Monday, June 20, 2011

Petrosains & Majalah Perempuan

Assalamualaikum

Adik aku yang last sekali umur dia 8 tahun. Kiranya jarak umur dia dengan Han ialah 11 tahun. Ada pros & cons bila jadi anak bongsu ni. Of course advantage dia, cakap je nak toys apa dia akan dapat. Tak macam kami 3 orang yang diatas ni. Mintak Ding Dang pon belum tentu dapat engkau tahu. But then, disadvantage dia yang paling obvious adalah, takde siapa nak bawak dia jalan-jalan. Sebab dia loner, manakala siblings yang lain sedang mengalami aging (ehem) maka kami seniors di atas ni memang dah tak pergi dah tempat-tempat ilmiah buat kanak-kanak. Contohnya adalah seperti Zoo, Taman Buaya/Butterfly/whatsoever, Petrosains, Aquaria & etc.

Itu hari aku bawak Asfiq ke Petrosains kerana Asfiq selalu mendapat A dalam subject Sains. Aku tak pernah tengok dia buat homework Sains tetapi bagaimanapula dia boleh mendapat A maka aku assume budak ni belajar Sains daripada pemantauan sekeliling. Jadi aku simpulkan yang dia boleh belajar alot of things from Petrosains. Aku harap dengan trip kali ni, Asfiq akan terus maju dan boleh mendapat markah yang diluar jangkauan seperti 101% dalam setiap ujian matapelajaran Sains. You can do it Asfiq!


Ini Asfiq. Kerana kakak dia noob dan salah setting camera maka gambar ini banyak noise.


Ini adalah kawan pelbagai fungsi. Hari ini Datin menjadi penolong babysitter =)


Excited sampai gegaran berskala Ritcher 8.7


Selepas berpoya-poya (rujuk gambar) dalam Petrosains, aku ada pula interview dengan Majalah Perempuan pada jam 4 di The Apartment.


Bersembang kencang.



Terima kasih kepada pihak Majalah Perempuan kerana sudi meng-interview saya! Special thanks to Aqilah & Diana for having me selected walaupun aku ni orang biasa je. Nak kata blogger otai, memang taklah kan.. update blog pon malas haha!


p/s: Siapa rasa nak baca cita poyo aku boleh la tunggu Majalah Perempuan bulan 7 ye hakhak. Edisi Ramadhan. Ha cakap pasal bulan Ramadhan, puasa dah ganti belom?

Thank you for reading this entry !

109 comments:

  1. wahhh kakak yg baiklaaa FL niee

    ok tak sabar tggu majalah perempuan..

    For FL :Pinjam pic ye for
    : ENTRI INI

    ReplyDelete
  2. hahha,,,soalan last paling besh!!!! puasa dah ganti ker,,,ehem2,,,hahahah..

    ReplyDelete
  3. akak fatin, keep comeling okay (:

    ReplyDelete
  4. wahhhh
    dah lama x g petroasains
    last skali pegi masa rombongan sekolah rendah kot...

    Entry Terkini:
    Wow! Adik LISA SURIHANI menyanyi koir???

    ReplyDelete
  5. whoaaa akak bestnya! :) goodluck akak fatin :)

    ReplyDelete
  6. congrats kak fatin..da lame xpg petrosains..=))

    ReplyDelete
  7. 1st time nmpk FL pkai mcm hana tajima :))

    ReplyDelete
  8. tp best kan bwk adik jalan2.... rase puas.....fatin pakai pape pun cun huhuhu

    ReplyDelete
  9. alahai. bestnya dapat kakak camnih. phewwww~

    bukan otai tapi famous gituuuu

    ReplyDelete
  10. waahhhh..bestnya..siap ada interview bagai..comel la kak fatin..:)

    ReplyDelete
  11. memang kene reserve 1 majalah perempuan ni... ;p

    ReplyDelete
  12. wahhh majalah perempuan ke?nnt nakbeli gak la.

    rajin fatin layan adik!baiknyer~~

    ReplyDelete
  13. i suka la cara u pkai shawl time pic last...

    ReplyDelete
  14. mmg tbaek la fatin ni..huhu.. btw,puasa ganti tgh ndway nk ganti la ni...HAHA ;D

    ReplyDelete
  15. shawl yg FL pakai tu sangatttt cantekkk.. berapa lapis tu FL?? hehe.. like3..

    ReplyDelete
  16. Salam.
    Petrosains bukan sahaja ada di KL, tapi skang ni dah ada kat Penang dah .. baru je pergi baru2 ni kat AEON PERDA .. sempena cuti sekolah ..tengok pameran Dinosour .. uhh best ooo ... :) banyak dapat pengetahuan baru ...

    http://www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  17. Lama aida tak pi petrosains. last sekali aida pi masa tingkatan 4. ;p

    ReplyDelete
  18. wahaa.baju tak ada pendek lagi ke kakak ku sayang? :)

    ReplyDelete
  19. wau, akak yg baik ni. untung asfiq dpt jln2 kt ptrosains! btl2, kesian adik2 kn klu beza umur dorg ngn yg lain ketara sgt. minat pn dh len~

    ReplyDelete
  20. majalah perempuan? tak pernah dengar pon. oke tape nti sy try cari ye :)

    ReplyDelete
  21. kakak mithali rupanya kak FL ni.^_^.ok,nnti nak beli mjalah perempuan walopon xpenah dengar =.='

    ReplyDelete
  22. Comelnya adik!! Sofiey bongsu manja nan ayah je.. Tapi kena buli laa nan abang2

    ReplyDelete
  23. hehehehe... noti gila muke budak tu...grrr...geram tgop!

    ReplyDelete
  24. Cerita apelah tu ek dlm majalah perempuan tu? nak try usya ah nnt! btw, suka tgk FL gayakan shawl tu :)

    ReplyDelete
  25. aku dengan faiz bakal keluar kat majalah pondan edisi 15 july 2011

    ReplyDelete
  26. kakak yg baik~ pasnih adik dpt markah 101% haha..

    ReplyDelete
  27. x tinggi sgt fatin ni..ok la :)

    ReplyDelete
  28. really cool blog!!!! nice pics!

    xoxo jenna
    http://thepetiteblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  29. mcm nak geget je adek u . . CHOMMELSS

    ReplyDelete
  30. rajinnyer bw adik pi petrosains^^

    ReplyDelete
  31. bertuah asfiq ade kakak cam u,nnt ayu pi serbu kdai yg jual itu pnyer mjlah prempuan..

    ReplyDelete
  32. noob nyer saya nih nk bnding FL..

    ReplyDelete
  33. hahahaa. mesti beli. dapatkan yang original.

    ReplyDelete
  34. cantiklah gambar kak fatin snap lepas kne interview tu.adik kak fatin pun comel jugak.hihi

    ReplyDelete
  35. fewww.... hebat laa life Fatin ni

    ReplyDelete
  36. Wpun da besar gedabak camni,sy still suka pegi tempat2 cmtu..lgpun sy x penah g petrosains la..huhu

    ReplyDelete
  37. nasib tak masuk majalah pengantin...huhu

    ReplyDelete
  38. tiap2 bln beli intrend, tp bln ni nmpaknye kene la beli mjlh pompuan.. FL bile nk join intrend??? (ke dah join tp aku je yg xtau)

    ReplyDelete
  39. tiap2 bln beli intrend tp bln ni nk beli mjlh pompuan la.. hehehe... FL bile nk join intrend mag? (ke dah join tp aku xtau)

    ReplyDelete
  40. eh eh... FL... itu aqilah hairan n diana ibrahim..i know them... heeee.... patutttlaahhhh... heeee...
    mereka ke yg interbiew anda..heeeee

    ReplyDelete
  41. sahabat adalah yang terbaik
    sewaktu dalam keadaan gembira
    sedih, berduka dan ketawa...

    tetapi masih adakah sahabat
    menangis bersama2...??

    nota
    rajin u ols bergambar... sweet

    ReplyDelete
  42. macam kenal je aqilah dan diana tu??diana budak mascom kan? aqilah budak AD.

    ReplyDelete
  43. laa.. ni kak dee.. kitorang sama2 uitm melaka dulu.. dah jadi penyunting majalah dah ke? hee.. good job!

    ReplyDelete
  44. suke tgk style tudung ala hana tajima simpson!mmg sweet..n trendy!
    recent post:http://azumie.blogspot.com/2011/06/video-bila-anak-mula-berjalan.html

    ReplyDelete
  45. kak atin yg cummmmilllll skali ^^ kalah ASFIQ hehe

    ReplyDelete
  46. nanti dh keluar dlm majalah perempuan tu buat entri khas k.nak tgk gak..nak beli tak jual lak sini..tgk dekat blog jela.heee..btw congrates ye :)

    ReplyDelete
  47. Hek eleh..kecoh ar kau FL..hahaha.. Btw, aku mmg suka baca blog kau..mmg bnyk info yg aku dpt..tq :) rajin2kn la yer diri tu update blog..sbb klu ko xupdate aku jd loser..hahaha..jgn nk malas sgtlah kn..hee :D
    p/s : asal asfiq tu tembam tp kau kurus??kikikiki<--jgn marah haa..

    ReplyDelete
  48. Tak sabar nak tunggu majalah perempuan keluaran Julai :)
    Baru perasan Kak Fatin wear hijab mcm Hana Tajima. Nice!

    http://hanysismyname.blogspot.com/2011/06/west-meet-east.html

    ReplyDelete
  49. at least best ade adek kecik ade jugak buat kite rase nak melayan kannn~ :))

    ReplyDelete
  50. rajinnya dia bawak adik ke petrosains,hehehe.....tahniah FL :D


    love you lah :D

    ReplyDelete
  51. syok ye bawa asfiq jejalan..tapi nak dpt markah 101% mcm mustahil je..100% tu harus la dicapai...caiyok2 asfiq...hehe..

    wa, kna beli ni majalah perempuan..hehe..gudluck in ur future...cantik =]

    ReplyDelete
  52. sweet nye uols...

    sure le glam tu psl ler ado wartawan ygnk interview awak

    ReplyDelete
  53. besembang kencang dah cm karamsing walia dah..hukhuk :)

    ReplyDelete
  54. FL the superwowan .All in one =)

    ReplyDelete
  55. ok..tggu mjalah prmpuan lepas ni..hihi

    ReplyDelete
  56. wahhh ! boleh la beli mjalah pompan . hiihih . cter poyo ke ? okayy what ! xD

    ReplyDelete
  57. cantiknyee care u pki shawl. nt ajar ok ;)

    ReplyDelete
  58. fatin liyana..
    lawa la tudg purple tu..
    kat mane beli?
    siyes nak taw..plizzz

    ReplyDelete
  59. haha comel la ur lil brother..tgok gmbr die je pon da bleh tergelak..rndu kt my lil brothers bile tgok die..huhu

    ReplyDelete
  60. sebenarnya bukan kanak-kanak saja yg boleh ke petrosains.. kita sebagai dewasa pun boleh balajr sama..

    pengalaman anda ini pernah saya rasa..

    ReplyDelete
  61. apsal raff ngan ain ada??wah!! :D

    ReplyDelete
  62. wah baiknya kak FL bawa adik gi petrosains untuk tmbah pengetahun..hee

    ReplyDelete
  63. tahniah2, dpt interview tu.. de rase cam artis x? hehe..

    Click2: Cooler laptop boleh merosakkan laptop anda? Click sebelum terlambat!
    http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/06/cooler-pad-do-we-really-need-it.html

    ReplyDelete
  64. kakak yang baik hati...^_^
    nice gamabr tu cute..:)

    ReplyDelete
  65. Salam kak FL...ni first tyme kommen...love reading ur blog..very fluent akk nyer ayat mngayat...haha..salam perkenalan

    wlaupun laki,best gak skali skala tgk blog ppuan(semua blog ppuan jambu2..enjoyy

    ReplyDelete
  66. salam fatin.. saya lama dah xturun KL, so xde peluang nk ke petrosains.

    anyway ada terjumpa something kat FB, ingatkan akaun Fatin la. ulasannya ADA KAT SINI.

    happy blogging :-)

    ReplyDelete
  67. salam adik fatin.jeans fatin tu cantik n superb giler..mane fatin beli ye..sy da lame cr jeans mcm tu..awesome giler..sudila kongsi ye..tenkiuu dik!!kip it up ur gojes ok..salamm

    ReplyDelete
  68. dah habis baca entry FL dari first sampai entry yang ini.
    :D

    ReplyDelete
  69. Auntie never miss reading your blog dr cunnest. Tq

    ReplyDelete
  70. Ouch! Awak shangat kiyut... =3

    ReplyDelete
  71. memang power la kalau asfiq boleh dapat 101 markah science. haha

    ReplyDelete
  72. Rinduuu lak nak pergi sana.. pernah sekali je jejak kaki kat san.. tu pun rombongan sekolah..

    Asfiq comel! pipi yang tembem.. ;D

    Nak try beli lah majalah tu nanti.. hehhe

    ReplyDelete
  73. fatin, ajar cam ne nak wat style tdung yg mcm u pki kat dlm petrosains

    ReplyDelete
  74. follow aku di www.kekbatikcoklat.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  75. love ur writing yaww..u're rocks!=)

    ReplyDelete
  76. bila nk buat tutorial shawl lagik??

    ReplyDelete
  77. patot la tengok macam kenal tuari....segan nak tegor.....

    korang jom check blog aq...
    http://89shah.blogspot.com
    follow la skali ye...
    ^_^

    ReplyDelete
  78. muka adik FL si asfiQ persis penyanyi aizat amdan.. :)

    ReplyDelete
  79. poyo tp style kot...hehehe.
    xotai tp kiut kot....enough lor~~
    kehkehkeh.:)

    ReplyDelete
  80. poyo tp style kot...hehehe.
    xotai tp kiut kot....enough lor~~
    kehkehkeh.:)

    ReplyDelete
  81. datin ni baiknya.
    rajin teman you (:

    ReplyDelete
  82. comelnya korang <3 ^_^ v

    insyaAllah Ash beli ;)

    ReplyDelete
  83. i think this kind of tudung only suit the type of person like fatin liyana.other than that..naaah.LOL

    ReplyDelete
  84. saya bekas pekerja petrosains. haishh nape la akk tak datang time tu? :P

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...