Saturday, December 4, 2010

Teka teki

Assalamualaikum
  


Hari tu ada sorang member aku ni, dia bagi teka-teki kat aku. Soalan dia berbunyi macam ni, haiwan apa yang paling besar di dunia? Ekeleh aku memang malas la bab teka-teki ni.  Jiwa aku ni memang tak boleh nak ngam lah dengan dunia teka teki. Lepas tu, yang aku malas tu, jawapan dia nanti mesti tak logik. Aku bukan apa, aku ni skema dan gemarkan logical thinking (auta). Aku suka membaca fakta-fakta sains sahaja (double auta). Emak melarang aku membuat jenaka yang tidak berfaedah, sebaliknya kami sering berbincang tentang bagaimana adik beradik Wright (Wright brothers) boleh mencipta kapal terbang ketika kami sedang makan malam. (triple auta). Selain itu, aku juga gemar berpantun menggunakan istilah sains......


Pokoknya memang aku bencilah teka teki. Orang kate "lek la bro, teka teki dapat hilangkan stress whut?" aku jawab "bertambah stress lagi adalah".. so back to the story..jom follow conversation di bawah



kawan : kalau kau pandai, haiwan apa yang paling besar di dunia? *smbil senyum-senyum*
aku : jawapan dia logik ke tak logik? tak logik aku tak mau teka.
kawan : hee tak leh la bagi tau cepat la teka cepat la 
aku : ikan paus pakai sweater? *berusaha sehabis baik agar jawapan tidak skema*
kawan : hikhik salah! jawapan dia ikan paus yang disalut tepung lahhh~
aku : ....... apesal nak salut ikan paus dengan tepung? apa tujuan kau? sape yang salutkan dia? 
kawan : manalah aku tau~~ dah memang macam tu soklan & jawapan dia :p!
aku : ... ahhh takde takde. aku tak boleh terima jawapan kau. tak logik. 


STRESS,


Thank you for reading this entry !

75 comments:

  1. Suka yg 1st tuuuu! memang cantek :)

    ReplyDelete
  2. wahhh
    font header kita samala
    mmg comey header blog ni...

    eh tp girldish ke pkai font mcm 2?




    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  3. suka yg 1st tu.. girlish.. i like............

    ReplyDelete
  4. suke yg 1st banner tu..sbb pinky!hihi

    ReplyDelete
  5. kiter suke yang ke 2 tu , nmpk sweet je :)

    ReplyDelete
  6. thanks atin, terharu sekejap, hehe

    love u more lah!

    ReplyDelete
  7. comel~ btw, boleh kalo nak letak 3, combine 3 of em, jd kan format gif, then akan berubah la..hee

    ReplyDelete
  8. kak fatin, yg banner fes yg lawa..
    p/s good luckk for contest uee, hihih :)

    ReplyDelete
  9. cantiknye....suka lak momo tengok,huhu

    nak belajar la macam mana buat.seyes comel woooh~

    ReplyDelete
  10. akak...comeinyaaa..
    nk tnye bleh??
    edit pic tu gune pe ek??hihihi

    ReplyDelete
  11. blog ezan tu mcm dah lama x update jer??

    ReplyDelete
  12. banner cantik, fatin liyana laaagi cantik :D

    ReplyDelete
  13. akak!! comey arrr...hehehe
    umm..nk tnye bleh??
    edit pic tu gune pe ek??hihihi

    ReplyDelete
  14. Banner yang Fatin guna sekarang adalah yang terpaling comel sangat-sangat!! ^____________^

    ReplyDelete
  15. yg banner atas skarg ade henpon ni..
    kiut...tp berunsur materialistik sket disitu..
    hmm..tapi jgn risau..
    tak dipengaruhi unsur2 illuminati dan freemason..

    err
    ikan paus bersalut tepung??...WTfish??...haha..
    bukan jwpn...ikan paus mengandung kembar yng disalut tepung ke?
    arghh..stresss!

    ReplyDelete
  16. muka tiut miut wUat header cane pOn kOmpem cunsssss...hehe!!

    ReplyDelete
  17. comell gile header FL!:) i adore it...

    ReplyDelete
  18. suka yang 1st tuh. sangat2 cantik!! :)

    ReplyDelete
  19. fatin, yg 2nd tu lawaaaa sangat99999999999999999
    yg 1st tu macam fatinn umo 12 thn
    yg last tu stiiillll lawa tapi fain dh penah gune so kesimpulan nye cm dah biase tngok :D

    ReplyDelete
  20. kita suka yang tengah tu
    comel!
    hehehe

    ReplyDelete
  21. first tu santekk :)
    yg dulu pnye pn omey jugakk hehe.

    ReplyDelete
  22. wahhh~ sume nye lawa2.. yg 1st tu plg lawa.. hee~ kita nk usha la blog ezann..:)

    ReplyDelete
  23. why you are so gorgeous! tergugat iman jap hahaha. btw, adore you face. feel free to join my contest. its a pleasure if you come visit my blog. an honour girl!!

    ReplyDelete
  24. haa'ahh laaa
    tiga tiga feminine kan
    ape kate yg satu lagi put as footer.kahkahkah!

    cuumil lah doct!

    ReplyDelete
  25. the first one is the cutest! ^^

    ReplyDelete
  26. everyone..fatin liyana is left behind irene by 40 votes..jom undi jom..kalo yg dah undi tu bley undi lg taw..sbb kita bley undi guna mozilla firefox, internet explorer & google chrome or pape lagi la..so korang bley undi byk2~

    ReplyDelete
  27. kita pun suka yang first tue. tapi sebenarrnya kita suka semua. sebabnya. semua omey2x. heeeee.

    ReplyDelete
  28. i choose the 3rd one ;p
    btw,,soalan teka teki mmg buat kte STRESSSSS.ahah.double triple stres.haha

    ReplyDelete
  29. nice banner!!!!
    semua menarik..

    ReplyDelete
  30. nak baik ngn ezan jgk lah..dpt banner bru.hahaha


    mmg bdk sains cam tu kan??
    kalau teka teki je tak suke..
    sbb kna jwb xlgik.sumpah nympah
    *sbb sy pn bgitu:)

    ReplyDelete
  31. x tanya ke tepung pe yg di pakai utk salut ikan paus tu? hahaha

    smart woo header tu..huhu

    ReplyDelete
  32. tetibe x cn tq lak,

    :D

    sbb

    ow nr lbh cn tq dr bnr.

    :p


    -

    ReplyDelete
  33. jom jom jom undi atin this last few hours!!!

    ReplyDelete
  34. memang comel..ana punye pun member buat...tak reti nak buat sendiri..

    ReplyDelete
  35. yang 1st tuuuu nmpk machooo ckit teheee berfantasi:D:D:D

    ReplyDelete
  36. kita memang suke blog nie, semenjak tgok kat blog sepet... comel2...

    ReplyDelete
  37. 1st banner 2 smart,,,suke banner 2...haha

    ReplyDelete
  38. salam fatin, blh x gtau cemana nk online shopping for trench coat and sleeveless cardigans? bru nak minat dgn online shopping ni... nnt reply me at my blog, http:egieizyan.blogspot.com.

    tq fatin..

    then, tunjukkan la tutorial utk dress up with sleeveless cardigan n trench coat.

    trench coat cntik, tp ada ke org pkai kt mesia ni?

    ReplyDelete
  39. yess..yang first tuh memang meletopp..akak liyana memang cutee:)

    ReplyDelete
  40. dear.
    nurul suke semuanya..
    sume omey.eeeeeeeee
    tension sgt ..sume comel...

    ReplyDelete
  41. sker yg no 2 tuh.. somel giler la..huhu.

    ada pic sis atin.. smua somel. masuk pic kita.. x up mne.. huhuhu

    ReplyDelete
  42. wawahhh!!
    yg fes tu cute2..hp tu pn cute..hkeh3

    ReplyDelete
  43. sume comel! yg dulu pun comel..tmbah pulak ade gmbar fatin yg kiut ni=)
    tp nape cam xcenter?

    ReplyDelete
  44. Sumpah semua cntik2.. tp kalo terpaksa buat pilihan gak yg pertama 2 lg suka.. hehe

    ReplyDelete
  45. SUKA YANG 1st, tapi 2nd comel gak kalau warna awan2 die lebih terang & ceria :) hee

    ReplyDelete
  46. blog/banner/header cantekk sbb tuan punye blog ni cantek..cute!! ^_~

    ReplyDelete
  47. haha...lawak gile teke teki 2...bleh buat modal...kah3

    ReplyDelete
  48. Salam. sya pilih fatin as one of the fashionista:confidently beautiful. nnt jenguklah blog sya ya. sya amibil beberapa gambar fatin juga...minta izin ya.

    ni link entry:
    http://yoishme.blogspot.com/2010/12/fashionistaconfidently-beautiful.html

    ReplyDelete
  49. blog oh blog...mamat pun dah join...singgah laa...

    ReplyDelete
  50. nape lah sis ni cantek ye...style pun lawa hehe..yang firt tu cantek dah...

    ReplyDelete
  51. cun gler header! tapi BG bile nak tuka jadik cun nih?

    ReplyDelete
  52. cantiknyaaa!! seriusly colourful, girlish, sweet, aaaa, semua pun. ouhm tapi fatin memang dah cantik pun :)

    ReplyDelete
  53. cantiknyaaa!! seriusly colourful, girlish, sweet, aaaa, semua pun. ouh tapi fatin memang dah cantik pun :)

    ReplyDelete
  54. kak fatin , mane akak beli sepit yg sgt comel tuh ... bile tgk kak fatin pakai nampak sgt cantik. :)

    ReplyDelete
  55. sweet sume header tuh!!
    i likeee~~
    hee :D

    ReplyDelete
  56. 2nd nyer header terbaik aten!
    mmg gigih eyzan nihh :)

    ReplyDelete
  57. cik fatin..
    walaupun entri ni lama tp aku br terbc blog ko..just nk bg sebab kpd teka teki tu je..
    ko pnah dgr ayam celup tepung x? ayam yg dcelup tepung then digoreng..rupenya akan jd ayam kfc..kn ayam kfc tu saiz dia jd bertambah dr size sbenar ayam tu..same goes to ikn paus la..harap ko x tension ag k..

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...