Sunday, October 20, 2013

Pergi Kenduri Kahwin

Assalamualaikum

Ada sesiapa ingat siapa Fatin Liyana? Dia blogger kan? Kekekeeke. Hello aku hampir terlupa okay aku ada blog. Kecian angat blog itew ni, lameww betowl itew ta update. Sila rate tahap kemeluatan anda (_/5). Dah rate? Mari teruskan membaca!

Buat pembaca blog aku yang setia meng-email, meng-instagram menanyakan bila aku nak update blog, terima kasih diucapkan kerana bersabar dengan aku. Almaklumlah semakin dewasa semakin banyak tanggungjawab. Dalam 2 3 bulan ni parents aku few times admitted to ward due to health problem. Jadi bagaikan gasing berketetel aku pulang ke rumah. Selain itu aku sibuk dengan pelajaran, biasalah exam berada di sudut sahaja. Jadi terpaksalah korbankan blog yang menjadi kesayanganku ini =)

Recently aku ada attended few weddings. Terima kasih kerana jemput den. Kalau jemput kat facebook tu biasanya memang aku terlepas lol. FB aku tu banyak sangat notification sampai aku dapat anaemic symptoms like dizziness and blurring of vision. Jadi mintak mahap la ye kot wedding sesape yang terlepas tu. Korang jangan sabotaj kalau aku kawen plak hahaha.

Ok so baru-baru ni aku attend wedding kawan aku ni, namanya Faiz. Faiz ni beriya nak aku datang wedding dia, sampai dia bagi kad kahwin by hand. Sanggup uolls dia datang Cheras memalam. Kalau aku tak datang wedding dia, memang mendapat kata orang tua tua. Aku kenal Faiz ni masa aku mula-mula berkecimpung dalam arena blog. Faiz ni merupakan seorang photographer, beliaulah orang pertama yang panggil aku photoshoot. Malu pulak teringat zaman vevongok dedulu kikiki.

Mari aku kepilkan beberapa gambar wedding reception Faiz yang bertempat di Villa Ukhwah Taman Tasik Titiwangsa.


Temanya adalah Garden wedding (aku rasalah..sebab banyak green!) Pelamin mengadap swimming pool uolls :) Sejuk mata memandang hehe.


Itu pengantinnya! Faiz dan Yuni. Kacak dan cantik keduanya. Omey sangat lama dorang bercinta tau, akhirnya ke jinjang pelamin (tepi swimming pool) jugak. Pelamin dorang cantik, sangat guest-friendly. Sesiapa pon boleh naik pelamin untuk bergambar sebab sangat luas!


Aku datang dengan bestfriend dunia wal akhirat, Najah ;) Tetiba tersama warna tudung. Nak jadi pengapit boleh?


Bergambar dengan gegirls cantik di photobooth. Terima kasih tegur dan ajak FL bergambar :)


Mentang-mentang Faiz kata "Kalau nak makan kek potong sendiri tau, makanlah banyak-banyak". Wah terus kau senyum sampai ke telinga ya Najah. Siap tapau dalam tisu. Malu tau masa salam mak Faiz sebab tangan penuh dengan kek. Wakaka kesian, padahal tapau tu idea aku tapi aku suruh Najah laksanakan. Eh bestfriend katanya, takkan pegangkan kek pon berkira kekekeke. Dalam kereta terus aku kena bebel dengan Najah :')


Kalau bibir kau besau macam tu, jangan harap aku nak bagi pinjam lipstick aku..lol


Gambar makanan lupa nak ambil, kerana dalam paper cakap kalau sesiapa yang suka ambik gambar makanan kemungkinan mereka ada sakit mental haha. Apapon tahniah Iz & Yuni, dah kawin dah korang. Lawa sangat wedding reception korang. Macam wedding omputih, santai dan cantik. Semoga berbahagia!

Seperti biasa gambar-gambar yang meletup diatas dicaptured menggunakan camera Casio Exilim EX-ZR700. No editing (aku tak pernah edit gambar pon selama ni, fresh from camera). Macam gambar diatas, aku cuma guna setting 'Best Shot' dan pilih scene 'Natural Green' dalam setting camera ini. To be honest aku memang noob pasal camera, thats why aku tak beli DSLR (tak reti manual setting). So aku pakai compact camera with automatic setting je. Aku just tukar-tukar scene mengikut kesesuaian. Hasilnya memang memberansangkan! Gambar cantik, camera pon senang sangat nak guna.

Satu tips nak share dengan korang. Seorang blogger kenalah ada camera berkualiti supaya gambar-gambar yang diupload semuanya sharp dan vibrant. Barulah orang suka baca blog kita hehe. Eh, korang suka ke baca blog aku? Suka kan, kan ? :P


Kecil-kecil cili padi ;) 16.1 Megapixels, 25mm wide-angle lens, 36x SR zoom, HDR ART, FHD movie and Premium Auto Pro. All in one compact camera!


Click here for more pictures taken by me with Casio Exilim EX-ZR700.
For more info you can go to Casio Exilim FB page : https://www.facebook.com/CasioExilimMalaysia
Mana nak beli camera ni? Dimana-mana kedai camera yang ada jual brand Casio!

Thank you for reading this entry !

88 comments:

  1. Lawa kebaya FL.
    Saya rate 10/5 boleh tak.

    ReplyDelete
  2. betul,kebaya lawa.beli mana?

    ReplyDelete
  3. santai jee wedding ni hmm FL bila lagi hee :)

    ReplyDelete
  4. simple sangat yet very interesting,, tapi rumah tittew non hado kolam,, ekekeke,, btw, gambar tu memang cantik,, :D

    ReplyDelete
  5. Cantek. FL ni siapa buat photo booth ni? cantik lah...

    ReplyDelete
  6. thanks! kebaya beli kat pasar baru bandung. baju lama masa belajar kat bandung dulu
    memang cantik dan sempoi wedding nya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you so much atin for coming n tak sangka terselit gak cite iz kawin dlm blog kamu.. Tq so much k n to datin najah yg ciplak kek kawin i jugak.. Tq korang dtg!! :)

      Delete
  7. patutlah gambar dia cantik...hehehe :)

    ReplyDelete
  8. Kak Liyana , ( hehe ..)

    try la upload gambar malam or situasi yg gelap dari camera yang comeii tu ...

    nak tgok hasilnya ....

    ReplyDelete
  9. akhirnya ! trimas kak patin sebab update ! hihihi :)

    ReplyDelete
  10. Tak sempat jumpe fl masa ni.kuciwa lah si faiz bkn nk inform! Haha.. Nice wedd faiz, fl patut msk gambo doorgift dia skali yg comel lote tu.. ;)

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. comel sgt FL <3 wedding reception tu pun simple and nice! ;)

    ReplyDelete
  13. FL ngan najah comell :D
    FL ni kekadang mysterious jugak orangnya sebab FL tak show off ehem ehem FL. curious ni curious. kekeke :P

    ReplyDelete
  14. Selalu tengok majlis kawen orang, kadang2 tu datang jugak perasaan pilu kan.. hehehe

    ReplyDelete
  15. wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!! best gila wedding kat swimming pool ! kalau onie terus swimming sekali,haha

    ReplyDelete
  16. Pasni kalau ibu ajak gi kenduri kahwin nak ikut lahh hehe. Cantik2 gadis yg pergi kenduri kahwin rupenyer hehe.

    ReplyDelete
  17. w0ow..seronoknya pergi kenduri kawin tu. segar habis rumput rumah dia..

    ReplyDelete
  18. FL! semakin kurus nampak~ Nak kawen jugak ke jaga badan? Hehe..
    p/s : Jgn lupa jemput ^__^

    ReplyDelete
  19. FL, saw u @MECCA 2013. tp malu nak tegur. subhanallah u are cantiksss indeed! all the best for the future and beyond =)

    ReplyDelete
  20. seronoknyaaa ^_^
    singgah sini http://syiralokman.blogspot.com/
    "Semua penulis akan mati. Hanya karyanya yang akan terus abadi. Maka tulislah sesuatu yang akan dapat membahagiakan dirimu di akhirat nanti "
    - Saidina Ali bin Abi Talib-

    ReplyDelete
  21. waa. comelnya fl. hehe. mmg la suka baca blog akak. :D

    ReplyDelete
  22. cntik gmbr k.FL .. jename calculator tuu.. hehehe.. kak, ble nk wt travelogue pulak ?? x sbr dh ni ..

    ReplyDelete
  23. sempoi giler wedding kawan u ni FL...nampak best :)

    ReplyDelete
  24. Menarik ;)..belaja berenang dlu la..

    ReplyDelete
  25. wahh...akhirnya, kak fatin liyana update blog. terubat rindu sy dekat kak fatin. hee~

    kak fatin liyana mmg gorgeous! :D anggun ngan kebaya. omeyy sgt :D

    sy suka ngan wedding theme kwan kak fatin tu. simple, santai, gaya mcm omputih. bestnya! :D

    ari tu, sy kena refer hukm. byk kali kena pergi sna. dlm kpala, sy verangan dpt jmpak kak fatin dkat hukm. hehe..
    tp lepas tu, baru sy tringat yg kak fatin liyana dh x praktikal dkat ppukm. huhu...

    ReplyDelete
  26. makin meningkat umur ni, makin banyak wedding invitation kan. seronok sangat kalau dapat pegi dengan kawan2 :)

    ReplyDelete
  27. santai je majlis kawen member kak fatin nie..

    ReplyDelete
  28. Betul la kan..? Kena ada kamera baru gambar nampak cantik..

    Akak ni still guna kamera enpon cap ayam serama.. huhuhu...

    ReplyDelete
  29. takpe FL dah jd doktor nnt sng la nak rawat parents... =D

    ReplyDelete
  30. wow serious suka konsep wedding ni especially the pelamin. really simple yet cantik sangat.

    anyway kak, kamera tu akak beli kat mana ? berapa RM eh ?

    ReplyDelete
  31. sorry tumpang promote fl..hee..kita ada jual photoprops tu.blh pergi insta kita erynnanyssa,ada gambar photoprops tu kat situ.:)

    ReplyDelete
  32. salam FL. nice wedding theme. =) dtg skodeng sat cuci mata.heee...

    ReplyDelete
  33. Baru aje follow blog ni tetiba senyap. Akhirnya berupdate juga. Takpa FL, banyak tanggungjawab di alam nyata yg nak dilaksanakan, terpaksalah berkorban, kan!

    ReplyDelete
  34. bagus cara penggunaan pelamin beliau.

    ReplyDelete
  35. sekali hupdate, amik kau wedding kat pool teruih!

    ReplyDelete
  36. cantiknya rumah, cantiknya FL, cantiknya tudung. love love!

    ReplyDelete
  37. weh..apsal ko nampak gemuk ah?>

    ReplyDelete
  38. Akak...try check setting ads nuffnang....ada ads yg gambar ..emm tak berapa .. elok/sesuaiii .. emm

    ReplyDelete
  39. terpikat pulak dengan camera tu..heeee

    ReplyDelete
  40. pestime tngok org khawin menghadap swimming pool . mcm best je :3

    ReplyDelete
  41. Fatin yg sweetttt.. bole tak update entri gambo fatin bebanyak, syok nengok muka fatin yg cute tuuu

    ReplyDelete
  42. hmm best jugak idea pelamin tepi swimming pool ni ya. cantik! Boleh la pinjam idea hehe.

    ReplyDelete
  43. Best bestt , comel angat angat ! and camera tuu i LIKE :)

    ReplyDelete
  44. cantiknyaa tema wedding, tp serius gambar fl tangkap tu color n gmbrnya cantik.. itew igtkan pakai dslr td.. hihi ;)

    ReplyDelete
  45. a beautiful wedding. wow


    http://jasminehilwa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. walaupun dah lama tapi entry still meletup..untung untung..

    ReplyDelete
  47. tumpang promote sikit. kalau ada adik2 form 3 & 4 yang berminat untuk pergi ke kem cuti sekolah, ni ada link berkaitan kem. http://mylilcaliphfootstepsshoppe.blogspot.com/2013/10/kem-cuti-sekolah-insight-brain-camp-art.html

    ReplyDelete
  48. Gambar-gambar akak semua cantik-cantik ♥

    ReplyDelete
  49. Buat saya nak beli jugakk camera tuu ! Saya pun gilaa cam ! hehe

    ReplyDelete
  50. Berapa harga akak beli camera tu? Hehe

    ReplyDelete
  51. Setiap post memang berbayar eh?menyempat pulak beriklan.hehhehe ;p

    ReplyDelete
  52. Lol memang setiap post berbayar eh?menyempat plak beriklan.heheheh ;p

    ReplyDelete
  53. Alolo...awak ni mmg comelz sgt..Bff awak, Najah pon same.

    ReplyDelete
  54. Simple but nice wedding reception Faiz tu

    www.uniquecloset.com.my

    ReplyDelete
  55. Wedding yg sempoi tp classy..& of course guest friendly

    http://myvitaminsadventure.wordpress.com

    ReplyDelete
  56. Simple, classy & guest friendly.
    Pengantin pun comel je..yg penting luas pelaminnya ^__^

    http://myvitaminsadventure.wordpress.com

    ReplyDelete
  57. wah awesome pelamin depn pool..simple but awesome..

    ReplyDelete
  58. Wahh. Cool gile environment wedding tu.

    Ahaha. Kalo bibir besar gitu sebulan 8 lipstick abis. Ngaa~

    ReplyDelete
  59. FL review lagi pasal camera ni pls. so far ade advntge je, disadvtge die ape ek? nak beli cameraaaa niii. suke baca your review which is i find it so jujur n senang nak paham, huhu

    ReplyDelete
  60. Salam,...liyana tau tak siapa wedding planer dia...minat arr...sempoi giler..

    ReplyDelete
  61. kak FL best la entry..sweet je tgk..akak ni lwk la..kite suke,,hihi

    #peace yo!!

    ReplyDelete
  62. Kak Fatin di tag ! sini --> http://hootiecyum.blogspot.com/2013/11/new-face-blog.html =D

    ReplyDelete
  63. tgh mencari kamera untuk blogging tq for info .

    ReplyDelete
  64. salam..sy blogwalking..kalo berminat dgn jamu susuk dara boleh tgk blog sy ye www.jsdn9.blogspot.com

    ReplyDelete
  65. Wah cantiknyerr..siap plamin dpn pool..thniah pd pngntin.fl pn cute sgt! Hehe

    ummigenius.blogspot.com

    ReplyDelete
  66. love that camera..bleh tx FL citer more bout yr camera or jnis yg lain??..HEHE THANKS..Nice blog

    ReplyDelete
  67. nice blog and cantik camera..bleh citer more bout that camera??thanks FL

    ReplyDelete
  68. walaupun dah lama tak update blog,tetapi honeykoyuki.blogspot.com ni tetap ramai peminat yang ternanti-nanti...

    cool and happening like FL..

    ReplyDelete
  69. fatin liyana ble lgi..
    pasti wedding fl tu akn jd wedding of the blogger kan..
    ahaha

    ReplyDelete
  70. Alahai comel benor ayat-ayat nye..
    Sama macam tuannya..
    Hehehe..
    Betul la tue.. semakin meningkat dewasa semakin banyak tanggungjawab..
    Semoga menjadi anak yang taat dan baik..

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...