Thursday, October 24, 2013

Saranghae, I love you TV9

Assalamualaikum

Ada satu cerita sinetron kolaborasi diantara Indonesia & Korea sedang ditayangkan di TV9 setiap hari Isnin hingga Khamis! Pukul berapa aku tak tau..yang penting petang-petang le. I dont watch tv..what do you expect guys :p


 Tajuknya adalah Saranghae I love you..watak utamanya adalah Tim Hwang & Revalina S Temat

Kalau korang baca blog aku dari zaman dulu-dulu, mesti korang tau perkaitan sinetron ini dengan aku hehe...Sesiapa yang baru berjinak dengan blog Honeykoyuki ini, rajin-rajinlah baca entry-entry aku yang terdahulu! Sebabnya aku ni suka mengimbau kenangan yang lepas.. Hidup dalam fantasia bulan madu katanya kekeke


With Revalina S Temat ;) Cantik sangat Reva ni.. kulit halus mulus, wangi serta friendly. Mana ada artis sanggup berborak sambil peluk-peluk dengan rakyat marhaen ketika shooting? Haha! Sebab terlalu inspired dengan Revalina yang friendly dan humble ini, balik dari Korea, terus aku namakan kucing aku Reva. Amek ko!


7.9.4.2. Biasalah kumpulan Kpop kan memang suka nama pepelik. Tak pernah dengar pon group ni kekeke. Baru lagi kot ek... Ce tengok yang hujung sekali belah kanan tu (pakai blazer putih). Nama dia EungJoo. Dia ni tinggi nak mamp...


 Kan dah kata...tinggi dia 189cm ok! Berani ko punya bedak melebihi aku EungJoo.....


With Tim Hwang, hero of the sinetron. Saje je nak lentok lelebih you ni..bagitau daddy I kang (padahal kat ghumah panggil ayah) wakaka

Check out my previous Korean trip HERE to find out  how I met them :)

Thank you for reading this entry !

100 comments:

  1. kita tengokk.first time tngk terus teringat post akk yg akk jalan2 kat korea.

    ReplyDelete
  2. Wkt tau je plakon dye revalina, mmg dh tau dh sbb pnah jmpa baca entry FL dlu...wah...msti best nt ni

    ReplyDelete
  3. Entry khas dapat jumpa artis ke ni? hihi

    ReplyDelete
  4. Baru bukak blog nak baca balik trip Korea FL. Alih2 betul la sangkaan saya ni. Tim Hwang handsome yo. Haha kbai

    ReplyDelete
  5. ade jgak la tgk.. hehe... maju gak ea indon nyer drama,ada plakon korea, speaking lak tu.. drama mesia xde plak plakon korea..

    ReplyDelete
  6. Baru nak bukak balik post trip korea FL lps tgok Saranghae dua tiga minggu ni. Alih2 betul la sy agak tu. Tim Hwang handsome haha kbai.

    ReplyDelete
  7. Hikhik..cute lg FL drp Reva

    ReplyDelete
  8. nak tengok! nak tengok! nak tengok!
    tengok kat tonton je la nnti ;)

    ReplyDelete
  9. Hikhikhik..cute lg FL drp Reva

    ReplyDelete
  10. Tidak silap sinetron ni main dalam jam 5.50pm kot..selalu juga layan sinetron ni..hihi..salam fatin

    ReplyDelete
  11. yela, my mom suke tengok cerita ni. then balik dari opis tengok ade reva teringat kat entry u kat korea. =) nice

    ReplyDelete
  12. Untungla fatin... Jeles ni... Hehe

    ReplyDelete
  13. tgk..5.30 - 6.30pm tv9..hhahahaaa
    masa memula tgk citer ni trus teringat.."ni bukanke fatin ada tulis kt belog dia jumpa revalina s temat, mesti penggambaran drama ni.."
    jangkaan ku benar2 belaka..hehehehhee *nampak tak disitu apa, iolls peminat setia fatin uolls....hahahahaahaa

    ReplyDelete
  14. Bila tengok sinetron tu
    terus teringat entry kak Fatin yang
    lepas.Cerita dia best gak,kak Fatin
    try lar follow :)

    ReplyDelete
  15. Bestnya kak Fatin dapat jumpa
    diorang :)

    ReplyDelete
  16. memang perasan pun kat Tv9. hihi... untuk lah kak FL, dpt jumpa Reva! hihi :)))

    ReplyDelete
  17. untung lah... dapt jumpa REVA! tak sangka kan? dunia ni kecil je..

    ReplyDelete
  18. sy ni fanatik bab2 korea ni. tapiiii...knapa x kenal pon tim hwang? kena google ni. hehe...

    ReplyDelete
  19. Ingat ingat. Kak aten ade tulis dlm entri tu. Act penah gak ternmpk baru2 ni cite tu kt tv tp xendahkan sgt sbb xberape layan sinetron. Hahaha.
    Jemput singgah blog Zai perempuankampungmoden.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. wah DAEBAK kak FL
    tinggi nyerrrr hehehe :)

    ReplyDelete
  21. untungnya dapat bergambau dengan retis korea haha

    ReplyDelete
  22. ingat ingat!
    hehe sekali sekeh FL tenggelam kang
    kemain tinggi

    ReplyDelete
  23. memang bertuah lah fatin dapat jumpa meke :)

    ReplyDelete
  24. kite ade bace entry sis dulu, pastu baru-baru ni tengok iklan tv9, terus teringat, ooo, agaknya cite ni laa yg sis tulis kat dalam blog tu. huhuu

    ReplyDelete
  25. ha ingat2. masa tengok Reva kat iklan, terus teringat entri Fatin yang masa kat Korea tu. untung2...

    ReplyDelete
  26. Harusss la ingat atin..tgk jer tim hwang trs ingat entri atin..sarangae xoxo ;-)

    ReplyDelete
  27. untunglah si reva.. blkon ngan owg korea kauuu,, haha

    ReplyDelete
  28. untung jadi fatin liyana.buat entry jumpa artis pun,ramai yang bace & komen

    ReplyDelete
  29. tinggi nya mamat korea tu, rasa kerdil pulak diri ini >__<

    Reva S cantiknya !! ^^

    ReplyDelete
  30. apsal retis kpop ni seiras saya plak.adoi

    ReplyDelete
  31. betol la org kata saya ni mcm artis kpop

    ReplyDelete
  32. waa seronoknya dapat ambik gambar bersama EungJoo ..jeles la hehe

    ReplyDelete
  33. LOhh..bila tengok Saranghae ni terus teringat Kak Fatin tau tak~ahhehh

    ReplyDelete
  34. That's very nice. You are so lucky! Best :)

    ReplyDelete
  35. uyyoooo kak fatin, lentok kemain ye. ngeh ngeh ngeh
    aaaa yg laki tu tinggi nya. kalau akk paras bahu dye, me rasanya paras ketiak saja. tak nak ah jumpa laki tu. lolol

    ReplyDelete
  36. Salam FL,nape pic ke-2 tu nampak gegemokkk semacam aje...hahahaa,..:)

    ReplyDelete
  37. semua gamba comey comeynyaa..
    betul² tinggi eh mamat kpop tu

    ReplyDelete
  38. comel la FL...gebu gebas tgk kulit dia...

    ReplyDelete
  39. artis sana pun admire Fatin sebab Fatin comey ! >.<

    Waniey~

    ReplyDelete
  40. bestla fatin dapat jumpa diaorang..nad ade baca masa fatin jumpa diaorang ni..hehe

    ReplyDelete
  41. wah... tingginye mamat korea tu... haha... terserlah kita org malaysia yang rendang ketinggiannya... hehe

    ReplyDelete
  42. yeaa.. tak salah lagi.. masa tgk cite tu, teringat post kak fatin yang dulu2 tuhh. haha..

    walau apapon~ hero dia tak hensem. kuikui..

    ReplyDelete
  43. mmg tak penah miss pon u punye entry..hihi

    nanti free singgah la blog sy :
    sfbeauty-putrajaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. seb baik la mesia ade gak drama ngan korea cite autumn dihatiku..haha

    ReplyDelete
  45. Tergamam kejap bace blog nih :|

    1st time bace blog nih, tgk gmbr mcm tak caye :) Betul2 brgmbr ngan artis Korea. Bestnya !!!


    Minat artis Korea? Dptkan tips disini http://tinyurl.com/TeknikCantikkanHidung

    ReplyDelete
  46. Tengok gak. Jarang ad citer indon yg episod dy cikit mcmni. Kalau sampai beratus2 episod, mmg tak terlayan deh..

    ReplyDelete
  47. Bila sya first tgk drama tu automatik ingat dgn post kak liyana yg trip pergi korea. Heeeeee :D

    ReplyDelete
  48. that's why bila sya tgk crta tu....tringt post dri fatin liyana...dah lama...

    ReplyDelete
  49. wowweee..
    glamour tu..

    suka tgk cerita korean yg lama jang nara.. sentiasa comel n cute

    http://vitamomma.com/?p=2443

    ReplyDelete
  50. bestnye fatin..nk g korea jugakkk..:-)

    ReplyDelete
  51. Santai juga tengok pelakon korea dalam drama melayu

    ReplyDelete
  52. Alhamdulillah dapat melawat tempat orang :)

    http://dandandiri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  53. wow,bestnya.hari tu ke korea ada juga jumpa artis kpop dia.tp tak kenal pun.hahaha.

    ReplyDelete
  54. Comel jew gambar yang last tu..hehe..

    ReplyDelete
  55. wah bestnya jumpa pelakon korea hehehe. jom jalan kt blog saya www.ogyrozyani.blogspot.com

    ReplyDelete
  56. bestnyeeee... akak follow blog sy taw... suka bce blog akak... =)

    ReplyDelete
  57. untgla dpt amek gmba dgn retis2..
    oopsss, fl nie pn retis jgk..
    hihi

    ReplyDelete
  58. I do watch it everyday! dah nak hbs pun..hahahaha....

    ReplyDelete
  59. kerana entry ni la, setiap petang 5.30pm mesti turn to tv9...

    ReplyDelete
  60. Wow, tebalnya make up lelaki korea ni.

    ReplyDelete
  61. Wahh ! so tall!! Lucky youu !

    Please follow my blog ;D
    http://ratu-berguling002.blogspot.com/

    ReplyDelete
  62. wah... pls folloy my blog... sy budak baru blaja...

    ReplyDelete
  63. wah... suka bc blog nie..

    pls follow my blog.
    http://cahayalaila87.blogspot.com/

    ReplyDelete
  64. Alahai comei nye FL ambik gambar retis.
    Tenggelam dowg.

    ReplyDelete
  65. Suami plan nak ke india oct nanti..tapi tak tau area mana.
    Wah bila baca...tau dah nak kirim apa kat dia...hihi

    jemput singgah blog sy MARSHA SPORTING MUMMY

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...