Sunday, December 5, 2010

Starbucks Coffee ;)

Assalamualaikum !


Ha ha aku lagi. Best pulak baca baca pasal illuminati ni kan. And then I came across this one interesting fact from The Arrivals video tak hengat episod berapa ;) Its about the Starbucks Coffee. I guess semua orang dah tau kan yang Starbucks ni somehow related to the illuminati organization. Ada yang banned ada yang tidak. Itu semua terpulanglah kat hak individu. Korang semua janganlah paranoid sangat dengan illuminati ni sampai benci menbenci dengan kengkawan korang sendiri semata-mata sebab dorang tak sehaluan dengan korang. chill man chill !



 Starbucks Coffee. Kenapa dinamakan starbucks? kenapa tak kapalapi or fireship? kenapa tidak alicafe? ohemmjii takutnye takutnye LOL 



 BUCKS stands for money


STAR refers to Israel


Money for the star :) Tidakkah anda tahu bahawa Starbucks Coffee is among the largest supporter of Isreal? Even the owner of Starbucks pernah receive award from Israel for his contribution. 

Ok ini terakhir. lepas ni taknak cerita pasal illuminati lagi kang tak pepasal kene block dengan blogspot teehee ;) Selamat beramal!

Thank you for reading this entry !

86 comments:

Anonymous said...

boikot israel, boikot starbucks ! :)

zarifahmr said...

'setaqbak'

kedai kopi pakcik bakri kat alor setaq

nmirmo said...

ek?? aiyok...da bejuta teguk da hah...aiseymen....

ferdaus al-adney razlan said...

hmm.. aari tu try nak boikot. .tp x thn,,sebab memnag minat.. tapi xde niat pon tolong israel.. hoho

AracyFlavia said...

It's very sad and hurtful to know about this and we can't do anything to fight it. The only way is to be together as one :)

RIAN said...

Kalau rasa taknak bagi saham, boykot la. =)

syaja said...

saia ta pena minom . hee

bangga =)

n0n0i♥a'n'l said...

Bukannya senang nak boikot2 ni sebenarnya, memerlukan kekentalan jiwa raga gak huk huk huk.
Tapi sy memang tak pelak StarBuck, lebih suka wat coffee sendiri kat rumah..nyam3~

azureEn said...

tapi.. tapi.. starbucks sedap.. T__T

nona nadnordin said...

yela macam betul jugak tu. but no wonder la org yang selalu pegi, akan ketagih, myb bcos of the caffeine, tapi berjaya diorg tarik minat org lain utk ketagih dgn produk ni.
what a life.

Kairel Keflee said...

teh o cicah biskut lagi mabeles!

MiSs PoPc0rN said...

Bib pun slalu tgk video the arrival tu... Mule2 Incik BF yg bagi tengok, lama2 kite sendiri nak tahu selanjutnye... Last2 download n tunjuk kat femly members...

Kite tak sedar dalam diam kite turut memuja... So better watch out kan...:)

~hAKim ZaiLAn~ said...

a'ah..mgg pon starbuck ni..
penyumbang dana terbesar ntok israel..
ban2..

yan_n.i.m said...

saya x penah pon masok starbuck.. x minat eden..hehe.. :))

Syafiqah Nazirah said...

wahh baru tau ni.. thnks bgtau :)

Aimi Bahari said...

betul ke fatin? naseb bek penah masuk starbuck sekali je..hehe

fathiah said...

penah tgk jugak the arrival ni.... huhhu... iluminati

little ain said...

but i love starbucks.

u know, can i just consume starbucks but for my utility purposes only?

heeeee :)

mr.F said...

xyah minum starbucks tu, minum chocolate starberry milkshake yg i buat ni...kalau sudi, cube la ye Fatin Liyana


http://falihinjasmy.blogspot.com/2010/12/cuti-cuti-masak-chocholate-strawberry.html

Anonymous said...

hee ~

x sngka.. :D

- (anoy)

insyaAllah fzl leh berkongsi kalu ftn nk tahu lebih.

xperlu approve. sje je nk msg. ^_^

intan izani said...

illuminati ni mmg menakutkan kalau kita dah study...
cara dorang halus..

Atiqah said...

better boikot...mcm le x de kopi lain kat malaysia ni buatan org islam yg support org islam

Syed Hilmi Syed Yahya said...

x minat starbucks,,,,hehe...ade org ckp starbucks nie haram...btowl ke..?? 1 lagi tntang illuminati,just nk g thu,justin bieber adalah pamimpin muda illuminati,lebih2 lagi lagu bertajuk "baby"..apabila anda menyebut setiap perkataan... dalam lagu JB yang bertajuk Baby, anda secara tidak sengaja telah "menyebut perkataan yang menyembah dajjal/juru selamat Yahudi". Ini boleh dikesan dengan cara men"terbalik"kan lagu tersebut (ke belakang)...video 2 ade kt syed nye FB "Syed Hilmi Syed Yahya" nie my Fb klau x percaye n nk tngok video 2....ape2 pown,http://syedspurs.blogspot.com/ melapor kn...hehe

starzieti said...

naseb baek xpena minum..hee

Alan said...

starbuck best..iluminati tu menatang apa? ade kaitan ke dgn hidup kita?

AD. said...

oh,saya pon ada jugak tengok video the arrival tuh.kadang2 ada gak terpengaruh dgn freemasons thingy and iluminati.

wawa zakaria said...

takpelah atin!
teruskan share info dgn kiteorg ;)

masshie mastura said...

i dah lame xpegi starbuck since i know its israel. owhh tp coffee dye cedap.

FarhanaFabulous said...

wow ! really? tanks sharing..

Dila is Azie said...

da lame x pi starbucks. :P

cimut munniey :) said...

ceh! kawan kate starbuck hanya untuk diva! HAHA sbb kawan gua mereng punya!

Fathul Azan Faezan said...

http://dajjal-sudah-muncul.blogspot.com

Anonymous said...

kat blog ni ad banyk bincang pasal illuminati...sharing is caring ;) http://mistisfiles.blogspot.com/2010/09/amerikamindcontrol-dan-paganisme.html

sAkUrA said...

tak pernah g starbucks.. alhamdulillah.. :)

mia said...

wow..nice sharing dear..sy xpnah masuk starbuck ni..

anamizu said...

aah betol3!
memang care drg buat, xpernah terlintas kat fikiran kite ade agenda lain rupenye

TukangTulis said...

mmg bahaya sekarang ni...macam diorng akan buat nak bagi kita leka...as a muslims, kita kena jage2 la...

wani said...

tak pernah beli starbucks. Alhamdulillah :)

Anonymous said...

hee~ rainman.. ~ ~

comel sgt bila kamu bicara ttg iluminati.

sy x terdetik yg kamu nk kongsi cite nh. =p

apa pn

..


..

..


jgn lupe study wokay. ^_^



-

HaFizaH aYu said...

Nsib baek penah mnum sekali jer...pasni boikot2

syamimi fatin said...

xprnh minum pun starbucks nih.. tq tau 4 sharing this! ;)

nurawanees said...

~kopi kapal api sudah...terbaek!!!!hehehe

Ikhwan said...

http://kitabngeri.blogspot.com/2010/11/kembali.html

ade panduan sikit tetang konspirasi agar kita x mudah melata setiap yang ada didepan kita.

Who is Luna? said...

hm..baru tau..thanks for t info, somemore ur blog is osem, cutie

Farah Ikin said...

daku tak pernah minum...pd sesape yg selalu gi tulah...renung2 kan lah yer...

Salam perkenalan Liyana...i shikin.
I dah add u to my blog list..cheers!!!

shasha said...

Penah dengar psl starbucks neh jgk.and sya pon some kind mcm atin jgk la, ske baca dan baca jaa, sbg pengetahuan.. :))

siti nurul ain osman said...

hee~ tak penah belii..nasib baik!

~sHy~ said...

ban starbucks!!
jom jalan2 korea..
http://sepantascahaya.blogspot.com/
http://shaifulshafian.blogspot.com/

~Princess Nasuha~ said...

sy pon mengikuti The Arrival,..

Anonymous said...

saya suke entry camni...sgt ilmiah dismping membantu sedara2 semuslim kita mengetahui lebih lanjut ttg illuminati ni...utk kesedaran bersama..why not diteruskan??jgn gentar dengan ancaman musuh..

Anonymous said...

sy cuke jugak bila kamu approve komen sy ..


.



.


.



:D


tq

-

~aida~ said...

hai..sy pun mmg xsuka sgt starbuck,kita layan mamak je..
bdw,skg ni byak sgt artikel sal iluminiti ni,smpai ada yg mengarut2..elok kta kaji dulu
but in starbuck case ni,mmg sah2 la kan betul..so,sila la kalo nak boikot ramai2

Sofia Aimd said...

dah penah tgok episod yg de starbucks ni & I pon tak penah minum kat situ. hehe

tyqa said...

aishh jauhi segalanya berkaitan israel heee

sarah said...

anda dtag :)

miyoshu212 said...

bokot starbucks boikot israel....
:D

Anonymous said...

boleh awk approve sekali lagi komen sy.. ^_^


.



..



...



hee ~


lalala ~ (kunun-kunun jalan ditiup angin sepoi2 bahasa gitu.. :D)


ps: ftn bila exam?



-

kechixx said...

pangkah israel!:)

Cik Mieyrarif said...

ooohh tidaakk
mya kalau tak p seminngu mesti tak sah
hampeeh punye starbuck

Izz Latif said...

~wahhh~
ske lah dgn ur blog....
nice!!!
(^^)

www.izzlatif.blogspot.com

Anonymous said...

baik sungguh kamu ini.. ( dgn gaya yang macho * kunun2)


sbnyr (masih dalam mood tadi huhu)


saya dah lama


* some text missing *

kamu. tp kamu yg x sedar ( smbil hujan rintik2 + lupe nk bwk payung cam filem2 slalu buat)


harap awk * some text missing * saya. (penuh harapan dan wawasan 2020)


salam dari malaysia.. study hard sane :P

jgn lullaby-lullaby world order slalu.. nnt lupe nama-nama ubat sbb byk sgt hafal formula kabbala / nama-nama 13 family mansonic.

ikhlas dari


-

SpaQue said...

waa xlayan starbucks.. huhu
nsb la xleh minum coffee

Latest entri Case of the Stolen Keys to Tron: Legacy by TGV

cendera jiwa said...

oooo.. yeke... baru tau...

ImaDean said...

tapi ice choc dia mmg ngancam habis ar. but tu dulu ar..skarang tak masuk dah.

Wan Gerrard said...

owh pernah dengar cite ni, mungkin betul kot..xmo2

kusumawardani said...

asskm. thanks for your information fatin.. i haven't finished to watch the arrival anyway.. and i'll continue to watch the video.. suppose it interesting ya.. :) anyway nice to know you, i'm following your blog since three months ago and can't get over you! hehe.. salam :)

LustfulLuv said...

nice entry dearr..

Misterious Yuyu said...

owh..dh lame x g lpak starbuck hehhe..so pasni no more starbuck lorh
lepak mamak ajo la kan =)

xhah ibrahim said...

byk sgt brang Israel yg patot diboikot...how bout coca-cola ngn mcD...still rmai org yg beli.
Mengalah kan kebijaksanaan dgn kebijaksanaan jua...

Adra said...

Hm, sebenarnya hukumnye haram minum Starbucks (or Coke etc) sbb syarikat2 ini under Israel. This view is supported by Yusuf Qaradawi. Mmg takde niat kita nk sokong Israel ke ape, tapi bila dah tau, takkan nak biar je. McD tu pun satu. penuh org melayu je. bkn ape, hukum haram tu, tak boleh ambil ringan... lagipun, korang sume mestila boleh pikir, makanan2 ni mmg tak sihat pun. org yahudi seniri tak makan ye.. :)

just me..ummi said...

tak suka illuminati.. tapi, everytime nak minum starbucks, buat2 lupa abt freemason n illuminati tuh.. starbuck bodo ni sedap dowh

Tuan Din said...

Tolong siasat Cafe 'Biji kopi' pulak?

Anonymous said...

jgn makan la bende2 israel ni, nnt terbawak2, apa kita makan jadi darah daging, so pk la kalau kita makan benda yg dok support org yg bunuh org Islam...
sure nnt kita jadi PENIPU BESAR mcm owner blog ni http://storydarishelly.blogspot.com/

Anonymous said...

sekali lagi apprve.. :D


saja je bagi menambahkan "patient" ftn.


(ada2 ja kn dak sekor nh.. hee ~ =p)



-

Anonymous said...

tenee neee.....


tenee nee.....


tenee nee.... ~


(WUP - arrival OST)

sharifaa said...

Pada pengunjung2 tegar Starbucks, cubalah beralih ke The Coffee Bean and Tea Leaf. Sedap jgak, non-israel related, and ada LOGO HALAL JAKIM :)

bila halal dan haram tu dah jelas, kita tak boleh pandang enteng. in the hereafter, you will indeed be judge for that. starbucks haram FULLSTOP

teddyuna said...

nasib baik una bukan kaki starbuck. haha . baik gi kopitiam je.

Fatin Liyana said...

sy ada menerima comment yang mengatakan sy bodoh kerana percaya illuminati ni :)

well terpulang kepada individu. stp org mempunyai kepercyaan yang berbeza2. anda jg tak tau samaada anda btol atau tidak. bagi anda, mungkin sy yg salah. tp bg sy, mungkin anda yang salah.

in giving opinions there is no such thing as an absolute.
sy hanya menyampai kan apa yg sy baca, kalau anda tak boleh terima terpulang kpd anda.

salam. peace out. jgn gaduh2 !

Anonymous said...

saya percaya kamu fatin.



lumrah dunia ini ada yang percaya dan penentang. cuma..



kebenaran tetap kebenaran..



walaupun mereka tutup telinga dan mata sekali pun..



ia dah berlaku didepan mata kita.



setiap orang ada cara Allah swt mnyedarkan hambaNya. mngkn ini permulaan bagi fatin n insyaAllah fatin akan makin mengenali Islam dgn lebih kalu dibimbing dengan cara betul.


masyaAllah.



maafkn sy kerna sejak 2-4 hari nh asik dok singgah komen je kat blog fatin.


sbb.. artikel lain...




sy xtau nk smbang pe.. :p



sy lelaki jadi xkn nk nyibuk komen tutorial kn.. hee~


k la..



salam fatin.



insyaAllah ada rezeki kita berjmpa. ;)



-

Amalina Jo said...

tak mnum coffee , so tak penah lah mnum kat starbucks :D

ct amienah amyra as-sunnah said...

hihi..xkan laaa post pasal illuminati trus kena band..kak ct suka laa baca post sal illuminati ni..dulu dh pernah tgok dh the arrival.. :) ..pas atin post trus tgok lg sekali...haha.. :)

-poppymonne said...

post ag benda cmni.. :) i suke gak bc mende2 cmni.. hohoho..

Anonymous said...

Give me one thing that non-related to Jew/Zionism. only ONE.



captain.clark@yahoo.com

Anonymous said...

fatin fatin..


kalu fatin betul-betul minat nk tahu tetang iluminati.. sbb arrtivals itu hanyalah


kami panggil "phase 1" dalam peracangan mengenali mereka..


fatin harus atau mungkin wajib tgk "The Divine Book" boleh tgk dari mana-mana blog @ "videoawak/utube"
@ pn nk tgk kat blog sy pn boleh.


sorry kalu pnjang sikit cerita. ^


dalam "The Divine Book" ini membawa kita ke satu lagi dimensti untuk mengenali AGAMA(uraikan ttg kristian/jew/buddha/hindu/etc) yang Sebenar (yakni Islam) dan kenapa ia BENAR?.


dan tiada agama selainnya didunia ini selainya(itulah Islam).


saya harap sgt fatin tgk series ini kerana jika berhenti setakat "arrivas" alamatnya manusia hnya dok nk kaji mereka jer tp.. xde kesedaran..



dari sinilah nnt muncul yang lebih melatah.. salahkan sana sini... tuduh yg percaya itu "bodoh".. dan sebagainya...



selepas liyana(sy suke nama ini) habis series ini.. teruskan dengan series.. "PHASE 3" disini liyana akan knal dengan Sheikh Imran Hosein. MashyaAllah ruginya kalu x knal beliau. byk benda yana boleh belajar.



kalu nk tahu lebih..



kalu terdetik la..



mngkn Allah swt tanamkan




perasaan ini tahu..




berdoalah pada Allah swt ditemukan dengan orang yang betul.



:D


fatin liyana tahu yang mana itu tidak lama.. maka berlajar baik2.. jgn tanguh2. ingat2 kn kwn..


insyaAllah ade rezeki jmpa lagi..




:D



( saja tulis pnjang ade sebab.. sbb nk amik perhatian awk dan nk awk baca. tp x mintak approve okay. lagipn artikel lama.. sini kurang trafik komen hee ~ ;)





-

Anonymous said...

boleh fzl komen skali lagi dlm blog ini?


:)


mngkn pernah dengar hadis Rasulullah saw bahawa umatnya berumur selama 1500 tahun.


sekrang sudah 1432 hijrah - 1500 = -68tahun. (kalu diikutkan wafatnya Rasulullah mngkn sekitar 80tahun hijrah lagi. atau mngkn ikutkan kalender masihi lebih kurang juga tahun nya yang menunjukkan lebih kurang 1-2 generasi mngkn kita akan alami satu fasa yang Allah letakkan pada Akhir zaman , Waallahualam)





tetapi kita xboleh lah mngatakannya ia tepat kerana itu Rashia Allah swt . HANYA ALLAH SWT YANG TAHU.



tugas kita adalah beribadat dan bukan nk tahu bila kiamat. :) tetapi tarikh itu hanyalah ingin melahir tanda takut/syukur terhadap apa yang telah diberikan oleh Allaw swt agar kita tidak kafir / taghut kepadanya.




rasanya byk komen dah sepnjng semingu dua ini. ini kerja kwn la nh.. kenalkn blog kamu..



mula-mula cam x lut je tgk..



pastu.. huh...



kalah gak..




hais.. lelaki.. lelaki..




wokay..




insyaAllah jmpe lagi.



sy tabahkan diri ni tahan komen panjang dalam blog awk lagi.



salam fatin liyana binti asri (woo... pndai sebut nama ayah mentua.. kui3.. xdelah.. nnt smua peminat honeykoyuki mara sy sbb kunun2 ceramah tp ada hati nk amik kesempatan.. gaga ~ )



dunia ini kecil..



nnt kita smua mngkn sbnyr dah jmpe atau selisih pn antara pengkomen blog ini cume.. disebabkan.. sifat kita yang byk pentingkan diri sendiri maka kita lupa nk bermasyarat di luar. ;)


alright..



tq..




-

Eton said...

i've never been to starbucks.
seriously, never.
tp i x pandang starbucks s
"Ceit! x guna punya israel!!!"
biarpn starbucks di own,or diguna or dijampi or apaper jelah olh isreal, de choice s in ur hands!
.
.
pergi?
jgn pergi?

s for me, i minum=no harm
i x minum pn no harm.
but then, learn this big word so-called 'RESPECT' =)