Sunday, December 5, 2010

Starbucks Coffee ;)

Assalamualaikum !


Ha ha aku lagi. Best pulak baca baca pasal illuminati ni kan. And then I came across this one interesting fact from The Arrivals video tak hengat episod berapa ;) Its about the Starbucks Coffee. I guess semua orang dah tau kan yang Starbucks ni somehow related to the illuminati organization. Ada yang banned ada yang tidak. Itu semua terpulanglah kat hak individu. Korang semua janganlah paranoid sangat dengan illuminati ni sampai benci menbenci dengan kengkawan korang sendiri semata-mata sebab dorang tak sehaluan dengan korang. chill man chill !



 Starbucks Coffee. Kenapa dinamakan starbucks? kenapa tak kapalapi or fireship? kenapa tidak alicafe? ohemmjii takutnye takutnye LOL 



 BUCKS stands for money


STAR refers to Israel


Money for the star :) Tidakkah anda tahu bahawa Starbucks Coffee is among the largest supporter of Isreal? Even the owner of Starbucks pernah receive award from Israel for his contribution. 

Ok ini terakhir. lepas ni taknak cerita pasal illuminati lagi kang tak pepasal kene block dengan blogspot teehee ;) Selamat beramal!

Thank you for reading this entry !

86 comments:

  1. boikot israel, boikot starbucks ! :)

    ReplyDelete
  2. 'setaqbak'

    kedai kopi pakcik bakri kat alor setaq

    ReplyDelete
  3. ek?? aiyok...da bejuta teguk da hah...aiseymen....

    ReplyDelete
  4. hmm.. aari tu try nak boikot. .tp x thn,,sebab memnag minat.. tapi xde niat pon tolong israel.. hoho

    ReplyDelete
  5. It's very sad and hurtful to know about this and we can't do anything to fight it. The only way is to be together as one :)

    ReplyDelete
  6. Kalau rasa taknak bagi saham, boykot la. =)

    ReplyDelete
  7. saia ta pena minom . hee

    bangga =)

    ReplyDelete
  8. Bukannya senang nak boikot2 ni sebenarnya, memerlukan kekentalan jiwa raga gak huk huk huk.
    Tapi sy memang tak pelak StarBuck, lebih suka wat coffee sendiri kat rumah..nyam3~

    ReplyDelete
  9. tapi.. tapi.. starbucks sedap.. T__T

    ReplyDelete
  10. yela macam betul jugak tu. but no wonder la org yang selalu pegi, akan ketagih, myb bcos of the caffeine, tapi berjaya diorg tarik minat org lain utk ketagih dgn produk ni.
    what a life.

    ReplyDelete
  11. Bib pun slalu tgk video the arrival tu... Mule2 Incik BF yg bagi tengok, lama2 kite sendiri nak tahu selanjutnye... Last2 download n tunjuk kat femly members...

    Kite tak sedar dalam diam kite turut memuja... So better watch out kan...:)

    ReplyDelete
  12. a'ah..mgg pon starbuck ni..
    penyumbang dana terbesar ntok israel..
    ban2..

    ReplyDelete
  13. saya x penah pon masok starbuck.. x minat eden..hehe.. :))

    ReplyDelete
  14. betul ke fatin? naseb bek penah masuk starbuck sekali je..hehe

    ReplyDelete
  15. penah tgk jugak the arrival ni.... huhhu... iluminati

    ReplyDelete
  16. but i love starbucks.

    u know, can i just consume starbucks but for my utility purposes only?

    heeeee :)

    ReplyDelete
  17. xyah minum starbucks tu, minum chocolate starberry milkshake yg i buat ni...kalau sudi, cube la ye Fatin Liyana


    http://falihinjasmy.blogspot.com/2010/12/cuti-cuti-masak-chocholate-strawberry.html

    ReplyDelete
  18. hee ~

    x sngka.. :D

    - (anoy)

    insyaAllah fzl leh berkongsi kalu ftn nk tahu lebih.

    xperlu approve. sje je nk msg. ^_^

    ReplyDelete
  19. illuminati ni mmg menakutkan kalau kita dah study...
    cara dorang halus..

    ReplyDelete
  20. better boikot...mcm le x de kopi lain kat malaysia ni buatan org islam yg support org islam

    ReplyDelete
  21. x minat starbucks,,,,hehe...ade org ckp starbucks nie haram...btowl ke..?? 1 lagi tntang illuminati,just nk g thu,justin bieber adalah pamimpin muda illuminati,lebih2 lagi lagu bertajuk "baby"..apabila anda menyebut setiap perkataan... dalam lagu JB yang bertajuk Baby, anda secara tidak sengaja telah "menyebut perkataan yang menyembah dajjal/juru selamat Yahudi". Ini boleh dikesan dengan cara men"terbalik"kan lagu tersebut (ke belakang)...video 2 ade kt syed nye FB "Syed Hilmi Syed Yahya" nie my Fb klau x percaye n nk tngok video 2....ape2 pown,http://syedspurs.blogspot.com/ melapor kn...hehe

    ReplyDelete
  22. starbuck best..iluminati tu menatang apa? ade kaitan ke dgn hidup kita?

    ReplyDelete
  23. oh,saya pon ada jugak tengok video the arrival tuh.kadang2 ada gak terpengaruh dgn freemasons thingy and iluminati.

    ReplyDelete
  24. takpelah atin!
    teruskan share info dgn kiteorg ;)

    ReplyDelete
  25. i dah lame xpegi starbuck since i know its israel. owhh tp coffee dye cedap.

    ReplyDelete
  26. ceh! kawan kate starbuck hanya untuk diva! HAHA sbb kawan gua mereng punya!

    ReplyDelete
  27. http://dajjal-sudah-muncul.blogspot.com

    ReplyDelete
  28. kat blog ni ad banyk bincang pasal illuminati...sharing is caring ;) http://mistisfiles.blogspot.com/2010/09/amerikamindcontrol-dan-paganisme.html

    ReplyDelete
  29. tak pernah g starbucks.. alhamdulillah.. :)

    ReplyDelete
  30. wow..nice sharing dear..sy xpnah masuk starbuck ni..

    ReplyDelete
  31. aah betol3!
    memang care drg buat, xpernah terlintas kat fikiran kite ade agenda lain rupenye

    ReplyDelete
  32. mmg bahaya sekarang ni...macam diorng akan buat nak bagi kita leka...as a muslims, kita kena jage2 la...

    ReplyDelete
  33. tak pernah beli starbucks. Alhamdulillah :)

    ReplyDelete
  34. hee~ rainman.. ~ ~

    comel sgt bila kamu bicara ttg iluminati.

    sy x terdetik yg kamu nk kongsi cite nh. =p

    apa pn

    ..


    ..

    ..


    jgn lupe study wokay. ^_^



    -

    ReplyDelete
  35. Nsib baek penah mnum sekali jer...pasni boikot2

    ReplyDelete
  36. xprnh minum pun starbucks nih.. tq tau 4 sharing this! ;)

    ReplyDelete
  37. ~kopi kapal api sudah...terbaek!!!!hehehe

    ReplyDelete
  38. http://kitabngeri.blogspot.com/2010/11/kembali.html

    ade panduan sikit tetang konspirasi agar kita x mudah melata setiap yang ada didepan kita.

    ReplyDelete
  39. hm..baru tau..thanks for t info, somemore ur blog is osem, cutie

    ReplyDelete
  40. daku tak pernah minum...pd sesape yg selalu gi tulah...renung2 kan lah yer...

    Salam perkenalan Liyana...i shikin.
    I dah add u to my blog list..cheers!!!

    ReplyDelete
  41. Penah dengar psl starbucks neh jgk.and sya pon some kind mcm atin jgk la, ske baca dan baca jaa, sbg pengetahuan.. :))

    ReplyDelete
  42. ban starbucks!!
    jom jalan2 korea..
    http://sepantascahaya.blogspot.com/
    http://shaifulshafian.blogspot.com/

    ReplyDelete
  43. saya suke entry camni...sgt ilmiah dismping membantu sedara2 semuslim kita mengetahui lebih lanjut ttg illuminati ni...utk kesedaran bersama..why not diteruskan??jgn gentar dengan ancaman musuh..

    ReplyDelete
  44. sy cuke jugak bila kamu approve komen sy ..


    .



    .


    .



    :D


    tq

    -

    ReplyDelete
  45. hai..sy pun mmg xsuka sgt starbuck,kita layan mamak je..
    bdw,skg ni byak sgt artikel sal iluminiti ni,smpai ada yg mengarut2..elok kta kaji dulu
    but in starbuck case ni,mmg sah2 la kan betul..so,sila la kalo nak boikot ramai2

    ReplyDelete
  46. dah penah tgok episod yg de starbucks ni & I pon tak penah minum kat situ. hehe

    ReplyDelete
  47. aishh jauhi segalanya berkaitan israel heee

    ReplyDelete
  48. bokot starbucks boikot israel....
    :D

    ReplyDelete
  49. boleh awk approve sekali lagi komen sy.. ^_^


    .



    ..



    ...



    hee ~


    lalala ~ (kunun-kunun jalan ditiup angin sepoi2 bahasa gitu.. :D)


    ps: ftn bila exam?



    -

    ReplyDelete
  50. ooohh tidaakk
    mya kalau tak p seminngu mesti tak sah
    hampeeh punye starbuck

    ReplyDelete
  51. ~wahhh~
    ske lah dgn ur blog....
    nice!!!
    (^^)

    www.izzlatif.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. baik sungguh kamu ini.. ( dgn gaya yang macho * kunun2)


    sbnyr (masih dalam mood tadi huhu)


    saya dah lama


    * some text missing *

    kamu. tp kamu yg x sedar ( smbil hujan rintik2 + lupe nk bwk payung cam filem2 slalu buat)


    harap awk * some text missing * saya. (penuh harapan dan wawasan 2020)


    salam dari malaysia.. study hard sane :P

    jgn lullaby-lullaby world order slalu.. nnt lupe nama-nama ubat sbb byk sgt hafal formula kabbala / nama-nama 13 family mansonic.

    ikhlas dari


    -

    ReplyDelete
  53. waa xlayan starbucks.. huhu
    nsb la xleh minum coffee

    Latest entri Case of the Stolen Keys to Tron: Legacy by TGV

    ReplyDelete
  54. tapi ice choc dia mmg ngancam habis ar. but tu dulu ar..skarang tak masuk dah.

    ReplyDelete
  55. owh pernah dengar cite ni, mungkin betul kot..xmo2

    ReplyDelete
  56. asskm. thanks for your information fatin.. i haven't finished to watch the arrival anyway.. and i'll continue to watch the video.. suppose it interesting ya.. :) anyway nice to know you, i'm following your blog since three months ago and can't get over you! hehe.. salam :)

    ReplyDelete
  57. owh..dh lame x g lpak starbuck hehhe..so pasni no more starbuck lorh
    lepak mamak ajo la kan =)

    ReplyDelete
  58. byk sgt brang Israel yg patot diboikot...how bout coca-cola ngn mcD...still rmai org yg beli.
    Mengalah kan kebijaksanaan dgn kebijaksanaan jua...

    ReplyDelete
  59. Hm, sebenarnya hukumnye haram minum Starbucks (or Coke etc) sbb syarikat2 ini under Israel. This view is supported by Yusuf Qaradawi. Mmg takde niat kita nk sokong Israel ke ape, tapi bila dah tau, takkan nak biar je. McD tu pun satu. penuh org melayu je. bkn ape, hukum haram tu, tak boleh ambil ringan... lagipun, korang sume mestila boleh pikir, makanan2 ni mmg tak sihat pun. org yahudi seniri tak makan ye.. :)

    ReplyDelete
  60. tak suka illuminati.. tapi, everytime nak minum starbucks, buat2 lupa abt freemason n illuminati tuh.. starbuck bodo ni sedap dowh

    ReplyDelete
  61. Tolong siasat Cafe 'Biji kopi' pulak?

    ReplyDelete
  62. jgn makan la bende2 israel ni, nnt terbawak2, apa kita makan jadi darah daging, so pk la kalau kita makan benda yg dok support org yg bunuh org Islam...
    sure nnt kita jadi PENIPU BESAR mcm owner blog ni http://storydarishelly.blogspot.com/

    ReplyDelete
  63. sekali lagi apprve.. :D


    saja je bagi menambahkan "patient" ftn.


    (ada2 ja kn dak sekor nh.. hee ~ =p)



    -

    ReplyDelete
  64. tenee neee.....


    tenee nee.....


    tenee nee.... ~


    (WUP - arrival OST)

    ReplyDelete
  65. Pada pengunjung2 tegar Starbucks, cubalah beralih ke The Coffee Bean and Tea Leaf. Sedap jgak, non-israel related, and ada LOGO HALAL JAKIM :)

    bila halal dan haram tu dah jelas, kita tak boleh pandang enteng. in the hereafter, you will indeed be judge for that. starbucks haram FULLSTOP

    ReplyDelete
  66. nasib baik una bukan kaki starbuck. haha . baik gi kopitiam je.

    ReplyDelete
  67. sy ada menerima comment yang mengatakan sy bodoh kerana percaya illuminati ni :)

    well terpulang kepada individu. stp org mempunyai kepercyaan yang berbeza2. anda jg tak tau samaada anda btol atau tidak. bagi anda, mungkin sy yg salah. tp bg sy, mungkin anda yang salah.

    in giving opinions there is no such thing as an absolute.
    sy hanya menyampai kan apa yg sy baca, kalau anda tak boleh terima terpulang kpd anda.

    salam. peace out. jgn gaduh2 !

    ReplyDelete
  68. saya percaya kamu fatin.



    lumrah dunia ini ada yang percaya dan penentang. cuma..



    kebenaran tetap kebenaran..



    walaupun mereka tutup telinga dan mata sekali pun..



    ia dah berlaku didepan mata kita.



    setiap orang ada cara Allah swt mnyedarkan hambaNya. mngkn ini permulaan bagi fatin n insyaAllah fatin akan makin mengenali Islam dgn lebih kalu dibimbing dengan cara betul.


    masyaAllah.



    maafkn sy kerna sejak 2-4 hari nh asik dok singgah komen je kat blog fatin.


    sbb.. artikel lain...




    sy xtau nk smbang pe.. :p



    sy lelaki jadi xkn nk nyibuk komen tutorial kn.. hee~


    k la..



    salam fatin.



    insyaAllah ada rezeki kita berjmpa. ;)



    -

    ReplyDelete
  69. tak mnum coffee , so tak penah lah mnum kat starbucks :D

    ReplyDelete
  70. hihi..xkan laaa post pasal illuminati trus kena band..kak ct suka laa baca post sal illuminati ni..dulu dh pernah tgok dh the arrival.. :) ..pas atin post trus tgok lg sekali...haha.. :)

    ReplyDelete
  71. post ag benda cmni.. :) i suke gak bc mende2 cmni.. hohoho..

    ReplyDelete
  72. Give me one thing that non-related to Jew/Zionism. only ONE.



    captain.clark@yahoo.com

    ReplyDelete
  73. fatin fatin..


    kalu fatin betul-betul minat nk tahu tetang iluminati.. sbb arrtivals itu hanyalah


    kami panggil "phase 1" dalam peracangan mengenali mereka..


    fatin harus atau mungkin wajib tgk "The Divine Book" boleh tgk dari mana-mana blog @ "videoawak/utube"
    @ pn nk tgk kat blog sy pn boleh.


    sorry kalu pnjang sikit cerita. ^


    dalam "The Divine Book" ini membawa kita ke satu lagi dimensti untuk mengenali AGAMA(uraikan ttg kristian/jew/buddha/hindu/etc) yang Sebenar (yakni Islam) dan kenapa ia BENAR?.


    dan tiada agama selainnya didunia ini selainya(itulah Islam).


    saya harap sgt fatin tgk series ini kerana jika berhenti setakat "arrivas" alamatnya manusia hnya dok nk kaji mereka jer tp.. xde kesedaran..



    dari sinilah nnt muncul yang lebih melatah.. salahkan sana sini... tuduh yg percaya itu "bodoh".. dan sebagainya...



    selepas liyana(sy suke nama ini) habis series ini.. teruskan dengan series.. "PHASE 3" disini liyana akan knal dengan Sheikh Imran Hosein. MashyaAllah ruginya kalu x knal beliau. byk benda yana boleh belajar.



    kalu nk tahu lebih..



    kalu terdetik la..



    mngkn Allah swt tanamkan




    perasaan ini tahu..




    berdoalah pada Allah swt ditemukan dengan orang yang betul.



    :D


    fatin liyana tahu yang mana itu tidak lama.. maka berlajar baik2.. jgn tanguh2. ingat2 kn kwn..


    insyaAllah ade rezeki jmpa lagi..




    :D



    ( saja tulis pnjang ade sebab.. sbb nk amik perhatian awk dan nk awk baca. tp x mintak approve okay. lagipn artikel lama.. sini kurang trafik komen hee ~ ;)





    -

    ReplyDelete
  74. boleh fzl komen skali lagi dlm blog ini?


    :)


    mngkn pernah dengar hadis Rasulullah saw bahawa umatnya berumur selama 1500 tahun.


    sekrang sudah 1432 hijrah - 1500 = -68tahun. (kalu diikutkan wafatnya Rasulullah mngkn sekitar 80tahun hijrah lagi. atau mngkn ikutkan kalender masihi lebih kurang juga tahun nya yang menunjukkan lebih kurang 1-2 generasi mngkn kita akan alami satu fasa yang Allah letakkan pada Akhir zaman , Waallahualam)





    tetapi kita xboleh lah mngatakannya ia tepat kerana itu Rashia Allah swt . HANYA ALLAH SWT YANG TAHU.



    tugas kita adalah beribadat dan bukan nk tahu bila kiamat. :) tetapi tarikh itu hanyalah ingin melahir tanda takut/syukur terhadap apa yang telah diberikan oleh Allaw swt agar kita tidak kafir / taghut kepadanya.




    rasanya byk komen dah sepnjng semingu dua ini. ini kerja kwn la nh.. kenalkn blog kamu..



    mula-mula cam x lut je tgk..



    pastu.. huh...



    kalah gak..




    hais.. lelaki.. lelaki..




    wokay..




    insyaAllah jmpe lagi.



    sy tabahkan diri ni tahan komen panjang dalam blog awk lagi.



    salam fatin liyana binti asri (woo... pndai sebut nama ayah mentua.. kui3.. xdelah.. nnt smua peminat honeykoyuki mara sy sbb kunun2 ceramah tp ada hati nk amik kesempatan.. gaga ~ )



    dunia ini kecil..



    nnt kita smua mngkn sbnyr dah jmpe atau selisih pn antara pengkomen blog ini cume.. disebabkan.. sifat kita yang byk pentingkan diri sendiri maka kita lupa nk bermasyarat di luar. ;)


    alright..



    tq..




    -

    ReplyDelete
  75. i've never been to starbucks.
    seriously, never.
    tp i x pandang starbucks s
    "Ceit! x guna punya israel!!!"
    biarpn starbucks di own,or diguna or dijampi or apaper jelah olh isreal, de choice s in ur hands!
    .
    .
    pergi?
    jgn pergi?

    s for me, i minum=no harm
    i x minum pn no harm.
    but then, learn this big word so-called 'RESPECT' =)

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...