Saturday, December 4, 2010

Teka teki

Assalamualaikum
  


Hari tu ada sorang member aku ni, dia bagi teka-teki kat aku. Soalan dia berbunyi macam ni, haiwan apa yang paling besar di dunia? Ekeleh aku memang malas la bab teka-teki ni.  Jiwa aku ni memang tak boleh nak ngam lah dengan dunia teka teki. Lepas tu, yang aku malas tu, jawapan dia nanti mesti tak logik. Aku bukan apa, aku ni skema dan gemarkan logical thinking (auta). Aku suka membaca fakta-fakta sains sahaja (double auta). Emak melarang aku membuat jenaka yang tidak berfaedah, sebaliknya kami sering berbincang tentang bagaimana adik beradik Wright (Wright brothers) boleh mencipta kapal terbang ketika kami sedang makan malam. (triple auta). Selain itu, aku juga gemar berpantun menggunakan istilah sains......


Pokoknya memang aku bencilah teka teki. Orang kate "lek la bro, teka teki dapat hilangkan stress whut?" aku jawab "bertambah stress lagi adalah".. so back to the story..jom follow conversation di bawah



kawan : kalau kau pandai, haiwan apa yang paling besar di dunia? *smbil senyum-senyum*
aku : jawapan dia logik ke tak logik? tak logik aku tak mau teka.
kawan : hee tak leh la bagi tau cepat la teka cepat la 
aku : ikan paus pakai sweater? *berusaha sehabis baik agar jawapan tidak skema*
kawan : hikhik salah! jawapan dia ikan paus yang disalut tepung lahhh~
aku : ....... apesal nak salut ikan paus dengan tepung? apa tujuan kau? sape yang salutkan dia? 
kawan : manalah aku tau~~ dah memang macam tu soklan & jawapan dia :p!
aku : ... ahhh takde takde. aku tak boleh terima jawapan kau. tak logik. 


STRESS,


Thank you for reading this entry !

75 comments:

Marya Hana . said...

Suka yg 1st tuuuu! memang cantek :)

little ain said...

suke yang first banner. comellll

Miza Yusof said...

cantiknya header tu. comel :)

Admiral Hafiz said...

wahhh
font header kita samala
mmg comey header blog ni...

eh tp girldish ke pkai font mcm 2?




Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

syamimi fatin said...

suka yg 1st tu.. girlish.. i like............

Cik Slebet said...

suke yg 1st banner tu..sbb pinky!hihi

Amoi MiyaSya said...

kiter suke yang ke 2 tu , nmpk sweet je :)

ezan said...

thanks atin, terharu sekejap, hehe

love u more lah!

nur hidayah isa said...

comel2...hehehe...i like...

ema サニ said...

comel~ btw, boleh kalo nak letak 3, combine 3 of em, jd kan format gif, then akan berubah la..hee

NynaMysarah said...

kak fatin, yg banner fes yg lawa..
p/s good luckk for contest uee, hihih :)

momochan said...

cantiknye....suka lak momo tengok,huhu

nak belajar la macam mana buat.seyes comel woooh~

Anonymous said...

akak...comeinyaaa..
nk tnye bleh??
edit pic tu gune pe ek??hihihi

♥NuR SyAFiQah♥ said...

blog ezan tu mcm dah lama x update jer??

Eyra. said...

banner cantik, fatin liyana laaagi cantik :D

Anonymous said...

akak!! comey arrr...hehehe
umm..nk tnye bleh??
edit pic tu gune pe ek??hihihi

Husna Adnan said...

Banner yang Fatin guna sekarang adalah yang terpaling comel sangat-sangat!! ^____________^

iamnerves said...

yg banner atas skarg ade henpon ni..
kiut...tp berunsur materialistik sket disitu..
hmm..tapi jgn risau..
tak dipengaruhi unsur2 illuminati dan freemason..

err
ikan paus bersalut tepung??...WTfish??...haha..
bukan jwpn...ikan paus mengandung kembar yng disalut tepung ke?
arghh..stresss!

:: fatin nashwah :: said...

muka tiut miut wUat header cane pOn kOmpem cunsssss...hehe!!

sachiasukai said...

comell gile header FL!:) i adore it...

ferdaus al-adney razlan said...

comei blake header2 tu

The Nurul said...

kawaiiiii neeeee!!!!

Jaja said...

suka yang 1st tuh. sangat2 cantik!! :)

shera haifa said...

cntik je smua header,,

~sakina~ said...

fatin, yg 2nd tu lawaaaa sangat99999999999999999
yg 1st tu macam fatinn umo 12 thn
yg last tu stiiillll lawa tapi fain dh penah gune so kesimpulan nye cm dah biase tngok :D

Syafiq Rosli said...

sume cantik2..

t e m b u m e said...

kita suka yang tengah tu
comel!
hehehe

masshie mastura said...

first tu santekk :)
yg dulu pnye pn omey jugakk hehe.

mizmiEe said...

wahhh~ sume nye lawa2.. yg 1st tu plg lawa.. hee~ kita nk usha la blog ezann..:)

Shaofie said...

why you are so gorgeous! tergugat iman jap hahaha. btw, adore you face. feel free to join my contest. its a pleasure if you come visit my blog. an honour girl!!

twinkle'lilis said...

haa'ahh laaa
tiga tiga feminine kan
ape kate yg satu lagi put as footer.kahkahkah!

cuumil lah doct!

ieqa said...

the first one is the cutest! ^^

rainbowskittle said...

comel comel !

Anonymous said...

everyone..fatin liyana is left behind irene by 40 votes..jom undi jom..kalo yg dah undi tu bley undi lg taw..sbb kita bley undi guna mozilla firefox, internet explorer & google chrome or pape lagi la..so korang bley undi byk2~

IeDa_IsHiDa88 said...

cantikkk..pandai wat banner..

wirdawahid said...

kita pun suka yang first tue. tapi sebenarrnya kita suka semua. sebabnya. semua omey2x. heeeee.

hazimi_aziz said...

i choose the 3rd one ;p
btw,,soalan teka teki mmg buat kte STRESSSSS.ahah.double triple stres.haha

mie said...

nice banner!!!!
semua menarik..

athiea said...

nak baik ngn ezan jgk lah..dpt banner bru.hahaha


mmg bdk sains cam tu kan??
kalau teka teki je tak suke..
sbb kna jwb xlgik.sumpah nympah
*sbb sy pn bgitu:)

a little less conversation said...

x tanya ke tepung pe yg di pakai utk salut ikan paus tu? hahaha

smart woo header tu..huhu

Anonymous said...

tetibe x cn tq lak,

:D

sbb

ow nr lbh cn tq dr bnr.

:p


-

Anonymous said...

jom jom jom undi atin this last few hours!!!

twinkle twinkle said...

suke yg 1st :)

FarhanaFabulous said...

memang comel..ana punye pun member buat...tak reti nak buat sendiri..

nuyuin said...

smua comel...
rajin btol..

dira aziz said...

yang 1st tuuuu nmpk machooo ckit teheee berfantasi:D:D:D

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

kita memang suke blog nie, semenjak tgok kat blog sepet... comel2...

Syed Hilmi Syed Yahya said...

1st banner 2 smart,,,suke banner 2...haha

egie polaris said...

salam fatin, blh x gtau cemana nk online shopping for trench coat and sleeveless cardigans? bru nak minat dgn online shopping ni... nnt reply me at my blog, http:egieizyan.blogspot.com.

tq fatin..

then, tunjukkan la tutorial utk dress up with sleeveless cardigan n trench coat.

trench coat cntik, tp ada ke org pkai kt mesia ni?

ayu sleeping in da house said...

yess..yang first tuh memang meletopp..akak liyana memang cutee:)

S.u.h.a.n.a =) said...

suka yg 1st,kawai sgt2..^_^

Nurulbadiah Lai said...

dear.
nurul suke semuanya..
sume omey.eeeeeeeee
tension sgt ..sume comel...

saying of my heart said...

sker yg no 2 tuh.. somel giler la..huhu.

ada pic sis atin.. smua somel. masuk pic kita.. x up mne.. huhuhu

La Ainaa~ said...

wawahhh!!
yg fes tu cute2..hp tu pn cute..hkeh3

♥-- emieysandra --♥ said...

sume comel! yg dulu pun comel..tmbah pulak ade gmbar fatin yg kiut ni=)
tp nape cam xcenter?

nurulfaridah said...

cantik sgt header 2 ;)

HanaBella said...

Sumpah semua cntik2.. tp kalo terpaksa buat pilihan gak yg pertama 2 lg suka.. hehe

pAkcHikLucU said...

:)

siti fatimah said...

SUKA YANG 1st, tapi 2nd comel gak kalau warna awan2 die lebih terang & ceria :) hee

Fatul Akrul Ramli said...

banner yg 1st tu omel..

LustfulLuv said...

blog/banner/header cantekk sbb tuan punye blog ni cantek..cute!! ^_~

miyoshu212 said...

haha...lawak gile teke teki 2...bleh buat modal...kah3

Aisyah AR said...

Salam. sya pilih fatin as one of the fashionista:confidently beautiful. nnt jenguklah blog sya ya. sya amibil beberapa gambar fatin juga...minta izin ya.

ni link entry:
http://yoishme.blogspot.com/2010/12/fashionistaconfidently-beautiful.html

Matika Love said...

blog oh blog...mamat pun dah join...singgah laa...

Qaseh dalia adelia said...

nape lah sis ni cantek ye...style pun lawa hehe..yang firt tu cantek dah...

ღ TeRU²bOzUღ said...

lawa nye :)

zOeY zAu YaH said...

cute

Anonymous said...

cun gler header! tapi BG bile nak tuka jadik cun nih?

yana said...

cantiknyaaa!! seriusly colourful, girlish, sweet, aaaa, semua pun. ouhm tapi fatin memang dah cantik pun :)

yana said...

cantiknyaaa!! seriusly colourful, girlish, sweet, aaaa, semua pun. ouh tapi fatin memang dah cantik pun :)

Wan Gerrard said...

cantik2 ..^_^

Nur Hanani Binti Nordin said...

kak fatin , mane akak beli sepit yg sgt comel tuh ... bile tgk kak fatin pakai nampak sgt cantik. :)

anys said...

sweet sume header tuh!!
i likeee~~
hee :D

soffya cik bulan said...

2nd nyer header terbaik aten!
mmg gigih eyzan nihh :)

Anonymous said...

cik fatin..
walaupun entri ni lama tp aku br terbc blog ko..just nk bg sebab kpd teka teki tu je..
ko pnah dgr ayam celup tepung x? ayam yg dcelup tepung then digoreng..rupenya akan jd ayam kfc..kn ayam kfc tu saiz dia jd bertambah dr size sbenar ayam tu..same goes to ikn paus la..harap ko x tension ag k..