Monday, November 19, 2012

Cerita Cuti Aku II

Assalamualaikum

Hi bertemu kembali =) Bestnya cuti kan, dapat bangun lambat, golek-golek tak payah pergi ward round hihi. Berangan jelah, padahal aku dah pon sampai PPUKM ha. Untuk pengetahuan semua, aku seorang manusia yang memboringkan. Eh dah tau ke? Hahaha cis... 

Memang betul, aku malas nak keluar rumah, malas nak bergaul, malas nak pergi jalan-jalan. Jadi sewaktu cuti biasanya aku terdampar kat rumah je bagaikan dugong. Ada la pergi dekat-dekat contohnya bawak dak asfiq ngan ibu tengok wayang dekat MBO. Itupon wayang pukul 10.30pm, sampai-sampai terus masuk, habis terus start enjin balik rumah. Kalau korang perasan, aku pon asyik kawan dengan orang yang sama *Hi bestfriends!.. sebab dah selesa kan, susah senang bersama. So malas nak fikir banyak. 

Tapi dalam dugong-dugong aku pon, aku pon ada kehendak jugak. Lately ni aku suka pergi pantai untuk main watersport. Dalam masa 2 bulan ni, dah 4 kali aku pergi. Kira satu keajaiban untuk si pemalas seperti aku hihi. Lagipon, Port Dickson dengan rumah aku cuma 20 minit je =) Itu hari, aku mengajak bestfriends Najahtul dengan Hanani untuk ke PD. Biasanya pergi PD, tak bawak makanan, beli dekat gerai-gerai je. Kali ini zemangat uolls, weolls bawak makanan. Buat potluck!


Hanani masak nasi putih dengan pelbagai lauk, Najahtul buat sandwich telur dan aku masak mee bandung. Sumpah macam piranha masing-masing makan. Siapa mandi pantai tapi tak lapar memang gila ataupun ada eating disorder


Mee bandungku, taulah study kat Bandung dulu =P


 Syok sangat, pemandangan yang cantik, makanan yang sedap. Santai-santai sambil makan, bercerita pasal life update. Aku dah kawan dengan Hanani dengan Najahtul ni lebih dari 10 tahun. Semua rahsia aku diorang tahu...mohon jangan pecahkan rahsia aku kepada paparazi... agar tidak dilibas belakang korang haha!


Watersport ni namanya STORM. Best gila weyh, sampai 2 kali aku naik ritu. Sebelum ni dah naik 3 kali. Sila try kalau pegi PD ok, jangan asek buat sand castle je, lepas tu bila dilambung ombak, berasa sedih. Kalau tak mahu dilambung ombak, jangan berumah ditepianlah pantai..


Cerita lain. Sempat juga singgah ke Crocs di Times Square dengan Najahtul untuk membeli belah menggunakan vouchers =)

Kitorang kan, selalu sangat pakai warna yang sama secara tak sengaja. Dah banyak kali. Kang bila aku fetch dia kat rumah, masing-masing jerit ' Eeee warna samaaaaaaa!! ' Macam pompuan gila haha.

Zemangat tau pakai baju kurung Pahang Modern Fushion HijrahCouture pergi jalan-jalan. Lagipun, aku keluar hari Khamis lepas, maal hijrah uolls. Ada la sikit penghijrahan dari segi pemakaian, tak gitu? =) Korang pernah tengok tak baju kurung HijrahCouture? Cantik-cantik kan? Asal aku tak pernah tau sebelum ni, kalau tak boleh pakai raya =(


Thank you for reading this entry !

135 comments:

Anonymous said...

hai

sea_lavender said...

cantik2 sgt ayu :)
hee ~~

nadzirah mohd rosli said...

Semangat!nampak sedap je sume mknnan..baju kurung yg comey+bawal layer yg comey!slalu tgk syria ngn shawl je

nadzirah mohd rosli said...

Semangat!nampak sedap je sume mknnan..baju kurung yg comey+bawal layer yg comey!slalu tgk syria ngn shawl je

Nuratikah Abd Rahim said...

cantik fl punya baju.update selalu taw. hik

Anis Humaira said...

kak fatin, tudung tu beli kat mana? :)

ella hassan said...

kak fatin sangat comel :)

che na punya blog said...

ok, aku first? bangga seyh...

Anonymous said...

comels bj kurung n fatin..

nur hidayah isa said...

tudung lawa...tak pernah nmpk lg tudung cmtu. hehe

Munira said...

kalau dh namanya storm tu mmg melambung la naiknya dkt laut nnti .. hehe

puteri cahaya said...

AHAHAHAHA..............siyesli cik patin. ko memang kelakar. buat usus aku sakit je pepagi. lawa dowh baju tu, sila bagi pinjam eh...
*usha2 saiz

Nadia H. said...

tudung cantik! mana nak beli? hee.

apricot pie said...

comelnyaaaaaaaaaaaaaaaa gmbr last tu

Ara Abady said...

tudung pon dari HijrahCouture ke?

Puan Gojes said...

assalam fatin and morning beautiful.
perfect smile on monday. baca entry awak. :)
so sweet..:)
hehe. semangat berbaju kurung :D

Anonymous said...

sharifah aliaa : salam..hai fatin..=p cantek baju kurung pahang tu..akak nak tanye kat mane fatin beli tudung tu ye? minat akak tgk...tq..=p

Farhana Sedek said...

Salam Fatin,
cantik la u punye tudung yg pakai ngan baju kurung tu..is it bawal?mana beli ea?

fadhil kamarudin said...

best2

eyjalukman said...

kak atin , tudung tu lawaaaa. beli kat mna ? mcm gya tdung bawal , tp mcm tudung sarung plak.

Arjuna Silvera said...

do they have mee bandung in bandung? or air bandung as well?

syima harun said...

Kak Fatin, tudung kak Fatin cantik. jenis bawal sarung kan. kak fatin beli mana? nak jugak! :(

Anis Farhana said...

Gambar last tu membuatkan kakak nampak mcm gadis melayu terakhir . hahaha xD

abby said...

tudung FL tu, bawal ke? cantiknya! beli kat mana?

permatabiru said...

sanagt comel & sweet gitu..^_^

deyna_sophieparis said...

salam fatin..tudung yang fatin pakai tu, tudung bawal kan?

Eka_Amin said...

cantek!

Shazwan Azizan - wanblur said...

harap2 tidak ke wad dgn memakai pelampong dan google snkling. hehe

umi mimie said...

Untung Kak Fatin dapat pergi jalan-jalan. I'mma was your fans!! Ada tak tempat lain yang umi oleh contact dengan akak selain daripada blog .Please !!

hudaaa said...

omg tudung tu cantik! where to get, please?

Miz Dayah said...

Hye fatin...salam Ma'al Hijrah :-)

AIZA IBRAHIM said...

salam dik..cantik tudung beli kt ner??hehehe

Dilakochan said...

Baju kawan atin yg pakai kaler sedondon tu chantiks!

Beli butik on9 ke?
Share with me if u dont mine!! ;)

anakmakcikbedah said...

nais baju kurung sis ;)

man yusoef said...

Zemangatnya chuols memakai baju kurung di shopping mall..zabas !! (read syabas).

paradoxs said...

cute :)

Hana said...

Nampak sedap mee bandung akak. HIHI

Nama Baru said...

ohh kita ada persamaan iaitu suka melepak di rumah time coti2, malas nak keluar :)

Sya-Riza said...

wuuu...bestnya dapat p jalan2.

Cik Ubi said...

saya pun tak rajin hangout dengan kawan lain. selalu dengan family je and tak pun kawan yang sama.

nurdani said...

cantik tudung dengan baju kurung pahang tu.berkenan tengok

thebinipolischeritha said...

cantiknya tudungg... in love!! <3 _<3

Scha Iriney said...

paling suka baju kurung tu

Nurmujahidah Ismail said...

rindunya nak gi pantai,, tapi,, abah ngan umi tak pergi,,, tak pergi la kitorng pun,, :(

AHMAD AFIQ said...

naik storm to mahal x

AHMAD AFIQ said...

naik storm to mahal x

la tahjan said...

Salam kenal :)


beautiful sangat

mama ju, said...

salam sejahtera,

Makcik suka sgt tgk Fatin, pakai baju kurung lain nampak sgt!cute!
Teruskan menulis.

Akhelaken said...

meh kawan ngan i pulok.. ngeh3 :)

la tahjan said...

Salam kenal :)


beautiful sangat

Fatin Liyana Asri said...

Thanks korang :)

Tudung tu pon dari HijrahCouture. Bawal sarung hehe..ce tengok kat site die, ade kot jual :)

Riena Haiqal said...

jaga2 korang kena libas.. jangan kasi pecah rahsia kat mama dan paparazi tau.. hehehehehehe.. cantikla tudung FL

ameris said...

cantiknya gambar. guna camera apa yer?? luv ur pic.

http://amerislovely.blogspot.com

❤~Emma Abduh~❤ said...

comel sngt fatin kat sni...nway, bestnya dpt jln dgn kwn2....klo sy tggu ada $$ baru dpt jln ngan kengkawan...hik hik

saya gemuk saya comel..^^ said...

comelnya makhluk ini..hihi..

Izzati Asyraf said...

aah cantiklah baju kurung tu...

misz aisya said...

alolorhhh serius nmpk suweet giler pkai bawal cenggitu ngan baju kurung. :)

u.m.i.e said...

saya pun pernah naik storm tu dekat T.Batik .. Best memang best tapi peratus nak tercampak tu memang tinggi ..hikhik ..

Shamilla_Hamizah said...

ehh. nma dia najahtul ghupanye. hehe. bawu tau..

zoey danny said...

hihi,,walau macammaner,sume baju kak fatin memng cantik,,hihi

Anonymous said...

Fatin...tudung tu bawal da siap cutting cmtu ekk...beli mane hehe

Cek Eyna

mawar_putih said...

wahhh fatin. best nyer g camping... nak ikutttt hehe.. ~~ fatin cantik sgt.....

tasnem said...

salam kak.

kak fatin penah ada problem ngn kwn2 akak tak?? mcm mna akak handle ehh?? klu sudi, tlg la share utk entri akak lepas2 ni. tenkiu :D

Hanie said...

suka baju kurung tu...sweet sgt..

ikha othman said...

wow!! FL pakai baju yang aku nk beli lah.. huhuh.. canteq2..

aiNa yaZiD said...

cantik la tudung n kurung pahang tu.. siyes cantik~! wuhuhuu... nak cari satu la nnti. heehhe =)

Bui Junaidi said...

TETAP COMEL JER KAK BUI TENGOK..HIHI..

Faraa Hanieys said...

Salam kak FL, nak tanya.. kawan akak yg Hanani tu amek medic jugak ke? Sbb kalau tak silap sy, dia pna praktikal kat HKL... Masa tu saya masuk wad. Dia yg tanya sy mcm2 soalan dgn 2 org lagi doctor praktikal... tak silap sy la..

Tyra Ismail said...

serious cantik baju kurung nie! color pun nice, soft jer .. *jatuh cinta* :')

Dianza said...

Cantiknya baju!Suka sangat~

Anonymous said...

Kak fatin mcm mne sy nk contact kak fatin ya? Saya ada hntar email tpi dkt email yg relahado tuh. Harap kak fatin bce. Thankyou!

boni kacak said...

mee bandung tu.... sangat2 menyelerakan...

αтнyzαyɴ said...

Mana akak dapat tudung tu! :)COMEL

nadz|rah said...

cantik tdung!! beli mane? :)

dina said...

cntik tudung kak fatin.. dpt kat mne? heee..

Anonymous said...

Umur bpe?

Liquid said...

haritu sy men storm tu sampai seminggu x hilang2 sakit tangan n leher uhu.

-jalan2 cni lalalaal~

Nurul Syahirah said...

food!!! :)

Anjasmoro Dewi said...

ceritanya seru, penulisnya cantik :)

Mademoiselle♥ said...

kak fatin. cantik baju tuu.. :)
penghijrahan yg baik. hehe ^_^

syahindah marzuki said...

Baju Kurung Pahang tu nampak nice die punye corak! suke! Cantik ble kak fatin pakai :)

Miss Sue said...

cantik bawal 2 layer tu !! :D

Nurul Izzah Razaman said...

Shedapnya makanan semua tu nak jugaaaaaaaak :'O

Anonymous said...

Can I ask you something?

You want no ugly comments in your blog, but yet you allow anonymous and people without valid accounts to leave comments on your blog posts.

Just wondering, why?

Anyway, I adore you Fatin, you're so gorgeous yet so humble and 'boring', really. HAHA :)

*I came in as anon for I am a shy girl*

I am Me said...

tudung tu sis bli kat mna? cantik! :D

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

ada penghijrahan =)

cantik sesangat,, sebelum ni pun cantik gak,,

setiap masa cantiklah!

Suzana said...

ada org ckp, kat bandung tu xde pun air sirap bandung dan mee bandung. kat msia je ada.. tp xtaw la nti2 dorg pn ade buat lak lps ni.. teruja punya psl.. haha..

Kembara Perantau said...

comel fatin, best pi picnic kan?jauh ke dgn umah fatin?... swk ni emmm entah lah. bila la nak balik malaya..huhu.

.atynFATHIN. said...

Kak fatin ! Tudung cantik beli mneeeee ?

fizy said...

kak fatin..cerita la pasal tudung tu..nak juga...nak beli online boleh ke??.saya kat mesir...

diana said...

Sgt truja bile baca
Cerita fatin..congrats!

Madam Lala said...

cantik!

Baiz Mamat said...

best la die..hehe kite dah lama x bercuti :)

SyamimiNazifa said...

seronoknya , comel kak fatin ;D

Ikhwan Suhaimi said...

perghhh tawaf T.S pkai baju kurung... Stylo :)

Nurul Ain said...

akak makin cantik ! tudung cantik..bole bentuk mcm tudung bawal.. beli dkt mne? :D

Anonymous said...

kt Ganu byk giler tudung bawal sarung tu..i pon da buat koleksi :)

PeRdU cINta said...

Bismillah,,assalammualaikum,,beriadah juga salah satu terapi hati dan minda selain menikmati alam ciptaan Allah SWT..

PinKy MoMMa said...

seronoknya dapat bercuti macam ni..dik, mak akak yang fatin jumpa kat wad 4H, onko tu dah meninggal :(

tak lama keluar dari hospital hari tu..

siti eisyah said...

tak pnh pakai baju kuwung pi jalan2 hee..nnt nak buat gak ah :p tp tudun tu tantik ah =D

Izanne said...

suka tengok adik atin yg kiut ni..

Atyra Pink said...

akak fatin simple tapi tetap nampak cantik..

Hairul Hafiz Karim said...

lamanya tak pegi PD tu

Kak Mahh said...

Manis Fatin berbaju kurung.

||chickserame|| said...

Hai FL..i'm ur new fans..cantik arrr tudung..keep writing ehh..

Anonymous said...

kak fatin! kak fatin pnye tudung cantik! beli kat mane? share pliss..

ANNA MARIANA said...

wa, mesti best kan dapat hang out ngan kekwan..anna dh lama x jmpa kekwn anna... huhuuhu...

pak abu said...

pakcik dengan isteri serta anak2 pakcik pon suka jugak aktiviti macam ni... sronok2 anak pakcik cakap.

::Misz sunsWeetz:: said...

terliur tgk mee bandung kamu =)

surijunior said...

sedapnya mee bandung, laaama tak makan :P

popman said...

pegi tak roger2 pun...

Ara Malek said...

kak Fatin Liyana , mana nak cari tudung yang 2layer tapi kain bawal . mcm akk pakai .

puteri jalanan a.k.a annur said...

wah...muka natural je...jeles i...haha~

ps:baju tu lawalah...

Uwais said...

salam fatin..salam kenalan yek..kita sebaya..so awk kena follow saya balik..hahahahha takdelah gurau.. apapun best la enjoy ngan kawan2 kan..sama cam saya...kwnnya yg tu je..pastu tdung yang last skali tu takda yang labuh sikit ke..nak beli..tq..heheh

nurfais said...

Fatin mana nk dpt tudung cengtu y xda owning tue??nk jgk..

Anonymous said...

yup. Raya haritu banyak gila tudung mcm FL pakai tu kat pasar malam kat Kelantan n Terengganu. sehelai rm15. i borong skali 5. best pakai, tambah pulak i ni peminat bawal tegar, skali2 dapat pakai tudung mcm ni ok sangat. :D

kat jalan Tar belum jumpa lagi. but my aunt dah start jual yang customade punya. yey!

-fidz-

Anonymous said...

k. FL dah tak pakai braces dah eaaa :)

Anonymous said...

k. FL dah tak pakai braces dah eaaa :)

pahan said...

patut la org g sini.hehe. nice :)

Pyka Rahmat said...

kenapalah time time orang gi Times Square takde pulak kak fatin ni. haha

izzati nazeri said...

Kak FL sweet sngat..cantik la tudung tu..dah tengok kat laman web tu tapi xda harga la..bapa ek kak FL harga tudung tu??

izzati nazeri said...

Kak FL sweet la....saya dah tengok dekat hijrahcouture tu tapi xda harga la...berapa ek harga tudung tu kakFL???

Nur Syahira said...

best la cerita akk...hehe...kenapa x ajak pergi PD? dekat dh pn tmpat sy..

kak ani said...

Salam Fatin;

Selalu baca blog fatin untuk mengenali perangai anak perempuan. Tapi agak "kecewa" kerana Fatin exceptional dan ada full package.. cantik, baik, bijak, spontan, berhati bersih, kelakar dan berbagai lagi..
semoga fatin terus meningkat menjadi insan paling beriman (itu yang nampak dari blog fatin dari masa ke semasa).

sabry oppa said...

nice

Hafizul said...

wahh mee bandung best...hehe

ciraa , said...

kak fatin beli kat mana tudung mcm tuuu ? cantik sangat !

Anonymous said...

Kak Fatin, mana dapat tudung ye? Dah lama cari tudung macam tu huhu

Erick said...


Fatin love to dress!!!

TeTerBanG said...

comelnya kakak! ayu lagi! tgk kakak pkai bawal instant ngan bju kurung tu, mmg sweet. masa sy dok tgk gmbar kakak, sy dok trbayang, "mcm mna rupanya kalu aq yg pkai?" trus sy geleng2 kpala. sbbnya msti x comel mcm akak. :D

azfa said...

Assalamualaikum

(subhanAllah)...ayunya kalau awak tak bermake-up...awak ni memang gadis melayu tulen ke atau kacukan? kalau tulen, tahniah...

fazaahmad said...

kak atenn comeynyee tudung. hihi beli manee :p

steffany daph said...

alaaa..bestnya dpt pi pantai :D rindu nak gi sna, tapi apakah daya..jarang kluar2.

TSYA'Z (~_^) said...

tudung mcm tudung bawal. tp bkn tudng bawal kan?? tudung apa tu?? sy suka... nak bli mcm tu jgak. hahaha

Saya Orang Biasa said...

cantiknya tudung bawal camtu...nak beli jugak...