Saturday, January 28, 2012

A day with Maria Elena, Shea Rasol & Adriani Adnan

Assalamualaikum

Kalau korang adalah fan kepada Pastelina, pastilah korang kenal dengan nama-nama hebat di atas. Saje je buat title yang eye-catching tauu kak Fatin ni. Teehee sebenarnya kami adalah kawan. Aku selalulah jugak jumpa Shea & Yanny bila ada occasion like wedding etc. Malah, Maria adalah my future sister in law gitu. ( She's engaged to my brother in case if you don't know) Insyaallah this coming December, they are going to tie the knot yay!

Itu hari, dak bang atau nama glamournya Dato' telah membawa aku ke rumah Maria dan kami ber-mingle around dengan seronoknya. Well, being the only daughter in the family gives me no chance for sister bonding time! So aku rasa sangat overwhelmed bila dapat lepak satu katil dan bercerita tentang Yanny's cute baby bump, Shea punya future plans and Maria punya hantaranss. *Sister fist.

The real agenda behind this was actually kitorang shoot untuk Pastelina punya latest collection. Tapi tak rasa macam shoot sangat pon, rasa macam main-main dengan bubble jeww. Hihi. Don't forget to visit Pastelina tomorrow at 9pm ok. Actually aku tak tengok pon lagi macam mana rupa aku dalam gambar tu. Aku ada firasat yang mengatakan bahawa muka aku akan kelihatan seperti kembang semangkuks. Tapi dengan kehebatan Shea Rasol sebagai photographer, maybe the chance is slim.

Swansey sangat comel. Orang sibuk main makeup dia pon nak sibuk juga. Cats nowadays don't have boundaries is it? *Le me scolding le cat.


 With make up on for the shoot ! Shea kalau anda lebih bertenang pastilah gambar anda takkan bergegar.


Me looking anime-ish liao! My ever comels syria is from arlene.my


Yanny de adorable preggy mommy gained 5kg and she started to worry! I advised her to just chillax because the best weight gain in pregnancy for a previously normal BMI mother is between 11 to 16 kg =)


Me & Maria without our make up on. After the shoot, Shea & Yanny sudah pulang namun aku pergi teman the couple to survey their hantarans dekat OU. Rancak gila ini perempuans berborak during our coffee break while on the other side.....


Le Dato' is sleeping like a boss.

Thank you for reading this entry !

94 comments:

SpidermanHere said...

You guys are beautiful and my idol :)

Iffika | Ruslan said...

sumpah comel ! urghhhhhhhhhh .

Atika Farha said...

Hey sis. Just wanna ask. Bila nak bukak braces? Cause i pun pakai braces jugak, and dah bukak 2months ago. i think you wear braces earlier than me :) i miss my braces so much! appreciate while it still stuck on yr teeth. heehee.

eszyamin said...

kenapalah korg ni cntik sgt yer..

Nurul ain said...

wahhh... kucing tu nak make up jugak tu.. ehee...

''** fatin nominated dlm kategori best celebrity blog.. here http://socialmediaweek.com.my/awards/category.php?id=11

❤ Cik Nissa ❤ said...

Fatin yang comel!akhirnya dpt jugak sorg sister kan..awesome la both of u.hihi..tp kan kaler pastel mmg kena gle dgn fatin...seswai gitu..:)

cikdidasyuhada said...

cam girl's pillow talk! best! :)

umie naziera said...

yess..he's like 'Dato' ..hahahah

liyana jasni said...

okay. first comment! :)
seronoknya bila blogger2 hot gather.
hope weddings mereka berjalan dengan lancar. amin. kak FL bila lagi? <3 :)

Anonymous said...

hahahaha kak fatin 9gaggers jugak nie..

liyana jasni said...

okay. first comment :)
erm. gila seronok bila blogger2 hot gather. :)
hope wedding mereka berjalan dengan lancar. sangat suka dengan relationship mereka. *seriously.
kak FL bila lagi? tehee <3 :)

Eni Adnan said...

gigi fatin dah canteeekks.. Mine is still under construction.. sethun dua lg kot... oh2..

Neway, u ols kawaii desu ne... =)

AinulYusop said...

wow ! cantiklah contact lens beliau =D ohsem ~

Shahrizad ZainaL said...

wonder what are the hantaran dat u hve choosed.. waa... it must be really cutie..

waniPutra said...

seronoknya ada family n kawan yg tersangat COOL :)

AzNuRuL AzMaN said...

maria ni kalau pakai tudung ke shawl ke senget2 pun tetap la nampak cantik..

Fienazzuki said...

comel!!!
plss follow me back...

Azyyati Elias said...

Sama-sama cantik la anda2 semua ni. :-)

♥ ENVY you ♥ said...

hah lupa nk cakap , korang super duper CUTE !! :)

Ayeem Jemain said...

Tampak tembam

Miss Sue said...

FL...cantik betul sis ni..teringin nk jumpa...btw dulu sue silent reader blog FL..but after read ur blog..jadi impian nak follow dengan blog sendiri..suke sgt ngan FL...^^

nurmujahidah said...

nak jadi cam korang,, uwaaaa!!!

Fatin Liyana said...

haha..kita rasa camera ni yang cantik kot. sebab realitinya kite ni biase je ha. esp bile pakai spec. ultimate slekeh u know.

una said...

CANTIK :)

Ayaa Lolaa Xoxo said...

last part comeyy . Dato' tdo sedap jea .

Bitha Rania said...

kak Atiinn.. cantik nya kakak ni.. banget banget.. heheu... akak masih selalu sempet ya, nge-blog, lha aku, jarang banget, isinya jg gitu2 aja,,,zzz,, aku lagi galau skripsi nii,, S.Ked d dpn mata kaka, doain akuuu...

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

ni set2 kaya ni

Cik SCC said...

fatin n maria look better without make-up..

kalau pakai mekap,tang blusher tu obvious sgt lah..
nmpk agak kureng sikit jadinya.
nmpk sgt tempek2nya >,<

EIYAA RAZ said...

comel la kak FL :D

Syahida Rosli. said...

Awesome~

Eiqa Lyka Vandetta said...

you guys are so beautiful without make up ! :)

zOeY zAu YaH said...

semuanya comels =)

scary soul said...

haha lol.

Anonymous said...

i see that you're a gagger.
coz you got no soul.
thehehe~

Norayu Yusof said...

kak fatin xpakai makeup pun dah cntik sangat :)

hidayah said...

beautiful, pretty, glamorous!

nur chahaya abadiey said...

untung kucing itu..hehehe :)

naf. said...

HAHA kelakar la.tk sbr nk tggu update dr pastelina

shafira aida said...

gojessss :P

man yusoef said...

ini perkembangan yg sihat FL update selalu..haha

awalnya cari hantaran..huhu

starzieti said...

comel + cantiknye kak fatinnn ! :D

Gadis Gingsul said...

Fatin cantik bget sihh....maria jugaa..soo bakalan jdi " saudara,,,hhehehe boleh gak yah jumpa korang ini.,.....

✿ pink velvet ✿ said...

chanteqnyer fatin ... maria pon chanteq .. uols r sooo natural beauty :)

Nurul Jannah said...

normal la tuh bila girls berjumpa. and dato' pulak boleh sesedap tidur. lawak gila, hehe btw semua cantik-cantik. so jealous la, haha

Aini Abdullah said...

ahhh memang jadi gile aku tengok k.maria n k.FL ! Comelll lahh !

Aini Abdullah said...

ahhh memang jadi gile aku tengok k.maria n k.FL ! Comelll lahh !

Aini Abdullah said...

ahh memang jadi gile aku tengok k.maria n k.FL ! comelll !

laskar pelangi said...

natural beauty la korang ni =)

A Girl Like You said...

Sooo adore ur beauty! Pakai apa pun still beautiful!

:)
Nice entry~ :)

CikAnyss' :O said...

haha , . camere cantik , sis fatin lagi cantik , sebab gmbar super cantik , hihi . btw anys stalking ur past sis , very nice entry , terutamanya bila baca about your hubby , hihi , what a romantic couple , still lagi ke ? (:

deardearyhaty.blogspot.com said...

so nice..:)

nuruashia ♥ said...

u guys superb..nk2 FL n maria elena terbaikk siokkk !~

Fatin Liyana said...

inner yang kite pakai ni jenis cotton..ala yg rm5 jual kat bazaar tu hihi..gunting sket belakang dia kasi longgar

NisaAdnan said...

dato' jugak laa yg paling seronok sbb dah 'sampai ke bulan'. heee

aLyA_syGS said...

semua cub n hebakkkk :) hihihi

Atiqah Wadiah said...

FL buatlah muka mcm mana pon ttp cantiksss :)

lisa said...

all pretty :)

Jαnnαhツ said...

when bloggers hebat gathers at one place

littledolphin said...

you girls are very pretty even without make-up! :D

mysara said...

best kan..ur sis in law is ur best fren..

Ms Bery said...

cantiknyer both of you :D

cik nur said...

comel jaa muka fatin dgn maria tanpa make up tetap nampak lawa :)

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

sangat fashionaista!!

Ummi Najlaa said...

always.. a post like this make me cant wait to have a sister. seriously, there is a bad side in being the only girl. ;p

asyiqin nasir said...

happy for you dear..
btw, simple with syria still look pretty.. hehe

Sarah Jafar said...

you look great together ~ <3

Sarah Jafar said...

its great to have a sister isn't ? hee..
wish my brother meet his soul-mate pretty soon .. grrr,, giler boring be the only daughter rite ? hahahaha

Malla Ceria Own Biznis said...

Nice posting Fatin :)

Anonymous said...

support fatin liyana di fan page ni :) http://on.fb.me/wuP4Su

ainasuhana said...

blogger2 hebat jadi satu keluarga.. seronok..

Radzi Zin said...

nice one! i like every post from you.

sella said...

looks like u're having butterfly rash there..make up SLE ke? hahaha

Mooniqueen said...

Dear, if I pregnant nanti, hari2 I nak tgk muke u supaya kenan dkt anak I nnt...hehehe...super duper gojes..cantik sungguh ciptaan Allah..u cute n comel..

Daya Aziz said...

awak dengan maria sangat cantik !! like your entry ,

masztorra said...

so girlishh n chomel!

fyzalife said...

nk ajak kt fatin join this contest :)
http://fyzalife.blogspot.com/2012/01/contest-blog-paling-cantik.html

Aaron Aziz versi Halalan Toyyibah said...

kucing awak comel. saya sukeeeee...

cik comel said...

Anda semua comel2!!!

Anonymous said...

hi chomel jus na ty ni your fb ker dear..coz trtanya2 jugak lh true o not... btw i like ur sgt..chomel

http://www.facebook.com/profile.php?id=100003520804573

hailey said...

Hi, I came across your site and wasn’t able to get an email address to contact you. Would you please consider adding a link to my website on your page. Please email me back.

Thanks!

Hailey William
haileyxhailey@gmail.com

Nuratiyah said...

You guys are awesome!

Dwen Rasid said...

cumei...

awak ada masukkan link blog saya ke dalam blog awak...

dwenrasid.com

Eyla Laslie said...

hai FL a.k.a future ohsem doctor! :)
suka baca every single of ur entry.
memang ohsem sangat.rajin2 la update ea.nak tanya lens yang FL pakai dalam entry ni warna apa ea?cantik la..hehe
p/s:selalu beli lens kat mana?

capt. keon alhan said...

mmg dato' sungguh gaya tido itu...haha..

Zarul said...

femes ler dato tu

obat kanker kelenjar getah bening said...

sukses selalu yah,,,
sungguh sangat perfec sekali..beautiful girls,,,

Anonymous said...

Pendaftaran Streamyx dan Unifi..pendaftaran PERCUMA..sms dan kol ke nombor saya 0175246910..Ahmad..agent TmPoint Seremban2

gumont said...

fatin...where did u get those lens ek?sy shukeee~ nk bli gak cmtu ;)

nabByla said...

nice photo.. natural beauty both of you. :)

Dyla Zaman said...

apabila blogger famous bakal menjadi sister in law kepada blogger famous juga.. sronok nyer.. :p

Ainaa Mimiey said...

OMG ! Saya baru tahu yang Maria Elena tu bakal sister in law ? wahh . And saya pun x sangka yang Kak Fatin ni adik Dato' . Ini kebetulan kah ? Korang memang hot . Blogger tegar la katekan . ^_^

Putera said...

hai..i'm following you..tp u x follow saya pon...huhuh...hope you bole la try tinjau blog saya n foloow..tq http://terunalife.blogspot.com/

AishahAzli said...

terkejut bila kak fatin kata, akak ni adik Dato' and Maria Elena bakal jadi kakak ipar.
ada DNA cantik dan handsome ;D

aida nabiha said...

bestnye tengok hampa.!!