Tuesday, July 26, 2011

Wedding Blogger Ain Salam

Assalamualaikum

Itu hari aku dapat invitation dari blogger tercantik edisi kembar RCW (dibaca : r-ce-we), Ain Salam untuk menghadiri majlis resepsi beliau di Wisma LJT Melawati. Ceh sebenarnya dah lama dah kak Ain ni kahwin. Tapi baru sekarang aku nak update. LOL. Ntah ntah sekarang ni dia tengah bahagia dalam pelukan encik Yayang sambil makan mempelam cicah kuah rojak mak bee sambil layan series Stanza Cinta kat tb3. Fine kak Ain, fine. 

Majlis kak Ain ini sangat cantik dan sedikit sebanyak mampu menimbulkan bibit-bibit kejelesan buat para gadis yang belum berkahwin macam korang haha! Bajet aku dah kahwin. Aku pun tak terkecuali juga untuk menjadi bimbo. Setakat ayat ayat lazim seperti ini --> 'Nanti aku nak kahwin, aku nak buat isi tempat kosong macam kak Ain lah', sudah biasa aku ungkapkan sepanjang aku berada di majlis tersebut.

Nah aku sajikan beberapa gambar sepanjang majlis itu berlansung.

Hiasan dewan, pelamin, makanan semua memang terbaik. Simple tapi elegant dan sangat cantik.


Nasib baik cikepal datang. Puas dah aku berlakon bajet ramai gila orang BBM aku dekat phone kahkah. (Teknik penyamaran berkesan)


Itu encik SS kepunyaan cikepal. Muka diorang serius macam adik beradik! Aku macam tergamam bila tengok dia orang berdua. Ceh aku sepatotnya tergamam melihat pengantin.


Ok boleh tergamam sekarang


First time berjumpa pengantin yang sangat sporting kerana membenarkan tetamu memperkotak-katikkan veil beliau.


Cantiknya kak Ain! Suara sangat lembut, muka sangat cantik, suami pula kaya. Aku rasa kak Ain mempunyai kuasa untuk menyerap segala kebaikan di dunia ini. 


Terima kasih kak Ain kerana sudi jemput saya hikhik. Semoga hubungan ini berkekalan hingga ke akhir hayat. Terima kasih juga kepada keluarga belah suami  kak Ain ( anty, siblings) sebab diorang macam cool giler! Selambe je tegur dan tangkap gambar dengan aku. Terima kasih juga kepada rakan-rakan pembaca blog yang tegur kite on that day. Malu pulak sebab buat sesi berkenalan dekat majlis kahwin orang haha. Dah kenapa pulak aku buat speech macam baru menang award ni?


Thank you for reading this entry !

163 comments:

  1. Assalam...selamat pengantin baru FL...eh silap, kawan FL...terpegun tgk gambar 1st tuu...elegent and ada class...wedding kat hotel mana nie?kaget sekejap...

    ReplyDelete
  2. Untunglah ade orang jemput....eh. apple wt ape kat situ.

    ReplyDelete
  3. Kak ain memang comel habis. Dengan suara yang halus dia tu, sumpah comel! Byah first taim dating ngan dia mmg gelabah habis hahahaha ;)

    ReplyDelete
  4. cantiknyaaaa pengantinnnn.semoga berbahagia-lah! :) FL comel lah pakai apa punn.cantik jaa.

    ReplyDelete
  5. smart! memang smart!
    sis dah grade ke? :-)

    ReplyDelete
  6. eh, baru nk update. pengantin tu dah nk beranak dah pun. (gaybang-exaggerate)

    ReplyDelete
  7. selamat pengantin baru utk pengantin..:)


    excellence!

    ReplyDelete
  8. kite ade jumpe awk time wedding ri tuh. =)

    ReplyDelete
  9. Lawanye pengantin, lawanye fatin (ooh rhyme! :P)!

    ReplyDelete
  10. dh lme tggu FL update blog.. klau FL kawin msti lagi lawa kan kan kan.. :))

    ReplyDelete
  11. dh lme tgu FL update blog... hmm lau FL kawin mst lagi lawa kan kan kan :))

    ReplyDelete
  12. hoiii ten. zaman bila punya cerita lah ko baru nak update. hahahahaha tp xpe ah. ada ah sikit bahan nak baca kat blog ko ni. hari hari tgok xde entri baru. bz bebeno mengalahkan dato' najib ko ni. hakhak

    ReplyDelete
  13. suami kaya dan isteri cantik...lumrah alam. huhu

    ReplyDelete
  14. patin, kau bile nk kawen beb?

    ReplyDelete
  15. Ain salam mcm lisa surihani pon ade! =D

    ReplyDelete
  16. wah fatin dah sedikit berisi skrg.. senang hati eh?? ngee

    ReplyDelete
  17. haha.. a'ah.. macam speech menang award.. :P

    ReplyDelete
  18. Nanti kau kawen, blogger lain pun akan cakap cmtu jugak kt kau.

    "FL mempunyai kuasa untuk menyerap segala kesengalan di dunia ni"

    Kihkihkih :p

    ReplyDelete
  19. wow..awesome..cntik la mjlis nie..ayt xbley blah. Ntah ntah sekarang ni dia tengah bahagia dalam pelukan encik Yayang sambil makan mempelam cicah kuah rojak mak bee sambil layan series Stanza Cinta kat tb..hahaha

    ReplyDelete
  20. Dah tengok kat Blog Cik Epal...Sweet Fatin Liyana gan Cik epal...

    ReplyDelete
  21. nti syieda tawen nk jemput akk..akk sudi dtg x? ^_^

    ReplyDelete
  22. "Nanti aku nak kahwin, aku nak buat baju gojez macam kak Ain lah" hahaha~

    ReplyDelete
  23. akhirnya....update jugak!!!!!:)

    ReplyDelete
  24. akhirnyaa.. setelah sekian lama.. update pun.. wuwu~

    ReplyDelete
  25. finally.. setelah sekian lama.. update pun... wuwu~

    ReplyDelete
  26. yeay! orng pertama komen..the gozes FL+ain salam ..super duper gojes kuasa dua :)

    ReplyDelete
  27. the gojes FL+ ain salam ..super duper gojes kuasa dua

    ReplyDelete
  28. everything was sweet n pretty ....
    awesome larh..

    ReplyDelete
  29. lama tol nunggu fatin tulis blog..rindu laa~~

    ReplyDelete
  30. tiga2 mmg sweet!wedd ceremony yg serba indah!nice..:)

    ReplyDelete
  31. owh ingtkan cik epal yg kawen.. hahahah

    ReplyDelete
  32. cantikk... macam aida aris la muke pengantin 2.. hehe

    ReplyDelete
  33. macam mana pulak gaya nya lau fatin yg kawen kan?huhu

    ReplyDelete
  34. dia mempunyai kuasa untuk menyerap segala kebaikan di dunia ini?..

    OMG OMG.. ayat perfect bena..hehe

    ReplyDelete
  35. cumel lah!suma cumel,kak fatin,kak ain mahupun cikepal ^_^
    akak,bila lagi nak makan nasi minyak nih ... ;D

    ReplyDelete
  36. siyes bleh gelak baca post ni. fl bila nak kawen?? hikhik.

    ReplyDelete
  37. bestnnyeeee . cik epal pom ade !! wowww . mesti syokk nie ,. comelllll semuanyeeee

    ReplyDelete
  38. gojes gila weddinggg!!! arghh..mak saye nk kawin jugakk!! T___T

    ReplyDelete
  39. ehhehe..biarpon kak ain dh lme kwen, at least FL dpt idea nk update hehehe..i likeeeee ur simple dress up FL..<3

    ReplyDelete
  40. kak ain ni seyes muka sejibik sebulat macam r-ce-we.. cantikkkkk siot !

    ReplyDelete
  41. majlis kak FL bile lg ? *winkwink~

    ReplyDelete
  42. bestye!! kak. ain memg cntek! sgt! hee :)

    ReplyDelete
  43. part yg suami kaya tu xmenahan.hahaha :P

    ReplyDelete
  44. chantek nya pengantin tuh..:)
    FL pun chantek..sangat cantik :)

    ReplyDelete
  45. hahahaha rase lme gile dh kot cik epal update pasal ni :) layan jelaa FL ^^ mmg cntik gilaaa kak ain ni. lg lawa drpd rcw !

    ReplyDelete
  46. kan best kalo kita pun dapat kebaikan tuh hehehe tak per la nur pun besyukur apa nur dapata skang :)

    ReplyDelete
  47. ayat fatin yang "suami pulak kaya" tu yang tabley blah tu...hahaha adoi..sempat lagi kan...

    ReplyDelete
  48. hehehe..selepas sminggu akhirnya FL update ttg majlis kahwin.. FL bila lagi..miahahaa...

    ReplyDelete
  49. cantiknye pengantin iras muke pelakon aida aris pulak..btw fatin liyana n cik epal tetap cute..

    ReplyDelete
  50. selamat pengantin bru..tunggu giliran FL plak..hehe

    ReplyDelete
  51. oh fatin asal u cantik gila, nak jilat kulit yang licin sat homey homeyyy

    ReplyDelete
  52. akhirnya~~~
    peng'update'tan telah dilakukan....

    ReplyDelete
  53. Wahh!!! sgt cntik pngtinnye n hiasn tuk mjlis ni..romantik n tenang gler....dpt la FL n Cik Epal yg gler2 mmg meriah la mjlis org...hhahaha..

    ReplyDelete
  54. fatin...rindu FL..awat lama x hapded syg??

    ReplyDelete
  55. 1st!!!!
    . pengantin chantek, akak fatin liyana pun chantek.
    wiki wiki.
    lpas ni kita tggu hapdet "entry kawen fatin liyana " pulak..
    voley akak?
    hehe :)

    ReplyDelete
  56. sgt jeles buta, mahu jugak kuasa penyerapan segala kebaikan..haha~

    ReplyDelete
  57. pengantin cantik!!FL pun cantik!!!!!
    awesome! :)

    ReplyDelete
  58. suke sgt ngn sys ain nie.. comel gilee..suke suke suke.. :)

    ReplyDelete
  59. bestnya...sy un da lme gler x g kajlis perkahwinan......emmm

    ReplyDelete
  60. bestnya...sy pun da lme x g majlis perkahwinan,,,emmm

    ReplyDelete
  61. simple je akak ni... tapi...bagu lah minded akak... !

    ReplyDelete
  62. wah kalo kawen pelamin cenggini kan best!^.^

    ReplyDelete
  63. wah.. bahagianya beliau tue yeh.. :)

    ReplyDelete
  64. lamanya fl tak tulis blog..sebok ke..huhuu..love the last pic :)

    ReplyDelete
  65. cik apple (<--saje je eja camni :P) pon dah tunang kak faten tu bile plak?? ekekekekekekeke

    ReplyDelete
  66. dapat istilah baru di sini... muka cantik dan suara lembut boleh serap kebaikan... hrmmmm
    tq

    ReplyDelete
  67. salam..
    wah hari tu da baca dari blog kak ain..

    Pic last itu mnambat ke hati..so sweet

    ReplyDelete
  68. dua2 pn cantik! bila lg giliran FL? hehe :D

    ReplyDelete
  69. dh tgok skit2 pic FL kat blog KAK AIN...haha..xpelaa atleast FL update gak blog,,ramai yg tggu tao :)

    lawa laahh majlis KAK AIN :)

    ReplyDelete
  70. kak ian mmg chantek kan cik fatin..mcm kamo jgk.hhehehe

    ReplyDelete
  71. jakun tgk deco bulat yg 4th pic. besar giler!

    ReplyDelete
  72. lawa la deco dia #cyeskagum


    cehhh , ada jugak CE , HAHA

    ReplyDelete
  73. so sweet...one day you will be one of the gorgeous pengantin

    ReplyDelete
  74. ko bile nak kawen patin? hahah

    ReplyDelete
  75. hahahhahhaha ok ayat SUAMI PULA KAYA tu mmg klaka lah! orang cantik mesti dapat yg best2 kan..hiksss!

    ReplyDelete
  76. trgmam tgk fatin sempoi je kalini. bole? ;P cara fatin ckp cam sailormoon dh kak ain.dgn kuasa bulannn aknku serappp segala kebaikan di dunia ini.....

    ReplyDelete
  77. bestnya tgk dia kawen rasa nk kawen jugak ! huuuu

    ReplyDelete
  78. fIGURA ITU HANYA pINJAMAN :(

    http://aimiamiza.blogspot.com/2011/07/figura-itu-hanya-pinjaman_14.html

    ReplyDelete
  79. Nanti wedding FL mesti glamour habis...... Tak sabar nak tengok akak kawen.. Nnti jemput sy tau... ;)

    ReplyDelete
  80. ain sangat la cantik..
    memang persis RCW

    ReplyDelete
  81. wahh kak FL simple and comel je :)

    hihi kak ain tu sngt cntek laa , bestnye dah khwen ekk . hihi

    ReplyDelete
  82. salam fatin..

    baru ada entri fatin.lamanya tunggu^_^. majlis sanding ain simple tp manis.^_^ dan fatin nampak manis dgn pakaian yg simple begitu ^_^

    ReplyDelete
  83. lamanya tggu u update blog dear...huhu. dah bc cerita ain salam kawen kat blog cik epal. tapi masih tggu dr blog honeykoyuki yg superb ni... =)

    ReplyDelete
  84. haih~~ sonok btol dpt tgk owg kawin nie...:D

    ReplyDelete
  85. sportingla pengantin. hahaa. cantikk! :)

    ReplyDelete
  86. pengantin manis berbusana putih. and so with all of u!
    the piccas are very nice :)

    ReplyDelete
  87. lawanya pelamin, simple tpi exclusive...memg tk mampu laa sye nk bt mcm ni...:)

    ReplyDelete
  88. fatin liyana semakin malas..
    seminggu skali je update blog :(

    btw,cantik post kali ni..
    TOLONG LA UPDATE RAJIN SKET.. dah bookmark kot blog ni.huhu

    http://nadzmonostone.blogspot.com/

    ReplyDelete
  89. ouh.. santek mmg.. saba jela.. huh... jeles sebab FL dpt pegi..

    ReplyDelete
  90. org cakap kalau kita selalu deka ngan pengantin ni..
    jodoh kita makin dekat laa tttuuuuww..


    hehehe:)

    ReplyDelete
  91. akhirnya kawen sudah..muka org kawen memang len dari asal..mekap memang kaw3..hehe..kalau tak keberatan,letak blog saya di bloglist blog ini kerana saya sudah lama letak link blog ini di blog saya dan saya pembaca setia blog ini.. ^_^

    Terhangat Dari Oven :
    Kawasan Melihat Anak Bulan Bagi Seluruh Malaysia !!
    Penjelasan PDRM Mengenai Isu baharuddin Ahmad!!

    ReplyDelete
  92. ain mmg sgt cantikkk..fatin pun !

    ReplyDelete
  93. assalam, mmang cntik... semoga perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat dan mendapat redha Illahi.. aaminn....

    senyuman manis membawa seri,
    duduk dua mempelai berpaut kasih,
    sehidup semati janji termeterai,
    kasih hingga ke Jannah Allah.....

    puisi nie untuk kedua mempelai... Assalam.... hehehehe

    ReplyDelete
  94. AWW.SANGAT CANTIK KAN KAK AIN SALAM NI :D

    ReplyDelete
  95. finally fatin liyana update her blog!oh maiiii...... :)

    well, fatin, awak tetap gojes walaupun sekadar berkurung merah dan bertudung hitam. sedangkan hitam mematikan segala warna.. you look simple and adorable! :)

    ReplyDelete
  96. PelaMin santek..Pengantin santek...Fatin Liyana pun santek..(^_^)~~

    ReplyDelete
  97. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  98. terkesima ! cantiknya kak ain!

    ReplyDelete
  99. lambat pun x pe..update gak kan =)

    ReplyDelete
  100. rugi tak jemput u p kenduri kitty ai tu hari

    ReplyDelete
  101. korang dan pengantin same2 cute cantik dan glamer...

    ReplyDelete
  102. sume pown cantik laaa..ehhehe

    ReplyDelete
  103. sorry to say. tp cik epal dah kenapa pakai mcm tu g kenduri kawen org? style? hormat sket la majlis kawen kan, bukan nak g shopping.sorry, x berkenan! -_-'

    ReplyDelete
  104. grandnya! pengantin cantik, baju cantik, pelamin cantik, tudung cantik, veil cantik,...semua cantikla

    ReplyDelete
  105. ya Allah cantiknyer lah korang-korang ni. Syukur Alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  106. thank you comels sekalian kerana sudi comment kat sini ;') xdapek do den nak membalas satu-satu hakhak!

    p/s: fl kawen lmbt lg. diri sndri pon terabai, lg mau kawen ka?

    ReplyDelete
  107. untunglah..orang cantik bergamba dengan orang cantik. untunglahhh. fine FL fine! haha

    ReplyDelete
  108. betul la.. cik apple ngan cik abg dia sama la... sepadan... hiks...

    muka pengantin popuan cam aida aris la.. cantikkkk! suka!

    suka gambar FL ngan cik apple tu... =)

    ReplyDelete
  109. dua2 pun gojes...love both of u...

    ReplyDelete
  110. FL pakai simple pn still nmpk cute..x yah pakai grand2 pn..
    :)

    ReplyDelete
  111. ziarah via PPUKM.. jom join blogger malaya..

    ReplyDelete
  112. terabai ke FL? tak nampak cam terabai pown!:) suke bace entry3 kamu~:) hurm, nnt nak tawen jemput kami eh? jiran sebelah~ dokek yo..melakau!:)

    ReplyDelete
  113. FL sgt simple dgn syria xpi tetap menyerlah u olls.. hihi

    ReplyDelete
  114. gitu..meriah temanya this wedding..dik non pon nka cam ni lah..huhu

    ReplyDelete
  115. FL..awak pon ape kurang nyer..cantik jugak!!

    ReplyDelete
  116. FL plak bilo layi?haha.. nice wedding ^^

    ReplyDelete
  117. Selamat menyambut bulan ramadan..
    Selamat berpuasa.. :)

    ReplyDelete
  118. anyway selamat berpuasa juga Fatin.. moga ramadhan ini akan menambahkan amal dan ibadah kita.. selamat berpuasa.

    Ikhlas ~Gen2Merah~

    ReplyDelete
  119. nak jugak serap segala kuasa kebaikan. haha. FL pakai ape pon santek :)

    ReplyDelete
  120. krik krik krik (bunyi cengkerik)..update your blog pliz...rindu FL yg dlu dok indonesia, slalu update blog.. =D

    ReplyDelete
  121. suke pelamin+baju pengantin.. shanteqqq...... kak ain memang cntik.. sempurna hidupmu... wahhh,gitu... ^^,



    *FL cntik gak.. >_<

    ReplyDelete
  122. cantik nye die punye pelamin sume2. fl pun cntik :)

    ReplyDelete
  123. Soo cute!! Hye, Im new in blogging.. Minta tunjuk ajar smue T_T A wonderful friendship in blogging! Saya suke!

    ReplyDelete
  124. fatin cantik bju awk.. beli kat mane? share la.. hehe :)

    ReplyDelete
  125. fatin canti bju awk.. beli kat mane? share laa.. hehe :)

    ReplyDelete
  126. http://thearabianjournal.blogspot.com/

    ReplyDelete
  127. otai gila la kak Fatin Liyana untung la dapt invite

    ReplyDelete
  128. untung la dapt invite pengantin 2 cntik gak ye

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...