Sunday, September 18, 2011

Sushi Yay or Nay?

Assalamualaikum

Baru-baru ni aku suka makan sushi. Paling aku suka ialah Chuka Idako. Dalam English we call it Seasoned Baby Octopus. Aku tak tau apa yang sedap pasal sushi ni, tapi bila makan aku taula dia sedap. Nanti every 2 or 3 days, aku akan mula crave for it. Well, aku rasa sungguh poyo nak mengaku yang my current favourite food is sushi.

Like kalau orang tanya, Kau suka makan apa der? Umm, Sushi. 

Tettt!!!! Bajet urban sophisticated with a fusion of asian oriental. Ceh aku main type je padahal entah ada maksud ke tidak haha. Padahal dulu aku tak suka gila kot sushi. Tulah, kalau tak suka sesuatu benda jangan kecoh-kecoh sangat sebab nanti in future mesti kita suka kat benda tu balik. Cis, harus melupakan hasrat untuk membenci Dahlia Teck ni. LOL


 Gebang kencang pasal Chuka Idako tapi letak gambar Corn Mayo Inari. Rolls eyes*


Unagi, California roll, yang lain mana aku tau. Google pon tak jumpa-jumpa. Takde keja aku nak cari nama sushi ni satu-satu supaya korang impress dengan knowledge aku. Haha emo giler pompuan ni.


 Ni adalah Chicken Kung Pao. Ni chinese food takda kaitan dengan Sushi/Japan pon. Saja je upload.


Ni lagi satu gambar yang ga nyambung. Pastries. Belilah di La Boheme Jusco kerana ianya sangat murah. Kat bakery lain mahal gila. Penjimatan yang dasyat memang berlaku ketika membeli belah di La Boheme Jusco Taman Maluri. Bayar kurang, suami pon sayang. Hoi apehal tagline kau macam @#!177&*%.

All pictures are taken using my Lumix LX3.

Thank you for reading this entry !

123 comments:

hidayahnur said...

tbe2 rse lapar .. hoho

Cik Iqaa said...

hoyay. 1st person comment. sys cantik pants tu ;DD

lisa min said...

wahh akhirnya FL update blog. suke kalau FL update blog. sntiasa trtunggu tunggu. apa apapun, kita sama. dulu tak suke sushi, anti sushi. tapi kini lain. suke GILER sushi!! =)

mr_right said...

serius nampak sedap gila !! lapaqq tetiba=.=

http://hafizilmi.blogspot.com/2011/09/apa-yang-paling-kita-nak-itulah-yang.html

Aimie Diyanna Benignant said...

Hi kakak Fatin Liyana saya. Saya Aimie Diyanna :)

I said Yay. sedapnye.. Bila kakak cun saya nak belanja saya ni ?? (buat muka comel sambil kelip2 mata)

Ara Nadea said...

comel la outfit fatin.. sushi tu pon nampak sedap.. suke mkn sushi.. hehe :)

kembatolo™ said...

makin kurus?

Diyana said...

tempting tempting tengok makanan malam-malam ni

You are so cute k walaupun just pakai simle macam tu

Admiral Hafiz said...

jujur...xpenah makan sushi lagi..
hehehe

Entry Terkini: Demo Boikot Filem Namewee - Nasi Lemak 2.0

vampire and his lady said...

hoho. pose jugak.. btw, sushi memang sedap. tapi kadang2 tak kenyang! haha.

Amoychanteks said...

hahah ! macam nak cari pasal je muka dalam gmbar first tuhh :D

haney said...

la boheme jusco maluri mmg best. byk choice n murah. hahah i loikee! :)

ashikinharon said...

agak poyo siket laa.. :P

IEQAH said...

ieqah sukaa laa..FL Simple n sangat nice..natural beauty laa :)

Phat said...

dah la br sampai kuantan dar n9..bc entry FL pic makanan lak...lapar eh ai

Amalina said...

Yesss, akhirnya akak FL updated jugak

Fatin Liyana said...

kan sushi sedap kan kann???
yay seb bek ramai bersetuju haha!

Nurul dot..dot..dot said...

nurul pun suka baby octopus tu..sushi pun suka gile especially sushi ebiko..

meh nak share cara buat sushi:

RESEPI SUSHI:PERCUBAAN PERTAMA

SUSHI YANG LAWA SIKIT:PERCUBAAN KALI KEDUA

budakampung said...

tak pernah makan sushi sbb mcm geli2 je fikir pasal ikan mentah~kahkahkah <<<mengada

Aman Ibrahim said...

mak aih~ sedapnyer sushi...

Zharif Azis said...

ayat FL comel =) seronok baca

Hashira Yusoff said...

Bayar kurang, suami pon sayang.

TEPAT SEKALI... bhahahaha..

Ayeem Jemain said...

teringin nk mkn sushi. cambest. btw, tolong benci aku skang

life is short, make it worth said...

huhu.. same goes to me, tp sushi cap jusco je mampu so far.. sbb nk masuk sushi king mcm jakun je..

Aida Azryn said...

xpernah makan sushi lagi. >.<

Fatin Liyana said...

siapa yang tak pernah makan sushi, beli je cap jusco, sedap dan murah. kalau nak murah lagi, tgu mlm2 kang, nnti dia discount 50% haha!

berat kite same je 46. nampak kurus? mungkin loss some baby fat due to long hours of walking n standing in the wards! hehe

thanks sebab sudi baca n komen blog ni. lov u all.

IZYAN KAHER said...

haven't try any sushi yet . hahah !

bajet 'rural sophisticated' sket ^^,

Shaheila Nooraisah said...

cun!

NURUL AINI NORAZMAN said...

tag line tu kelakar la,.aini mmg selalu beli shu shi kat jusco tu,.=p

Syairani Tarmizi said...

wahh sushi nampak..hehe

Rindu FL ! xoxo

aiEz said...

yosh!sushi tu nampak menyelerakan...mana nk cari malam2 ni?...=,=!

tieha ismail said...

tengah malam buta macam now memang buat i crave yang amat sangat...craving and starving like hell!!

dyan said...

suka jugak makan..tapi ebiko je...kalau pegi jusco mmg singgah beli...nak mkn kat sushi king mmg takde sape nak jejak kaki la...beli kat jusco singgit sudah...

my name is hafizah said...

tapenah mam sushi,,,,n i will try it someday...^_^

azurin ramli said...

pergggh.kita baru teringat pasal sushi .FL dah up entry sushi pulak.harharhar.meleleh beb tgok gambau malam malam buta.tapi kita suka sushi tuna.faveret FL sushi apa? jom kita belanja sushi king.hehe

Farida Amira said...

pehhh dah lama tak makan shushi, sedap pulak tengok gambar tu :P

Atiqah Wadiah said...

FL makin tooomeeyyy <3
nmpak makin kurus lah :)

Eyka said...

boo FL boo FL ..haha;p

Syafiqah Hashim said...

kak fatin cantik! cantik! cantik!
sushi sedap! sedap! sedap!

Nazhirah Mazlan said...

oh knp nmoak sgt kurus ye...

MiSz fiFiEyQa said...

saya pernah try mkn sushi tapi tekak takleh nak terima..haha

CT said...

akk alergik dgn sushi...alergik tengok sure nak makan...hehehe

cik fa said...

suka juga menyoping roti & egg tart dkt La Boheme Jusco...

Myza Sam said...

sedapnya tengok tapi kalau rasa . HAHA erkk :/

wah cute la FL , suka - suka . :D shawl pun cun ! :D

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?609ea9613f49647daaf8d86712b02443

Budak Senget said...

nape la FL ni comel sgt sgt.. huhu. Nk comel cm FL ugak... =D

Aiman Ariffin said...

YOU ARE SO FUNNIIEH! I love to eat sushi too! and eating sushi doesnt mean u r sophisticated urban yadida haha

Cik Nursya said...

laparlah tgk makanan mlm2 camnihh.. haishhh!

hadjar.bam said...

i say YAY for sushi! :D

misscha said...

sushi my fave! i like kani mayo the most, then salmon.

ohh ddy said...

suka sushi jugak! sangat suka! XD

asyiqin nasir said...

simple & sweet...

memang sangat menjimatkan di tesco. eh, bukan duta tesco ek!.
:)

Sung Je Kyo said...

pg2, time kje nie...tgk sushi..ada gk kng time lunch snggh kt sushi king nih... geee...

ღ p!nk veLvet ღ said...

x pnah try sushi, huhU~~

lawa lah seluar fl :)

Aisya said...

kak aten np nmpk kurus sgt ? :)

kembatolo™ said...

46 je? fuiyoo.. makan ikut suka tp still 46? ahaha. baka ramping eh? haha ;)

Alkisah said...

not bad ghak gambar lumix lx3, good picca

cik sakdi said...

haha,, sejak azali xleh telan sushi la FL oii.. serius ni..xkan leh makan sampai bebile. huhu

lavenderlover said...

sy pon suka sushi tp suka tgk je la..hehe..pernh beli..nk try but dah beli i finally realize that its not suite with my taste..but i do like its shape..unique!

0nenanina Vanilla said...

oh lame xmakan..dapnye... lawa kasut.. :0

RYuu eCHiZeN (竜 越前) said...

Sushi memang sedap ! :3

fiq. said...

yaAllah, masyaAllah chicken Kung Pao!!!
wa puase ni! hua

Jαnnαhツ said...

unagi?

hanabunga said...

Chicken Kung Pao. cam bes ja FL :)

Ariena Hisham said...

Sy pun pernah beli kek dekat La Boheme Jusco but kat Bukit Tinggi la. Memang murah! ^^ Hihi. I loikkeeeeeeeeeeeee <3


#Nice entry u have Sis FL!

MakWe KinTan said...

FL mesti kuat makan jugak kan...^__^

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

tu la benci tp kann da sdp plak mkn...hehe

Anorrin Ruzila Rahmat said...

sdapnye sushi..org pling suke octpus, jellyfish, unagi, tuna, kaviar..best

Irsyad Syah said...

wao!!
so yummy2!!
nmpak sdap..
n tringin nak cuba..

SweetLikeWhat said...

semua makanan di atas nampak sedap :)
sangat comel kamuu :)

Nurulbadiah Lai said...

dear...

love sgtttttttttttt ur outfit

Fara E's said...

yummy !

NorHalizah said...

sy suka sushi semenjak 2 thn ni :D.. new taste new experience :D

Miss Volvo said...

ish sedapnyenyenye!!




hmm tgh diet ni!

bebelan cik miloo said...

salam FL . sy nak tnye , sis ade 2 acc FB ke ?? sbb sy terperanjat sis add saya . nama(Fatin Liyana) tpi friends bru 6 . adakah sis membuat satu lagi acc disebabkan first acc dh full ? sy nk confirmation secepat mungkin dari sis sbb sy still xapprove lagi acc tu ?. mana tau kotkot faker ke ?? kalau betul tu acc second sis , sy akan approve dengan sukerela !! hehe . hope u concern about this .

zOeY zAu YaH said...

sushi yummy ! awk nmpk comels!

syafiqahatta said...

kak FL. saye pon suke sushi !! (sambil angkat tangan menunjukkan semangat) da lame x makan~ huhu

Yura-shi said...

Kak Liyana ni cantik sgt lah. Natural beauty gitu.. Kalah artis korea :D

Erizar said...

sy xpnh mkn sushi..huhu...sian kn..haha

aishah aziz said...

xsuke sushi..huhu

Fara Zakaria said...

waaa ! nampak sedap je sushi neh kan ? tak pernah try lagi , huhu . btw , muke poyo2 pon still cute whattt :D

zulhilmi.tempoyak said...

ok. fine.

tgok gmbr je dah tenang...



hahahakkk

Miss A said...

akak,ssye pung minat sushi.ehik3!

sukeee <3

IZNIE MEI said...

shushi memang enak banget tahu.
tepat sekali JJ tempat beli shushi murah dan cepat. muahahaha.

46kg? same lah pulak. baru ingat nak tambah jadi 50. tp sbb sama dgn FL, tak jadi lah. wahahaha

shinhaein said...

"indon" heh? that's rude

Redbloodsnow said...

salam fatin. akak curi pic kau satu taw. utk akak ngumpat dlm entry ini --> http://princessredbloodsnow.blogspot.com/2011/09/cantik-lah-si-neelofa-ni-suka-tgk-muka.html :P

ampunnnn ea akak curik. kira halal la ea :D

♥ Zahira ♥ said...

sushi adalah sangat yay..never nay!

LittleGurl said...

omg, kena tukar statement 'tak suka sushi' sbb takot tetibe jd suka pulak kan. haish

cik wanie Lovela (CWL) said...

kak aten t wrote pasai masakkan kmpung..tau2 muah

Miss Green Rose said...

saya pernah mkn sushi, tp jenis yg kureng kott.. ngeh3 =)

messy gurlzz said...

seyes kak liyana...tringin sngt nk taw camner la kak liyana leh bhagi msa study ngan hang out...ataupon kak liyana nie jnis ptg kuar tpi mlam study smpai pgi??he3..sja tnya...

CikKaikazie said...

bila nak beli saga FL?

tetiba.

CikKaikazie said...

bila nak beli saga FL?

tetiba.

andynurehanadibahrahim said...

slimnya FL.

cik nur said...

mmg nur pun suka beli barang dekat la bahome tuh murah dan sedap hehe

LembuTekois said...

Nampak sedap seh. balik ni nak beli lah =D

MiSs aNySs said...

same lah. i used to hate sushi. USED TO. now become my fav food ady! dangggg blame my bf lol

bombay said...

terbaik FL!

inibelog aca said...

yeahh...sme i pun tak suka makan sushi tpi arituh..kwn i ajar i makan sushi lobster..perhh terbaikk kot...u da try?

Anonymous said...

bukan poyo, dah nampak cam kampung.

uhu said...

yunkk,, nape u x shuuker dahlia teck eh?but i think she's better than jejariruncing tue..haha..

Qoka.. said...

Aku rasa kau boleh jadi model spesial utk jusco maluri. aku pun dah teringin nak mkn sushi tgk kau ngidam sushi tetiap minggu.

meaw said...

nak murah and sedap p jusco,jimat pon jimat kan,tak semestinya makan kat tempat mahal je kan :)

Suraya Faizal said...

enth la..kite xpernah makan sushi...lau makn yong tau foo tu suke la! kangkung dia best....hehehehe
lari tajuk lak ek?

SENORITA ZATY said...

FL COMEY NYER OKE PAKAI CAMERA APE PON STILL CMEY OKE :)

Misz PhilaPhobiC HArthO said...

nyummy.....ase lapao lak tgk gmbar mknan...adeyh.. I LOVE sushi too kak FL..fanatic gla...dlu smpai bole dkatakan every day nk beli sushi..tp main lama makin kurang...huhu bajet lari daa...abes kat sushi je..huhu "JEM"... :)~

Perfumes Farm said...

hii..jom join Perfumes Farm Contest. hadiah dari Victoria's Secret menanti anda..

Wahidah said...

Fl nak tnya FB u fatin liyana asri ke

Choc_Strawberry said...

cute FL.. like ur style.. ble nk hang out sme.. haha

Anonymous said...

tak lawa la plak kan.

♥Husna Yunus♥ said...

sedappppppppppp.......nak2...hehehe

Saiazuan said...

i like sushi :D

I`mulan said...

i love donashi... tetibe....

lilydamia said...

org indon pakai tudung macam ni tak?

Sara Catto said...

aku suka je baca blog fatin liyana ni.. tapi tadi aku terbaca jugak ada blogger kutuk dia.. kata gedik la.. menunjuk2 la.. aku pon naik pelik... apa lah yang tak kene dengan blog si fatin ni.. aku tgk okay je...

c genk bah ne said...

sedap je tgk mkanan tu hehehe


MENARIK HARI INI
KES MENANTU DI CABUL

Fatin Liyana Ahmad said...

urgh !! lapar~ tolong ~~ sushi is my peberet. :P

Fatin Liyana Ahmad said...

urgh !! lapar~ tolong ~~ sushi is my peberet. :P

eglantine said...

uols..4 sake of telling wat i know la kan..korg p cek kat sushi king..unagi (belut) xhalal babe..sbb die soak in alcohol..even certain dishes in sushi king mmg die dah de btau ade yg contained alcohol..just sharing de info..klau salah sile btl kan..sbb i pn sushi lover gak :)

tetibe tebayang chuka idako dgn tako..ah..perut besaba la yer..hee:)

Yumida said...

ske tgk kaki sloar tu...

sfiqs said...

salam. mana ada poyo. cantik pe!! mintak satu bleh

[fArAh aLiAs] said...

fatin di blog farah :))

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/10/5-blogger-cun-hot.html

u comel!!

Korean Style Online said...

hi you reallly have a nice blog..
keep up a good work..
feel free to visit me if you want to shop korean clothing online

Why Farouk said...

i da penah uat semua sushi2 tu.. seyes.. n betul,chuka idako sgt sedap ye.. harus cuba juga chuka chinmi.. not bad..