Tuesday, September 4, 2012

Only in Korea....II

Assalamualaikum

Ini adalah susu pekat manis .. 


Ini pula adalah susu pekat manis di Korea !!! Comel gila OMG!


Rasa macam mahu menipu rakan serumah dengan mengatakan ' Kengkawan meh la try masker terbaru  aku ni ' buahahahahahaha kbye


Thank you for reading this entry !

164 comments:

airazulaikha said...

perghh amendalah kat korea tu yg tak comel.. sampai susu pun comel kemain.. :))

SpidermanHere said...

Ha ah, mcm masker je, ahaha, seyes comel <3

Azimas Abdullah said...

seriously awesomeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

onie said...

bahahahahahaha...comei macam kak atin jugak :)

nurhasnatulnabila said...

aah.. comel gilerrrrr

laskar pelangi said...

hahaha nakalnya ;D

cik wanie Lovela (CWL) said...

korea mmg comel

Nisa Radzi said...

betol la...comey gile susu pekat manis korea... leh pekena membe2 cm nie...huhu...

amal said...

comel ! nak jugak!

Wanie Affandi said...

macam krim muke

"TRG5353" said...

hahaaha.orang korea ni semua benda comey.bukan setakat orang.barang2 pun comey.susu pun comey..mesti sayang nk guna.hikhik

ucupiza said...

aahlah comel je..
Kalau orang tak tahu,mahu diwat masker tu..

Irfan Amir said...

Nasib baik ada tulisan english. Kalau tak ada memang dekat muka lah jawabnya. HAHA

boni kacak said...

lain macam la susu dorang tu.. unik

Fiza Suhaimi said...

Hahaha.. Macam dalam botol krim muka.. Rasa tak termakan.. :D

Princess Feyqa said...

pernah beli dulu puas suruh buddy korea tlg bace kan haha

Izzati Syazwani said...

Macam tu eyy susu pekat kat Korea ? Seriusssss macam masker.. Comel gila kott.. Hehe.. Untunglah Fatin dapat pergi Korea. Macam-macam benda yang unik dapat tengok kat sanaa.. :)

Faizul Osman said...

boleh jugak buat penipuan mcm tu... gerenti akan di kenang sampai mati...

Eiya Farihah said...

then dah habis mesti rasa sayang nak buang hehehe

Amirul Verdasco Nadzri said...

macam tiub krim rambut aku pakai jek.. kalo ada kat umah aku la menda alah tu, sah2 aku sapu kat rambut..

btw, bubuh susu dalam tiub camtu mcm agak praktikal, maybe praktikal compare ngan dlm tin..

Eizil said...

Nestle pun pernah keluarkan sekejap packaging macam tu, tapi versi yang lebih kecil, sangat memudahkan sebab boleh picit jer dan tutup semula dengan mudah.

Mieya Atiera said...

siyes, takde rupa macam susu.

Adibah Shahrudin said...

haha..."kengkawan meh la try masker baru"???? haahhah.. dok yang terpedaya. habes.. buat tapak perumahan semut lah. hehehh

miss fluffy said...

sume benda dorg bt kasik comel...hehe

BeLLa said...

hahhahaha kena tipu igtkn masker tadi wahahhaha

skulluv said...

orang malaysia pun suka benda comel jugak.

nuruashia said...

packaging mmg superb! ehhehe

Atiqah Wadiah said...

haha~nakalnye FL ni :)

Ikmal said...

yang tu susu erk... macam masker pula aku tengok... kalau orang tak tahu pasti salah sangka sudah... abis muka ... hahaha

inna_risna said...

haha! klo tgh mamai mlm2 nie, ambik susu tu sapu kat muka sbb ingtkan masker..haha!

missina said...

wowww,,tak sangka susu pekat dalam bentuk mcm tu,,ala2 pencuci muka,plus masker,,,comel gilerr

lia kamalia said...

STYLE !

haz said...

seyes nampak mcm masker! comel gile>.<

Nurmujahidah Ismail said...

comel dah jadi identiti dorang,, dorang suke jadi comel,,,

Il Li Fadli said...

kreatif dan inovatif....kat sini ada ke ek?

fifie said...

Sumpah cute. Boleh buat prank untuk birthday bff. haha

dEdEQ dE wIshEs said...

CAM BEKAS PENCUCI MUKA KAT MALAYSIA JE .. HEHEHE ..

SumMerLove Cheery said...

keno urung semut laaaa wat masker gak!

eszyamin said...

that we call as innovation..senang kn nk picit nk buat kopi semua..kat malaysia siap berdarah2 lg nk buka tin yg boleh membawa maut tu..hehe..

dua serangkai said...

nanti da abes blh la refill semula

zuhdi said...

masker kat korea pulak mcm tin susu pekat kt malaysia. cantek.. haha..

ANALIA _NOTY said...

t0mey sngat2 <3

Anonymous said...

expired dah.hik hik

Anonymous said...

Baguskan dia Org ? When susu tu already finish, we still can use the case of susu tu . That's briliant . Wish you luck Kak Fatin . Awesome !!!

bareessence said...

serius comel. Macam masker, facial wash etc. Malaysia pun ada kan susu pekat manis version tube tapi tak femes and sekiut ini. hehe

Crew Fathi said...

Hohoho.. macam pencuci muka la plak... Boleh ah kenakan kawan wa nieh.. Hahaha.. cuci muka... rasa manis aja kan.. Barulah orang kata muka manis.. Kikiki

Anonymous said...

Comelsss..........

bariah said...

Kalau ckp masker pun mesti ada yg percaya XD

qissara said...

salam fatin,haha..memang tomeilah..sure confuse if beli benda ni skali ngn masker..hehehe..
smoga atin slmat menjalani praktikal.jgn malaise tau..hihi.praktik byk2 ambil darah pt(ABG jgn lupa),insert cannula.kutip ilmu2 dri yg pakar.nnti dh terror cucuk skli je dh dpt.pt pun xsakit n xcomplain(sok time housemnship tu le kejenya)Good luck k

abang ensem said...

Apasal tangan orang yang pegang susu tu macam tak berapa nak comel??

yoon da-hyun said...

fatin nih saje nak jeles2 kan kita ! update tang korea jeh memanjang :)sat lagi , aku pi korea setiap jam aku update . haha :D

EiNeZz said...

awesome! when i was in new zealand yg menariknya plat nombor kereta dorg unik2~ :)

Mira Adzlia said...

hoho...mcm facial clenaser da rupe bntuk dier..tp mmg cumil la

zaxx said...

wahahahah mak aih... kalo la letak kt bilik air..mau tertacap la muka ngan susu..eh? apsal nk letak kat bilik air lak,ahahah

ShaSa RosSa said...

mntk kbenaran nk share...

NJ said...

IT WAS A SHOWER GEL! *v*

hai kreatip said...

inovatip n kreatip.. nie baru user friendly.. nk guna juz picit je.. comey3

Myra Abdullah said...

haaiii comelnye!!

mcm syg jee nk gune wat air kan.hehe

ImaDean said...

hahaha....unik sampai rasa cam tak terminum puler kalo tau nescafe pakai susu pekat dlm tiub...haha

mish eden said...

lw y xtw msti da beli sapu kt muka...suma kawaiii

Anonymous said...

fatin ada tertera tulisan omputih xkan member2 x tahu kot...

hehehe

lawak lawak.. nakal juga awak ye fatin ada niat nk pekena kwn tu..

Cik Eka said...

packaging dia..waaa cantik,lawa cute lah..

tak perasan pun tu susu pekat manis....

Murni Nasirah Nasir said...

serious comel!! macam pencuci muka pun ada.. eeiii bestnyee dpt pergi korea. kawan2 sy yg ske korea, smua dah pergi. sy je yg terkontang2 kanting, parents x bg pergi lg. kene tunggu habis blajar dlu. T_T

Jenn Syafiqa said...

sgt comel :D

yusrina said...

comelnya susu pekat manis Korea. Rasa sayang nak guna huhu~~

ayie said...

aku rasa mcm tak boleh je nk mkn yg korea punyer.. sbb asik terbayang aku makan product kecantikan.. haha!!
rasa tak lalu, eventhough its cute. haha..

missnuyu... said...

daebakkkkkkkk ^6^

Fatin Liyana Asri said...

memang sangat comel kan dorang ni?? semua benda macam comel. rasa macam lepas dah habis, nak simpan bekas dia, buat perhiasan hee.

sorry, takde idea nak update. lagipon gambar di korea sangat banyak. sebabtulah terhasilnya entry entry random macam ni :') mohon tak marah hee

Riena Haiqal said...

miahahahahahaha.. tak bek tipu2 tau. nasib baik FL dah tunjukkan kat sini, kalau tak sia2 kena tipu kononnya masker muka.. huhuhuh tapi siyes comel giler la susu pekat manis dia kat sana

ayut said...

hahaha..seriously?mmg dh mcm produk kecantikan.perghh!terbekkk...

EyRraa HamDan said...

hahaa... mmg mcm masker la sis...
XD

Pokok Manggis Depan Rumah said...

comel2..
tak nampak macam susu tempat kiter.. ;-)

Sabar said...

OMG kalo da camni lah..brapa harga susu pekat manis ni agaknya fatin oi..

kechixx hussain said...

comel sgt..hehehe..

Princess Syazliyana said...

hahaha comel .. hehe

AHMAD AFIQ said...

creative..seronoknyer p korea

zulhilmi tempoyak said...

apsal gmbr dkt susu pekat manis korea tu mcm gmbr... hmmm...

sori2 silap tgok.. heeee

JarN Eha said...

comel gle..egatkan masker kat muka td.:p

JarN Eha said...

comeinyer..egatkan masker td..:p

siti eisyah said...

ni scrub ni..ekeke

Sara Jeff said...

susu pon kos gila bapak, sbb nkkan comelz sgt..
apalaa yg tak mkn bajet kay korea tuu..

zulaika zamri said...

daebakkk !=D

NoRfArAhiN said...

memang macm masker, gel rmbut, losyen bagai. kalau x tau mesti da wat losyen badan da ni. hikhik! ;p

Anonymous said...

Siyes!sanad chumel meyh...hehee

Ana Farhana said...

haha.. kalau yg x tauu ni abeslaaa

Iza Zaty said...

comel gila susu pekat manis tu !!

comeliness_zaty said...

omnomomnom...comel giler..boleh tertipu ni. hhehe

LaLa mhdnor said...

really look like masker, haha

KakNi (CikNi Ahni) said...

tak baik tau nak nipu housemate, bersoda tau... hahahah... memang confirm comel gila susu made in korea....

Cik Anis said...

hahahaha kalau housemate percaya tu masker mau bengkak muke sbb semut bersarang ;)

mummamiahaha said...

daebakkk

irda khalib said...

mati2 ingatkan masker..klu FL x bgtau...hehehe...mmg kreatif org korea nie..

Norsh_1009 said...

wah..comel btul.kalo jual kat malaysia ni confirm laku..huhu

AmoyCincai said...

nak tahu cara fatin pakai shawl pashima ni..

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/428786_260447870723591_1090278067_n.jpg

zalizan said...

Susu nie kalau campur dengan make up mesti ada yang tersalah pakai.....hehehe

Cik Sakura said...

La..ingtkan krim pencuci muka ke tadi..haha..asal la barang Korea bnyk comel2, suke suke suke! ^^
Thx for sharing!

Khairun Solehah said...

hahaha,awesome =)

zila manaf said...

comel mcm nk geget2 hehe

Shasha Mohamed said...

Wah! Comelnya. Dan lain sungguh. Naper susu pekat manis kat Malaysia tak ubah cara packing dia? Kalau tiub camni kan senang ;)

Ema Minami said...

sweetnya!! syg nk gune~~huhu

Anonymous said...

kak Tin blh tak nak tau akak pakai pencuci muka jenis ap ??

Jasmen A said...

dh mcm pencuci muka la plak packing dia...


tapi best jugak cmtu..

Azian Elias said...

mmg macam lotion or cleanser lah.

Badrina Ibtisam said...

Hkhek comel je. Cool! (y)

nurulizzah said...

bila nak tunggu F&N buat packing gitu!

Pinkbubblegumprincess said...

mmg rasa was2 kalau nak pakai susu mcm tu lol!! apepun...kawaii

Isabel Diaz said...

Argh. nk beli.. nk beli

Che Rosliza Che mat said...

bekasnya cute sangat2...

Muaz Faris said...

wahh, barang korea yg best !

LiyanaApink said...

bestnyaaaaaaaaa korea

theaneroid.blogspot.com

Anonymous said...

haaaaaaaa

Siti Fairus said...

halal ke? haha

KA! said...

adesss lawak giler susu leh jadi buat masker ok gak 2

faizfakhirin said...

nk order bleh

Nur Hafizah Hussain said...

salam hai..baru je follow ur blog..suggestion dari kawan..entry tu serius susu pekat manis menarik perhatian..chomey..kreatif

Outbound di malang said...

salam kenal sobat :)
!terimakasih ...

::dEyb:: said...

waaaa...mcm ni rupe susu kat korea.
ps: bagus gak idea nak nipu kengkawan tu..ekeke ;)

muhammad asyraf said...

wah..style.. memang ada unsur kpop juga.. hahaha.. :)

RumahUntukDiJual said...

Memang kebanyakan barang di sana sangat kreatif rekaan nya,,,salute!

widiea azira said...

ade je jalan nk pedajal org yer. .haha

sare ared said...

salam blogger..

comel nye susu pekat manis di korea.. ^_^'

saye kuat kan semangat untuk invite cik join 1st segmen saye :D
http://funnyzoneads.blogspot.com/2012/09/segmen-ashadi-mencari-top-fans.html :D

Nens Collection said...

haha..;)

Syaifuddin Alias said...

hahaha...macam-macam laa

Sunan Alburuj said...

Ha ha (^^)"
Boleh picit je tak yah tggu lama. Jimat masa.

cik syue said...

hahhaha, realllyyy soo suwiiddd, macam FL juge!

Anonymous said...

fatin ni cm muka Noni AF5 je...comel sgt...

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Kat sana semuanya comel molek je . heee :)

Fairuzie Fizi said...

comel n cute sgt...

NervousDad said...

wow, menarik tue..leh beli satu x,rasanya mcm mana tue eks

Anonymous said...

"Masyarakat Malaysia"-dalam nada sungguh sarkastik.Marilah bangunkan minda segar,bukannya kosong.

Fairuzie Fizi said...

muka fatin cm muka noni Af5 jer....cmel...

Dadan Darmawan said...

Kemasan susu yang unik ya, yang satu seperti kemasan ikan sarden dan satu lagi seperti kemasan pelembab muka untuk wanita hehehe

Salam kenal dari Indonesia

Tentang Kita Ajer said...

ada gak cmni....huhuhu

lewisdotmy said...

macam pencuci muka pun ada

eita said...

Mcm krim muke je...

Blog Keperawatan said...

Sama-sama susu pekat manis berbed penampilannya

Alynn Nyzaa said...

comelnya susu pekat manis kat korea! mcm pencuci muka :D

arnissa said...

hahahaaaa...

terbaik lar. hahaa

eyra syahira said...

salam..kak fatin..sy baru je belajar pakai tudung..boleh tak akk ajar sy cara pakai hijab yg simple mcm akk? pleaseeee kak...saya berharap sgt..try tanye org lain..semua tak ade respond

BUATBEST said...

kalau macam inilah packing susu pekatnya, siap boleh buat koleksi la lepas gunakannya nanti...~

haha~memang menarik sangat..!!

p/s: ramai la yg simpan bt koleksi tu~ haha...

JunAina said...

Jgn korang buat temyeh kat muka udah le sekali dah penuh semut mengurung muka...kehkehkehhh...

ProfHariz said...

Apa lagi Fatin ! Bawa balik malaysia...

Eyriqazz Vs Denaihati

AinSyaAmir said...

Kejap lagi minta diimport tuh susu ke malaysia ..sumpah interesting gilee ,

OnE_nIeZuKa said...

bpe hrga tu??

hai..saya follow awk..

ples... help me.. http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/help-me-again-bloggers.html

ctmz said...

siesss sgt comeyy..!! nak jugakk.. ngeh3.. jom follow sy kat cni :
tq fatin!
http://the-red-heart.blogspot.com/

Hafizul said...

menarik....

R & S said...

hoho... macam pencuci muka pon ade~~~

Malaysia coin said...

Salam....
Kat Malaysia takde ke ni?

FaLya said...

Wah,comelnyer.. rasa2nya,kalau sy ada susu tu, simpan je kot,xguna,hee

Siti Aisyah said...

wow!wow!wow!sungguh cun!!!susu pekat manis tu yeppp...kalolah malaysia cam tu gak...hahha..

Sara said...

syg la nk guna sbb comel sgt..hehehe

Cik Yaya said...

seriously tu susu pekat kt korea ke? hehe..mmg tertipu la kalo FL ckap tu masker ^o^

Blog Siot said...

Wah comelnyerrrrr...

Hunny Azwanie said...

chumill ~ <3

Yousof said...

Heheh comel!


Jangan kau sendiri yang terlupa apa isinya sudah.. ;P

Ima Salsuzaima said...

hahaha.pelik je nampak.mcm tiub pencuci muka

jaerul said...

wah,. macam lotion badan pula,. haha,.

jaerul said...

cuba taruh susu pekat manis tu yang serupa lotion kat tangan,. gerenti kedut kat tangan tu hilang.,. hehehe,. kidding..

Fareez Akmal said...

bukan kt korea je. kat europe pon mcm tu jugak :)

Nissa said...

comelnye bekas yg diorang gna... kalo xda tulisan english gerenti dh jd masker...

loytha'san said...

Kahkahkah! Lawak! :D mmg terkenala kalau xtahu..:)hehe

Aslvie Adam said...

Cute!!! tgkla ank dara korea tu pong comey2...wiiiij;)

udewhodaishuda ceritera said...

ku igt kan acrylic haha
beli susu ni
simpan wat pameran

(kami nye web ^_^
udesukeart.webs.com
atau
owhailoikeshop.webs.com)

FFR_J said...

Hahaha... jom ramai2 buat masker muka