Thursday, October 18, 2012

Geli

Assalamualaikum

Ramai pembaca yang bagitau aku, dorang nak tau macam mana life aku dekat hospital semua. Aku jarang cerita kat blog, entahlah aku lagi prefer cerita pasal life aku yang lagi satu tu (part bersuka ria tu memang aku suka). Tapi sebab korang dah request..insyaallah aku akan cuba update about my everyday life =)

Well, disebabkan aku hidup dekat dua dunia, so kawan-kawan aku memang ramai. Diorang pon datang dari pelbagai background. Dari budak medic ke model ke jual dvd harom ke customer service ke apa-apa jelah pekerjaan di donia ni. Oleh kerana latar belakang diorang sangatlah diverse, dorang selalu tanya soklan pelik-pelik dekat aku..aku pon tak tau macam mana nak jawab dah..


Rakan : Amek medic best weyh?
Aku : Oklah..best jugak
Rakan : Kira kalau patient berak camne? Bapak geli dowhhh
Aku : Kalau dia berak, berak lah..
Rakan : Pehhhh. Tak geli pulak kau?
Aku : Geli..
Rakan : Dah tu nak buat camne?
Aku : Biar jelah dia berak..boleh plak ko tahan-tahan orang nak berak
Rakan : Eee.. habis apa yang ko rasa kalau patient berak macam tu?
Aku : Busuk je lah
Rakan : Boring a cakap dengan kau
Aku : K

( -____- )

Jalan-jalan KL pakai Peplum uolls! Bukan pelam ye.. jangan kasi malu den..sobut boto-boto yo.. I'm wearing Moddy's Delvina Skirt & Rosella Peplum Dress. Disebabkan peplum tengah in sekarang, aku pon turut menyemak, menyebok, kepochi dan sevagainya =)


Baiklah dunia fantasi sudah tamat. Besok harus menyarung white coat and terpacak di wad jam 7.30 pagi untuk sesi ronda-meronda (ward round). Bye!

Thank you for reading this entry !

140 comments:

  1. wad mana kak FL?hhihihihi....selamat malam

    ReplyDelete
  2. yeay..saye org prtama comment

    ReplyDelete
  3. cantiknyee..mcm mane kak fatin jage kulit yer..dah la putih giler,muka licin mcm artis korea..,ad amalkan ap2 supliment slain air masak tu hew3..mohon share.. :)

    ReplyDelete
  4. Mesti patient sihat terus dpt dr fatin ni. Hihi. Hosp mana kak? ;)

    ReplyDelete
  5. Fatin mke awk nmpk penat. Take a gud rest k..:-)

    ReplyDelete
  6. hye kak fatin... comelsnye akak.. sy ada inbox akak di fb. nak add penuh plak.hehe.. btw.. salam perkenalan, buat blog semata2 nk follow blog akk..heheh

    ReplyDelete
  7. hye kak fatin... comelsnye akak.. sy ada inbox akak di fb. nak add penuh plak.hehe.. btw.. salam perkenalan, buat blog semata2 nk follow blog akk..heheh

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaa..klit sis...,ce cite skit pkai ape..hihihi

    ReplyDelete
  9. BBoleh tau kamera apa yg diguna utk snap foto kat atas2 nie??? nice kualiti...

    ReplyDelete
  10. Thumpang Thanye.. Chek Fhatin Lhiyana Nhehh Aphe Shpecialties ek?

    ReplyDelete
  11. I rasa kan kak fatin , budak civil engineering lg geli .. sbb , ada belajar psl waste water , smua jenis najis kat situ berkumpul nak d rawat , busuk jgn ckp laa .. hahaha ~ lg advance .. :D

    ReplyDelete
  12. Sila tengok najis seperti dosa sendiri..












    huhu TIPS sy menyejukkan hati sendiri ketika stiap kali basuh berak anak2 kecil mak sy .

    (sebut je lah "adik" ngade hehe=P)

    ReplyDelete
  13. wah, u looks gorgeous.. ;) suka y last pic..

    ReplyDelete
  14. :O Cantik! Kulit putih pastu mcm ada natural blushing. hew hew

    ReplyDelete
  15. :O Cantik! Kulit putih pastu mcm ada natural blushing. hew hew

    ReplyDelete
  16. mmg la x geli time pt berak sebab nurse yang basuh..hohoho bukan doc.. :D

    ReplyDelete
  17. 'Biar jelah dia berak..boleh plak ko tahan-tahan orang nak berak'...haha. dialog ni klaka. btw, selamat meronda :-)

    ReplyDelete
  18. mostly rasanya cm sis suka pakai syiria ek..
    byk gk tgok pic pkai syria..

    ReplyDelete
  19. knplah sll pegu situ kita tak penah betembung ek. hahahaha

    ReplyDelete
  20. Ada orang kata, kita kena biasakan buang berak kucing, nanti takde la rasa geli dengan segala jenis berak ni.. huhuhu...

    ReplyDelete
  21. luv ur style...eiii geramnya comel sangat! =D

    ReplyDelete
  22. cantiknya kulit FL....FL pakai produk ape yer..mind to share with your fan dear?? :)

    ReplyDelete
  23. haha. soal jawab dengan kawan tu kelakar

    ReplyDelete
  24. FL i suke stylee u...style u berhijab pn bersederhana je. xd nk lilit2 bgai ngn fesyen y pelik2...y penting suma dress or baju2 u cantikkk

    ReplyDelete
  25. Peplum tak sesuai dgn Gill.
    Sebab gomok.
    Hehehe

    ReplyDelete
  26. saya suka tgk dress awak.. cantik la.. macam pelam.. hehehehe. peplum la kan? hehehehe selamat bertugas FL

    ReplyDelete
  27. nampak kurus benor dah...tapiii cun tu tetap maintain...sayang dak fatin..=)

    ReplyDelete
  28. hai fatin..akak selalu baca blog fatin tp tak pernah leave komen..nak komen sikit..fatin ni sgt sweet ;)

    ReplyDelete
  29. cardi warna nude tu cantik kak fatin.akk beli kat mna.nak jugaaaaaaa

    ReplyDelete
  30. cam sodap jer makan

    ReplyDelete
  31. hahaha.. terbaca entry berak waktu tgh breakfast.. redha telan je..

    ReplyDelete
  32. xmenarik nyer tengok taik. ingat kejer loji jer ada taik. doc pon kena jugak

    ReplyDelete
  33. Hmm.. ni keja hospital ke keja modelling..:)

    ReplyDelete
  34. Geli memang geli tapi semua ada benda yang menggelikan tu, jadi kena relakslah kan! ;D

    ReplyDelete
  35. Alamak?! Akak FL pandai2 nk updated blog ni? Bukahkah pd minggu ni, FL ada duk exam? Hmmm.. >,<

    ReplyDelete
  36. Tingginya,suka banget ma outfitnya, keren banget

    ReplyDelete
  37. rasanya atas topik lain, scroll bawah tiba-tiba lari topik -_- haha memang dua dunia betul

    ReplyDelete
  38. bagus la kalau cm tuh ...keje doktor nih mulia.....pahala dapat , income pon masuk ..keep it up :)

    nice pose lah kak ..kalau ada doktor macam nih, org sakit pon jadi tak sakit ....heeheehee.. :)

    errr..kat ruangan komen nih ramai org request entry cara kak fatin jaga kulit muka ...kalau ada lagi selain hansaegee nature tuh update lah lagi ...yg pntg kami reader nih ta bosan baca ..^^

    ReplyDelete
  39. sangat cantik.. n i like ur style sis! :D

    ReplyDelete
  40. salam everyone :) i ada MNG Snakeskin Tote bag yg fatin pakai tuh, beli dari Moddy jugak but in grey colour. I nak letgo, harga rm60 incl postage. Still new. Email me if interested. syazalatif@yahoo.com

    btw, fatin mmg comel hehe =)

    ReplyDelete
  41. Inilah salah seorang doc yg chomel.. ahaaakss si fatin liyana lah orgnye tu.... ;-)

    ReplyDelete
  42. Dr akak Fatin Liyana. =D
    semoga dpt jd doktor yg dpt berkhidmat pd masyarakat. Suka baca entry akak =D

    ReplyDelete
  43. Meya pun bahagian medic kak. Tapi bahagian lab. Btw bahagian tu lagi mencabar sbb kitorang kena kaji dan kenalpasti penyakit. Kitorang kena terima sampel-2. Ohh sape tak geli, bermacam-2 sampel datang. Hehe btw cita-2 nk jadi doktor. Mybe pasni sambung lagi. Nak jadi mcm kak FL....

    ReplyDelete
  44. Meya pun bahagian medic kak. Tapi bahagian lab. Btw bahagian tu lagi mencabar sbb kitorang kena kaji dan kenalpasti penyakit. Kitorang kena terima sampel-2. Ohh sape tak geli, bermacam-2 sampel datang. Hehe btw cita-2 nk jadi doktor. Mybe pasni nk sambung study lagi. Nak jadi mcm kak FL....

    ReplyDelete
  45. hehe~my rumet pon medical student jgk..slalu kena g on-call n ward round..hehe

    ReplyDelete
  46. hehe.... aa..mne leh thn patient berak an..hehehe..=p...

    kak fl mmg always gojes kan..=)..pakai ape pun cntik

    ReplyDelete
  47. kenapalah dorang tanya soala2 pelik cenggitu??adeh

    ReplyDelete
  48. suke tgok doktot cntik cmnih...
    sakit pon bleh sihat..hehe ^_^

    -muke xde perasaan bgmbo tepi jalan kann ^,^ -

    ReplyDelete
  49. fatinnn..alahai teruja jumpa dr. fatin di wad 4H ari tu..

    jumaat petang sila datang wad 4H eh..blh bagi smangat pada mak akak..

    fatin liyana mmg lembut..muka licin yaww! ni tak tipu..sbb dah tentang mata ;)

    ReplyDelete
  50. Suka dengar2 soklan2 camtu.
    Selamat bertugas ;)

    ReplyDelete
  51. thank you semua =)

    camera saya adalah canon s100

    kulit muka sy tak licin pon..camera kot. saya pakai pencuci muka korea..pastu krim safi tu

    dctor mmg takyah basuh berak px, tu keje nurse, tapi masa tgh clerk patient atau nak buat physical examination tu kena tahan la baunya bahahha

    to pinkymama, pagi tadi doctor dah refer mak akak ke oncology team, bawak bersabar tau..kesian saya tgk mak akak huhu..thanks tego..malu tau tengah sibok2 kat ward skali akk tego =)
    thank you diatas doanya amin...

    ReplyDelete
  52. Lawak la dr fatin ni.sbb tu suka baca blog awak.klo mai HKL roger akak yer.nak mintak otograf.xpon bleh blanje makan.hihi...

    ReplyDelete
  53. Haha.. Ley plak orng tu boring ckp ngn Fatin Liyana eh.

    ReplyDelete
  54. hye kak fatin ! hehe , i like ur answers .. look profesional and funny ! hahaha

    ReplyDelete
  55. sy ada jual peplum sama mcm fatin pakai tu! visit lah blog or fb page sy 831 Shopping Maniac =)

    ReplyDelete
  56. fatin mmg comel.. baca baca post ni ado lakk terselit loghat negori. fatin org negori ke FL. sy org mmg org negori
    FL chomei dan gorgeous fuhh

    ReplyDelete
  57. Salam. hai kak fatin liyana. tudung akak tu akak bli katne mostly and usually?

    ReplyDelete
  58. tetiba teringin nak jupe fatin cam pinkymama... huhu~

    ReplyDelete
  59. kak fatin,betul ke kalau kita mmbaca or main pc dlam gelap,boleh rosak mata? :)

    ReplyDelete
  60. fatin, bagus la camera ko ni..boleh buat pipi nampak chubby berganda2..trehehe

    ReplyDelete
  61. Medic VS Modelling

    errr...sgt berbeza :O

    ReplyDelete
  62. bestnye pinkymama dapat jumpe kak fatin...harap sgt one day dpt jumpa k.fatin ^^
    all da best Dr Fatin :)

    ReplyDelete
  63. sometime nurses lebih banyak pengalaman sebab meka yg selalu deal dgn patients. Tapi suka lagi kalu doktor yang rawat :)))

    ReplyDelete
  64. Nampak kak FL masa pegi hospital lawat kazen.Masa tu muka akak nmpak penat sngat:(

    ReplyDelete
  65. kak fatin :) saya nak jadi doktor macam awak jugak !!

    ReplyDelete
  66. comelnyee.....baju2 nie..hehehhee
    tuannye pun cute gakss

    ReplyDelete
  67. Assalam, akak FL nie memang cantiklah.. kerja doktor nie pun tugasnya memang besar... ^_^

    ReplyDelete
  68. hahahahah..lawak la kak fatin ni..but still cute as ever. :)

    ReplyDelete
  69. alaa dr fatin ni, sumorang dah taw, seblom doktor dtg, nurse udah siap warning awal2 yg sume patient mesti mau bersih2 maa.

    ReplyDelete
  70. mula2 baca pasal taik pastu 1st pic gambar makanan...hahahaha

    ReplyDelete
  71. comel la..kalau la sy tinggi cam awak..hahaha

    ReplyDelete
  72. comel la..kan best lau tinggi cam awak,,,emm

    ReplyDelete
  73. Haha... entry yg sempoi..best baca blog awak fatin..anyway m just found out new blog yg sempoi. http://lailiayoko.blogspot.com dan tiarafazlin.blogspot.com..jom support dorg k:)

    ReplyDelete
  74. Bce skit jew..tkedu tgk c penulisnye..canntiik sgt...:)

    ReplyDelete
  75. Bce skit jew..tkedu tgk c penulisnye..canntiik sgt...:)

    ReplyDelete
  76. alaa..blom jd houseman pun..xkn ward round pn da penat kot,,:)

    ReplyDelete
  77. haha, macam xde perasaan je menjawab soalan org, hee..btw, akak cntek and memang sesuai botoii jadi model :) :) :)

    ReplyDelete
  78. pandai di maching2kan..law kina lah sarung je ape yang ade..:)

    ReplyDelete
  79. ade cite pasal awak kt sini..
    http://syarifahnadiaaljufry.blogspot.com/2012/10/10-blogger-terbaik.html

    ReplyDelete
  80. bestnye dpt jmpe FL.aritu nmpk nme fatin liyana kt BHT patient pom da eksited!hehe..dr.cun!

    ReplyDelete
  81. salam...
    saya kagum lah dgn kak FL...walaupon sibuk dgn kerjaya sbg doktor, tp masih ade waktu tok tulis blog...mcm mn kak FL bahagi kan masa utk keje & spend time tok blog? ape2 pon saya respect & tabik spring kat kak FL! =)

    p/s : cantik lah baju2 kak FL...beli kat mane & tempatnya kat mane erk? teringin nk beli lah! mahal x? baju2 yg kak FL pakai, sumenye sesuai ngan badan kak FL yg comel & kecik molek tu! (ikhlas x bodek)

    wassalam
    -Diana-
    puterinoralyadianazulkiffli.blogspot.com

    ReplyDelete
  82. suker tngok dress up FL .Ayu gituh =D

    ReplyDelete
  83. hai, i am blogger from Indonesia. follow @HadiSantosa

    ReplyDelete
  84. puan..

    haiya...yang last itu gaya macam pregnant lady...



    ReplyDelete
  85. ouch! gonjeng sungguh..walaupun roung key-el je....

    ReplyDelete
  86. Apa-apa yang digayaka memang catik..hehe..emm biasa la tu dah kerja dekat hospital..terima je la..kurang2 ada perkara yang baiknya kita akan dapat..hehe

    ReplyDelete
  87. salam super sahabat,
    tetap semangat dan sukses selalu ya
    ditunggu kunjungan baliknya :)

    ReplyDelete
  88. Assalammualaikum,,salam ukhwah..semoga menjadi seorang Doktor muslimah yg sentiasa wasatiah dan zuhud dalam berbakti kepada insan.. ^_^

    ReplyDelete
  89. kak patin ni cantiklahh. nak tau, pakai apa tuk jaga face skin? sebab cantikk sangat. suka tengok.

    ReplyDelete
  90. Comeyyynyaa ! :) Cantikk la style kak FL :D

    ReplyDelete
  91. cutenye doc ni..dhla gila2.mmg best

    ReplyDelete
  92. Akak pakai pencuci muka Korea apa ek???nak pakai jgk..apa nama pencuci tu ek???boleh Share x??nk bli dekat mana ek??tq...

    ReplyDelete
  93. Akak pakai pencuci muka Korea kn..Ermm..nama apa ek pencuci muka tu? Boleh share x? Adik nk try pakai la..nak beli dekat mana ek?

    ReplyDelete
  94. bila doktor nak posting o&g? tengah menunggu ni muehehehehe!

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...