Wednesday, October 26, 2011

Budget Singapore Trip - Part 2

Assalamualaikum =)

Yeah kembali kita kepada part 2. Thanks kepada sesiapa yang sudi menunggu teehee. Pada sesiapa yang tanya USS ni best ke tak, my advice is, USS ini best untuk mereka yang suka bergambar. Sebab diorang ada setting Hollywood, NewYork, Madagascar, Far Far Away, Egypt & Jurassic Park. So rugilah kalau tak bawak camera or bawak camera tapi malu nak tangkap gambar. What's so cool about USS is, you are allowed to take pictures everywhere, anywhere and any time - but certain places like The Monster Show requires you to use no flash.


Inilah lambang hikmat Universal Studio. Semua jakun(s) from all over the world nak tangkap gambar kat sini. Termasuklah dua perempuan diatas.


 Wall of Fame dude ! 


Now we were in Hollywood. There's one diner called Mel's. Tak taulah kalau Mel's Drive in betul-betul wujud or pernah appear dalam mana-mana movie. Seriously, when you got into Mel's, korang akan rasa macam kat US. Minus the asian customers. LOL


The guys from Mel's. They can really sing ! 

Tadaa inilah Hollywood street. Best sangat ! Semua bangunan cantik gila =)


Souvenirs of Marilyn Monroe. I always adore her beauty ! Rasa macam nak beli satu souvenirs tapi overprice la bagi traveller macam aku ni =')


But I was lucky to find 'Marilyn Monroe' on the street ! Gorgeous! Dalam skirt dia ada kipas kot, sebab tu walaupun takde angin tapi skirt dia berterbangan sampai baju aku pon terbabit sekali. I wonder the real Marilyn pon ada kipas ke dalam skirt dia?


Woody Woodpecker ni dah boleh join kitorang. Baju dan muka dia sama colourful macam tudung kitorang.


It's Audrey Hepburn. That's why I got that look on my face. (Trying hard to imitate Audrey)


Sesiapa yang nak menang Oscar boleh la datang ke sini. Now everybody can win haha !


 Do you know Betty Boop? Dah lama cartoon ni, dari zaman popeye kot. Tapi dia still evergreen tau.


I queued up for a sometime just for a photo with her. But I just hated her hair. Tak sama pon macam Betty Boop's hair. Sedih a macam ni.


We love KungFu Panda


Sampai hati boyfriend I curang dengan bestfwen I sendiri. Menci you abang Franky! (adapted from Frankenstein


Ok rollercoasters ini sangat menyeramkan. I love the blue one but I hate the red one. Actually dua-dua pon thrill tapi yang blue tu better kot. Adrenaline aku bukan rush lagi dah tapi turbulence. Gila nak mampos. Kitorang naik rollercoaster ni masa hujan tau. Haaaa epic gila. Bertarung nyawa nak habiskan ride ni. No I dont want to talk about it anymore. I dont want. I dont want.


Ok now we were in New York City ! Serious feeling Gossip Girl tau hikhik. Belakang tu National Library. Bangunan dia banyak tangga so boleh makan yogurt and bergossip kat situ. Bimbo.



Lights, Camera, Action! Ini adalah show dimana Steven Spielberg akan tunjuk setting dia mengarah. Best gila. I dont know how to explain but you just got to try it yourself !



Inilah set dia mengarah. Nampak macam bodoh jer. Tapi ha kau, boat yang atas bumbung tu terhempas ke air, hujan ribut, set terbakar, tingkap pecah, air berapi. Memang realistik. Dengan sound effect dia lagi. Cool habis.



 New York lepas Godzilla datang menyerang. Kot.


MAN-HAT-EN. XOXO Gossip Girl (suara berbisik)


Comel sangat kedai ni !! Walaupun dia jual sayur je. Ni yang rasa nak jadi vegetarian ni supaya tiap-tiap hari boleh singgah kedai ni.


 Ada free street dance show. Masa ni suma orang move to the beat bajet Nigga. LOL


We're in Egypt with Imothep. Seksyynyee iee *wink wink* Kitorang pon ada tangkap gambar dengan Cleopatra tau.


 Tak kenal lah siapa ni. Main tumbuk je kann. Anyway, rollercoaster kat Egypt ni best. Dia indoor and gelap. Tak nampak apa-apa tapi dia punya gila tu hanya Allah dan CCTV yang tahu.


Welcome to FAR FAR AWAY! Ini adalah istana Shrek. Tapi sebab ramai gila kanak-kanak suka Shrek, so susah nak tangkap gambar dengan dia. Aku terpaksa beralah walaupun mukaku babyface. PANGG.


Same tak same tak? Hee. Actually souvenirs dalam castle ni tak mahal, kalau ikot SGD la. Tapi bila convert jadi MYR jadi mahal. Geram je tau. Anyway, dekat FAR FAR AWAY ni, kitorang naik lagi satu rollercoaster. Nampak macam bangang tapi jangan pandang sebelah mata beb. Kat FFA ni tak banyak rides untuk adult. Untuk kids banyaklah contoh macam Donkey show- Sing Along With Donkey. Nak pulak aku ikot Donkey nyanyi ?


Lepas tu kitorang naik lagi satu rollercoaster kat Jurassic Park. Dia macam hanging lah. Best! Gayat skit sebab view sume pokok-pokok / hutan kann. Oh ye, tahukah anda, binatang di atas adalah real? Aku tak taulah dia ni dinasour breed ke apa, tapi dorang buat genetic match gitu. Dia bergerak-gerak dan keluarkan suara!


Last but not least, Madagascar ! Suitable for kids jugak. Nothing much here or maybe I didn't bother to explore whats in here. It was raining heavily at that time. So kitorang naik indoor boat. Dalam tu ada watak-watak Madagascar tengah menyanyi dan menari. Blehhh mengantuk.


Sebab tegar, maka beli raincoat yang berharga SGD 2 pastu sambung main rides dalam hujan.


 Sebelum pulang, tinggalkan jejak dulu ! Ini tulisan Datin, sebab tu nama dia kat atas haha.


Overall USS ni best ! Bagi aku USS ni lagi best sebab pergi dengan bestfrenz. Nak suruh Asfirdaus & Asfarhan tangkapkan gambar dengan Marilyn Monroe? Memang tak. Nak ajak Asfiq naik rollercoaster? Mesti dia nak sing along dengan donkey. T___T

Kalau korang nak pergi USS, better pergi weekdays. Kalau boleh avoid peak hours such as school holidays and weekends sebab terlalu ramai manusia. Nanti bukan sahaja ticket sold out kalau korang walk in customers, malah korang akan habiskan masa beratur je. USS bukak pukul 9 pagi until 7 petang. Jadi, datanglah awal dan naik rides yang famous dulu. Maskot-maskot tu biasa dia keluar dalam tengahari tapi paling banyak petang dalam pukul 3 camtu. Masa tu baru pergi kejar dan tangkap gambar dengan diorang sampai lebam hehe.

p/s: Perasan tak inner aku mula-mula pink pastu hitam? Yess sebab ujan lebat maka inner pink tu basah haha. Gambar pula aku arrange tak ikot turutan. Bukanlah bermaksud kejap aku tukar inner pink, pastu tukar hitam, pastu pink pastu hitam. Orang gila pon depress tau.

Thank you for reading this entry !

184 comments:

fathiah said...

perghhhh.. best nye... bile ak nak p jejak kaki ke sane nih.. huahua

nurul hidayyah ♥♥ said...

seronoknye dapat pergi spore.:)
adore youu.(:

Diyana Ali said...

best nya bejalan dan snap picture. yeheee :))

www.dunialandax.com said...

Thanks for syaring FL =)

p/s: iloveu!HAHAHAHHAHAH

www.dunialandax.com said...

Thanks for syaring FL =)

p/s: iloveu!HAHAHAHHAHAH

naf. said...

perasan inner pink tukar ngan hitam. #waa stalker habis nih hihi :*

teeha said...

wahhhh , bestnyeee. nak pegi jugak ahh one day :0


eh ehh , tudung FL bertukar , heee

Dilakochan said...

Kita sukaaa gila bettlestargalactica!!

Mengujiiiii sungguh!

Turun2 merah padam muka! :D

http://dilakochan.blogspot.com/2011/05/universal-studio-neva-let-you-down-baby.html

Share pengalaman pegi USS !

n a d e a said...

bila fatin kata tukar inner baru perasan.. n i noticed that bunga kat kepala n ur necklace pun dah takde certain gambar. HAHAHA

best ! dec nak pergi uss jugak ;)

PinKy MoMMa said...

nak pergi jugak nanti..tapi rasanyer naik bas je lar dari danga bay huhu..lebih jimat kot FL ;)

pssstt membajet slagi mungkin uhuhu..

Ayeem Jemain said...

aku passport pon takde

Diyana said...

waaaaaaaaaaaaaa best gila holiday dengan bestfriend

Syieda_Joy™ said...

bestnye...!! nak kumpul duit g sane la...

NOR ERNA SHAFIQAH said...

ouw,,besnye kak fatin....

yuna icha said...

kalo pegi ngn bofren best x?. hahahha... nicee pictures btw..!

AsyRaF is VeRy HumBLe said...

serious nampak best! :)

starzieti said...

bestnye !! :D nak pegi singapore jugak tapi ongkosnya nggak cukup lagik. :(

티라 said...

OMG ! I DREAM OF BEING THERE. SO MUCH FUN !!

M!z PuRpLe said...

waa. best nyee :) nak pegi jugak <3 aww.aww.aww.

farahin :) said...

best nyaa ! coolio giless ;)

miss ninie pinky said...

comel nye kak fatin....^^

rerehalim said...

hebat gile inner bertukar:B

btw,rambut betty boop mcm letak labah2 kat ats kepala -__-"

Nur Husna said...

patin liyana cunnnnnn!

khainisa said...

Seronoknya kak fatin dpt visit singapore. ;DDD

Jαnnαhツ said...

fatin liyana yang comey...

NORLIANA AHMAD FUAD said...

sis..bleh tau bajet sume bpe??:):)

Korean Style Online said...

Teringin nak pergi jugak...will definitely go someday..tp mesti nk take pictures cantik2 mcm FL, pegi lepak kat blog saya dptkan baju yg cantik2 dN comel2 korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day everyone!

Nikisa Izas said...

terbaik:)

dyah16 ! said...

yeaahhh. baru pergi semalam. err. best gila okay. yg dlm mummy tu plg mencabar. hik3.

:D

m0sHiE~ said...

wowowow. besh giler siot, nak pegi jugak!!

Nessa Sierra said...

jealous :-O

Arif Aiman said...

teringin pulak nak pergi ==''

Izlyn Qistina said...

Gila kentang kak atin naik galatic tu .. HUHU kita tak naik pun sebab takut gila tengok orang menjerit pun dah macam nak cabut nyawa

アヌム ちゃん said...

nice pic.uss tak pernah pergi..usj pernah la pegi (us japan) tapi time tu krismas ramai gila org..xsempat nk explore semua..huhu..kecewa betul..kena pegi lg la nnt..huhuu..yg inner tu x prasan mula2..dh ckp kt bwh bru perasan..mmg sesuai la inner tu dgn muka fatin..cun2 je..mana nak beli ehhhh..nak gkk..huhuu

YNA said...

tu yg akak perasan dari td tgk gmbr atin.. awat la iner kejap pink kejap itam.. mau pengsan klu betol2 tukar cmm nie, ahaha..


akak terasa nak pergi skrg jugak bc entri nie..

Mira Amirudin said...

bestnya...smpai lg situ..huhu

misya mialen said...

salam fatin;D wah..bestnya jalan2 di singapore.gambar awak dan datin tu bt rasa nak pegi hari ni juga.;D

marjeena said...

wahh!

♫ Ct Hajar ♫ said...

b.e.s.t nye .... :D

♫ Ct Hajar ♫ said...

ha satu lagi bunga colour beige kat


tudung fl pon dah hilang hekhekhek


:D

❥❤❥❤❥♥ NiaAriffin ❥❤❥❤❥♥ said...

wahh best giler ko g fatin...=)

Liya Laa said...

Aku pun baru nak cakap gile ke hape FL tukar2 inner. LOL

Aida Azryn said...

whoa! kungfu panda pun hade? <3.<3

syafinajohari said...

mmg nmpk mcm main tkr2 inner tgh jalan... pink... itam... pink... itam... haha...

IZNIE MEI said...

rasa nk pergi sana membuak-buak titibe..

waaaaa besttttnyeee.. jeles!

hazanis said...

best nya...korang berdua memang cantik..:)

hazanis said...

best nya...korang berdua memang cantik..:)

NURI said...

terbaik lah ! suka fatin story sume2ni details lg tu..hehe...mesti penat update..nnt update lg taw~!!
thx for all info yg mmg berguna sgt2 tu...hehehe...syg fatin =)

tieha ismail said...

okay, i was so jelous...phewwww~

Norlida Ramli said...

pergh..bestnya tgk gambar2 FL nih!
nk kena g gak ni..nmpk syok!

Ati Masrif said...

sooo kiutt..

no wonder sat hitam
sat pink...hehe~

lama betui tak balik singapore
sejak dah jadi org msia ni

kak ati luv malaysia :)

El-Janna said...

haha best giler la mcm ni .. kos berape tu kak fatin oiii

tu la td inner pink pastu itam lak. datin maintain je.. huhuk

faizulosman said...

tak payah g jauh2... kat singapore pn semua ad... hihi...

faizulosman said...

tak payah g jauh2... kat singapore pn semua ad... hihi...

Meya Lolipop ♥ said...

bestnya dapat g Singapore. Haiz g ngn akak FL lagi best ni. Hee comel je. Bawak inner spare eh?? Cam tahu tahu je nk hujan. Btw cantik giloss gambar, tempat n modelnya ^^

Meya Lolipop ♥ said...

bestnya dapat g Singapore. Haiz g ngn akak FL lagi best ni. Hee comel je. Bawak inner spare eh?? Cam tahu tahu je nk hujan. Btw cantik giloss gambar, tempat n modelnya ^^

Meya Lolipop ♥ said...

bestnya dapat g Singapore. Haiz g ngn akak FL lagi best ni. Hee comel je. Bawak inner spare eh?? Cam tahu tahu je nk hujan. Btw cantik giloss gambar, tempat n modelnya ^^

Wunny's said...

wah...byknyer bende kt UUS skrg nih..org g thun lepas besew je2 lgik..tp roller kt mummy plg tkott!!kan3 k faten~ =)

DaYaH JeLitA said...

beshhhnyaaaa.....nak itotttttt

syima harun said...

wah seronoknya. jeles :)

teh o beng said...

beh nyaa g jenjalan!!hehe..

i mention ur blog here..singgah le kalo sudi :)

http://tehfatihah.blogspot.com/2011/10/camna-fatin-liyanalyssa-faizureenyuyu.html

lynda said...

bestnye. untung fatin dapat g :)

~tRah~ said...

wah!walaupun blm pernah m'jejakkn kaki d S'pore,tp rsa b'syukur n seronok time tgk2 pics2 kak...tQ kak..^^
~tQ jg coz bg advice utk p USS nie..hope 1 day dpt la p sna..

p/s: len kli klo kak p melancong,bwa la sy sekali...hehe..<3

idzyan ismail said...

eh! aku pun pergi uss on that date! kalo x leh aku amek gmbr maskot FL!hahahaha :)

suzyana naim said...

waaaaaa .... @_@ teringin n pegi jugak

Teacher Koko said...

just love all the pics fatin!

cikumi_violet said...

untunglaa dpt pegi..huhu..bla la dpt jejal kaki kt sna plak..

Aimi Farhana said...

best! teringin larr ^___~

DAYG ♥ said...

wahhh! bestttttttttttttttttt!

all of ur pics superrrr ohseemmmmm!

kusiberjalan said...

suke giler ngan ayat ni... hehehe!

"Gambar pula aku arrange tak ikot turutan. Bukanlah bermaksud kejap aku tukar inner pink, pastu tukar hitam, pastu pink pastu hitam. Orang gila pon depress tau."

penat gelak sebab kelakar huhhuhuhu

hanabunga said...

Aah tu la.Hana pun perasan inner tudung FL kaler pink dgn hitam.Hee bawak spare lah ni. :) Bestlah USS.rasa cam nak pergi aje :)

hanani said...

seronok kalao pergi dgn kengkawan. happy aje. perasan gak inner hitam n pink tu. Nasib ada bawa spare ek.. :)

Jom baca ni :Cikgu Apa-Apa Ajer..Semua Bisa Diatur..

Jom baca ni :Cover Nona November 2011..Cantiknya Datin Norjuma dan Neelofa ni

dimikun said...

best nya. tp baru dlm perancangan nak pg. mntak2 lah jd. hihi. eyh. bunga pon dah tada. layu dek hujan. tp FL tetap cntik. :p

Atikah Adnan said...

Will definitely go to USS Singapore one day! Tiket dia much cheaper than USS's in US tp ride mcm lebih kurang je.

MisS HoNeY said...

waaa..best nya.nie yg nk kumpul duit g sana..

Ana Faryana said...

tulis la entri pasal bajet vacation ni..

nak juga jalan2 macam FL..

Syazwan Che Deraman said...

seronaknya ekau ;)

✿ pink velvet ✿ said...

bestnyer, huhu~
menjelez je baca entry ni...rase membuak2 mau pegi :(

Fatin Liyana said...

haha perasan jugak korang kan? bagus! kalau nak naik rollercoaster, memang takleh pakai accesories. so kte pon cabutlah rantai tu hee.

kte masuk USS ni dengan harga SGD 66. korang datanglah juga =)

Budak Chomot said...

Haha baru nak tegur pasal inner tadi. Ingatkan mata gwa yang rosak LOL

yasmin said...

bestnyaaaXD lain kali i can be your tour guide if you ever come down to Singapore again! lol tetibe je. um really nice pictures. you two sure had a hell lot of funn =) and your top tu, where did you get it? :D its adorable!

Schajar McFlurry said...

universal studio sangat besh! ari tu pun pegi skali... and tinggal kat hougang ave 3 jugak.. umah makcik kat sane.. nice experient rite =)

dzafira said...

Fatin Liyana tersangatlah cantik...... :D

onie said...

FL! bestnya....roller coaster ?tak hingin dah naik,haha

Cik Ieyraa said...

FL lawaaaaa :)

NinaAz said...

sis, nape pic atas tu u pakai iner itam pink? main tukar2 ek..comel~

cujen said...

rollercoster yang biru tu memang menakutkan....kitaorg pegi hari tu pun tak naik sebab takut sangat..terbayang citer final destination...

tp yang the mummy punya rollercoster tu best gile!! naik sampai dua kali...heheheh...

pergi berdua je ke?

Anonymous said...

>gurlz 88< : hai fatin liyana....
bleh x i nak tahu brape tket utk msuk ke unvrsal studios..n how much u spend utk ke sane...tgok gmbar2 u teruja rasenyer nak g.....huhuhuhuhuhu

bella hamzah said...

wah seronok ye fatin g uss u have alot of fun.. heheh bila la den nak g sana.. hehe

farra8979 said...

yeay!!! thanks for d info. insyaallah nak pegi end of nov..

man yusoef said...

wohoooo..dah dekat dgn sgapore ni...jgn lepaskan peluang kemasaan nih

Billa.Bel said...

bestnya !:D

Anif Abdullah| AA said...

seronoknya dia..huhu

terujo den nak poyi ke sano nanti weh..

hafiz hafizol said...

wOah...

kembatolo™ said...

ok gambar main tumbuk2 tu sumpah comel. kbaii ;)

Juliet_iRa~" said...

cameraholic mmg best la g USS..
i y x cameraholic pon jd camtu bila g sn..haha..;p....i dpt snap pic ngan shrek..mmg byk maskot n kena tunggu turn..snow white pon ada..

pss : xtgk show y ada bom2 tu??pastu ada org splash air kat penonton??best..hee...shrek 4D tgk??heee..i tgk show donkey sing tu tau..haha..lawak..sbb we all msuk semua..just xnaik roller coaster y panjang gle tu..huuu

♥ tiah ♥ said...

nak pegi! jugakkkk! :)

sabrina azhar said...

woww...best nye boleh snap bnyak2...

~*Ice Maiden*~ said...

woa~
Kak Liyana.. sy org Singapore pun blum sempat2 g sne.. Hee~ I've seen photos from my friends before tpyy akak nye lgyy style kott.. hee~ kalau akak ckp nk g SG bole syy bwk pusing2.. =p

NURUL QURATTUL AINI =Ɖ said...

mmg best bace entry ni.. bace je dah rase mcm turut serta menjelajah ke singapore. huhuu.. gambar tumbuk2 tu sgt lah kitu, then kedai sayur tu, kedai sayur tu mmg comel tp comel lg kak fatin ..

Anonymous said...

kenape semua girl cakap fatin liyana ni cantik ha? sebagai kacamata lelaki, aku rasa biasa je. tapi best bai uss ni!peace no war

Anonymous said...

akak, nak tanya, akak dengan hafiz tu still ade ape2 lagi ke? tengok post akak dulu2, swit tu :)

Anonymous said...

i tetiba nak suruh u buat entry bout pertunangan between ur bro n maria elena.... bleh kan fatin?

Cik tikah said...

bestnya g jalan jalan. best best best!!!!

Abu Huzaifah said...

tak pernah pegi singapore... =..="

DaTiN PrinCEss EyRa said...

bestnya...FL maintain cute...ahakz

- shamimie - said...

best! best! best!

cik wanie Lovela (CWL) said...

huhuhu....FATIN AWAK GILA COOL...GAMBA2 SEMUA COMEI...!

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

Tak tahu pulak kat Singapore pun ada Universal Studio. Wahh, best gila. Singapore dekat sikit kalau nak pergi.

LiYaNa.MaZLaN said...

haah.. bila fatin bgtau, baru perasan inner tu.. hehehe..

knp rmbt betty boop's fake macam de ketam atas rmbt dia? hehehe...

♥ shaheizny ma ♥ said...

PERRGGHHH.. BESTNYEE!!

rarizzar said...

sangat best kan! u buat i rindu dgn USS.. rindu Monster Rock!

Cik Kamoo said...

bestnye!! terus plan nak pergi....


Fatin Liyana shantek!!!

Pipeco said...

wow...jelez nye...nk kne g jgk ar...

Pipeco said...

wow...jelez nye...nk kne g jgk ar...

princess ayu said...

apapapun fatin tetap comel...

Anonymous said...

nice pictures <3

LittleGurl said...

alah sayang! rambut betty boop dah macam tanduk setan. uwaaaaaaaaaa

.nana. said...

aaaaaaa cantik cantik! tp part last mmg terbaek! hahaha! love you FL! xoxo

miss inna said...

inna suka tgok bj kak fatin...lawa la..

anyway, inna tetiba nak g USS nie bila da tgok pic kak FL dlm entry nie...absolutely interesting! ^^

sniffa93_aznil4eva said...

sekejap pink, pastu hitam, pastu pink pastu hitam. haha boleh pulak terperasan.

bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D

mizz^lady^muack said...

hahahaha..baru tertanya2 dalam hati...camne inner pink tetibe hitam tetibe pink balik...gaagaga....upenyer...jawapan dye ade kat last n3....

khairul akmal bin azman said...

org nogori mmg comel2.

tini ein said...
This comment has been removed by the author.
Awatif Azizi said...

bestnya pg USS...

btw FL is the best laa...

Anati Zahraa said...

Serious seronok. Kitorang pergi dalam bulan ni jugak. Happening habis ! :D

Anonymous said...

atin yang merah tu beg ape?? beg plastik ke?? gile cool gi USS pakai beg plastik je.. haha.. btw atin mmg comel!! :))

cik lulu said...

FL , brapa ticket g USS n bajet skali ? smangat nk kumpul duit ni ^^

Anonymous said...

SGD66 tu utk keseluruhan ke FL ?

MamaAiman said...

boleh dijadikan panduan! tingin sagt nak g bawak anak kecik hehe..tq2 sebab bg idea ;)

Nurul Faezah said...

Cantik sgt2~ ^^,

cheq kiera said...

FL agk2 bnyak bajet u kuar hehe coz my friends n i pn rncg nk g sne gk but just for 1 day

fiqaliqa said...

wah. bez gila ni. mcm tak cukup je sehari kat situ eh ?

ecaca said...

dik, mana beli baju ni ye.. cantek..

Alisha Malaysian Trendy Hijab Boutique said...

hehehhe. pernah pergi jugak nie universal studio. tapi masa tue rollercoaster tak bukak lagi, emm kempunan nak maen.

love.happen said...

hahaha..dh pegi, tp tak pernah nye nk upload gmbr...sy mmg amat PEMALAS..huhuh..btw, ada character kt egypt tu, i guess scorpion king (lakonan the rock - dr segi dressing dia)..yg kata imhotep tu, rsnya tu tentera ANUBIS dr cite scorpion king jugak ;) roller coaster kt galactica tu mmg d best la..waiting for 45 minutes on Q, naiknye tak smpi 1 minit..haahaha....tp awesome..
d best part of USS, steven spielberg pnya set..btol2 real kan..bot terhempas, no wonder la dia warning smpn SLR dlm beg sbb sy juz nice je kt tepi boat tu..ampeh..hahaha

yuyu said...

SGD66 tu convert duit malaysia dlm rm180..itu hanya untuk tiket masuk sj tp anda boleh main semua permainan dlm USS..kalu malas nk q, anda boleh beli express pass berharga SGD30..kalu nak masuk USS, bw air & mknn sndri sbb makanan halal susah nak cari..total saya backpack ke singapore dlm 1k malaysia..

Anonymous said...

FL... ketne beli inner tue...???? nampak lawa & trak bebuluu... tengkiu..

Anonymous said...

FL... ketne beli inner tue...???? nampak lawa & trak bebuluu... tengkiu..

.ain. said...

bestnyeeeeee dapat g holiday.

jeles2 >.<'

MiMiEy :) said...

wah, seronok gila.

nak pergi nak pergi.

hahaha

raje carl said...

nih yg rasa macam nak pergii .. ^^

Cik Eka said...

fuhh sumpah tengok jer pun best atin oiiiiii

lepas ni nak kumpul duit lepastu nak kesana..hahahahaha

tq share

kite pun pasan inner patin tu..hehehe
nasib last sekali patin bitau pasai pa tukau

Farah Hanan Aminallah said...

wahhh...besttnyee!! *__*

♥Syid♥ said...

Wahh, untunglah Kak Fatin boleh pergi Univesal Studio Singapore.. Teringinnya nak jejak kaki kat sana..waaaaa.. =D

sis92 said...

wuu jeles betul lah..jalan tak ngajak :P

asyiqin nasir said...

eh, lame dah x view page fatyn.. bz giler kot sem ni.. hehe..

btw, best kot pegi holiday ngan BFF..

~~eh, u nmpk sgt cantik bila pakai syria~~

shah said...

nampak seronok, tak berani le nak naik roller coaster.dgr pun takot

Noratikah bt abidin a.k.a titud said...

saya sangat tertarik dengan penulisan awak...silent reader awak!!

Noratikah bt abidin a.k.a titud said...

saya sangat tertarik dengan penulisan awak...silent reader awak!!

sicomot-comel said...

best gilernye dpt gi sane..xdpt pegi pon,enjoy bile bce experience FL :)

p/s: tergelak abes bile bace p/s FL tuh. Haha. Orang gila pon depress tau!haha

eykameow said...

aritu gi singapore pun dgn kawan berdua jgk. MMg best! tp tak jln2 kt sini lah sbb kene keje. wuwuwuw. best nya weh! rasa mcm nak g je lepas baca entry ko yg penuh kegembiraan ni...huhu :D *terhibur*

Korean Style Online said...

Nak pkai baju ala-ala Fatin Liyana, tgk kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day

Woofer Storm said...

cntik tempat ..tapi tak mampu nak ke sana..

**tak brni naik rollercoaster,sebab sy kan gayat.hehee

Jiwa Kamikaze said...

bez gilowwwwww,......saving duet skunk nk pi jgk!hahaha,...

Azhar Hafiz said...

welcome to .sg

prof.khairi said...

wow... cam bes je g sane...

Kyril said...

sronoknya pegi singapore.
bleh naik roller coaster woo. :D

azra sophie said...

best giler :)

SHAHID said...

educated person macam awak guna perkataan N*GGA adalah sangat tidak bagus! Maaf, peghormatan saya terhadap awak sudah kurang!

Jae.jae said...

Glad tht u like it,, next time if u come again, inform me lo,maybe we can meet there ~^^

Ahmad Haziq Azlan said...

teringin gak nak pegi

Anonymous said...

kak fatin liyana. boleh tak buat entry pasal glamorous style. phewleashhh

anis mira said...

fatin, nak tny, fatin pakai camera ape eh? lawa la gmbar2 nye. hehe..skng anis tgh usha nak bli cmera, tp xtaw nak bli model ape. hehe.. tp gmbr dlm ni mmg cntek2 :)

Anonymous said...

1st time bc blog ni..mmg interested sgt..byk info dan gaya penulisan yg menghormati readers..some blogger kdg2 suka ikut rentak dia shgga mengabaikan emosi pembaca..smpai kata "ada aku kesah korang nak kata apa" yg totally kill our feels..congrats ur have good writing skill (^^)

art_scarnia said...

bestnye leh g uss...

k.h.a.l.i.l.a said...

alahaii... cantik la baju fatin. rasa nak buat sendiri baju cmtu. huhu

~cik_awa~ said...

Sempatlah pulak FL nak tukar2 inner ek :D.

Arissa :) said...

best kan USS? wuhh. haritu pun pegi jugak. series tak puas >< anyway, roller coaster egypt tak seram ke? haha. gile nk mati kot naik tu. haha btw kak fatin sweet giloss :D

aminto said...

besnyer klu dpat g sner

is_isaac said...

teringin nak pergiiiii!

Anonymous said...

imothep tu bkn imhotep ke? sorry ;P

Anonymous said...

ha ha hek...

Shafiq Madi said...

tu monni an yg sebelah fatin liyana? pelajar uitm an?

aDaNi isMaiL said...

best gile kot fatin..
klau rjin visit la blog kite
http://kelipkelipsiang.blogspot.com

corax said...

Best giler....dh 3 kali pg pun aku still rasa x puas....nk gak pg lg

Anonymous said...

kak fatin...yg tin marilyn monroe tu brpe harga dia??bg kite yg travell???

Mohammad Faizal Hassan said...

Excited to go there too!

Hafizul said...

Hehehe..tgok gambar jer pun dah rasa keseronokan mcm mana...gud job..hehe

Aslvie Adam said...

Bestnye.....y x tahan tu ur face tatap cannteekkk n cute deq oiii!!ank spela n:p....btw..salam kenal ya..

Aslvie Adam said...

Bestnye....y x tahan tu ur face tatap canntekkkk..btw..salam knl ya:p

dhia adawiyah said...

wahhh ! best nya ! bestnya ! teringin nak pegi ~

Suci Maulidya said...

Suka x sama kak fatin..
salam kakkk

Anonymous said...

Salam fatin...sowei juz nk tnye pe yg best rides kt uss singapore..leh tlg sugeestkn cz igt nk p uss singapore dis oliday..hope u can help me..thanx u sooo mucchhh....