Thursday, January 2, 2014

Hello 2014

Assalamualaikum

Happy New Year !! 

Thank you 2013 untuk pelbagai pengalaman menarik yang tidak dapat dilupakan. Sebenarnya aku sudah terlupa lebih 50% kenangan pada tahun 2013 hehe. Namun terima kasih kepada iphoto kerana telah melabel setiap gambar dengan tarikh. 

Life aku sebenarnya tidak ada apa yang menarik sangat pon, cuma aku suka look back and appreciate every little thing that happens in my life =) Bagi aku, setiap apa yang berlaku dalam kehidupan kita mempunyai kenangan dan pengajaran tersendiri untuk menjadikan kita lebih matang. 

Let's recap my 2013 =)

  • My adopted child, Aminyo

Terasa hidup macam bosan, jadi telah decide untuk mempunyai anak angkat hehe. Welcome my baby aminyo! Aminyo telah di adopt dari akak penmerah.com. Thank you akak! Comel sangat, she was very tiny at that moment.


Now she's gotten so big =) Bila balik Seremban mesti kami akan tidur bersama, makan bersama dan tengok tv bersama. Mula-mula bela Aminyo di kolej, tapi dia suka nak terjun tingkap (I live at 4th floor), jadi telah menghantar dia balik ke rumah parents.


  • Passed the exam

I passed my 4th year of medical school and had a long break before entering my final year =) Alhamdulillah!


  • A trip to India & Perhentian Island

Reward myself with a trip to bangalore & northern part of India. My second time touching the snow! :)

Also a trip to Perhentian Island with le girlfriends =) My first time snorkeling with baby sharks and turtle. I sweat even in the water!


  • Living Room Make Over

BEFORE : Our second living room ni baru lepas renovate. Jadi macam tak tau macam mana nak decorate to make it cozy for everyone to watch tv. Sorry ya, ni gambar masa tengah nak alih-alih perabot. Memang serabot hehe!


AFTER : Much more cozy! I just recycle whatever furniture that we have. Ada certain tu I bought from Ikea & Nilai 3. After the make over, the whole family just love to hang around the living room and watch tv together =) Aminyo pon sibuk sekali hehe


  • Wall climbing

I tried wall climbing for the first time =)


It was damn hard! I put a lot of effort to reach the top. Maybe there's no second time haha! But I'm glad that I tried =)


  • Family Trip to Hong Kong

Belanja my family (using blogging money hehe) for a one night stay at Disney's Hollywood Hotel, Disneyland Hong Kong.

Just so you know that accommodation in Hong kong is totally a rip off. And we were unlucky since time tu pulak peak date. One night stay will cause you around rm 1XXX ='(. Tapi I felt pity for my little brother because he really wanted us to stay at the Disney hotel. Since this would be our first and last visit to HongKong, so I decided to make everyone's happy!

The hotel was full with mickey mouse emblem. Everyone was so excited once reaching the hotel. Even mommy acted like a child. See my cutey mom posing on the bed =)

  • Duit Raya 

Setiap kali raya, I will receive duit raya from my parents. This raya, i decided to give my family duit raya pulak. I ni hidup dengan duit blogging, takdelah banyak tapi cukup la untuk diri sendiri & untuk melancong (I save a lot since I tak suka shopping and tukar-tukar gadjet hehe).

My mom always say 'Your rezeki will be doubled every time you give to people, especially to your family'. I always have that word in mind, mom =)

  •  National level Marathon

I dont always run, but when I do, I'll make sure its a national level marathon with free medals given to every participant.

  •  Assisting an operation

I'm not a bright student, but I always keen to learn new things. I volunteered to assist an operation during my surgical posting =)

  •  I'm an Aunt!
 Mamayana and her niece, Nadrah! Since Nadrah was born into this world, she beats the cuteness of Aminyo. Don't fight girls! You both are cute in your own way =)

Basically my 2013 was about my student life, travel and family. I'm hoping to be a better person next year, hoping for a brighter future and a healthier life! Inshaallah =)


Thank you for reading this entry !

105 comments:

  1. alhamdulillah...hidup yg indah ^_^

    ReplyDelete
  2. aminyo vs nadrah.. dua2 omey.. :D

    ReplyDelete
  3. Inspired me much.

    ReplyDelete
  4. Baca entry sampai lupa esok nak exam.. khusyuk baca! Hehe.. Nice 2013.. btw Happy New Year 2014.. :)

    ReplyDelete
  5. haa part naik wall climbing tu mmg luruh jntung. kite pn prnh naik tu pn yg wall pling snang tp perlukan effort yg bnyk nk smpi ats. mybe the last one lah kot ahaha

    anyway happy new year kak fatin! may Allah bless us in everything we do.
    keep blogging :)

    ReplyDelete
  6. bestnya, banyak lagi memori saya terkubur gud bye 2013

    ReplyDelete
  7. Kecapi nikmat kurniaan Allah sebaiknya kerana mentari tidak selalunya terang bersinar..moga kita menjadi insan yang istiqhomah..amen..selamat tahun baru FL..

    ReplyDelete
  8. aaa gebusssnyeee aminyooo~ anyonyooo >.<

    ReplyDelete
  9. dr fatin, u inspired me a lot. since i follow ur blog, i really love the way u write/share ur life with the other people. the most important thing, u're a humble person :)

    yes. i can't be 100% like u, but i take a few good things from u to practice in my life.

    last but not least, may Allah swt bless u and ur family. i pray that u can be a great muslimah doctor :) semoga dapat bertemu dgn jodoh yg soleh. hee~

    saranghae :D

    ReplyDelete
  10. Hidupnya penuh dengan aktiviti yg berfaedah. Semoga tahun ini membawa beribu keceriaan buat sys.

    ReplyDelete
  11. waa bestnya blanja family pakai duit blogging. mesti banyak fatin dapat.. murah rezeki fatin =)

    hope 2014 fatin lebih kerap updated blog , hihi ^^

    ReplyDelete
  12. amen,, moga apa yg kak atin hajati tercapai ..

    ReplyDelete
  13. laa aminyo tu baru bela tahun ni rupanya..tapi badan dia kak ...eee geramm... :3

    ReplyDelete
  14. waaa anak angkat !!
    waaa. wall climbing ..
    waa g hongkong ..

    byk ye waa.. :)
    best kn ade kenangan mcm2..

    picture will tell us 1001 story

    ReplyDelete
  15. Love u kak tin and kak tin super cute

    ReplyDelete
  16. comelnya anak kak maria. Bestlah jadi u FL . setiap kali i baca blog u rasa bertuahnya hidup u .. tapi bila difikirkan balik semua orang ada bahagian rezeki masing2 .. so tak jadi nak jeles.. Keep inspiring everyone. Love your entry ;)

    ReplyDelete
  17. great life . btw, aminyo sangat comel dan bulu nampak gebu . geram nak gigit .

    ReplyDelete
  18. Kehidupan yang ada di hadapan kita...harus la di hargai...selamat tahun baru Fatin Liyana

    ReplyDelete
  19. selamat tahun baru kaktin ^_^ wahhh, pengalaman kaktin best ye ^__^

    ReplyDelete
  20. Selamat tahun baghu atin..
    banyak bonar yang berlaku dlm hdp dlm 2013 ni an?? biaso lah tu.. den pun samo.. ehehehehe...
    semoga tahun baghu ni bagi lbh byk experience baru dan diberikan rezeki yang byk buat atin dan semua.. =)

    ReplyDelete
  21. semoga 2014 membawa kebahagiaan..

    ReplyDelete
  22. All The Best Fatin Liyana.. Semoga awak bahagia dunia akhirat.. Semoga berjaya dunia akhirat..


    INSHAALLAH.. :D

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah...banyak kenangan yang indah & dapat berkongsi dengan family!!!

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete

  24. Inspired me ;)
    rasa macam hidup i tak complete lagi. banyak benda tak buat lagi. travel dgn family, etc. perhaps, one day. thanks for lovely entry FL :)

    ReplyDelete
  25. hapy new year kak fatin n had a blast year in 2014 also!

    ReplyDelete
  26. InsyaAllah..moga segala yg dihajati akan tercapai.kiranya fatin xhabis koas lg ke mcmana? moga dipermudahkan urusan dalam menjlnkn tggjwb sehari2 sebagai seorang anak dan muslimah. =)

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum & Happy New Year :)

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2014/01/deretan-filem-terbaik-2014.html

    ReplyDelete
  28. nice kak fatin! may 2014 will be your happy year..:)

    ReplyDelete
  29. tahun 2014 ... >> fatinlayana kawin... heheehe

    ReplyDelete
  30. Adore you kak fatin...

    jemputlah singgah ke blog saya..:)
    http://www.wadahberbicara.my/2014/01/hello-2014_1.html

    ReplyDelete
  31. slmt thn baru FL! semoga thn ni FL sekeluarga bertambah ceria & bahagia! :)

    ReplyDelete
  32. precious moment..... ahhh... ^__^ semoga jd seorang doktor yg bejya dunia akhirat insyaAllah ... =)

    ReplyDelete
  33. aminyo cute gila! i luv it! c:

    ReplyDelete
  34. banyak ya kenangan manis 2013.

    ReplyDelete
  35. part assisting an operation tu yg plg best...

    ReplyDelete
  36. happy new year kak fatin. kak fatin selalu bagi saya inspirasi :)

    ReplyDelete
  37. kucing awak cute!!done follow awak..

    ReplyDelete
  38. Nice entry dear..such a memorable moment..especially outing wif d gugurls..besttt

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum.. comelnya anak buahh. semoga tahun baru ni memberi rezeki yang melimpah buat awak sekeluarga. in shaa Allah :)

    ReplyDelete
  40. You had a great year ! I hope this year you'll have better experiences and memories ! Happy new year !

    ReplyDelete
  41. u will definitely miss this moments

    ReplyDelete
  42. Selamat tahun Baru Fatin Liyana!

    http://www.sabrinatajudin.com

    ReplyDelete
  43. harap kak paten sentiasa ceria dan sihat! :)

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah, x lama lg dh nk grad..
    Saya ni msih ada lg 3 taun utk abis M.B.B.S.. huhu, lama lg la

    ReplyDelete
  45. Finally fatin update blog..kitew rinduw sgt2 taw hehe..neway happy new year, azam 2014 ayu nk jmpa fatin hehe ddk dkt hukm jer tp xpnh serempak ngan u haha

    ReplyDelete
  46. assalamualaikum akak.. act ni 1st time sy leave comment dkat sini. selama ni silent reader je..hehe.. sy suke sgt dgn stiap entry yg akak post.. inspired me a lot. i juga nk berazam yg thun ni nk menghargai setiap detik yg sy lalui tnpa rase merungut..hehe.. tq show me path

    ReplyDelete
  47. salam kenal
    semoga 2014 lagi sucsess untuk Fatin Liyana

    ReplyDelete
  48. semoga kekuda bertambah kuat untuk tahun 2014... heeee

    ReplyDelete
  49. Seronok bila tengok semula gambar utk setahun lepas kan. Banyak benda baru dan macam2 lagi.

    Kadang-kadang tersenyum sendiri waktu tengok gambar ^^

    ReplyDelete
  50. You're living your life to the fullest. Sangat enjoy. Org yg baca pn rasa bahagia skali. =)

    ReplyDelete
  51. Ini yg dikatakan hidup tak ada apa yg menarik? Haha...

    You should see my life...

    *depresi di penjuru bilik*

    ReplyDelete
  52. Very nice story! jom shopping handbag di Kedai indah plak.. thank you.

    Let's visit my link :
    http://kedai-indah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. Slm ukhwah.. sejak 2011 saya ikuti; as silent reader blog FL. T.ksh sudi share kisah hidup, benda baru dgn semua reader atau follower mcm saya. Lepas balik dr kerja saya suka singgah sini sebab semua entry fatin bg inspirasi pd saya. Slmt maju jaya fatin dan teruskan berblog ye..

    ReplyDelete
  54. Salam ukhwah, sejak 2011 saya ikuti blog FL; as silent reader. T.kasih share kisah hidup, pengalaman & so on.. saya suka singgah sini lepas balik kerja. Selamat Maju Jaya utk fatin sekeluarga dan teruskan berblog ye..

    ReplyDelete
  55. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  56. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  57. Semoga ceria2 selalu..dan walaupun busy with study or layan pesakit..smile always ..sebab kekadang dgn senyuman bila melawat pesakit boleh melupakan kesakitan yg dia tanggung..

    ReplyDelete
  58. Semoga anda berjaya..dan senyum selalu..sekurang2nye anda melawat pesakit dgn senyuman sekurang2 pesakit leh terubat seketika..senyum itu sedekah..

    ReplyDelete
  59. meriah gak aktiviti 2013 tu.. more than just ordinary

    ReplyDelete
  60. alhamdulillah..hidup yg indah^^

    ReplyDelete
  61. nak alamat rumah bole? nak masuk meminang.terima kasih.

    ReplyDelete
  62. Salam Kak Fatin, saya baru habis SPM last year. Really hope I can be a Doctor one day. Harap akak boleh share cara nak apply UPU n tips untuk masuk local U.

    ReplyDelete
  63. Actually, sy minat giler same kucing n baby... so, bila nmpk gambar baby dgn kucing ni sy boleh jd histeria kat blog ni kejap... aaarrrrggghhhh!!!

    ReplyDelete
  64. Untung hidup Fatin...I wish kehidupan yg stabil dan bright in future...Sadly not now...Mungkin Allah lebih suka uji kehidupan akak spy lebih ingat pada Nya...Nasib hidup begini :-( http://annezack85@blogspot.com

    ReplyDelete
  65. bestnye part dapat jalan2 dengn girlfriends! u buat i rasa wants to be like you fatin! good luck for 2014!

    ReplyDelete
  66. Hello FL..happy 2014..=)

    Semoga dalam perlindungan Allah selalu

    Jazakumullahukhairan!

    ReplyDelete
  67. awesome! great moment was created :D

    ReplyDelete
  68. sweetnyeeem Fatin Liyana ni.. suka jugak baca entri FL

    ReplyDelete
  69. Fath,

    Bila ko nak kawin?

    ReplyDelete
  70. semoga dimurahkan lagi rezeki pada tahun 2014 ye kak fatin :D

    ReplyDelete
  71. even student lagi tapi fatin mampu nak belanja family holiday...hasil dari blogging ...tahniah...kena follow fatin ni

    ReplyDelete
  72. wah! comelnya aminyo!! :) rasa nak jugak

    ReplyDelete
  73. Salam Dr.LF..awesome sgt laa u ni,.agi best bile ingat balik entry lame u tu,rajin rajin laa sllu updated yer,,miss your writting.

    ReplyDelete
  74. bestnya your 2013. i dont get to shopping a lot at bangkok last year. this year i'll take two. hahaha...
    hey, how about a little review of my blog? jomtapauweh.blogspot

    ReplyDelete
  75. 2013 will be missed.. sweet memories u had sis.. have a great day!

    ReplyDelete
  76. Nak dapat income dengan hanya klik . klik sini jer http://visitpayment.com/?ref=29493

    ReplyDelete
  77. Bestnye g wall climbinggg!
    Nak try jugak for the first time nanti! :D

    ReplyDelete
  78. i love blogging just because i love to read everything from the start :')

    ReplyDelete
  79. Kak fatin, um, just nak tahu. Pasal yang akak ade cakap yang hidup pon dengan duit blogging? Means?
    jadi blogger pon dapat duit ke?
    Serious tak tahu. Just tanye.

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...