Wednesday, October 26, 2011

Budget Singapore Trip - Part 2

Assalamualaikum =)

Yeah kembali kita kepada part 2. Thanks kepada sesiapa yang sudi menunggu teehee. Pada sesiapa yang tanya USS ni best ke tak, my advice is, USS ini best untuk mereka yang suka bergambar. Sebab diorang ada setting Hollywood, NewYork, Madagascar, Far Far Away, Egypt & Jurassic Park. So rugilah kalau tak bawak camera or bawak camera tapi malu nak tangkap gambar. What's so cool about USS is, you are allowed to take pictures everywhere, anywhere and any time - but certain places like The Monster Show requires you to use no flash.


 Wall of Fame dude ! 


Now we were in Hollywood. There's one diner called Mel's. Tak taulah kalau Mel's Drive in betul-betul wujud or pernah appear dalam mana-mana movie. Seriously, when you got into Mel's, korang akan rasa macam kat US. Minus the asian customers. LOL


The guys from Mel's. They can really sing ! 


Souvenirs of Marilyn Monroe. I always adore her beauty ! Rasa macam nak beli satu souvenirs tapi overprice la bagi traveller macam aku ni =')


But I was lucky to find 'Marilyn Monroe' on the street ! Gorgeous! Dalam skirt dia ada kipas kot, sebab tu walaupun takde angin tapi skirt dia berterbangan sampai baju aku pon terbabit sekali. I wonder the real Marilyn pon ada kipas ke dalam skirt dia?


Woody Woodpecker ni dah boleh join kitorang. Baju dan muka dia sama colourful macam tudung kitorang.


It's Audrey Hepburn. That's why I got that look on my face. (Trying hard to imitate Audrey)


Sesiapa yang nak menang Oscar boleh la datang ke sini. Now everybody can win haha !


 Do you know Betty Boop? Dah lama cartoon ni, dari zaman popeye kot. Tapi dia still evergreen tau.


I queued up for a sometime just for a photo with her. But I just hated her hair. Tak sama pon macam Betty Boop's hair. Sedih a macam ni.


We love KungFu Panda


Sampai hati boyfriend I curang dengan bestfwen I sendiri. Menci you abang Franky! (adapted from Frankenstein


Ok rollercoasters ini sangat menyeramkan. I love the blue one but I hate the red one. Actually dua-dua pon thrill tapi yang blue tu better kot. Adrenaline aku bukan rush lagi dah tapi turbulence. Gila nak mampos. Kitorang naik rollercoaster ni masa hujan tau. Haaaa epic gila. Bertarung nyawa nak habiskan ride ni. No I dont want to talk about it anymore. I dont want. I dont want.


Ok now we were in New York City ! Serious feeling Gossip Girl tau hikhik. Belakang tu National Library. Bangunan dia banyak tangga so boleh makan yogurt and bergossip kat situ. Bimbo.



Lights, Camera, Action! Ini adalah show dimana Steven Spielberg akan tunjuk setting dia mengarah. Best gila. I dont know how to explain but you just got to try it yourself !



Inilah set dia mengarah. Nampak macam bodoh jer. Tapi ha kau, boat yang atas bumbung tu terhempas ke air, hujan ribut, set terbakar, tingkap pecah, air berapi. Memang realistik. Dengan sound effect dia lagi. Cool habis.



 New York lepas Godzilla datang menyerang. Kot.


MAN-HAT-EN. XOXO Gossip Girl (suara berbisik)


Comel sangat kedai ni !! Walaupun dia jual sayur je. Ni yang rasa nak jadi vegetarian ni supaya tiap-tiap hari boleh singgah kedai ni.


 Ada free street dance show. Masa ni suma orang move to the beat bajet Nigga. LOL


We're in Egypt with Imothep. Seksyynyee iee *wink wink* Kitorang pon ada tangkap gambar dengan Cleopatra tau.


 Tak kenal lah siapa ni. Main tumbuk je kann. Anyway, rollercoaster kat Egypt ni best. Dia indoor and gelap. Tak nampak apa-apa tapi dia punya gila tu hanya Allah dan CCTV yang tahu.


Welcome to FAR FAR AWAY! Ini adalah istana Shrek. Tapi sebab ramai gila kanak-kanak suka Shrek, so susah nak tangkap gambar dengan dia. Aku terpaksa beralah walaupun mukaku babyface. PANGG.


Same tak same tak? Hee. Actually souvenirs dalam castle ni tak mahal, kalau ikot SGD la. Tapi bila convert jadi MYR jadi mahal. Geram je tau. Anyway, dekat FAR FAR AWAY ni, kitorang naik lagi satu rollercoaster. Nampak macam bangang tapi jangan pandang sebelah mata beb. Kat FFA ni tak banyak rides untuk adult. Untuk kids banyaklah contoh macam Donkey show- Sing Along With Donkey. Nak pulak aku ikot Donkey nyanyi ?


Lepas tu kitorang naik lagi satu rollercoaster kat Jurassic Park. Dia macam hanging lah. Best! Gayat skit sebab view sume pokok-pokok / hutan kann. Oh ye, tahukah anda, binatang di atas adalah real? Aku tak taulah dia ni dinasour breed ke apa, tapi dorang buat genetic match gitu. Dia bergerak-gerak dan keluarkan suara!


Last but not least, Madagascar ! Suitable for kids jugak. Nothing much here or maybe I didn't bother to explore whats in here. It was raining heavily at that time. So kitorang naik indoor boat. Dalam tu ada watak-watak Madagascar tengah menyanyi dan menari. Blehhh mengantuk.


Sebab tegar, maka beli raincoat yang berharga SGD 2 pastu sambung main rides dalam hujan.


 Sebelum pulang, tinggalkan jejak dulu ! Ini tulisan Datin, sebab tu nama dia kat atas haha.


Overall USS ni best ! Bagi aku USS ni lagi best sebab pergi dengan bestfrenz. Nak suruh Asfirdaus & Asfarhan tangkapkan gambar dengan Marilyn Monroe? Memang tak. Nak ajak Asfiq naik rollercoaster? Mesti dia nak sing along dengan donkey. T___T

Kalau korang nak pergi USS, better pergi weekdays. Kalau boleh avoid peak hours such as school holidays and weekends sebab terlalu ramai manusia. Nanti bukan sahaja ticket sold out kalau korang walk in customers, malah korang akan habiskan masa beratur je. USS bukak pukul 9 pagi until 7 petang. Jadi, datanglah awal dan naik rides yang famous dulu. Maskot-maskot tu biasa dia keluar dalam tengahari tapi paling banyak petang dalam pukul 3 camtu. Masa tu baru pergi kejar dan tangkap gambar dengan diorang sampai lebam hehe.

p/s: Perasan tak inner aku mula-mula pink pastu hitam? Yess sebab ujan lebat maka inner pink tu basah haha. Gambar pula aku arrange tak ikot turutan. Bukanlah bermaksud kejap aku tukar inner pink, pastu tukar hitam, pastu pink pastu hitam. Orang gila pon depress tau.

Thank you for reading this entry !

184 comments:

  1. perghhhh.. best nye... bile ak nak p jejak kaki ke sane nih.. huahua

    ReplyDelete
  2. seronoknye dapat pergi spore.:)
    adore youu.(:

    ReplyDelete
  3. best nya bejalan dan snap picture. yeheee :))

    ReplyDelete
  4. Thanks for syaring FL =)

    p/s: iloveu!HAHAHAHHAHAH

    ReplyDelete
  5. Thanks for syaring FL =)

    p/s: iloveu!HAHAHAHHAHAH

    ReplyDelete
  6. perasan inner pink tukar ngan hitam. #waa stalker habis nih hihi :*

    ReplyDelete
  7. wahhhh , bestnyeee. nak pegi jugak ahh one day :0


    eh ehh , tudung FL bertukar , heee

    ReplyDelete
  8. Kita sukaaa gila bettlestargalactica!!

    Mengujiiiii sungguh!

    Turun2 merah padam muka! :D

    http://dilakochan.blogspot.com/2011/05/universal-studio-neva-let-you-down-baby.html

    Share pengalaman pegi USS !

    ReplyDelete
  9. bila fatin kata tukar inner baru perasan.. n i noticed that bunga kat kepala n ur necklace pun dah takde certain gambar. HAHAHA

    best ! dec nak pergi uss jugak ;)

    ReplyDelete
  10. nak pergi jugak nanti..tapi rasanyer naik bas je lar dari danga bay huhu..lebih jimat kot FL ;)

    pssstt membajet slagi mungkin uhuhu..

    ReplyDelete
  11. waaaaaaaaaaaaaa best gila holiday dengan bestfriend

    ReplyDelete
  12. bestnye...!! nak kumpul duit g sane la...

    ReplyDelete
  13. kalo pegi ngn bofren best x?. hahahha... nicee pictures btw..!

    ReplyDelete
  14. bestnye !! :D nak pegi singapore jugak tapi ongkosnya nggak cukup lagik. :(

    ReplyDelete
  15. OMG ! I DREAM OF BEING THERE. SO MUCH FUN !!

    ReplyDelete
  16. waa. best nyee :) nak pegi jugak <3 aww.aww.aww.

    ReplyDelete
  17. hebat gile inner bertukar:B

    btw,rambut betty boop mcm letak labah2 kat ats kepala -__-"

    ReplyDelete
  18. Seronoknya kak fatin dpt visit singapore. ;DDD

    ReplyDelete
  19. Teringin nak pergi jugak...will definitely go someday..tp mesti nk take pictures cantik2 mcm FL, pegi lepak kat blog saya dptkan baju yg cantik2 dN comel2 korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day everyone!

    ReplyDelete
  20. yeaahhh. baru pergi semalam. err. best gila okay. yg dlm mummy tu plg mencabar. hik3.

    :D

    ReplyDelete
  21. wowowow. besh giler siot, nak pegi jugak!!

    ReplyDelete
  22. Gila kentang kak atin naik galatic tu .. HUHU kita tak naik pun sebab takut gila tengok orang menjerit pun dah macam nak cabut nyawa

    ReplyDelete
  23. nice pic.uss tak pernah pergi..usj pernah la pegi (us japan) tapi time tu krismas ramai gila org..xsempat nk explore semua..huhu..kecewa betul..kena pegi lg la nnt..huhuu..yg inner tu x prasan mula2..dh ckp kt bwh bru perasan..mmg sesuai la inner tu dgn muka fatin..cun2 je..mana nak beli ehhhh..nak gkk..huhuu

    ReplyDelete
  24. tu yg akak perasan dari td tgk gmbr atin.. awat la iner kejap pink kejap itam.. mau pengsan klu betol2 tukar cmm nie, ahaha..


    akak terasa nak pergi skrg jugak bc entri nie..

    ReplyDelete
  25. salam fatin;D wah..bestnya jalan2 di singapore.gambar awak dan datin tu bt rasa nak pegi hari ni juga.;D

    ReplyDelete
  26. ha satu lagi bunga colour beige kat


    tudung fl pon dah hilang hekhekhek


    :D

    ReplyDelete
  27. Aku pun baru nak cakap gile ke hape FL tukar2 inner. LOL

    ReplyDelete
  28. whoa! kungfu panda pun hade? <3.<3

    ReplyDelete
  29. mmg nmpk mcm main tkr2 inner tgh jalan... pink... itam... pink... itam... haha...

    ReplyDelete
  30. rasa nk pergi sana membuak-buak titibe..

    waaaaa besttttnyeee.. jeles!

    ReplyDelete
  31. best nya...korang berdua memang cantik..:)

    ReplyDelete
  32. best nya...korang berdua memang cantik..:)

    ReplyDelete
  33. terbaik lah ! suka fatin story sume2ni details lg tu..hehe...mesti penat update..nnt update lg taw~!!
    thx for all info yg mmg berguna sgt2 tu...hehehe...syg fatin =)

    ReplyDelete
  34. pergh..bestnya tgk gambar2 FL nih!
    nk kena g gak ni..nmpk syok!

    ReplyDelete
  35. sooo kiutt..

    no wonder sat hitam
    sat pink...hehe~

    lama betui tak balik singapore
    sejak dah jadi org msia ni

    kak ati luv malaysia :)

    ReplyDelete
  36. haha best giler la mcm ni .. kos berape tu kak fatin oiii

    tu la td inner pink pastu itam lak. datin maintain je.. huhuk

    ReplyDelete
  37. tak payah g jauh2... kat singapore pn semua ad... hihi...

    ReplyDelete
  38. tak payah g jauh2... kat singapore pn semua ad... hihi...

    ReplyDelete
  39. bestnya dapat g Singapore. Haiz g ngn akak FL lagi best ni. Hee comel je. Bawak inner spare eh?? Cam tahu tahu je nk hujan. Btw cantik giloss gambar, tempat n modelnya ^^

    ReplyDelete
  40. bestnya dapat g Singapore. Haiz g ngn akak FL lagi best ni. Hee comel je. Bawak inner spare eh?? Cam tahu tahu je nk hujan. Btw cantik giloss gambar, tempat n modelnya ^^

    ReplyDelete
  41. bestnya dapat g Singapore. Haiz g ngn akak FL lagi best ni. Hee comel je. Bawak inner spare eh?? Cam tahu tahu je nk hujan. Btw cantik giloss gambar, tempat n modelnya ^^

    ReplyDelete
  42. wah...byknyer bende kt UUS skrg nih..org g thun lepas besew je2 lgik..tp roller kt mummy plg tkott!!kan3 k faten~ =)

    ReplyDelete
  43. beh nyaa g jenjalan!!hehe..

    i mention ur blog here..singgah le kalo sudi :)

    http://tehfatihah.blogspot.com/2011/10/camna-fatin-liyanalyssa-faizureenyuyu.html

    ReplyDelete
  44. bestnye. untung fatin dapat g :)

    ReplyDelete
  45. wah!walaupun blm pernah m'jejakkn kaki d S'pore,tp rsa b'syukur n seronok time tgk2 pics2 kak...tQ kak..^^
    ~tQ jg coz bg advice utk p USS nie..hope 1 day dpt la p sna..

    p/s: len kli klo kak p melancong,bwa la sy sekali...hehe..<3

    ReplyDelete
  46. eh! aku pun pergi uss on that date! kalo x leh aku amek gmbr maskot FL!hahahaha :)

    ReplyDelete
  47. waaaaaa .... @_@ teringin n pegi jugak

    ReplyDelete
  48. untunglaa dpt pegi..huhu..bla la dpt jejal kaki kt sna plak..

    ReplyDelete
  49. wahhh! bestttttttttttttttttt!

    all of ur pics superrrr ohseemmmmm!

    ReplyDelete
  50. suke giler ngan ayat ni... hehehe!

    "Gambar pula aku arrange tak ikot turutan. Bukanlah bermaksud kejap aku tukar inner pink, pastu tukar hitam, pastu pink pastu hitam. Orang gila pon depress tau."

    penat gelak sebab kelakar huhhuhuhu

    ReplyDelete
  51. Aah tu la.Hana pun perasan inner tudung FL kaler pink dgn hitam.Hee bawak spare lah ni. :) Bestlah USS.rasa cam nak pergi aje :)

    ReplyDelete
  52. seronok kalao pergi dgn kengkawan. happy aje. perasan gak inner hitam n pink tu. Nasib ada bawa spare ek.. :)

    Jom baca ni :Cikgu Apa-Apa Ajer..Semua Bisa Diatur..

    Jom baca ni :Cover Nona November 2011..Cantiknya Datin Norjuma dan Neelofa ni

    ReplyDelete
  53. best nya. tp baru dlm perancangan nak pg. mntak2 lah jd. hihi. eyh. bunga pon dah tada. layu dek hujan. tp FL tetap cntik. :p

    ReplyDelete
  54. Will definitely go to USS Singapore one day! Tiket dia much cheaper than USS's in US tp ride mcm lebih kurang je.

    ReplyDelete
  55. waaa..best nya.nie yg nk kumpul duit g sana..

    ReplyDelete
  56. tulis la entri pasal bajet vacation ni..

    nak juga jalan2 macam FL..

    ReplyDelete
  57. bestnyer, huhu~
    menjelez je baca entry ni...rase membuak2 mau pegi :(

    ReplyDelete
  58. haha perasan jugak korang kan? bagus! kalau nak naik rollercoaster, memang takleh pakai accesories. so kte pon cabutlah rantai tu hee.

    kte masuk USS ni dengan harga SGD 66. korang datanglah juga =)

    ReplyDelete
  59. Haha baru nak tegur pasal inner tadi. Ingatkan mata gwa yang rosak LOL

    ReplyDelete
  60. bestnyaaaXD lain kali i can be your tour guide if you ever come down to Singapore again! lol tetibe je. um really nice pictures. you two sure had a hell lot of funn =) and your top tu, where did you get it? :D its adorable!

    ReplyDelete
  61. universal studio sangat besh! ari tu pun pegi skali... and tinggal kat hougang ave 3 jugak.. umah makcik kat sane.. nice experient rite =)

    ReplyDelete
  62. Fatin Liyana tersangatlah cantik...... :D

    ReplyDelete
  63. FL! bestnya....roller coaster ?tak hingin dah naik,haha

    ReplyDelete
  64. sis, nape pic atas tu u pakai iner itam pink? main tukar2 ek..comel~

    ReplyDelete
  65. rollercoster yang biru tu memang menakutkan....kitaorg pegi hari tu pun tak naik sebab takut sangat..terbayang citer final destination...

    tp yang the mummy punya rollercoster tu best gile!! naik sampai dua kali...heheheh...

    pergi berdua je ke?

    ReplyDelete
  66. >gurlz 88< : hai fatin liyana....
    bleh x i nak tahu brape tket utk msuk ke unvrsal studios..n how much u spend utk ke sane...tgok gmbar2 u teruja rasenyer nak g.....huhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  67. wah seronok ye fatin g uss u have alot of fun.. heheh bila la den nak g sana.. hehe

    ReplyDelete
  68. yeay!!! thanks for d info. insyaallah nak pegi end of nov..

    ReplyDelete
  69. wohoooo..dah dekat dgn sgapore ni...jgn lepaskan peluang kemasaan nih

    ReplyDelete
  70. seronoknya dia..huhu

    terujo den nak poyi ke sano nanti weh..

    ReplyDelete
  71. ok gambar main tumbuk2 tu sumpah comel. kbaii ;)

    ReplyDelete
  72. cameraholic mmg best la g USS..
    i y x cameraholic pon jd camtu bila g sn..haha..;p....i dpt snap pic ngan shrek..mmg byk maskot n kena tunggu turn..snow white pon ada..

    pss : xtgk show y ada bom2 tu??pastu ada org splash air kat penonton??best..hee...shrek 4D tgk??heee..i tgk show donkey sing tu tau..haha..lawak..sbb we all msuk semua..just xnaik roller coaster y panjang gle tu..huuu

    ReplyDelete
  73. woww...best nye boleh snap bnyak2...

    ReplyDelete
  74. woa~
    Kak Liyana.. sy org Singapore pun blum sempat2 g sne.. Hee~ I've seen photos from my friends before tpyy akak nye lgyy style kott.. hee~ kalau akak ckp nk g SG bole syy bwk pusing2.. =p

    ReplyDelete
  75. mmg best bace entry ni.. bace je dah rase mcm turut serta menjelajah ke singapore. huhuu.. gambar tumbuk2 tu sgt lah kitu, then kedai sayur tu, kedai sayur tu mmg comel tp comel lg kak fatin ..

    ReplyDelete
  76. kenape semua girl cakap fatin liyana ni cantik ha? sebagai kacamata lelaki, aku rasa biasa je. tapi best bai uss ni!peace no war

    ReplyDelete
  77. akak, nak tanya, akak dengan hafiz tu still ade ape2 lagi ke? tengok post akak dulu2, swit tu :)

    ReplyDelete
  78. i tetiba nak suruh u buat entry bout pertunangan between ur bro n maria elena.... bleh kan fatin?

    ReplyDelete
  79. bestnya g jalan jalan. best best best!!!!

    ReplyDelete
  80. tak pernah pegi singapore... =..="

    ReplyDelete
  81. huhuhu....FATIN AWAK GILA COOL...GAMBA2 SEMUA COMEI...!

    ReplyDelete
  82. Tak tahu pulak kat Singapore pun ada Universal Studio. Wahh, best gila. Singapore dekat sikit kalau nak pergi.

    ReplyDelete
  83. haah.. bila fatin bgtau, baru perasan inner tu.. hehehe..

    knp rmbt betty boop's fake macam de ketam atas rmbt dia? hehehe...

    ReplyDelete
  84. sangat best kan! u buat i rindu dgn USS.. rindu Monster Rock!

    ReplyDelete
  85. bestnye!! terus plan nak pergi....


    Fatin Liyana shantek!!!

    ReplyDelete
  86. wow...jelez nye...nk kne g jgk ar...

    ReplyDelete
  87. wow...jelez nye...nk kne g jgk ar...

    ReplyDelete
  88. alah sayang! rambut betty boop dah macam tanduk setan. uwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  89. aaaaaaa cantik cantik! tp part last mmg terbaek! hahaha! love you FL! xoxo

    ReplyDelete
  90. inna suka tgok bj kak fatin...lawa la..

    anyway, inna tetiba nak g USS nie bila da tgok pic kak FL dlm entry nie...absolutely interesting! ^^

    ReplyDelete
  91. sekejap pink, pastu hitam, pastu pink pastu hitam. haha boleh pulak terperasan.

    bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:D

    ReplyDelete
  92. hahahaha..baru tertanya2 dalam hati...camne inner pink tetibe hitam tetibe pink balik...gaagaga....upenyer...jawapan dye ade kat last n3....

    ReplyDelete
  93. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  94. bestnya pg USS...

    btw FL is the best laa...

    ReplyDelete
  95. Serious seronok. Kitorang pergi dalam bulan ni jugak. Happening habis ! :D

    ReplyDelete
  96. atin yang merah tu beg ape?? beg plastik ke?? gile cool gi USS pakai beg plastik je.. haha.. btw atin mmg comel!! :))

    ReplyDelete
  97. FL , brapa ticket g USS n bajet skali ? smangat nk kumpul duit ni ^^

    ReplyDelete
  98. SGD66 tu utk keseluruhan ke FL ?

    ReplyDelete
  99. boleh dijadikan panduan! tingin sagt nak g bawak anak kecik hehe..tq2 sebab bg idea ;)

    ReplyDelete
  100. FL agk2 bnyak bajet u kuar hehe coz my friends n i pn rncg nk g sne gk but just for 1 day

    ReplyDelete
  101. wah. bez gila ni. mcm tak cukup je sehari kat situ eh ?

    ReplyDelete
  102. dik, mana beli baju ni ye.. cantek..

    ReplyDelete
  103. hehehhe. pernah pergi jugak nie universal studio. tapi masa tue rollercoaster tak bukak lagi, emm kempunan nak maen.

    ReplyDelete
  104. hahaha..dh pegi, tp tak pernah nye nk upload gmbr...sy mmg amat PEMALAS..huhuh..btw, ada character kt egypt tu, i guess scorpion king (lakonan the rock - dr segi dressing dia)..yg kata imhotep tu, rsnya tu tentera ANUBIS dr cite scorpion king jugak ;) roller coaster kt galactica tu mmg d best la..waiting for 45 minutes on Q, naiknye tak smpi 1 minit..haahaha....tp awesome..
    d best part of USS, steven spielberg pnya set..btol2 real kan..bot terhempas, no wonder la dia warning smpn SLR dlm beg sbb sy juz nice je kt tepi boat tu..ampeh..hahaha

    ReplyDelete
  105. SGD66 tu convert duit malaysia dlm rm180..itu hanya untuk tiket masuk sj tp anda boleh main semua permainan dlm USS..kalu malas nk q, anda boleh beli express pass berharga SGD30..kalu nak masuk USS, bw air & mknn sndri sbb makanan halal susah nak cari..total saya backpack ke singapore dlm 1k malaysia..

    ReplyDelete
  106. FL... ketne beli inner tue...???? nampak lawa & trak bebuluu... tengkiu..

    ReplyDelete
  107. FL... ketne beli inner tue...???? nampak lawa & trak bebuluu... tengkiu..

    ReplyDelete
  108. bestnyeeeeee dapat g holiday.

    jeles2 >.<'

    ReplyDelete
  109. wah, seronok gila.

    nak pergi nak pergi.

    hahaha

    ReplyDelete
  110. nih yg rasa macam nak pergii .. ^^

    ReplyDelete
  111. fuhh sumpah tengok jer pun best atin oiiiiii

    lepas ni nak kumpul duit lepastu nak kesana..hahahahaha

    tq share

    kite pun pasan inner patin tu..hehehe
    nasib last sekali patin bitau pasai pa tukau

    ReplyDelete
  112. Wahh, untunglah Kak Fatin boleh pergi Univesal Studio Singapore.. Teringinnya nak jejak kaki kat sana..waaaaa.. =D

    ReplyDelete
  113. wuu jeles betul lah..jalan tak ngajak :P

    ReplyDelete
  114. eh, lame dah x view page fatyn.. bz giler kot sem ni.. hehe..

    btw, best kot pegi holiday ngan BFF..

    ~~eh, u nmpk sgt cantik bila pakai syria~~

    ReplyDelete
  115. saya sangat tertarik dengan penulisan awak...silent reader awak!!

    ReplyDelete
  116. saya sangat tertarik dengan penulisan awak...silent reader awak!!

    ReplyDelete
  117. best gilernye dpt gi sane..xdpt pegi pon,enjoy bile bce experience FL :)

    p/s: tergelak abes bile bace p/s FL tuh. Haha. Orang gila pon depress tau!haha

    ReplyDelete
  118. aritu gi singapore pun dgn kawan berdua jgk. MMg best! tp tak jln2 kt sini lah sbb kene keje. wuwuwuw. best nya weh! rasa mcm nak g je lepas baca entry ko yg penuh kegembiraan ni...huhu :D *terhibur*

    ReplyDelete
  119. Nak pkai baju ala-ala Fatin Liyana, tgk kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day

    ReplyDelete
  120. cntik tempat ..tapi tak mampu nak ke sana..

    **tak brni naik rollercoaster,sebab sy kan gayat.hehee

    ReplyDelete
  121. bez gilowwwwww,......saving duet skunk nk pi jgk!hahaha,...

    ReplyDelete
  122. sronoknya pegi singapore.
    bleh naik roller coaster woo. :D

    ReplyDelete
  123. educated person macam awak guna perkataan N*GGA adalah sangat tidak bagus! Maaf, peghormatan saya terhadap awak sudah kurang!

    ReplyDelete
  124. Glad tht u like it,, next time if u come again, inform me lo,maybe we can meet there ~^^

    ReplyDelete
  125. kak fatin liyana. boleh tak buat entry pasal glamorous style. phewleashhh

    ReplyDelete
  126. fatin, nak tny, fatin pakai camera ape eh? lawa la gmbar2 nye. hehe..skng anis tgh usha nak bli cmera, tp xtaw nak bli model ape. hehe.. tp gmbr dlm ni mmg cntek2 :)

    ReplyDelete
  127. 1st time bc blog ni..mmg interested sgt..byk info dan gaya penulisan yg menghormati readers..some blogger kdg2 suka ikut rentak dia shgga mengabaikan emosi pembaca..smpai kata "ada aku kesah korang nak kata apa" yg totally kill our feels..congrats ur have good writing skill (^^)

    ReplyDelete
  128. alahaii... cantik la baju fatin. rasa nak buat sendiri baju cmtu. huhu

    ReplyDelete
  129. Sempatlah pulak FL nak tukar2 inner ek :D.

    ReplyDelete
  130. best kan USS? wuhh. haritu pun pegi jugak. series tak puas >< anyway, roller coaster egypt tak seram ke? haha. gile nk mati kot naik tu. haha btw kak fatin sweet giloss :D

    ReplyDelete
  131. imothep tu bkn imhotep ke? sorry ;P

    ReplyDelete
  132. tu monni an yg sebelah fatin liyana? pelajar uitm an?

    ReplyDelete
  133. best gile kot fatin..
    klau rjin visit la blog kite
    http://kelipkelipsiang.blogspot.com

    ReplyDelete
  134. Best giler....dh 3 kali pg pun aku still rasa x puas....nk gak pg lg

    ReplyDelete
  135. kak fatin...yg tin marilyn monroe tu brpe harga dia??bg kite yg travell???

    ReplyDelete
  136. Hehehe..tgok gambar jer pun dah rasa keseronokan mcm mana...gud job..hehe

    ReplyDelete
  137. Bestnye.....y x tahan tu ur face tatap cannteekkk n cute deq oiii!!ank spela n:p....btw..salam kenal ya..

    ReplyDelete
  138. Bestnye....y x tahan tu ur face tatap canntekkkk..btw..salam knl ya:p

    ReplyDelete
  139. wahhh ! best nya ! bestnya ! teringin nak pegi ~

    ReplyDelete
  140. Suka x sama kak fatin..
    salam kakkk

    ReplyDelete
  141. Salam fatin...sowei juz nk tnye pe yg best rides kt uss singapore..leh tlg sugeestkn cz igt nk p uss singapore dis oliday..hope u can help me..thanx u sooo mucchhh....

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...