Tuesday, July 26, 2011

Wedding Blogger Ain Salam

Assalamualaikum

Itu hari aku dapat invitation dari blogger tercantik edisi kembar RCW (dibaca : r-ce-we), Ain Salam untuk menghadiri majlis resepsi beliau di Wisma LJT Melawati. Ceh sebenarnya dah lama dah kak Ain ni kahwin. Tapi baru sekarang aku nak update. LOL. Ntah ntah sekarang ni dia tengah bahagia dalam pelukan encik Yayang sambil makan mempelam cicah kuah rojak mak bee sambil layan series Stanza Cinta kat tb3. Fine kak Ain, fine. 

Majlis kak Ain ini sangat cantik dan sedikit sebanyak mampu menimbulkan bibit-bibit kejelesan buat para gadis yang belum berkahwin macam korang haha! Bajet aku dah kahwin. Aku pun tak terkecuali juga untuk menjadi bimbo. Setakat ayat ayat lazim seperti ini --> 'Nanti aku nak kahwin, aku nak buat isi tempat kosong macam kak Ain lah', sudah biasa aku ungkapkan sepanjang aku berada di majlis tersebut.

Nah aku sajikan beberapa gambar sepanjang majlis itu berlansung.

Hiasan dewan, pelamin, makanan semua memang terbaik. Simple tapi elegant dan sangat cantik.


Nasib baik cikepal datang. Puas dah aku berlakon bajet ramai gila orang BBM aku dekat phone kahkah. (Teknik penyamaran berkesan)


Itu encik SS kepunyaan cikepal. Muka diorang serius macam adik beradik! Aku macam tergamam bila tengok dia orang berdua. Ceh aku sepatotnya tergamam melihat pengantin.


Ok boleh tergamam sekarang


First time berjumpa pengantin yang sangat sporting kerana membenarkan tetamu memperkotak-katikkan veil beliau.


Cantiknya kak Ain! Suara sangat lembut, muka sangat cantik, suami pula kaya. Aku rasa kak Ain mempunyai kuasa untuk menyerap segala kebaikan di dunia ini. 


Terima kasih kak Ain kerana sudi jemput saya hikhik. Semoga hubungan ini berkekalan hingga ke akhir hayat. Terima kasih juga kepada keluarga belah suami  kak Ain ( anty, siblings) sebab diorang macam cool giler! Selambe je tegur dan tangkap gambar dengan aku. Terima kasih juga kepada rakan-rakan pembaca blog yang tegur kite on that day. Malu pulak sebab buat sesi berkenalan dekat majlis kahwin orang haha. Dah kenapa pulak aku buat speech macam baru menang award ni?


Thank you for reading this entry !

163 comments:

►AdamXis◄ said...

Assalam...selamat pengantin baru FL...eh silap, kawan FL...terpegun tgk gambar 1st tuu...elegent and ada class...wedding kat hotel mana nie?kaget sekejap...

Zulfahmi Abidin said...

Untunglah ade orang jemput....eh. apple wt ape kat situ.

Zharif Azis said...

comel je ayat FL =D liked <3

sayasayangkamuhamim (: said...

Kak ain memang comel habis. Dengan suara yang halus dia tu, sumpah comel! Byah first taim dating ngan dia mmg gelabah habis hahahaha ;)

KimiCnoL said...

simple..i loike ;D
hehehe??

angkasa said...

cantiknyaaaa pengantinnnn.semoga berbahagia-lah! :) FL comel lah pakai apa punn.cantik jaa.

blog-tips-kurus said...

smart! memang smart!
sis dah grade ke? :-)

Ayeem Jemain said...

eh, baru nk update. pengantin tu dah nk beranak dah pun. (gaybang-exaggerate)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

selamat pengantin baru utk pengantin..:)


excellence!

Sasha Ghaff said...

kite ade jumpe awk time wedding ri tuh. =)

Ain SSB said...

Lawanye pengantin, lawanye fatin (ooh rhyme! :P)!

Nasihah Nasir said...

Cantik...hihi

misnurlin said...

dh lme tggu FL update blog.. klau FL kawin msti lagi lawa kan kan kan.. :))

mishnurlin said...

dh lme tgu FL update blog... hmm lau FL kawin mst lagi lawa kan kan kan :))

cik EPAL said...

hoiii ten. zaman bila punya cerita lah ko baru nak update. hahahahaha tp xpe ah. ada ah sikit bahan nak baca kat blog ko ni. hari hari tgok xde entri baru. bz bebeno mengalahkan dato' najib ko ni. hakhak

Dawa said...

suami kaya dan isteri cantik...lumrah alam. huhu

Wadi AR said...

patin, kau bile nk kawen beb?

fiq. said...

Ain salam mcm lisa surihani pon ade! =D

Lulu Caldina said...

wah fatin dah sedikit berisi skrg.. senang hati eh?? ngee

Aida Azryn said...

haha.. a'ah.. macam speech menang award.. :P

Ariana said...

lamenye menghilang..

ira said...

Nanti kau kawen, blogger lain pun akan cakap cmtu jugak kt kau.

"FL mempunyai kuasa untuk menyerap segala kesengalan di dunia ni"

Kihkihkih :p

hani adzmi said...

lame FL xupdate.. huu

MisS HoNeY said...

wow..awesome..cntik la mjlis nie..ayt xbley blah. Ntah ntah sekarang ni dia tengah bahagia dalam pelukan encik Yayang sambil makan mempelam cicah kuah rojak mak bee sambil layan series Stanza Cinta kat tb..hahaha

Cik Rose Cute said...

Dah tengok kat Blog Cik Epal...Sweet Fatin Liyana gan Cik epal...

syieda_joy said...

nti syieda tawen nk jemput akk..akk sudi dtg x? ^_^

ღ p!nk veLvet ღ said...

"Nanti aku nak kahwin, aku nak buat baju gojez macam kak Ain lah" hahaha~

yuyu said...

akhirnya....update jugak!!!!!:)

Cik Liza said...

Semua cantek2 belaka... :)

detektif dayah said...

akhirnyaa.. setelah sekian lama.. update pun.. wuwu~

hidayah said...

finally.. setelah sekian lama.. update pun... wuwu~

ema catchy said...

yeay! orng pertama komen..the gozes FL+ain salam ..super duper gojes kuasa dua :)

ema catchy said...

the gojes FL+ ain salam ..super duper gojes kuasa dua

Qaseh Rasheqa said...

comel kuasa dua la mcm nih! <3

y u y u Z u l a i k h a said...

jeles! nak kawen gak~

shasa_fiez said...

everything was sweet n pretty ....
awesome larh..

C i k P i p i T e m b a m said...

lepas ni tggu FL pulak kawen . hehe

nurulsulzali said...

lama tol nunggu fatin tulis blog..rindu laa~~

k.h.a.l.i.l.a said...

cantiknyeeee diee ^_^

azu said...

tiga2 mmg sweet!wedd ceremony yg serba indah!nice..:)

syasyah_biscuits said...

owh ingtkan cik epal yg kawen.. hahahah

Miss fanthagiro said...

cantikk... macam aida aris la muke pengantin 2.. hehe

:.—¤÷('[¤*F.a.n.a*¤]')÷¤—- said...

macam mana pulak gaya nya lau fatin yg kawen kan?huhu

::FAIZ FARISH:: said...

nice picture

Billa.Bel said...

:)

KhaiZa said...

comel-comel-comel.... ketiga3 pun comel
--
Jom Jengah Khaiza Beauty Shop - Promosi Raya

ubi said...

dia mempunyai kuasa untuk menyerap segala kebaikan di dunia ini?..

OMG OMG.. ayat perfect bena..hehe

anyz zamri said...

haha suka2. cantik2 semua! =)

cheqwa said...

cumel lah!suma cumel,kak fatin,kak ain mahupun cikepal ^_^
akak,bila lagi nak makan nasi minyak nih ... ;D

Jαnnαhツ said...

siyes bleh gelak baca post ni. fl bila nak kawen?? hikhik.

Memey Baharom ♥ said...

bestnnyeeee . cik epal pom ade !! wowww . mesti syokk nie ,. comelllll semuanyeeee

Hashira Yusoff said...

gojes gila weddinggg!!! arghh..mak saye nk kawin jugakk!! T___T

nuruashia ♥ said...

ehhehe..biarpon kak ain dh lme kwen, at least FL dpt idea nk update hehehe..i likeeeee ur simple dress up FL..<3

liya alia said...

kak ain ni seyes muka sejibik sebulat macam r-ce-we.. cantikkkkk siot !

Daya SooYoung H said...

majlis kak FL bile lg ? *winkwink~

ZURAINI said...

bestye!! kak. ain memg cntek! sgt! hee :)

~kuyam~ said...

part yg suami kaya tu xmenahan.hahaha :P

syarina syakila said...

chantek nya pengantin tuh..:)
FL pun chantek..sangat cantik :)

sharifahzakiah said...

hahahaha rase lme gile dh kot cik epal update pasal ni :) layan jelaa FL ^^ mmg cntik gilaaa kak ain ni. lg lawa drpd rcw !

Lieyly ︱ Alia said...

cantik :)

cik nur said...

kan best kalo kita pun dapat kebaikan tuh hehehe tak per la nur pun besyukur apa nur dapata skang :)

tieha ismail said...

ayat fatin yang "suami pulak kaya" tu yang tabley blah tu...hahaha adoi..sempat lagi kan...

Pendamba Mawar said...

hehehe..selepas sminggu akhirnya FL update ttg majlis kahwin.. FL bila lagi..miahahaa...

0nenanina Vanilla said...

cantiknye pengantin iras muke pelakon aida aris pulak..btw fatin liyana n cik epal tetap cute..

bombay said...

selamat pengantin bru..tunggu giliran FL plak..hehe

Nia Hamzah said...

fatin yg comel ^_^

Izdiyani Musawir said...

oh fatin asal u cantik gila, nak jilat kulit yang licin sat homey homeyyy

ChiTot ChiMot said...

akhirnya~~~
peng'update'tan telah dilakukan....

uCu FaZieLaH said...

Wahh!!! sgt cntik pngtinnye n hiasn tuk mjlis ni..romantik n tenang gler....dpt la FL n Cik Epal yg gler2 mmg meriah la mjlis org...hhahaha..

Atiqah Wadiah said...

fatin...rindu FL..awat lama x hapded syg??

Cik Puan Zura said...

muka FL ngan AIn sama

nur ain maisarah said...

1st!!!!
. pengantin chantek, akak fatin liyana pun chantek.
wiki wiki.
lpas ni kita tggu hapdet "entry kawen fatin liyana " pulak..
voley akak?
hehe :)

Bumblebee said...

sgt jeles buta, mahu jugak kuasa penyerapan segala kebaikan..haha~

nur atiqah wahida said...

pengantin cantik!!FL pun cantik!!!!!
awesome! :)

Love hurt aeNnn said...

suke sgt ngn sys ain nie.. comel gilee..suke suke suke.. :)

nini yugito said...

bestnya...sy un da lme gler x g kajlis perkahwinan......emmm

nini yugito said...

bestnya...sy pun da lme x g majlis perkahwinan,,,emmm

Maya Lisa said...

simple je akak ni... tapi...bagu lah minded akak... !

nurpiska said...

wah kalo kawen pelamin cenggini kan best!^.^

izfanora said...

wah.. bahagianya beliau tue yeh.. :)

アヌム ちゃん said...

lamanya fl tak tulis blog..sebok ke..huhuu..love the last pic :)

DaYaH JeLitA said...

cik apple (<--saje je eja camni :P) pon dah tunang kak faten tu bile plak?? ekekekekekekeke

yangbaik said...

dapat istilah baru di sini... muka cantik dan suara lembut boleh serap kebaikan... hrmmmm
tq

IEQAH said...

salam..
wah hari tu da baca dari blog kak ain..

Pic last itu mnambat ke hati..so sweet

Cik Nursya said...

pngantin santikkk..

hadjar.bam said...

dua2 pn cantik! bila lg giliran FL? hehe :D

Fi_Qa said...

nk jumpa akak gakkk....
=)

:.syUe.: said...

dh tgok skit2 pic FL kat blog KAK AIN...haha..xpelaa atleast FL update gak blog,,ramai yg tggu tao :)

lawa laahh majlis KAK AIN :)

athirahmazlan said...

wahhhh!!semua cantikk!

SweetLikeWhat said...

sangat comel.. :)

::Cik Ct Nursyuhada:: said...

kak ian mmg chantek kan cik fatin..mcm kamo jgk.hhehehe

CikAnyss' :O said...

sis comel !

CikKaikazie said...

jakun tgk deco bulat yg 4th pic. besar giler!

Shawl's@ayucinta said...

FLLLLL nak sainnn...

Faraa Eiman's said...

lawa la deco dia #cyeskagum


cehhh , ada jugak CE , HAHA

zuwaidah said...

so sweet...one day you will be one of the gorgeous pengantin

Faiz Tapit said...

ko bile nak kawen patin? hahah

::saya acu TEDI :: said...

hahahhahhaha ok ayat SUAMI PULA KAYA tu mmg klaka lah! orang cantik mesti dapat yg best2 kan..hiksss!

Nelly Ixora said...

trgmam tgk fatin sempoi je kalini. bole? ;P cara fatin ckp cam sailormoon dh kak ain.dgn kuasa bulannn aknku serappp segala kebaikan di dunia ini.....

nOOna aDDin said...

mcm bes je!!

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak ain cantik kak aten comel

~syue syada~ said...

bestnya tgk dia kawen rasa nk kawen jugak ! huuuu

Pesona Algebra said...

fIGURA ITU HANYA pINJAMAN :(

http://aimiamiza.blogspot.com/2011/07/figura-itu-hanya-pinjaman_14.html

dzafira said...

Nanti wedding FL mesti glamour habis...... Tak sabar nak tengok akak kawen.. Nnti jemput sy tau... ;)

cik fa said...

ain sangat la cantik..
memang persis RCW

eyjalukman said...

wahh kak FL simple and comel je :)

hihi kak ain tu sngt cntek laa , bestnye dah khwen ekk . hihi

misya mialen said...

salam fatin..

baru ada entri fatin.lamanya tunggu^_^. majlis sanding ain simple tp manis.^_^ dan fatin nampak manis dgn pakaian yg simple begitu ^_^

Nissa Jalaluddin said...

lamanya tggu u update blog dear...huhu. dah bc cerita ain salam kawen kat blog cik epal. tapi masih tggu dr blog honeykoyuki yg superb ni... =)

Ili Qamilla said...

haih~~ sonok btol dpt tgk owg kawin nie...:D

Fasya said...

sportingla pengantin. hahaa. cantikk! :)

Rtp Farra Arisha said...

pengantin manis berbusana putih. and so with all of u!
the piccas are very nice :)

nur aisya humaira said...

lawanya pelamin, simple tpi exclusive...memg tk mampu laa sye nk bt mcm ni...:)

nadz said...

fatin liyana semakin malas..
seminggu skali je update blog :(

btw,cantik post kali ni..
TOLONG LA UPDATE RAJIN SKET.. dah bookmark kot blog ni.huhu

http://nadzmonostone.blogspot.com/

qeef... said...

ouh.. santek mmg.. saba jela.. huh... jeles sebab FL dpt pegi..

misz molecule said...

org cakap kalau kita selalu deka ngan pengantin ni..
jodoh kita makin dekat laa tttuuuuww..


hehehe:)

ieda CUMA said...

Nah! cantik xnk kalah. ouh.

Awan Fantasia said...

akhirnya kawen sudah..muka org kawen memang len dari asal..mekap memang kaw3..hehe..kalau tak keberatan,letak blog saya di bloglist blog ini kerana saya sudah lama letak link blog ini di blog saya dan saya pembaca setia blog ini.. ^_^

Terhangat Dari Oven :
Kawasan Melihat Anak Bulan Bagi Seluruh Malaysia !!
Penjelasan PDRM Mengenai Isu baharuddin Ahmad!!

Anonymous said...

ain mmg sgt cantikkk..fatin pun !

.:Bicara Hidup:. said...

assalam, mmang cntik... semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat dan mendapat redha Illahi.. aaminn....

senyuman manis membawa seri,
duduk dua mempelai berpaut kasih,
sehidup semati janji termeterai,
kasih hingga ke Jannah Allah.....

puisi nie untuk kedua mempelai... Assalam.... hehehehe

Izyan Masri said...

AWW.SANGAT CANTIK KAN KAK AIN SALAM NI :D

~eZmALiZa~ said...

finally fatin liyana update her blog!oh maiiii...... :)

well, fatin, awak tetap gojes walaupun sekadar berkurung merah dan bertudung hitam. sedangkan hitam mematikan segala warna.. you look simple and adorable! :)

salwaismail said...

cantiknya pengantin! :D

Impian Ku said...

PelaMin santek..Pengantin santek...Fatin Liyana pun santek..(^_^)~~

Impian Ku said...
This comment has been removed by the author.
Cik Shiqa said...

comel sgt bila FL menaip.hehe

Erra Kyra said...

(o^__________^o)!!!!















tergamam.

meaw said...

terkesima ! cantiknya kak ain!

zOeY zAu YaH said...

lambat pun x pe..update gak kan =)

Hunny Kitty said...

rugi tak jemput u p kenduri kitty ai tu hari

**Bila Comel Jadi Comot** said...

korang dan pengantin same2 cute cantik dan glamer...

Sufy said...

sume pown cantik laaa..ehhehe

Nina Athira-misu said...

kak ain canteklah..

Hidayah said...

sorry to say. tp cik epal dah kenapa pakai mcm tu g kenduri kawen org? style? hormat sket la majlis kawen kan, bukan nak g shopping.sorry, x berkenan! -_-'

CIK JATT said...

grandnya! pengantin cantik, baju cantik, pelamin cantik, tudung cantik, veil cantik,...semua cantikla

cactusitu said...

ya Allah cantiknyer lah korang-korang ni. Syukur Alhamdulillah :D

PINKMARGENTA said...

wow,mmmg mcm rcw!cantik!

Photophobia eyraa ! said...

CANTEKKK !!!!!!!!!!!!!

Fatin Liyana said...

thank you comels sekalian kerana sudi comment kat sini ;') xdapek do den nak membalas satu-satu hakhak!

p/s: fl kawen lmbt lg. diri sndri pon terabai, lg mau kawen ka?

fairuz said...

untunglah..orang cantik bergamba dengan orang cantik. untunglahhh. fine FL fine! haha

Nizam Ijam said...

nak pensan jap..hu2

Amni said...

betul la.. cik apple ngan cik abg dia sama la... sepadan... hiks...

muka pengantin popuan cam aida aris la.. cantikkkk! suka!

suka gambar FL ngan cik apple tu... =)

ImaDean said...

dua2 pun gojes...love both of u...

Hayati Md Nor said...

FL pakai simple pn still nmpk cute..x yah pakai grand2 pn..
:)

Fariduddin El-Islam said...

ziarah via PPUKM.. jom join blogger malaya..

darkrose~ said...

terabai ke FL? tak nampak cam terabai pown!:) suke bace entry3 kamu~:) hurm, nnt nak tawen jemput kami eh? jiran sebelah~ dokek yo..melakau!:)

asyiqin nasir said...

FL sgt simple dgn syria xpi tetap menyerlah u olls.. hihi

dik non said...

gitu..meriah temanya this wedding..dik non pon nka cam ni lah..huhu

miralatiff said...

FL..awak pon ape kurang nyer..cantik jugak!!

Anif Abdullah| AA said...

FL plak bilo layi?haha.. nice wedding ^^

Lulu Caldina said...

Selamat menyambut bulan ramadan..
Selamat berpuasa.. :)

Gen2Merah said...

anyway selamat berpuasa juga Fatin.. moga ramadhan ini akan menambahkan amal dan ibadah kita.. selamat berpuasa.

Ikhlas ~Gen2Merah~

Qaseh Farhanah said...

nak jugak serap segala kuasa kebaikan. haha. FL pakai ape pon santek :)

Anonymous said...

krik krik krik (bunyi cengkerik)..update your blog pliz...rindu FL yg dlu dok indonesia, slalu update blog.. =D

Cahaya Qaseh said...

suke pelamin+baju pengantin.. shanteqqq...... kak ain memang cntik.. sempurna hidupmu... wahhh,gitu... ^^,



*FL cntik gak.. >_<

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

cantik nye die punye pelamin sume2. fl pun cntik :)

Ujang9897 said...

cantiknya pengantin

Budgetbride said...

Soo cute!! Hye, Im new in blogging.. Minta tunjuk ajar smue T_T A wonderful friendship in blogging! Saya suke!

Ana Ezana said...

fatin cantik bju awk.. beli kat mane? share la.. hehe :)

Ana Ezana said...

fatin canti bju awk.. beli kat mane? share laa.. hehe :)

kembatolo™ said...

mintak pin bbm boleh? haha

Mahawii said...

http://thearabianjournal.blogspot.com/

kisah 6 bijak said...

otai gila la kak Fatin Liyana untung la dapt invite

kisah 6 bijak said...

untung la dapt invite pengantin 2 cntik gak ye