Saturday, February 9, 2013

HijabMode

Assalamualaikum

Pada suatu hari, seorang blogger yang kurang bergaul dengan masyarakat telah menghadiri majlis pelancaran majalah Hijabmode. Ini adalah sangat menghairankan! Kerana blogger tersebut tidak berapa menggemari majlis yang ada ramai orang. Lagipun, semua orang tahu bahawa beliau memang tidak pernah join pon apa-apa event. Tahap kemalasan blogger tersebut memang tidak boleh disangkal lagi. Tak perlu berdebat tahu?


Tetapi kali ini, blogger tersebut bertindak di luar jangkaan. Beliau telah hadir ke majlis perasmian majalah ini. Apakah semua ini?!


Hijabmode. Dapatkannya di pasaran (Padahal sudah keluar sejak Januari, entah-entah sudah habis di pasaran bahahaha). Hijabmode ini adalah unik kerana ia telah melancarkan 2 edisi serentak. Edisi black dimana Norjuma & Natasha Hudson menjadi covergirl. Dan edisi white pula covergirlnya adalah Diana Amir, Lynda Roslan & Fatin. 

Kesemua nama yang disebut diatas adalah nama-nama besar dalam industri hiburan Malaysia kecuali si Fatin itu.

Eh, Fatin who? Nama saja sudah tidak sesuai jadi artis..

Fatin Liyana ! Miahahaha iolss lettew. Engkau mampu datang majlis pelancaran pakai tudung syria RM10 yang dah berbulu-bulu sebab kerap nau basuh?? Nasib baik Long cardigan dari Thepoplook.com & Chiffon dress dari Arlene.my telah mengkaburi mata peminat (eh ada peminat ke?)


Ini adalah trademark Honeykoyuki tahu. Apabila menjumpai camera, tanda peace harus diletakkan di sebelah muka. Pastikan jari telunjuk berada di paras upper lip dan jari tengah berada di paras kening. Kalau kening kau terjongkit, agak susah sedikitlah. Kak Juma harus praktis dengan lebih kerap ya. Terlalu jauh peace dari muka. Saya bagi 2 bintang sahaja daripada 5 bintang. Teruskan usaha ya untuk mendapatkan 5 bintang, tidak boleh mengalah !


Oho saya hanya bergurau saja tadi ihik. Kak Juma adalah datin yang paling cantik di dunia. Selain cantik, beliau juga humble, rajin berbual, kurus serta tinggi. Pakej ini adalah idaman setiap wanita tahu. Nasib baik kak Juma tidak suka Big Bang kalau tidak habislah TOP akan jatuh cinta dengannya (fuh!)

Tetapi saya telah menemui sisi comel Kak Juma :


KJ : Fatin, macam mana nak contact Fatin?

FL : FB boleh tak kak Juma? Sebab saya takde twitter mahupun instagram. Sedih kan... =')

KJ : Hee.. I lagi sedih...I takde FB, Twitter or Instagram. I cuma tau sms & call jeeee hahaha.. 

FL : ..... (Terkejut kerana rupanya ada orang lagi sedih dari aku hahaha)

KJ : Cantik cardigan you! Beli online ye? I sebenarnya teringin nak shopping online tapi tak reti nak buat cemane, takut tersilap * buat muke comel *


OMG didnt expect that coming out from the mouth of CEO of Aidijuma

Gahh comel gilo =)

Thank you for reading this entry !

108 comments:

Qistina Sumaiya...(^_^) said...

macam tak percaya... siapa yang handle fb bisnes online die tuh? >.<

Ikin Jaldin said...

humble gila dia :')

Siti Anirah Azuri said...

hehe.. comel :)

Anonymous said...

Dua dua cantik !!!! <3

Atiqah Ivy said...

FL bkn nama besar dlm industri hiburan...
tp nama besar dlm dunia blogger..x gitu?
hihi ^_^

Nyamuk Terbang said...

ehem jadi covergirl :)

Miz Dayah said...

Hahaha fatin ! Kirim salam kt datin nurjuma ye :-D

Miz Dayah said...

Hahaha fatin ! Kirim salam kt datin nurjuma ye :-D

Nadia Elena said...

FL bila pulak nak jadi datin?
ada jumpa dgn mana2 datuk tak masa pergi event tu? kohkohkohkoh~

AmirahSM said...

Fatin famous di kalangan blogger okey. Datin mmg cantik. suka dia. Fatin dan datin cantik. =)

Alhamdulillah.

Fatin Liyana Asri said...

kakjuma memang cantik gilo!! ahh gilo ahh gilo

Ana Farhana said...

ihiksss.comelll sgt conversation itu :P

waterxcolour said...

Pweewitt. Pweewitt..

haz said...

nmpk flawless je kn muka dia. jeles2. hehe

Nurul Afiqah said...

kalau TOP jatuh cinta ngan KakJuma, abislah akak Fatin! hehe

Puteri Iqa Izyan said...

Wowwwww she's so humble! dah la cantik sangatttttttt ^_^


kak pating pun cantik jugeeee,, hiks

Bui Junaidi said...

2,2 CANTIK GILOOOO

emein cas said...

wow...cantik nyeee...

Rahmad Mat said...

dua2 pun cute2..hehe

Fatin Liyana Vector Illustration

Syafiqah Hashim said...

wahh..comel nya kak fatin ni!
adore nya dgn datin norjuma tu..

Miss Za said...

jadi covergirl lagi, u....
2 2 pown cantekk..

ausiera rosland said...

alaaah , dua2 comel !! at last , kak fatin update jgk blog ni !! ;)

misz aisya said...

comel nye datin juma!! alaaa xnmpk tdung murah pon kak. sy pon suka sarung syria dr shawl.

fasha said...

jelesnya..hehehe

aieen shuhadah said...

cantek sgt......... !!! (lompat2) haha

Nys Anis said...

lame taw tgu kak patin hupdate .. muahehee .
comelnye kak juma n sis ;E

NS BR said...

kak fatin may you teach me atopon trgkan ckit NUFFNANG tu aper..? ehehehe

eyQadaBoutique said...

teringin nak jumpa both of u ! :) kak patin, jom gathering blogger !!!! -..- nanti kak patin kawin, susah plak nak ajak jumpa..hahhaha :P

RadhiahIlyas ッ said...

kak fatin cntik! datin pun cntik! heheheh

Ainim Suju said...

OH..entri ni sangat comel.. dua2 comel la..xsangka datin juma xreti online shopping..meh i ajarkan

Cheeky Cheetah said...

Kak Fatin , comels sesangat akq .. Same cntek ngn Kak Juma .. Hoho ..

Munirah Rafiuddin said...

seronoknye..bila lah dpt lak peluang cam2 kat kita ek...hehehe..

RadhiahIlyas ッ said...

Akak patin pun cntik n cute sgt . Hehehe

Anonymous said...

Ummm...cantik ke?..beauty is in the eye of the beholder.....i find fatin is not beautiful...just cute...but her blog is wonderful...love de way she write n express her feeling..try to read other blog i.e cik epal...but sungguh membosankan.

Shyra said...

Comelnya kak fatin and datin juma!!!!! (^ ^)V

♥WanieyZuki♥ said...

betul tu sis, macam tak percaya pulak.. mihmihmih... :P

TeTerBanG said...

wao! sy serupa ngan datin juma. mmg sy x tahu menahu lngsung mcm mna nak beli online2 bagai. :D

btw kak liyana, congratz sbb jd cover majalah hijabmode. look nice!

asman wan ruzlan said...

lah,,orang sekrg ramai yg gorgeous,-ithought-

Fatin Liyana Asri said...

thanks korang sebab komen mehehehe. padahal entry mcm ni, takde bende nak di-komen-kan =')

inna_risna said...

kak fatin, dah tu siapa yg handle bisnes online aidijuma tu?

MisEyz BLurz said...

kak FL dah mcm seakan-akan datin juma dah..hihi

Cinta hazanis said...

dua2 comel dan cantik.=)

fifie said...

Kalau nak stay sweet and young macam FL, tips dia jangan mekap melampau. FL memang nampak muda sangat lah.

Fatihah said...

saya tahu cara nak shopping online, tapi sama macam KJ. takut tersilap. bhahaha

btw, dua-dua sangat cantik. hihi

Sakura Sue said...

wowww norjuma sagtt cantikk! FL pon cntik jgk..eheee

Saya Wann said...

Untuk Makluman Fatin Liyana..Saya baca entri ni..hehe :)

Shasha Anuar said...

Kak FL pakai apa pun akan sntiasa cantik kak... =)

FY said...

conversation yg sgt innocence :)

Eza Boom Boom :) said...

awesome ;)

Anonymous said...

Untunglahhh.. Hewhew, bw. skong kat fl 100% !!

khairul akmal bin azman said...

hi blogger tegar dan ohsem!

Nana Liena said...

Datin Juma mmg cantik..heheh.. ^^

Akhelaken said...

kurusnye lahai datin juma tu skrg yo??

Murni Afiqah said...

Waalaikumslm Kak Fatin.
Hahaha entri mcm drama gini ni yg best baca ni.
Btw Happy CNY. X cuti kak?

selipar putih said...

hamboi siap ade rule trademark lagi tu..haha

Pinkbubblegumprincess said...

wak kelass fatin hehe..btw cantiknya datin juma...cantiknya kulit subhanallah..

Mustakim Bin Abu Bakar said...

dua2 cantik&comel.

asyraafkadir.com said...

eh ada je peminat lah :)

sofia mulyani said...

due2 superb.. ala2 girl next door githuu.. hehe.. kak FL mang tak sah kalo tak posing with her ' jari peace ' tuh.. comel,comel,comel

Aini Sakinah said...

orang cantik, baju cantik, semua2 lah cantik! heeeee

MaYa MustWany said...

mas dah beli dua2 majalah..memang best..

datin juma rendah diri..bagus..i like

Diyana Wan said...

dua-dua comel. kak atin fighting! hehe. btw, kak atin beli kat ne syria tu? syria RM10 still buat kak atin comel. OMG! hehe

hafiz hafizol said...

kesiannya Fatin bagi NJ 2 bintang jee... Patut dia dapat 3 bintang kot kakaka

ubi said...

yang mana satu nak pilih ni. dua2 comel

Mya Amyra said...

Subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah. cantikk sangat kome berdua cantikk! tak terluah nak dicakapkan

Anonymous said...

sakai gile fatin liyana tudung kaler lain. baju kaler lain. cardigan kaler lain. macam keling je. =.=

Mieza Jhaa K said...

Macam adik beradik.. sangat lah rupawan

irham danisha said...

Nampak cam sebaya jer uolls...hehe...visit my blog too if u hv time :- http://ohkenangan.blogspot.com/
http://mysweetielovely.blogspot.com/

Anonymous said...

Ade je org jeles...hasad dengki org melayu susah nk tgk org lain lebih dr diri tu psal laa ade je komen yg xpuas ati..for u dr.fatin,blog anda n komen balas sentiasa bt kami peminat honeykoyuki teruja n ceria..:-)

Syafiq Ajis said...

wow ! tak sangka fatin ade fb ja. hahaha.. btw memang kelakar giler dialog korang bedua ni. hahaha.. ade mse kongsikan sama di forum Komuniti Blogger Malaysia ye. tq. ^^

Eyriqazz said...

sweet...beauty with the brain..

Fatin Liyana vs Hanis Zalikha

Mohd Fauzli said...

suka tgk wak...

Alia Liza said...

Assalamualaikum sis. Saya nak minta tolong sis ni. Agak urgent. Mcmana nak contact sis ya? Email ada sis? Tq :) appreciate if u reply :)

hazie said...

haha.. anonymous mental. lek r..

PeRdU cINta said...

2 orang wanita solehah :) ameen

PeRdU cINta said...

2 orang wanita solehah :) ameen

me ordinary said...

cantik!

gigiAriEma said...

tdung bebulu sbb kerap basuh. hhaha. kdg2 gg pon pkai cengitu FL. ngehngeh nge

Sabar said...

pewit..gilo ah aku tgk korang ni,fatin=)so sweet

Nur Hidayah Yahaya said...

assalamualaikum kak FL!!! pe kabor? ehehe~.. saya suka post kak FL yang masa your abg nikah tu. lawa. gambar2nya pun. oh ya! ambil gambar pakai kamera apa? sebab semua gambar nampak lawa. nampak outstanding. ohohoh~ bgtau la ekk..

Mohd Selim Zainal said...

fatin liyana dah x join segmen lagi ker...dulu saya kenal blog nie sebab fatin join segmen...
Rupanya fatin nie blogger terkenal...

mselim3

pls: Saya terkenal jugak , kenal kat umah aje..heheh

Amanda Musa said...

ada beli hari tu.hihi..

LiMeiNA said...

Assalam. Dear Fatin. Really get aspired reading your blog. Pasni akk akn jd ur 'kipas susah mati' la hehe. All the best in everything u do. :0

Izyan Masri said...

MEMANG TAK BOLEH LAGI COMEL KE APA KAK FATIN DGN DATIN JUMA TU ? HAHA GERAM PULAK TENGOK HAHA

Syuhadah Azri said...

Wahhh sporting juga Datin Juma ni!

Syuhadah Azri said...

Wahhh sporting juga Datin Juma ni!

Cik Yaya said...

trign nak shopng o9..-datin juma?owhh..hehe agk pelik di situ..
tp ape pun both of you gojes.ngee ^,^

siti farishah An said...

kejam sungguh fatin. sanggup bagi 2 bintang je kat kak Juma!hohoho

Farah Fauzi said...

Subhanallah, mmg comel mereka berdua :)

_loveOfpink_ said...

LOL.lawak giloss conversation korang berdua.. innocent je.anyway, 2-2 gorgeous.flawless giteww..

Hasheenabeevi Mohamed Attaullah said...

Cutenya...

Hasheenabeevi Mohamed Attaullah said...

Cutenya...

Mysara Ab Rahman said...

dua2 cntik..hee..

Fieza Ghulam said...

kak baek cek blik ade twitter name akk.ha da byk follower da pn..kiki..instagram pn ade jgk laa

kelipkelipchumel said...

datin norjuma upenya sebelah kamu..skali tgk xprasan plk dia..sweetnya...

Alynn Nyzaa said...

da beli lama daa sebab ada muka k.fatin..I'm ur no 1 fans :)

Seneorita Baharin said...

kak fatin retiss bloggers perempuan melayu terakhir gitu..hee :) chomelss gambaq kak fatin n datin juma..hee

pypie said...

cantik style tudung datin nurjuma pki tu. tudung pa ek?

nana tron said...

omg datin juma tak reti sopping online???

ieta said...

Datin Juma memang cantik even tanpa make up. Fatin pun apa kurangnya... comel je akak tengok. Followers dasat...50895 (termasuk akaklah tu...) hehe..

Catatan Harian Irfan said...

Wah jilbabnya keren keren, nurutin masa kini :)

Waz Khai said...

Sweet entry.... and fatin u so cute..

Nurul Aini said...

Nama akak sangat terkenal woo..hehe..rasanya dah setaraf artis-artis di Malaysia. Ada tengok majalah tu..ada muka akak..terus tertawan nak beli.

Nazrul Izzat said...

rasa FL should commercialize kan nama FL instead of fatin..kalau tanya bloggers sapa tak kenal FL memang patut kena belajar lagi la..hoho

Zuliyati said...

Natural beauty....both pretty :)

ciciey said...

Atin boleh shared website yang slalu u shooping online tak? I suka u punya fesyen2.. nak window2 shoping slalu tak de masa.. lau kat internet kan di hujung jari je.. If sudi shared k.. tq

Isabel Diaz said...

Lepas nie nak practicelah buat peace macam Kak Fatin..

Admin : http://angellovesoldier.blogspot.com/

Ambitious-Cute Lady said...

Cute