Saturday, April 7, 2012

Trip To Korea : Namsan Park & N Seoul Tower

Assalamualaikum

Siryes aku rasa otak aku mengalami kelembapan yang maha agung sepanjang aku berada di sana. Kalau kat mesia konon pandailah amek medic. Kat Korea hampeh, aku bukan sahaja tak tau baca, malah tak tau bercakap dan mengira! Boleh tak kau bayangkan tahap kebebalan aku?

Tapi untuk mengelakkan dibelenggu perasaan lemah otak itu, aku selalu berdamping dengan Mar. Sebab Mar ni big fan of Kpop segala. Jadi dia boleh cakap hangul sesikit and kalau dia takleh cakap pon, at least dia paham orang korea tu cakap apa. *Mata bersinar* Maka berbekalkan semangat yang waja kami berdua telah travel secara random di bumi Korea!

Destinasi pertama : Namsan Park! Di Namsam Park ni ada NSeoul Tower, Teddy Bear Museum & Love Padlocks. 

Berbekalkan direction yang diberikan oleh rakan kitorang yang tinggal di Korea, kitorang berdua naik bas 511 dari INHA dan turun di JUAN STATION. Perjalanan lebih kurang 15minit. Dari Juan kami naik subway LINE 1 menuju ke SEOUL STATION. Lepas tu tukar LINE 4 dan menuju ke MYEONG-DONG. 1 jam setengah baru sampai. Phew!


 Macam good-good je skodeng makcik..padahal tak paham English an? eeee jahatnyewww kak fatin


Kalau nak travel di Korea, dinasihatkan untuk beli kad T-Money. T-Money ni konsep dia macam kad touch N go tapi kita gunakan untuk naik public transport seperti bas & subway. Yelah kau dah la tak paham orang cakap apa lepas tu poyo nak bayar tambang pakai cash pulak. T-Money ni boleh beli di convenient store macam GS 25 atau maybe di tempat-tempat yang ada lambang T-money. Kat station pon boleh kot. Aku punya, member aku kasi. Aku topup 30,000 won / RM90 boleh tahan untuk 8hari. Kalau dah habis and nak topup kat mana-mana station pon ada, nanti ko nampak Reload machine dia macam ATM machine. Dont worry machine tu ada English option.

Ha nak dijadikan cerita, aku ngan Mar ni terkinja-kinjalah naik subway sebab first time kan. Masa subway tu sampai, kitorang cecepat masuk kedalam pastu ternampak tempat duduk kat hujung skali. Cantek ah ada 2 tempat kosong! Sebelah tu ade pakcik tua. kitorang pon duduk sebelah dia. Aku lemparkanlah senyuman yang paling manis. Hormat orang tua you know. Tiba-tiba pakcik tu jeling pastu dia bangun terus. Ceh sombong orang tua ni, tak tau ke aku ni femes kat mesia, bentak hati kecilku. Ko pehal tin...

Depan kitorang pon berderet orang tua yang duduk. Malas aku nak senyum. aku tengok diorang, diorang pon tengok aku. Blank expression. Jual mahal ye kau pakcik. Skali Mar menjerit, ALAMAK TIN KITA DUDUK DEKAT SEAT ORANG TUA & IBU MENGANDUNG! PATUTLA!! Cecepat kitorang bangun dan berdiri menyorokkan muka daripada pakcik-pakcik tadi. Padahal dah 30 minit jugak lah duduk. Atuks Y U NO tell us?! =')


Dah sampai Myeong-Dong so kitorang cari kelibat Seoul Tower dan berjalan kaki untuk menuju ke arah itu. Nasib baik tak sesat masa naik subway tu. Pening kepala aku sebab banyak sangat Line & Exit.


Tu dia Seoul Tower dah jumpa! Kitorang takde map. Jumpa mana-mana manusia, terus tanya. Seoul Tawa? Where? Tawa where where? Sorry for the limited vocab dangg!


Penat, sejuk semua rasa. Ha nak naik ke atas Namsan Park ni, boleh la naik cable car. Harga 8000won/RM24 for round trip. Tak salah akulah..lupa! Tapi kalau nak feeling feeling batu caves gitu, boleh la jalan kaki.


 Ha hamek kau. Sebahagian daripada Seoul. Kalau sesat mampos tak jumpa carik.


Namsan Park yang sangat cantik. Masa ni Spring tapi so sad masih terlalu awal untuk cherry blossom berbunga. Tapi weather sangat la sejuk. Aku rasa ada 1-3 degree kot. Kaki tangan aku semua tak rasa wuwuwuw.


 Itulah Seoul Tower hikhik.

Sebab tangan semua dah tak rasa, jadi terpaksa beli hot coffee from the vending machine untuk menghangatkan suasana.

  Coffee price range from 400-900won / RM1.60-2.70.


 So beautiful

Anyonyonyo Mar dengan permandangan ni sama cantik. Wahh kena puji mar lebih sikit sebab semua gambar tangkap pakai camera dia hikhik.


 APELAK TUNJUK BUSTOP?! Belakon ko kan...


Love Padlocks! Biasanya couple datang sini dan isytihar percintaan mereka disini..foine foine..


Dorang akan beli padlocks yang cecomel kat kedai souvenir pastu tulis la janji-janji manis eh atas padlock tu, lepas dorang dah lock padlock tu kat pokok krismas tu, dorang akan buang kunci padlock. Konon macam cinta tersemat rapi sampai bila-bila gitu. AWW SHO SHWEET.... *Foreveralone dont come to this place please*


Tak cukup dengan padlock.. boleh jugak tulis atas tiles kecik-kecik ni pastu lekat kat dinding kedai ni. Pandai ko meniaga ye boss.


Tengah sibuk-sibuk jelly tetiba dah malam. CANTIKNYEEEE SEOUL !


Tetibe lagi, nampak macam orang kacak dan cantik berkumpul setempat. Pastu peminat bercamera berkumpul on one side. Pastu banyak cameraman. Apakah ini?


 Rupanya ada shooting !

Kitorang ni mula la dok menyibok nak usha siapa yang tengah berlakon. Kot dapat Big Bang ke tak ke ko pengsan? Hengat senang nak jumpa Kpop artist kat sini. Artist kat sini ibarat dewa tahu. Boleh histeria, melutut, menyembah ke lantai kalau fans dorang jumpa artist Kpop ni. Gila punye fan! 

Usha punya usha, rasanya kitorang tak kenal pelakon tu kot. Pastu Mar cakap, eh director dia ni bukan ke yang tolong tangkapkan gambar kita tadi? Aku macam aah la. Eh tapi dia orang Indonesia lah takkan dia direct cerita korea kot? Pastu kitorang saje je berdiri dekat-dekat dengan dia. Masa tu dia tengah duduk dekat monitor. Aku ni sebagai anak Malaysia yang pernah kuliah di Indonesia selama 3 tahun memulakan konversasi secara konfidennya :

FL : Pak, bapak ni director ya? Dari Indonesia?
D   : Iya dongggg..kalian dari mana?
FL : Oh iya? Aku dari Malaysia pak tapi dulu kuliahnya di Bandung di Unpad. Aku udah betah bangat sama Indonesia. Bapak dari Jakarta? Lagi bikin apa? Sinetron? Bagusss ni pakkk blablabla (pujian)
D  :Iya kalian cuma berdua aja? Liburan ya iseng iseng bangat..Nihhh aku lagi bikin sinetron kolebrasi antara Indonesia sama Korea ni. 


Ha kau, terus aku member dengan director tu kahkah. Tak sia sia aku blaja kat indon dulu, dapat gak aku amek kesempatan berkawan baik dengan dia. Masalahnya anak bos pon ada kat situ, namanya Sally. Dengan lajunya aku berbaik-baik dengan dia dengan harapan dapat tangkap gambar dengan pelakon pelakon korea tersebut! Ingat senang ke nak kacau orang tengah shooting. Pastu aku keluarkan perkataan hikmat aku :


FL : Bapak.. iya bapak ni kan directornya, kalau kita tu mau foto bareng sama aktor sama aktressnya bisa ga =) ?
D  : Iyaaa tentu sajaa, aku ni kan directornya ha ha ha ! (laughing like a boss)


Revalina S Temat. Bawang putih tu hee..lawa gila ingat Korean rupanya Indonesian!


Sebab dah berkawan baik dengan director & Sally (anak bos, mak dia punya production company) maka kami dapat berbual-bual dan berpelok dengan Revalina =) Sangat baik dan peramah!


Tim Hwang Young Min. Penyanyi ballad & pelakon korea.

 Takyah beratur terus dapat tangkap gambar sebab kawan dengan anak bos hee...Makasih ya Sally!

Tak sangka betullah. Sebab sibuk dengan dorang ni, akibatnya terlupa nak masuk Teddy Bear Museum. Gila lah aku macam tak percaya apa yang dah berlaku kat kitorang. Tak semena-mena pergi berkawan dengan director, jumpa artist bagai. Padahal niat asal cuma nak tengok Seoul Tower je. Alhamdullilah, Allah jadikan percutian kali ni menarik dan penuh dengan pengalaman yang manis =)

Thank you for reading this entry !

245 comments:

1 – 200 of 245   Newer›   Newest»
A. Azim A. Azman said...

Uhm, kak fatin
Kak fatin dapat duit from mana nak merantau ?
kerja eh ?

A. Azim A. Azman said...
This comment has been removed by the author.
anon said...

best nye...nak gak rase pgi sane...:)

CT @ Acik Na said...

itu namanya rezeki... :)
Fatin pun nampak mcm celebrity...

eszyamin said...

gila tak menahan..hye untung badan la fatin oi..pegi sana kot jumpa si bawang puttiiiiihhhh (pronounce like ibu tiri dier)...

hika mayra said...

last pic is it Danny Ahn?

Syahirah said...

bestnyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

ain said...

yeah waiting for this..:)

onie said...

wahhhhhhhhhhhh!memang osemmmm,hehe

Aalia Shahira said...

wah,untungla FL..kita plan bulan 12 baru nak pergi.bila tgk FL tangkap gambar kat NT,terus teruja-uja.hee~~

nur syazwana said...

:) g Korea, klu nasib baik senang je dpt jumpa retis :p

nur syazwana said...

g sane, klu nasib baik senang2 je jumpa retis.. :p

JaymeePelina said...

Hehehhe , I can understand about the T-Money , subway and everything kak Fatin because I went there one week before you fly there :( What a unfortunately . I cant make up to meet you there !

Syan_Neesa said...

Daebak la Kak FL (^_^)

Mohd Sukur Ibrahim said...

menarik..rasa nak gi korea juga la...

AmirahSM said...

bestnye fatin!! sgt2 beruntung. =))

JaymeePelina said...

Seriously Kak Fatin I understand about the T-Money , subway and so on . Its fun to be in Korea aite ? I went there masa school holiday . Spending 11 days jugak ! Kalau kak Fatin awal sikit mesti boleh jumpa <3 Malaysians meets in Korea . Hehehe

ainul said...

jeles jeles jeles !
arghhh.. nk pegi jugak :(

Siti Mashitah Saidin said...

beshnya!!! dah lama terigin nak pegi korea...padlocks tuh sgt menarik!

diaRY hDUpku said...

waaaa. bestnya kak fatin pergi sana? dapat tangkap gambar lagi dengan artis.. ouch!kalaulah dapat pergi sama. >.<

Muhamad Ridzuan said...

omoo..!!! jinjjaaa?? (seriusss??)...wahh....best nyaa.... nak guk pegii..... hehehe.....

Anonymous said...

Best gile dpt jmp Tim 0.0 !! Big fan here Hihi

Makwe Kintan said...

besnya korea...^__^

Ardiela Husna said...

bestnya :)

Anonymous said...

bertuahla awk..

rNesZaiNe said...

BESTNYAAA !!! TIBA-TIBA TERASA NAK PERGI KOREA JUGAK NIHHHH ^^

nurrainrosli said...

terima kasihh kakk fatin. memang may nnt nak pergi. blog akak sgt membantu! thankss :)))

nurrainrosli said...

sgt membntu!

♫ Dila Diaries ♫ said...

bestny dapat jumpe dgn Tim..ila biasa tengok Tim dalam tv je,,jeles niiiiiiiiii

MzDolphin said...

wahhh seronok nyerrrr

Tulip is yellow is Lemon said...

bestnye !! :D

cikmadu_hani said...

: besh ah kak fatin!!!!!!!!! wuuuuuuuu~

.*.WiE.*. said...

waduh-waduh.. best banget ya dapat makan angin ke korea ya.. huhu.. bila la aku dapat pegi..

Anonymous said...

wah...dpt jmpa TIM, so hensem...jelesnya...huhuhu

faizulosman said...

mmg menarik!! ada sambungan lg tak??? tak sabar nk bace lg....

Tulus Sweet said...

mehlah singgah Beijng pulak. org study sini. Will be waiting for ur trip here! :)

Tulus Sweet said...

mehlah singgah Beijng pulak. org study sini. Will be waiting for ur trip here! :)

Rara Nasiha said...

alalaarrr, bestnya! nak pergi jugak :)

Cik Kyla said...

Nak tanya.. Kat sane cam mne nak solat semua eh.. Solat jamak kt mane? Lagi2 klu dh kluar bjlan ni kn.. :)

Amierah Nabillah said...

Bestnya FL!! :D Kita tau yang love padlocks tu! Pernah tgk. Hehehe. Cantiklah korea :3 Btw bestnya FL dapat jumpa artists! Walaupun kita tak kenal the korean artist tu, but still, u got to meet them on your vaca! & Revalina S Temat tu Bawang Putih kan. Hee. Best best!

NoRisHzNaiEm NaiMa said...

bestnye fatin nih dpt g korea.......

khalifah said...

bestnya.!!!!!!!!!!!!!..nak pergi korea..jalan2..

khalifah said...

bestnya.!!!!!!!!!!!!!..nak pergi korea..jalan2..

NoRisHzNaiEm NaiMa said...

Bestnyer dpt jln2 kt korea.......

ustajah ana said...

kak fatin..itu Tim tu..tidak..jeles jeles jeles.. :(

nia.zwani said...

uuwwaaahh~~ tersngatlah daebak kann,, besshh nyeee~~~ envy2

Nurain Syahirah said...

Wah!!!bestnya.......jelly...aii

Miss-Peacock said...

OMG, soo lovely pictures you took, especially the cute coffee cup.... hahah but I love them all.. very very nice.. seems like a country I have to visit!

xx

Miss-Peacock

Fatin Liyana said...

sebenanye lepas buat entry ni baru kite bother untuk google siapa si tim ni. sedapnya suara diaa =')


anyway nak solat xsusah. the first 3 day xmsuk arrival leh jamak. kitorang solat kt tmpt kosong. merata-rata. nnti kite update kt blog. hee. solat kat fitting room Zara pon ada!

NoorHafiy Budax Lanun said...

Assalamualaikum... ceh, bertuah dapat jumpa pelakon indon dan korea tu... huhuhu... itulah di katakan rezeki... huhuhu...

Anis Adila Aris said...

ini tuah dibadan namanya... :D

NoorHafiy Budax Lanun said...

Assalamualaikum... ceh, bertuah dapat jumpa pelakon indon dan korea tu... huhuhu... itulah di katakan rezeki... huhuhu...

Mitsu Kizu Zie said...

ni langkah kanan betul pegi korea dh tu dapat jmpa artis...seronok betul... ;)

morbika said...

OMG TIMMMMMMMMMM!! suare dia best gila wokeyy. thanks kak fatin sbb share cerita. palli2(cepat2) entry strusnyee x sbrrr wwwww

[wani_mn] said...

tak tau nak ckp apa bila bila baca citer fl ni. Bestnyeeeeeer!!!

rerehalim said...

JELES SANGATTTTTT. -__-

daya jamal said...

peh ! giler best lah dapat g korea . O.o

Cik Kyla said...

Kat fitting room pn jd eh solat. Hehe. Tu nk tanya fatin tu.. Coz kemungkinan planning nk ke korea next year.. InsyaALLAH.. Keep it up for updating.. Thanks :)

JH said...

Wahhh, untungnyaa. Rezeki tu ;)

beautyinsilence said...

haha...fatin2..lucu kak bc entry fatin ni..smpai t'komen :) biasanye bace je komennye tak..tp mmg lucu,tp xtau mn yg lucu.hahaha.btw, bc blog FL mmg besh =D

ɱąȥȵɉȥąɧąȥЩąȵɉ said...

bestnya jadi anak orang kaya. boleh jalan merata.

loVe puRpLe said...

Bestnye... hopefully fira pun boleh sampai sana... insyaallah (^-^)

Nur Azleen said...

wahhh satu hari nnt saya nak pergi korea jugak lah macam kak fatin:D
*teruja*

AchiQue said...

omg TIM!!!!

Inz Indah said...

waa..bestnye ^^..siap jumpa artis lagi 2 yaw.. :)

finiey said...

best giler.. nk pergi jugak.. nanti kalau pergi sane lagi,, angkut saye sekali tau k.fatin.. hik3

purpleberryveronica said...

wahhh ! bestnya sis ! dpt jumpak retiss lagii . hihi :)) cpt update belog tau ! nak bacaaa

Liyana Iskandar said...

perghhh besh gile travel ke korea ni, bonus le dpt jumpa org femes2 kat sna.. bile le dpt travel ke sana cayalah fl !

princess ayu said...

bestnya fatin...!! jelosh giler

chikseliparjepun said...

super duper gempak trip fatin to korea..siap jumpa artis lagi..tak sabar nak baca entry seterusnya..:)

SJ said...

gila ebat gmborr,, smpat tak snap ngan hmm,, apa nama ? hmmm,, the cute MinHo ?

NoRz zUe said...

bestnya dapat ke sana.hope one day saya pun dpt jejakkan kaki ke sana

hana said...

best wo travel..
ni yg nak g juga..
hihihi

Ehh You said...

omg is dat Tim?!!! saye cuma ade can tengok kat ch KBS 391 je. jelly jelly jelly!!

Rtp Farra Arisha said...

what a nice beautiful place. it really is! :D sis fatin pun dah macam korean bila pandang skali dua. wah, you've met revalina? lucky of you both meeting pretty actress like her! hopefully, i can be there someday soon. insha-Allah..hehehe

Anonymous said...

kak fatin.. boleh cite sket solat di mana dn bagaimana dong kat sana? senang tak?

Ayu Iman said...

wah..bestnya fatin..

nurmujahidah said...

cant wait for the sambungan,, :D

is esma said...

kak fatin sangat lahh bertuah ! jelly jelly. :DD

Sheqynne Hotloverzs said...

alolo , best yerk kaq tin travel kat sana ..

Zharif Azis said...

uwaaa best nyaaa >__< jeles nie

Muhammad Afrain Mat Refin said...

argghh!! jelly2 :p

reyna said...

wahh,,bestnyaaa

Wanie Harun said...

wahh...bestnya dapat pergi korea..!!
dah rezeki dapat jumpa Revalina s temat lagi.....huhu...abes pergi jugak ke teddy bear muzium ?

shafika hanis said...

okayyy jeles sangat, nak pergi korea!!!!!!!!!! >_<

Nur Hanifah Amin said...

wahhhh...beshnye...kite pun teringin nak g sne..hukhuk. btw, kak fatin nampak comel sesgt bile brgmbo dgn mamat korea tu..hikhik ^_^

IEQAH said...

untunglaa...nk p jugakkk

amy syahirah said...

kak fatin! kak fatin!! jumpa Munning Man tak??? kot kot kak fatin jalan2 ke terjumpa diorang lari2,teehee.

!~ Dolly Auliya ~! said...

okehhh... to be honest, sedang jelessss... hewhewhew :)))

Misz Mieza said...

wahhhh! syoknyer dia bercuti kat seol... Jellleeessss I.. Dapat bergambar ngan retis lagi.. Wahhhh!!! Bertmabah2 jellessss...

Btw, ari tu ada tonton Fatin kat Safiyya TV9.. Awak memang cantik & sweettt.. Suke tengok awakk... ^_^ Ada rezeki jom jumpa..? ^_~

AmirahSyafiqah ♥ said...

wah bestnya ^^ jeles betul =.=

Faieza MdR said...

emmmm bestnye.....

Niena said...

Untunglah akak . Impian saya nak pergi korea tkthu dapat ker tk ? Hmm teringin jugak nk meet artis korea btw please follow me back :)

~ cik AiN pinky ~ said...

waahhhh...untung nye dapat bergamba ngan artis korea...hehe awesome...!!! =)

Wan Rabiatul Adawiyah said...

OMG best gilaaaaaa..!! Dpt jumpe Tim n amik gmba senang2 like a boss~~!!! >.< Jeles! Sangat!

Dilaa said...

Best nye dapat tangkap gambar dangan Tim...

NMH said...

serius best sangat kot...jeles tahap melampau..

Munira Muhiyddin said...

omo ! bestnyer. slalu tgk kat variety show dorg je tmpt2 tu.
memang murah betul rezki kak atyn jumpe retis korea.


btw, waiting for the next entry ^^

ary_lee said...

Jeles..
Patah seribu hatiku..
Bila mengenangkan..
= ="

Anonymous said...

jeles tgk fAtin snap pic ngan korea tu rapat2..hahaaAa

cumigd said...

best gle bercuti.. Dapat jumpa Tim lagi.. OHSEM!

Asyraf said...

Hai sye peminat bru awk, nice entry, x sabar tunggu smbungan trip FL.

taty nadiah said...

entry yg ditggu tlah d update. gud2. nice. untgnya kaka FL. nway love ur stlye. awct. :)

nuhara said...

terbaik insyaallah sy pun akn ke korea nnt :)

Fid"s said...

ok nice travel

Arai Lekir said...

revalina s temat aka bawang putih itu cantik bangat:)

Mierul Zul said...

Jelesnya! >_<

Nieda said...

Kalau cerita makan angin cepat saja akak terjah.....hihik

more story pleasee.....

Gadis Gingsul said...

waaahh,,,,fatin u beruntung bget bisa ketemu artis korea & indo apalagi Revaa...wooowww
but,,fatin tetap artis best kat blogging ne.....

Zahora Ahyan said...

FL<----- you one in a million.. :)

Muhaira Binti Hadzran said...

Bestnya... Hu3. Harap2 satu hari nanti sampailahhh ke sana...

EyRraa HamDan said...

wa... beznye....
untungnye sis FL ni..
jeles2.. :)

niedaida said...

best ye dia..he3

Iffah Rosdi said...

huwaaa jelesnye...hukhuk...dpt jmpe artis korea lagi...nk g korea jugak!!! bilelah dpt g sane huhu...

Izazaty said...

bestnya akak ! nanak pegy jugak ! :'/

Baby Bee said...

halamak...tergendala...lambatnyer nak komen..besnye fatin pegi korea....leh ke tanye..ni pegi back packing ke? heheh bape agaknyer kos ek..ai nak pegi gak. ..haha anyway best nengok dpt amik gambo ngan retis korea g..hehehe

// A N I S . said...

Woahhhhhhhhhhhh! Best GILAAAAAAAAAA! Saya kenal TIM tuuuu~~~~~~~ ^_^

jemarisuri said...

bestnye percutian awak ...kalau anak2 akak tengok ni pasti jeles...hehe

Suci Liana said...

wah you are so lucky fatin!!! dapat pegi korea, dapat kawan dgn director sinetron lagi.. awww...

Deedoo_Bydoo said...

WOW..i want to go to Korea..

fatin u look so beautiful...i like ur hijab style

♛ Aisya 사쿠라 said...

jelesnyeeeee!!!!!!!! saya dh lama brmimpi nak go korea n TERjumpa artis scara kebetulan. huhu u__u

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

perghhh!!! best giler!!! zuan jejalan kt msia ni pun x abis lagi.. xpe la.. mayb ada rezeki nanti leh la ke sana

TeTerBanG said...

wahhh....sy smpai high blood pressure bca post sis fatin ni. dh laa pminat kpop. x acinya bley brgmbar ngan artis. p jnjlan kat seoul tower bagai. brtuah benor sis fatin nie.

Knessa said...

wow!!

Aezz ZuzaEast said...

jeless!!! Tim Hwang Young Min tu... lagu dye best.. nak-nak lagu A Long Day..

rarizzar said...

eh.... itu Tim!!! saya kenal, kenal, kenal dia... tp dia x kenal saya T__T...
best laaa experience korg nih!!... i yg teruja. update laa lg fatin!

Fatin Amalina said...

awesome la FL ;)

daiazali said...

wah...giler best!!! hope dapat g sana jugak nt..hehe :)

Nmg Norizan said...

wahh.. seronok eeyhh..bile laa bole smpai sne..sobs sobs..hee

Aliff Haikal said...

untungnyaa kakak !

Anonymous said...

Update cepat kak Fatin.. tak sabar nak baca ni.......................................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rosie said...

Hi, just wanted to tell you that I enjoy reading your posts on your trip to korea! ^^ TIM MUST BE REALLY HOT IN REAL LIFE YEAH? haha

aPrettyjester said...

aiyoo, kak. nak ikot jugakkk. HAHA

Syazwan Che Deraman said...

seronok wo tengok fatin jalan jalan.

macam mana nak pronounce seoul?

SiBudakKurus said...

huntongglaaa dpt gi sane sini..mjumpe artis overseas..ni baru name retis :-)

nur amalina athman said...

wahh..bertuahnya..:)

Fitt said...

ayoyoyo..besttt nyerr! bile lah dpt gi korea.. :'(

Hijabi Inspired said...

looks like fun! i totatlly would love to add a padlock to one of those walls

Dilakochan said...

Xsia sia ya kuliah nya di indonesia! hahahah...

Lieynne Ramly said...

OMG ko dpt brgambr ngn TIM!!!!!siyes jeles....huhuhuhu....untonglaaaaa....waaaaaaa....

sharz syaz said...

bestnyer g kolea...

padlock tue~~best2!! tmpt running man.. =)

Tick-A-Lock said...

Klu tgok apa yg Fatin tulis, T-Money sama konsep dengan Metcard di Melbourne. Metcard wajib beli utk naik trains, trams dan buses. Ala2 touch n go. Abes kredit, topup balik. Sy fikir klu cara ni diaplikasi utk public transport kat Malaysia especially in KL, sgt bagus.

Mrs. Norrie said...

wowo cik tin, bestnya...aduhhh aku udah feeling2 nak pegi seoul nih...ongkos tak ckup2

ryhan ann said...

wah...bestnyer fatin...jelesss banget akak ngan fatin...huhuu...

Lady Anne said...

aweeeesooome....dpt g korea...^^

..myra.. said...

syoknya fatin pergi korea! saya peminat k-pop mcm kawan fatin gak. btw saya da follow and letak blog fatin kat side bar saya..:)

Anonymous said...

comeyyy ;)

NUR ATIQAH AZID said...

wahhh,bestnya kak fatin. kita yang teringin nak ke sana pun tak pegi lagi.. awesome betul!

Nadiah Ridzuan said...

Nak giiiiiiiii jugakkkkk ;(

nurhidayah said...

100 kali jeles..huhu...

nurhidayah said...

100 kali jeles..huhu...

~eZmALiZa~ said...

bawang putih lahhh!! untunglaahhh..nak pulak baju you pon kaler putih FL! cun sgt! :)

Eiqa Almond said...

wahhh..!!! jeless niee..
jeless niee..huhuu

Bui Junaidi said...

JELESNYA SBB BUI MMG TERINGIN NAK KE KOREA..HUHUHU

NadyaBubble said...

Haha, meh nak kawan dengan Sally jugak :p

umie naz :) said...

series jealous! nak pergi jugak! btw, i dah baca semuaaaaa entry kak fatin. mmg semuaaa OHSEM! tahniah sebab dah popular! haha. braces tu mmg sesuai dengan kak fatin. comeyy. anyonyonyo. hahah! ok, thts all. i umie nazhatul madiha. 20. nice to know you kakak comelss! bai! :)

Fuza Marquis said...

untung betul badan

faiz fakhirin said...

Awak mmg Blogger yang comel...

gulai masam ikan patin ! said...

wah ! asyik ! upadate lg entry taw :) lepas neyh tepek skali dgn pic farah lee ehhhhh :)

saya said...

pergh.best gileeee k fatin.tu namenyer rezeki :)

btw,akak fatin natural cantik *tetibe

Cik Sofea said...

wah.. .terbaik la kak fatin!:)

aku yus nurazura said...

..jumpe artis,tue yg x leh tahan tue!!msti best nek giler...huhuhuhu!!!

shazleena fadzlyin said...

best nye kak fatin~ jeles nye ase..:)

Anonymous said...

my goddd!!
akak fatin jumpa tim!!
mamat tu dah la badan lawa gilaa.
comell gilaaa lahhh. :D
ni yang jeles ni.
;p

Aldy Shah said...

Bestnya pergi sana, saya dah lama nak pergi tapi so far hanya mampu berangan-angan jela, huhu

ATIQAH said...

Best nya kak fatin pergi korea. i wish to go there too :) Jemput ke blog saya http://mydreamzworlds.blogspot.com/ *promote*

Mia said...

wah..beznye......
nak ikot

miss rara said...

nice trip dear :)

NIZAM said...

kenapa kisah ni macam fairytale je? huwaa.. jelez ok. g korea jumpa artis! wow! bestnye!!!!

A Girl Like You said...

Fatin Liyana always the lucky girl! ;)

cik violet said...

best giler :)

aswadz said...

mknn kat sana x byk yg halal kan. masa trip kat sana, korang memasak ke?

fhinata said...

omg TIM ! jelessss. bencciiiiii TT^TT
hahaa. .

musaf said...

Masa pergi korea dulu mmg igt nk jogging konon2 around namsan park. Tapi harapan je lah. Dan sbb takde masa sgt. DO visit our blog for our experience in south korea!

http://southkorea-oct2011.blogspot.com/

Belalang Seni (Shukri) said...

Amboi angpa.....huhu syok la pi sana, xpa2 next time sy pegi...insyaallah.... dalam mimpi ja kot.... hahaha :P

ainwaheeda said...

serius syookkk abesss! jelly lah ngan k.fatin.. ^^ nak ikutttt!

Miss Anis said...

fuhh...kira tak sia2 la kn pegi sne dpt jumpe artis plak 2.....

ZieRa said...

Wah.. Bestnya dapat pergi korea.. (Bila la Ziera nak pergi sana)
Pastu boleh pulak kamcing dgn pak direktornya.. Silap2, nnti akak jadi pelakon dia pulak.. hehehe..

Farra said...

bila tgok gmbr yg dekat padlock love tu teringat kt scene dlm cter running man. Best tu. waa. jelesnya ...

Lollifarah said...

bestnya dapat jumpe ngan Tim.he is really a good singer too.very gentle person. i wish i'm lucky as you too..

~cik_awa~ said...

Serius best Korea..rase nk pegi lagi..sy pegi early feb haritu time winter :D

Fafaa Abdul :) said...

Time kita pergi dulu takde pulak sape sape nak buat shoot -.- awww jelly >.<

infoserius™ said...

Banyak gilak padlock.HAHA

atiqah said...

OMG~!!!! TIM!!!!!!!!

revalina itu indah said...

fatin liyana..kenapa anda peluk belahan jiwa saya?

Daeng on duty said...

Hai, fatin, medic student ye? good2...hehe..ni just nak bgtau, visit my blogshop...saya ada jual maxidress loong sleeve..sesuwaiii utk muslimah yg cantik menarik dan tertarik....uhu...sape2 pon boleh visit..come come...

mugmerah said...

waa.. jelessnyaaaa.. nak ikottt...

~emi~ said...

Love Padlocks ! ada tengok dalam Running Man :))) Teringin nak pi sana.

Siti Aziemah Abas said...

bestnya smpai ke korea da sis..xsabar nak kumpul duit bebyk..then jalan2 mcm sis..jeles! ;)

JAI said...

Salam, Off Record - Kat Event Denaihati pun trademark Fatin Liyana tak ketinggalan..hehe..Ehh kena bayau royalty kerr..hehe..

http://www.teratakarmo.com/2012/04/aksi-fatin-liyana-di-sekitar-majlis.html

JAI said...

Ehh lupalak mintak kebenaran. Cilok gambo peace ek..nanti credit. Thanks

ZaroL said...

Wahhh...indah bangat ya kak liyana. Bisa gi Korea ~

Kak...korea punya price murah jugak kan. Teringin laa nak pergi. Ok. Pasang niat ~!

Rhea Meera said...

Wah.. tak terkata bila baca entry ni ;)

tqah said...

Homaigod. It's Tim!!! My fav singer! Gilalah. Bestnya dapat jumpa dia. :DD

is_isaac said...

giler best! terasa nk kwan lak dgn sally tuh! heh! :P

cikpjaz said...

jelesnye kak fatin dapat bergambar dengan Tim.. =)
suara dia sangat best ^^

cikpjaz said...

jelesnye kak fatin dapat bergambar dengan Tim.. =)
suara dia sangat best ^^

♥ Cik EylaDiLLa ♥ said...

wahhhhhhhhh best nye fatin g korea untung la kn..HELLO KITTY CAFE mmg tmpat yg saya teringin nk pegi..hikhik.

Anonymous said...

fatin!!ada mv bru dah keluar tentang kolabrasi tim antara korea and indonesia.wow!

http://www.youtube.com/watch?v=p-dRLNgzz4M


but i prefer yg original.lg sweet!http://www.youtube.com/watch?v=w2-U2-tPPFs

colourfuldandelion said...

TIMMMMMMMMMM,last skali gmbar TIM!!!wahhhhhhh,nice kak fatin!!!!ni rasa cam nak g korea niii

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 245   Newer› Newest»