Saturday, April 20, 2013

Abang kita dah kahwin - Part III

Assalamualaikum

Ok ini adalah part terakhir hehe. Majlis belah perempuan telah diakan di Sime Darby Convention Centre. Memang cantik hall ni. Spacious, cozy & exclusive. Paling suka lighting nya! Untuk majlis  belah perempuan ini, kami sekeluarga telah mengenakan warna 'Nude'. Belah perempuan pula warna brown. FYI, nude is my favourite color. Akulah yang paksa side kitorang pakai theme warna ini hehe. Beriya-iya tau aku berdrama nasib baik tak putus hubungan kekeluargaan.

Sime Darby Convention Centre, the bride's reception. Cantik zangat!!

I met some beautiful ladies, Nurul cakap-cakap, Shea Rasol & Lyna Kamal. Miss them!

My cousins on maternal side. Since my mom is the eldest, hence my abang is the first grandchild =) Sebab tu the cousins semua kecik-kecik. Takpe nanti kenduri semua aku kerah jadi flower girls 

Muka aku iras muka ayah, abang pulak iras muka ibu hee.


With the pengantin =) Pengantin ibarat bunga yang mekar disamping dedaun kering 


Gambar freestyle macam ni dah biasa kitorang snap. Tapi yang tak biasanya adalah mimik muka Asfiq. OMG kakena what have you done to my lil innocent brother ?!

Sumpah comel dua orang ni ! Sorang muka K-pop sorang lagi muka Arab. Errr... K-porab ? 

I'm a big fan of lace, beads & chiffon =) Jadi aku sangat suka dengan dress yang aku pakai ketika reception ni. Tak tau macam mana nak kata.. but the dress is stunning! That night, ramai yang puji kata cantiknya baju ni, mana tempah semua hehe. Sampai ada yang tanya, boleh tak nak sewa baju ni untuk buat baju bertunang. Amboi tak dapek do. But I can't deny that either, pujian tahap melambung harus diberikan kepada designer baju ni !

Have you heard of Aqar Couture? Aqar Couture ni juga merupakan salah seorang amateur designer di Malaysia. Aku suka bekerjasama dengan amateur designer sebab diorang sangat attentive dan akan buat sehabis baik untuk puaskan hati customer. Sama macam Aqar Couture. Aku just describe nak flowy dress, with beads & lace.. in nude chiffon fabric. Tup tup kak Syiqin, the designer came out dengan design yang sangat sangat exclusive. Siap dengan tudung yang penuh beadings tau :)

Apa yang aku paling suka kat dress ni selain beading yang sangat sangat particular adalah dress ni dia jenis draping yang ada lebihan di tepi. So kita boleh pegang kain tu on one side. Ala tak tau la macam mana nak kata, tapi macam dress Bella Swan of Twilight masa dia kahwin tu =)

Ha macam ni! Sesuai pegang macam ni kalau aku ni pengantin yang tengah berjalan di red carpet. Sebab aku ni adik pengantin je so takyah mengada ok.

Untuk menunjukkan betapa aku suka dengan dress ni, sampai dinner kolej pon aku pakai jugak hehe.. But this time, aku pakai shawl yang lebih casual =)

Inilah designer yang sangat sangat talented itu =) Syiqin namanya, tapi aku panggil Kak Syiqin. Orangnya humble je, tapi kak Syiqin memang power bab bab design fashion dress ni. Tapi dia paling power design wedding dress & evening dress. Masa aku datang tengok collectionnya tu, hampir pitam ok. Lawa gilerrrrr!! Bakal pengantin yang masih belum buat baju lagi, cepat-cepat tempah kat Aqar Couture. Konfim tak menyesal :)


AQAR COUTURE
Email : zsyiqin@yahoo.com & aqarcouture963@gmail.com


Thank you for reading this entry !

90 comments:

  1. cantik bju kak Fatin mcm orgnyer comel gitu..~ :D

    ReplyDelete
  2. memang tak dapat nafikan yg baju kak Fatin lawa gilaa. suka sangat hokay :)

    ReplyDelete
  3. cantek sangat baju tu.. ingatkan beli kat Indonesia, rupanya buat sendiri kat Malaysia..
    btw, good job utk syiken =))

    ReplyDelete
  4. congrats utk syiken.. cantek baju tu...
    ingatkan beli di indonesia...

    ReplyDelete
  5. kirim salam kat asfiq yer ? muehehe .. cntik baju kak fatin :)

    ReplyDelete
  6. yeay...nnti jumpe ye kak fatin di hukm...

    junior twp10 ukm unpad..

    ReplyDelete
  7. cantik gbr dan orgnya.. bila lg turn awk ni..nti jemput ehh

    ReplyDelete
  8. cantik baju yang sis Fatin pakaikan.. nude is my fav color too.. :D

    ReplyDelete
  9. love ur dress!
    sangat comel sis! :D

    ReplyDelete
  10. comel kak Fatin.. u look gorgeous hihi~ =)

    ReplyDelete
  11. pewiiittt... banyak2 gambar, aku suka gambar lampu2 tu.. haha

    ReplyDelete
  12. cantiknye baju kak FL nie..

    ReplyDelete
  13. hehehe...comey!!atin comey giler. same macam baju yg kite beli utk wedding kazen nanti..just kt punyer peplum! wane pastel memang cun!!

    ReplyDelete
  14. lawa baju FL....tetibe ase nak kawin jugak

    ReplyDelete
  15. suke sgt tgk dress yg kak paten pakai. dah mcm pengantin. haha !!

    ReplyDelete
  16. kak Fatin dan Kak Maria sama-sama cantik ^_^

    ReplyDelete
  17. cntiknyeeee kak fatin! hehe mcm akak pulak si pengantinnyeeee kehkeh

    ReplyDelete
  18. hakak cerita pasal wedding ke pasal dress akak yang lawoo tu . ? hehe *tapi memang cun melecunn pun

    ReplyDelete
  19. Beautiful wedding! N ur dress is really beautiful! Sukanya! ;)

    ReplyDelete
  20. MMG LAWA BAJU TU..HEBAT DESIGNER DIA..P,MESTI MAHAL KAN..:p

    ReplyDelete
  21. cntik gila baju kak fatin! cntik sgt! oh my...sy hampir pengsan. :D then, sy suka deco dewan tu. yg mcm payung2 dekat atas tu. hehe.. baju kak ena pon cntik! warna yg attraction. love it! yupp..betoi2. muka abg asfirdaus byk ikut muka mama kak fatin n kak fatin plak byk ikut muka ayah :D

    ReplyDelete
  22. I must say...you look fabulous!!!

    ReplyDelete
  23. pehhhhhhhhh,design baju yg lawa :D

    ReplyDelete
  24. abg dahh...adik bilee llggg....:)

    ReplyDelete
  25. abg dahh...adik bile laggg....:)

    ReplyDelete
  26. Kak, shawl yg casual akak pakai tu lawaaaa. Akak beli kt mana? Hehehh

    ReplyDelete
  27. sumpah cantik baju kak FL ni. maigadd XD

    ReplyDelete
  28. Wah cantiknya :D Loike that baju.

    ReplyDelete
  29. like kak maria's green dress!!! muahhh!!! kak fl's pun lawa gak :D dua dua lawa!!! :D

    ReplyDelete
  30. muke mcm bdk without make up..hoho

    ReplyDelete
  31. Very Amazing Event :)
    Wish and pray the best for the those Newlywed ( your brother & kak maria elena ) . Waiting for you event soon ;)

    ReplyDelete
  32. btw if u meet kak arxar nadhirah :) send my regards to her ( Faiz Marjan ) okay , TQ kak fatin ~

    ReplyDelete
  33. cantiknyer baju...:)
    wah..lama gk kte tggu smbungan part III ni..;)
    btw, kte baru beli majalah dara edisi bumper n kak fatin ada kat dalam tu..
    xnk wt entry ke?? plez3...:)

    ReplyDelete
  34. yo yo..:) loving couplesweet sgt abg FL n kak ena..:)FL bila lagi? heheh

    ReplyDelete
  35. im also a bead lace lover sampai I memang nak belajar bead art.lagi puas kalau kita buat sendiri.
    pasang lace n tambah pearl bead.
    memang cantik..

    malangnya I pon student jugak macam fatin.huuuu
    so masa kurang and focus study..

    anyway cube tengok hasil bead art kak anise saffin yang pon cantik sangat!sebab dia ada tambah 3d roses..

    http://cikbuddy.blogspot.com/

    but she more update in instagram..

    salam.
    lia.zf

    ReplyDelete
  36. cantiknya decoration dewan..and maria look so beautiful...u also fatin!!!

    ReplyDelete
  37. wow! mmg cantik baju Fatin. tergamam akak tengok. K-porab? ketawa akak bacanya :)

    ReplyDelete
  38. suka post ni banyak gambar. Dari lampu ke baju samapai org dia semuanya santik2. sdap mata memandang ;0

    ReplyDelete
  39. Thank You Fatin Liyana for this post.. Thak You sooOO Much <3
    btw.. akak nyer email typo lah yang.. zsyiqin@yahoo.com bukan zsyikin... hehehehe..

    ReplyDelete
  40. Cantik baju fatin... sekarang ni meksi dah jadi trend kan

    Pengalaman Beli Perabot Di IKEA

    ReplyDelete
  41. mana asfarhan dlm gambar ni ??

    ReplyDelete
  42. Cantiknya deco pelamin... mmg meriah...

    ReplyDelete
  43. Cantiknya si fatin ni..baju pun cantik..heee

    ReplyDelete
  44. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  45. akak FL ! always comell. akak ! i'm looking forward akak buat vid gwiyomi. <3 mesti comel habis. please please <3

    ReplyDelete
  46. Assalam, memang comel semuanya... thumbs up t0 Aqar Couture... :)

    ReplyDelete
  47. Ok.. sy kawen nnti. Sy bkk blog k.fatin. kbai

    ReplyDelete
  48. I'm a big fan of lace, beads & chiffon =) saya pon!! :) anyway fatin pakai apapon cantik.. huhuhu

    ReplyDelete
  49. sangat cantik la baju fatin.. family very sporting

    ReplyDelete
  50. wow bju Fatin cantik sgt2, plus yg kat kepala tu..dh mcm pkai crown !! love it :)

    ReplyDelete
  51. Cantik baju fatin nie...suka tengok....

    ReplyDelete
  52. Cantik baju fatin nie...suka tengok....

    ReplyDelete
  53. nice kak fatin. i thought it would be nice for baju nikah too..haha :)
    yang penting,menutup aurat.

    ReplyDelete
  54. dek fatin.. salam kenal dari linda ;)...i'm new in blogging, so pls feel free to visit mine ya! as a sign of ur support..ngeee ;p

    ReplyDelete
  55. suma orang dah cakap ko lawa..tapi aku tetap nak cakap jugak ko lawa...hahaha...makin gila2 family ngan ada maria elena tu...heheh...congrats again

    ReplyDelete
  56. wah fatin.. lawanya baju.. serius you look gorgeous like maria jugak.. ;)

    ReplyDelete
  57. cantik nye kak fatin! *fangirling bagai*..wah nape gambar sheqa nampak girlish gitu..mcm pelik selalunye pose tunjuk mandibular dia x simetri tu je hehe

    ReplyDelete
  58. tadi mcm ada post baru psl hong kong, tetibe da takde pulok --'

    ReplyDelete
  59. btw this weeding is so sweet n nice! kak atin sye g hukm or jj xpenah tersempak ngan akak pon.. sye dkat je kat IPG ILMU KHAS dpan downtown tu.. leh la g minum2 kat rojak + cendol sbelah stadium ke..aha *mcm member kenal lame..

    ReplyDelete
  60. yup, honestly dress fatin mmg cantik..sejuk je mata memandang..hehe

    ReplyDelete
  61. Memang cantik sesangat tu. I like.

    ReplyDelete
  62. assalamualaikum,

    kat mana would you suggest beli tudung2 yang cantek2 at kl? ofcoz lah i tanye sebab you nampak cantek wearing them. answer please~

    ReplyDelete
  63. cantiknya baju fatin nie...i like it....

    ReplyDelete
  64. suke tgk korunk....bahagia sgt.....

    ReplyDelete
  65. seyes lawa gilaaa bju tuuu! <3

    ReplyDelete
  66. Baju tu memang sangat gorgeous !! Lawa sangat

    ReplyDelete
  67. muka ipar fatin ada iras maria elina la..

    ReplyDelete
  68. lawa baju fatin...tahniah jugak sebab dapat kakak ipar yang sekepala

    ReplyDelete
  69. Cantik baju dan tuannya..hehe :)

    ReplyDelete
  70. As-Salam. Wahh cantik Fatin Liyana di majlis perkahwinan abang ... :) Tahniah pada abangnya ya.

    ReplyDelete
  71. Fatin, may I know how much is the dress? Thanks.

    ReplyDelete
  72. Cantek dan manis je adik fatin liyana nie..
    Mengalah pengantin lak..
    Hehehe..

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...