Wednesday, August 29, 2012

Only in Korea....

Assalamualaikum

That is an apron.

Only in Korea...they provide you with the aprons while eating to protect your clothes from the popping red sauce! Daebak !!


Thank you for reading this entry !

90 comments:

  1. wahh kat malaysia bila pula..hehe

    ReplyDelete
  2. entry yang ringkas tp padat dan menarik.tmbah ilmu sbb sy x pernah smpai korea sinun :)

    ReplyDelete
  3. lepas ni boleh praktik kat malaysia...

    ReplyDelete
  4. terbaikklah.!
    bila kat malaysia nak wat mcm ni eh...

    ReplyDelete
  5. cik patin choooomeeeeellllll =D kawaaiiii

    ReplyDelete
  6. ingatkan utk kegunaan si tukang masak... hehe

    ReplyDelete
  7. mmg kt korea sng dpt makanan halal ek?

    ReplyDelete
  8. best2x...tp cer msia buat mesti org pelik..hihi :p

    ReplyDelete
  9. terbaik dari FAtin Liyana..:))

    ReplyDelete
  10. URMM menarik...kat malaysia xde yg nak practik koz xde yg rajin mybe...hahaha.

    ReplyDelete
  11. memang terbaik ah dari segi kebersihan kan? :D

    ReplyDelete
  12. menariknye.....
    yeahh...gangnam style..hihi...

    ReplyDelete
  13. Seronok kan bila dapat merantau di negara orang. Boleh menambah ilmu pengetahuan.

    ReplyDelete
  14. wah.. nk makan pun pakai apron er... em... hope tpt kita pun sama... ambil yang baik..

    ReplyDelete
  15. comelnya kak fatin! kan.. nape la kat malaysia xde buat mcm tu. hihi

    ReplyDelete
  16. mrk provide 1pc je ke?..the rest yg makan x dpt wearing apron la..

    ReplyDelete
  17. xpe, nanti kita ramai2 bawak apron sendiri je dari rumah. wkwkwkw! =D

    ReplyDelete
  18. salam,
    berjejal orang di blog anda ini selamat jalan-jalan lah ya..

    ReplyDelete
  19. wahh... tapi tak busuh ke apron tu??hihi

    ReplyDelete
  20. best macam tu. macam dekat rumah :)

    ReplyDelete
  21. comel sgt!! eh sedap pulak tgk mee tu.. ramen ke??

    ReplyDelete
  22. tak habis lagi dok menunjuk pasal korea? pfffftt bangga p korea macam dapat masuk olimpik jer.

    ReplyDelete
  23. Woah ! cantiknya cik fatin :)

    ReplyDelete
  24. Ni nak makan atau masak. Haha. Sodapnya. Nak cikit.

    ReplyDelete
  25. Makan boleh, masak pun boleh. Raya cmne?

    ReplyDelete
  26. Makan boleh, masak pun boleh. Raya cmne?

    ReplyDelete
  27. Nk tanye, kalau anda diberi pilihan untuk ke korea selama 2 minggu..dgn tajaan ditaja sepenuhnya untuk belajar... Tapi pergi seorang diri tanpa ada sesiape mengikuti anda..dan anda kena settlekn sendiri dr booking flight, hotel, dan semuanya.....adakah anda akan pergi..? Tolong saya.....jawapan anda memberi idea kpd saya.faz

    ReplyDelete
  28. masak pastu makan hehe

    apron ada byk la -__-. nak pakai boleh, taknak pon xpe. kwn2 kite mls nak pakai sbb bj dorang hitam kan.

    unik kan!

    ReplyDelete
  29. to anon :

    kalau ditaja dr duit flight ke hotel etc sume sy pergi. tapi kalau flight hotel kai duit sendiri, malas lah.

    ReplyDelete
  30. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  31. sy ad nmpak akak kt bazaar ramadhan mse awal bulan puasa.. akak pkai ksut wrna biru kn??

    ReplyDelete
  32. begitu luar biasa, dimana nak jumpa macam nih kalau bukan di korea

    ReplyDelete
  33. Nak sangat pergi korea. bestnya,

    ReplyDelete
  34. Hohoo.. Cayalah akak ! Korea sinun Negara maju , Malaysia sdg membangun.. Nanti 10 tahun akan datang , insyaAllah malaysia pn ceni jgk.. Ehh , akak kat korea jumpa Lee Min Hoo tk ?? Dong Hea ? Hewhew <-- banyak soal

    ReplyDelete
  35. kalau kat Malaysia ada mcm ni adakah org akan guna??

    ReplyDelete
  36. best kan korea ? nak pergi la..
    kak FL comel laaa <3

    ReplyDelete
  37. Restoran dekat Malaysia patut buat macam nie.

    ReplyDelete
  38. how i wish i can be there once in my lifetime :)

    ReplyDelete
  39. Pertama kali tengok restoran sediakan apron, bukan napkin. Kreatif! :-)

    ReplyDelete
  40. Wow!best..sangat!!

    ReplyDelete
  41. FL makan apa tu? Mcm Sedap je... Makan pakai apron, idea yg bernas :)

    ReplyDelete
  42. untongggla kak fatin g korea..huhu...hows raya??

    ReplyDelete
  43. bgosnya..xder lah kepala otak runsing bila nk mkn n at the same time pakai baju kaler cerah :)

    ReplyDelete
  44. Para doktor harus memakai apron ini semasa makan di kantin hospital agar baju jubah putih tidak kotor.

    Pemindahan teknologi ini dari Korea ke Malaysia harus dilakukan pada kadar segera.

    ReplyDelete
  45. daebak...
    patut praktis kat Malaysia nie... :D

    p/s: nak tgok gmbr raya kak fatin. :D

    ReplyDelete
  46. bestnya~ sangat mementingkan kebersihan.. =)

    ReplyDelete
  47. wahhh..untong la dapek poie koreaa..kek mesia ni kono bawak sendri la..x dapek den nak nolong doo..

    ReplyDelete
  48. daebak! untungnya kak fatin dpt g korea XD

    ReplyDelete
  49. wahh cm sedap je makan tu kak fatin.....huuu

    ReplyDelete
  50. Makan pakai apron? Wah bagus gak ni, boleh dijadikan contoh untuk restoran kita dekat sini.
    Tentu baju tak kotor ;)

    ReplyDelete
  51. aunty kat belakang tu da mcm muke mak lee min ho dlm drama "City Hunter"..hihihi

    ReplyDelete
  52. Eh..sukati FL la nk kuarkn entri korea bpe kli pn.. dah dia suka + dia mampu p sna..kao ade nok?? jeles ngn FL ataupn xnk bce klu xpyh la msuk dlm enri nie.. kepoh r dia nie!!

    ReplyDelete
  53. uhuk2..sy nk g korea dlm bulan 9 ini..adakah tahap kejakunan sy akan terserlah bila berada di sana..wahaha

    ReplyDelete
  54. bestnya gi korea..teringin nak pergi :)akak bawak saya boleh..heheh..just kidding

    ReplyDelete
  55. Best nye pegi sana.. Ada rezeki di sana.. Allah bg sampai.. :-)

    ReplyDelete
  56. Kedai makanan halal ke tu fatin. Sekurang2nya vegetarian restaurant ok. Hati hati kot2 ada tambahan perasa terlarang. Di malaysia sendiri pun byk yg dicampur perasa babi untuk sedapkan makanan, contohnya kluang station didapati memasukkan campuran babi untuk menyedapkan kopi mereka. Ramai pula pelanggan melayu yg minum disitu dah terken.byk lagi kes2 lain.

    ReplyDelete
  57. Salam Fatin n geng......

    I will be @ yeosu, korea for 2 months for some training.....could i get your friend's phone number so that if sy pergi seoul, sy bole contact depa for some helf....please thanks in advance

    ReplyDelete
  58. Syoknyer...bile la dpt g korea :p

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...