Wednesday, August 29, 2012

Only in Korea....

Assalamualaikum

That is an apron.

Only in Korea...they provide you with the aprons while eating to protect your clothes from the popping red sauce! Daebak !!


Thank you for reading this entry !

90 comments:

are_lin@yu said...

wahh kat malaysia bila pula..hehe

Shaheila Nooraisah said...

sedap makan :)

Fienazzuki said...

terbaik!

Phat said...

wah bagus nya

Baiz Mamat said...

baru lah pembersih mana nye :)

Hanna said...

bagus kan mereka:)))

Makwe Kintan said...

so cute...=)

XMissRomeo said...

entry yang ringkas tp padat dan menarik.tmbah ilmu sbb sy x pernah smpai korea sinun :)

Baiz Mamat said...

lepas ni boleh praktik kat malaysia...

Cik Nur said...

terbaikklah.!
bila kat malaysia nak wat mcm ni eh...

puteri cahaya said...

cik patin choooomeeeeellllll =D kawaaiiii

Akhelaken said...

ingatkan utk kegunaan si tukang masak... hehe

Anonymous said...

mmg kt korea sng dpt makanan halal ek?

AsH ShiKaNo said...

Seronoknya akak :)

:: Mrs.Eady :: said...

kenapa kamu ni comel sgt???

ayut said...

best2x...tp cer msia buat mesti org pelik..hihi :p

hazanis said...

terbaik dari FAtin Liyana..:))

ct cheery said...

URMM menarik...kat malaysia xde yg nak practik koz xde yg rajin mybe...hahaha.

anif abdullah| AA said...

memang terbaik ah dari segi kebersihan kan? :D

Miss Volvo said...

wow kawaiii

wong meimot said...

wah menarik

Liya Laa said...

Giteww rupenya.

ImaDean said...

daebak....d best!!!!

ImaDean said...

menariknye.....
yeahh...gangnam style..hihi...

nabByla said...

bestnya makan2.. hehek!

Cinta Pakai Buang said...

ntah basuh, ntah tidak.. eeewwww~

Cinta Pakai Buang said...

ntah basuh, ntah tidak.. eeewwww...

yoon da-hyun said...

I LOVE KOREA ;D

Irfan Amir said...

Seronok kan bila dapat merantau di negara orang. Boleh menambah ilmu pengetahuan.

Pn. Sheila@CC said...

wah.. nk makan pun pakai apron er... em... hope tpt kita pun sama... ambil yang baik..

haz said...

comelnya kak fatin! kan.. nape la kat malaysia xde buat mcm tu. hihi

Atie said...

mrk provide 1pc je ke?..the rest yg makan x dpt wearing apron la..

Nadia Elena said...

xpe, nanti kita ramai2 bawak apron sendiri je dari rumah. wkwkwkw! =D

[ Yuyu Atiqa ] said...

terbaik !!!

adnan-kisahkasihibu said...

salam,
berjejal orang di blog anda ini selamat jalan-jalan lah ya..

misspurple said...

wahh... tapi tak busuh ke apron tu??hihi

nurdani said...

best macam tu. macam dekat rumah :)

Murni Nasirah Nasir said...

comel sgt!! eh sedap pulak tgk mee tu.. ramen ke??

Anonymous said...

tak habis lagi dok menunjuk pasal korea? pfffftt bangga p korea macam dapat masuk olimpik jer.

Anasyg said...

Woah ! cantiknya cik fatin :)

bariah said...

Ni nak makan atau masak. Haha. Sodapnya. Nak cikit.

shafira aida said...

Makan boleh, masak pun boleh. Raya cmne?

shafira aida said...

Makan boleh, masak pun boleh. Raya cmne?

Anonymous said...

Nk tanye, kalau anda diberi pilihan untuk ke korea selama 2 minggu..dgn tajaan ditaja sepenuhnya untuk belajar... Tapi pergi seorang diri tanpa ada sesiape mengikuti anda..dan anda kena settlekn sendiri dr booking flight, hotel, dan semuanya.....adakah anda akan pergi..? Tolong saya.....jawapan anda memberi idea kpd saya.faz

Fatin Liyana Asri said...

masak pastu makan hehe

apron ada byk la -__-. nak pakai boleh, taknak pon xpe. kwn2 kite mls nak pakai sbb bj dorang hitam kan.

unik kan!

Fatin Liyana Asri said...

to anon :

kalau ditaja dr duit flight ke hotel etc sume sy pergi. tapi kalau flight hotel kai duit sendiri, malas lah.

Budak Baik said...
This comment has been removed by the author.
Budak Baik said...

sy ad nmpak akak kt bazaar ramadhan mse awal bulan puasa.. akak pkai ksut wrna biru kn??

10 entri Denaihati said...

begitu luar biasa, dimana nak jumpa macam nih kalau bukan di korea

Fatin Nadia said...

Nak sangat pergi korea. bestnya,

Amani◕‿◕ said...

Hohoo.. Cayalah akak ! Korea sinun Negara maju , Malaysia sdg membangun.. Nanti 10 tahun akan datang , insyaAllah malaysia pn ceni jgk.. Ehh , akak kat korea jumpa Lee Min Hoo tk ?? Dong Hea ? Hewhew <-- banyak soal

azrijohan said...

wah bestnyeee korea

Faizul Osman said...

kalau kat Malaysia ada mcm ni adakah org akan guna??

ikha Miyaichi said...

best kan korea ? nak pergi la..
kak FL comel laaa <3

zam khai said...

like.........

BeLLa said...

bestnye dpt p korea,, >.<

fifie said...

Restoran dekat Malaysia patut buat macam nie.

Shazwan Azizan - wanblur said...

axillary crutches

comeliness_zaty said...

how i wish i can be there once in my lifetime :)

Alif Iqbal Mazlan said...

Kak Fatin, you look so angelic :)

Shafiq said...

Pertama kali tengok restoran sediakan apron, bukan napkin. Kreatif! :-)

Anonymous said...

Wow!best..sangat!!

sara (: said...

Wah! Daebak. Unnie~ *^^*

yusrina said...

FL makan apa tu? Mcm Sedap je... Makan pakai apron, idea yg bernas :)

addin noura said...

untongggla kak fatin g korea..huhu...hows raya??

duniafana said...

cool...x terpikir kan

Atiqah Wadiah said...

bgosnya..xder lah kepala otak runsing bila nk mkn n at the same time pakai baju kaler cerah :)

Nama Aman said...

Para doktor harus memakai apron ini semasa makan di kantin hospital agar baju jubah putih tidak kotor.

Pemindahan teknologi ini dari Korea ke Malaysia harus dilakukan pada kadar segera.

inna_risna said...

daebak...
patut praktis kat Malaysia nie... :D

p/s: nak tgok gmbr raya kak fatin. :D

shidah sNa said...

bestnya~ sangat mementingkan kebersihan.. =)

Cik Anis said...

haiiyak ! bagusnye !

shera haifa said...

fuyooooooooo

Anonymous said...

wahhh..untong la dapek poie koreaa..kek mesia ni kono bawak sendri la..x dapek den nak nolong doo..

Alynn Nyzaa said...

daebak! untungnya kak fatin dpt g korea XD

boni kacak said...

wah..bestnya..

Cik Yaya said...

wahh cm sedap je makan tu kak fatin.....huuu

Hirzi Fauzan said...

Wow! Such a nice experience. :D

Shasha Mohamed said...

Makan pakai apron? Wah bagus gak ni, boleh dijadikan contoh untuk restoran kita dekat sini.
Tentu baju tak kotor ;)

Gen2Merah said...

so sweettt.... cantiklaa

FaRiA EyToNeZ said...

aunty kat belakang tu da mcm muke mak lee min ho dlm drama "City Hunter"..hihihi

shikin ahmad said...

Eh..sukati FL la nk kuarkn entri korea bpe kli pn.. dah dia suka + dia mampu p sna..kao ade nok?? jeles ngn FL ataupn xnk bce klu xpyh la msuk dlm enri nie.. kepoh r dia nie!!

Si Labi Labi said...

budget g sane berapa ek? LabiLabi teringin nak pergi tapi sebelum pergi kena lah budget dulu berapa modal nak pergi.. hit me back ya..


Gempar : HOTDOG DICEMARI VIRUS HIV

Gambar : Perhimpunan Janji Bersih 31 Ogos 2012

Gambar : Air Pancut 800 Juta DiDubai

Gambar : Puak Dani di Papua New Guinea[Mesti Tengok]

Iza Zaty said...

wahh best nye

Halimaton Hanafee said...

uhuk2..sy nk g korea dlm bulan 9 ini..adakah tahap kejakunan sy akan terserlah bila berada di sana..wahaha

Ellysha Diana said...

bestnya gi korea..teringin nak pergi :)akak bawak saya boleh..heheh..just kidding

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Best nye pegi sana.. Ada rezeki di sana.. Allah bg sampai.. :-)

Anonymous said...

Kedai makanan halal ke tu fatin. Sekurang2nya vegetarian restaurant ok. Hati hati kot2 ada tambahan perasa terlarang. Di malaysia sendiri pun byk yg dicampur perasa babi untuk sedapkan makanan, contohnya kluang station didapati memasukkan campuran babi untuk menyedapkan kopi mereka. Ramai pula pelanggan melayu yg minum disitu dah terken.byk lagi kes2 lain.

Arien @ Nurin said...

ehh. makcik tu pandanglah :D

JayJay said...

Salam Fatin n geng......

I will be @ yeosu, korea for 2 months for some training.....could i get your friend's phone number so that if sy pergi seoul, sy bole contact depa for some helf....please thanks in advance

zue a said...

Syoknyer...bile la dpt g korea :p