Monday, June 20, 2011

Petrosains & Majalah Perempuan

Assalamualaikum

Adik aku yang last sekali umur dia 8 tahun. Kiranya jarak umur dia dengan Han ialah 11 tahun. Ada pros & cons bila jadi anak bongsu ni. Of course advantage dia, cakap je nak toys apa dia akan dapat. Tak macam kami 3 orang yang diatas ni. Mintak Ding Dang pon belum tentu dapat engkau tahu. But then, disadvantage dia yang paling obvious adalah, takde siapa nak bawak dia jalan-jalan. Sebab dia loner, manakala siblings yang lain sedang mengalami aging (ehem) maka kami seniors di atas ni memang dah tak pergi dah tempat-tempat ilmiah buat kanak-kanak. Contohnya adalah seperti Zoo, Taman Buaya/Butterfly/whatsoever, Petrosains, Aquaria & etc.

Itu hari aku bawak Asfiq ke Petrosains kerana Asfiq selalu mendapat A dalam subject Sains. Aku tak pernah tengok dia buat homework Sains tetapi bagaimanapula dia boleh mendapat A maka aku assume budak ni belajar Sains daripada pemantauan sekeliling. Jadi aku simpulkan yang dia boleh belajar alot of things from Petrosains. Aku harap dengan trip kali ni, Asfiq akan terus maju dan boleh mendapat markah yang diluar jangkauan seperti 101% dalam setiap ujian matapelajaran Sains. You can do it Asfiq!


Ini Asfiq. Kerana kakak dia noob dan salah setting camera maka gambar ini banyak noise.


Ini adalah kawan pelbagai fungsi. Hari ini Datin menjadi penolong babysitter =)


Excited sampai gegaran berskala Ritcher 8.7


Selepas berpoya-poya (rujuk gambar) dalam Petrosains, aku ada pula interview dengan Majalah Perempuan pada jam 4 di The Apartment.


Bersembang kencang.



Terima kasih kepada pihak Majalah Perempuan kerana sudi meng-interview saya! Special thanks to Aqilah & Diana for having me selected walaupun aku ni orang biasa je. Nak kata blogger otai, memang taklah kan.. update blog pon malas haha!


p/s: Siapa rasa nak baca cita poyo aku boleh la tunggu Majalah Perempuan bulan 7 ye hakhak. Edisi Ramadhan. Ha cakap pasal bulan Ramadhan, puasa dah ganti belom?

Thank you for reading this entry !

109 comments:

IEQAH said...

wahhh kakak yg baiklaaa FL niee

ok tak sabar tggu majalah perempuan..

For FL :Pinjam pic ye for
: ENTRI INI

wanhamiza said...

kiyuttt :)

Ecah Ecot said...

suke tgok datin senyum!

Deyana Lam said...

hahha,,,soalan last paling besh!!!! puasa dah ganti ker,,,ehem2,,,hahahah..

ARAYANA said...

akak fatin, keep comeling okay (:

Faiz Tapit said...

woi, majalah 2 alam takde ke?

Admiral Hafiz said...

wahhhh
dah lama x g petroasains
last skali pegi masa rombongan sekolah rendah kot...

Entry Terkini:
Wow! Adik LISA SURIHANI menyanyi koir???

Chempaka Sari said...

hhuhu...kelako...

Ayien Zulkifli said...

whoaaa akak bestnya! :) goodluck akak fatin :)

elle mokhtar said...

congrats kak fatin..da lame xpg petrosains..=))

LUNA LANUN said...

dah siap diganti semasa syawal lepas.. hik3!

Entri terbaru:

1. Menangi Percutian ke Hong Kong Disneyland Dengan Bermain Game Mudah Anjuran Castrol Malaysia
2. Rumah Api Kuala Selangor - Monumen Sejarah Lambang Kemegahan Kuala Selangor

cik waniey hazwaniey said...

1st time nmpk FL pkai mcm hana tajima :))

suriani sakura said...

tp best kan bwk adik jalan2.... rase puas.....fatin pakai pape pun cun huhuhu

shinobee46 said...

alahai. bestnya dapat kakak camnih. phewwww~

bukan otai tapi famous gituuuu

Apricot Pie said...

waahhhh..bestnya..siap ada interview bagai..comel la kak fatin..:)

dila bahar said...

memang kene reserve 1 majalah perempuan ni... ;p

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahhh majalah perempuan ke?nnt nakbeli gak la.

rajin fatin layan adik!baiknyer~~

Nadiey Nadine said...

i suka la cara u pkai shawl time pic last...

Kas Sha said...

mmg tbaek la fatin ni..huhu.. btw,puasa ganti tgh ndway nk ganti la ni...HAHA ;D

NURUL AINI NORAZMAN said...

wajib beli ni majalah tuh,.=)

Anonymous said...

shawl yg FL pakai tu sangatttt cantekkk.. berapa lapis tu FL?? hehe.. like3..

hasrul hassan said...

Salam.
Petrosains bukan sahaja ada di KL, tapi skang ni dah ada kat Penang dah .. baru je pergi baru2 ni kat AEON PERDA .. sempena cuti sekolah ..tengok pameran Dinosour .. uhh best ooo ... :) banyak dapat pengetahuan baru ...

http://www.hasrulhassan.com

Aida Azryn said...

Lama aida tak pi petrosains. last sekali aida pi masa tingkatan 4. ;p

::SimpleGirlOfMe:: said...

cant wait to see it..

EZAN IDMA said...

nak majalh itu!

sesegar said...

wahaa.baju tak ada pendek lagi ke kakak ku sayang? :)

Puteri Ketenangan^^ said...

wau, akak yg baik ni. untung asfiq dpt jln2 kt ptrosains! btl2, kesian adik2 kn klu beza umur dorg ngn yg lain ketara sgt. minat pn dh len~

syima harun said...

majalah perempuan? tak pernah dengar pon. oke tape nti sy try cari ye :)

cheqwa said...

kakak mithali rupanya kak FL ni.^_^.ok,nnti nak beli mjalah perempuan walopon xpenah dengar =.='

SofieyAzwa said...

Comelnya adik!! Sofiey bongsu manja nan ayah je.. Tapi kena buli laa nan abang2

LittleGurl said...

hehehehe... noti gila muke budak tu...grrr...geram tgop!

Fika Rozaidi said...

Cerita apelah tu ek dlm majalah perempuan tu? nak try usya ah nnt! btw, suka tgk FL gayakan shawl tu :)

Ayeem Jemain said...

aku dengan faiz bakal keluar kat majalah pondan edisi 15 july 2011

Aman Ibrahim said...

kakak yg baik~ pasnih adik dpt markah 101% haha..

Terbelog said...

x tinggi sgt fatin ni..ok la :)

The Petite Blogger said...

really cool blog!!!! nice pics!

xoxo jenna
http://thepetiteblog.blogspot.com

Plankton Seksii said...

mcm nak geget je adek u . . CHOMMELSS

emieysandra said...

rajinnyer bw adik pi petrosains^^

Syazwan said...

jngan lupa ganti pose tu ;)

HaFizaH aYu said...

bertuah asfiq ade kakak cam u,nnt ayu pi serbu kdai yg jual itu pnyer mjlah prempuan..

qeef... said...

noob nyer saya nih nk bnding FL..

FazzYnameD said...

hahahaa. mesti beli. dapatkan yang original.

Miss A said...

cantiklah gambar kak fatin snap lepas kne interview tu.adik kak fatin pun comel jugak.hihi

Gen2Merah said...

fewww.... hebat laa life Fatin ni

MiSz fiFiEyQa said...

Wpun da besar gedabak camni,sy still suka pegi tempat2 cmtu..lgpun sy x penah g petrosains la..huhu

-Faridz- said...

wahh. tnggi FL bape ek?

HiSaM ! ! ! said...

nasib tak masuk majalah pengantin...huhu

Khaireen Nurazikin said...

tiap2 bln beli intrend, tp bln ni nmpaknye kene la beli mjlh pompuan.. FL bile nk join intrend??? (ke dah join tp aku je yg xtau)

Khaireen Nurazikin said...

tiap2 bln beli intrend tp bln ni nk beli mjlh pompuan la.. hehehe... FL bile nk join intrend mag? (ke dah join tp aku xtau)

nurayunni said...

kompem beli mjlh perempun!

nurpiska said...

sonoknye ade adek kcik:)

C!k LaYLa PiPi GeBu said...

eh eh... FL... itu aqilah hairan n diana ibrahim..i know them... heeee.... patutttlaahhhh... heeee...
mereka ke yg interbiew anda..heeeee

Nur Misnan said...

sahabat adalah yang terbaik
sewaktu dalam keadaan gembira
sedih, berduka dan ketawa...

tetapi masih adakah sahabat
menangis bersama2...??

nota
rajin u ols bergambar... sweet

Melati said...

comelnyaa andaaaa!

hanani said...

Bestnya. Tak sabar nak baca cerita FL.. :)

Jom baca ni :M&Ms Vote & Win. Korang dah Vote?

Jom baca ni :Inspirasi : Amy Mastura dah jejak 40? Wow..

aisyah ahmad said...

macam kenal je aqilah dan diana tu??diana budak mascom kan? aqilah budak AD.

cik siti said...

laa.. ni kak dee.. kitorang sama2 uitm melaka dulu.. dah jadi penyunting majalah dah ke? hee.. good job!

Cik Nursya said...

woott2... pemes gitu..

azu said...

suke tgk style tudung ala hana tajima simpson!mmg sweet..n trendy!
recent post:http://azumie.blogspot.com/2011/06/video-bila-anak-mula-berjalan.html

ieqa said...

Ehh baju tuka? hehee

NisaAdnan said...

kak atin yg cummmmilllll skali ^^ kalah ASFIQ hehe

アヌム ちゃん said...

nanti dh keluar dlm majalah perempuan tu buat entri khas k.nak tgk gak..nak beli tak jual lak sini..tgk dekat blog jela.heee..btw congrates ye :)

*NuR* said...

Hek eleh..kecoh ar kau FL..hahaha.. Btw, aku mmg suka baca blog kau..mmg bnyk info yg aku dpt..tq :) rajin2kn la yer diri tu update blog..sbb klu ko xupdate aku jd loser..hahaha..jgn nk malas sgtlah kn..hee :D
p/s : asal asfiq tu tembam tp kau kurus??kikikiki<--jgn marah haa..

HNMZ said...

Tak sabar nak tunggu majalah perempuan keluaran Julai :)
Baru perasan Kak Fatin wear hijab mcm Hana Tajima. Nice!

http://hanysismyname.blogspot.com/2011/06/west-meet-east.html

tiqa ramlan said...

at least best ade adek kecik ade jugak buat kite rase nak melayan kannn~ :))

meaw said...

rajinnya dia bawak adik ke petrosains,hehehe.....tahniah FL :D


love you lah :D

CikHaniBhulat said...

syok ye bawa asfiq jejalan..tapi nak dpt markah 101% mcm mustahil je..100% tu harus la dicapai...caiyok2 asfiq...hehe..

wa, kna beli ni majalah perempuan..hehe..gudluck in ur future...cantik =]

fazilzura said...

sweet nye uols...

sure le glam tu psl ler ado wartawan ygnk interview awak

fiey said...

besembang kencang dah cm karamsing walia dah..hukhuk :)

Eva Sharmine said...

FL the superwowan .All in one =)

sakinah_tarmizi said...

ok..tggu mjalah prmpuan lepas ni..hihi

Nurul Amira said...

wahhh ! boleh la beli mjalah pompan . hiihih . cter poyo ke ? okayy what ! xD

masshie mastura said...

cantiknyee care u pki shawl. nt ajar ok ;)

Anonymous said...

fatin liyana..
lawa la tudg purple tu..
kat mane beli?
siyes nak taw..plizzz

AliaNajwa said...

haha comel la ur lil brother..tgok gmbr die je pon da bleh tergelak..rndu kt my lil brothers bile tgok die..huhu

iKhRam said...

sebenarnya bukan kanak-kanak saja yg boleh ke petrosains.. kita sebagai dewasa pun boleh balajr sama..

pengalaman anda ini pernah saya rasa..

Dosh Saleem said...

apsal raff ngan ain ada??wah!! :D

nur_music said...

so sweet!!!

Rahmad said...

wah baiknya kak FL bawa adik gi petrosains untuk tmbah pengetahun..hee

Sir Nash said...

tahniah2, dpt interview tu.. de rase cam artis x? hehe..

Click2: Cooler laptop boleh merosakkan laptop anda? Click sebelum terlambat!
http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/06/cooler-pad-do-we-really-need-it.html

selendang merah said...

kakak yang baik hati...^_^
nice gamabr tu cute..:)

cikinnaberry said...

FL & adik sgt cute...

Ahmad hazwan said...

Salam kak FL...ni first tyme kommen...love reading ur blog..very fluent akk nyer ayat mngayat...haha..salam perkenalan

wlaupun laki,best gak skali skala tgk blog ppuan(semua blog ppuan jambu2..enjoyy

BLADE EDGE said...

salam fatin.. saya lama dah xturun KL, so xde peluang nk ke petrosains.

anyway ada terjumpa something kat FB, ingatkan akaun Fatin la. ulasannya ADA KAT SINI.

happy blogging :-)

KhaiZa said...

so cute ^-^

winkytwilight said...

salam adik fatin.jeans fatin tu cantik n superb giler..mane fatin beli ye..sy da lame cr jeans mcm tu..awesome giler..sudila kongsi ye..tenkiuu dik!!kip it up ur gojes ok..salamm

salwaismail said...

dah habis baca entry FL dari first sampai entry yang ini.
:D

Mak Wardah said...

Auntie never miss reading your blog dr cunnest. Tq

Miqa said...

Ouch! Awak shangat kiyut... =3

Farahiyah Khadijah Ambri said...

comel! :)

Zabedah Wahab said...

memang power la kalau asfiq boleh dapat 101 markah science. haha

YOUsoF said...

Rinduuu lak nak pergi sana.. pernah sekali je jejak kaki kat san.. tu pun rombongan sekolah..

Asfiq comel! pipi yang tembem.. ;D

Nak try beli lah majalah tu nanti.. hehhe

Fasya said...

kak FL cute! :D

♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

sangat cantik & stylo la kamu ;)

Nabila Farahin Osman said...

fatin, ajar cam ne nak wat style tdung yg mcm u pki kat dlm petrosains

Ash Burn said...

follow aku di www.kekbatikcoklat.blogspot.com :)

mjaybugs said...

love ur writing yaww..u're rocks!=)

CikKaikazie said...

bila nk buat tutorial shawl lagik??

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

cayalah! go-go fatin =)

shah said...

patot la tengok macam kenal tuari....segan nak tegor.....

korang jom check blog aq...
http://89shah.blogspot.com
follow la skali ye...
^_^

Anonymous said...

muka adik FL si asfiQ persis penyanyi aizat amdan.. :)

Paradise Gal said...

blogwalking here..;)

awinfaizny91 said...

poyo tp style kot...hehehe.
xotai tp kiut kot....enough lor~~
kehkehkeh.:)

awinfaizny91 said...

poyo tp style kot...hehehe.
xotai tp kiut kot....enough lor~~
kehkehkeh.:)

Luna Chempaka said...

itu Dee dgn Aqi!

Fuza Beyonce said...

datin ni baiknya.
rajin teman you (:

sor-fiena said...

comelnya korang <3 ^_^ v

insyaAllah Ash beli ;)

Anonymous said...

i think this kind of tudung only suit the type of person like fatin liyana.other than that..naaah.LOL

Lilynn Sazlin said...

saya bekas pekerja petrosains. haishh nape la akk tak datang time tu? :P