Saturday, April 20, 2013

Abang kita dah kahwin - Part III

Assalamualaikum

Ok ini adalah part terakhir hehe. Majlis belah perempuan telah diakan di Sime Darby Convention Centre. Memang cantik hall ni. Spacious, cozy & exclusive. Paling suka lighting nya! Untuk majlis  belah perempuan ini, kami sekeluarga telah mengenakan warna 'Nude'. Belah perempuan pula warna brown. FYI, nude is my favourite color. Akulah yang paksa side kitorang pakai theme warna ini hehe. Beriya-iya tau aku berdrama nasib baik tak putus hubungan kekeluargaan.

Sime Darby Convention Centre, the bride's reception. Cantik zangat!!

I met some beautiful ladies, Nurul cakap-cakap, Shea Rasol & Lyna Kamal. Miss them!

My cousins on maternal side. Since my mom is the eldest, hence my abang is the first grandchild =) Sebab tu the cousins semua kecik-kecik. Takpe nanti kenduri semua aku kerah jadi flower girls 

Muka aku iras muka ayah, abang pulak iras muka ibu hee.


With the pengantin =) Pengantin ibarat bunga yang mekar disamping dedaun kering 


Gambar freestyle macam ni dah biasa kitorang snap. Tapi yang tak biasanya adalah mimik muka Asfiq. OMG kakena what have you done to my lil innocent brother ?!

Sumpah comel dua orang ni ! Sorang muka K-pop sorang lagi muka Arab. Errr... K-porab ? 

I'm a big fan of lace, beads & chiffon =) Jadi aku sangat suka dengan dress yang aku pakai ketika reception ni. Tak tau macam mana nak kata.. but the dress is stunning! That night, ramai yang puji kata cantiknya baju ni, mana tempah semua hehe. Sampai ada yang tanya, boleh tak nak sewa baju ni untuk buat baju bertunang. Amboi tak dapek do. But I can't deny that either, pujian tahap melambung harus diberikan kepada designer baju ni !

Have you heard of Aqar Couture? Aqar Couture ni juga merupakan salah seorang amateur designer di Malaysia. Aku suka bekerjasama dengan amateur designer sebab diorang sangat attentive dan akan buat sehabis baik untuk puaskan hati customer. Sama macam Aqar Couture. Aku just describe nak flowy dress, with beads & lace.. in nude chiffon fabric. Tup tup kak Syiqin, the designer came out dengan design yang sangat sangat exclusive. Siap dengan tudung yang penuh beadings tau :)

Apa yang aku paling suka kat dress ni selain beading yang sangat sangat particular adalah dress ni dia jenis draping yang ada lebihan di tepi. So kita boleh pegang kain tu on one side. Ala tak tau la macam mana nak kata, tapi macam dress Bella Swan of Twilight masa dia kahwin tu =)

Ha macam ni! Sesuai pegang macam ni kalau aku ni pengantin yang tengah berjalan di red carpet. Sebab aku ni adik pengantin je so takyah mengada ok.

Untuk menunjukkan betapa aku suka dengan dress ni, sampai dinner kolej pon aku pakai jugak hehe.. But this time, aku pakai shawl yang lebih casual =)

Inilah designer yang sangat sangat talented itu =) Syiqin namanya, tapi aku panggil Kak Syiqin. Orangnya humble je, tapi kak Syiqin memang power bab bab design fashion dress ni. Tapi dia paling power design wedding dress & evening dress. Masa aku datang tengok collectionnya tu, hampir pitam ok. Lawa gilerrrrr!! Bakal pengantin yang masih belum buat baju lagi, cepat-cepat tempah kat Aqar Couture. Konfim tak menyesal :)


AQAR COUTURE
Email : zsyiqin@yahoo.com & aqarcouture963@gmail.com


Thank you for reading this entry !

90 comments:

annur said...

cantik bju kak Fatin mcm orgnyer comel gitu..~ :D

Anis Athia said...

serious cantik baju akak :)

Shazwani Ramly said...

memang tak dapat nafikan yg baju kak Fatin lawa gilaa. suka sangat hokay :)

Lavender said...

cantek sangat baju tu.. ingatkan beli kat Indonesia, rupanya buat sendiri kat Malaysia..
btw, good job utk syiken =))

nabila biela said...

cumeyy sgt akak..hee

Lavender said...

congrats utk syiken.. cantek baju tu...
ingatkan beli di indonesia...

Princess Syazliyana said...

wahhh mmg cantik baju tu :D

IBTISAM HASHIM said...

kirim salam kat asfiq yer ? muehehe .. cntik baju kak fatin :)

Anonymous said...

yeay...nnti jumpe ye kak fatin di hukm...

junior twp10 ukm unpad..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

i love nude color too..:)

Syafiq Nor said...

cantik gbr dan orgnya.. bila lg turn awk ni..nti jemput ehh

IEQAH said...

superbly ohsem FL :)

♥WanieyZuki♥ said...

cantik baju yang sis Fatin pakaikan.. nude is my fav color too.. :D

cikfifa said...

love ur dress!
sangat comel sis! :D

Salma Fikri said...

comel kak Fatin.. u look gorgeous hihi~ =)

Salma Fikri said...

Comel sangat-sangat!

SHAZWAN AZIAN said...

pewiiittt... banyak2 gambar, aku suka gambar lampu2 tu.. haha

hafizah said...

cantiknye baju kak FL nie..

Mieya Atiera said...

memang cantik sangat dress tu.

Vicke Syarifah said...

hehehe...comey!!atin comey giler. same macam baju yg kite beli utk wedding kazen nanti..just kt punyer peplum! wane pastel memang cun!!

Jannah Jane said...

lawa baju FL....tetibe ase nak kawin jugak

Shazrizal Shahmy said...

cantik...

Nur Syahirah said...

suke sgt tgk dress yg kak paten pakai. dah mcm pengantin. haha !!

Fitria said...

kak Fatin dan Kak Maria sama-sama cantik ^_^

RadhiahIlyas ッ said...

cntiknyeeee kak fatin! hehe mcm akak pulak si pengantinnyeeee kehkeh

thisisaina said...

hakak cerita pasal wedding ke pasal dress akak yang lawoo tu . ? hehe *tapi memang cun melecunn pun

Aliff Haikal said...

Cantik :)

A Girl Like You said...

Beautiful wedding! N ur dress is really beautiful! Sukanya! ;)

BUI JUNAIDI said...

MMG LAWA BAJU TU..HEBAT DESIGNER DIA..P,MESTI MAHAL KAN..:p

Zharif Azis said...

serious cantik baju tu FL =)

TeTerBanG said...

cntik gila baju kak fatin! cntik sgt! oh my...sy hampir pengsan. :D then, sy suka deco dewan tu. yg mcm payung2 dekat atas tu. hehe.. baju kak ena pon cntik! warna yg attraction. love it! yupp..betoi2. muka abg asfirdaus byk ikut muka mama kak fatin n kak fatin plak byk ikut muka ayah :D

eydafieyra said...

I must say...you look fabulous!!!

onie said...

pehhhhhhhhh,design baju yg lawa :D

ejaiphoto said...

abg dahh...adik bilee llggg....:)

ejaiphoto said...

abg dahh...adik bile laggg....:)

Anonymous said...

Kak, shawl yg casual akak pakai tu lawaaaa. Akak beli kt mana? Hehehh

AinNawwar said...

sumpah cantik baju kak FL ni. maigadd XD

Hanim said...

Wah cantiknya :D Loike that baju.

muja said...

like kak maria's green dress!!! muahhh!!! kak fl's pun lawa gak :D dua dua lawa!!! :D

Anonymous said...

muke mcm bdk without make up..hoho

faiz hazard said...

Very Amazing Event :)
Wish and pray the best for the those Newlywed ( your brother & kak maria elena ) . Waiting for you event soon ;)

faiz hazard said...

btw if u meet kak arxar nadhirah :) send my regards to her ( Faiz Marjan ) okay , TQ kak fatin ~

Mysara Ab Rahman said...

cantiknyer baju...:)
wah..lama gk kte tggu smbungan part III ni..;)
btw, kte baru beli majalah dara edisi bumper n kak fatin ada kat dalam tu..
xnk wt entry ke?? plez3...:)

zaxx said...

yo yo..:) loving couplesweet sgt abg FL n kak ena..:)FL bila lagi? heheh

lia zakiah ZULKAPLY said...

im also a bead lace lover sampai I memang nak belajar bead art.lagi puas kalau kita buat sendiri.
pasang lace n tambah pearl bead.
memang cantik..

malangnya I pon student jugak macam fatin.huuuu
so masa kurang and focus study..

anyway cube tengok hasil bead art kak anise saffin yang pon cantik sangat!sebab dia ada tambah 3d roses..

http://cikbuddy.blogspot.com/

but she more update in instagram..

salam.
lia.zf

BUTIK SAYANGKU said...

cantiknya decoration dewan..and maria look so beautiful...u also fatin!!!

Ieta Mat Saad said...

wow! mmg cantik baju Fatin. tergamam akak tengok. K-porab? ketawa akak bacanya :)

JarN Eha said...

bju fatin cantik sangat..^_^

Perttzyana Alpah said...

suka post ni banyak gambar. Dari lampu ke baju samapai org dia semuanya santik2. sdap mata memandang ;0

AQAR Couture said...

Thank You Fatin Liyana for this post.. Thak You sooOO Much <3
btw.. akak nyer email typo lah yang.. zsyiqin@yahoo.com bukan zsyikin... hehehehe..

MasReena said...

Cantik baju fatin... sekarang ni meksi dah jadi trend kan

Pengalaman Beli Perabot Di IKEA

Anonymous said...

mana asfarhan dlm gambar ni ??

Mahirah Ridzuan said...

Cantiknya deco pelamin... mmg meriah...

Lyda Mohd said...

Cantiknya si fatin ni..baju pun cantik..heee

Lyda Mohd said...
This comment has been removed by the author.
Miss L.O.L said...

akak FL ! always comell. akak ! i'm looking forward akak buat vid gwiyomi. <3 mesti comel habis. please please <3

Noor Ikmal said...

Assalam, memang comel semuanya... thumbs up t0 Aqar Couture... :)

LaLa mhdnor said...

fatin pakai apa pun lawa oke =D

hazie said...

Ok.. sy kawen nnti. Sy bkk blog k.fatin. kbai

zarin alias said...

Fatin liyana..

purpleryna said...

I'm a big fan of lace, beads & chiffon =) saya pon!! :) anyway fatin pakai apapon cantik.. huhuhu

~♥dieyba_baby♥~ said...

sangat cantik la baju fatin.. family very sporting

Red_RosSeLLaa said...

wow bju Fatin cantik sgt2, plus yg kat kepala tu..dh mcm pkai crown !! love it :)

Sukma Haron said...

so gorgeous....

Weena said...

Cantik baju fatin nie...suka tengok....

Weena said...

Cantik baju fatin nie...suka tengok....

dayang hidayah said...

nice kak fatin. i thought it would be nice for baju nikah too..haha :)
yang penting,menutup aurat.

Amirul Aslam said...

Pergh! Meriah!

Linda said...

dek fatin.. salam kenal dari linda ;)...i'm new in blogging, so pls feel free to visit mine ya! as a sign of ur support..ngeee ;p

ahmad endo said...

suma orang dah cakap ko lawa..tapi aku tetap nak cakap jugak ko lawa...hahaha...makin gila2 family ngan ada maria elena tu...heheh...congrats again

Cik Bluewendy Wendy said...

wah fatin.. lawanya baju.. serius you look gorgeous like maria jugak.. ;)

farah liana said...

cantik nye kak fatin! *fangirling bagai*..wah nape gambar sheqa nampak girlish gitu..mcm pelik selalunye pose tunjuk mandibular dia x simetri tu je hehe

Anonymous said...

tadi mcm ada post baru psl hong kong, tetibe da takde pulok --'

Anonymous said...

btw this weeding is so sweet n nice! kak atin sye g hukm or jj xpenah tersempak ngan akak pon.. sye dkat je kat IPG ILMU KHAS dpan downtown tu.. leh la g minum2 kat rojak + cendol sbelah stadium ke..aha *mcm member kenal lame..

Mizz ErMa said...

yup, honestly dress fatin mmg cantik..sejuk je mata memandang..hehe

Lynn Munir said...

Memang cantik sesangat tu. I like.

Anonymous said...

assalamualaikum,

kat mana would you suggest beli tudung2 yang cantek2 at kl? ofcoz lah i tanye sebab you nampak cantek wearing them. answer please~

Weena said...

cantiknya baju fatin nie...i like it....

rose wan said...

suke tgk korunk....bahagia sgt.....

haz said...

seyes lawa gilaaa bju tuuu! <3

Mr & Mrs Sallehudin said...

Cantinya baju U... :)

Ohh Gadis... said...

Baju tu memang sangat gorgeous !! Lawa sangat

Fizi Zaidi said...

muka ipar fatin ada iras maria elina la..

anip said...

lawa baju fatin...tahniah jugak sebab dapat kakak ipar yang sekepala

Anonymous said...

sangat cantek!

Ckin azizan said...

Cantik baju dan tuannya..hehe :)

HASRUL HASSAN said...

As-Salam. Wahh cantik Fatin Liyana di majlis perkahwinan abang ... :) Tahniah pada abangnya ya.

Syamimie Amni said...

Cntiknye dress tu ^ ^

Anonymous said...

Fatin, may I know how much is the dress? Thanks.

AZENI AHMAD said...

Cantek dan manis je adik fatin liyana nie..
Mengalah pengantin lak..
Hehehe..