Monday, November 19, 2012

Cerita Cuti Aku II

Assalamualaikum

Hi bertemu kembali =) Bestnya cuti kan, dapat bangun lambat, golek-golek tak payah pergi ward round hihi. Berangan jelah, padahal aku dah pon sampai PPUKM ha. Untuk pengetahuan semua, aku seorang manusia yang memboringkan. Eh dah tau ke? Hahaha cis... 

Memang betul, aku malas nak keluar rumah, malas nak bergaul, malas nak pergi jalan-jalan. Jadi sewaktu cuti biasanya aku terdampar kat rumah je bagaikan dugong. Ada la pergi dekat-dekat contohnya bawak dak asfiq ngan ibu tengok wayang dekat MBO. Itupon wayang pukul 10.30pm, sampai-sampai terus masuk, habis terus start enjin balik rumah. Kalau korang perasan, aku pon asyik kawan dengan orang yang sama *Hi bestfriends!.. sebab dah selesa kan, susah senang bersama. So malas nak fikir banyak. 

Tapi dalam dugong-dugong aku pon, aku pon ada kehendak jugak. Lately ni aku suka pergi pantai untuk main watersport. Dalam masa 2 bulan ni, dah 4 kali aku pergi. Kira satu keajaiban untuk si pemalas seperti aku hihi. Lagipon, Port Dickson dengan rumah aku cuma 20 minit je =) Itu hari, aku mengajak bestfriends Najahtul dengan Hanani untuk ke PD. Biasanya pergi PD, tak bawak makanan, beli dekat gerai-gerai je. Kali ini zemangat uolls, weolls bawak makanan. Buat potluck!


Hanani masak nasi putih dengan pelbagai lauk, Najahtul buat sandwich telur dan aku masak mee bandung. Sumpah macam piranha masing-masing makan. Siapa mandi pantai tapi tak lapar memang gila ataupun ada eating disorder


Mee bandungku, taulah study kat Bandung dulu =P


 Syok sangat, pemandangan yang cantik, makanan yang sedap. Santai-santai sambil makan, bercerita pasal life update. Aku dah kawan dengan Hanani dengan Najahtul ni lebih dari 10 tahun. Semua rahsia aku diorang tahu...mohon jangan pecahkan rahsia aku kepada paparazi... agar tidak dilibas belakang korang haha!


Watersport ni namanya STORM. Best gila weyh, sampai 2 kali aku naik ritu. Sebelum ni dah naik 3 kali. Sila try kalau pegi PD ok, jangan asek buat sand castle je, lepas tu bila dilambung ombak, berasa sedih. Kalau tak mahu dilambung ombak, jangan berumah ditepianlah pantai..


Cerita lain. Sempat juga singgah ke Crocs di Times Square dengan Najahtul untuk membeli belah menggunakan vouchers =)

Kitorang kan, selalu sangat pakai warna yang sama secara tak sengaja. Dah banyak kali. Kang bila aku fetch dia kat rumah, masing-masing jerit ' Eeee warna samaaaaaaa!! ' Macam pompuan gila haha.

Zemangat tau pakai baju kurung Pahang Modern Fushion HijrahCouture pergi jalan-jalan. Lagipun, aku keluar hari Khamis lepas, maal hijrah uolls. Ada la sikit penghijrahan dari segi pemakaian, tak gitu? =) Korang pernah tengok tak baju kurung HijrahCouture? Cantik-cantik kan? Asal aku tak pernah tau sebelum ni, kalau tak boleh pakai raya =(


Thank you for reading this entry !

135 comments:

  1. Semangat!nampak sedap je sume mknnan..baju kurung yg comey+bawal layer yg comey!slalu tgk syria ngn shawl je

    ReplyDelete
  2. Semangat!nampak sedap je sume mknnan..baju kurung yg comey+bawal layer yg comey!slalu tgk syria ngn shawl je

    ReplyDelete
  3. cantik fl punya baju.update selalu taw. hik

    ReplyDelete
  4. kak fatin, tudung tu beli kat mana? :)

    ReplyDelete
  5. comels bj kurung n fatin..

    ReplyDelete
  6. tudung lawa...tak pernah nmpk lg tudung cmtu. hehe

    ReplyDelete
  7. kalau dh namanya storm tu mmg melambung la naiknya dkt laut nnti .. hehe

    ReplyDelete
  8. AHAHAHAHA..............siyesli cik patin. ko memang kelakar. buat usus aku sakit je pepagi. lawa dowh baju tu, sila bagi pinjam eh...
    *usha2 saiz

    ReplyDelete
  9. tudung cantik! mana nak beli? hee.

    ReplyDelete
  10. comelnyaaaaaaaaaaaaaaaa gmbr last tu

    ReplyDelete
  11. tudung pon dari HijrahCouture ke?

    ReplyDelete
  12. assalam fatin and morning beautiful.
    perfect smile on monday. baca entry awak. :)
    so sweet..:)
    hehe. semangat berbaju kurung :D

    ReplyDelete
  13. sharifah aliaa : salam..hai fatin..=p cantek baju kurung pahang tu..akak nak tanye kat mane fatin beli tudung tu ye? minat akak tgk...tq..=p

    ReplyDelete
  14. Salam Fatin,
    cantik la u punye tudung yg pakai ngan baju kurung tu..is it bawal?mana beli ea?

    ReplyDelete
  15. kak atin , tudung tu lawaaaa. beli kat mna ? mcm gya tdung bawal , tp mcm tudung sarung plak.

    ReplyDelete
  16. do they have mee bandung in bandung? or air bandung as well?

    ReplyDelete
  17. Kak Fatin, tudung kak Fatin cantik. jenis bawal sarung kan. kak fatin beli mana? nak jugak! :(

    ReplyDelete
  18. Gambar last tu membuatkan kakak nampak mcm gadis melayu terakhir . hahaha xD

    ReplyDelete
  19. tudung FL tu, bawal ke? cantiknya! beli kat mana?

    ReplyDelete
  20. salam fatin..tudung yang fatin pakai tu, tudung bawal kan?

    ReplyDelete
  21. harap2 tidak ke wad dgn memakai pelampong dan google snkling. hehe

    ReplyDelete
  22. Untung Kak Fatin dapat pergi jalan-jalan. I'mma was your fans!! Ada tak tempat lain yang umi oleh contact dengan akak selain daripada blog .Please !!

    ReplyDelete
  23. omg tudung tu cantik! where to get, please?

    ReplyDelete
  24. Hye fatin...salam Ma'al Hijrah :-)

    ReplyDelete
  25. salam dik..cantik tudung beli kt ner??hehehe

    ReplyDelete
  26. Baju kawan atin yg pakai kaler sedondon tu chantiks!

    Beli butik on9 ke?
    Share with me if u dont mine!! ;)

    ReplyDelete
  27. Zemangatnya chuols memakai baju kurung di shopping mall..zabas !! (read syabas).

    ReplyDelete
  28. Nampak sedap mee bandung akak. HIHI

    ReplyDelete
  29. ohh kita ada persamaan iaitu suka melepak di rumah time coti2, malas nak keluar :)

    ReplyDelete
  30. saya pun tak rajin hangout dengan kawan lain. selalu dengan family je and tak pun kawan yang sama.

    ReplyDelete
  31. cantik tudung dengan baju kurung pahang tu.berkenan tengok

    ReplyDelete
  32. rindunya nak gi pantai,, tapi,, abah ngan umi tak pergi,,, tak pergi la kitorng pun,, :(

    ReplyDelete
  33. salam sejahtera,

    Makcik suka sgt tgk Fatin, pakai baju kurung lain nampak sgt!cute!
    Teruskan menulis.

    ReplyDelete
  34. meh kawan ngan i pulok.. ngeh3 :)

    ReplyDelete
  35. Thanks korang :)

    Tudung tu pon dari HijrahCouture. Bawal sarung hehe..ce tengok kat site die, ade kot jual :)

    ReplyDelete
  36. jaga2 korang kena libas.. jangan kasi pecah rahsia kat mama dan paparazi tau.. hehehehehehe.. cantikla tudung FL

    ReplyDelete
  37. cantiknya gambar. guna camera apa yer?? luv ur pic.

    http://amerislovely.blogspot.com

    ReplyDelete
  38. comel sngt fatin kat sni...nway, bestnya dpt jln dgn kwn2....klo sy tggu ada $$ baru dpt jln ngan kengkawan...hik hik

    ReplyDelete
  39. alolorhhh serius nmpk suweet giler pkai bawal cenggitu ngan baju kurung. :)

    ReplyDelete
  40. saya pun pernah naik storm tu dekat T.Batik .. Best memang best tapi peratus nak tercampak tu memang tinggi ..hikhik ..

    ReplyDelete
  41. ehh. nma dia najahtul ghupanye. hehe. bawu tau..

    ReplyDelete
  42. hihi,,walau macammaner,sume baju kak fatin memng cantik,,hihi

    ReplyDelete
  43. Fatin...tudung tu bawal da siap cutting cmtu ekk...beli mane hehe

    Cek Eyna

    ReplyDelete
  44. wahhh fatin. best nyer g camping... nak ikutttt hehe.. ~~ fatin cantik sgt.....

    ReplyDelete
  45. salam kak.

    kak fatin penah ada problem ngn kwn2 akak tak?? mcm mna akak handle ehh?? klu sudi, tlg la share utk entri akak lepas2 ni. tenkiu :D

    ReplyDelete
  46. suka baju kurung tu...sweet sgt..

    ReplyDelete
  47. wow!! FL pakai baju yang aku nk beli lah.. huhuh.. canteq2..

    ReplyDelete
  48. cantik la tudung n kurung pahang tu.. siyes cantik~! wuhuhuu... nak cari satu la nnti. heehhe =)

    ReplyDelete
  49. TETAP COMEL JER KAK BUI TENGOK..HIHI..

    ReplyDelete
  50. Salam kak FL, nak tanya.. kawan akak yg Hanani tu amek medic jugak ke? Sbb kalau tak silap sy, dia pna praktikal kat HKL... Masa tu saya masuk wad. Dia yg tanya sy mcm2 soalan dgn 2 org lagi doctor praktikal... tak silap sy la..

    ReplyDelete
  51. serious cantik baju kurung nie! color pun nice, soft jer .. *jatuh cinta* :')

    ReplyDelete
  52. Kak fatin mcm mne sy nk contact kak fatin ya? Saya ada hntar email tpi dkt email yg relahado tuh. Harap kak fatin bce. Thankyou!

    ReplyDelete
  53. mee bandung tu.... sangat2 menyelerakan...

    ReplyDelete
  54. cntik tudung kak fatin.. dpt kat mne? heee..

    ReplyDelete
  55. haritu sy men storm tu sampai seminggu x hilang2 sakit tangan n leher uhu.

    -jalan2 cni lalalaal~

    ReplyDelete
  56. ceritanya seru, penulisnya cantik :)

    ReplyDelete
  57. kak fatin. cantik baju tuu.. :)
    penghijrahan yg baik. hehe ^_^

    ReplyDelete
  58. Baju Kurung Pahang tu nampak nice die punye corak! suke! Cantik ble kak fatin pakai :)

    ReplyDelete
  59. Shedapnya makanan semua tu nak jugaaaaaaaak :'O

    ReplyDelete
  60. Can I ask you something?

    You want no ugly comments in your blog, but yet you allow anonymous and people without valid accounts to leave comments on your blog posts.

    Just wondering, why?

    Anyway, I adore you Fatin, you're so gorgeous yet so humble and 'boring', really. HAHA :)

    *I came in as anon for I am a shy girl*

    ReplyDelete
  61. tudung tu sis bli kat mna? cantik! :D

    ReplyDelete
  62. ada penghijrahan =)

    cantik sesangat,, sebelum ni pun cantik gak,,

    setiap masa cantiklah!

    ReplyDelete
  63. ada org ckp, kat bandung tu xde pun air sirap bandung dan mee bandung. kat msia je ada.. tp xtaw la nti2 dorg pn ade buat lak lps ni.. teruja punya psl.. haha..

    ReplyDelete
  64. comel fatin, best pi picnic kan?jauh ke dgn umah fatin?... swk ni emmm entah lah. bila la nak balik malaya..huhu.

    ReplyDelete
  65. Kak fatin ! Tudung cantik beli mneeeee ?

    ReplyDelete
  66. kak fatin..cerita la pasal tudung tu..nak juga...nak beli online boleh ke??.saya kat mesir...

    ReplyDelete
  67. Sgt truja bile baca
    Cerita fatin..congrats!

    ReplyDelete
  68. best la die..hehe kite dah lama x bercuti :)

    ReplyDelete
  69. perghhh tawaf T.S pkai baju kurung... Stylo :)

    ReplyDelete
  70. akak makin cantik ! tudung cantik..bole bentuk mcm tudung bawal.. beli dkt mne? :D

    ReplyDelete
  71. kt Ganu byk giler tudung bawal sarung tu..i pon da buat koleksi :)

    ReplyDelete
  72. Bismillah,,assalammualaikum,,beriadah juga salah satu terapi hati dan minda selain menikmati alam ciptaan Allah SWT..

    ReplyDelete
  73. seronoknya dapat bercuti macam ni..dik, mak akak yang fatin jumpa kat wad 4H, onko tu dah meninggal :(

    tak lama keluar dari hospital hari tu..

    ReplyDelete
  74. tak pnh pakai baju kuwung pi jalan2 hee..nnt nak buat gak ah :p tp tudun tu tantik ah =D

    ReplyDelete
  75. suka tengok adik atin yg kiut ni..

    ReplyDelete
  76. akak fatin simple tapi tetap nampak cantik..

    ReplyDelete
  77. Hai FL..i'm ur new fans..cantik arrr tudung..keep writing ehh..

    ReplyDelete
  78. kak fatin! kak fatin pnye tudung cantik! beli kat mane? share pliss..

    ReplyDelete
  79. wa, mesti best kan dapat hang out ngan kekwan..anna dh lama x jmpa kekwn anna... huhuuhu...

    ReplyDelete
  80. pakcik dengan isteri serta anak2 pakcik pon suka jugak aktiviti macam ni... sronok2 anak pakcik cakap.

    ReplyDelete
  81. sedapnya mee bandung, laaama tak makan :P

    ReplyDelete
  82. pegi tak roger2 pun...

    ReplyDelete
  83. kak Fatin Liyana , mana nak cari tudung yang 2layer tapi kain bawal . mcm akk pakai .

    ReplyDelete
  84. wah...muka natural je...jeles i...haha~

    ps:baju tu lawalah...

    ReplyDelete
  85. salam fatin..salam kenalan yek..kita sebaya..so awk kena follow saya balik..hahahahha takdelah gurau.. apapun best la enjoy ngan kawan2 kan..sama cam saya...kwnnya yg tu je..pastu tdung yang last skali tu takda yang labuh sikit ke..nak beli..tq..heheh

    ReplyDelete
  86. Fatin mana nk dpt tudung cengtu y xda owning tue??nk jgk..

    ReplyDelete
  87. yup. Raya haritu banyak gila tudung mcm FL pakai tu kat pasar malam kat Kelantan n Terengganu. sehelai rm15. i borong skali 5. best pakai, tambah pulak i ni peminat bawal tegar, skali2 dapat pakai tudung mcm ni ok sangat. :D

    kat jalan Tar belum jumpa lagi. but my aunt dah start jual yang customade punya. yey!

    -fidz-

    ReplyDelete
  88. k. FL dah tak pakai braces dah eaaa :)

    ReplyDelete
  89. k. FL dah tak pakai braces dah eaaa :)

    ReplyDelete
  90. patut la org g sini.hehe. nice :)

    ReplyDelete
  91. kenapalah time time orang gi Times Square takde pulak kak fatin ni. haha

    ReplyDelete
  92. Kak FL sweet sngat..cantik la tudung tu..dah tengok kat laman web tu tapi xda harga la..bapa ek kak FL harga tudung tu??

    ReplyDelete
  93. Kak FL sweet la....saya dah tengok dekat hijrahcouture tu tapi xda harga la...berapa ek harga tudung tu kakFL???

    ReplyDelete
  94. best la cerita akk...hehe...kenapa x ajak pergi PD? dekat dh pn tmpat sy..

    ReplyDelete
  95. Salam Fatin;

    Selalu baca blog fatin untuk mengenali perangai anak perempuan. Tapi agak "kecewa" kerana Fatin exceptional dan ada full package.. cantik, baik, bijak, spontan, berhati bersih, kelakar dan berbagai lagi..
    semoga fatin terus meningkat menjadi insan paling beriman (itu yang nampak dari blog fatin dari masa ke semasa).

    ReplyDelete
  96. kak fatin beli kat mana tudung mcm tuuu ? cantik sangat !

    ReplyDelete
  97. Kak Fatin, mana dapat tudung ye? Dah lama cari tudung macam tu huhu

    ReplyDelete
  98. comelnya kakak! ayu lagi! tgk kakak pkai bawal instant ngan bju kurung tu, mmg sweet. masa sy dok tgk gmbar kakak, sy dok trbayang, "mcm mna rupanya kalu aq yg pkai?" trus sy geleng2 kpala. sbbnya msti x comel mcm akak. :D

    ReplyDelete
  99. Assalamualaikum

    (subhanAllah)...ayunya kalau awak tak bermake-up...awak ni memang gadis melayu tulen ke atau kacukan? kalau tulen, tahniah...

    ReplyDelete
  100. kak atenn comeynyee tudung. hihi beli manee :p

    ReplyDelete
  101. alaaa..bestnya dpt pi pantai :D rindu nak gi sna, tapi apakah daya..jarang kluar2.

    ReplyDelete
  102. tudung mcm tudung bawal. tp bkn tudng bawal kan?? tudung apa tu?? sy suka... nak bli mcm tu jgak. hahaha

    ReplyDelete
  103. cantiknya tudung bawal camtu...nak beli jugak...

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...