorable~

    ReplyDelete
  20. bestnya!! Alhamdulillah..kak Fatin akan dapat menambah jumlah ahli keluarga..memang gila-gilalah korang bergambar betul2 mcm happy family :)

    ReplyDelete
  21. sweet je.. wishing all the best for both of them n oso u dear =)

    neway... part goreng ikan tu sumpah gelak berkali2.. muahaha ...
    tapi at least ade intention untuk bagi adeq die tak lapa kan... =D

    LOL~

    ReplyDelete
  22. semua.comel;) smoga diorg cpt kawin n fatin leh dpt sister:D

    ReplyDelete
  23. pose a lil bit gler2 tp sgt kewl hehe ^_^

    ReplyDelete
  24. Terharu...bace entri ni...ikhlas dr fl..smpi reader btul2 dpt share perasaan nk ade kakak ni..

    ReplyDelete
  25. Congrats for having Sister In Law to be..baru tahu..huhu..Ehh betul ker FL Maria ni pelik..hehe..anyway like her coz tgk gaya beliau yang selamberr

    ReplyDelete
  26. The Top Bloggers' Happy Family.

    ReplyDelete
  27. Love both of U, Asal korang nih comel sangat, Adoi...

    ReplyDelete
  28. wow maria elena . pernah tengok video maria elena dengan abang sis .
    (date with dato) sweet ^^

    ReplyDelete
  29. memang best bila dapat satu kepala...

    boleh share macam2...

    kak fatin pun boleh tambah ahli keluarga jugak ape, bukan abang2 je...

    hewhewhew...

    bila nak tambah the only one menantu lelaki dlm keluarga kak???

    haaaa :P

    ReplyDelete
  30. so sweet sgt entry FL kali ni..sampi akak pn rasa cam nk menangisla! so sweet..dear

    ReplyDelete
  31. insyaallah semoga berkekalan sampai syurga..

    ReplyDelete
  32. seronoknyaaaaaaaaaaaaaaa ^_^ jelez

    ReplyDelete
  33. dua2 sama cantik.... Maria dan Dato sangat2 sepadan la.. :)
    Semoga hubungan yang terjalin akan berkekalan sampai ke akhir hayat dan membawa kebahagiaan sampai ke syurga.. :)

    ReplyDelete
  34. pix first tu si ena cam icon kartun.. hehe.

    ReplyDelete
  35. blh jd geng la tu nt.. so cute both of u..

    ReplyDelete
  36. happy family!semoga Maria dapat jd officially akak utk Fatin ye! :)
    Best ada kakak...

    ReplyDelete
  37. Woowwww....Suprice banget yah dapat calon kak'ipar yg bgitu OMG
    Fatin,kamu cantik banget...
    bahaginaya punya abang yang gagah dan calon kak;ipar yang OMG...
    semoga semua bejalan lancar yah....

    ReplyDelete
  38. awwwhhhh! co cweet!!! i pun dah lama nak tulis pasal kitorang tapi takut plak.. honestly i cant wait to be part of your family =') in sha Allah soon!! love you so much!!!

    ReplyDelete
  39. sedeyynya... betol2 luahan perasaan ni.. :) saya pula xde abg :(

    http://anisnatasha-s.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. InsyaALLAH..semoga k.maria elena kekal abadi b'sama abg FL...amin..sronoknyer dpt kakak camtu kan..heee :)

    ReplyDelete
  41. untunk kakFL dah nak dapat kak ipar..saya belum dapat even abang dah 29..

    ReplyDelete
  42. ouch....
    Sangat happy...
    I pun da only gurlz in da family...
    Kasarnya jgn nak dikata la kan...
    Ngee....

    ReplyDelete
  43. kak fatin dh lme ke knl kak elena ni? nmpk close sgt.. <3

    ReplyDelete
  44. kak fatin dh lme ke kenal kak elena ni?

    ReplyDelete
  45. kite pun the only one flower dalam adik beradik. saya memang takkan dapat kakak sebab takde abang.. hehehe.. jadi dapat adik2 ipar perempuan je.. boleh tak nak kongsi kakak yg fatin akan dapat tu nanti? hehehe..

    ReplyDelete
  46. kite pun the only one bunga dalam adik beradik.. yang lain semuanya boys. n takkan dapat kakak punya sebab takde abg semuanya adik jadi dapat adik perempuan je lah nanti. boleh tak nk kongsi akak dgn fatin? ala kakak yang fatin akan dpt tu... boleh kan? ehhehehe..

    ReplyDelete
  47. Both of u so gojes dear...oso top blogger....awesome...

    ReplyDelete
  48. sweetnya! fatin u'r nice sbb blh tima ahli baru seadanya

    ReplyDelete
  49. sweet together . macam kakak kandung je :>

    ReplyDelete
  50. ahaa sangat comel both of you!

    and sapa sangka kak maria and u di kenali ramai akhirnya akan ada ikatan family. hehe bestla kan mcm tue. :)

    rajin2 sggh la blog kite. ^,^

    ReplyDelete
  51. pix yg 1st tu an, fatinnn cute, comey lottew, aww... x pernah tgk agy fatin wt mimic cmtu.. ! hehe :)

    ReplyDelete
  52. Bestnye dpt kakak kan?I am the eldest, so takkan merasa la dpt kakak...uwaaa!

    ReplyDelete
  53. CONGRAT SBB DA NAK DPT NEW SISTER IN LAW.
    SISTER IN LAW SUDA DPT,HUSBAND IN LAW BILE PLAK.......

    ReplyDelete
  54. pesal aku tgk ko makin xcantik ek?haha.

    ReplyDelete
  55. suka sgt baca blog FL ni....

    Kan besh kalau akak jadi salah seorg ahli keluarga FL.. rasa amat beruntungla sgt2 bila dpt family cam awak... mcm2 ada..

    Semoga berjln dgn lancar pd dis nnti ye..

    ReplyDelete
  56. larhhh,, ada kene mengena ngan maria rupanya FL nih... heee... happy nyeeee.... jeles tgkkkk... :)

    ReplyDelete
  57. congrats..bestnye dh ada tmpt utk berkongsi rasa...hehe

    ReplyDelete
  58. wahh bakal kakak ipar ko kelihatan sgt gila-gila! tambah meriahlah family korang lps ni ^^ eh.. tgh jln2 smbil bloghop. helo! *org ckp helo dlu baru buat ayat. ni terbalik dah haha* :P

    ReplyDelete
  59. kak fatin dgn kak maria the best..daboom! :)

    ReplyDelete
  60. ramainya kakak cik Fatin.... kekadang camni lagi bahagia....

    ReplyDelete
  61. terharu weh baca entry ni.....awl2 gelak sendiri....then,nk nagis lak sorg diri......................

    ReplyDelete
  62. nice....suka letteww dapat sister..hehe :)

    ReplyDelete
  63. bakal suami kak maria tu abg kak fatin ke?Ya ALLAH,baru tau ni.

    ReplyDelete
  64. Sis fatin, kita sama ! Ze only perempuan in siblings . Hihi :D

    ReplyDelete
  65. your sister to be is your best friend, actually! it's beautiful to experience the sister thing. :)btw,
    you all have such friendly smiles. wink wink

    ReplyDelete
  66. Insyallah, moga segalanya dipermudahkan :)

    ReplyDelete
  67. akk maria belajar kat utp kan? sis kita pun duk sini<3..

    ReplyDelete
  68. oWH...SO EXCITEDNTER DIA NK DAPAT kakak. hehehehe

    ReplyDelete
  69. teringin plak nak kawen...and nak kurus cam FL!
    ~just lose 11kg in 2 week
    azamtahunbaru.blogspot.com

    ReplyDelete
  70. Salam adik Fatin, salam perkenalan... Nak minta izin letak link adik kat blog akak ek, kasik halal yer... :)

    ReplyDelete
  71. totally love this post. remind me of my sengal2 sister! ahaha.

    ReplyDelete
  72. totally love this post. remind me of my sengal2 sister. ahaha!

    ReplyDelete
  73. saya yang baca pun serious terharu :)

    ReplyDelete
  74. sy plak anak tunggal lelaki... so, agk bosan bila di rumah... hnya kwn2 je dpt mengilangkan bosan sy... haha...

    ReplyDelete
  75. untuk la, dapat kakak ipar maca ena tu.. fun fun je orang nye..

    ReplyDelete
  76. abg kak fatin pon goreng ikan tak masak? hahaha sama la ngan abg saya. membebel mak aku dibuatnya.

    ReplyDelete
  77. haha. kak fatin sengetness and ngekness :P

    ReplyDelete
  78. =') kak maria tak sabar nk jd keluarga fatin..insyaAllah nt fatin plak kawen kan =) such a big family ever

    ReplyDelete
  79. Terserlah keterujaan FL, haha. Kira okay lah FL ada abang.. Kita kakak abang pun tak ada. Ada adik dua orang je haa :)

    ReplyDelete
  80. ada kakak sgt best!! boleh bertumbuk pastu bila dah baik semula boleh borak mcm kwn baik semula.haha...

    ReplyDelete
  81. best kan ada kakak?hope sgt saya pun ada kakak juga tp syg saya telah dilahirkan sbg anak sulung...tak berabang tak berkakak..hehehhee... apa pun saya sgt suka ikut blog nih.keep it up!

    ReplyDelete
  82. "...Abang pula, seakan-akan tidak praktikal. Beliau hanya tahu membuat lawak, membahan, melauk dan menganjing, selain bermain futsal di tengah malam yang hening. ..."

    Hahaha, oi, saya s'org abang ok... :)

    ReplyDelete
  83. ok sumpah kelakar!!
    ikan goreng tanpa siang! haha.
    mane mane pekedai can apply that utk nmpkkan ikan anda themokk. *bahse myspace gittew. ahaks!

    ok. smoga kalian diberkati allah ye! happy familyyy :D :)

    ReplyDelete
  84. you are beautiful, beautiful, beautiful
    kamu cantik cantik dari hatimu :))


    http://hijabfashionmagazine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  85. oh gambar dengan penumpang korea dan diletakkan sebagai banner. the new way to show off eh?

    ReplyDelete
  86. bestnya boleh jadik kakak and geng nanti....

    seronoknyaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  87. Salam FL.. Bestnye dpt sister yg sggup senang sama2..
    Nk tanye cikit, FL kn student, model, and also blogger. Mcm mane u spend time tuk wat byk job in 1time?. Jadual u kn full, dlm class mcm mane u nk ingt ape yg diajar? Bg la tips cikit.. U ambil supplement utk kuatkn ingatan ke or anything else?

    ReplyDelete
  88. Hi liyana enjoy your blog.

    Can i ask you? macam mana nak advertise my blog here and my very good ebook to you and your reader.

    http://saufikarim.com

    bes kalo dpt reply drpd cik liyana yang comei molek ni
    Thanks.

    ReplyDelete
  89. FL bila lak nak engage?? hehe..

    jemput singgah blog phat ek

    http://phatthegreat.blogspot.com/2012/05/tanda-tanda-positif-anak-papa.html

    tq

    ReplyDelete
  90. hai fatin :) seronok sgt kan ada sister,boleh share everything,kongsi stori,late night chat,tukar pendapat,shopping.Kalau free boleh visit my blog ya sweety.Thanks <3

    http://manaadasayasukaawak.blogspot.com/

    ReplyDelete
  91. very funny lah muka ur sister...

    btw, feel free follow my blog k
    //asshaari.blogspot.com

    ReplyDelete
  92. salam gan ...
    menghadiahkan Pujian kepada orang di sekitar adalah awal investasi Kebahagiaan Anda...
    di tunggu kunjungan balik.nya gan !

    ReplyDelete
  93. wah.maria elena ni bukan ke yang suka buat video tu?

    ReplyDelete
  94. Hi fatin,may i know where did you buy the purple kaftan for the engagement ceremony?tq

    ReplyDelete
  95. aish x sangkenye dua2 feymes lak tu dalam dunia blog n vlog..hik3

    ReplyDelete
  96. eh? Dato' bf kak maria tu abg FL? what a world. :D selalu blogwalking kt blog kak maria and selalu jugak lah dia mentions ttg dato dato ni. Weww. Baru tau . :)

    ReplyDelete
  97. eh? Dato' tu abg fl eyh? What a world. Selalu jugak blogwalking kak maria elena pny blog dgn vlog. Kak maria selalu mention pasal dato dato ni. So he's ur brother? :) bestnyaaa. .

    ReplyDelete
  98. Hye kak FL..sy sgt suka bc blog akak..sy da bce blog dr awal hgga la skang..skang sy da ad blog sndri..sy arap kak FL sudi follow blog sy:)

    ReplyDelete
  99. kak maria tu sis in law kak fatin ka??
    *sungguh menarik:))

    ReplyDelete
  100. makanan kat gmbar pertama paling menarik perhatian../hehehe

    ReplyDelete
  101. sukenye tgok kak FL dgn kak maria :D

    ReplyDelete
  102. pelik memang pelik. baru hari ni tau maria elena will be ur sister in law. erkkk. !HAHAHA

    ReplyDelete
  103. sweet seyh.....

    ReplyDelete
  104. Fatin and Maria : I love u both! Is it co-incidence? I am friend of Maria since standard 4 and i just met fatin last month. Siratullrahim yang berpanjangan. :)

    xoxo!

    www.rabiatuladawiyah.com

    ReplyDelete
  105. lawak tang, abg FL goreng ikan tanpa disiang & diberikan kpd asfiq.. pastu asfiq balun selambe je ke ikan tu???

    ReplyDelete
  106. lawak giler tang abg FL goreng ikan kembung tanpa disiang & bagi asfiq makan..abihtu asfiq balun selamber je ke ikan tu????

    ReplyDelete
  107. larr , tunang sis Maria rupanya abang sis fatin . baru tau . heee :)

    ReplyDelete
  108. maghia and fatin are two gorgeous woman okayh!

    ReplyDelete
  109. https://www.youtube.com/watch?v=2uSTtcs2L5c&feature=youtube_gdata_player if u happen to check your blog miss fatin. Please check this video out. Esp for you. thanks!

    ReplyDelete
  110. cutee =)
    saya follow awk. sila la follow saya jgk ek =)

    ReplyDelete
  111. kak kak.. kite daa cri blog akak lme dahh but now bru jumpe cute giler seyhh... akak folow la itew balik... wahhh ade maria elena cute cute ...krim salam erk...

    ReplyDelete
  112. saye doakan agar kamu semua akan jadi sebuah keluarga yang bahagia dunia akhirat..

    amin... :)

    ReplyDelete
  113. meriah sakan hangpa semua
    hahaahaa

    ReplyDelete
  114. Sangat, sangat, sangat sporting.
    Love all the pics! hehe.
    Congrats to them, semoga bahagia dunia sehingga akhirat :)

    http://ayezisawesome.blogspot.com

    ReplyDelete
  115. haaa! comelnye semua :)
    suke suke :)
    lya (Y) post ni!

    ReplyDelete
  116. berbagai kata kata motivasi gan
    Sahabat adalah mereka yg tahu semua kekuranganmu, namun tetap memilih bersamamu ketika orang lain meninggalkanmu.
    semoga bermanfaat dan di terima yah , :D
    salam kenal dan sukses selalu dah

    ReplyDelete
  117. hi akak gojess..
    bru tgk akak kat NLKO kt utube :D

    ReplyDelete
  118. hi akak gojess..
    bru tgk akak kat NLKO kt utube :D

    ReplyDelete
  119. ngeheheh okay seronok geela! :D

    ReplyDelete
  120. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  121. What the minute! I'am very shock that Maria Elena is your future sis inlaw? It's awesome , seriously when got two famous blogger in the family. Wohoo! So, i want request one brother famous blogger jugak! Haha

    ReplyDelete
  122. haha,
    adek tunang k.maria rupenye... :)

    ReplyDelete
  123. Hye Fatin liyana , once i've read all of ur blog ... everything are so marvellous .... I'm so speechless ,

    actually, my cousin's wife, who encouraged me to read this lovely blog cuz for her , you the best creative blogger that she ever met and till now , i still enjoy for reading ur blog ....

    Well done gorgeous ....

    ReplyDelete
  124. they really sweet together! alhamdulillah bestnya dapat kakak ipar yg sekepala! :)

    ReplyDelete
  125. hiiii.. i have 2 sisters at home :)))) wanna join?

    http://jasminehilwa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  126. Semoga semuanya berjalan dengan baik. Semoga berbahagia bersama kakak baru ;)

    ReplyDelete
  127. follow back :)
    http://aqilah-abdullah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  128. ouhh gojesss kak fatin :) love it n yeah i'm fatin :)

    ReplyDelete
  129. you both(u and maria) are so lucky to have eachother! there's always nice to hv a sister for heart-2-heart talk. but i pulak xde abg n i hv no idea cmne life with an older brother would be like ;p

    wtr it is, i wish u all the best in d world for u n ur new additional fam ;)

    ReplyDelete
  130. akak,,maria elena dah privatekan blog dia ke,,sedey..nak bca...

    ReplyDelete
  131. fatin liyana yg gorjes ...
    suka blog awak

    ReplyDelete
  132. wahhh dpt tgok fatin liyana kat nasi lemak kopi o cantiknyer die...fizo xamik ker nom fom

    ReplyDelete
  133. lepas baca entri ni, baru perasan takde kakak jugak. hehe... u ni lawa lah kak Fatin!

    ReplyDelete
  134. waiting 4 da next entry,.hee..k.maria n k.fatin mcm sister btl2 lah..xmcm bkl k.ipar n adik ipar..kmceng btl=)

    ReplyDelete
  135. As salam. Mmg best ad kakak or adik perempuan. it's like she's your best friend despite your other bffs, no offense bffs. hehe because you share everythin with her and always get each others back. yela, kalau dgn kwn2 kena tunggu jumpa baru bleh cerita byk. dgn abg plak lain gender taleh gak nak share semua kan. but with your sis mmg anytime anywhere anything. sy kakak dan ada adik perempuan and we both are really close. cumanya kalau dah kawen nt sedih la kot sbb restricted sket kan. hehe anyway congrats FL! and am happy for you! :)

    ReplyDelete
  136. best giler ada kakak yg satu kepala..
    perghh gempak gempita bila bersatu..

    ReplyDelete
  137. wowww..gler kentang ramai org komen blog fatin liyana!!u r so damn like the celebrity la..anyway, best of luck on ur exciting life!ganbattene!

    visit me at http://cikerza.blogspot.com

    ReplyDelete
  138. Blog akak diperkenalkan oleh ayah..
    Dia rajin la baca.. And bila saya baca sekarang sudah jatuh cinta... Jemput la datang ke my blog...

    ReplyDelete
  139. owh hebat akak n bkal adik ipo due2 femes hihihihihi sweet2

    ReplyDelete
  140. Saya tertunggu-tunggu bila agaknya Fatin Liana nak update blog??

    Setiap kali saya melawat blog Fatin Liyana.. saya dapati masih memaparkan artikel yang sama..

    Saya tak sabar untuk menunggu entri selanjutnya..

    TQ

    Jom join segmen klik like/share dan menang wang tunai (klik di sini)

    ReplyDelete
  141. kalau cm tu,kak ena tu sis akak! omg! hoho.don't believe it!!

    ReplyDelete
  142. eh! atau sye silap nie! hak3!tk ikut perkmbangan.

    ReplyDelete
  143. bestnye dapat kakak baru yg pelik..saye nak gak tapi saye xde abang.. ;(

    check out my blog, ade voucher untuk followers bertuah.. :)
    nak beli brooch untuk hari raya?
    http://broochforqueens.blogspot.com/2012/06/gift-voucher-for-1st-50th-followers.html

    ReplyDelete
  144. jadi la dari xder langsung..abg xmau tambah lg ka?

    ReplyDelete
  145. ur future sis in law ni sebijik muka cam my friend..namanya Adilah Baharuddin..agak2 kalau nanti ade pertandingan muka seiras ke ape leh le ajak my friend tu enter the contest..hahah!!

    ReplyDelete
  146. asfirdaus ni dlu sekolah STJ kat pilah kan? my senior =)

    ReplyDelete
  147. Untunglah dapat kakak baru. :D
    Tahniah kpd abang & kakak ipar.
    *HAPPY FAMILY*

    ReplyDelete
  148. I love the purple caftan! serious lawa.

    Visit my blog klu ada masa :D

    http://shazanaquerida.blogspot.com/

    ReplyDelete
  149. both of you are blessed n always have a good times.....i wish can meet once...!! heheh

    ReplyDelete
  150. both of you sgt mix up together... hope can see uolss around soon...~~

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...