Thursday, October 24, 2013

Saranghae, I love you TV9

Assalamualaikum

Ada satu cerita sinetron kolaborasi diantara Indonesia & Korea sedang ditayangkan di TV9 setiap hari Isnin hingga Khamis! Pukul berapa aku tak tau..yang penting petang-petang le. I dont watch tv..what do you expect guys :p


 Tajuknya adalah Saranghae I love you..watak utamanya adalah Tim Hwang & Revalina S Temat

Kalau korang baca blog aku dari zaman dulu-dulu, mesti korang tau perkaitan sinetron ini dengan aku hehe...Sesiapa yang baru berjinak dengan blog Honeykoyuki ini, rajin-rajinlah baca entry-entry aku yang terdahulu! Sebabnya aku ni suka mengimbau kenangan yang lepas.. Hidup dalam fantasia bulan madu katanya kekeke


With Revalina S Temat ;) Cantik sangat Reva ni.. kulit halus mulus, wangi serta friendly. Mana ada artis sanggup berborak sambil peluk-peluk dengan rakyat marhaen ketika shooting? Haha! Sebab terlalu inspired dengan Revalina yang friendly dan humble ini, balik dari Korea, terus aku namakan kucing aku Reva. Amek ko!


7.9.4.2. Biasalah kumpulan Kpop kan memang suka nama pepelik. Tak pernah dengar pon group ni kekeke. Baru lagi kot ek... Ce tengok yang hujung sekali belah kanan tu (pakai blazer putih). Nama dia EungJoo. Dia ni tinggi nak mamp...


 Kan dah kata...tinggi dia 189cm ok! Berani ko punya bedak melebihi aku EungJoo.....


With Tim Hwang, hero of the sinetron. Saje je nak lentok lelebih you ni..bagitau daddy I kang (padahal kat ghumah panggil ayah) wakaka

Check out my previous Korean trip HERE to find out  how I met them :)

Thank you for reading this entry !

100 comments:

Husnul Khotimah said...

untunglaa kak Fatin <3

Husnul Khotimah said...

untungla kak fatin <3

imia illyana said...

kita tengokk.first time tngk terus teringat post akk yg akk jalan2 kat korea.

fatiha zainal said...

mak aiii..tinggi n hensem :)

Mysara Ab Rahman said...

Wkt tau je plakon dye revalina, mmg dh tau dh sbb pnah jmpa baca entry FL dlu...wah...msti best nt ni

Mas reena said...

Entry khas dapat jumpa artis ke ni? hihi

Anonymous said...

Baru bukak blog nak baca balik trip Korea FL. Alih2 betul la sangkaan saya ni. Tim Hwang handsome yo. Haha kbai

Nadia Rajami said...

ade jgak la tgk.. hehe... maju gak ea indon nyer drama,ada plakon korea, speaking lak tu.. drama mesia xde plak plakon korea..

Anonymous said...

Baru nak bukak balik post trip korea FL lps tgok Saranghae dua tiga minggu ni. Alih2 betul la sy agak tu. Tim Hwang handsome haha kbai.

ahtzelin said...

Hikhik..cute lg FL drp Reva

Siti Hajar said...

nak tengok! nak tengok! nak tengok!
tengok kat tonton je la nnti ;)

ahtzelin said...

Hikhikhik..cute lg FL drp Reva

drama korea said...

cool...

drama korea said...

bestnye....

nana ruzana said...

pukul 5.40 - 6.30 ptg,adikku....

Huny eda said...

Tidak silap sinetron ni main dalam jam 5.50pm kot..selalu juga layan sinetron ni..hihi..salam fatin

bella luna said...

yela, my mom suke tengok cerita ni. then balik dari opis tengok ade reva teringat kat entry u kat korea. =) nice

fara nani said...

Untungla fatin... Jeles ni... Hehe

anna hashim said...

tgk..5.30 - 6.30pm tv9..hhahahaaa
masa memula tgk citer ni trus teringat.."ni bukanke fatin ada tulis kt belog dia jumpa revalina s temat, mesti penggambaran drama ni.."
jangkaan ku benar2 belaka..hehehehhee *nampak tak disitu apa, iolls peminat setia fatin uolls....hahahahaahaa

Fyda said...

Bila tengok sinetron tu
terus teringat entry kak Fatin yang
lepas.Cerita dia best gak,kak Fatin
try lar follow :)

azuin arifin said...

Omeyyy tau FL ni....



oh story said...

Bestnya kak Fatin dapat jumpa
diorang :)

Ahda said...

memang perasan pun kat Tv9. hihi... untuk lah kak FL, dpt jumpa Reva! hihi :)))

Ahda said...

untung lah... dapt jumpa REVA! tak sangka kan? dunia ni kecil je..

Miz Dayah said...

tingginye! seriusly

TeTerBanG said...

sy ni fanatik bab2 korea ni. tapiiii...knapa x kenal pon tim hwang? kena google ni. hehe...

zainatul abu bakar said...

Ingat ingat. Kak aten ade tulis dlm entri tu. Act penah gak ternmpk baru2 ni cite tu kt tv tp xendahkan sgt sbb xberape layan sinetron. Hahaha.
Jemput singgah blog Zai perempuankampungmoden.blogspot.com

Chumima said...

wah DAEBAK kak FL
tinggi nyerrrr hehehe :)

DYatie said...

Waaahhhhhhh.

asha hana said...

untungnya dapat bergambau dengan retis korea haha

piqa da bajitos said...

ingat ingat!
hehe sekali sekeh FL tenggelam kang
kemain tinggi

Tihara said...

memang bertuah lah fatin dapat jumpa meke :)

Ked Lee said...

kite ade bace entry sis dulu, pastu baru-baru ni tengok iklan tv9, terus teringat, ooo, agaknya cite ni laa yg sis tulis kat dalam blog tu. huhuu

nurdani said...

ha ingat2. masa tengok Reva kat iklan, terus teringat entri Fatin yang masa kat Korea tu. untung2...

HaFizaH aYu said...

Harusss la ingat atin..tgk jer tim hwang trs ingat entri atin..sarangae xoxo ;-)

Scarlett O'Hara said...

Tertengok sekali je.Tak bestlah...

Safarina Shaari said...

tingginyaaa dia....

Norashiqin Kamaruzaman said...

EEEE...poyoo...hahah *jeles

muja said...

untunglah si reva.. blkon ngan owg korea kauuu,, haha

CIK INA said...

comey angat kak fatin...^_^

Lavender said...

untung jadi fatin liyana.buat entry jumpa artis pun,ramai yang bace & komen

Zharif Azis said...

tinggi nya mamat korea tu, rasa kerdil pulak diri ini >__<

Reva S cantiknya !! ^^

Anis Najwa said...

best gila... wahhhh :D

udi said...

apsal retis kpop ni seiras saya plak.adoi

udi said...

betol la org kata saya ni mcm artis kpop

Cik Itah@RRP said...

waa seronoknya dapat ambik gambar bersama EungJoo ..jeles la hehe

mummy_icha said...

klakar la fatin :-)

syamimihaziqah said...

Gila tinggi mamat tuuuu!

Najwa Ismi said...

LOhh..bila tengok Saranghae ni terus teringat Kak Fatin tau tak~ahhehh

Aidashar Abdul said...

That's very nice. You are so lucky! Best :)

Mademoiselle♥ said...

uyyoooo kak fatin, lentok kemain ye. ngeh ngeh ngeh
aaaa yg laki tu tinggi nya. kalau akk paras bahu dye, me rasanya paras ketiak saja. tak nak ah jumpa laki tu. lolol

Qyla Azhari said...

Bestnyeee kak :) !

Anonymous said...

Salam FL,nape pic ke-2 tu nampak gegemokkk semacam aje...hahahaa,..:)

zulie ieta said...

semua gamba comey comeynyaa..
betul² tinggi eh mamat kpop tu

yati said...

comel la FL...gebu gebas tgk kulit dia...

yati said...

comel

Amira Idayu said...

Woww ! Untungla Kak Fatinnn >.<

Anonymous said...

artis sana pun admire Fatin sebab Fatin comey ! >.<

Waniey~

lily lotus said...

cantiknya reva :)

lindahusin said...

untung

linda lin said...

untung

Nadia Johari said...

bestla fatin dapat jumpa diaorang..nad ade baca masa fatin jumpa diaorang ni..hehe

Karya Mahirah said...

wah... tingginye mamat korea tu... haha... terserlah kita org malaysia yang rendang ketinggiannya... hehe

kusyi said...

yeaa.. tak salah lagi.. masa tgk cite tu, teringat post kak fatin yang dulu2 tuhh. haha..

walau apapon~ hero dia tak hensem. kuikui..

BUTIK SAYANGKU said...

sama2 comel...suka sgt tgk =)

sis ana irfan said...

mmg tak penah miss pon u punye entry..hihi

nanti free singgah la blog sy :
sfbeauty-putrajaya.blogspot.com

Lavender Othman said...

Wow, nampaknya kak FL mintat K-POP

Aina Syuhada said...

seb baik la mesia ade gak drama ngan korea cite autumn dihatiku..haha

Copy K-POP said...

Tergamam kejap bace blog nih :|

1st time bace blog nih, tgk gmbr mcm tak caye :) Betul2 brgmbr ngan artis Korea. Bestnya !!!


Minat artis Korea? Dptkan tips disini http://tinyurl.com/TeknikCantikkanHidung

raihan said...

saya pon nak p korea jugak

The aNNa said...

Tengok gak. Jarang ad citer indon yg episod dy cikit mcmni. Kalau sampai beratus2 episod, mmg tak terlayan deh..

Mimiey Lyna said...

Bila sya first tgk drama tu automatik ingat dgn post kak liyana yg trip pergi korea. Heeeeee :D

cik chubby said...

that's why bila sya tgk crta tu....tringt post dri fatin liyana...dah lama...

Che'Yah Vitamomma said...

wowweee..
glamour tu..

suka tgk cerita korean yg lama jang nara.. sentiasa comel n cute

http://vitamomma.com/?p=2443

siti nurhaliza said...

bestnye fatin..nk g korea jugakkk..:-)

Khadeejah Hasmad said...

Mak aih. Tinggi nya

suplemen tambahan said...

Santai juga tengok pelakon korea dalam drama melayu

Lavender Othman said...

nice

ajl 28 said...

untung laa dye

dandandiri said...

Alhamdulillah dapat melawat tempat orang :)

http://dandandiri.blogspot.com/

Zura Rahman said...

wow,bestnya.hari tu ke korea ada juga jumpa artis kpop dia.tp tak kenal pun.hahaha.

Hazira Anis said...

Comel jew gambar yang last tu..hehe..

ogy izhar said...

wah bestnya jumpa pelakon korea hehehe. jom jalan kt blog saya www.ogyrozyani.blogspot.com

Khalid Kyle said...

Annyeonghaseyooo :D

Jom terjah: Bunuh Filem Melayu!

DB Mall 27 said...

Saranghae, I Love You is the 1st collaboration drama between Indonesia and Korea. Production companies ... This Drama is not in dubbing like Korean drama in collaboration with Taiwan or Japan then this drama is very ...

Nur Hazwani Ibrahim said...

bestnyeeee... akak follow blog sy taw... suka bce blog akak... =)

Haslinda Hassan Ali said...

enta bila lah dpt gie korea

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

cite nie best.tak pernah miss. =)

Oh Ping Blog said...

untgla dpt amek gmba dgn retis2..
oopsss, fl nie pn retis jgk..
hihi

Sally Samsaiman said...

I do watch it everyday! dah nak hbs pun..hahahaha....

Adliza Azilda said...

kerana entry ni la, setiap petang 5.30pm mesti turn to tv9...

Cutella said...

Nice one!

Asyrof Asri said...

Wow, tebalnya make up lelaki korea ni.

Ratu Lizzie said...

Wahh ! so tall!! Lucky youu !

Please follow my blog ;D
http://ratu-berguling002.blogspot.com/

Noor Izzah Laila said...

wah... pls folloy my blog... sy budak baru blaja...

Noor Izzah Laila said...

wah... suka bc blog nie..

pls follow my blog.
http://cahayalaila87.blogspot.com/

Noriza MiracleVitamins said...

untung org comey macam FL ni

AZENI AHMAD said...

Alahai comei nye FL ambik gambar retis.
Tenggelam dowg.

Ariff Ismail said...

sangat comel :*

Nor Marshaliza Shaidan said...

Suami plan nak ke india oct nanti..tapi tak tau area mana.
Wah bila baca...tau dah nak kirim apa kat dia...hihi

jemput singgah blog sy MARSHA SPORTING MUMMY