Monday, May 23, 2011

Talking about babies..

Assalamualaikum 

Siblings aku semua lelaki. Korang pon tahu kan? Jadi kat rumah aku ni memang takdela cerita pasal anak cik kiah dah lahir semalam, kak senah kau dah bertunang dengan orang Johor takpon eh engkau tahu, RCW bercinta dengan Shahir AF8. Memang takde. Cerita yang ada kat rumah ni adalah seperti, tiada cheats untuk Borderland, battery controller Xbox dah habis, dan kenapa Ron97 dah naik menjadi rm2.90? bukan itu hari rm2.30 ke?

Disebabkan aku tidak diterapkan dengan perangai kewanitaan terlampau, maka aku ni macam tiada perasaan sangat. Dulu, bila tengok baby ataupun budak kecik, aku siryes takde perasaan. Aku pon pelik jugak apa pasal orang pompuan kalau nampak baby, terus-terus je dia buat suara 'anyonyo omeynyeee ieeee cayangnyeee anyonyo'. Ya know out of sudden dia macam ada articulation problem. Lepas tu, mesti dia nak gomol & dokong dak baby tu like there's no tomorrow. Tak cukup dengan itu, nanti dia dokong dak baby tu dan tunjuk kat sedara mara.. Maka sedara mara akan berkata..wahhh anak siapa ni comel ni? dah boleh kawin dah camni. Maka yang tengah dokong baby tu pon tersipu-sipu malu sebab orang dok puji yang dia dah boleh kawin sebab pandai dokong baby. 

Okay aku siryes tak suka keadaan ni. Aku rasa macam ia adalah satu helah untuk berlakon sweet dihadapan orang-orang tua. Ya know, orang tua ni penangan dia kuat. Kalau dia suka kau, memang satu kampung dia canang yang anak sekian sekian sekian ni memang bagus..sudahlah lembut, hormat orang tua, baik paras rupa dan bla bla. Dan kalau dia tak suka kau, terimalah padahnya bila kau balik raya nanti. Haha! 

Tapi itu dulu. Makin lama aku rasa aku makin ada sifat motherly. Ya know something that comes from within. Something yang you tak expect tapi dia tiba-tiba datang. Maybe this is what we call Fitrah. Macam dulu aku tengok kanak-kanak aku tak rasa pape, but now when I see kids, hati aku jadi macam anyonyonyo comelnye budak ni. I want to kiss you! I want to hold you lil kiddo!  Entah kenapa tiba tiba aku pulak yang macam ada speech problem. Haha! Baru aku paham perasaan ini =')



Aku suka dokong baby sebab dia lembut-lembut lepas tu wangi bau minyak Yu Yee dan bedak Johnson =) Ahh feels good!


Toddlers pon aku suka jugak esp yang comel-comel haha! Budak-budak at this age suka bercakap benar and sometimes it can be very hurtful esp when they say this ' EWWW BURUKNYA GIGI KAKAK'. Hello kiddo, its expensive okay.


 Dokong anak orang secara random. I gotta push my hip forward just to support this baby's weight.

 You can obviously spot the birthday girl.

Ah I want to dokong babies right now! I need to attend any wedding ceremony just to find babies. Ya know, babies always attend kenduri kahwin. Its so easy peasy to spot babies nowadays.

Thank you for reading this entry !

182 comments:

  1. ahaha betol! bau baby tu besttt!! :)

    ReplyDelete
  2. sweet la FL dukung dak baby tu..hehe~

    ReplyDelete
  3. yang part 'anyonyo omeynyeee ieeee cayangnyeee anyonyo' tu , sumpah comeyyy =) hihi

    ReplyDelete
  4. haha anyonyo nomeinyee!hehe seronok oo dukong baby..suke main agah2 dgn diorang hihi..nak baby cpt2 kawen lah ye hek3

    ReplyDelete
  5. hehehehehe. betul tu kak fatin.

    bdk2 sangat jujur kalau bercakap. sbb tu suka ckp dgn bdk2. :)

    ReplyDelete
  6. babies are the cutest ! :)

    bila nampak baby, mesti nak dukung selalu, cubit cubit pipi. haha

    ReplyDelete
  7. wee...comel! i love kiddo to =)

    ReplyDelete
  8. I dulu pun sama.I was not very like baby and toddler sbb I ni garang.So baby/toddler akan nangis whenever I try be close with them.But in this age,everything changed.I don't know where it comes from but everytime I see baby,all sifat keibuan tu datang.hehe.I suka dukung baby.Suka "bau" baby.Mcam bau susu sumthing tu.Oh tiba-tiba nak ada anak pulak :D

    ReplyDelete
  9. baby, toddlers dgn sis omelllll glerr! hee

    ReplyDelete
  10. yeah..me too..old days,rse plik je tgok membe jmpe bdak mcm org gile je..tp,skrg..hahaha!!

    ReplyDelete
  11. kalau baby baik, memang best dukung. tp kalau dok nangis je, tak keruan dibuatnya. huhu

    ReplyDelete
  12. yes...u r right! some gediks girl will always do like that when they saw a baby just to show that she show she can handle a baby and already can be a mom! sy rasa menyampah gak kadang-kadang bile jumpa mereka yg mcm ni... huhuhu...nice pic!

    ReplyDelete
  13. kelakar sunggug ble semangat nk pergi kenduri kawen smata2 nk dukung baby je
    hehe


    Entry Terkini: Review

    FIlem Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (2011)

    ReplyDelete
  14. rasa macam nak dukung je baby baju pink tu.;D

    ReplyDelete
  15. haaa . . dah boley kawen la tu hahha ;P

    ReplyDelete
  16. wowwiee,..manyak merah,manyak ong maa :)

    ReplyDelete
  17. okay. mari dukong anak aku. ok. lupa . aku takde anak.

    ReplyDelete
  18. Kita serupa!siblings sy pun sume laki..baby?buat mse ni sy still takut2 nk dukung.haha

    ReplyDelete
  19. budak2 mmang slalu jjur
    kdang2 jjur itu pedih untuk ditelan :D

    ReplyDelete
  20. FL kawen cepat cepat la klu nak ade babies!hehehe
    msti klu FL ade babies msti babies tu lawa dan cute mcm FL!
    mummy,ibu,umi,mama,mak or what?hehehe

    ReplyDelete
  21. love babies.. dorg cute.. hihi..comel baby yang fel dukung tu.. n that girl yg bergambar sama, cntik nye dia.. dh besar msti cntik tu kan

    ReplyDelete
  22. tuelah...huhu dukung baby memang rasa tak nak lepas...:)

    ReplyDelete
  23. hehe.. :)
    it's good to see u holding the babies..good luck for ur becoming future... (^_^)

    ReplyDelete
  24. macam ni fatin kena la ada anak sendiri..xpayah nak cari baby laen..hihihi.. ^__________^

    ReplyDelete
  25. suka sangat yang baby wangi bau minyak yu yee dan bedak johnson! :)

    ReplyDelete
  26. fitrah keibuaan. u'll more love kids when u yourself being a mummy for ur kids:)

    goodmorning sis:)

    ReplyDelete
  27. birthday kek kunci.
    simbolik.
    siyes da lama xde org buat kek ni utk 21st birthday.
    cepatnya masa berlalu..

    ReplyDelete
  28. sy dari kecik suka babyyyyyyyy....
    =)...suka yg cute jeee..hahahaha....kalau tak cuteee tak nak..then suka time baby jee..sbb bila dah besar kalau dia nakal rasa mcm nak buang jeee...

    pernah sekali sy ckp kat my mom..
    "mak..nak baby..tapi dah besar nk buang dia dalam sungai klang..."
    haha..tp tu ayt sy time kecikkecik..now dah besar..kalau kahwin dah bleh ada ank dua..heee..
    love kidssss.. =)

    http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/

    ReplyDelete
  29. wah sume merah2...melet0p2 cunnye :p

    ReplyDelete
  30. hehe dea pun ske baby.. dri dea kecik.. dea suke men dgn baby... sb diorg wangi.. hehe

    ReplyDelete
  31. Sama! Sebab dikelilingi adik-adik lelaki. Memang tak dapek la nak bergosip senah senah apa semua and betul memang rasa pelik kenapa orang boleh onoyonoogfdfdf ngan baby. Haha sekarang bila dah besar baru la mengerti. Sedih jugak sebab orang lain leh share probs ngan kakak/adik perempuan. Koi ni cakap la sensorang depan cermin tu ngehngeh. Menjadikan diri lebih banyak menyimpan daripada bercerita :) Sekarang baru nak elok sikit kahkah

    ReplyDelete
  32. FL, serius! comel je nampak u dukung baby..baby kan comel2.so pada yg suka dgn baby mcm i tu, memang akan sentiasa geram la dgn dorg!!

    ReplyDelete
  33. hahaha...onyonyonyooo comeinya!
    parents2 sekalian...sila sorok anak2 anda!!! nanti teruk kena gomol dgn atenn... hehehe,

    ReplyDelete
  34. meriahnya gambar..aahkan bau baby ni memang best sangat..kaler tema datin birthday merah u..gojes. i like :)

    Jom baca ni :INSPIRASI : Blogger Ibu dan Anak.. Hanis Zalikha dan Nani Rostam..

    Jom baca ni :Relationship Skill

    ReplyDelete
  35. meriahnya gambar..aahkan bau baby ni memang best sangat..kaler tema datin birthday merah u..gojes. i like :)

    Jom baca ni :INSPIRASI : Blogger Ibu dan Anak.. Hanis Zalikha dan Nani Rostam..

    Jom baca ni :Relationship Skill

    ReplyDelete
  36. haha lawak la kisah awak dgn baby.

    ReplyDelete
  37. Semakin usia meningkat semakin terserlah sifat keibuanmu..huhu..

    ReplyDelete
  38. This is so hilarious haha and so sweet!

    Believe me, dulu saya pun mcm tu, even ramai adik beradik prpmn, tp bila tgk baby, takderla gile sgt sampai terkena sindrom articulation prob as you said. Tp, bila dah kahwin, dah ada anak, hmmm...BARU KU MENGERTI PENANGAN BABY (^__^)

    ***Kita paling suka ayat ni la >> Dan kalau dia tak suka kau, terimalah padahnya bila kau balik raya nanti. Haha! >> Rasa like this is so true, hehee

    ReplyDelete
  39. babies r soooooooooo comey! btol kate FL, tgk baby je trus rase naluri keibuan 2 datang..walopon sebenarnye x de la keibuan sangat..ahahaha...btw, the beday party looks so cool..tema red ea? daring! ehehehe..

    ReplyDelete
  40. you may dukung my baby. anytime. ;p

    ReplyDelete
  41. fitrah perempuan kan akak Fatin.
    akak fatin comel laah (:

    ReplyDelete
  42. cik aiskrim pun brperasaan gitu jgk..tpi bile dh de anak buah sndiri..semua budak kecik babies..cik aiskrim suke..smpi mimpi baby lgi..hehhe

    ReplyDelete
  43. yeah dlu anis pn giler-sgt-anti dgn bayi2 ni...tgk kwn2 gurlz len maen2 bayi cikgu2 ke ase cam eloooo?? xde kje lain ke?? tapi anis lak jd cmtu..pantang nmpk bayi2..oh naluri keibuan dah terserlah~ =.='

    ReplyDelete
  44. HAHA :D Suka baby juga :)
    Yu yee ~ Sedap bau minyak tuh , smapai sekarang rnes guna . Semata mata nak bau minyak tuh ^^, ehhe

    ReplyDelete
  45. a'aah. baru perasan, suddenly sekarang pon macam terjebak dgn masalah 'suara bajet comel comel' tu bila dgn baby and kucin. damn.

    ReplyDelete
  46. eeee.. burok nyer gg akak.. ntah2 besa t die pki gk braces.. haha

    ReplyDelete
  47. baby sgt comel tau FL :) hehe.

    ReplyDelete
  48. I am afraid to dukung babies sebab ntah, takut dia nanges macam nak terbalik dunia and takut bila dia tiba2 terjatuh ke apa. hehehe, but I like babies.

    ReplyDelete
  49. Fatin Liyana Asri Tak Wish Birthday Yuyu lagi! merajok!

    ReplyDelete
  50. dear sis,maaf,maybe this one out of topic.ade someone lukis muka sis..if sis nak tengok,http://aliaapunyabelog.blogspot.com/2011/05/fatin-liyana-sandra-azwan-ben-ashaari.html

    tu url dia.just wanna inform you....hehe..btw,you look cute even time dukung baby tu...=)

    ReplyDelete
  51. mmg bau baby besh , so bile lg..

    meriah nye tema itam meroh ... menawan

    ReplyDelete
  52. i sume siblings prpn..terlebey sudey..hehehe

    ReplyDelete
  53. heheh..besh kan dapat dukung baby n smell them..wangi gila...

    ReplyDelete
  54. now u make me miss my little nephew...alew...

    ReplyDelete
  55. you are welcome to dokong mine..hehe

    ReplyDelete
  56. SIS FL DENGAN BABY SAMA COMEL.AWW.I LOIKEE :D

    ReplyDelete
  57. hahahah :)) nak g kenduri kawen semata2 nk dokong baby. hehe :D

    ReplyDelete
  58. Alhamdulillah, finally u got that feeling.. hakhak after diz, can married la cik FL.. huuu

    ReplyDelete
  59. Sebab dulu tak de naluri keibuan sangat, sekarang dah meningkat usia, dah wujud la kot naluri tu. Hehehe~ Memang betul la tu orang tua-tua cakap, dah boleh kawin dah FL. Hehehehe~

    Cik Yana perlukan VOTE korang yang baik hati :)

    ReplyDelete
  60. comel nye akak dokong baby tuh.. =)

    btw,nie kat seremban ekh?..

    ReplyDelete
  61. me likes babies n kids too..=)=)

    ReplyDelete
  62. ye, dukung baby,cium baby itu satu terapi. hilang stress dan penat yang dikumpul seharian... =)

    ReplyDelete
  63. sis FL are as cute as babies what ? hee annoyo shomelnyer. :)

    ReplyDelete
  64. wah baby memang sweet la FL.. heheheh.. bau dorang memang wangi.. lagi2 bau baby johnson.. wah.. :P

    ReplyDelete
  65. da start nak dokong baby 2...maknenye da ade feel nak kawin le 2...

    ReplyDelete
  66. i pon macam u jugak skarang. ahahaha dolu tak de rasa pape. mcm , 'eh pahal dia ni overeksaited tgk baby?' but skarang naluri keibuan dah ade. kehkehkeh

    ReplyDelete
  67. el-layla bella inzaghiMay 23, 2011 at 12:24 PM

    sangat kiut...^^ luv ya! ^^v

    ReplyDelete
  68. kak fatin dukung baby tu ada gaya seorang ibu dah tu..hehehe..dah boleh kawin dah..hahaha

    ReplyDelete
  69. btol btol. baby mmg wangi & lembut lembut :)

    ReplyDelete
  70. mesti baby akak t comei mcm akak=)..chill..

    ReplyDelete
  71. awak pon comel x hingat...ngeh2

    ReplyDelete
  72. bestkan bila dokong n pegang baby..seronok,kalau ada masalah..masalah boleh hilang seketika.. :)

    ReplyDelete
  73. yup.being wif babies @ toddlers mmg sejuk n tenang je hati coz diorg suci dr dosa n noda..~_~

    ReplyDelete
  74. like this entri beri2 muchowww..
    sblm ni silence reader je kat sini, kira ni pertama kali komen la. tu pun sbb klua part bby, mmg rs nk komen jek.

    mungkin sebab akak ada ramai adk beradik so mmg dari kecik dah tbiasa dgn bdk kecik. utk jd perempuan yang sering dipuji oleh makcik2 satu kampung, xsemestinya kne pndai dukung baby je tp kene terer gak cebuk diorang pya u'uk... hehe... sbb 2 part yg plg klakar la klu tgk sorang gadis suci yg cintakan bby blh muntah ble nk cebokkan baby.

    sk dgn bby sbb tenang giller tgk diorang. kalau ada mslh yg mngusutkn kepala hotak, tgk je muka babies msti rs mcm hilang sume mslh... heee

    so psni klu FL dgr ada girl kne puji smata2 sbb sk bdk, pndai dukung diorang, cbe try tgk klu baby 2 u'uk, that girl ada ati x nk tlg cebokkn... ngee

    ReplyDelete
  75. hahahha.fl2.aku bce entry kau mcm dah lame kenal kau je dooo..ahhaha

    ReplyDelete
  76. same cute sis ngan baby2 comel uhhh

    ReplyDelete
  77. hahaha...rase nak lempang je kalo org cakap pelat camtu....well....sekarang dah ade anak..ai sendiri cakap pelat...hahaha...lempang diri sendiri! :)

    ReplyDelete
  78. chohomellll ! nanti kak fatin buat muke comel masa mengandung tau ! sebab nanti muke baby pon comel, inheritance kooot !! kak atin, maya pinjam pitcha kak atin buat entry about kak atin ~ dah backlink kak atin dah ~~

    ReplyDelete
  79. fitrah kasih lah tu agaknya..

    FL dukung anak sape tu..?

    ReplyDelete
  80. ayyoo..mcm nak patah je pinggang dokong baby...huu...
    baby po suke sbb FL yg comel dokung die..=)

    ReplyDelete
  81. baby sgt adorable.cute boleh buat kita feel mcm baby jugak :)

    ReplyDelete
  82. first time rasa nak komen kat sini..betul2...i dulu pun mcm pelik je nape ea girl2s ramai yg alololo comeyyynya baby niiyy...i just looking..and think theres nothing special wit the kids..haha..maybe that time i takde ciri keibuan..but know when im getting older (tak la tua sgt kan) bru i tau bestnya ada kids!

    ReplyDelete
  83. I baby jugak. so, plez hug me and i mahu duk kat riba jugak. hahaha :D

    p/s: apesal aku mcm lesbo nie..ekeke.. :D

    ReplyDelete
  84. like y 2nd paragraph huhu..itu lah fact nya kn...jujur nya entry u dis time penuh prasaann..haha sweet..

    ReplyDelete
  85. veri d chomel la. u pon same comel ngn baby tu.. =)

    ReplyDelete
  86. yep. agree sgt FL. bila age dah 20's ni kan rasa mcm suka sgt dgn baby. i pun experience benda yang sama. bukan fake lah i cakap. hihihi. :)

    ReplyDelete
  87. hahahha.. samala tak suka budak maybe sebab anak tunngal so tak suka budak..
    sampai sekarang pom bila nampak budak kecil3 komfom lari jejauh...tak mao dia datang dekat kita..
    well... orang tetua selalu cakap.. pompuan yang tak suka budak... nanti akan suka budak bila daa kawin...erk???

    ReplyDelete
  88. sy juge sgt suke babies!! weee~

    http://belogcikshidot.blogspot.com/2010/11/bila-aku-jadi-mama.html

    http://belogcikshidot.blogspot.com/2011/04/aku-mahu-baby.html

    ReplyDelete
  89. meh la peluk baby mama.. hehe

    ReplyDelete
  90. salam,, sy nie agak kasar orgnye.. tp law nmpk, sy ley jd selembut2 sorg ibu,, seriusly, it will come suddenly.. n perasaan to mmg xkn same dgn perasaan lae,, really difrent.. babies are da best of Allah creatures hehe.. i love baby so much <3

    ReplyDelete
  91. alololo...cute giler baby FL dokong tu..chubby!!entri u wat i miss my cute cousin la..nk nanges sbb xdpt dokong dia ag

    ReplyDelete
  92. it's natural sifat motherly tu come by itself. me too wonder sbb me dulu pun cmtu gak. tp sejak jaga ank buah ni (baby abg sulung & anak buah 1st), me xcited sdiri. penat jaga baby sbb bnyk kerenah but yeah they cute. cuma kena bnyk bsabar je.

    ReplyDelete
  93. Awlolololo ~ comelnyeeeee bayi + budak2 kecik itu. mmg lumrah pempuan suka baby kan :) sifat keibuan yg amat mandalam ^_^

    ReplyDelete
  94. fatin dengan baby same2 comel :))

    ReplyDelete
  95. suke gak dokong beby...sume beby cute.xde yg x cute pon...nurul dh ade 11 org anak buah n penah jga dorang dari dorg beby lg..automatically pasaan rndu kt dorang muncul if bejauhan...love this entry!!go FL,Cepat2 le kawen..hihi

    ReplyDelete
  96. Wahhh.
    Ramainye orang komen.
    Hehehe.
    Babies can brighten your day, well, selagi dia tak merengek la.
    Hahaha.

    ReplyDelete
  97. ahaha.. baby mmg wangi semerbak harum kasturi.. :D
    cute pict FL n toddlers uh.. =)

    ReplyDelete
  98. best kan baby..huuhuhuh.xlama lagi i pon nak dapat baby..insyaAllah..btw baru follow blow FL..nice blog..owner pon comel..good luck

    ReplyDelete
  99. aku tak suka budak kecik umo 5-12 tahun. bau hamis peluh.

    ReplyDelete
  100. comel baby tuh..
    pasnih senang la cari, kat kenduri ja haha..

    ReplyDelete
  101. haha .. mmg betul pun .. i dulu camtu jugak .. tgk baby rasa cam annoying je .. lagi2 yg xberapa cute tu .. kejam gile .. tapi skrg bile umur dh meningkat jadik lain plak .. tgk baby rasa nak terkam je .. sampai bf i ckp jgn culik baby orang pulak .. hehe .. waaaaa nak baby ...

    ReplyDelete
  102. suka jaga baby..hehe sebab memang kiter yg jaga anak buah masa ibu dia keje..

    tp, kalau jumpa baby, xsuka nampak excited. nanti org kata, saje nak menunjuk sifat keibuan. buat mcm biasa sudeyy

    yg menunjuk2 tu tau dukung baby je, yg lain tak tau..haha

    ReplyDelete
  103. wahhh kecik2 dah fashionistaa :D

    ReplyDelete
  104. saya kurang ske bby..sifat keibuaan tak sampai lagi..hehehe :) tapi i will..oneday..as u said..'fitrah'.. i love reading ur blog FL.keep it up!

    ReplyDelete
  105. ehem..ehem..ni mesti mood nk anak kn kaka? haha..kaka kawen laa..kompem nti dapt baby comell..boleh laa alolololo omey2 byk byk kli..hehe:)

    ReplyDelete
  106. waaa, cun la sumorang.. colour theme merah eh? sweet2.. wish hepy befday kat datin ye.. :D

    ReplyDelete
  107. atin, kakak pn baby jugak.silalah dokong, silalah peluk kitew akak atin... hehehehe

    ReplyDelete
  108. u girls are soo cute...nk cari tudung mcm korang la

    ReplyDelete
  109. hani pon ske baby jgk...windu nk plok cium dorg.. huhu.. :)

    ReplyDelete
  110. hehee.. nanti kalau da ade anak sendiri lagi best FL weiii :)

    ”Artis Dah Kahwin Tak Laku?”

    ReplyDelete
  111. apa yang best pasal baby. dia innocent.

    ReplyDelete
  112. syurga wanita. haha semua cantik ni duhh.

    ReplyDelete
  113. budak kecik tu mcm kenal lah. mcm kazen i pny kazen.
    you n the baby sama2 comel.

    ReplyDelete
  114. u can hold & hug my baby if u want to.. hehehe

    jom join contest blog saya and stand a chance to win cash prize RM300

    http://ineedtoblogmyself.blogspot.com/2011/05/blog-contest-contest-saya-nak-menang.html

    thanks fatin =)

    ReplyDelete
  115. wow.. baby !!
    bau baby memang best.. wangi jer !

    fatin liyana..
    seamalm baru dpt rasa mcm mana sedapnya macaron..

    ada resepi tak pasal nak buat macaron tu??
    share jom ! hahaha

    ReplyDelete
  116. Kite pun sama. Tapi sejak 'terpaksa' jaga anak2 kak, terus jadi lembut hati dan suka kanak-kanak. :)

    Yah, kite normal! =)

    ReplyDelete
  117. Hi akak,

    Saya risau jugak xde feeling bila tgk kanak2 n baby..kawan saya cakap hati saya kering..T___T nak buat mcm mana kalau xde perasaan nk dukung or layan baby tu kan..bile baca entri ni, rasa lega sikit,maybe satu hari nanti 'fitrah' tu dtg la kann..hehe...:)

    ReplyDelete
  118. FL, just, asking, have you ever been thru breakups? if you does, can you pls tell me how to deal with it?

    ReplyDelete
  119. Mai laa putrajaya main dengan triplet saya! hehehe

    ReplyDelete
  120. hehe :) serious comel !! toddler uh ! auwwW. hee

    ReplyDelete
  121. that's the kind of person that i love =)..yaww!!they're so cute...dat y la bila gulrz jumpa them 'aanyonyo nyomeyynyomeyy mmuaahhxx'....
    u see kan...hehe...so after this, get closer with them =)

    ReplyDelete
  122. suka babies jugak!!!!!! comel!!!!
    tapi kalu dapat baby kuat meragam mmg ssh tol....

    ReplyDelete
  123. hahhahhaha comil~~~ akhirnye FL ada gak sifat pompuan normal~ hhehhehe :)

    ReplyDelete
  124. "babies always attend kenduri kahwin" haha. best la ayat ni :D

    ReplyDelete
  125. hahaha betol !!! baby boleh ditemui di kenduri kendara...

    ReplyDelete
  126. HAHA of course..babies are cute :)
    http://melovebelacan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  127. kek itu mmg sangat comel!!!! XD

    ReplyDelete
  128. mmg ase menyampah ble kita tgk ada yg wat 'eee comeynya beby comeynya baby' sebenarnya kita x faham perasaan tu...skunk kita da ase hehehehheh

    ReplyDelete
  129. haha. comel je fl dukung bby tu.
    :D

    ReplyDelete
  130. baby memang wangi even tak mandi :')

    ReplyDelete
  131. same lla kite dulu........ tetiba je dtg feeling tuh

    ReplyDelete
  132. itu petanda dah sampai masa untuk kwen. huhu..

    ReplyDelete
  133. knp kalau nak dukung baby mesti yg comel? yg x comel tu apa dosa dia? mcm hina plak x dak sapa berkenan. fake gila owg yg bersifat mothely neh. nak menunjuk kat sapa?pada mula nya aku macam sokong dgn pandangan ko yg waktu dulu2 tuh. tapi bila ayat akhir ko tuh buat aku rasa mcm...hmmm memilih baby utk didukung baik tak payahhh....

    ReplyDelete
  134. hye sis FL...zaza mnt sgt ngn FL nih...zaza da follow sis,t follow zara zara blek eh....

    ReplyDelete
  135. hye sis FL...zaza mnt sgt ngn FL nih...zaza da follow sis,t follow zara zara blek eh....

    ReplyDelete
  136. wei, ko punya jam same ar dgn aku. hehe . tiru ekk??! :P

    ReplyDelete
  137. akak dulu pon x suka dokong baby..rs pelik..takut sbnrnya..takut baby tu nanges..tp lps ada baby akak sukalah dokong baby..baby orang pon akak suka dokong terutama kalau baby tu comel (semua baby pon comel tahu cik anon)

    ReplyDelete
  138. "tiada cheats untuk Borderland, battery controller Xbox dah habis, dan kenapa Ron97 dah naik menjadi rm2.90? bukan itu hari rm2.30 ke?"

    aku ske tul cara ko tulis statement atas tu.. hahaha.. real gle ^_^

    -AwoL-

    ReplyDelete
  139. suka baby..wangiiii....hehe

    ReplyDelete
  140. sweet sgt enrti nie,dlu pn xsuka gak kt baby nie..
    ada ank sedara br lah suka..
    tp klu pgg ngan dukung rse nk gonyoh je puas2,pastu gigit pipi dia..
    kn bez klu dpt wt mcm tu..=)

    ReplyDelete
  141. salam FL ;)

    new blogger here.

    yep bebudak memang best and hilang penat bila layan karenah dorang.

    http://nukilangadisbiasa.blogspot.com/

    ReplyDelete
  142. salam kenal,luvs babies too!jemputlah dtg jenguk baby saya..boys yea ;)

    http://babynafis.blogspot.com

    p/s: 'ter'singgah sini tertarik ngan tajuk n3..blog org glamer ni yea..comey!!

    ReplyDelete
  143. rasa mcm nmpk fatin kat shah alam. entah betul entah tak sbb x pakai spek. masa tu akak tgh dukung baby akak. nampak girl yg mcm fatin tengok akak beria-ia pastuh terus teringat entri yg fatin tulis ni. hahaha..

    ReplyDelete
  144. Assalamualaikum,
    Nie first time saya singgah kat blog ni. Tu pun dari seorang member saya (Medical Officer) kat HUKM tu. Just out of my curiosity, how do you have such an ample time to attend those activities? Bila masa you study eh? Anyway, i wish you all the best, because the real task is awaiting during your housemanship.. Salamx

    ReplyDelete
  145. arghh !! comel nye baby tuuu, and FL ur gorgeous babe :)

    ReplyDelete
  146. sis! nak bgtau, thanks a lot pasal recipe tiramitsu tu. dah buat. sedap! thanks again ya!

    cc to FL :)

    http://ohbloggy.blogspot.com/2011/05/tiramitsu.html

    ReplyDelete
  147. FL@
    Siblings aku semua lelaki. Korang pon tahu kan? Jadi kat rumah aku ni memang takdela cerita pasal anak cik kiah dah lahir semalam, kak senah kau dah bertunang dengan orang Johor takpon eh engkau tahu, RCW bercinta dengan Shahir AF8. Memang takde.

    FA@
    Saya boleh tunaikan cita-cita FL ^^

    opss..


    hee..



    k


    -FAF

    ReplyDelete
  148. Anonymous, all newborn babies are 'chomells' no matter how@what. takde masalah nak dukung mana2 baby, sbb semua mmg comel pun by default.


    tapi yang ni mmg stail. haha!


    yang suka gak tengok baby dan,
    suka gak tengok orang yang dukung baby,
    FahmiMahat

    ReplyDelete
  149. budak pempuan tu cute. muka dia macam dynaz. hehe

    ReplyDelete
  150. haha~ gara-gaa nak dukung baby eh? sanggup ek?:P hihi:D

    ReplyDelete
  151. pepek fatin mesti berairkan jolok pun sedap

    ReplyDelete
  152. Saudara dan saudari kaum muslimin dan muslimat

    Renungan

    khususnya untuk para wanita dan diriku sendiri.....



    Sayidina Ali ra menceritakan suatu ketika melihat

    Rasulullah saw menangis manakala ia datang bersama Fatimah.



    Lalu keduanya bertanya mengapa Rasulullah saw menangis. Beliau menjawab,



    "Pada malam aku di-isra'- kan , aku melihat perempuan-perempuan yang sedang disiksa dengan

    berbagai siksaan. Itulah sebabnya mengapa aku menangis. Karena, menyaksikan mereka yang

    sangat berat dan mengerikan siksanya.



    Putri Rasulullah saw kemudian menanyakan apa yang dilihat ayahandanya. "Aku lihat ada

    perempuan digantung rambutnya, otaknya mendidih.



    Aku lihat perempuan digantung lidahnya, tangannya diikat ke belakang dan timah cair

    dituangkan ke dalam tengkoraknya.



    Aku lihat perempuan tergantung kedua kakinya dengan terikat tangannya sampai ke

    ubun-ubunnya, diulurkan ular dan kalajengking.



    Dan aku lihat perempuan yang memakan badannya sendiri, di bawahnya dinyalakan api neraka.

    Serta aku lihat perempuan yang bermuka hitam, memakan tali perutnya sendiri.



    Aku lihat perempuan yang telinganya pekak dan matanya buta, dimasukkan ke dalam peti yang

    dibuat dari api neraka, otaknya keluar dari lubang hidung, badannya berbau busuk karena

    penyakit sopak dan kusta.



    Aku lihat perempuan yang badannya seperti himar,

    beribu-ribu kesengsaraan dihadapinya. Aku lihat perempuan yang

    rupanya seperti anjing, sedangkan api masuk melalui mulut dan keluar dari duburnya sementara

    malikat memukulnya dengan pentung dari api neraka,"kata Nabi saw.



    Fatimah Az-Zahra kemudian menanyakan mengapa mereka

    disiksa seperti itu?



    *Rasulullah menjawab, "Wahai putriku, adapun mereka yang tergantung rambutnya hingga otaknya

    mendidih adalah wanita yang tidak menutup rambutnya sehingga terlihat oleh laki-laki yang

    bukan muhrimnya.



    *Perempuan yang digantung susunya adalah istri yang 'mengotori' tempat tidurnya.



    *Perempuan yang tergantung kedua kakinya ialah perempuan yang tidak taat kepada suaminya, ia

    keluar rumah tanpa izin suaminya, dan perempuan yang tidak mau mandi suci dari haid dan

    nifas.



    *Perempuan yang memakan badannya sendiri ialah karena ia berhias untuk lelaki yang bukan

    muhrimnya dan suka mengumpat orang lain.



    *Perempuan yang memotong badannya sendiri dengan gunting api neraka karena ia memperkenalkan

    dirinya kepada orang yang kepada orang lain bersolek dan berhias supaya kecantikannya

    dilihat laki-laki yang bukan muhrimnya.



    *Perempuan yang diikat kedua kaki dan tangannya ke atas ubun-ubunnya diulurkan ular dan

    kalajengking padanya karena ia bisa shalat tapi tidak mengamalkannya dan tidak mau mandi

    junub.



    *Perempuan yang kepalanya seperti babi dan badannya seperti himar ialah tukang umpat dan

    pendusta. Perempuan yang menyerupai anjing ialah perempuan yang suka memfitnah dan membenci

    suami."Mendengar itu, Sayidina Ali dan Fatimah Az-Zahra pun turut menangis.

    Dan inilah peringatan kepada kaum perempuan.Sebar-sebarkanlah...

    ReplyDelete
  153. FL nk baby ka?jom kawen...hehe...babies pn bleh aih...insyaAllah...serius! ^_^

    ReplyDelete
  154. saya pun suka baby jgk...bau diorg wangi..:)

    ReplyDelete
  155. baby is so cute....bau baby paling bes :)

    ReplyDelete
  156. Dukung baby mmg best.Lembuttt je.tp dukung babe yg dpnkek tu lg best kannn...

    ReplyDelete
  157. i wonder what is so special bout ur blog. the content?nahh...typical open dairy. i guess people love to follow ur blog just because u are pretty. other than that?err...still searching..peace..;)

    ReplyDelete
  158. Merah sangat lah makngah...

    ReplyDelete
  159. hahaha, saya tergelak bahagian last tu "I need to attend any wedding ceremony just to find babies. Ya know, babies always attend kenduri kahwin. Its so easy peasy to spot babies nowadays." lawak lawak!

    ReplyDelete
  160. ini tandanya dah sampai waktu utk kawin...

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...