Thursday, June 23, 2011

Kanak-kanak noob.

Assalamualaikum


Definisi solat dari segi syara' adalah perkataan-perkataan dan perbuatan-perbuatan yang dimulai dengan takbir beserta niat dan diakhiri dengan salam dengan syarat-syarat tertentu. Sila ingat defisi ini kerana ia berkait rapat dengan cerita yang aku akan sampaikan kejap lagi. Hari ini aku nak bercerita tentang satu cerita benar yang terjadi kepada aku. Cerita ini berkaitan dengan solat. 

Perkara ini terjadi ketika aku darjah 6. Semasa ditahap umur sebegini, UPSR adalah peperiksaan paling penting untuk gradekan anak orang itu pandai atau tidak. Kalau mendapat 5A pastilah emak-emak akan menjaja cerita kepada jiran tetangga yang lain. Dan pastilah jiran-jiran akan menganggap anda 'super genius' kalau mendapat 5A dan 'tak berapa nak pandai' kalau mendapat 1A. Walhal mungkin anda yang mendapat 5A ketika UPSR tu hanya mendapat 5A daripada total 8 subjek PMR. Nostalgia sungguh ibu ibu tahun 90-an hehe.

Jadi untuk mendapatkan result yang memuaskan, pihak sekolah aku telah mewajibkan kelas tambahan bagi subject Sains, Math dan English untuk budak darjah 6. Kiranya, sehari-hari aku akan pulang ke rumah dalam jam 4.30 kerana menghadiri kelas penambah bilangan A ini. Jadi haruslah solat Zuhur ditunaikan di surau sekolah kan.

Kerana aku dikira senior waktu itu (darjah 6 kira paling otai la) dan ditambah pula aku adalah seorang pengawas maka saf aku (saf perempuan) adalah yang dipaling depan sekali. Diiringi dengan beberapa teman sedarjat. Special bukan? Sudahlah saf paling depan. Bila habis solat pula, adik-adik akan cium tangan engkau. Rasailah betapa hebatnya darjah 6 ketika itu.

Hendak dijadikan cerita, pada satu hari ini, aku sedang solat berjemaah macam biasa. Masa itu rasanya rakaat ke 3 mungkin. Aku tak berapa nak ingat. Macam biasalah, kalau duduk di saf paling depan sekali, pastilah langsir yang memisahkan tempat solat lelaki dan perempuan tu dibuai indah oleh angin dari kipas yang berputar. Kiranya langsir tu macam bergerak-gerak. Sekejap ke depan, sekejap ke belakang. Tapi entah kenapa pada hari tu, langsir itu bagaikan dipukul ombak. Bukan berbuai-buai tau. Dia macam melambung-lambung ganas gila macam tengah riot. At times, dia naik sangat tinggi ke belakang dan then ke depan semula.

I dont know how but masa aku sujud tu, aku boleh rasa yang langsir tu melibas2 belakang aku. Bila aku bangun dari sujud tiba-tiba aku nampak lelaki. Ehhhhh langsir gila tu telah bikin aku malu. Engkau paham tak langsir tu berada di belakang aku! Bukan di hadapanku. Akibat angin kipas yang melampau-lampau, aku termasuk dalam langsir yang memisahkan laki dan perempuan and now aku berada kat area lelaki. Sensorang.

Dalam keadaan panik tu aku cepat-cepat keluarkan diri aku dari langsir tu dan terlepas cakap satu perkataan. Aku rasa suara aku slow je, macam berbisik. Tapi benda tu spontaneous keluar dari mulut aku tanpa disengajakan. Macam OMK. Opocot Mak Kau. It happens in a split second kan? Macam tulah. Tapi aku bukan cakap OMK. Engkau tahu apa yang aku tercakap? 


'Ohh shitt'


Aku rasa orang sebelah aku terdengar ungkapan itu, tapi mungkin sebab aku pakai baju biru maka dia mengambil langkah untuk berdiam diri sahaja sewaktu kami bersalam-salaman. Yang gamblenya, aku teruskan rakaat ke 4 and pretend as if nothing happen. Padahal aku dah cakap shit kot. Tentunya batal solatku. Haha! Kids please dont try this at home.


p/s: Sewaktu tu aku merupakan big fan of Arnold Schwarzenegger. Banyak line dia dalam movie yang dia lakonkan, dia mencarut. Masa tu aku ingat kalau marah haruslah cakap shit barulah omputih. Maafkan kanak-kanak noob bajet american ini.


He's the culprit. Yeah. He taught me the evil deed.

Thank you for reading this entry !

210 comments:

1 – 200 of 210   Newer›   Newest»
farahin nasir said...

wahahahaha.. ingat lagi tuh.. dalam kategori pekara paling memalukan ke ape nie??? hee..

BTOL KE IDOKK??:: CIRI2 CALON MENANTU PILIHAN

Zharif Azis said...

FL yang nie lawak . terguling-guling baca <3

sharifahzakiah said...

hahahaha batal dah solat tu Fatin. kne solat balik tuh. huhu siap bcakap ag. plus plus mncarut. wahaha :PP xpelaa mujo kcik ag time tu kan :)

Azie Azra said...

LAWAK LA FATIN. XLE BAYANGKAN. AGAK KALAU IMAM DENGAR TU DIAM JE LAH KOT. HAHA

Arissha Sofea said...

salam FL saya suka baca entry FL..hope one day dapat jadi mcm FL..love FL so much..=)

Syazwan said...

tak sah tu..
dah qada belum nie ?..

ohh shit!..
nak mencarut mesti in english..
kalo " oh tahi "..
tak cool plak bunyinya..
tapi itulah realiti.

have a good day fatin..

jom singgah blog saya..
bila lagi kakak famous nak singgah kan?..
hehehe

GincoMerahJambu said...

normal la tu..kadang-kadang budak2 lelaki yg sengaja selak kain langsir tu

Eqa Yazid said...

haha. kelakar laa kak aten ni..
tak amarika laa if tak speaking :P HAHA

Liya Laa said...

ini lawak der !! hihihi

Dee Chicuita said...

hahahah kuat bebeno pengaruh FL kat tv eh :P

.fariza. said...

hahaha.
kanak2 ribena lg masa tu. xpe. :D

Plankton Seksii said...

hahahaha bedekah gila! hahahaha tehibur lak =p

dayah said...

mak ai~tapi dayah pon penah kena gak....tp wat relax je~

fez ismail said...

HAHAH, lawak2 :P

NurulAini said...

Hehe. Zaman kanak-kanak ribena sangat kelakar bila diingatkan balik kan. Mesti gelak-gelak balik kalau ingat. :)

faiz zaini said...

ohh noo
haha

nurfatiha blacky said...

hahaha. same sis. penah jadi mase sembahyang kat surau. terkejut tengok lelaki depan mata. HAHA.

gplovers said...

hahahaha...lawak la ko fatin. adeh. sakit perut gelak.

Ashraf Jalil said...

oh shoot.. tu mmg disaster..Bhahahah!

abdullah gazali said...

wahahahaha...gamble lah kak FL nie..kecik kecik dah tengok cte omputih..u speak english plak.. yang xtahannya ohh shitt.. haha..anyway,masa tu budak budak ag..xpe..hehehehe..

mai la singgah blog saya kak FL...

http://birumuda91.blogspot.com

Pak Syahot (sYaHir) said...

hahaha....kanak2 noob bjet american...trbaek!!

fittiariri said...

well zaman kanak-kanak is the best moment to be remember ^^

Mayang Mengurai a.k.a Athirah Hamzah said...

hahaha~FL sungguh American dikala kanak-kanak.besar sungguh pengaruh tv neh :P

oh! siti sakinah said...

hehe..biasalah tu

budak- budak, kan

langsir surau memang suka berbuai- buai

:D

Mohd Afiq said...

lol...

c u m u h a m a said...

hahahahhahah!!

lawak gilossss ini celita . gelak guling2 dh nih . dpt bayangkan camna situasi fatin time tuh . ahhahah !

mang conpem sah BATAL solat tuh .
`Ohh shitt' !! kihkihkih . alahaiiii fatin . :)

y u y u Z u l a i k h a said...

huhuhuhuhu.. omputeh dan kecik kecik pun :)

Pendamba Mawar said...

hehehe..macm2 la FL ni tyme kcik.hehe...comey2 jugak prangainye..ahaks

Faiz Tapit said...

hoi mencarut. cepuk karang

jackieKOH said...


hahaha.. oh s@#$%

Wordless Wednesday #WW : Hanya [1] gambar - xkan tengok je, komen tak?

Shaofie said...

ohoi FL. blk uma ke minggu ni? jom lepak2..

Ms Yun said...

hahahahhaa. adik! awak memang kelakar ok!! oh shittt!!! tapi kalau i camtu, confirm malu jugak ahahahaha

Farhan Hanif said...

perkataan baru...OMK...hahaha

post terbaru

Indah Mulya said...

hehe..klaka la ko ni fatin =]

Budak Chomot said...

HAHA dulu kat asrama selalu jugak jadi macam tuu. Memberlah yang kena, nasib baik bukan I. Muehehe

Zuliza Mohadin said...

Hehe....so funny ler FL ni...

Aida Azryn said...

lol. haha.. biasalah tu budak2. mmg suka terikut2.;p

Marya Hana said...

kita ade pengalaman yg same, duduk saf paling depan and langsir tu kat belakang badan.. kipas kuat sangat (T.T) uwaaa. malu gilos.

aiman said...

kelakar.zaman kita kecik2 mmg arnold schwarzenger tu menjadi pojaan..:)

SHAFIQAH SHARMEEN said...

hahaha kak fatin mmg tak boleh blah lah kan. tgh solat pulak tu hohoho

nerves said...

ohh shitt...indah bukan..kehkeh


epicfail=p

misya mialen said...

Salam fatin,

hahahhaha..sy tersnyum2 baca cerita fatin ni..;D

Moral of the story: ni la kesannya klu tgk cerita org putih;D

btw, pernah jg ada pengalaman mcm ni fatin, tp, x la smpi tersasul.hahaha;D sy terus bt derk je tp dlm hati, debar2 maluuuu;D

hv a nice day, fatin;D

Hanie Puteri said...

Hahhaha , kelakar . =D

❤NazirahMoktar❤ said...

okey..lawak gila,..memg masalah betul bila pk pasal langsir slalu dibuai angin kipas tu,.rasa tak kusyuk =.=

asmira surianie said...

hahahha..oh shit..msti cute je langsir dah kedepan..alala mcm mne la muke FL time tu

Abszeen Picco said...

very nice entry..hehe

*visit me back(optional):
http://abszeen.blogspot.com

Azmira Yusof said...

mulut masa kecik baru nk belajar.. hehhe terlepas sudaa

miss_ayda said...

Hahaha..lawak gile. Selalu jugak kepala terlepas ke belah lelaki kalau solat saf depan. Time sekolah menengah lagi uuuuuu...awwww.

sakuraGAL said...

dpat rasa kan malunya FL bila lpas sujud sdar2 npk saf site laki...huhuhuh

cikinnaberry said...

boleh pulak camgitu..hihi

Nikisa Izas said...

hihi..kelakar citer u nih:)
biasalh budak2 masa tuh..hihi..

ketuapenconteng said...

hahaha...seriously lawak~~

Imabiz said...

hehehe..kelakar !!!

sakuraGAL said...

huhuh...mesti malu kn sedar npak saf kat blah laki...huhuh

niena :) said...

Nice one . Hehe :)

Akim Iqbal said...

kakaka.. ada jugak..

sakuraGAL said...

mcm malu je time bgun dr sjud tiba2 npak saf bhgn laki kn...huhu

sakuraGAL said...

hahaha...menarik...lpas sujud npk saf bhgn laki...

eLlyNas,.~ said...

HAHA ~
pengawas terbaikkk !
hehe ^^

GOBOK SAYA said...

hihi...cute je FL kanak-kanak noob bajet american..=)

nuruashia ♥ said...

ahhahaha...so funny FL...
adoilaa...

Cik Mun said...

honest mistake. hehe.

..mUkCu eCah.. said...

hahahahhahaha...
sgt klako oke,fatin liyana!!
;p

cikenta said...

hahaha..locok memang..

dyanne said...

HAHAHA lawaknya! zaman kanak2 memang noob. huhu~ kenangan betul..^^

nadiaazira said...

carut ye...kecik2 da pndai ea.... =)

syima harun said...

haha. FL ni lawak la :)

Lieyly ︱ Alia said...

haha , penah jgk langsir jdi mcm tuh , nmpk abg2 snior semayang , perhggggggggggg malu gila lahh kan kak FL :)

MiSz fiFiEyQa said...

OMK!!ahaha..klakar la kak FL ni..tp,siyes,memang menyampah dgn lgsir yg b'kibar2 tu..nak smbhyg pun x khusyuk...huhu

Luna Hikari said...

luna pernah kene camtu
waktu solat zohor,rakaat ketiga, tapi langsir tu balut separuh je badan. bile bangun blk, langsir tu melurut ke depan balik. tapi waktu rakaat keempat bahagian kain telekung lak terjatuh. orang blkg tegur lps solat
malu seh....

salwaismail said...

haha. oh shit jugak yg tkeluar kan?

http://salwaismail.blogspot.com

Sung Je Kyo said...

hahaha....lwk gler..ada plak cm2 kn...tp mmg zaman kanak2 pling best...heheh...

eyjalukman said...

haha kak fatin , budak kecik ni mmg cpt terpengaruh kan ? hee sma lah kita .
dgr org carut pn nk terikut2 tp bila besar dah tk buat prangai lagu tu dah . haha

PinKy MoMMa said...

fatin liyanaaaaaaaaaaaaa awat hang ni lawak sangat hahahaha..
adoiiiiii dik lawak okeh!
budak budak masa tu kita masih naif..
belajar dari kesilapan kan ;)

chenurulhusna said...

ganaznya langsir tu.hehe

jacktigermalaya said...

kahkahkahkah ;)

Nur Amanina said...

haha

lawak gila kak, sebab perkara mcm ni pernah berlaku kat saya.

sejak tuh siyes trauma nak duduk saf depan n dekat dengan langsir.

btw, happy belated birthday sis
i'm sooooooooooooooooooooooooo 2007 haha :)

CikHaniBhulat said...

fL, hani pon pernah kena mcm ni..masa solat terawih and solat jemaah kat kolej...malu gilo owh...tp naseb x terkelua2 ape2 perkatan..just cover malu cepat2...ish, langsir surau ringan sgt kan...tu yg melayang..kena wat suggestion ni, surau nya langsir letak labuci...haha

:.syUe.: said...

FL lawak laaa!!!!
sumpah lawak mase langsir tuh lawak gila..
and oh shit..

amal said...

hehe , ad jugak pengalaman camtu. time tu form bp ntah , biasa lahh budak asrama , solat kat surau laa kann. then , klu time zuhur or asar kekadang angin kuat je , tmbh2 time tu pulak duk saf depan , alahai langsir penghadang tu dah naik , nmpak laa budak laki. malu kot , hihi.

Nazim Nasri said...

MAKCIK BADAN KECIK SANGAT, TU SEBAB TERMASUK DALAM LANGSIR. luls

Hashira Yusoff said...

hahaha...kelakar la!
teringat pulak masa duk asrama dulu, ade sorang budak laki ni tengah mengaji. so kawan2 dia yg lain maybe nak sakat la kot pi angkat langsir tu. so budak laki tu ngaji kat kwsan solat muslimat pulak. kiteorg yg dlm surau tu ktawa mcm nak gila.. ksian. ^ ^

TERJAH --> An expensive smile..susah sangat ke untuk senyum??

Faziera193 said...

haha kenangan masa budak2 sangat lah indah untuk dikenang.. right? ^___^

iKhRam said...

hahaha..
mula la teringat kenangan2 yg lepas2.. pernah jugak terperanjat bila terhantuk dinding.. perkara bese la ni kalau dah duduk saf depan.. hahaha

HaFizaH aYu said...

u make me laugh FL teringat balik zmn kudus ms drjah 6

Norliyana Kartini said...

Saya pun penah alami bnde sebijik macam ni. hahaha mmg lawak :D

nurpiska said...

it also happen to me!:)

MissF said...

hahaha.. tiba2 teringat kisah solat raya 2 tahun lepas. pertama kali pergi solat aidilfitri. masa tu kawan akak dgn adik dia beraya dgn ktorg 1 family. sbb dorang duduk sabah, jauh nk blk. so raya sini jela.
pertama kali solat raya, xtahu pun mcm mana gaya solat tu. rupanya 7/6kali takbir. so adik kawan akak tu takbir kali kedua terus rukuk. ikut budak dpn. bdk kecik je pn bdk yg dia ikut tu. skali dia perasan dia dgn budak dpn 2je yg rukuk, org lain tak pn. cepat2 dia iktidal. tp yg kelakar sempat lg dia cakap kuat2;
"astaghfirullahal azim" hahah.. seb bek dia tak bdiri sebelah akak, klu tak konfem batal terus solat 2 sbb dh ketawa. kih3. tp dia pun gamble jela terus kan solat.

eva najwa said...

haha the same situation i had when i was in form 4. it was a really3 shammed situation and i started to pray at the last row after that incident happened hehe

Aman Ibrahim said...

budak kecik feeling american haha.. Lawak plak kalau imagine situasi FL time tuh, dah le tetibe bangun dr sujud sedar2 masuk area laki kah3!!

FarhaNezam said...

agresif betul langsir tu hahaha!

d_LA said...

FL !!! ko buat aku x benti ketawa ni..hahaha..sbb pnh la jugak alami bnda camtu tp xdelah kuar carut tu..hahahaha..adeh, saket perut la FL..just tgn dla je gerak tolak balik langsir ms tu..hahaha...

NurIzza said...

hahahah biase ar tue time budak2... hahaha..

Thiena said...

hahaa..sengal la u.. ;p

suriani sakura said...

knangan zaman muda

emieysandra said...

wah..kcik lagi dh amarika FL ni, hik3..kelakar bce citer ni^^

Cut Nurmastura said...

entry ni lawakk . HAHA . tak sengaja mencarutt kannn , takpe .

FazzYnameD said...

hahahaha. dapat ku bayangkan pada ketika itu. tak pa, tak pa, budak3 lagi. =)

.amy. said...

KELAKAR GILER !

Awan Fantasia said...

FL HOT!!

TERPANAS SAAT INI :
HANGAT!!!CINTA TIGA SEGI AARON AZIZ!!

Kaa Dabri said...

HAHA. serius cerita nye sgt cute and sgtsgt daring ofcos :D gila lah kn bole jd mcm tu. Tapi takpelaa. zaman kanak-kanak itu yg paling best sbenanye :)

Miss Volvo said...

oh shitt seronok baca entry ni haha!

El Yana said...

haha FL mmg lawak giler tapi pernah terjadi gak kat member skola

atenkure2 said...

samalah kita kak FL, aten pon 'terjebak' dgn situasi macam tu >,<

FadThiaismyname said...

hahahaa..

wana said...

kelakar gila!!!!!!!!!!!!!!!!!

nur hidayah isa said...

hahaha lawak giler..

echa said...

aku pun penah mcm ni time tu f4/f5.bgon dr sujud je tgok2 laki.mmg shit!tu yg kdg2 mls nk g smyg tu,smyg kt uma lg bgos.lantak le cikgu nak marah ke ape...kite kne cdgkn gne tirai batu/besi/[lastik/kayu la,bkn kain yg memalukan cmni,kn.

fadzlynniza said...

same goes here la kak fatin. sy punn penah mgalami situasi cm akk. hee. serious, memang ase cm ish knp laa langsir ni. nak ikat2x je ase time nga solat uh. =) peace.

zurainah abdullah said...

hahahahhaa.sumpah lawak gile..fatin nih nak pecah kepala aku tahan gelak

miss inna said...

inna gelak pula bila bca entry kak FL nie. lawak la. ^^

BlosSom said...

hahahaha.adoi aku gelak macam orang gler kot sampai adek aku kate "ko ni kenapa kak,dah tak betol?" Tapi maybe aku gelak gler sebab bace ngn penuh semangat ditambah pulak dengan imaginasi yg ak kurang hebatnye ni.hehe. bdw,almost bdk2 camtu-bkn part yg OHH SHIT tu la.hehe.
Pape pon FL rox!!!

Visit me : http://ceriblossom.blogspot.com/2011/06/30-days-blogging-challenge-part-1.html

i'm noob(blogging) ;))

shekyn chipsmore said...

lawak la akak fl nie..gelak guling2 baca entry nie..kikikikiki

Zahra Ameerah said...

ok, memang lawak. betapanya noob dulu. haha

marshaPetrelli said...

kak fatin...ya Allah...igtkan saya je penah kene...
tp saya lagi haru kak..kene masa kat kmns...dah 18tahun tuu..time solat isya' tp bukan jemaah...malu die tuhan je yang tahu..tapi nasib baik saya x tercakap benda2 gitu...padahal solat mmg dah x khusyuk dah pun...siap nampak budak laki tgah ngaji lagi..HAHAHAHAHA:D

Farahin Ahmad said...

haha...same jugak kne cm tuh!
budget suci dok saf depan..slps kejadian saf blkg menjadi sasaran..
:)heeee

miwwa J said...

waaaa dh lama pun still ingat kan :)

Kadang2 pengalam tu yg mematangkan usia.. Heheehe

naxa said...

ganas gile.. ber'shit-shit' time semayang. LoL!

dak eina said...

hihi lawak la FL nie.. sempat mencarut.. tu la pengaruh tv :P

Mr.Baiz said...

kesian fl..sedang nak khusyuk..ade gangguan..hikhik..oh shit!!!

liya alia said...

bhahahaha... mmg lawak lah kan.. lepas mencarut sambung smyang lagi.. biasa la.. bebudak.. hehe

Nenek Fasola said...

hahaha. mmg lawak gila tang termasuk kt tmpat laki bila bangun dari sujud.takleh bayangkan.hahaha

yanasensei said...

ekekekeke lawak la yg ni. bleh bayang langsir tu cane. ekeke.

iedaPANDA said...

hehehe! sama! segann gile tetibe ternampak lelaki. bukan ape, takot dorg toleh belakang! heheeeeeee

pandangkedepan said...

kipas punya angin langsir dapat nama...:P

hanani said...

hahaha..kanak-kanak noob?OMK? kelakar la. First time lak dengo cam tu. :)

Jom baca ni :Cerita ke Pejabat Nuffnang di Heritage House..

Jom baca ni :Discover SK-II CRYSTAL CLUB

Apis Hilton said...

tak pe, sbb you kecik lg time tu..:)

izz zara said...

haha lawaklah! tpi sy pun prnh jugak kena mcm tu. rasa nk nages je..hehe

Hayati Hamzah said...

sy pun pernah jadi mcm ni masa solat dekat surau sekolah :((

...Minah BluR... said...

kelaka lah FL! siyes
org ingt aku gile ketawe sensorang malam2 buta nieh

al_hakim said...

haha..mcm2 kak fatin nih,,

bombay said...

hhehe..dulu zaman sekolah pon macam tu..siap boleh gadoh2 lgi time tgh solat..maen pijak2 kaki..hehehe

nur aisya humaira said...

hahhaaa..lawak giler fatin..kah2

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

lavenderlover said...

haha..what a memory u had..>_<

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

Hehe..kelakar lah :D

vampire's lovex said...

hahahha memalukan betoiiii

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

Aduh malunya....compom muka merah padam time tu kan..oh shitt nk omputeh gak hahahaha...

naz & sya said...

haha.. agak kecipanan di situ, haha

Mak Wardah said...

Lawak-lawak...Auntie x sangka dr. cun ni terror mencarut..

Syazwani Hashim said...

HAHAHA...kawan saya ada kene mcam FL gak..kteorg 1 saf sume 1 geng..yg kelakar dia sorang jer kat depan..time tue tngah duduk antara 2 sujud rsanye..ape lg sume bahu terenjut2 tahan gelak..mmg x sah ar solat..

FARAH IZWANI RAMLI said...

haahaha.
lelaki2 perasan tak ?
kecik2 dah amerika der.kehkeh

madammondoq said...

salam singgah...

wah... glemernya u ni ek..
patutlah..orgnya sweet sgt...

jemput singgah ke blog sy juga ye,,

http://madammondoq.com/

TQ

Eyriqazz said...

zaman kanak-kanak ribena memang memori yang terindah dan sukar dilupakan..

P/s:dedicated this entry to u

Antara 7 Bloggers Wanita Popular ini, Siapakah 3 bloggers yang eyriqazz tidak pernah jumpa in real life?

Nadiey Nadine said...

okay.i got the msg here...jgn terinfluenced sgt dgn muvie2 omputih kan...hehe nway, nice entry dear =)

Farahiyah Khadijah Ambri said...

haha! comel2 ;)

amy syahirah said...

haha ! comel je kak fatin !

KRL kaprileader said...

hey arnold!

Atiqah Wadiah said...

heeee~fatin kecik2 dh melatah omputih..amerika seyh..heee =p

Cik Yana said...

hai fatin :)
i just follow your blog

hahaha buat2 tak bersalah
noob gler time tu

yaya_flanella said...

hee. teringat pengalaman sendiri time solat dengan kawan2. XDD

fauzan mokhtar said...

haha superb american abes,..zaman nie suma minat arnold 90's kn.. darjah 6 cm otai i like,,,,bhaha

ghab van hal said...

budak - budak biasala..senang - senag je kena pengaruh kan?...kekeke...

alinac lover said...

pernah jgk tercakap mcm tu..sangat malu T__T

+d.O.Y.A.h+ said...

pernah kena jugak >.< hua. malu. hahaha

Miqa said...

Notty.....

Ira said...

sebijik apa yg berlaku kt sy.tp time tu sy darjah 4..kat sekolah agama..time asar.. kipas angin punya la kuat..bila bangun dr sujuk terus je nampak semua saf2 lelaki..pstu bole pulak continue solat ;p

qeef... said...

asal x menjerit jer.. "OH SHIT!! Laki kat depan wei!!!" haha... kompem malu satu skolah... clap ari bulan lcut jwtn prefect..

Blogberry Emry said...

moden2..

Blogberry Emry said...

moden2..

Blogberry Emry said...

SO dah ganti ke belum solat yang terbatal tu? hak3..

.:wawa::awlas:. said...

another good post fatin!! ;p

SyazwanSarawak said...

macam ada suspens lak citer ni :P

fatIn nanAd said...

hahhaa :)

nurawanees said...

hahhahahaha...kelakar habes...sbb tue la owg kate dak2 nie mmg xtau ape2..maen ikut jek....hihi

LifeIsDreams said...

adooii....penah jugak kena mcm tu dulu2 masa tggl kat hostel form6..tp bkn sorg la, saf depan semua kena...

Faizah said...

huhu. :)

Faizah said...

cerita kak fatin sume bez2

Syahida _Masri said...

seriusss kelekar ! HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA XD XD XD

Anonymous said...

˙˙uɐlɐuǝʞɹǝd ɯɐlɐs˙˙uɐʍɐʞ ıpɐɾ ɐʎɐs ɐl ppɐ ʎɐʍʎuɐ˙˙nɥnɥ˙˙n ʇnoqɐ ʞlɐʇ sʎɐʍlɐ ʎǝɥʇ ʎɥʍ ƃuıɹǝpuoʍ ʇsnɾ ı oS ˙˙ʞɐʍɐ lɐsɐd ɹǝʇıɔ ɯʇı∩ 5uɐʍɐʞ ıɐɯɐɹ ɐpɐ ıdɐʇ ɯʇı∩ ʇuǝpnʇs uɐʞnq ɐʎɐs˙˙ɐʎɐs uɐʍɐʞ ıpɐɾ ɐl ɯoɾ˙˙ɐuɐʎıL uıʇɐℲ ʞıɔ ɯnʞıɐlɐnɯɐlɐss∀

Fuza Beyonce said...

OTAI GILA BARU DARJAH 6 dah cakap shit

~emi~ said...

hahahaa...kelaka la kak atin nie....apela...

kasih suci said...

oh shit!!!omg..ahaha

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahahahaha...mmg lawak lah adik neh..

Pilu:Retina Mataku Tanggal!

Nurhasliza Jeffry said...

Giler otai. LOL!

http://belognurhasliza.blogspot.com

**::CIKNUURUL::** said...

salam,.FL,.

dedulu mse skolah kn,salu jd gni,sbb dedulu CN cm skema konon,salu la dpt saf depan (pdahal xnk cakap yg bebudak lain mls g surau),.keh3,..so,salu la terjadi bahan lawak sebegini kt CN senirik,.hoi,maluuuuuuuuuuuuuuuuu,..siyes klakar bile tringt blk,.hehe

Cik umbRella said...

HAHA klakar la cerita kak FL nie...seyes layan~~^^

m(o_O)is moois preloved said...

hi dak patin...tumpang crik buyer sat leh... i ada jual preloved authentic hobo beg guess rm200....crik kat fb mooismoois eyh..visit la u

fiqaliqa said...

haha. kelakar la sis ni. gile ah langsir ni terombak-ombak plak die. hehehe

Nizam Ijam said...

Entry yang best.. :)

”Cara Tinggal LINK di Comment”

adi said...

mesti ade something sampai teringat zaman bebudak dulu..xkan post cerita je letakla gambo fatin mase seumur waktu tu..mesti comel dan comot =D

Ali ridha said...

terbatal dah solat...kena solat semula.

NaEl said...

oh shit! best giler. hahahah :D

Rahmad said...

kebanyakan kanak2 lurus bendul..
nasib baik tak melangkah bendul..

Ash Burn said...

best zaman kanak2 dulu
follow aku kat kekbatikcoklat.blogspot.com.thanks!

Black Kryptonite said...

same goes to me mase kat sekolah tersilap jawab then tersebut OH S**T . Malu beb ! hahaha

fatIn nanAd said...

keh2 kelako jek ? haahahaa

btw.. sini ada bnda nk shre untuk korang yang nak crik income.... best..saya dah try n skung dah dapat rm229rgt untuk sebulan join... sini ok http://nadiakiran.blogspot.com/2011/06/sebulan-rm150-sudah-pasti.html

jenguk2 la yew..... :)

fatIn nanAd said...

keh2 kelako jek ? haahahaa

btw.. sini ada bnda nk shre untuk korang yang nak crik income.... best..saya dah try n skung dah dapat rm229rgt untuk sebulan join... sini ok

http://nadiakiran.blogspot.com/2011/06/sebulan-rm150-sudah-pasti.html

jenguk2 la yew..... :)

mjaybugs said...

funny! lol!

UKM-Solarian said...

Fatin Liyana, we are young engineers who are trying to make a green car that uses least energy. We are making a solar powered car. We are the one and only team from Malaysia IPTA. Here is a humble request from our team, can you please help us promote our team to win People's Choice Award. Your help is most appreciated. TQ.http://ukm-solarcar.blogspot.com/2011/06/peoples-choice-award.html

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

hahahaha.
biase la tu kanak2, bukan kisah pun batal ke tak solatnye. hahaha

mata lebam said...

lucu giler FL nih.dah la pengawas.,ahhahaha
nak header blog free??mai singgah blog saya!
http://matalebam.blogspot.com

Ibnu isa said...

wahh otai2 blogerr ni..
sudi2 lah lawat newbie yek..

http://mohamadisamuddin.blogspot.com/

sampankertas said...

fatin i love u ayeem ayam jgn jeles

Cik Miera Aziz said...

Haha. FL, funny gilee this story! :)
Nice!

Tea said...

hahaha. kecik2 dh pndai ni...

Irwan Hakimi said...

Hehe. You are so funny. I like. http://lautan-biru.blogspot.com/

Nur Fannun said...

budak2 mmg cepat tpgaruh.. tu la psg kipas laju sgt..smpi langsir mcm taufan...

Ayeem Jemain said...

haha darejah 6 sebut OH SHIT? memang amareka muuu!

nur diana rozali said...

uihhh...egtkn sy je y pnh alami..cm xsgke org lain pn ade..he3
kjdian lgsir 2 act hppen dlu tp umo fom1,pegi kem mse tu
mmg malu gle, geram kt kipas sbnanye
adehhhh malu siotttt,trs xkhsyuk gle solat,da la sy ni agk tggi,mmg trgkat hbs kain lgsir 2..wakaka

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 210   Newer› Newest»