Sunday, September 18, 2011

Sushi Yay or Nay?

Assalamualaikum

Baru-baru ni aku suka makan sushi. Paling aku suka ialah Chuka Idako. Dalam English we call it Seasoned Baby Octopus. Aku tak tau apa yang sedap pasal sushi ni, tapi bila makan aku taula dia sedap. Nanti every 2 or 3 days, aku akan mula crave for it. Well, aku rasa sungguh poyo nak mengaku yang my current favourite food is sushi.

Like kalau orang tanya, Kau suka makan apa der? Umm, Sushi. 

Tettt!!!! Bajet urban sophisticated with a fusion of asian oriental. Ceh aku main type je padahal entah ada maksud ke tidak haha. Padahal dulu aku tak suka gila kot sushi. Tulah, kalau tak suka sesuatu benda jangan kecoh-kecoh sangat sebab nanti in future mesti kita suka kat benda tu balik. Cis, harus melupakan hasrat untuk membenci Dahlia Teck ni. LOL


 Gebang kencang pasal Chuka Idako tapi letak gambar Corn Mayo Inari. Rolls eyes*


Unagi, California roll, yang lain mana aku tau. Google pon tak jumpa-jumpa. Takde keja aku nak cari nama sushi ni satu-satu supaya korang impress dengan knowledge aku. Haha emo giler pompuan ni.


 Ni adalah Chicken Kung Pao. Ni chinese food takda kaitan dengan Sushi/Japan pon. Saja je upload.


Ni lagi satu gambar yang ga nyambung. Pastries. Belilah di La Boheme Jusco kerana ianya sangat murah. Kat bakery lain mahal gila. Penjimatan yang dasyat memang berlaku ketika membeli belah di La Boheme Jusco Taman Maluri. Bayar kurang, suami pon sayang. Hoi apehal tagline kau macam @#!177&*%.

All pictures are taken using my Lumix LX3.

Thank you for reading this entry !

123 comments:

  1. hoyay. 1st person comment. sys cantik pants tu ;DD

    ReplyDelete
  2. wahh akhirnya FL update blog. suke kalau FL update blog. sntiasa trtunggu tunggu. apa apapun, kita sama. dulu tak suke sushi, anti sushi. tapi kini lain. suke GILER sushi!! =)

    ReplyDelete
  3. serius nampak sedap gila !! lapaqq tetiba=.=

    http://hafizilmi.blogspot.com/2011/09/apa-yang-paling-kita-nak-itulah-yang.html

    ReplyDelete
  4. Hi kakak Fatin Liyana saya. Saya Aimie Diyanna :)

    I said Yay. sedapnye.. Bila kakak cun saya nak belanja saya ni ?? (buat muka comel sambil kelip2 mata)

    ReplyDelete
  5. comel la outfit fatin.. sushi tu pon nampak sedap.. suke mkn sushi.. hehe :)

    ReplyDelete
  6. tempting tempting tengok makanan malam-malam ni

    You are so cute k walaupun just pakai simle macam tu

    ReplyDelete
  7. hoho. pose jugak.. btw, sushi memang sedap. tapi kadang2 tak kenyang! haha.

    ReplyDelete
  8. hahah ! macam nak cari pasal je muka dalam gmbar first tuhh :D

    ReplyDelete
  9. la boheme jusco maluri mmg best. byk choice n murah. hahah i loikee! :)

    ReplyDelete
  10. agak poyo siket laa.. :P

    ReplyDelete
  11. ieqah sukaa laa..FL Simple n sangat nice..natural beauty laa :)

    ReplyDelete
  12. dah la br sampai kuantan dar n9..bc entry FL pic makanan lak...lapar eh ai

    ReplyDelete
  13. Yesss, akhirnya akak FL updated jugak

    ReplyDelete
  14. kan sushi sedap kan kann???
    yay seb bek ramai bersetuju haha!

    ReplyDelete
  15. nurul pun suka baby octopus tu..sushi pun suka gile especially sushi ebiko..

    meh nak share cara buat sushi:

    RESEPI SUSHI:PERCUBAAN PERTAMA

    SUSHI YANG LAWA SIKIT:PERCUBAAN KALI KEDUA

    ReplyDelete
  16. tak pernah makan sushi sbb mcm geli2 je fikir pasal ikan mentah~kahkahkah <<<mengada

    ReplyDelete
  17. Bayar kurang, suami pon sayang.

    TEPAT SEKALI... bhahahaha..

    ReplyDelete
  18. teringin nk mkn sushi. cambest. btw, tolong benci aku skang

    ReplyDelete
  19. huhu.. same goes to me, tp sushi cap jusco je mampu so far.. sbb nk masuk sushi king mcm jakun je..

    ReplyDelete
  20. siapa yang tak pernah makan sushi, beli je cap jusco, sedap dan murah. kalau nak murah lagi, tgu mlm2 kang, nnti dia discount 50% haha!

    berat kite same je 46. nampak kurus? mungkin loss some baby fat due to long hours of walking n standing in the wards! hehe

    thanks sebab sudi baca n komen blog ni. lov u all.

    ReplyDelete
  21. haven't try any sushi yet . hahah !

    bajet 'rural sophisticated' sket ^^,

    ReplyDelete
  22. tag line tu kelakar la,.aini mmg selalu beli shu shi kat jusco tu,.=p

    ReplyDelete
  23. wahh sushi nampak..hehe

    Rindu FL ! xoxo

    ReplyDelete
  24. yosh!sushi tu nampak menyelerakan...mana nk cari malam2 ni?...=,=!

    ReplyDelete
  25. tengah malam buta macam now memang buat i crave yang amat sangat...craving and starving like hell!!

    ReplyDelete
  26. suka jugak makan..tapi ebiko je...kalau pegi jusco mmg singgah beli...nak mkn kat sushi king mmg takde sape nak jejak kaki la...beli kat jusco singgit sudah...

    ReplyDelete
  27. tapenah mam sushi,,,,n i will try it someday...^_^

    ReplyDelete
  28. pergggh.kita baru teringat pasal sushi .FL dah up entry sushi pulak.harharhar.meleleh beb tgok gambau malam malam buta.tapi kita suka sushi tuna.faveret FL sushi apa? jom kita belanja sushi king.hehe

    ReplyDelete
  29. pehhh dah lama tak makan shushi, sedap pulak tengok gambar tu :P

    ReplyDelete
  30. FL makin tooomeeyyy <3
    nmpak makin kurus lah :)

    ReplyDelete
  31. kak fatin cantik! cantik! cantik!
    sushi sedap! sedap! sedap!

    ReplyDelete
  32. saya pernah try mkn sushi tapi tekak takleh nak terima..haha

    ReplyDelete
  33. akk alergik dgn sushi...alergik tengok sure nak makan...hehehe

    ReplyDelete
  34. suka juga menyoping roti & egg tart dkt La Boheme Jusco...

    ReplyDelete
  35. sedapnya tengok tapi kalau rasa . HAHA erkk :/

    wah cute la FL , suka - suka . :D shawl pun cun ! :D

    _________________________
    I have added cool emoticons to this message.
    To see them go to http://x.exps.me?609ea9613f49647daaf8d86712b02443

    ReplyDelete
  36. nape la FL ni comel sgt sgt.. huhu. Nk comel cm FL ugak... =D

    ReplyDelete
  37. YOU ARE SO FUNNIIEH! I love to eat sushi too! and eating sushi doesnt mean u r sophisticated urban yadida haha

    ReplyDelete
  38. laparlah tgk makanan mlm2 camnihh.. haishhh!

    ReplyDelete
  39. sushi my fave! i like kani mayo the most, then salmon.

    ReplyDelete
  40. suka sushi jugak! sangat suka! XD

    ReplyDelete
  41. simple & sweet...

    memang sangat menjimatkan di tesco. eh, bukan duta tesco ek!.
    :)

    ReplyDelete
  42. pg2, time kje nie...tgk sushi..ada gk kng time lunch snggh kt sushi king nih... geee...

    ReplyDelete
  43. x pnah try sushi, huhU~~

    lawa lah seluar fl :)

    ReplyDelete
  44. kak aten np nmpk kurus sgt ? :)

    ReplyDelete
  45. 46 je? fuiyoo.. makan ikut suka tp still 46? ahaha. baka ramping eh? haha ;)

    ReplyDelete
  46. not bad ghak gambar lumix lx3, good picca

    ReplyDelete
  47. haha,, sejak azali xleh telan sushi la FL oii.. serius ni..xkan leh makan sampai bebile. huhu

    ReplyDelete
  48. sy pon suka sushi tp suka tgk je la..hehe..pernh beli..nk try but dah beli i finally realize that its not suite with my taste..but i do like its shape..unique!

    ReplyDelete
  49. oh lame xmakan..dapnye... lawa kasut.. :0

    ReplyDelete
  50. yaAllah, masyaAllah chicken Kung Pao!!!
    wa puase ni! hua

    ReplyDelete
  51. Chicken Kung Pao. cam bes ja FL :)

    ReplyDelete
  52. Sy pun pernah beli kek dekat La Boheme Jusco but kat Bukit Tinggi la. Memang murah! ^^ Hihi. I loikkeeeeeeeeeeeee <3


    #Nice entry u have Sis FL!

    ReplyDelete
  53. FL mesti kuat makan jugak kan...^__^

    ReplyDelete
  54. sdapnye sushi..org pling suke octpus, jellyfish, unagi, tuna, kaviar..best

    ReplyDelete
  55. wao!!
    so yummy2!!
    nmpak sdap..
    n tringin nak cuba..

    ReplyDelete
  56. semua makanan di atas nampak sedap :)
    sangat comel kamuu :)

    ReplyDelete
  57. sy suka sushi semenjak 2 thn ni :D.. new taste new experience :D

    ReplyDelete
  58. ish sedapnyenyenye!!




    hmm tgh diet ni!

    ReplyDelete
  59. salam FL . sy nak tnye , sis ade 2 acc FB ke ?? sbb sy terperanjat sis add saya . nama(Fatin Liyana) tpi friends bru 6 . adakah sis membuat satu lagi acc disebabkan first acc dh full ? sy nk confirmation secepat mungkin dari sis sbb sy still xapprove lagi acc tu ?. mana tau kotkot faker ke ?? kalau betul tu acc second sis , sy akan approve dengan sukerela !! hehe . hope u concern about this .

    ReplyDelete
  60. kak FL. saye pon suke sushi !! (sambil angkat tangan menunjukkan semangat) da lame x makan~ huhu

    ReplyDelete
  61. Kak Liyana ni cantik sgt lah. Natural beauty gitu.. Kalah artis korea :D

    ReplyDelete
  62. sy xpnh mkn sushi..huhu...sian kn..haha

    ReplyDelete
  63. waaa ! nampak sedap je sushi neh kan ? tak pernah try lagi , huhu . btw , muke poyo2 pon still cute whattt :D

    ReplyDelete
  64. ok. fine.

    tgok gmbr je dah tenang...



    hahahakkk

    ReplyDelete
  65. akak,ssye pung minat sushi.ehik3!

    sukeee <3

    ReplyDelete
  66. shushi memang enak banget tahu.
    tepat sekali JJ tempat beli shushi murah dan cepat. muahahaha.

    46kg? same lah pulak. baru ingat nak tambah jadi 50. tp sbb sama dgn FL, tak jadi lah. wahahaha

    ReplyDelete
  67. salam fatin. akak curi pic kau satu taw. utk akak ngumpat dlm entry ini --> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2011/09/cantik-lah-si-neelofa-ni-suka-tgk-muka.html :P

    ampunnnn ea akak curik. kira halal la ea :D

    ReplyDelete
  68. sushi adalah sangat yay..never nay!

    ReplyDelete
  69. omg, kena tukar statement 'tak suka sushi' sbb takot tetibe jd suka pulak kan. haish

    ReplyDelete
  70. kak aten t wrote pasai masakkan kmpung..tau2 muah

    ReplyDelete
  71. saya pernah mkn sushi, tp jenis yg kureng kott.. ngeh3 =)

    ReplyDelete
  72. seyes kak liyana...tringin sngt nk taw camner la kak liyana leh bhagi msa study ngan hang out...ataupon kak liyana nie jnis ptg kuar tpi mlam study smpai pgi??he3..sja tnya...

    ReplyDelete
  73. mmg nur pun suka beli barang dekat la bahome tuh murah dan sedap hehe

    ReplyDelete
  74. Nampak sedap seh. balik ni nak beli lah =D

    ReplyDelete
  75. same lah. i used to hate sushi. USED TO. now become my fav food ady! dangggg blame my bf lol

    ReplyDelete
  76. yeahh...sme i pun tak suka makan sushi tpi arituh..kwn i ajar i makan sushi lobster..perhh terbaikk kot...u da try?

    ReplyDelete
  77. bukan poyo, dah nampak cam kampung.

    ReplyDelete
  78. yunkk,, nape u x shuuker dahlia teck eh?but i think she's better than jejariruncing tue..haha..

    ReplyDelete
  79. Aku rasa kau boleh jadi model spesial utk jusco maluri. aku pun dah teringin nak mkn sushi tgk kau ngidam sushi tetiap minggu.

    ReplyDelete
  80. nak murah and sedap p jusco,jimat pon jimat kan,tak semestinya makan kat tempat mahal je kan :)

    ReplyDelete
  81. enth la..kite xpernah makan sushi...lau makn yong tau foo tu suke la! kangkung dia best....hehehehe
    lari tajuk lak ek?

    ReplyDelete
  82. FL COMEY NYER OKE PAKAI CAMERA APE PON STILL CMEY OKE :)

    ReplyDelete
  83. nyummy.....ase lapao lak tgk gmbar mknan...adeyh.. I LOVE sushi too kak FL..fanatic gla...dlu smpai bole dkatakan every day nk beli sushi..tp main lama makin kurang...huhu bajet lari daa...abes kat sushi je..huhu "JEM"... :)~

    ReplyDelete
  84. hii..jom join Perfumes Farm Contest. hadiah dari Victoria's Secret menanti anda..

    ReplyDelete
  85. Fl nak tnya FB u fatin liyana asri ke

    ReplyDelete
  86. cute FL.. like ur style.. ble nk hang out sme.. haha

    ReplyDelete
  87. tak lawa la plak kan.

    ReplyDelete
  88. org indon pakai tudung macam ni tak?

    ReplyDelete
  89. aku suka je baca blog fatin liyana ni.. tapi tadi aku terbaca jugak ada blogger kutuk dia.. kata gedik la.. menunjuk2 la.. aku pon naik pelik... apa lah yang tak kene dengan blog si fatin ni.. aku tgk okay je...

    ReplyDelete
  90. urgh !! lapar~ tolong ~~ sushi is my peberet. :P

    ReplyDelete
  91. urgh !! lapar~ tolong ~~ sushi is my peberet. :P

    ReplyDelete
  92. uols..4 sake of telling wat i know la kan..korg p cek kat sushi king..unagi (belut) xhalal babe..sbb die soak in alcohol..even certain dishes in sushi king mmg die dah de btau ade yg contained alcohol..just sharing de info..klau salah sile btl kan..sbb i pn sushi lover gak :)

    tetibe tebayang chuka idako dgn tako..ah..perut besaba la yer..hee:)

    ReplyDelete
  93. salam. mana ada poyo. cantik pe!! mintak satu bleh

    ReplyDelete
  94. fatin di blog farah :))

    http://coretanharapan.blogspot.com/2011/10/5-blogger-cun-hot.html

    u comel!!

    ReplyDelete
  95. hi you reallly have a nice blog..
    keep up a good work..
    feel free to visit me if you want to shop korean clothing online

    ReplyDelete
  96. i da penah uat semua sushi2 tu.. seyes.. n betul,chuka idako sgt sedap ye.. harus cuba juga chuka chinmi.. not bad..

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...