Thursday, April 17, 2014

Ben's Pavillion


Assalamualaikum

Hiiiiiii !! Lama FL tak update blog kan? So bersiap sedialah wahai penduduk bumi! FL bakal gegarkan arena blog dunia miahahaha. Jadi mari kita mulakan dengan entry yang pertama ok? Nak tanya, siapa kat sini yang ingat dengan housemates kita kat Bandung dulu? Kalau korang baca entry lepas (dulu-dulu), korang akan banyak kali came across dengan Ema & Farah.Kami housemates pada tahun 2010-2012, ketika di Bandung dulu. Manusia pelik harus tinggal serumah ya!



2014. Masing-masing dah matang kan? Makin cantik Ema & Farah ni ;) Cuma sejak balik ke Malaysia, kami dah tak jadi housemates lagi. Haruslah berpecah untuk menambah circle of friends hehe. 

Lama tak hang out dengan dorang. Sebenarnya sejak balik Malaysia 3 tahun lepas, tak pernah pon hang out sesama. Plan nye hebat ya uolls, jadinya tidak hahaha. Akhirnya, dapat juga berjumpa setelah habis Pro-Exam!



Alolo omey ngat ! Best sangat banyak benda yang kitorang borak. Mengimbau kenangan masa kat Bandung dulu, dimana Ema membeli kucing Parsi berharga 1.5juta rupiah kemudian dicuri oleh jiran tetangga. Tak masuk lagi cerita Farah suka beli tepung serbaguna KFC pastu makan tempe fefeling KFC hahaha. Cerita aku buat sardine roll pastu baikhati bagi kat jiran sebelah (sebab dia hensem gila wakakaka)


 
Lupa nak cakap kitorang makan kat Ben's Pavilion. FL punya Mexican tortilla, Farah punya Beef Lasagna.


Ema punya soft shell crab with apebenda ntah. Food dia just nice tapi portion dia besar. Towards the end tu dah macam terseksa pulak nak habiskan. Apapon, ambience dia selesa untuk kitorang berkepochi hehe.


Simpan makanan dalam pipi sebab Ema suruh senyum haha!


Eceh portion besar konon...macam licin je..macam lahap je hahaha



Pasni mesti rindu kat dorang! Patotlah orang kata, waktu belajar adalah waktu paling best. Walaupun macam setengah mati iolls belajar, tapi kenangan dengan kawan-kawan tu memang the greatest memories to treasure.


Ok gegirls jom kita balik. Sebelum balik haruslah berlakon konon-konon candid ahaks. Padahal aku yang beriya "Farah tolong tangkap gambar kita tengah jalan tapi kita taknak pandang camera ihiks" Pang sekali.



Cantiknya KL kan. Thank you for all the memories we crafted together, thank you for growing up with me, thank you for being a part of my life. Gonna miss you Dr Ema & Dr Farah! Happy working soon!


Thank you for reading this entry !

91 comments:

  1. Bestnya dapat gathering dengan ex-housemates gitew. OK, next entry please. Bahahaha~

    ReplyDelete
  2. hihi baru je baca pasal awak kat blog hazanis.blogspot.com tadi..mihihi.. ^^

    ReplyDelete
  3. doktor doktor yang cantik.. FL cantik sangat pipi merah merahglowing natural u. Cuba share awak pakai produk apa :D

    ReplyDelete
  4. zaman belajar manis2 gula..semua adooo...

    ReplyDelete
  5. tomel2 semua.. :) menanti entry kak patin.. :D

    ReplyDelete
  6. Boleh taw tak guna camera ape? Cantik gambar.

    ReplyDelete
  7. gambar ni cantik sgt sbb pakai dslr farah hehe...farah pandai setting

    kita pakai clinique

    ReplyDelete
  8. congrats DR FL...may ALLAH bless u (",)

    ReplyDelete
  9. Akhirnye...update jgk...b4 nie jd silent readers je...congrats FL... :)

    ReplyDelete
  10. Part bagi sardine roll kat jiran sebelah tu memang tak boleh blah alasan dia. And the food, I want them, can ah?

    ReplyDelete
  11. FL yang berpipi tebam dan omeyy lagi cantikkk ! huhu xD

    ReplyDelete
  12. owh..there you are patin....semua comel2....

    ReplyDelete
  13. lama menanti entry FL.. phewww~~
    lawa2 doktor2 muda ni.. kehkehkeh..

    next entry pls.. erk! larikkkkk..

    ReplyDelete
  14. tak cukup sis FL..
    nak lg n lg.. hehe :p

    ReplyDelete
  15. Seyes pic cantik clear giler..fl pon meletop2 gojes la doktor nih

    ReplyDelete
  16. shawl cantik. dari arlene.com ke? jarang x sis?

    ReplyDelete
  17. salam. semua cantik cantik ^_^ mesti seronok kan dapat hangout sama+ :)

    ReplyDelete
  18. bestnya dapat baca entri terbaru dari FL...wahh bodek gitu kan...

    ReplyDelete
  19. macam syahdu je ayat penutup..

    ReplyDelete
  20. makin cantek haa Dr fatin.. :D

    ReplyDelete
  21. akk fatin cantik sgt :')

    ReplyDelete
  22. patutla gamba cantiiik sangat.
    -->OK, next entry please. Bahahaha~
    (nak bg trending kekonon.hehe)

    ReplyDelete
  23. Yeahhh... FL buat entry. lame dah tgguuuuu... kiut miut cantik2 dr. ni. Congrate FL..

    ReplyDelete
  24. Blh di katakan ari2 gak la buka blog awak nie..huhu~menanti entry baru...

    ReplyDelete
  25. Caption untuk gambar seken last tu sangat tak menahan...

    Pang sekali..

    Hehehehe... Bukannya nak rasa takut, sengih lebar lagi ada laaa.. :D

    *Moga korang semua semakin berjaya.. Amiinn...

    ReplyDelete
  26. ramai lah patient lepas nie nak jumpa DR.

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum Dr Fatin Liyana! haihh bestnya friendship kan. lawa2 manis2 anak dara ni ~~~

    ReplyDelete
  28. Japp..kak FL makin tembam laaa :P

    ReplyDelete
  29. hampir sebulan x update blog...rindu nak baca celoteh FL ni,btw ur so cute...

    ReplyDelete
  30. da lama FL x update blog..rindu nak baca celoteh FL ni..btw,ur so cute..

    ReplyDelete
  31. love this entry,btw ur so cute FL..

    ReplyDelete
  32. bestnyer sesekali hang-out with fren ;) lama gila tak hang-out dengan diorang ;( masing-masing dah ader family sendiri

    ReplyDelete
  33. FL u make me rasa rindu nak lepak dengan housemate..rinduu my housemate =(

    ReplyDelete
  34. hey finally update juga !!!aihh !update selalu ok doctor jelita !

    ReplyDelete
  35. Baca entri FL teringat pula kenangan bersama kwn2 zumal masa belajar dulu, alangkah best kalau masa dpt diputar kembali :)

    ReplyDelete
  36. next entry pls fl !!!!

    ReplyDelete
  37. ni x cukup..sila tmbah entry...rinduuu...hihihi

    ReplyDelete
  38. kak FL, finally ada new entry! sis, seriously, you're getting prettier..be a good doctor, okay..may Allah bless us, ameen! =)

    ReplyDelete
  39. memang sudah ready untuk FL menggegarkan dunia blogging =D hihi

    tahniah Fatin dah bergelar Dr =)

    ReplyDelete
  40. Love ur blog so much ! Keep updating , sis FL ../

    ReplyDelete
  41. Welcome to working world, Dr FL.
    All the best! :)

    ReplyDelete
  42. FL nak menggegarkan dunia blog. terasa diriku begitu kerdil sekali lol hahhaa..

    ReplyDelete
  43. FL nak menggegarkan dunia blog. terasa diriku begitu kerdil sekali lol hahhaa..

    ReplyDelete
  44. Assalammualaikum Dr FL, :) dah lama tak buat entry resepi hihii..rinduuu la..:))

    ReplyDelete
  45. Senangnya bisa berjumpa kembali dengan kawan-kawan lama. Pasti sangat menyenangkan dan pasti banyak cerita...

    ReplyDelete
  46. Salam Fatin.

    u ada amik pape supplement? share lah rutin kecantikan. as a doctor mesti ramai berminat nak baca.

    congrates dah habis study and i just love ur blog!

    xoxo

    ReplyDelete
  47. zaman study mmg zaman yg paling best....bila jumpe balik housemate dan dpt imbau semua balik memori mmg best...rindu pulak kat housemate sy mase zaman study....:)

    ReplyDelete
  48. ehh dah x pakai tudung syria..ke akak yg lambat..hehe gratss Dr.fatin..untung ambik medic...lepas grad trus ade title..hee

    ReplyDelete
  49. waaa mmg lama tunggu FL update blog... akhirnya update time bday i kihkih sj nak gtau...
    alhmdllh pro3 exm dh setel ye.. HO ktne nt update k dr FL! ;)
    waneehazirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  50. Gorgeous laa kak fatin aka Dr fatin.. sweet memories brsme kwan2...

    ReplyDelete
  51. Gorgeous Dr FL... mmg best brsme kwan2 dri dulu shingge skrg...

    ReplyDelete
  52. makin cantik kak fatin liyana..berseri-seri. anyway, sape2 yg nak kaye bleh bace sy punye blog sweetyeyag@blogspot.com. kak FL, teringin nak jumpe..dh lme tggu:(

    ReplyDelete
  53. Slmt bertugas dr FL, dr emma n dr farah :)

    ReplyDelete
  54. I've been waiting for you, Kak Fatin! Asyik fikir bila Kak Atin ni nak update blog. Rindu nak baca! Hahahah

    ReplyDelete
  55. I've been waiting you to update your blog, Kak Fatin! Kadang2 fikir bila kak atin nak meng-hapdte. Rindu nak baca, satu entry tak cukup! Update lg! :P

    ReplyDelete
  56. Cantiknya doktor2 sekalian..hehehe..

    ReplyDelete
  57. Working life~ wuwu...... Scared to start the life.

    ReplyDelete
  58. You always look stunning! lepas ni rajin2 update blog tau, kitorang sentiasa menunggu entry dpd FL <3

    ReplyDelete
  59. FL suroh la Farah update blog dia Pavolavola tu especially pasal braces....plsss...

    ReplyDelete
  60. Bestnya dapat bestie mcm tu. Always together and still create memories together.

    ReplyDelete
  61. hmm...ladies with handbags???

    tak bleh blah...


    hardee786

    ReplyDelete
  62. Kak fatin cute sesangaattttttt :-)

    ReplyDelete
  63. semuanya comeyyy2 belaka
    http://tasks4job.com/?refer=202485

    ReplyDelete
  64. semuanya comeyyy2 belaka
    http://tasks4job.com/?refer=202485

    ReplyDelete
  65. gambar KL sangat cantik.. fatin pun always cantik :)

    ReplyDelete
  66. Ben's ini memang sweet spot kalau rasa nak bersantai2 sambil2 bercit cat or gossips..oppsss..hahahaha

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  67. assalamualaikum, fatin dulu di bandung ya? kuliah disana?

    ReplyDelete
  68. Kak Fatin! Cantik sgt. Kak fatin takde consume apa2 product ke? Flawless betul mukaaaa. Hehehe

    ReplyDelete
  69. Suka tengok Fatin.. comel je.. =)

    ReplyDelete
  70. Suka tengok Fatin.. comel je.. =)

    ReplyDelete
  71. Kalaulahhh... cun tersangat.

    ReplyDelete
  72. HAI FATIN, SEKARANG SAYA TENGOK AWAK PAKAI SHAWL GAYA LABUH TUTUP AURAT SEMPURNA, NAMPAK KEMAS SANGAT DAN CANTIK. PLEASE BUAT TUTORIAL PLEASEEE DARLING =)

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...