Thursday, October 18, 2012

Geli

Assalamualaikum

Ramai pembaca yang bagitau aku, dorang nak tau macam mana life aku dekat hospital semua. Aku jarang cerita kat blog, entahlah aku lagi prefer cerita pasal life aku yang lagi satu tu (part bersuka ria tu memang aku suka). Tapi sebab korang dah request..insyaallah aku akan cuba update about my everyday life =)

Well, disebabkan aku hidup dekat dua dunia, so kawan-kawan aku memang ramai. Diorang pon datang dari pelbagai background. Dari budak medic ke model ke jual dvd harom ke customer service ke apa-apa jelah pekerjaan di donia ni. Oleh kerana latar belakang diorang sangatlah diverse, dorang selalu tanya soklan pelik-pelik dekat aku..aku pon tak tau macam mana nak jawab dah..


Rakan : Amek medic best weyh?
Aku : Oklah..best jugak
Rakan : Kira kalau patient berak camne? Bapak geli dowhhh
Aku : Kalau dia berak, berak lah..
Rakan : Pehhhh. Tak geli pulak kau?
Aku : Geli..
Rakan : Dah tu nak buat camne?
Aku : Biar jelah dia berak..boleh plak ko tahan-tahan orang nak berak
Rakan : Eee.. habis apa yang ko rasa kalau patient berak macam tu?
Aku : Busuk je lah
Rakan : Boring a cakap dengan kau
Aku : K

( -____- )

Jalan-jalan KL pakai Peplum uolls! Bukan pelam ye.. jangan kasi malu den..sobut boto-boto yo.. I'm wearing Moddy's Delvina Skirt & Rosella Peplum Dress. Disebabkan peplum tengah in sekarang, aku pon turut menyemak, menyebok, kepochi dan sevagainya =)


Baiklah dunia fantasi sudah tamat. Besok harus menyarung white coat and terpacak di wad jam 7.30 pagi untuk sesi ronda-meronda (ward round). Bye!

Thank you for reading this entry !

140 comments:

onie said...

wad mana kak FL?hhihihihi....selamat malam

Anonymous said...

yeay..saye org prtama comment

Aishey Nafisa said...

love to c ur style...

mrs.PROandKONTRA said...

cantiknyee..mcm mane kak fatin jage kulit yer..dah la putih giler,muka licin mcm artis korea..,ad amalkan ap2 supliment slain air masak tu hew3..mohon share.. :)

Awana Suzanna said...

selamat berkerja !!!

intan yusnita said...

Mesti patient sihat terus dpt dr fatin ni. Hihi. Hosp mana kak? ;)

Anonymous said...

Fatin mke awk nmpk penat. Take a gud rest k..:-)

Shazwan Azizan - wanblur said...

eeee... gelinya.. bluerk

Pokok Manggis Depan Rumah said...

cantik nye dia..

Aliff Haikal said...

Hai doctor ! :"D

dhia akma said...

hye kak fatin... comelsnye akak.. sy ada inbox akak di fb. nak add penuh plak.hehe.. btw.. salam perkenalan, buat blog semata2 nk follow blog akk..heheh

dhia akma said...

hye kak fatin... comelsnye akak.. sy ada inbox akak di fb. nak add penuh plak.hehe.. btw.. salam perkenalan, buat blog semata2 nk follow blog akk..heheh

Daus said...

wuwuwu.. mucuk3! ;p

Hanif Redland said...

wahh kerja doktor..mulia tu.. :)

Cik Hadeks Manes said...

y u look so pale..??

fegy_stellbeerharp said...

haha geli nye.. nite kak fatin

fegy_stellbeerharp said...

haha geli nye.. nite kak fatin

Cik Hadeks Manes said...

y u look so pale..??

hazanis said...

sentiasa comel..=)

لين Si Pipi Merah said...

budak medic best!

لين Si Pipi Merah said...

budak medic best!

Sayidah Nafisah Ruslan said...

awak macam makin tembam.. comel :)

nina said...

cantiknyaaa..klit sis...,ce cite skit pkai ape..hihihi

Kuronofu91 said...

BBoleh tau kamera apa yg diguna utk snap foto kat atas2 nie??? nice kualiti...

Qoudry said...

Thumpang Thanye.. Chek Fhatin Lhiyana Nhehh Aphe Shpecialties ek?

cik faez said...

I rasa kan kak fatin , budak civil engineering lg geli .. sbb , ada belajar psl waste water , smua jenis najis kat situ berkumpul nak d rawat , busuk jgn ckp laa .. hahaha ~ lg advance .. :D

izzahmdshah said...

Patient berak doctor ke yg cuci?

Erra Kyra said...

Sila tengok najis seperti dosa sendiri..












huhu TIPS sy menyejukkan hati sendiri ketika stiap kali basuh berak anak2 kecil mak sy .

(sebut je lah "adik" ngade hehe=P)

Zharif Azis said...

sentiasa cantik =)

dear yayah said...

wah, u looks gorgeous.. ;) suka y last pic..

Haruuta Chan said...

:O Cantik! Kulit putih pastu mcm ada natural blushing. hew hew

Haruuta Chan said...

:O Cantik! Kulit putih pastu mcm ada natural blushing. hew hew

Anonymous said...

mmg la x geli time pt berak sebab nurse yang basuh..hohoho bukan doc.. :D

Miz Dayah said...

'Biar jelah dia berak..boleh plak ko tahan-tahan orang nak berak'...haha. dialog ni klaka. btw, selamat meronda :-)

Mira Adzlia said...

hihi....dokter yg cantik... :)

Mr & Mrs Sallehudin said...

i sukaa laa beg biru tu...

Mysara Ab Rahman said...

mostly rasanya cm sis suka pakai syiria ek..
byk gk tgok pic pkai syria..

DatinWowhh Najah said...

Haha 'cute

zulhilmi tempoyak said...

knplah sll pegu situ kita tak penah betembung ek. hahahaha

~ Cik Azz ~ said...

Ada orang kata, kita kena biasakan buang berak kucing, nanti takde la rasa geli dengan segala jenis berak ni.. huhuhu...

Nurmujahidah Ismail said...

sudah dye,,, makin tembam dah,, haha

Wan Nur Asyikin said...

luv ur style...eiii geramnya comel sangat! =D

Anonymous said...

cantiknya kulit FL....FL pakai produk ape yer..mind to share with your fan dear?? :)

nurdani said...

haha. soal jawab dengan kawan tu kelakar

mish eden said...

FL i suke stylee u...style u berhijab pn bersederhana je. xd nk lilit2 bgai ngn fesyen y pelik2...y penting suma dress or baju2 u cantikkk

Gillette Flores said...

Peplum tak sesuai dgn Gill.
Sebab gomok.
Hehehe

Riena Haiqal said...

saya suka tgk dress awak.. cantik la.. macam pelam.. hehehehe. peplum la kan? hehehehe selamat bertugas FL

PutriesNoora said...

nampak kurus benor dah...tapiii cun tu tetap maintain...sayang dak fatin..=)

pAri-ParI tErbAng tiNgGi said...

u cantek la even tak mekap. :)

Nur Raihana Abd Rahim said...

hai fatin..akak selalu baca blog fatin tp tak pernah leave komen..nak komen sikit..fatin ni sgt sweet ;)

.house of cantik. said...

cardi warna nude tu cantik kak fatin.akk beli kat mna.nak jugaaaaaaa

zalizan said...

cam sodap jer makan

Yuliana Wahit said...

hahaha.. terbaca entry berak waktu tgh breakfast.. redha telan je..

AHMAD AFIQ said...

xmenarik nyer tengok taik. ingat kejer loji jer ada taik. doc pon kena jugak

fandyzblog said...

Hmm.. ni keja hospital ke keja modelling..:)

Delimasari said...

kerjaya yg baik

Yousof said...

Geli memang geli tapi semua ada benda yang menggelikan tu, jadi kena relakslah kan! ;D

Ismi Iman said...

CHANTEK DRESS awk la

Fakhrurazzi Mat Sedik said...

Alamak?! Akak FL pandai2 nk updated blog ni? Bukahkah pd minggu ni, FL ada duk exam? Hmmm.. >,<

nourash! said...

Tingginya,suka banget ma outfitnya, keren banget

eyja hebat said...

Cantik..

Thenadi said...

rasanya atas topik lain, scroll bawah tiba-tiba lari topik -_- haha memang dua dunia betul

Mat Dan said...

ha6

Mat Dan said...

ha6

Mat Dan said...

ha6

aiman fanboy k-pop said...

bagus la kalau cm tuh ...keje doktor nih mulia.....pahala dapat , income pon masuk ..keep it up :)

nice pose lah kak ..kalau ada doktor macam nih, org sakit pon jadi tak sakit ....heeheehee.. :)

errr..kat ruangan komen nih ramai org request entry cara kak fatin jaga kulit muka ...kalau ada lagi selain hansaegee nature tuh update lah lagi ...yg pntg kami reader nih ta bosan baca ..^^

Pokok Manggis Depan Rumah said...

cantik..

Amanda Musa said...

cite lah..nak tahu jugak ...

Mass said...

Doktor Fatin yang comel ;)

ExtremeBlog said...

Turqoise!!!!!!!!!

ExtremeBlog said...

Turqoise!!!!!!!

I am Me said...

sangat cantik.. n i like ur style sis! :D

Nurul Firzanah Rohaizat said...

Chantek FL :3

Syaza Latif. said...

salam everyone :) i ada MNG Snakeskin Tote bag yg fatin pakai tuh, beli dari Moddy jugak but in grey colour. I nak letgo, harga rm60 incl postage. Still new. Email me if interested. syazalatif@yahoo.com

btw, fatin mmg comel hehe =)

bspotgurl said...

Inilah salah seorang doc yg chomel.. ahaaakss si fatin liyana lah orgnye tu.... ;-)

Hana said...

Akak comel <3

unaismail said...

Dr akak Fatin Liyana. =D
semoga dpt jd doktor yg dpt berkhidmat pd masyarakat. Suka baca entry akak =D

unaismail said...

comelll... =D

Meya Lolipop ♥ said...

Meya pun bahagian medic kak. Tapi bahagian lab. Btw bahagian tu lagi mencabar sbb kitorang kena kaji dan kenalpasti penyakit. Kitorang kena terima sampel-2. Ohh sape tak geli, bermacam-2 sampel datang. Hehe btw cita-2 nk jadi doktor. Mybe pasni sambung lagi. Nak jadi mcm kak FL....

Meya Lolipop ♥ said...

Meya pun bahagian medic kak. Tapi bahagian lab. Btw bahagian tu lagi mencabar sbb kitorang kena kaji dan kenalpasti penyakit. Kitorang kena terima sampel-2. Ohh sape tak geli, bermacam-2 sampel datang. Hehe btw cita-2 nk jadi doktor. Mybe pasni nk sambung study lagi. Nak jadi mcm kak FL....

Atiqah Wadiah said...

hehe~my rumet pon medical student jgk..slalu kena g on-call n ward round..hehe

nabila azmi said...

hehe.... aa..mne leh thn patient berak an..hehehe..=p...

kak fl mmg always gojes kan..=)..pakai ape pun cntik

boni kacak said...

kenapalah dorang tanya soala2 pelik cenggitu??adeh

Cik Yaya said...

suke tgok doktot cntik cmnih...
sakit pon bleh sihat..hehe ^_^

-muke xde perasaan bgmbo tepi jalan kann ^,^ -

PinKy MoMMa said...

fatinnn..alahai teruja jumpa dr. fatin di wad 4H ari tu..

jumaat petang sila datang wad 4H eh..blh bagi smangat pada mak akak..

fatin liyana mmg lembut..muka licin yaww! ni tak tipu..sbb dah tentang mata ;)

Rizal Murad said...

Nice.. :)

Shasha Mohamed said...

Suka dengar2 soklan2 camtu.
Selamat bertugas ;)

Fatin Liyana Asri said...

thank you semua =)

camera saya adalah canon s100

kulit muka sy tak licin pon..camera kot. saya pakai pencuci muka korea..pastu krim safi tu

dctor mmg takyah basuh berak px, tu keje nurse, tapi masa tgh clerk patient atau nak buat physical examination tu kena tahan la baunya bahahha

to pinkymama, pagi tadi doctor dah refer mak akak ke oncology team, bawak bersabar tau..kesian saya tgk mak akak huhu..thanks tego..malu tau tengah sibok2 kat ward skali akk tego =)
thank you diatas doanya amin...

UmmiSyarni said...

Lawak la dr fatin ni.sbb tu suka baca blog awak.klo mai HKL roger akak yer.nak mintak otograf.xpon bleh blanje makan.hihi...

Cput Sedut said...

Haha.. Ley plak orng tu boring ckp ngn Fatin Liyana eh.

Eqah Shekah said...

hye kak fatin ! hehe , i like ur answers .. look profesional and funny ! hahaha

Nurul Ain Hamzah said...

sy ada jual peplum sama mcm fatin pakai tu! visit lah blog or fb page sy 831 Shopping Maniac =)

Suzana said...

fatin mmg comel.. baca baca post ni ado lakk terselit loghat negori. fatin org negori ke FL. sy org mmg org negori
FL chomei dan gorgeous fuhh

Dina Harris said...

Salam. hai kak fatin liyana. tudung akak tu akak bli katne mostly and usually?

Cik Muda said...

tetiba teringin nak jupe fatin cam pinkymama... huhu~

Anonymous said...

kak fatin,betul ke kalau kita mmbaca or main pc dlam gelap,boleh rosak mata? :)

ahmadhiSyam said...

fatin, bagus la camera ko ni..boleh buat pipi nampak chubby berganda2..trehehe

Delaila Adnan said...

Bagus kerjaya tu..

Puteri Hang Li Po said...

Medic VS Modelling

errr...sgt berbeza :O

Alynn Nyzaa said...

bestnye pinkymama dapat jumpe kak fatin...harap sgt one day dpt jumpa k.fatin ^^
all da best Dr Fatin :)

Jemari Ameera said...

sometime nurses lebih banyak pengalaman sebab meka yg selalu deal dgn patients. Tapi suka lagi kalu doktor yang rawat :)))

Anonymous said...

Nampak kak FL masa pegi hospital lawat kazen.Masa tu muka akak nmpak penat sngat:(

faten fieka said...

kak fatin :) saya nak jadi doktor macam awak jugak !!

IRWAN RASID said...

comel... hati2 jalan tu ye

isy said...

comelnyee.....baju2 nie..hehehhee
tuannye pun cute gakss

Ikmal said...

Assalam, akak FL nie memang cantiklah.. kerja doktor nie pun tugasnya memang besar... ^_^

Princess Syazliyana said...

wahhh you 're co cute lah akk.. ngee

adilah said...

hahahahah..lawak la kak fatin ni..but still cute as ever. :)

vidalsisah said...

alaa dr fatin ni, sumorang dah taw, seblom doktor dtg, nurse udah siap warning awal2 yg sume patient mesti mau bersih2 maa.

ROJAK said...

mula2 baca pasal taik pastu 1st pic gambar makanan...hahahaha

princess said...

comel la..kalau la sy tinggi cam awak..hahaha

princess said...

comel la..kan best lau tinggi cam awak,,,emm

Anonymous said...

Haha... entry yg sempoi..best baca blog awak fatin..anyway m just found out new blog yg sempoi. http://lailiayoko.blogspot.com dan tiarafazlin.blogspot.com..jom support dorg k:)

Aslvie Adam said...

Bce skit jew..tkedu tgk c penulisnye..canntiik sgt...:)

Aslvie Adam said...

Cntikkkk:)

Aslvie Adam said...

Bce skit jew..tkedu tgk c penulisnye..canntiik sgt...:)

Anonymous said...

alaa..blom jd houseman pun..xkn ward round pn da penat kot,,:)

HannaNana Swift said...

haha, macam xde perasaan je menjawab soalan org, hee..btw, akak cntek and memang sesuai botoii jadi model :) :) :)

kinara kinatara said...

pandai di maching2kan..law kina lah sarung je ape yang ade..:)

laskar pelangi said...

FL pakai ape2 pun tetap ayu ;)

Syarifah Nadia Syed Mohsin said...

ade cite pasal awak kt sini..
http://syarifahnadiaaljufry.blogspot.com/2012/10/10-blogger-terbaik.html

nana belladonna said...

bestnye dpt jmpe FL.aritu nmpk nme fatin liyana kt BHT patient pom da eksited!hehe..dr.cun!

Puteri Diana Zulkiffli said...

salam...
saya kagum lah dgn kak FL...walaupon sibuk dgn kerjaya sbg doktor, tp masih ade waktu tok tulis blog...mcm mn kak FL bahagi kan masa utk keje & spend time tok blog? ape2 pon saya respect & tabik spring kat kak FL! =)

p/s : cantik lah baju2 kak FL...beli kat mane & tempatnya kat mane erk? teringin nk beli lah! mahal x? baju2 yg kak FL pakai, sumenye sesuai ngan badan kak FL yg comel & kecik molek tu! (ikhlas x bodek)

wassalam
-Diana-
puterinoralyadianazulkiffli.blogspot.com

Myra Abdullah said...

suker tngok dress up FL .Ayu gituh =D

hadisantosa.com said...

hai, i am blogger from Indonesia. follow @HadiSantosa

Anonymous said...

puan..

haiya...yang last itu gaya macam pregnant lady...



Ain Dzaya said...

ouch! gonjeng sungguh..walaupun roung key-el je....

Hafizul said...

Apa-apa yang digayaka memang catik..hehe..emm biasa la tu dah kerja dekat hospital..terima je la..kurang2 ada perkara yang baiknya kita akan dapat..hehe

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum,,salam ukhwah..semoga menjadi seorang Doktor muslimah yg sentiasa wasatiah dan zuhud dalam berbakti kepada insan.. ^_^

Nur Zaheera said...

kak patin ni cantiklahh. nak tau, pakai apa tuk jaga face skin? sebab cantikk sangat. suka tengok.

Dunia Wilma said...

Cantik...
Like your style :-)

minn_mizi said...

Indahnya ciptaan Tuhan :)

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Comeyyynyaa ! :) Cantikk la style kak FL :D

Dream said...

Simple but nice :)

eva aya said...

cutenye doc ni..dhla gila2.mmg best

izzati nazeri said...

Akak pakai pencuci muka Korea apa ek???nak pakai jgk..apa nama pencuci tu ek???boleh Share x??nk bli dekat mana ek??tq...

izzati nazeri said...

Akak pakai pencuci muka Korea kn..Ermm..nama apa ek pencuci muka tu? Boleh share x? Adik nk try pakai la..nak beli dekat mana ek?

lolliez sue said...

bila doktor nak posting o&g? tengah menunggu ni muehehehehe!

Johan Akhmadin said...

OK!