Thursday, April 17, 2014

Ben's Pavillion


Assalamualaikum

Hiiiiiii !! Lama FL tak update blog kan? So bersiap sedialah wahai penduduk bumi! FL bakal gegarkan arena blog dunia miahahaha. Jadi mari kita mulakan dengan entry yang pertama ok? Nak tanya, siapa kat sini yang ingat dengan housemates kita kat Bandung dulu? Kalau korang baca entry lepas (dulu-dulu), korang akan banyak kali came across dengan Ema & Farah.Kami housemates pada tahun 2010-2012, ketika di Bandung dulu. Manusia pelik harus tinggal serumah ya!



2014. Masing-masing dah matang kan? Makin cantik Ema & Farah ni ;) Cuma sejak balik ke Malaysia, kami dah tak jadi housemates lagi. Haruslah berpecah untuk menambah circle of friends hehe. 

Lama tak hang out dengan dorang. Sebenarnya sejak balik Malaysia 3 tahun lepas, tak pernah pon hang out sesama. Plan nye hebat ya uolls, jadinya tidak hahaha. Akhirnya, dapat juga berjumpa setelah habis Pro-Exam!



Alolo omey ngat ! Best sangat banyak benda yang kitorang borak. Mengimbau kenangan masa kat Bandung dulu, dimana Ema membeli kucing Parsi berharga 1.5juta rupiah kemudian dicuri oleh jiran tetangga. Tak masuk lagi cerita Farah suka beli tepung serbaguna KFC pastu makan tempe fefeling KFC hahaha. Cerita aku buat sardine roll pastu baikhati bagi kat jiran sebelah (sebab dia hensem gila wakakaka)


 
Lupa nak cakap kitorang makan kat Ben's Pavilion. FL punya Mexican tortilla, Farah punya Beef Lasagna.


Ema punya soft shell crab with apebenda ntah. Food dia just nice tapi portion dia besar. Towards the end tu dah macam terseksa pulak nak habiskan. Apapon, ambience dia selesa untuk kitorang berkepochi hehe.


Simpan makanan dalam pipi sebab Ema suruh senyum haha!


Eceh portion besar konon...macam licin je..macam lahap je hahaha



Pasni mesti rindu kat dorang! Patotlah orang kata, waktu belajar adalah waktu paling best. Walaupun macam setengah mati iolls belajar, tapi kenangan dengan kawan-kawan tu memang the greatest memories to treasure.


Ok gegirls jom kita balik. Sebelum balik haruslah berlakon konon-konon candid ahaks. Padahal aku yang beriya "Farah tolong tangkap gambar kita tengah jalan tapi kita taknak pandang camera ihiks" Pang sekali.



Cantiknya KL kan. Thank you for all the memories we crafted together, thank you for growing up with me, thank you for being a part of my life. Gonna miss you Dr Ema & Dr Farah! Happy working soon!


Thank you for reading this entry !

91 comments:

Nadia Elena said...

Bestnya dapat gathering dengan ex-housemates gitew. OK, next entry please. Bahahaha~

NuR SYaZWaNi MoHaMaD NooR said...

hihi baru je baca pasal awak kat blog hazanis.blogspot.com tadi..mihihi.. ^^

izzati husna said...

doktor doktor yang cantik.. FL cantik sangat pipi merah merahglowing natural u. Cuba share awak pakai produk apa :D

permatabiru said...

zaman belajar manis2 gula..semua adooo...

Anizz Annisa said...

tomel2 semua.. :) menanti entry kak patin.. :D

Azwan@Mr Money said...

Boleh taw tak guna camera ape? Cantik gambar.

aRz MoHa said...

cantik gambar

Fatin Liyana Asri said...

gambar ni cantik sgt sbb pakai dslr farah hehe...farah pandai setting

kita pakai clinique

Ct Noraishah said...

cantik2..suka tengok gambar ni

mazLina moHamed said...

congrats DR FL...may ALLAH bless u (",)

Anonymous said...

Akhirnye...update jgk...b4 nie jd silent readers je...congrats FL... :)

nmn said...

Part bagi sardine roll kat jiran sebelah tu memang tak boleh blah alasan dia. And the food, I want them, can ah?

Fatin Najwa said...

FL yang berpipi tebam dan omeyy lagi cantikkk ! huhu xD

Hana Dalya said...

fatin cam da bab2 pipi tuh :)

O'gosh Iskandar said...

owh..there you are patin....semua comel2....

Sue Sopian said...

lama menanti entry FL.. phewww~~
lawa2 doktor2 muda ni.. kehkehkeh..

next entry pls.. erk! larikkkkk..

EyRra92 said...

tak cukup sis FL..
nak lg n lg.. hehe :p

HaFizaH aYu said...

Seyes pic cantik clear giler..fl pon meletop2 gojes la doktor nih

Anonymous said...

shawl cantik. dari arlene.com ke? jarang x sis?

Cik Itah@RRP said...

salam. semua cantik cantik ^_^ mesti seronok kan dapat hangout sama+ :)

Rayz Wan said...

Brape harga meal uolls tu?

Princess Musfirah ;) said...

yeay ~ akhirnya FL update jugak ^^

yangbaik said...

bestnya dapat baca entri terbaru dari FL...wahh bodek gitu kan...

Irfa said...

SUMENYA COMEL2 JE

ietams said...

macam syahdu je ayat penutup..

Iz Salim said...

makin cantek haa Dr fatin.. :D

natasha said...

akk fatin cantik sgt :')

sabar said...

patutla gamba cantiiik sangat.
-->OK, next entry please. Bahahaha~
(nak bg trending kekonon.hehe)

ash shekin said...

dr cantik :)

Hannah Sytieh said...

Yeahhh... FL buat entry. lame dah tgguuuuu... kiut miut cantik2 dr. ni. Congrate FL..

Nieyl said...

Blh di katakan ari2 gak la buka blog awak nie..huhu~menanti entry baru...

Huny eda said...

semua comel2x....

~ Cik Azz ~ said...

Caption untuk gambar seken last tu sangat tak menahan...

Pang sekali..

Hehehehe... Bukannya nak rasa takut, sengih lebar lagi ada laaa.. :D

*Moga korang semua semakin berjaya.. Amiinn...

asha merah said...

Happy working. Be tough.

asha merah said...

Happy working. Be tough.

Haslinda Hassan Ali said...

ramai lah patient lepas nie nak jumpa DR.

Sheila Salim said...

Assalamualaikum Dr Fatin Liyana! haihh bestnya friendship kan. lawa2 manis2 anak dara ni ~~~

Tiha Azmi said...

Japp..kak FL makin tembam laaa :P

Nia Johanna said...

hampir sebulan x update blog...rindu nak baca celoteh FL ni,btw ur so cute...

Nia Johanna said...

da lama FL x update blog..rindu nak baca celoteh FL ni..btw,ur so cute..

Sha Malek said...

x prnh jejak situ :)

Nia Johanna said...

love this entry,btw ur so cute FL..

Hadirah Anuar said...

olololo..omeyyynye!!! :D

nayfatimah rasyid said...

bestnyer sesekali hang-out with fren ;) lama gila tak hang-out dengan diorang ;( masing-masing dah ader family sendiri

Umie Artoqiemie said...

wahhh!! lawo gambo.

Nelly Sapri said...

FL u make me rasa rindu nak lepak dengan housemate..rinduu my housemate =(

Namee Roslan said...

hey finally update juga !!!aihh !update selalu ok doctor jelita !

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Baca entri FL teringat pula kenangan bersama kwn2 zumal masa belajar dulu, alangkah best kalau masa dpt diputar kembali :)

Anonymous said...

next entry pls fl !!!!

Anonymous said...

ni x cukup..sila tmbah entry...rinduuu...hihihi

Nur Najihah said...

kak FL, finally ada new entry! sis, seriously, you're getting prettier..be a good doctor, okay..may Allah bless us, ameen! =)

Zharif Azis said...

memang sudah ready untuk FL menggegarkan dunia blogging =D hihi

tahniah Fatin dah bergelar Dr =)

Nur Amalin Afifah said...

Love ur blog so much ! Keep updating , sis FL ../

sheAYANG said...

Welcome to working world, Dr FL.
All the best! :)

ienalina ismail said...

Lamanyaa dia tak update blog...;)

ienalina ismail said...

Lamanya dia tak update blog...;)

Hafiz Hafizol said...

FL nak menggegarkan dunia blog. terasa diriku begitu kerdil sekali lol hahhaa..

Hafiz Hafizol said...

FL nak menggegarkan dunia blog. terasa diriku begitu kerdil sekali lol hahhaa..

suhaila abdullah said...

Assalammualaikum Dr FL, :) dah lama tak buat entry resepi hihii..rinduuu la..:))

Tas Kamera Murah said...

Senangnya bisa berjumpa kembali dengan kawan-kawan lama. Pasti sangat menyenangkan dan pasti banyak cerita...

reen said...

Salam Fatin.

u ada amik pape supplement? share lah rutin kecantikan. as a doctor mesti ramai berminat nak baca.

congrates dah habis study and i just love ur blog!

xoxo

Sya_Merpati Putih 88 said...

zaman study mmg zaman yg paling best....bila jumpe balik housemate dan dpt imbau semua balik memori mmg best...rindu pulak kat housemate sy mase zaman study....:)

cenetos said...

ehh dah x pakai tudung syria..ke akak yg lambat..hehe gratss Dr.fatin..untung ambik medic...lepas grad trus ade title..hee

wanee hazirah said...

waaa mmg lama tunggu FL update blog... akhirnya update time bday i kihkih sj nak gtau...
alhmdllh pro3 exm dh setel ye.. HO ktne nt update k dr FL! ;)
waneehazirah.blogspot.com

A Girl Like You said...

u are so beautiful...

Amalina Zain Dean said...

Gorgeous laa kak fatin aka Dr fatin.. sweet memories brsme kwan2...

Amalina Zain Dean said...

Gorgeous Dr FL... mmg best brsme kwan2 dri dulu shingge skrg...

muja said...

cheeky nya fl,, hahaha

Nur Amiesa said...

makin cantik kak fatin liyana..berseri-seri. anyway, sape2 yg nak kaye bleh bace sy punye blog sweetyeyag@blogspot.com. kak FL, teringin nak jumpe..dh lme tggu:(

Atiqah Wadiah said...

Slmt bertugas dr FL, dr emma n dr farah :)

Dini Lee said...

I've been waiting for you, Kak Fatin! Asyik fikir bila Kak Atin ni nak update blog. Rindu nak baca! Hahahah

Dini Lee said...

I've been waiting you to update your blog, Kak Fatin! Kadang2 fikir bila kak atin nak meng-hapdte. Rindu nak baca, satu entry tak cukup! Update lg! :P

Azwar Syuhada said...

Cantiknya doktor2 sekalian..hehehe..

Siti Hajar said...

Working life~ wuwu...... Scared to start the life.

Shin Chan Comel said...

apabila doctor bertemu sesama doctor:)

New Entry "Percutian Ke Perth, Western Australia - Day 1 (Perth International Terminal)"

hana bunga said...

You always look stunning! lepas ni rajin2 update blog tau, kitorang sentiasa menunggu entry dpd FL <3

Anonymous said...

FL suroh la Farah update blog dia Pavolavola tu especially pasal braces....plsss...

Aimi Farhana said...

Bestnya dapat bestie mcm tu. Always together and still create memories together.

Anonymous said...

hmm...ladies with handbags???

tak bleh blah...


hardee786

Anonymous said...

Kak fatin cute sesangaattttttt :-)

ina said...

semuanya comeyyy2 belaka
http://tasks4job.com/?refer=202485

ina said...

semuanya comeyyy2 belaka
http://tasks4job.com/?refer=202485

Ilyana AS said...

gambar KL sangat cantik.. fatin pun always cantik :)

Azlan Strider said...

Ben's ini memang sweet spot kalau rasa nak bersantai2 sambil2 bercit cat or gossips..oppsss..hahahaha

Regards,
-Strider-

Yusuf Isyrin Hanggara said...

assalamualaikum, fatin dulu di bandung ya? kuliah disana?

Annyss Aleeya said...

makin cantek kak Fatin. :)

intan yusnita said...

Kak Fatin! Cantik sgt. Kak fatin takde consume apa2 product ke? Flawless betul mukaaaa. Hehehe

Moms Avenue said...

Suka tengok Fatin.. comel je.. =)

Moms Avenue said...

Suka tengok Fatin.. comel je.. =)

faucy said...

Kalaulahhh... cun tersangat.

Cik Ros said...

HAI FATIN, SEKARANG SAYA TENGOK AWAK PAKAI SHAWL GAYA LABUH TUTUP AURAT SEMPURNA, NAMPAK KEMAS SANGAT DAN CANTIK. PLEASE BUAT TUTORIAL PLEASEEE DARLING =)