Thursday, May 19, 2011

New chapter, new beginning.

Assalamualaikum =)


Ada orang tanya, FL awak dah jadi doktor ke? Jawapannya adalah BELUM. Kalau sudah jadi doctor mungkin anda tidak akan berjumpa dengan manusia ini lagi sobs. Untuk menambahkan pengetahuan am korang, haruslah korang take note bahawa aku sedang menjalani clinical di HUKM Cheras

Sekarang ini aku dalam adaptation mode. Semua macam culture shock buat aku. Walaupun dulu aku duduk dekat Bandung je, tapi memang budaya dan cara hidup berbeza. Terutama pasal makanan, pembelajaran, peraturan Universiti, persahabatan, polis & peraturan. Kalau dulu dekat Bandung hobi aku adalah BBM sambil driving sambil mengunyah batagor, kini tidak lagi. Sekarang aku dah tak boleh mempraktikkan multi-tasking. Tiada istilah sambil berjalan kaki sambil check email. Lambat. Aku kena jalan dengan pantas. Sambil tak pakai seatbelt sambil bergossip. Nanti kena saman RM300 & mungkin akan terlepas simpang. Jauh nak Uturn. Pokoknya semua aktiviti ada pengkhususan. Cuma ada satu yang aku masih praktikkan. Sambil dengar lecture sambil tido.

Aku juga sedang dalam process mencuba jalanraya di sekitar KL. Sebagai orang Seremban yang tinggal di Bandung semasa process pematangan, aku akui yang aku loser bab jalan kat KL. Kalau jalan kat Bandung tu bukan main expert wa cakap lu. Kau tinggal mana? Sentul. Oh. Dalam hati nak menangis tanya diri sendiri kat mana Sentul? Setakat ni, aku dah tahu bagaimana mahu ke LowYat, Times Square, KLCC, Pavilion, Jalan TAR dari HUKM. Dekat je rupanya haha. *Facepalm* Dan mesti kena tahu tempat-tempat famous dulu supaya senang bertemu peminat LOL. Lepas ni aku harus berusaha dengan lebih keras untuk explore jalan dekat KL. Kehkeh orang somban masuk KL, what do you expect?

Kalau dekat Bandung, dresscode tak fussy. Kau bangun lambat, just grab apa yang ada belakang pintu dan chow. Tapi kau jangan buat hal kat Mesia, pakaian kena formal. Setiap malam sebelum tido aku akan gosok baju. Benda yang tak pernah terjadi di Bandung kot haha. Matrix card kena bawak sentiasa. Kat Bandung, tak pernah guna Matrix card. Perompak ke, pencacai ke, semua boleh masuk Universiti sesuka hati. Ikut kata orang Indonesia, tanah adalah hak milik Allah. ROTFLMAO.

Berikut adalah sedikit gambar(s). Aku duduk kolej anyway. Senang dan dekat tapi harus compete for merit. Wuwuwuwuw

Alahai dinding..

End-table lamp that lit up the room

 Worn out access card & room keys 

 My snug fleece blanket that keeps me warm at night 

Cats

 The window 

 My only source of entertainment

p/s : Masih dalam process nak adapt. Otak sangat lembab, body tak nak cooperate & sedang mencari pattern yang sesuai untuk study. Ya Allah, permudahkanlah urusanku =')


Thank you for reading this entry !

215 comments:

1 – 200 of 215   Newer›   Newest»
Ayeem Jemain said...

wewiittt orang kl yaww

nur hidayah isa said...

mmg kene dok kolej ek? ko dok ngn ema sekali ke? kira skrg ko study lagi or practical?

aqmalazmi said...

fuyooo........
alamak..jari ada luka laaa..
heeeeeeeeee..
akak tolong boleh..
heeeee

Taufan Bin Ribut said...

FL kuat tido!!!!!!hahahahahaha...=P

+ cik | ezatiee + said...

cool ^^ lama2 biase la tu kott..

Natasha MDG said...

payung hello kitty. kite punye colour biru. : )

.fariza. said...

lg byk suasana baru lagi banyak pengalaman yg dpt. :)

AiDa AzRyN said...

nak pinjam teddy bear tu boleh?:P

Ashraf Jalil said...

cop..muke kat name tag nampak lain sket. hehe.. selamat maju jaya dalam bidang selok belok jalan di kl

....D.i.A.... said...

FL semban area mane ek?? slamat berjaya adapt keadaan msia :)

Admiral Hafiz said...

gud luck FL...
wah lps ni nak slalu singgah HUKM Cheras la..

Entry Terkini:
TOP 10 MALAYSIAN VLOGGERS & YOUTUBE CELEBRITIES!

Fatimah Zahra' said...

insya Allah FL boleh survive. aja aja!

*kita pun orang seremban. haha, jalan KL memaang sesat laa wa cakap sama lu*

cthajar_pinkgurl said...

:D like like like like like :D

nurfarahfarhana said...

yes!!saya owg petama komen kat entry akak kali ne!!ske!

sharifahzakiah said...

tringin nak jumpe doktor FL to be ni dkt HUKM ! coz my sis keje ctu :) btw, gudluck doc fatin liyana ! all da best ^^

~eZmALiZa~ said...

good luck FL! chaiyok2! :D pasni nak gi serang HUKM cheras laaa...hahaha :D

Anis Shahira said...

Good luck at your new place !

beLLa said...

all the best ye sis! kat Bandung boley, sini mesti lagi boleh. tanah tumpah darahku la ktekan. HEHE.

sesegar said...

kak fatin.
semoga dipermudahkan segalanya :)
guna kamera apa gambar-gambar ni kak fatin? jelas betul :)

sha ANUAR said...

good luck sis :)

redzwanie redzmann said...

gud luck FL~!

diyanah dzai said...

good luck kak ! saya baru nak masuk matrik =)

EllaAqasha said...

goodluck FL! u can do it babeyh! :)

Adah dimie. said...

good luck :)
note; FL sangat pengemas . ;)

CiK GorGeouS ! said...

pergh...padahaL jaLan kat bandung tuh punyeee Lah bersimpang2 and traffic sangatLaaaaaaa.......Lame2 nanty biase Lah tuh =)

MIMIE AIZA said...

good luck kak fatin :)

.sweet-ants. said...

mula2 je..lama2 biasa lah ;)

MuchuNadh said...

even org duk kl pun tak tau jalan kat kl. heheheh...
good luck FL....

Daya SooYoung H said...

semoga berjaya sis ! :)

Ecah Ecot said...

good luck!

Miz Pinkple said...

FL houseman kt HUKM ye?

Azman Roslan said...

selamat belajar, heheh..

da-U said...

semoga berjaya study and dpt jd doktor yg terbaik !

lynda said...

lama2 biasa lah tue.:)

Sri said...

gud luck FL

g0d will bless u

=)

hanabanana said...

same la loser gila jalan kat KL! haha

goodluck ten! :)

♥♥ciK piNkY♥♥ said...

oho..cik fatin kite skang kt hukm.dekat je dgn tempat kje cik pinky..kalau jenjalan times square ke,pavilion ker,bukit bintang ke,roger2la...kot la sesat ke kan.hehehofis cik pinky dekat sgt dgn area tu.jln kaki g times square pn blh..oh ye,hukm praktikal bhgn mane? lah leh terjumpe ke (eh,leh plk terjumpe.hehe)sbmak cik pinky selalu wt rawatan kt sana..dh 3kali wt kimo kt situ.penah gk cik pinky tido hukm tmn mak.nt awl june nt my mom ade operation..huu,sedih :(

:.f@f@u.: said...

good luck kak FL :)

Hajar Yumi said...

tetibe sakit teros nak g HUKM..adoi3....saye sakit kaki...

NADIAH KZAMAN said...

rindu batagor..supir yang ajar..its a short form for bakso-tauhu-goreng! all about bandung!

fatien ! said...

wah wah, nanti dah boleh bedah2 orang.

good luck FL !

momochan said...

kemasnya katil..heee~

Awan Fantasia said...

COMEL-COMEL BARANG DUA..WAH!!COS EXPERT TUH..HEHE..ALL THE BEST..

Jom Tengok :
LELAKI AJAIB 2008!!

アヌム ちゃん said...

All the best FL..insy lama2 ok la tu..tp sure rindukan bandung kan..

GreenAppleKu.com said...

Sweet gila, doktor minat hello kitty. Harta karun dalam basket tu pun sweet. Study hingga berjaya moga kalau dah konfem doktor nanti, boleh kasi diskaun utk blogger yg mendapatkan rawatan dari dr. FL.

Jemputlah drop komen kat blog Sis. Boleh sis buat artikel yg FL baik hati sebab komen kat blog Sis..hehe..

Sufy said...

gud luck n all the best Fatin..;)

Alexandriana Alia said...

jum jumpa... i terer jalan kl nih.. :p

Mimie Cikonett :) said...

goodluck FL :) wish you all the best!

take a very goodcare.

MiSz fiFiEyQa said...

Ouh..kak fatin dok KTDI ke?sy dok KTSN la pulak.bestnye kalau sy pun dok situ.kot2 dpt t'serempak ke..haha..papepun gud luck n chayok2...jom kumpul merit byk2...hehe

Norliyana Kartini said...

Hee goodluck sys FL!
HUKM tu dekat je dgn rumah saye tauuu, hihi. ^^

Najihah Malek said...

nak jadi doktor cam akak aten gak ..tp subjek science belum dapat kuasai dengan baik lg ..

Ana Montana said...

gudluck FL

Cik Azizah said...

all the best FL..

rupanya Fl org seremban..kek mano tu..hehehe

nanti leh jadi MO kat Hospital Tuanku Jaafar,..mahu tak..ekeke

nadiah yaya said...

i just want to say... UKM is much3 better than UM...u patot bersyukur :)

semoga diprmudahkan smuanya

liyana said...

aja-aja fighting!

hanani said...

good luck..insyaAllah,nanti lama2 ok tu. FL ni minat kaler merah gak ke?banyak barang kaler tu.. :)

Jom baca niZiana Zain masih maintain dalam usia 43 tahun.

Jom baca niNur Kasih The Movie..Penangan hebat 2011..

Wahidah said...

sesat di KL tu perkara bese FL..:p

all the best kay...

muhamad hanif said...

mak aihh, banyak gila aksesori mandi..ehem-ehem, orang perempuan ~

zuhaida said...

all the best kak FL . lama-lama nanti biasa la :)

Anonymous said...

macam mana plak ngn rawatan braces?dulu pakai kt indon kan?sambung buat rawatan kat hukm ker?

hana said...

alamak.
kalau tau FL kt HUKM mmg saye mintak praktikal kat sane...
hahah

Ili Qamilla said...

ok, lepas kalau sakit nak pg HUKM jelah. untung2 dpt jumpe FL <3 <3 <3 weeeee~ *sengal*

rebecca melessa said...

alahai~chumel2nye barang.hahaha

eyjalukman said...

good luck kak FL .
u're really inspired me .
pray for my success ;)

tabahkan hati taw cz ad mcm2 jenis patient .
mcm adik eyja kanser lymphoma .
masa awl2 dulu sentuh sikit da teriak cm apa .

nidapink90 said...

kak FL kat HUKUM skang? saya study kat institut perguruan ilmu khas.. dekat sgt la kita.. ada joging slalu kat tasik permaisuri?.. kut2 terjumpa..hehe

Plankton Seksii said...

u boleh punya adapt dalam mase yg singkat hohoh... caya la atin! =)

Neeza T. said...

FL kolej kt UKM Bangi ke??

♥yaya budak suka embun♥ said...

good luck FL :)

LATEST ENTRY : PROTON EXORA IS THE BEST! JOM BACA FAKTA DAN ANDAIAN ORANG TENTANG PROTON EXORA. YANG NAK TRY PANDU UJI PUN, JOM LA. FREE JE DAFTAR. :D

syazwansanosi said...

dekat je ngan IPG teknik hehe..;)

BeYLa! said...

Welcome to Kuala Lumpur kak Fatin! harap harap kite ketemu ya! :DD

Gd luck in everythg that you do!

laskar pelangi said...

FL ! Comeinyeeeww barang2 tu semua =)

Azree said...

Semoga berjaya dunia dan akhirat...

Nazim Nasri said...

pasneh bila jumpa FL selalu haha. sebab kita dekat je gan HUKM. depan HUKM ada KFC. aummmm xD

HaFizaH aYu said...

mmg susah nak adapt ngan tmpt2 baru an?? tke time gak la nway gud luck FL...

ieka darlink said...

salam sis,
kenal siti syifaa tukiman tak?
act. dia buat medic kat bandung jugak. tapi tatau uni ape.
n sekarang tengah buat clinical kat hukm jugak.

dea izzana said...

waa laptop apple.. suke suke. nanges nk beli xdpt T-T

hayra said...

hulamak aih , kalau saya , ada lagi 6-7 tahun nak grab gelaran doctor . aduh lama lagi kot .

che-a/atiah said...

suka barang2 akak.comel cam akak

shazika said...

FL dekat HUKM cheras????
dekat giler lah ngan saya. Nanti ada masa free jom gi downtown. atau mkn2 kat situ. sy IPG Ilmu khas.

kalau sudi dtglah melawat sy di sini :P

normala_ali said...

hahahaha.. suka cara FL story.. hehehhe... :) selamt blaja jalan KL k.. :)

normala_ali said...

hahahaha.. suka cara FL story.. hehehhe... :) selamt blaja jalan KL k.. :)

Pelangi said...

slm FL, dah start nk masuk era H.O ke? harap tabah n kuat..kebynkan H.O makan tido kt ward je, tu belum lagi kalau M.O yg garang2...tgk H.O kt cni muke stress sgt2..hrp FL tabah..cayok2!!!

Awatif Ramli said...

salam..fatin liyana...sy ada nk tnya awak..kalaw sy xde basic pure sains boleh ke sy further study sains medic ye?dekat universiti di bandung 2 apa requirment die ye?...time kasih..hrp awak respon..=)

AIMAN said...

jadi org KL doe.. haha

naxa said...

alamak.. matrix card ukm.. rindunyeeeeee... hihi.. gudluck FL n hepi adapting :))

ubi said...

pattern study?..yup2 betul..gud luk!

Rozuan Ismail said...

wan study dekat UKM.lepas ni nak g HUKM cheras lah.boleh jumpa fatin liyana. =)

Cik Nursya said...

cantiknyer bilik

hanafijaafar said...

HUKM smells weird, even for a hospital, even after berpuluh-puluh of visits. nevertheless, i treasure HUKM in my heart, ahahahhahahhahhaha, dulu2 buat tempat dating kot...skrg dah kawen, asek suruh isteri keje kat HUKM bila dah abes blaja.

yanasensei said...

eh payung hello kitty kita sama la! ekeke. good luck FL. :)

Chybee said...

all the best! tak lama dah tu nk habes :)

Amiirah-Cassan said...

cute nya la bha FL . hehehe sa suka ouh :)

Myra Arshad (: said...

cik apple merah. i like :)

ishiko said...

balik menjadi anak mesia ^^

lady~yint said...

beli gps la..senang nak ronda2..xyah igt jalan...hehee

anim :) said...

akak, comel la gmbar kat tag tuh .. hehe

Judiene said...

Bilik ni kemas semata-mata nak amek gambar ke?
Hehehe.
Just kidding!
Nice bed btw.

:)

Meya Lolipop ♥ said...

good luck sis FL ! nak ikot jejak sis lah . hihi ^^

ira93 said...

assalamualaikum kak FL
semoga berjaya. No pain no gain. hehe
hopr ur ambition to become a doctor will become reality, wish u all the best xD

ain dzaya said...

FL nie comeyy rupernyer!!hehe

Nizam Ijam said...

Laptop baru~~~ hehehee tempat baru~~~~ semua baru :)

Je,put ke segmen saya :)
”Nizam Ijam-Segmen Tempat Menarik di Kawasan Anda ”

NinaAz said...

wah..FL duk kat HUKM cheras rupanya..hehehe.. sy pun ada kat area cheras ni..area UCSI.. nanti boleh lepak sama! hehe jom dating! =P
medan selera kat upstown cheras tu best tuk makan tgh hari,, =)

cikinnaberry said...

good luck u!...

Cik Miera said...

kat HUKM? wah leh la datang usha fel pasni.. muahahaha

mood : stalker :)

Dilakochan said...

FL stay sentul ke HUKM?

Perghh x sangkut trafffikkk ke? -.-
Kita kadang2 dr downtown cheras tu ke Pusat Bdr Damansara stresss gila!

Hope FL cecepat dpt biasekan diri~
N Good luck babe!

mi Senorita said...

cik fatin...smlm saye telah bertembung sama kamu dekat kolej..tp nyaris2 tk pasan...nk tegur malu2..huhuu..next time kalo tegur jgn terkejut deh..hikss..

Jay said...

salam persahabatan..wah bizi juga nak jadi doktor ni ek??aku dulu nak masuk juga tapi fikir balik coz tinggi sgt..last2 jadi kuli kerajaan juga...berkhidmat untuk rakyat dan negara..hehehe..

cik nur said...

benda baru dalam hidup oke what sekurang nyer tak boring duk rutin harian yg sme mula2 jer lama2 oke la nnt :)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

sweetnya...

Adib Danial said...

like!

http://adibdanial.blogspot.com/

syamimi fatin said...

good luck.. smoga dipermudahkan urusan ^_^

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

bilik doctor pompuan memng lagi kemas dr doctor lelaki..hihihi~

Uwais Al Qarni Bin Mohd Isa said...

bape lama clinical kt hukm tu kak FL??ouh..gud luck(^_^)

Mrs Shyza said...

waa...betulla akak jumpa kamu semlm masa naik kamsis utk bfast....nk tegur,kot tersalah org sbb kat luar,kecik pulak dak fatin ni...heheheh
akak keje kt it department...so,slamat dtg ke hukm..heheheh..dan2 je kan :)
kalo ade pape hal psl IT kt kamsis,ble je tny :D

Annis Suzana said...

kite UKM bangi.. ngee~~

yusrina said...

FL comel... seronok le dah turun KL blk... Org KL nak gi Bandung lak

O'gosh said...

new life..new chapter....just the old funny you....

Cik Tqah said...

wow..semoga anda semakin bijak yer dr.. comel je dr ni..ari2 rs nk sakit.. hehe.. :P.. hope ley terserempak kt kl plak

Achik said...

Selamat datang Ke HUKM hehe,,bleh tegur2 ni kot2 terlanggar bahu huhu, saye pun ade di situu,,

good luck,,, Allah always bless u =)

oh nudra said...

cantik deco

mimie kamisah said...

Gud Luck FL!!

Anonymous said...

MUDAH MUDAHAN SAUDARI FATIN LIYANA MENJADI SEORANG DOKTOR YANG DEDIKASI.

Fatin Baharum said...

good luck !

latest entry : BE datang lagi ♥

eylalaslie said...

canteq n kemas..all the best FL!gambatte! ;)

Anonymous said...

hai FL
muke u kan sejibik ngn pelakon indon
ni Chelsea Olivia. Die ade belakon dlm cite Cinta Melody.
Mate senyum tuh memang same lah! :)

Anonymous said...

sobar yola fatin.. jnji tau jln blk somban.. hehehe.. idop nismilan!(n9) hahaha... i pon somban juge, kite skola same ye @ REDZA dolu2.. tp nape kite x close! akak frust! akak ok, tua setahun je kot.. ;)

zeta belweil said...

semua brg2 comei2...mesti best kalau idup mcm fl kan...


Zeta’s Collection

Miss b said...

pehh

stadi lagi?

jem!

Aisumi Chan Kawa'i said...

comeiii~ :D best of luck sis..

farhanaerman said...

adek!akak baru je abes blaja kat HUKM tu..nak kerja da pon next week!gambate dik..enjoy your medical student life..buat study group..tu penting!and buat baek dengan doctor!rajin2 pergi wad..insyaAllah dapat berkat~hujung minggu kuar jejalan..kalau x giler study je! :)
goog luck sayang!
p/s:malam minggu jalan downtown cheras tu pon best..baju murah2!haha :P

NUR ASFARENA KAIRUDIN said...

salam.. lepas nie boleh la jumpa kak fl ;)

Saliha said...

kamonn...go gurl

Fafau De Craft ( Zana ) said...

owhh kt hukm yerk...akak br deliver cupcakes kt bahagian emergency last week...anyway,best of luck dr fatin! ;)

Poporing Levy Smileyy said...

btul2,,,suke brg akak FL:D btw,all da best ya akak! akak mesti bole punya! XD

pakupakis said...

FL dok seremban area mane?

Syazwani Mazlan said...

sudah jadi org KL skg..pwiiit~! hehehe

kak said...

alah, i bru je abis pract kat hukm..kalo x leh jumpa FL..huhu

EZAN IDMA said...

comel nye barang2. hee :) Moge FL biasa kan diri ye :)

~najwa~ said...

all the best fatin.
Ini baru permulaan,
byk lagi cabaran bila dah start housemanship :)

enjoi ur life kat KTDI..

(*dulu terasa best dok sana)

bila dah start kerja - masih akan ada masa utk berblogging.. heheh

Bo0lat's Heart said...

Gudluck!

Chempaka Sari said...

bagus, kemas je.

darul_makmur@yahoo.com said...

Salam...nak tumpang promosi boleh tak...klik la sini...terima kasih...peace

saharinasaharudin said...

gud luck FL cntik :)

~kuyam~ said...

cantik kot laptop u fatin! :D

aLeen aVriL said...

Ohh dah duk KL…ok lahtuh…lama2 mesti dpt biasakan diri punya…KL pon bukannya bandar y complicated sgt…dah duk KL nih, xmo buat sesi bertemu peminat ker????

Kalau ade buat kite nak join……takkan jumpa CikEpal bole jumpa peminat yg lain xbole kot….huhuhuhuu….

Miss Emmi said...

http://emmiliciousboutique.blogspot.com/

all d best :)

yunz_02 said...

satu kolej dgn my sis.. but now dlm proses nak buat housemen dah..

semoga dipermudahkan semuanya :)

Mira said...

akak skrg da de at KL ke ? wah da jdik org KL lha nih yek ? akak dok KL nih tak rindu batagor & cendol elizabeth ke ? hihi :) at malaysia takde tawu cendol elizabeth !

farahaminudin said...

stuff kak fatin sume comey2...i like it..as cute as the the owner

NORSHYLA MOHD NOR said...

Yeeeeeessssss kak atin dah ada kat KL......boleh la buat-buat terserempak lepas ni ^_^ hehehe

SyazwanSarawak said...

asal nampak tembam muka dalam matrik kad? >,<
kiddin, anyway nice place la kak fatin :D

Shaofie said...

FL, oh sama university rupenyer. Saya cawangan bangi. Lepas ni boleh la lepak kat kl? My idol nih... Jom la lepak kat downtown danau. Char kuey tiow terbaikk punyer...

Syeeda Sobbihi said...

slamat pulang ke tanahair!

una said...

goodluck !^__^

syafi yna said...

akak..saya study kat sebelah hukm..kat maktab teknik...wahhh..harap2 boleh jumpa akak =)

syafina said...

akak..saya study kat sebelah hukm nie jer..kat maktab teknik..wahhhh..harap2 boleh jumpa akak..hehe =)

sYafIk-wAy said...

lepas ni akan bertemu lah FL di mana2 . lalallaa

Farah Hannah said...

amin2....insya allah
selamat berclinical my dear FL,
happy working !! ^__*

p/s: abg akak ade keje kt hukm actually as science officer, keje kt lab, tp tk sure department mane..hee

Fathiah Rosdi said...

jom jmpa..ngeh3..

Anonymous said...

wah ! kak atin ada macbook kod .. i like .. hee :D

Fathiah Rosdi said...

jom jmpa..ngeh3..

misz aisya said...

hye kak!
good luck ye..

hujan emas di negeri org, hujan batu di ngeri sendiri kan..

owhh ye, pe cer dgn segmen dear FL ek?? hope still on lah..

! Nurida Ardy said...

time study dulu suko beno dgn kelas e-commerce dan duduk depan lect. tp syg kerap sgt terlelap..but in the end...guess what...he give me 4.00 flat for his subject! huyak! huhuhu...

Kak Aya said...

Salam adik fatin.. Nama akak Aya..akak selalu gak jenguk2 blog adik tapi ini first time akak komen..belajar rajin-rajin..dunia kedoktoran really busy especially masa housemanship.. kena ready physical dan mental.kadang-kadang tak sempat nak makan pun..kadang-kadang nak ke tandas pun kena selalu tahan..hehe.. but it's ok..semua doktor pernah melalui benda yang sama..bila dah jadi medical officer ada ok skit.. apa-apa pun masa belajar dan praktikal ni, kena buat betul2..so keja nanti takdalah selalu kena marah oleh bos..hehe..Good luck
P/s : Aku Seorang Blogger wanita

akuwanblur90 said...

tak pa, Mesti bolehnya. Selalu wanblur tgk okeyh jer, Lagi dah korunk2 kawan baru wanblur, Nampak macam matang jer, macam fikri.. hehe Boleh adapt dgn cepat.. anyway, gudluck Internal med mingggu depan.. :)

wanblur aka The Lurink

minah dentist said...

welkam back. hee. kalau la fl dulu blaja kat ukm je, maybe kenal. tsk tsk. nanti if ktorg student dental ada ward round kat hukm, kotkot terserempak dgn fl nak mntk bgamba sakan, jgn lari ye. huehue. ^^

Miss Y and Her World said...

Selamat kembali ke Malaysia ;) and gud luck !


Btw, me pon orang Seremban bumi bertuah. Dan masih lagi sesat setiap kali gi KL. wuhuhuhuhuhu.


Trend alert! Lets go Vintage!

cheMissy said...

semua chomel2 la....wewittt!!!

Nia Suraya Idris ^^ said...

i adore u much sis FL.
hope to be 'someone' as you sooner.
slumber + style + brainy :D
adore that comel things jugaak C:

Nur Farzana said...

bila baca gaya penulisan FL msti rasa nak senyum je.sempoi + best :)
gudluck kak doktor!

du0 of masterpiece said...

nmpk buku talley. hehe. gudluck ye :)

nEuR0 shEwAzni said...

hey jiran !! hahaha .

neuro ade kat sebelah je . institut pendidikan guru kampus teknik .

arghh panjang gila .

maktab teknik sebelah hukm ni je .

hahah .

Nissa Jalaluddin said...

atin, good luck kat tempat baru.new place memang macam tu memula...lame2 sket ok la tu...=)

anyss said...

gudluck sis :)

cik bihah said...

atin!!! rindu lah plak nak jumpe ko,.senin jumpe datin ko mesti tgh bertungkus lumus kat HUKM isnin kan.. gud luck beb ;))

Deylla Adila said...

:)

Deylla Adila said...

Welcome to hukm... selamat dtg ke dunia kami di hukm... selamat mencuba makanan cafe mak yong yg bertahun2 x tukar menu tu.. :)

ijatbong said...

wow..apple

Atika Farha ;D said...

Mana nak cari bakal doctor yang fashionista macam Fatin Liyana nii? One of a kind! ;)

Anonymous said...

fatin,takotnye tgk kamu bawak lappy apple + gajet2 laen yg menguntungkn pencuri kalo djual.bahaya doh..ktdi tu da byk belaku kes curi lappy smenjak 3 thn lps.every year mmg ade,xtaw nape.even mostly kt ostel lelaki tp pompuan beware je la kn..enjoy ur clinical years k,its totally fun when u r able 2 finish it all!

Anonymous said...

sy tlg aminkn doa FL..aminnnn..hehehe

officially19 said...

sis,comelnya brg sis....really love that cat and huge+cute strawberry..

Nizam Ijam said...

FL?? hehehe

”Kisah Lucu Dengan Perempuan Bertudung Hijab”

husna said...

apple yaww ^^

waniey said...

hye sys fl :)
folow me if u wish ;)
im new blogie :)

Kumbang Jingga said...

impress ngn accesories fatin..wow lap top merah tu sungguh menawan cam fatin..anyway u memang cute

rabiatulpaid said...

seremban which area ?

Anonymous said...

rindu nak bc entry n tgk pic FL

Anonymous said...

guna keta apa plak skg? :)

Izatie said...

Good luck darling and all the best ^___^

nur_kasih48 said...

FL, beli je GPS, senang nak pi mane, di ujung jari gitu...Ckp je nak g mane, tekan GPS, die akan lead the way. hehe...gudluck in whatever u doing. =)

Anonymous said...

salam.. kuatkan semangat ye dik.. :D akak ada kat kolej ni kalo nak minta tolong pape.. ;) inshaAllah, lama2 nanti boleh capture semua.. take care..

-kak Izz

Izzul Amir said...

cececeyy
dah ke kl :)

cik aiskrimmj said...

comelnya..mac apple itu..=)

LynN LoLa~~ said...

i noe that book! tally o'connor ait? gudlak FL. ade rezeki nnt kite keje kat hospital yg same ;)

Najlaa 'Aqilah said...

lepas ni datang hukm je nak carik fl la! hehe. saya selalu ada appoinment dgn doctor dekat situ :P

little ain said...

you can do thins. chaiyok!

dzafira said...

Kemasnya bilik FL.... :))

Tasha said...

blh la jmpe FL ble ke hukm ti,welkem to UKM,hehe

Aqeela LaEn :3 said...

:D belajar rajin rajin kak Fatin Liyana <3

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 215   Newer› Newest»