Thursday, June 23, 2011

Kanak-kanak noob.

Assalamualaikum


Definisi solat dari segi syara' adalah perkataan-perkataan dan perbuatan-perbuatan yang dimulai dengan takbir beserta niat dan diakhiri dengan salam dengan syarat-syarat tertentu. Sila ingat defisi ini kerana ia berkait rapat dengan cerita yang aku akan sampaikan kejap lagi. Hari ini aku nak bercerita tentang satu cerita benar yang terjadi kepada aku. Cerita ini berkaitan dengan solat. 

Perkara ini terjadi ketika aku darjah 6. Semasa ditahap umur sebegini, UPSR adalah peperiksaan paling penting untuk gradekan anak orang itu pandai atau tidak. Kalau mendapat 5A pastilah emak-emak akan menjaja cerita kepada jiran tetangga yang lain. Dan pastilah jiran-jiran akan menganggap anda 'super genius' kalau mendapat 5A dan 'tak berapa nak pandai' kalau mendapat 1A. Walhal mungkin anda yang mendapat 5A ketika UPSR tu hanya mendapat 5A daripada total 8 subjek PMR. Nostalgia sungguh ibu ibu tahun 90-an hehe.

Jadi untuk mendapatkan result yang memuaskan, pihak sekolah aku telah mewajibkan kelas tambahan bagi subject Sains, Math dan English untuk budak darjah 6. Kiranya, sehari-hari aku akan pulang ke rumah dalam jam 4.30 kerana menghadiri kelas penambah bilangan A ini. Jadi haruslah solat Zuhur ditunaikan di surau sekolah kan.

Kerana aku dikira senior waktu itu (darjah 6 kira paling otai la) dan ditambah pula aku adalah seorang pengawas maka saf aku (saf perempuan) adalah yang dipaling depan sekali. Diiringi dengan beberapa teman sedarjat. Special bukan? Sudahlah saf paling depan. Bila habis solat pula, adik-adik akan cium tangan engkau. Rasailah betapa hebatnya darjah 6 ketika itu.

Hendak dijadikan cerita, pada satu hari ini, aku sedang solat berjemaah macam biasa. Masa itu rasanya rakaat ke 3 mungkin. Aku tak berapa nak ingat. Macam biasalah, kalau duduk di saf paling depan sekali, pastilah langsir yang memisahkan tempat solat lelaki dan perempuan tu dibuai indah oleh angin dari kipas yang berputar. Kiranya langsir tu macam bergerak-gerak. Sekejap ke depan, sekejap ke belakang. Tapi entah kenapa pada hari tu, langsir itu bagaikan dipukul ombak. Bukan berbuai-buai tau. Dia macam melambung-lambung ganas gila macam tengah riot. At times, dia naik sangat tinggi ke belakang dan then ke depan semula.

I dont know how but masa aku sujud tu, aku boleh rasa yang langsir tu melibas2 belakang aku. Bila aku bangun dari sujud tiba-tiba aku nampak lelaki. Ehhhhh langsir gila tu telah bikin aku malu. Engkau paham tak langsir tu berada di belakang aku! Bukan di hadapanku. Akibat angin kipas yang melampau-lampau, aku termasuk dalam langsir yang memisahkan laki dan perempuan and now aku berada kat area lelaki. Sensorang.

Dalam keadaan panik tu aku cepat-cepat keluarkan diri aku dari langsir tu dan terlepas cakap satu perkataan. Aku rasa suara aku slow je, macam berbisik. Tapi benda tu spontaneous keluar dari mulut aku tanpa disengajakan. Macam OMK. Opocot Mak Kau. It happens in a split second kan? Macam tulah. Tapi aku bukan cakap OMK. Engkau tahu apa yang aku tercakap? 


'Ohh shitt'


Aku rasa orang sebelah aku terdengar ungkapan itu, tapi mungkin sebab aku pakai baju biru maka dia mengambil langkah untuk berdiam diri sahaja sewaktu kami bersalam-salaman. Yang gamblenya, aku teruskan rakaat ke 4 and pretend as if nothing happen. Padahal aku dah cakap shit kot. Tentunya batal solatku. Haha! Kids please dont try this at home.


p/s: Sewaktu tu aku merupakan big fan of Arnold Schwarzenegger. Banyak line dia dalam movie yang dia lakonkan, dia mencarut. Masa tu aku ingat kalau marah haruslah cakap shit barulah omputih. Maafkan kanak-kanak noob bajet american ini.


He's the culprit. Yeah. He taught me the evil deed.

Thank you for reading this entry !

210 comments:

  1. wahahahaha.. ingat lagi tuh.. dalam kategori pekara paling memalukan ke ape nie??? hee..

    BTOL KE IDOKK??:: CIRI2 CALON MENANTU PILIHAN

    ReplyDelete
  2. FL yang nie lawak . terguling-guling baca <3

    ReplyDelete
  3. hahahaha batal dah solat tu Fatin. kne solat balik tuh. huhu siap bcakap ag. plus plus mncarut. wahaha :PP xpelaa mujo kcik ag time tu kan :)

    ReplyDelete
  4. LAWAK LA FATIN. XLE BAYANGKAN. AGAK KALAU IMAM DENGAR TU DIAM JE LAH KOT. HAHA

    ReplyDelete
  5. salam FL saya suka baca entry FL..hope one day dapat jadi mcm FL..love FL so much..=)

    ReplyDelete
  6. tak sah tu..
    dah qada belum nie ?..

    ohh shit!..
    nak mencarut mesti in english..
    kalo " oh tahi "..
    tak cool plak bunyinya..
    tapi itulah realiti.

    have a good day fatin..

    jom singgah blog saya..
    bila lagi kakak famous nak singgah kan?..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. normal la tu..kadang-kadang budak2 lelaki yg sengaja selak kain langsir tu

    ReplyDelete
  8. haha. kelakar laa kak aten ni..
    tak amarika laa if tak speaking :P HAHA

    ReplyDelete
  9. hahahah kuat bebeno pengaruh FL kat tv eh :P

    ReplyDelete
  10. hahaha.
    kanak2 ribena lg masa tu. xpe. :D

    ReplyDelete
  11. hahahaha bedekah gila! hahahaha tehibur lak =p

    ReplyDelete
  12. mak ai~tapi dayah pon penah kena gak....tp wat relax je~

    ReplyDelete
  13. Hehe. Zaman kanak-kanak ribena sangat kelakar bila diingatkan balik kan. Mesti gelak-gelak balik kalau ingat. :)

    ReplyDelete
  14. hahaha. same sis. penah jadi mase sembahyang kat surau. terkejut tengok lelaki depan mata. HAHA.

    ReplyDelete
  15. hahahaha...lawak la ko fatin. adeh. sakit perut gelak.

    ReplyDelete
  16. oh shoot.. tu mmg disaster..Bhahahah!

    ReplyDelete
  17. wahahahaha...gamble lah kak FL nie..kecik kecik dah tengok cte omputih..u speak english plak.. yang xtahannya ohh shitt.. haha..anyway,masa tu budak budak ag..xpe..hehehehe..

    mai la singgah blog saya kak FL...

    http://birumuda91.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. hahaha....kanak2 noob bjet american...trbaek!!

    ReplyDelete
  19. well zaman kanak-kanak is the best moment to be remember ^^

    ReplyDelete
  20. hahaha~FL sungguh American dikala kanak-kanak.besar sungguh pengaruh tv neh :P

    ReplyDelete
  21. hehe..biasalah tu

    budak- budak, kan

    langsir surau memang suka berbuai- buai

    :D

    ReplyDelete
  22. hahahahhahah!!

    lawak gilossss ini celita . gelak guling2 dh nih . dpt bayangkan camna situasi fatin time tuh . ahhahah !

    mang conpem sah BATAL solat tuh .
    `Ohh shitt' !! kihkihkih . alahaiiii fatin . :)

    ReplyDelete
  23. huhuhuhuhu.. omputeh dan kecik kecik pun :)

    ReplyDelete
  24. hehehe..macm2 la FL ni tyme kcik.hehe...comey2 jugak prangainye..ahaks

    ReplyDelete
  25. ohoi FL. blk uma ke minggu ni? jom lepak2..

    ReplyDelete
  26. hahahahhaa. adik! awak memang kelakar ok!! oh shittt!!! tapi kalau i camtu, confirm malu jugak ahahahaha

    ReplyDelete
  27. HAHA dulu kat asrama selalu jugak jadi macam tuu. Memberlah yang kena, nasib baik bukan I. Muehehe

    ReplyDelete
  28. lol. haha.. biasalah tu budak2. mmg suka terikut2.;p

    ReplyDelete
  29. kita ade pengalaman yg same, duduk saf paling depan and langsir tu kat belakang badan.. kipas kuat sangat (T.T) uwaaa. malu gilos.

    ReplyDelete
  30. kelakar.zaman kita kecik2 mmg arnold schwarzenger tu menjadi pojaan..:)

    ReplyDelete
  31. hahaha kak fatin mmg tak boleh blah lah kan. tgh solat pulak tu hohoho

    ReplyDelete
  32. ohh shitt...indah bukan..kehkeh


    epicfail=p

    ReplyDelete
  33. Salam fatin,

    hahahhaha..sy tersnyum2 baca cerita fatin ni..;D

    Moral of the story: ni la kesannya klu tgk cerita org putih;D

    btw, pernah jg ada pengalaman mcm ni fatin, tp, x la smpi tersasul.hahaha;D sy terus bt derk je tp dlm hati, debar2 maluuuu;D

    hv a nice day, fatin;D

    ReplyDelete
  34. okey..lawak gila,..memg masalah betul bila pk pasal langsir slalu dibuai angin kipas tu,.rasa tak kusyuk =.=

    ReplyDelete
  35. hahahha..oh shit..msti cute je langsir dah kedepan..alala mcm mne la muke FL time tu

    ReplyDelete
  36. very nice entry..hehe

    *visit me back(optional):
    http://abszeen.blogspot.com

    ReplyDelete
  37. mulut masa kecik baru nk belajar.. hehhe terlepas sudaa

    ReplyDelete
  38. Hahaha..lawak gile. Selalu jugak kepala terlepas ke belah lelaki kalau solat saf depan. Time sekolah menengah lagi uuuuuu...awwww.

    ReplyDelete
  39. dpat rasa kan malunya FL bila lpas sujud sdar2 npk saf site laki...huhuhuh

    ReplyDelete
  40. hihi..kelakar citer u nih:)
    biasalh budak2 masa tuh..hihi..

    ReplyDelete
  41. huhuh...mesti malu kn sedar npak saf kat blah laki...huhuh

    ReplyDelete
  42. mcm malu je time bgun dr sjud tiba2 npak saf bhgn laki kn...huhu

    ReplyDelete
  43. hahaha...menarik...lpas sujud npk saf bhgn laki...

    ReplyDelete
  44. HAHA ~
    pengawas terbaikkk !
    hehe ^^

    ReplyDelete
  45. hihi...cute je FL kanak-kanak noob bajet american..=)

    ReplyDelete
  46. ahhahaha...so funny FL...
    adoilaa...

    ReplyDelete
  47. hahahahhahaha...
    sgt klako oke,fatin liyana!!
    ;p

    ReplyDelete
  48. HAHAHA lawaknya! zaman kanak2 memang noob. huhu~ kenangan betul..^^

    ReplyDelete
  49. carut ye...kecik2 da pndai ea.... =)

    ReplyDelete
  50. haha , penah jgk langsir jdi mcm tuh , nmpk abg2 snior semayang , perhggggggggggg malu gila lahh kan kak FL :)

    ReplyDelete
  51. OMK!!ahaha..klakar la kak FL ni..tp,siyes,memang menyampah dgn lgsir yg b'kibar2 tu..nak smbhyg pun x khusyuk...huhu

    ReplyDelete
  52. luna pernah kene camtu
    waktu solat zohor,rakaat ketiga, tapi langsir tu balut separuh je badan. bile bangun blk, langsir tu melurut ke depan balik. tapi waktu rakaat keempat bahagian kain telekung lak terjatuh. orang blkg tegur lps solat
    malu seh....

    ReplyDelete
  53. hahaha....lwk gler..ada plak cm2 kn...tp mmg zaman kanak2 pling best...heheh...

    ReplyDelete
  54. haha kak fatin , budak kecik ni mmg cpt terpengaruh kan ? hee sma lah kita .
    dgr org carut pn nk terikut2 tp bila besar dah tk buat prangai lagu tu dah . haha

    ReplyDelete
  55. fatin liyanaaaaaaaaaaaaa awat hang ni lawak sangat hahahaha..
    adoiiiiii dik lawak okeh!
    budak budak masa tu kita masih naif..
    belajar dari kesilapan kan ;)

    ReplyDelete
  56. haha

    lawak gila kak, sebab perkara mcm ni pernah berlaku kat saya.

    sejak tuh siyes trauma nak duduk saf depan n dekat dengan langsir.

    btw, happy belated birthday sis
    i'm sooooooooooooooooooooooooo 2007 haha :)

    ReplyDelete
  57. fL, hani pon pernah kena mcm ni..masa solat terawih and solat jemaah kat kolej...malu gilo owh...tp naseb x terkelua2 ape2 perkatan..just cover malu cepat2...ish, langsir surau ringan sgt kan...tu yg melayang..kena wat suggestion ni, surau nya langsir letak labuci...haha

    ReplyDelete
  58. FL lawak laaa!!!!
    sumpah lawak mase langsir tuh lawak gila..
    and oh shit..

    ReplyDelete
  59. hehe , ad jugak pengalaman camtu. time tu form bp ntah , biasa lahh budak asrama , solat kat surau laa kann. then , klu time zuhur or asar kekadang angin kuat je , tmbh2 time tu pulak duk saf depan , alahai langsir penghadang tu dah naik , nmpak laa budak laki. malu kot , hihi.

    ReplyDelete
  60. MAKCIK BADAN KECIK SANGAT, TU SEBAB TERMASUK DALAM LANGSIR. luls

    ReplyDelete
  61. hahaha...kelakar la!
    teringat pulak masa duk asrama dulu, ade sorang budak laki ni tengah mengaji. so kawan2 dia yg lain maybe nak sakat la kot pi angkat langsir tu. so budak laki tu ngaji kat kwsan solat muslimat pulak. kiteorg yg dlm surau tu ktawa mcm nak gila.. ksian. ^ ^

    TERJAH --> An expensive smile..susah sangat ke untuk senyum??

    ReplyDelete
  62. haha kenangan masa budak2 sangat lah indah untuk dikenang.. right? ^___^

    ReplyDelete
  63. hahaha..
    mula la teringat kenangan2 yg lepas2.. pernah jugak terperanjat bila terhantuk dinding.. perkara bese la ni kalau dah duduk saf depan.. hahaha

    ReplyDelete
  64. u make me laugh FL teringat balik zmn kudus ms drjah 6

    ReplyDelete
  65. Saya pun penah alami bnde sebijik macam ni. hahaha mmg lawak :D

    ReplyDelete
  66. hahaha.. tiba2 teringat kisah solat raya 2 tahun lepas. pertama kali pergi solat aidilfitri. masa tu kawan akak dgn adik dia beraya dgn ktorg 1 family. sbb dorang duduk sabah, jauh nk blk. so raya sini jela.
    pertama kali solat raya, xtahu pun mcm mana gaya solat tu. rupanya 7/6kali takbir. so adik kawan akak tu takbir kali kedua terus rukuk. ikut budak dpn. bdk kecik je pn bdk yg dia ikut tu. skali dia perasan dia dgn budak dpn 2je yg rukuk, org lain tak pn. cepat2 dia iktidal. tp yg kelakar sempat lg dia cakap kuat2;
    "astaghfirullahal azim" hahah.. seb bek dia tak bdiri sebelah akak, klu tak konfem batal terus solat 2 sbb dh ketawa. kih3. tp dia pun gamble jela terus kan solat.

    ReplyDelete
  67. haha the same situation i had when i was in form 4. it was a really3 shammed situation and i started to pray at the last row after that incident happened hehe

    ReplyDelete
  68. budak kecik feeling american haha.. Lawak plak kalau imagine situasi FL time tuh, dah le tetibe bangun dr sujud sedar2 masuk area laki kah3!!

    ReplyDelete
  69. agresif betul langsir tu hahaha!

    ReplyDelete
  70. FL !!! ko buat aku x benti ketawa ni..hahaha..sbb pnh la jugak alami bnda camtu tp xdelah kuar carut tu..hahahaha..adeh, saket perut la FL..just tgn dla je gerak tolak balik langsir ms tu..hahaha...

    ReplyDelete
  71. hahahah biase ar tue time budak2... hahaha..

    ReplyDelete
  72. wah..kcik lagi dh amarika FL ni, hik3..kelakar bce citer ni^^

    ReplyDelete
  73. entry ni lawakk . HAHA . tak sengaja mencarutt kannn , takpe .

    ReplyDelete
  74. hahahaha. dapat ku bayangkan pada ketika itu. tak pa, tak pa, budak3 lagi. =)

    ReplyDelete
  75. HAHA. serius cerita nye sgt cute and sgtsgt daring ofcos :D gila lah kn bole jd mcm tu. Tapi takpelaa. zaman kanak-kanak itu yg paling best sbenanye :)

    ReplyDelete
  76. oh shitt seronok baca entry ni haha!

    ReplyDelete
  77. haha FL mmg lawak giler tapi pernah terjadi gak kat member skola

    ReplyDelete
  78. samalah kita kak FL, aten pon 'terjebak' dgn situasi macam tu >,<

    ReplyDelete
  79. kelakar gila!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  80. aku pun penah mcm ni time tu f4/f5.bgon dr sujud je tgok2 laki.mmg shit!tu yg kdg2 mls nk g smyg tu,smyg kt uma lg bgos.lantak le cikgu nak marah ke ape...kite kne cdgkn gne tirai batu/besi/[lastik/kayu la,bkn kain yg memalukan cmni,kn.

    ReplyDelete
  81. same goes here la kak fatin. sy punn penah mgalami situasi cm akk. hee. serious, memang ase cm ish knp laa langsir ni. nak ikat2x je ase time nga solat uh. =) peace.

    ReplyDelete
  82. hahahahhaa.sumpah lawak gile..fatin nih nak pecah kepala aku tahan gelak

    ReplyDelete
  83. inna gelak pula bila bca entry kak FL nie. lawak la. ^^

    ReplyDelete
  84. hahahaha.adoi aku gelak macam orang gler kot sampai adek aku kate "ko ni kenapa kak,dah tak betol?" Tapi maybe aku gelak gler sebab bace ngn penuh semangat ditambah pulak dengan imaginasi yg ak kurang hebatnye ni.hehe. bdw,almost bdk2 camtu-bkn part yg OHH SHIT tu la.hehe.
    Pape pon FL rox!!!

    Visit me : http://ceriblossom.blogspot.com/2011/06/30-days-blogging-challenge-part-1.html

    i'm noob(blogging) ;))

    ReplyDelete
  85. lawak la akak fl nie..gelak guling2 baca entry nie..kikikikiki

    ReplyDelete
  86. ok, memang lawak. betapanya noob dulu. haha

    ReplyDelete
  87. kak fatin...ya Allah...igtkan saya je penah kene...
    tp saya lagi haru kak..kene masa kat kmns...dah 18tahun tuu..time solat isya' tp bukan jemaah...malu die tuhan je yang tahu..tapi nasib baik saya x tercakap benda2 gitu...padahal solat mmg dah x khusyuk dah pun...siap nampak budak laki tgah ngaji lagi..HAHAHAHAHA:D

    ReplyDelete
  88. haha...same jugak kne cm tuh!
    budget suci dok saf depan..slps kejadian saf blkg menjadi sasaran..
    :)heeee

    ReplyDelete
  89. waaaa dh lama pun still ingat kan :)

    Kadang2 pengalam tu yg mematangkan usia.. Heheehe

    ReplyDelete
  90. ganas gile.. ber'shit-shit' time semayang. LoL!

    ReplyDelete
  91. hihi lawak la FL nie.. sempat mencarut.. tu la pengaruh tv :P

    ReplyDelete
  92. kesian fl..sedang nak khusyuk..ade gangguan..hikhik..oh shit!!!

    ReplyDelete
  93. bhahahaha... mmg lawak lah kan.. lepas mencarut sambung smyang lagi.. biasa la.. bebudak.. hehe

    ReplyDelete
  94. hahaha. mmg lawak gila tang termasuk kt tmpat laki bila bangun dari sujud.takleh bayangkan.hahaha

    ReplyDelete
  95. ekekekeke lawak la yg ni. bleh bayang langsir tu cane. ekeke.

    ReplyDelete
  96. hehehe! sama! segann gile tetibe ternampak lelaki. bukan ape, takot dorg toleh belakang! heheeeeeee

    ReplyDelete
  97. kipas punya angin langsir dapat nama...:P

    ReplyDelete
  98. hahaha..kanak-kanak noob?OMK? kelakar la. First time lak dengo cam tu. :)

    Jom baca ni :Cerita ke Pejabat Nuffnang di Heritage House..

    Jom baca ni :Discover SK-II CRYSTAL CLUB

    ReplyDelete
  99. tak pe, sbb you kecik lg time tu..:)

    ReplyDelete
  100. haha lawaklah! tpi sy pun prnh jugak kena mcm tu. rasa nk nages je..hehe

    ReplyDelete
  101. sy pun pernah jadi mcm ni masa solat dekat surau sekolah :((

    ReplyDelete
  102. kelaka lah FL! siyes
    org ingt aku gile ketawe sensorang malam2 buta nieh

    ReplyDelete
  103. hhehe..dulu zaman sekolah pon macam tu..siap boleh gadoh2 lgi time tgh solat..maen pijak2 kaki..hehehe

    ReplyDelete
  104. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    ReplyDelete
  105. Aduh malunya....compom muka merah padam time tu kan..oh shitt nk omputeh gak hahahaha...

    ReplyDelete
  106. haha.. agak kecipanan di situ, haha

    ReplyDelete
  107. Lawak-lawak...Auntie x sangka dr. cun ni terror mencarut..

    ReplyDelete
  108. HAHAHA...kawan saya ada kene mcam FL gak..kteorg 1 saf sume 1 geng..yg kelakar dia sorang jer kat depan..time tue tngah duduk antara 2 sujud rsanye..ape lg sume bahu terenjut2 tahan gelak..mmg x sah ar solat..

    ReplyDelete
  109. haahaha.
    lelaki2 perasan tak ?
    kecik2 dah amerika der.kehkeh

    ReplyDelete
  110. salam singgah...

    wah... glemernya u ni ek..
    patutlah..orgnya sweet sgt...

    jemput singgah ke blog sy juga ye,,

    http://madammondoq.com/

    TQ

    ReplyDelete
  111. zaman kanak-kanak ribena memang memori yang terindah dan sukar dilupakan..

    P/s:dedicated this entry to u

    Antara 7 Bloggers Wanita Popular ini, Siapakah 3 bloggers yang eyriqazz tidak pernah jumpa in real life?

    ReplyDelete
  112. okay.i got the msg here...jgn terinfluenced sgt dgn muvie2 omputih kan...hehe nway, nice entry dear =)

    ReplyDelete
  113. heeee~fatin kecik2 dh melatah omputih..amerika seyh..heee =p

    ReplyDelete
  114. hai fatin :)
    i just follow your blog

    hahaha buat2 tak bersalah
    noob gler time tu

    ReplyDelete
  115. hee. teringat pengalaman sendiri time solat dengan kawan2. XDD

    ReplyDelete
  116. haha superb american abes,..zaman nie suma minat arnold 90's kn.. darjah 6 cm otai i like,,,,bhaha

    ReplyDelete
  117. budak - budak biasala..senang - senag je kena pengaruh kan?...kekeke...

    ReplyDelete
  118. pernah jgk tercakap mcm tu..sangat malu T__T

    ReplyDelete
  119. pernah kena jugak >.< hua. malu. hahaha

    ReplyDelete
  120. sebijik apa yg berlaku kt sy.tp time tu sy darjah 4..kat sekolah agama..time asar.. kipas angin punya la kuat..bila bangun dr sujuk terus je nampak semua saf2 lelaki..pstu bole pulak continue solat ;p

    ReplyDelete
  121. asal x menjerit jer.. "OH SHIT!! Laki kat depan wei!!!" haha... kompem malu satu skolah... clap ari bulan lcut jwtn prefect..

    ReplyDelete
  122. SO dah ganti ke belum solat yang terbatal tu? hak3..

    ReplyDelete
  123. hahhahahaha...kelakar habes...sbb tue la owg kate dak2 nie mmg xtau ape2..maen ikut jek....hihi

    ReplyDelete
  124. adooii....penah jugak kena mcm tu dulu2 masa tggl kat hostel form6..tp bkn sorg la, saf depan semua kena...

    ReplyDelete
  125. seriusss kelekar ! HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA XD XD XD

    ReplyDelete
  126. ˙˙uɐlɐuǝʞɹǝd ɯɐlɐs˙˙uɐʍɐʞ ıpɐɾ ɐʎɐs ɐl ppɐ ʎɐʍʎuɐ˙˙nɥnɥ˙˙n ʇnoqɐ ʞlɐʇ sʎɐʍlɐ ʎǝɥʇ ʎɥʍ ƃuıɹǝpuoʍ ʇsnɾ ı oS ˙˙ʞɐʍɐ lɐsɐd ɹǝʇıɔ ɯʇı∩ 5uɐʍɐʞ ıɐɯɐɹ ɐpɐ ıdɐʇ ɯʇı∩ ʇuǝpnʇs uɐʞnq ɐʎɐs˙˙ɐʎɐs uɐʍɐʞ ıpɐɾ ɐl ɯoɾ˙˙ɐuɐʎıL uıʇɐℲ ʞıɔ ɯnʞıɐlɐnɯɐlɐss∀

    ReplyDelete
  127. OTAI GILA BARU DARJAH 6 dah cakap shit

    ReplyDelete
  128. hahahaa...kelaka la kak atin nie....apela...

    ReplyDelete
  129. Giler otai. LOL!

    http://belognurhasliza.blogspot.com

    ReplyDelete
  130. salam,.FL,.

    dedulu mse skolah kn,salu jd gni,sbb dedulu CN cm skema konon,salu la dpt saf depan (pdahal xnk cakap yg bebudak lain mls g surau),.keh3,..so,salu la terjadi bahan lawak sebegini kt CN senirik,.hoi,maluuuuuuuuuuuuuuuuu,..siyes klakar bile tringt blk,.hehe

    ReplyDelete
  131. HAHA klakar la cerita kak FL nie...seyes layan~~^^

    ReplyDelete
  132. hi dak patin...tumpang crik buyer sat leh... i ada jual preloved authentic hobo beg guess rm200....crik kat fb mooismoois eyh..visit la u

    ReplyDelete
  133. haha. kelakar la sis ni. gile ah langsir ni terombak-ombak plak die. hehehe

    ReplyDelete
  134. mesti ade something sampai teringat zaman bebudak dulu..xkan post cerita je letakla gambo fatin mase seumur waktu tu..mesti comel dan comot =D

    ReplyDelete
  135. terbatal dah solat...kena solat semula.

    ReplyDelete
  136. oh shit! best giler. hahahah :D

    ReplyDelete
  137. kebanyakan kanak2 lurus bendul..
    nasib baik tak melangkah bendul..

    ReplyDelete
  138. best zaman kanak2 dulu
    follow aku kat kekbatikcoklat.blogspot.com.thanks!

    ReplyDelete
  139. same goes to me mase kat sekolah tersilap jawab then tersebut OH S**T . Malu beb ! hahaha

    ReplyDelete
  140. keh2 kelako jek ? haahahaa

    btw.. sini ada bnda nk shre untuk korang yang nak crik income.... best..saya dah try n skung dah dapat rm229rgt untuk sebulan join... sini ok http://nadiakiran.blogspot.com/2011/06/sebulan-rm150-sudah-pasti.html

    jenguk2 la yew..... :)

    ReplyDelete
  141. keh2 kelako jek ? haahahaa

    btw.. sini ada bnda nk shre untuk korang yang nak crik income.... best..saya dah try n skung dah dapat rm229rgt untuk sebulan join... sini ok

    http://nadiakiran.blogspot.com/2011/06/sebulan-rm150-sudah-pasti.html

    jenguk2 la yew..... :)

    ReplyDelete
  142. Fatin Liyana, we are young engineers who are trying to make a green car that uses least energy. We are making a solar powered car. We are the one and only team from Malaysia IPTA. Here is a humble request from our team, can you please help us promote our team to win People's Choice Award. Your help is most appreciated. TQ.http://ukm-solarcar.blogspot.com/2011/06/peoples-choice-award.html

    ReplyDelete
  143. hahahaha.
    biase la tu kanak2, bukan kisah pun batal ke tak solatnye. hahaha

    ReplyDelete
  144. lucu giler FL nih.dah la pengawas.,ahhahaha
    nak header blog free??mai singgah blog saya!
    http://matalebam.blogspot.com

    ReplyDelete
  145. wahh otai2 blogerr ni..
    sudi2 lah lawat newbie yek..

    http://mohamadisamuddin.blogspot.com/

    ReplyDelete
  146. fatin i love u ayeem ayam jgn jeles

    ReplyDelete
  147. Haha. FL, funny gilee this story! :)
    Nice!

    ReplyDelete
  148. hahaha. kecik2 dh pndai ni...

    ReplyDelete
  149. Hehe. You are so funny. I like. http://lautan-biru.blogspot.com/

    ReplyDelete
  150. budak2 mmg cepat tpgaruh.. tu la psg kipas laju sgt..smpi langsir mcm taufan...

    ReplyDelete
  151. haha darejah 6 sebut OH SHIT? memang amareka muuu!

    ReplyDelete
  152. uihhh...egtkn sy je y pnh alami..cm xsgke org lain pn ade..he3
    kjdian lgsir 2 act hppen dlu tp umo fom1,pegi kem mse tu
    mmg malu gle, geram kt kipas sbnanye
    adehhhh malu siotttt,trs xkhsyuk gle solat,da la sy ni agk tggi,mmg trgkat hbs kain lgsir 2..wakaka

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...