Sunday, October 20, 2013

Pergi Kenduri Kahwin

Assalamualaikum

Ada sesiapa ingat siapa Fatin Liyana? Dia blogger kan? Kekekeeke. Hello aku hampir terlupa okay aku ada blog. Kecian angat blog itew ni, lameww betowl itew ta update. Sila rate tahap kemeluatan anda (_/5). Dah rate? Mari teruskan membaca!

Buat pembaca blog aku yang setia meng-email, meng-instagram menanyakan bila aku nak update blog, terima kasih diucapkan kerana bersabar dengan aku. Almaklumlah semakin dewasa semakin banyak tanggungjawab. Dalam 2 3 bulan ni parents aku few times admitted to ward due to health problem. Jadi bagaikan gasing berketetel aku pulang ke rumah. Selain itu aku sibuk dengan pelajaran, biasalah exam berada di sudut sahaja. Jadi terpaksalah korbankan blog yang menjadi kesayanganku ini =)

Recently aku ada attended few weddings. Terima kasih kerana jemput den. Kalau jemput kat facebook tu biasanya memang aku terlepas lol. FB aku tu banyak sangat notification sampai aku dapat anaemic symptoms like dizziness and blurring of vision. Jadi mintak mahap la ye kot wedding sesape yang terlepas tu. Korang jangan sabotaj kalau aku kawen plak hahaha.

Ok so baru-baru ni aku attend wedding kawan aku ni, namanya Faiz. Faiz ni beriya nak aku datang wedding dia, sampai dia bagi kad kahwin by hand. Sanggup uolls dia datang Cheras memalam. Kalau aku tak datang wedding dia, memang mendapat kata orang tua tua. Aku kenal Faiz ni masa aku mula-mula berkecimpung dalam arena blog. Faiz ni merupakan seorang photographer, beliaulah orang pertama yang panggil aku photoshoot. Malu pulak teringat zaman vevongok dedulu kikiki.

Mari aku kepilkan beberapa gambar wedding reception Faiz yang bertempat di Villa Ukhwah Taman Tasik Titiwangsa.


Temanya adalah Garden wedding (aku rasalah..sebab banyak green!) Pelamin mengadap swimming pool uolls :) Sejuk mata memandang hehe.


Itu pengantinnya! Faiz dan Yuni. Kacak dan cantik keduanya. Omey sangat lama dorang bercinta tau, akhirnya ke jinjang pelamin (tepi swimming pool) jugak. Pelamin dorang cantik, sangat guest-friendly. Sesiapa pon boleh naik pelamin untuk bergambar sebab sangat luas!


Aku datang dengan bestfriend dunia wal akhirat, Najah ;) Tetiba tersama warna tudung. Nak jadi pengapit boleh?


Bergambar dengan gegirls cantik di photobooth. Terima kasih tegur dan ajak FL bergambar :)


Mentang-mentang Faiz kata "Kalau nak makan kek potong sendiri tau, makanlah banyak-banyak". Wah terus kau senyum sampai ke telinga ya Najah. Siap tapau dalam tisu. Malu tau masa salam mak Faiz sebab tangan penuh dengan kek. Wakaka kesian, padahal tapau tu idea aku tapi aku suruh Najah laksanakan. Eh bestfriend katanya, takkan pegangkan kek pon berkira kekekeke. Dalam kereta terus aku kena bebel dengan Najah :')


Kalau bibir kau besau macam tu, jangan harap aku nak bagi pinjam lipstick aku..lol


Gambar makanan lupa nak ambil, kerana dalam paper cakap kalau sesiapa yang suka ambik gambar makanan kemungkinan mereka ada sakit mental haha. Apapon tahniah Iz & Yuni, dah kawin dah korang. Lawa sangat wedding reception korang. Macam wedding omputih, santai dan cantik. Semoga berbahagia!

Seperti biasa gambar-gambar yang meletup diatas dicaptured menggunakan camera Casio Exilim EX-ZR700. No editing (aku tak pernah edit gambar pon selama ni, fresh from camera). Macam gambar diatas, aku cuma guna setting 'Best Shot' dan pilih scene 'Natural Green' dalam setting camera ini. To be honest aku memang noob pasal camera, thats why aku tak beli DSLR (tak reti manual setting). So aku pakai compact camera with automatic setting je. Aku just tukar-tukar scene mengikut kesesuaian. Hasilnya memang memberansangkan! Gambar cantik, camera pon senang sangat nak guna.

Satu tips nak share dengan korang. Seorang blogger kenalah ada camera berkualiti supaya gambar-gambar yang diupload semuanya sharp dan vibrant. Barulah orang suka baca blog kita hehe. Eh, korang suka ke baca blog aku? Suka kan, kan ? :P


Kecil-kecil cili padi ;) 16.1 Megapixels, 25mm wide-angle lens, 36x SR zoom, HDR ART, FHD movie and Premium Auto Pro. All in one compact camera!


Click here for more pictures taken by me with Casio Exilim EX-ZR700.
For more info you can go to Casio Exilim FB page : https://www.facebook.com/CasioExilimMalaysia
Mana nak beli camera ni? Dimana-mana kedai camera yang ada jual brand Casio!

Thank you for reading this entry !

88 comments:

Teena Tna said...

Lawa kebaya FL.
Saya rate 10/5 boleh tak.

Natsume Didi's said...

Akhirnya akak update jugak :)

Anonymous said...

betul,kebaya lawa.beli mana?

hazirah said...

santai jee wedding ni hmm FL bila lagi hee :)

muja said...

simple sangat yet very interesting,, tapi rumah tittew non hado kolam,, ekekeke,, btw, gambar tu memang cantik,, :D

akmall said...

Cantek. FL ni siapa buat photo booth ni? cantik lah...

Fatin Liyana Asri said...

thanks! kebaya beli kat pasar baru bandung. baju lama masa belajar kat bandung dulu
memang cantik dan sempoi wedding nya!

Dayat Lucas said...

patutlah gambar dia cantik...hehehe :)

Nisa' Syadan said...

Kak Liyana , ( hehe ..)

try la upload gambar malam or situasi yg gelap dari camera yang comeii tu ...

nak tgok hasilnya ....

dania afiqah said...

akhirnya ! trimas kak patin sebab update ! hihihi :)

MyzaAli Al-Jamalullail said...

Tak sempat jumpe fl masa ni.kuciwa lah si faiz bkn nk inform! Haha.. Nice wedd faiz, fl patut msk gambo doorgift dia skali yg comel lote tu.. ;)

minouri shirota said...

Thank you so much atin for coming n tak sangka terselit gak cite iz kawin dlm blog kamu.. Tq so much k n to datin najah yg ciplak kek kawin i jugak.. Tq korang dtg!! :)

minouri shirota said...
This comment has been removed by the author.
Puteri syakila said...

comel sgt FL <3 wedding reception tu pun simple and nice! ;)

tomatokering said...

FL ngan najah comell :D
FL ni kekadang mysterious jugak orangnya sebab FL tak show off ehem ehem FL. curious ni curious. kekeke :P

Tangkah Laku dan Aku said...

Selalu tengok majlis kawen orang, kadang2 tu datang jugak perasaan pilu kan.. hehehe

Mek Onie said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! best gila wedding kat swimming pool ! kalau onie terus swimming sekali,haha

Mas reena said...

Sikitnya gambar... rindu giler nak tunggu Fatin update blog =)

Kek TIRAMISU paling sedap yang pernah saya makan


Mas reena said...

Sikitnya gambar... rindu giler nak tunggu Fatin update blog =)

Kek TIRAMISU paling sedap yang pernah saya makan


Alif Iqbal Mazlan said...

Pasni kalau ibu ajak gi kenduri kahwin nak ikut lahh hehe. Cantik2 gadis yg pergi kenduri kahwin rupenyer hehe.

Marou Apple Hijau said...

w0ow..seronoknya pergi kenduri kawin tu. segar habis rumput rumah dia..

Cekelatmanih (Bufy Achik) said...

FL! semakin kurus nampak~ Nak kawen jugak ke jaga badan? Hehe..
p/s : Jgn lupa jemput ^__^

syud said...

FL, saw u @MECCA 2013. tp malu nak tegur. subhanallah u are cantiksss indeed! all the best for the future and beyond =)

sYiRa LoKMaN said...

seronoknyaaa ^_^
singgah sini http://syiralokman.blogspot.com/
"Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
- Saidina Ali bin Abi Talib-

Busyra Bt Takiyudin said...

waa. comelnya fl. hehe. mmg la suka baca blog akak. :D

Nur Amalin Afifah said...

cntik gmbr k.FL .. jename calculator tuu.. hehehe.. kak, ble nk wt travelogue pulak ?? x sbr dh ni ..

Ayu azmir said...

Comelnya pengantin

Nik Azidah said...

sempoi giler wedding kawan u ni FL...nampak best :)

Anonymous said...

Menarik ;)..belaja berenang dlu la..

TeTerBanG said...

wahh...akhirnya, kak fatin liyana update blog. terubat rindu sy dekat kak fatin. hee~

kak fatin liyana mmg gorgeous! :D anggun ngan kebaya. omeyy sgt :D

sy suka ngan wedding theme kwan kak fatin tu. simple, santai, gaya mcm omputih. bestnya! :D

ari tu, sy kena refer hukm. byk kali kena pergi sna. dlm kpala, sy verangan dpt jmpak kak fatin dkat hukm. hehe..
tp lepas tu, baru sy tringat yg kak fatin liyana dh x praktikal dkat ppukm. huhu...

Siti Hajar said...

makin meningkat umur ni, makin banyak wedding invitation kan. seronok sangat kalau dapat pegi dengan kawan2 :)

Annyss Aleeya said...

santai je majlis kawen member kak fatin nie..

~ Cik Azz ~ said...

Betul la kan..? Kena ada kamera baru gambar nampak cantik..

Akak ni still guna kamera enpon cap ayam serama.. huhuhu...

Norashiqin Kamaruzaman said...

takpe FL dah jd doktor nnt sng la nak rawat parents... =D

Danny Khun said...

wow serious suka konsep wedding ni especially the pelamin. really simple yet cantik sangat.

anyway kak, kamera tu akak beli kat mana ? berapa RM eh ?

Erynn Anyssa said...

sorry tumpang promote fl..hee..kita ada jual photoprops tu.blh pergi insta kita erynnanyssa,ada gambar photoprops tu kat situ.:)

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

salam FL. nice wedding theme. =) dtg skodeng sat cuci mata.heee...

Syazwani Mazlan said...

cantik!! :)

Mummydearie said...

Baru aje follow blog ni tetiba senyap. Akhirnya berupdate juga. Takpa FL, banyak tanggungjawab di alam nyata yg nak dilaksanakan, terpaksalah berkorban, kan!

kerangkun said...

bagus cara penggunaan pelamin beliau.

hasyimahshe said...

sekali hupdate, amik kau wedding kat pool teruih!

Pinkbubblegumprincess said...

cantiknya rumah, cantiknya FL, cantiknya tudung. love love!

hardee786 said...

weh..apsal ko nampak gemuk ah?>

Tiha Azmi said...

Akak...try check setting ads nuffnang....ada ads yg gambar ..emm tak berapa .. elok/sesuaiii .. emm

shaz mizah said...

terpikat pulak dengan camera tu..heeee

ika sulaika said...

pestime tngok org khawin menghadap swimming pool . mcm best je :3

Zea Zainal said...

Suka baju FL :))

tenku butang said...

Fatin yg sweetttt.. bole tak update entri gambo fatin bebanyak, syok nengok muka fatin yg cute tuuu

Invisible Me said...

Tak pernah tak cantik :))

Aidashar Abdul said...

hmm best jugak idea pelamin tepi swimming pool ni ya. cantik! Boleh la pinjam idea hehe.

Qyla Azhari said...

Best bestt , comel angat angat ! and camera tuu i LIKE :)

Eina Sakinah said...

cantiknyaa tema wedding, tp serius gambar fl tangkap tu color n gmbrnya cantik.. itew igtkan pakai dslr td.. hihi ;)

Tara Filliana Kristiano said...

a beautiful wedding. wow


http://jasminehilwa.blogspot.com/

Sukma Haron said...

berapa harga kamera tu ekk...?

zulhilmi tempoyak said...

fuhhh.. grand gak..

Aee Noyou said...

walaupun dah lama tapi entry still meletup..untung untung..

Syazwani al azmi said...

tumpang promote sikit. kalau ada adik2 form 3 & 4 yang berminat untuk pergi ke kem cuti sekolah, ni ada link berkaitan kem. http://mylilcaliphfootstepsshoppe.blogspot.com/2013/10/kem-cuti-sekolah-insight-brain-camp-art.html

Amira Idayu said...

Gambar-gambar akak semua cantik-cantik ♥

EZAN IDMA said...

tq fl share kamera

TanpaNamaDer said...

pemandangan yg chantek :)

Qyla Azhari said...

Buat saya nak beli jugakk camera tuu ! Saya pun gilaa cam ! hehe

Nisa' said...

Berapa harga akak beli camera tu? Hehe

Anonymous said...

Setiap post memang berbayar eh?menyempat pulak beriklan.hehhehe ;p

Anonymous said...

Lol memang setiap post berbayar eh?menyempat plak beriklan.heheheh ;p

Nurashikin zainal abidin said...

Alolo...awak ni mmg comelz sgt..Bff awak, Najah pon same.

farah liluniquecloset said...

Simple but nice wedding reception Faiz tu

www.uniquecloset.com.my

ainaana said...

Wedding yg sempoi tp classy..& of course guest friendly

http://myvitaminsadventure.wordpress.com

ainaana said...

Simple, classy & guest friendly.
Pengantin pun comel je..yg penting luas pelaminnya ^__^

http://myvitaminsadventure.wordpress.com

Nadia Johari said...

wah awesome pelamin depn pool..simple but awesome..

i am S!L4H.. said...

Wahh. Cool gile environment wedding tu.

Ahaha. Kalo bibir besar gitu sebulan 8 lipstick abis. Ngaa~

nuRuL eTyHa said...

sweetnyerr..suke3 :)

Anonymous said...

FL review lagi pasal camera ni pls. so far ade advntge je, disadvtge die ape ek? nak beli cameraaaa niii. suke baca your review which is i find it so jujur n senang nak paham, huhu

Azwan Abdullah said...

Salam,...liyana tau tak siapa wedding planer dia...minat arr...sempoi giler..

Precious Dee said...

kak FL best la entry..sweet je tgk..akak ni lwk la..kite suke,,hihi

#peace yo!!

sayanya pertama said...

hi

Amani◕‿◕ said...

Kak Fatin di tag ! sini --> http://hootiecyum.blogspot.com/2013/11/new-face-blog.html =D

Khadeejah Hasmad said...

Mmg cantik wedding nya

Azahairi Abd Aziz said...

tgh mencari kamera untuk blogging tq for info .

nur safra atiqah ahmad putra rom said...

salam..sy blogwalking..kalo berminat dgn jamu susuk dara boleh tgk blog sy ye www.jsdn9.blogspot.com

ummi auni said...

Wah cantiknyerr..siap plamin dpn pool..thniah pd pngntin.fl pn cute sgt! Hehe

ummigenius.blogspot.com

Farah Djamsari said...

love that camera..bleh tx FL citer more bout yr camera or jnis yg lain??..HEHE THANKS..Nice blog

Farah Djamsari said...

nice blog and cantik camera..bleh citer more bout that camera??thanks FL

NANA said...

walaupun dah lama tak update blog,tetapi honeykoyuki.blogspot.com ni tetap ramai peminat yang ternanti-nanti...

cool and happening like FL..

NANA said...

semua comey-comey nih :D

Oh Ping Blog said...

fatin liyana ble lgi..
pasti wedding fl tu akn jd wedding of the blogger kan..
ahaha

Anonymous said...

Btul tu noks

Ratu Lizzie said...

lawa lah akak ! heehee ..

AZENI AHMAD said...

Alahai comel benor ayat-ayat nye..
Sama macam tuannya..
Hehehe..
Betul la tue.. semakin meningkat dewasa semakin banyak tanggungjawab..
Semoga menjadi anak yang taat dan baik..