Friday, December 28, 2012

Kenapa kita harus bagi K-pop peluang?

Assalamualaikum

Dulu aku pernah berjanji kepada diri sendiri yang aku takkan meminati K-POP. Aku bukan setakat benci malah mengkeji dan mencela K-POP bagaikan mak tiri berhati busuk dalam sinetron Indon. Sakit betol hati aku bila tengok si lelaki korea ni berjoget-joget pakai baju warna warni. Ahli kumpulan nak ramai je. Lepas tu nama group dorang buat darah aku menyirap. Merepek betul. Yang tak tahan tu, lelaki pakai pinkish lipbalm pastu buat muka comel. Eeiiii nak je aku tendangkan belakang dorang..

Rilek dulu peminat K-POP! Jangan cepat sangat melatah ye hihi. Akak paten kau dah termakan kata. Dulu kemahen lagi menyumpah seranah. Sekarang ni lagu Big Bang dok meniti di bibirku saban hari..malu iolls...ishh mana nak letak muka ni..


Aku ingat lagi..masa tu aku dekat Seoul, dalam subway dan aku ternampak gambar ni. Memang inilah gambarnya. Sebijik. Gambar ini betul-betul ditampal dihadapan tempat aku berdiri. Aku terus tanya Mar, travel partner aku.

" Mar siapa si mata sepet berkumpulan ni? "
" Oh, itu Big Bang. Dorang ni femes sangat tau. Yang hujung tu TaeYang, yang itu Seungri blablabla Daesung ni pulak GD dan Top "
" Oh yeah? Lagu Kpop semua bukan sama je ke? "
" Big Bang lain sikit, lagu dia banyak rap. Tak macam Kpop lain. Cubalah ko dengar, best weyh "

Jawab Mar dengan nada penuh semangat.

Ahhhhh memang aku tak layan. Sekali aku dah tak suka, dengan keturunan kau aku tak suka. Amboiiii macamlah Kpop ni bermusuh dengan keluarga aku sampai nak benci berketurunan bagai hahahah. Anyway I cannot brain yang muka dorang sama, nama pelik susah nak ingat, tangkap gambar mulut ternganga (eceh aku buat takpe). Padahal pada masa tu aku tak pernah dengar lagi lagu Big Bang ni. Tapi aku nak jugak benci diorang, berdegil nak judge diorang by their cover. Tak kira tak kira.

Walaupun aku dok benci-membenci, tapi aku spare jugaklah some room for them. Masa aku dekat Seoul, Big Bang ni macam a big thinglah. Lagu diorang ada kat memana je, merchandise dorang bersepah. Memang betul-betul hebak daebak lah kan. So aku macam TERPENGARUH sikitlah. Sikitlah. Sikit je.


Dekat Myeongdong ada satu kedai FUBU. I dont know maybe dorang buat collaboration dengan TOP kot. Mar cakap TOP ni banyak gila peminat, tinggi hensem dan kacak. Hahh aku bukan boleh, dalam dok membenci pon, sempat lagi berposing manja tau. Yelah aku fikir jugak, maybe this is the first and the last time i'm visiting Korea, so why not kan =)


Ha why not sangat sampai jadi gedik lah pulok. Hoi melampauuuu


Tau tak cerita IRIS? Aku pon tak tau sebenarnya. Mar kata, TOP berlakon jadi orang jahat dalam cerita ni.

" Mesti TOP ni femes sangat sampai orang boleh ambik dia berlakon " hatiku meronta-ronta seakan meragui kefemesan beliau


Walaupun dok meragui bagai, rajin pulak tu naik subway jejauh, jalan kaki beribu batu untuk ke lokasi penggambaran cerita IRIS ini. Lokasinya adalah di Gwanghwamun Square.


Inilah Gwanghwamun Square! Kononnya dah menghirup udara yang sama dan berdiri dibawah langit yang sama dengan TOP lettew. Tahap kegedikan berada diparas bahaya ketika ini. OMG Mar ko rasa TOP jalan atas jalan yang aku jalan ni tak?? 



Ini adalah YG Building (Gambar ihsan google). YG merupakan pihak management untuk Big Bang. Menurut Mar, Big Bang melakukan aktiviti menari dan menyanyi di sini. Kalau bernasib baik, bolehlah terjumpa mereka. Tetapi kebarangkalian untuk terjumpa adalah 1 per 162561827988786767356


Hahahahahaha bagaimana pula aku boleh sampai ke sini? Dah macam die hard fan sangat ni !


Siap berpura-pura lalu lalang di hadapan entrance kot kot terserempak dengan TOP ke. Ada 5-6 kali jugak aku lalu lalang. Aku ni dah macam psycho je aku rasa.... =') huwaaa kenapalah aku dilahirkan begini kenapa kenapa


Kesalahan yang paling bengap yang aku buat dekat Korea dulu adalah menaiki basikal ketika musim sejuk. Angin adalah sangat sejuk, bila kau naik basikal, berhalilintarlah angin-angin tersebut. Ianya bagaikan penyiksaaan yang tiada ending. Semangat tau tak kami pinjam basikal kawan kami yang duduk Korea tu, semata-mata untuk mendapatkan ini :


Air tin Big Bang !!!!!!!! Itu adalah edisi GD. Aku beli dua tin, lagi satu adalah edisi Tae Yang. Bahahaha panggillah aku psycho. Memang pon. Mana ada pompuan berumur 23 tahun naik basikal ketika angin halilintar semata-mata nak beli air tin gambar Big Bang??? (Kecuali Mar dan aku)


Tetapi aku ada satu penyesalan. Ketika Mar memborong DVD/CD Big Bang, aku tidak mengendahkan beliau. Malah aku bersikap sombong dan memilih untuk membeli cosmetic. Pasti aku terpengaruh dengan kumpulan SNSD ketika itu.. Ahhhh aku menyesal..

Aha tadi aku kata, kefemesan Big Bang menyebabkan aku terpengaruh sikit kan...sikit tak? Kikikiki, now that you now, lepas aku balik mesia, aku terus jadi fan Big Bang. Well bukanlah fan sangat, aku setakat dengar lagu diorang, takde pon minat lelebih. Sekadar mengisi masa lapang hehe. I know lots of Big Bang VIPs out there, you guys are cool! Im just an ant next to you guys!

But its fun tau bila fikir balik, banyak kenangan bodo-bodo yang terpahat dalam kepala aku ni. You have to admit yang kenangan bodo tu la yang seronok kan! Tapi aku gembiralah, nasib baik masa kat Korea dulu, aku layankan Big Bang ni, eventhough masa tu aku dok benci gila-gila. Never knew yang akhirnya aku TUMPAS JUA DI TANGAN K-POP.

Before I end, terimalah cenderamata dari kami berdua =)

" Abang nak minum?  Janganlah asik isap rokok je, tak elok tau "

Lempang diri sendiri sampai cervical fracture.


p/s : Ini adalah 1st Big Bang's song yang aku dengar ketika aku jejakkan kaki di bumi Korea dulu. Full of great memories =) I hope you guys enjoy this song and this entry as much as I do.

Thank you for reading this entry !

424 comments:

  1. waaahhh neyh dah tahap minat gila neyh kak fatin :P sampai letak lagu blue by big bang kat blog huhuhu kak fatin try tengok running man pulak :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. aaaaaahhhhhh..kak fatin suka big bang!!!! sama lah kita...best nya pergi korea :))) aaahhhh..best nya..

    ReplyDelete
  4. Waaaaaaaaaaaaaaa seronoknya bila dgr Kak Fatin jd fan Big Bang, bolehlah gelar diri tu VIP hehehe saya pun die hard fan of Big Bang dr tahun 2009 sampai skrg! Merchandises dorg byk saya borong! ;D Forever VIP!

    ReplyDelete
  5. maaf banyak2 mcm x boleh concentrate plak membace sambil denga lagu kpop ni.. adoiyai... nampaknye sy masih lg tidak terpengaruh. kih3

    nice pic anyway

    ReplyDelete
  6. aww..comeynye kak FL story sal big bang..kite geng..sep2 cepat.dulu tak mek port sgt sal big bang, now fan hard da.hehe

    ReplyDelete
  7. sama la fatin oii..dlu xsuke..skali da tgk..adoiii..super extreme minat die..cer google wgm adam couple..kompem best~ ;)

    ReplyDelete
  8. walapun tak berapa minat kpop tapi sekali sekala dgr juga..

    comel Fatin dlm pic ke 2...:)

    ReplyDelete
  9. sy umur 23 gak..tp minat cte korea je..big bang boom ni xminat. keh3..patin tpengaruh!!

    ReplyDelete
  10. ohhh tidakkkkkk! bagaimana anda boleh tumpas ni..? :P saya sampai sekarang cuba mencari lagi apa yang bestnye kpop ni. saya sangat berpendapat dengan fatin yang before suka bigbang ni! hahahaha. :D

    ReplyDelete
  11. pewiiitt!!yes sep ckit..sy pun VIP jgk!
    bigbang mmg best!tudiaaa..dh mai dh aura.haha

    ReplyDelete
  12. dengar lagu k-pop buleh, layan jer tapi tak nak tengok lah video nye... sakit mata ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  13. wah hebat tahap fangirling akak fatin!~ hehehe best la dapat berjalan di jalan yang sama ngn big bang.... nak p korea jugakkkkkk T___T

    ReplyDelete
  14. jgn lupe tgk we got married adam couple..kompem best taww... ;(

    ReplyDelete
  15. nak ikut nak ikut jgak...heeee
    bestnya..

    comel2 ja fatin ney..

    ReplyDelete
  16. mama Qimy yang dah beranak sorang nipun suke sangat Big Bang hehehe xdpt pergi korea lagi dpt layan fatin nye photo pun jadilah^^

    ReplyDelete
  17. saya kurang la minat kat k-pop ni...

    ReplyDelete
  18. terkejut nyee.hahaha tu la kak paten.sye ni benci sgt2 dkt KPOP.takut nnti terminat pulak.hahaha X')

    ReplyDelete
  19. wahh....kite minat big bang jugak,terutama TOP..so handsome maa. hehehe

    ReplyDelete
  20. wahh.hahaa tu la kak paten.kite ni benci sgt2 dgn K-POP.seriously sye pon menyumpah jugak.tp takut lama2 nnti minat hoho.

    ReplyDelete
  21. ahahaha.. kisah yang tersangat lucu.. :)

    ReplyDelete
  22. bigbang !!! caiyokkk . blue bigbang :)

    ReplyDelete
  23. Kite BigBang tu boleh la nak layan. Tapi lebih ke arah BEAST la. Sampai semua official merchandise sanggup beli. Hahaha~ Lecturer kot, tapi duk layan KPOP. Lantak la, buat pe nak hipokrit kan? Tapi dulu memang anti gile kat kpop ni. Sekarang same la mcm Fatin, da termakan dengan kata-kata sendiri >.<

    ReplyDelete
  24. first time saya minat bigbang dgr lagu blue ni lahh, bestt,

    ReplyDelete
  25. i used to hate k-pop a lot tooo !!!!
    but my frens kata drama korea ni best2 taw !!!
    I try la tgk boys over flowers tu skali amik kawww melekat trus kat lee min ho !!!
    i agreed we should give them chance la !!

    ReplyDelete
  26. i samalh dgn u faten dulu benci giler tahap lembu teberak lagi muntah dkt korea bagai ni! tp skrg peminat tahap minat mati dkt top dan 2ne1!!! arghH!!

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum kak faten....best larrr...saya pown pminat kpop jgk..sme larrr cam saya saya dlu pown x mnt kpop skrang dh minat gilerrrr2 hehehee...sya start mnt kpop mse umur 11 tahun darjah 5 group yg plg saya mnt iaalah SUPER JUNIOR...hehehe akak bykknlarr lgi minat kpop errkkk heheee bye assalamualaikum....

    ReplyDelete
  28. ohoi rupanya banyak anti kpop yang dah berubah arah seperti kite hihihi.....

    ReplyDelete
  29. lagu big bang semuanya best2. diorang neh berbeza dgan group kpop yg laen.

    ReplyDelete
  30. bluesss.....

    yeahh!! i luv TOP & BIGBANG too! ^_^

    ReplyDelete
  31. running man kte pernah tgk episode big bang je... ahh top omey sgtttt

    ReplyDelete
  32. mai pn dulu xminat sgt korea..just suka drama dye je..
    lama2 terpengaruh ngn kawan2 terus ngn muzik skali dgr..
    pengaruh kwn2 tu kuat..haha

    ReplyDelete
  33. tu lah lain kali jgn benci sangat..dulu kita pun macam fatin..tapi skrg terminat dkt SNSD..tapi tak lah fanatik sgt cuma minat biasa2 jer.

    ReplyDelete
  34. Siapa yang tak dengar dulu lagu Korea dan tak hayati lirik dieowang memang akan buat assumption tahape hape je peminat K-Pop ni. Aini pun terjebak jugaklah sebab adik kecil sekali minat BIGBANG sampai belikan tiket konsert BIGBANg untuk dia lagi hari tu. Dia lagi ah psycho. Bilik penuh BIGBANG je.

    K-Pop ni best sebenarnya tapi Aini belumlah jadi peminat kipas susah mati lagi. Whatever, BIGBANG memang power. Waktu konsert tu Aini duduk luar je pun boleh teringat aura dia. BEST!!

    Teringginya nak gi SEOUL, bestlah Fatin dah pergi.

    ReplyDelete
  35. haha tengok yang big bang je huhu TOP cute ;)

    ReplyDelete
  36. ramai minat top. ada tak yang minat daesung?? buktikan bahawa vokal bukan sekadar rupa haha

    ReplyDelete
  37. me is one of billion Big Bang VIP's *ouchh* melampau haha . but i tell you, you will always love them :)

    ReplyDelete
  38. Kak Aten tahap parah dah ni =) bigbang punya running man episode 84 kalau tak silap.. g.dragon omey ! :)

    ReplyDelete
  39. wow...
    hebat ye penangan k-pop nie...
    kenal big bang pun sebab daesung jadi host utk variety family outing season 1...
    best sgt2 variety tu especially episode 3...
    try la tgk nty...

    [bukan hard fans k-pop lagi coz j-pop still in my heart sejak tahun 2002]

    ReplyDelete
  40. kak aten, top itu punya aku bukan kak aten, hahah. ok JK. ^^

    ReplyDelete
  41. actually, dah bertahun gak laaa minat lagu big bang ni tp x pnh tgk muke deme ni cmne. so i tot deme ni x sehensem suju members HAHA taun ni baru berpeluang selepas di hasut oleh kengkawan. wahhhh i looikkeee TOP! sbb muke jahat. saranghae!

    ReplyDelete
  42. kak paten oiiii..buat terkejut orang jek..
    memang sebelum ni sebelum bukak blog kak paten,mmg dah ready pasang lagu sendiri..tetibe plak mental confusion berlaku bila telinga dgr lagu berlapis.

    patutlah pelik."bile mase pulak aku ade lagu kpop yg ni kat media player ni???" .


    hahahhaa..adoyaiii... dah la tgh pasang volume yg gedabak kuat.seb baek takde sakit jantung =P


    btw,lagu big bang yg ni sangat3 best ! pestaim dgr dah suke..comel jek gitu.. =)

    ReplyDelete
  43. Assalam, samalah kita kak... aku pun memang tak suka sangat dengan k-pop nie... tapi sekarang dah terjebat sikit2.. sikir jer... entah kenapalah... diorang nie ada aura tersendiri kot sebab boleh pengaruh org yg x suka dekat mereka nie...

    ReplyDelete
  44. semakin ramai yg minat k-pop. addes nasib la. hehe

    ReplyDelete
  45. big bang memang best..5 tahun lg pon ttp best..heehee

    kagum dgn usaha korg..jgn isau,selagi x lepak dpn umh diorg n leh curi dgr perbualan fon diorg masih blum dikira gila(true story ni)

    nnt watla entri lg psl big bang..:)

    ReplyDelete
  46. mmg ramai yg anti tapi lama-lama suka jgk and im not excluded..air tin tu kat mesia pun ada kak fatin.sy ada edisi TaeYang kaler purple. hehe. ^^

    ReplyDelete
  47. minat sgt la ngan big bang jg ! xpecially T.O.P ! hensem gilerr! hehehe
    Btw , dulu pon sy x minat ngn KPOP , selalu ejek2 kawan2 yg minat kawan. Last2 , sendiri yg kena plak.. haha

    ReplyDelete
  48. NI minat Big Bang ke MINAT TOP aja ni.muahahah I suka gila dengan Daesung, suka tgok dia senyum sampai ke telinga mcm 'kucing'

    ReplyDelete
  49. yeah bigbang !! aww ! suka taeyang ! smile-eye !! bahaha :P vip forever ! arghhhh .. :)

    ReplyDelete
  50. Aku pun cam ni gak dulu x minat kpop.tapi kawan aku ni peminat fanatik big babg so die citerlah segalanya pasal big bang.masa tu aku buat x layan dengan mengatakan edward cullen lagi macho.hehe.tapi hari2 citer pasa big bang, aku pun terpengaruh.aku suka top sbb die nampak cam laki ganas.hehe.panjang lak comment aku ni

    ReplyDelete
  51. Bole try tgk running man plk lepas ni. Mesti suke jugak.

    ReplyDelete
  52. hahahaha apa yg fatin cte,sumaaa sama n sbjik dgn apa yg saya alami. first,dlu sy juga ingt kpop judge yg dioewg arap juai muka ensem,comel,form group manyak2.plastik je suma. tp lastly bla dh involve tross obsesss!. n fatin nk taw lagu blue big bang jugak la lagu first sya dgr sebelum mengenal kpop..serius! mihmihmihmih! :D

    ReplyDelete
  53. cter fatin sbijik apa yg saya alami sebelum nie! mihmihmih :D

    ReplyDelete
  54. saya xde lah minat sgt. lyn gitu2 je. kekadang naik menyampah pun ade. peace kpop fans :p

    ReplyDelete
  55. hahhaha
    big bang ni len skit dr group laen..
    tu pasal sy pn lyn...
    hahah

    ReplyDelete
  56. ramai peminat BIGBANG sekarang.. including MY FIANCEE..janggal bukan lelaki minat KPOP??hahaha..terpengaruh dgn saya..asyik dengar lagu MONSTER..dgr kat radio ERA asyik 'mak jemah..mak jemah..oh mak jemah' aje.. hehe.. i love KPOP.. p/s: so sigh harga tiket yg BIGBANG datang kat Sepang Jan 2013 nanti mahai gilak..kalo x konfem pegi..hehe.. <3

    ReplyDelete
  57. ok....kalau bru minat sikit sampai ke tahap ni, kalau minat gila2 ntah mcm mana plak. hahaha

    p/s tajuk lari dri article nya. ^^

    ReplyDelete
  58. heheh..lagu big bang kebanyakkan best2..layanzz..

    ReplyDelete
  59. Sooo happy by reading this! Hahah hello new kpopers! :P Im A+ & Bana! <3

    ReplyDelete
  60. err cube gtaw Top tu yang mane satu ? eh Top tu name orang kan ? *dengar lagu je tak amek kesah name dorang wakaka*

    ReplyDelete
  61. running man n family outing terbaik....fatin kne try tgk variety show dorg.....!!! sgt beshhhh untuk ilang kan tensen...:)

    ReplyDelete
  62. Aku memang tak layan k-pop ni. Mungkin faktor usia kot he..he..he..

    ReplyDelete
  63. Wahhh, maju lah akak fatin ! Kita geng lah. Entry best .

    ReplyDelete
  64. kak faten minat top ?? high five :) sy siap ade stokin top dr korea lg =,=

    ReplyDelete
  65. Lagu Big Bang yg kak FL pasang ni ade yg versi english punye... Best! Me love Big Bang jugak!!

    ReplyDelete
  66. Rite LOL....
    macam sama je. Kes berjangkit la ni..
    dulu xsuka, sekarang ter-suka dgn kpop ni

    ReplyDelete
  67. Ahahaha .. patut lr ada sedikit kehairanan .. bilanya sy buka lagu kpop rupanya blog FL haha . same like me ,, tak minat sgt tapi mau layan boleh histeria jugakk .. ILOVETOP !!!

    ReplyDelete
  68. big bang terbitan Yg
    2NE1 Terbitan Yg gak

    ReplyDelete
  69. hahaha big bang best sebab music dorang lain sikit.
    i minat GD even si TOP tu memang macho gila. :D

    ReplyDelete
  70. haha..menarik cerita..lawak time lalu lalang mahunya dicakap pengitip..

    ReplyDelete
  71. sy tak minat kpop pun... muka cute2 semua... mcm geli pun ada...

    ReplyDelete
  72. Fatin sama lah maca saya. Saya benci KPOP dulu. Nyampah gila2. Tapi kalau dah kata pon kawan ngan org yg minat KPOP akhirnya saya pon jadik macam diorang. Hahaha

    ReplyDelete
  73. sama ar FL..saya pun tak berapa minat kPOP dulu.. tapi bagi peluang kat dorang bertakhta dihati.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  74. huh,,~kak paten,,same r,,asal benci gak nih~ tapi pengaruh kwan,,tentng running man lah bagailah~ habish i pom,terjerumus ke dunia kpop,,bwahahahah!! 2pm~

    ReplyDelete
  75. Seungri lah kak fatin.Eheh vokal sekadar rupa.Hahaha

    ReplyDelete
  76. kelakar la ayat nie " Abang nak minum? Janganlah asik isap rokok je, tak elok tau ". kikiki :D makin bertambah peminat bigbang sekarang.

    ReplyDelete
  77. hahaha comel gila entry ni kelakar! sy masih pembenci kpop sebab tak nak mendekati lagu2 kpop langsung takut terpikat nnt! hehehe!

    ReplyDelete
  78. X MINAT KUMPULAN KPO TP MINAT GILER DRAMA KOREA ;)

    ReplyDelete
  79. LOL. Gambar last sekali tu, caption dia lawak. Ahaks. >_<

    ReplyDelete
  80. Cerita IRIS memang super duper BEST!! Cerita korea yang lain dari yang lain. Baca blog k.paten sampai aku rasa nak lempang diri sendiri jek. Bhahaha.

    ReplyDelete
  81. HAHAHA..LUCU PART 5,6 KALI DEPAN ENTRANCE TU..

    KAK BUI PUN MINAT DGN SI TOP NI..KALAU RAMBUT DIA HIJAU,AWWWW..SEKSI..HAHAHA

    ReplyDelete
  82. LOL. Kelakar gila baca post ni. hahahaha

    Kawan-kawan semua minat big bang tapi I tak tau apa pun diorang ni duk cakap pasal apa, asyik sebut nama Top je, entah mamat mana la.

    Rupa-rupanya boyfriend FL. eh. hehehe XD

    ReplyDelete
  83. minat bigbang takpe jangan minat top ! :P top saya punya kak atin !!! >.<

    ReplyDelete
  84. minat bigbang takpe jangan minat top ! :P top saya punya kak atin !!! >.<

    ReplyDelete
  85. dont worry FL ur not alone. dlu aku pon mmg benci gila suju, snsd & etc but after listening to bigbang, i cant resist them. haha big bang yg laki yg girls aku suka 2ne1, dorg in the same label YG ent. dgr2 lah pasti tertambat hahaha

    ReplyDelete
  86. errrrr.. tak reti la nak layan kpop.. acamne?? huhuhu..

    ReplyDelete
  87. I dah dapat rasakan yang dunia kini memang akan terpengaruh jua. Kawan I yg duk kutuk melampau batas sampai hati i rasa berdarah dye duk kutuk tapi skrg ni jatuh cinta pula. Korea is Awesome ! :)

    ReplyDelete
  88. Guwa ingat guwa terpasang lagu dekat laptop sayu-sayu je dengar kot headphone. Nguhpenye si kak paten taruk lagu. Kahkahkah. Terkekek aku suke. Baru terkono.

    ReplyDelete
  89. were totally different!!! me, lepas balek korea terus dah xminat korea sgt.. dulu2 tu mmg gilerla.. skrg ni besa2 je... ^^

    ReplyDelete
  90. pengajaran dia..lenkali jangan benci hover sgt mcm kite..pastu dah terminat pule, malu tauuu hihih

    ReplyDelete
  91. OMG!!!!!!!!!!!! you saw BIGBANG! (err..BIGBANG poster) but still...you saw them in Korea. you stood in front of YG Building! Lucky you. =( *mode jeles*

    ReplyDelete
  92. kak fatin.. first time kot akk msuk lagu lam blog kan.. hamboi2.. ni mint lebih dah ni..hehe *ingt time kat mhi org tnya akk mint lagu ape suma akk jwab mat salleh song..heheh :)

    ReplyDelete
  93. i just cant stop crying reading this!!! eonni!! welcome to BIGBANG WORLD!!! u are VIP now.. ^__^

    ReplyDelete
  94. Salam Kak Fatin~ hehehe
    Your hero is Arumi Aisy!

    ReplyDelete
  95. x sangka ramai jgak yg tewas ngan big bang.. -__-'

    ReplyDelete
  96. fatin...aritu pg Myeongdong jgk, sempat singgah kedai yg jual souvenir kpop.. tmpt wajib pegi!! hahaa

    ReplyDelete
  97. baru follow sini.. cerita korea boleh layan lagi...lagu? errrmmmm... still tak leh kot.. tak boleh tolak ansur dengar lagu yg tak faham maksud dia.. hihi...

    ReplyDelete
  98. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  99. Hahaha, untungnya akak dapat pergi korea :'(( saya? sampai bile bile tak koddd. Akakkk, kalau jumpa bigbang kirimkan slm saya eyh. Ahahaha *berangan* I'm their fanatics fans. Lalala. Forever VIP's . Yeah (y)

    ReplyDelete
  100. looks like i found new vip here^^
    yeah..u r rite..their song are different from other kpop group yg ala2 flower boy n just lipsync..
    what i love most about BB is their live performance!
    i love all 5 of them
    tapi jiyong lebih sikit..hehe:P
    ~btw i'm ur junior in TWP,,nnti bleh r prgi knsert BB same2XD

    ReplyDelete
  101. FL FTW! ~ WELCOME TO THE CLUB :')

    ReplyDelete
  102. kak fatin sayang jangan tau cakap x suka,sebab lama2 kita jadi suka...macam akak saya x suka k-pop tapi skrg da mnat giler,trbalik sudaaa..-_-

    ReplyDelete
  103. IRIS mmg best fatin.. selamat menonton dan takkan menyesal...abg TOP awak tu mmg kejam tahap dewa la...eeee, rasa nak bunuh je dia ..hehhee

    ReplyDelete
  104. IRIS mmg best fatin.. selamat menonton dan takkan menyesal...abg TOP awak tu mmg kejam tahap dewa la...eeee, rasa nak bunuh je dia ..hehhee

    ReplyDelete
  105. tergelak gelak saya baca entry fatin. but saya pun mcm akak gak dulu. tak suka pun kpop ni..alih alih terus fall dengan kpop ni.hehehe kata kata terakhir dari saya

    SELAMAT DATANG KE DUNIA K-POPERS.HEHE

    eunkimnaf.blogspot.com

    ReplyDelete
  106. looks like i found new vip here^^
    yeah..u r rite..
    they are really difference from other kpop group yg ala2 flower boy..muke je lbih..alih2 lipsync-_-''
    what i love most about bigbang is their live performance!!damn superb
    n lagu2 BB are made by their own leader:))
    i love all 5 of them\^^/
    tp jiyong lbih sikit:P
    ~btw.i'm ur junior in TWP..nnti bleh r pi konsert same2^^

    ReplyDelete
  107. samalah.dlu tgk BB mcm gup yg ganas je. tp bila dgr lagu blue tu tros minat BB sbb muzik yg dorang bawak a little bit different from others kpop grup :)

    ReplyDelete
  108. kalau T.O.P keluar masa Fatin tgh lalu lalang depan bangunan dia mau pengsan FL...huhuhu..bestnya dapat gi korea

    ReplyDelete
  109. FL another fan girl of Big Bang! Virus kpop ni skrng dah merebak kat merata2. Saya pun sama. Dulu xminat kpop2 ni. Big Bang pun tarak kenal sapa. Lepas "terdengar" lagu dr album BB yg Alive yg tajuk Blue & Bad Boy ni, terus terjatuhh chintaa. haha

    ReplyDelete
  110. menarik.. hehehe... kesimpulan jangan cakap besar :))

    ReplyDelete
  111. waaaaaa..kak Fatin pun minat Big Bang...jangan terkejut kalau saya cakap saya minat Daesung....hehehe.. Dulu bukan main kutuk jugak Daesung sebab banyak mulut..hehe..At last,mata asyik nak tengok Daesung je..hehe..

    ReplyDelete
  112. cuba la kak fatin tgk runningman masa big bang datang ! best sangat <3 kelakar!

    ReplyDelete
  113. FL tak buat entry pasal perkahwinan abg FL ke? Hehe just asking :)

    ReplyDelete
  114. wakakaka.... kak paten trtumpas jugak dgn kpop.. bigbang pon boley~ haha.. cuba tengok RunningMan yang guest dia Big Bang! Serius lawak! hoho..

    ReplyDelete
  115. LAGU kOREA

    melodi best2 walaupon sepatah haram tak paham
    rentak tarinya asyikk!

    citer korea

    selalu berkisar pada theme lebih kurang sama...tapi part kelakar, hillarious hokay! n part sedihnya meruntun kalbuku...

    apapun tak penah menidakkan fenomena k pop huhu as long as tak langgar batas2 agama...melalaikan dsbnya

    ReplyDelete
  116. owh pelishhh my fatin liyana dah trpengaruh..kembalilah kepangkuan ku..kembali kpd jalan yg lurus fatin liyana..but im trying to like kpop after this ya baby...

    *berani nk berbaby2 dgn FL bb tahu die msti trlepas pndg komen aku ni*

    kbai

    ReplyDelete
  117. Hahaha ingat salah blog tadi, tetiba ada lagu big bang pula kat sini :p

    ReplyDelete
  118. panorama di korea mmg best...lagu dan cite drama dia pun best. cuma satu je tak best kat korea, nak tahu apa????

    ReplyDelete
  119. amboi akak..lagu blog pun bukan main lagi.hihi
    smua ahli big bang hebat2. sapa la yg tak minat :)

    ReplyDelete
  120. Hahah... Point, yang lalu lalang dekat depan entrance tu. X Ley Blah.. haha

    ReplyDelete
  121. best nye dapat gi korea ! nak jugak.. hmm hmm hmm.. kak fatin cantik ! :)
    jgn benci korea lagi ok.. hihi

    ReplyDelete
  122. K-POP? kueh apekah itu.....huhu....kurang minat K-POP, tpi drama korea tgk....

    ReplyDelete
  123. ehh.. kak fatin samala kita, wani pun minat lagu blue dari bing bang.. tapi tak minat pun kumpulan dia..heheheh XD

    ReplyDelete
  124. Haha, lawak akak paten oiii.
    Ni laa masalahnya, dulu benci kemain, sekarang dah suka lak kan. Hehehe . :D
    Try laa tgk cite IRIS tuu , best jugak. Tp dalam tu T.O.P main watak jahat...:)

    ReplyDelete
  125. Lupe nak mention kak paten, big bang ade dalam running man. Ep 85 gitu.

    ReplyDelete
  126. haishh, seronok nye g korea. saya pon suka top juga. haha

    ReplyDelete
  127. tak salah nak minat k-pop tp jangan sampi terkulai plak dgn trand k-pop,
    grop bigbang best sebab ade rap walopon tak paham maksud nye,,tp melody yg kuat tu yg buet lagu2 bigbang jadi best..^__^

    ReplyDelete
  128. ow fatinnn pleassseee la tengok cte IRIS!!! sangat BEST OKKKK.....TAK SESAL DAHULU PENDAPATAN, SESAL KEMUDIAN ADA GUNA..eh~

    ReplyDelete
  129. Yeaahhhh!!!btambah ag sorg fan big bang but im love Tae yang more miahaaahha nmpk sgt laki2 or Top nmpk ag laki2?hehe

    ReplyDelete
  130. samala sis...sy pun dlu x suka sngt kpop ni...kwn2 suma tgk kpop.tba2 tyme rasa bosan terdetik plak nak tgk korea...last2 minat jg tp x fanatik sngt..ni suma pasal jejaka2 korea y hot n kiut.. =.=
    :P

    ReplyDelete
  131. salam..fatin,saya pon fan bigbang.nak2 TOP.^^
    boley senyum sorg2 bile part top yang nyanyi..waaaa..*pengsan..hehe..
    Dulu pon xambik endah psal BingBang.1kali minat tros jadi psycho.;D

    ReplyDelete
  132. tak sangka kak FL minat big bang~! Untung akak leh g YG company.. ramai Malaysian VIPs teringin nak pegi sana..

    ReplyDelete
  133. lagu blue ni mmg syok habis la :) welcome to the club hihi

    ReplyDelete
  134. Cik FL, percaye la awk x kn nyesal pilih BIG BANG.. honestly dlm grup ni aku prefer GDragon coz most of the songs beliau yg compose.. penglibatan dia pon dalam bidang rap2 ni dari kecik lagi..sebab geniusnye beliau dalam music ni, aku pilih dia..! lagu yang buat cik FL akan bersiul even dalam toilet ialah MISSING YOU... sila dengar ye.. (tapi sy banned SHInee... group pakai lip balm, baju warne warni, even ade min hoo kunun dkatekn ensem, tapi lakonan kaku tahap dewa... ) kalo dulu DBSK best, tp skunk BIG BANG era.... auw

    ReplyDelete
  135. OMG,,,,OMG fatin suka ngan TOP jugaaa samaaa,,,best gilaaa OOMMMMMGGGGGG nak jumpaaaaa

    ReplyDelete
  136. X salah pon minat kpop..hehehe
    Saya peminat korea, x kisah cerita, lagu, mkanan, atau their fashion. Nk pergi korea jugak!!

    ReplyDelete
  137. yessss! atin suda terima BB. *stand ovation*

    well, we were not only walked under the same sky, breathe in the same air.. even pegi kedai serbaneka sama tempat dorang melepas tensi. eh! psycho much huh?! LOL

    ReplyDelete
  138. Sebelum layan k-pop, ambil masa layan 2 video ni kejap je boleh?

    https://www.youtube.com/watch?v=zy0QSK6esLI

    https://www.youtube.com/watch?v=6OECgyCr880

    Saya ingin mengajak anda semua untuk hadir ke Majlis Ta'lim Darul Murtadza setiap hari Jumaat selepas Isya' di Masjid Muadz bin Jabal, Setiawangsa.

    Betapa Rasulullah SAW sangat mencintai kita, tapi ruginya kita pada hari ini kerana terlalu mengikut dan menyanjungi budaya yang bertentangan dengan Islam.

    ReplyDelete
  139. minat habis...
    huhu..
    lagu kpop pun best..:)

    ReplyDelete
  140. arghhhh daebak ah kak FL!!!!! suka sangat entry kali ni ^^

    ReplyDelete
  141. I'm a VIP too! :D Untung ahh akak boleh pegi and jejak kaki kat tanah YGE building tuu! *sobs. Hahaha. So, I'm officially JEALOUSZzzZzz :p

    ReplyDelete
  142. wahhhh... minat big bang jugak!! sama la.... hehe,... tp, sy suka smua... pasni, try la layan Running Man... bessttttt... org yg x minat kpop pun bleh sangkut tgok running man.. haha...

    ReplyDelete
  143. Kak Atin, saya dulu pon cenggini jugak. Menyampah tol tengok kpop pkai mekap tetebal atas stage. Lama lama cair jugak dgn Big Bang ni. Ihikss <3 :D

    ReplyDelete
  144. hehehe kak fatin sama la kita. kita pun tak suka kpop dulu tapi dah mula minat big bang. tapi takde la die hard fan sangat. sekadar dengar-dengar lagu je.

    ReplyDelete
  145. ya Allah meracau carik camne nak berentikan lagu background.

    ReplyDelete
  146. We're in the same boat. . . Dulu mmg Nauzubillah aku laknat kpop ni.. but then pengaruh kawan sikit jek.. sikit jekkkk! terus lekat!!!!! tapi sikit jek lah.. takdelah fanatik pun..

    ReplyDelete
  147. aq pn minatt giler big bang...top lagilaaaa minat..eh FL cer tgok running man epi 84 & 85..big bang jd guest..melting gler tgok dorg <3

    ReplyDelete
  148. wah....!! rse nk melompat bace entry nie.. \(^___^)/
    huk2, cz i'm d one of kipas susah mati diowg.. hoho.. dlu pn cam kak fatin gak, last2 jd VIP's tegar.. eh! he~

    ReplyDelete
  149. ni dah parah bebenor..xpe2..kita memula dulu pn xminat BB sbb minat dbsk back then in 2008 tp lps kenal, mabuk sudah. tahun yg sama..hehe..kita minat semua!! kalau vokal memang daesung terbaik. rapping of course la cik abang TOP..layan suara dia especially lagu MONSTER..fatin, dgr sekali lagu dancing on my own tau yg pixie lott featuring GD and TOP..best gile!

    ReplyDelete
  150. Wow Fantastic Baby~~ ! haha bigbang lagu Blue yg kak fatin psg ni kalu dgr btol2 dye ada sebut "Mak Jemah..mak jemah" kalu bhs korea tau la mmg lain tapi kita kan telinga melayu..tergelak2 bile dgr part tuh.

    ReplyDelete
  151. kak fatin dah minat lagu blue ni? saya pun sebab perlahan. :>

    ReplyDelete
  152. welcome VIPs . :) love TOP jugakkkkkkkkk. jeles tgk gambar akak dengan patung TOP tuhhh.

    ReplyDelete
  153. Yang last sekali tu sangat lawak. Keep it up FL :)

    ReplyDelete
  154. nice entry :) I'm also VIP! hehe..

    ReplyDelete
  155. Keropok POP lagi bagus

    ReplyDelete
  156. Assalam kak fatin..sama lah pula..dulu pun ain tak minat k pop ni..Entah mcm mana tibe-2 terdgr lagu BIGBANG "Tonight" dgn GD & T.O.P "High high" lpas tu terus minat..haha

    ReplyDelete
  157. Kita dah tgk Iris dulu3...dah lama. Btw kita lg minat Yong Hwa CNBLUE :))

    ReplyDelete
  158. Wah wah kak hahaha ! Tak sangke eh jatuh di tangan Big Bang. Samelah dulu. Tak suka gak then jatuh kat tangan EXO haha =)

    ReplyDelete
  159. choy ! dah layan citer iris tue, tp xtau pun yg tue Top.. boleh? hahaha..

    ReplyDelete
  160. salam kak fatin..waaa!! best giler dowh ley pi korea,.. hehe.. kita serupa larr... saya pun minat TOP jgak.. untung kak fatin ley amik gambar ngan top(even patung skalipun)hee,.(^^,)... n, saya setuju ngan kak mar.. lagu bigbang lain ckit..BEST!!

    ReplyDelete
  161. a'ah btul kata datin ur bff tu...mmg lawak la entry ni tp bestttttt...i loikeeeeeeee...hihihi~

    oh ye, dlm prtghan bln januari 2013 rmai artis k-pop trun m'sia sbb ade award ape ntah...bt kt sepang circuit...xnak join ke fatin????...hehehe~

    ape2 pn, k-pop mmg best!!!!

    ReplyDelete
  162. wah bestnya dapat pegi koreaaa... hehe samalah kite kak dulu dok membenci kpop last2 minat lah sikit2 kpop ni. hihiks

    ReplyDelete
  163. tak boleh bla tang pic yg last nih..haha!! tak sangka tewas juga akhirnya!
    'bilang saja sama TOP akak cinta dalam diam, bisa saja TOP cinta akak dalam dalam.' =) say cheeseee! *just kidding*

    ReplyDelete
  164. WAHHH :) sy pun VIPs jgak. Oh myy, untungnya FL dpt pg YG building. .Good to hear this.

    ReplyDelete
  165. Macam geram pulak dgn kak paten ni. Banyak sangat similar akak dgn saya. Paling penting sekarangni birthday kita sama & ni 1st big bang's song yang pernah saya dengar dan till now saya minat lagu ni. Pendek kata favourite song. LOL. Im 98's actually. I hope i hope FL will reply this comment. P/S: Saya minat akak dah lama actually. Nak bukti? Boleh. Reply dulu wkwkwkk gurau.

    ReplyDelete
  166. haha. agak la saya pon rase menyampah gile bile tgk kPOP seyes cm nak sepak je muke yang bajet cute tu, tapi entah macam mana terbukak hati minat lagu BIGBAND , omg!

    ReplyDelete
  167. I'm singing my blues ,paran nunmure paran seulpeume gildeulyeojyeo
    Omaigod ! Now I had to admit that saya pon minat TOP jugak . Melting *_*

    ReplyDelete
  168. hebatnya penangan BB..tapi bila dgr lagu ni aku pon jadi cam ape eh..berjangkit ke ape..hahah

    ReplyDelete
  169. wohooo.. sme la kte..
    sy pun minat lagu ni~
    lagu ni je... yg lain sume x minat pulak..

    ReplyDelete
  170. wah , kak fatin dah layan korean la sekarang , dan terbang terus ke korean tu . seronoknyalah plak . Bigbang memang best pon , try la layan Super Junior . best juga oo.. >_<

    ReplyDelete
  171. Wah bestnya!! Kita yang peminat number 1 bigbang sejak azali lagi pun tak pernah ambik gambar dengan poster top, beli air tin dorang, bla bla, bla.. jelesh!:(

    ReplyDelete
  172. DBSK,FT island ngan Cn Blue pon best jugak.try la kak fatinnn :)

    ReplyDelete
  173. DBSK,Ft Island ngan Cn.Blue best gak..try la dengaq :D

    ReplyDelete
  174. Taeyang wat comeback Januari nanti...solo album kalau x silap~~~ hehehe

    ReplyDelete
  175. Actually i pon x minat kpop2 ni dulu, tapi lepas tengok Running Man.. i dah terjatuh dan tercinta kpop2 ni...apakah semua ini???... TER!!

    ReplyDelete
  176. big bang paling best . tolong jangan bagi dia running man . takut xleh g keje nanti . hihii

    ReplyDelete
  177. hahaha..sy kenal k-pop ni melalui adik2.dlu benci gile cz t'paksa brebut astro dgn diorg yg suka tahap gabang tgk channel k-pop(xtau nk sebut,byk sgt channel nye). 1 hari adik bg tgk video klip bigbang yg tajuk 'haru haru'. sejak tu mula jatuh hati dgn lagu2 diaorg.kumpulan bigbang lebih menyengat dr band yg lain, btl x fatin?

    ReplyDelete
  178. sama lh,dulu lau tgk kat mjlh2 msti heran npe rmai yg minat k-pop n npk muka diorang smua cm sma jerk..tp sjk da giler tgk running man bru amik taw sal artis2 k-pop tmasuk big bang..ari2 bkk web soompi nk taw sal artis korea,kdg2 rs xley tdo lau x tgk video music diorang,haha..i love fantastic baby song,hehe..saye minat GD n Taeyang (:

    ReplyDelete
  179. benci x de..menyampah le ada..hehe x minat sgt..suka gitu2 je..cuma minat sikit kat cnblue<3

    ReplyDelete
  180. Welcome to VIP world sis Fatin (^^)
    Welcome to Big Bang world XD
    Welcome to K-POP world :)
    K-POP was so powerful kan ? agak susah nak resist diorang >.<

    Love from a hardcore VIP since 2008 :DD
    Selamat berkenalan :))

    ReplyDelete
  181. samela..dulu xske gle kpop..ambek kau skrg ni..hahahaha

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...