Saturday, January 28, 2012

A day with Maria Elena, Shea Rasol & Adriani Adnan

Assalamualaikum

Kalau korang adalah fan kepada Pastelina, pastilah korang kenal dengan nama-nama hebat di atas. Saje je buat title yang eye-catching tauu kak Fatin ni. Teehee sebenarnya kami adalah kawan. Aku selalulah jugak jumpa Shea & Yanny bila ada occasion like wedding etc. Malah, Maria adalah my future sister in law gitu. ( She's engaged to my brother in case if you don't know) Insyaallah this coming December, they are going to tie the knot yay!

Itu hari, dak bang atau nama glamournya Dato' telah membawa aku ke rumah Maria dan kami ber-mingle around dengan seronoknya. Well, being the only daughter in the family gives me no chance for sister bonding time! So aku rasa sangat overwhelmed bila dapat lepak satu katil dan bercerita tentang Yanny's cute baby bump, Shea punya future plans and Maria punya hantaranss. *Sister fist.

The real agenda behind this was actually kitorang shoot untuk Pastelina punya latest collection. Tapi tak rasa macam shoot sangat pon, rasa macam main-main dengan bubble jeww. Hihi. Don't forget to visit Pastelina tomorrow at 9pm ok. Actually aku tak tengok pon lagi macam mana rupa aku dalam gambar tu. Aku ada firasat yang mengatakan bahawa muka aku akan kelihatan seperti kembang semangkuks. Tapi dengan kehebatan Shea Rasol sebagai photographer, maybe the chance is slim.

Swansey sangat comel. Orang sibuk main makeup dia pon nak sibuk juga. Cats nowadays don't have boundaries is it? *Le me scolding le cat.


 With make up on for the shoot ! Shea kalau anda lebih bertenang pastilah gambar anda takkan bergegar.


Me looking anime-ish liao! My ever comels syria is from arlene.my


Yanny de adorable preggy mommy gained 5kg and she started to worry! I advised her to just chillax because the best weight gain in pregnancy for a previously normal BMI mother is between 11 to 16 kg =)


Me & Maria without our make up on. After the shoot, Shea & Yanny sudah pulang namun aku pergi teman the couple to survey their hantarans dekat OU. Rancak gila ini perempuans berborak during our coffee break while on the other side.....


Le Dato' is sleeping like a boss.

Thank you for reading this entry !

94 comments:

  1. You guys are beautiful and my idol :)

    ReplyDelete
  2. Hey sis. Just wanna ask. Bila nak bukak braces? Cause i pun pakai braces jugak, and dah bukak 2months ago. i think you wear braces earlier than me :) i miss my braces so much! appreciate while it still stuck on yr teeth. heehee.

    ReplyDelete
  3. kenapalah korg ni cntik sgt yer..

    ReplyDelete
  4. wahhh... kucing tu nak make up jugak tu.. ehee...

    ''** fatin nominated dlm kategori best celebrity blog.. here http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=11

    ReplyDelete
  5. Fatin yang comel!akhirnya dpt jugak sorg sister kan..awesome la both of u.hihi..tp kan kaler pastel mmg kena gle dgn fatin...seswai gitu..:)

    ReplyDelete
  6. okay. first comment! :)
    seronoknya bila blogger2 hot gather.
    hope weddings mereka berjalan dengan lancar. amin. kak FL bila lagi? <3 :)

    ReplyDelete
  7. hahahaha kak fatin 9gaggers jugak nie..

    ReplyDelete
  8. okay. first comment :)
    erm. gila seronok bila blogger2 hot gather. :)
    hope wedding mereka berjalan dengan lancar. sangat suka dengan relationship mereka. *seriously.
    kak FL bila lagi? tehee <3 :)

    ReplyDelete
  9. gigi fatin dah canteeekks.. Mine is still under construction.. sethun dua lg kot... oh2..

    Neway, u ols kawaii desu ne... =)

    ReplyDelete
  10. wow ! cantiklah contact lens beliau =D ohsem ~

    ReplyDelete
  11. wonder what are the hantaran dat u hve choosed.. waa... it must be really cutie..

    ReplyDelete
  12. seronoknya ada family n kawan yg tersangat COOL :)

    ReplyDelete
  13. maria ni kalau pakai tudung ke shawl ke senget2 pun tetap la nampak cantik..

    ReplyDelete
  14. Sama-sama cantik la anda2 semua ni. :-)

    ReplyDelete
  15. hah lupa nk cakap , korang super duper CUTE !! :)

    ReplyDelete
  16. FL...cantik betul sis ni..teringin nk jumpa...btw dulu sue silent reader blog FL..but after read ur blog..jadi impian nak follow dengan blog sendiri..suke sgt ngan FL...^^

    ReplyDelete
  17. haha..kita rasa camera ni yang cantik kot. sebab realitinya kite ni biase je ha. esp bile pakai spec. ultimate slekeh u know.

    ReplyDelete
  18. last part comeyy . Dato' tdo sedap jea .

    ReplyDelete
  19. kak Atiinn.. cantik nya kakak ni.. banget banget.. heheu... akak masih selalu sempet ya, nge-blog, lha aku, jarang banget, isinya jg gitu2 aja,,,zzz,, aku lagi galau skripsi nii,, S.Ked d dpn mata kaka, doain akuuu...

    ReplyDelete
  20. fatin n maria look better without make-up..

    kalau pakai mekap,tang blusher tu obvious sgt lah..
    nmpk agak kureng sikit jadinya.
    nmpk sgt tempek2nya >,<

    ReplyDelete
  21. you guys are so beautiful without make up ! :)

    ReplyDelete
  22. i see that you're a gagger.
    coz you got no soul.
    thehehe~

    ReplyDelete
  23. kak fatin xpakai makeup pun dah cntik sangat :)

    ReplyDelete
  24. HAHA kelakar la.tk sbr nk tggu update dr pastelina

    ReplyDelete
  25. ini perkembangan yg sihat FL update selalu..haha

    awalnya cari hantaran..huhu

    ReplyDelete
  26. comel + cantiknye kak fatinnn ! :D

    ReplyDelete
  27. Fatin cantik bget sihh....maria jugaa..soo bakalan jdi " saudara,,,hhehehe boleh gak yah jumpa korang ini.,.....

    ReplyDelete
  28. chanteqnyer fatin ... maria pon chanteq .. uols r sooo natural beauty :)

    ReplyDelete
  29. normal la tuh bila girls berjumpa. and dato' pulak boleh sesedap tidur. lawak gila, hehe btw semua cantik-cantik. so jealous la, haha

    ReplyDelete
  30. ahhh memang jadi gile aku tengok k.maria n k.FL ! Comelll lahh !

    ReplyDelete
  31. ahhh memang jadi gile aku tengok k.maria n k.FL ! Comelll lahh !

    ReplyDelete
  32. ahh memang jadi gile aku tengok k.maria n k.FL ! comelll !

    ReplyDelete
  33. Sooo adore ur beauty! Pakai apa pun still beautiful!

    :)
    Nice entry~ :)

    ReplyDelete
  34. haha , . camere cantik , sis fatin lagi cantik , sebab gmbar super cantik , hihi . btw anys stalking ur past sis , very nice entry , terutamanya bila baca about your hubby , hihi , what a romantic couple , still lagi ke ? (:

    ReplyDelete
  35. u guys superb..nk2 FL n maria elena terbaikk siokkk !~

    ReplyDelete
  36. inner yang kite pakai ni jenis cotton..ala yg rm5 jual kat bazaar tu hihi..gunting sket belakang dia kasi longgar

    ReplyDelete
  37. dato' jugak laa yg paling seronok sbb dah 'sampai ke bulan'. heee

    ReplyDelete
  38. FL buatlah muka mcm mana pon ttp cantiksss :)

    ReplyDelete
  39. when bloggers hebat gathers at one place

    ReplyDelete
  40. you girls are very pretty even without make-up! :D

    ReplyDelete
  41. best kan..ur sis in law is ur best fren..

    ReplyDelete
  42. comel jaa muka fatin dgn maria tanpa make up tetap nampak lawa :)

    ReplyDelete
  43. always.. a post like this make me cant wait to have a sister. seriously, there is a bad side in being the only girl. ;p

    ReplyDelete
  44. happy for you dear..
    btw, simple with syria still look pretty.. hehe

    ReplyDelete
  45. its great to have a sister isn't ? hee..
    wish my brother meet his soul-mate pretty soon .. grrr,, giler boring be the only daughter rite ? hahahaha

    ReplyDelete
  46. support fatin liyana di fan page ni :) http://on.fb.me/wuP4Su

    ReplyDelete
  47. blogger2 hebat jadi satu keluarga.. seronok..

    ReplyDelete
  48. nice one! i like every post from you.

    ReplyDelete
  49. looks like u're having butterfly rash there..make up SLE ke? hahaha

    ReplyDelete
  50. Dear, if I pregnant nanti, hari2 I nak tgk muke u supaya kenan dkt anak I nnt...hehehe...super duper gojes..cantik sungguh ciptaan Allah..u cute n comel..

    ReplyDelete
  51. awak dengan maria sangat cantik !! like your entry ,

    ReplyDelete
  52. nk ajak kt fatin join this contest :)
    http://fyzalife.blogspot.com/2012/01/contest-blog-paling-cantik.html

    ReplyDelete
  53. hi chomel jus na ty ni your fb ker dear..coz trtanya2 jugak lh true o not... btw i like ur sgt..chomel

    http://www.facebook.com/profile.php?id=100003520804573

    ReplyDelete
  54. Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

    Thanks!

    Hailey William
    haileyxhailey@gmail.com

    ReplyDelete
  55. cumei...

    awak ada masukkan link blog saya ke dalam blog awak...

    dwenrasid.com

    ReplyDelete
  56. hai FL a.k.a future ohsem doctor! :)
    suka baca every single of ur entry.
    memang ohsem sangat.rajin2 la update ea.nak tanya lens yang FL pakai dalam entry ni warna apa ea?cantik la..hehe
    p/s:selalu beli lens kat mana?

    ReplyDelete
  57. mmg dato' sungguh gaya tido itu...haha..

    ReplyDelete
  58. sukses selalu yah,,,
    sungguh sangat perfec sekali..beautiful girls,,,

    ReplyDelete
  59. Pendaftaran Streamyx dan Unifi..pendaftaran PERCUMA..sms dan kol ke nombor saya 0175246910..Ahmad..agent TmPoint Seremban2

    ReplyDelete
  60. fatin...where did u get those lens ek?sy shukeee~ nk bli gak cmtu ;)

    ReplyDelete
  61. nice photo.. natural beauty both of you. :)

    ReplyDelete
  62. apabila blogger famous bakal menjadi sister in law kepada blogger famous juga.. sronok nyer.. :p

    ReplyDelete
  63. OMG ! Saya baru tahu yang Maria Elena tu bakal sister in law ? wahh . And saya pun x sangka yang Kak Fatin ni adik Dato' . Ini kebetulan kah ? Korang memang hot . Blogger tegar la katekan . ^_^

    ReplyDelete
  64. hai..i'm following you..tp u x follow saya pon...huhuh...hope you bole la try tinjau blog saya n foloow..tq http://terunalife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  65. terkejut bila kak fatin kata, akak ni adik Dato' and Maria Elena bakal jadi kakak ipar.
    ada DNA cantik dan handsome ;D

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...