Wednesday, January 6, 2010

BRACES

Hello all.
Perkara yang paling tak best tetapi harus dilakukan sebanyak sekali sebulan ialah pergi follow up braces dekat Rumah Sakit Al Islam, Soekarno Hatta. Rumah Sakit beerti hospital. Nak panggil rumah sakit pon boleh juge sebab kat situ semua orang sakit sakit pergi duduk.

Follow up itu best sebab dapat tuka colour braces mengikut warna pilihan di hati tetapi apa yang buat die jadi tak best ialah keadaan trafik yang sungguh menjengkelkan. Tanyelah sape2 yang dah travel kat Bandung, mesti sume kate 'the trafic is very bad..very very bad'. Nak nak aku yang tinggal secare permanent (3thn) kat sini. Setiap hari harus mengharung badai, bidai, keldai whatsoever lah. Tension tahu.

Jadi semalam telah bertekad untuk pergi follow up juga kerana sudah telat 1 minggu. Setelah buat assignment laju2, dalam pukul 1 start enjin pastu pukul 2.10 sampai. Itu pon ikot highway. Kalo lalu jalan biase, adelah 1jam 30 minit semate2 untuk jarak 16km :(. Terok sgtlah trafik bandung ni.

Pukul 2.10 sampai pukul 4.15 duduk tegak di kerusi menunggu sambil membuat assignment. Sedih taw. Dah la sensorang. Naseb baek jumpe Ally & Fiq. Bukan ally & aj penyanyi tu. 4.15- 5.00 check up dengan specialist. Lepas tu balik laju2. Laju2 pon sampai umah pukul 6.05.

tengoklah. Nak follow up braces yang 45minit tu je pon memerlukan masa 5jam. Naseb baek kau sebulan sekali jeh :)


Menanti dengan sabar.
Recent braces colour : Purple,pink,turqoise & orange
(haha iya aku memang tamak)
baibai.assalamualaikum

12 comments:

Irine Nadia MaRceLLo said...

huhuhu..skali 4 colour Purple,pink,turqoise & orange.hehehe..comel2..:)

Rie said...

Teruk gile ar kalu 16km nyer jarak pun amek mase sejam lebey... KL lagi ok kot~ :p~

rem.munir said...

wah! syiok.
saye maw kaler turqoise ley? hahaha =]

Fatin Liyana said...

to irine : hehe tq! irine akk xpna la commnt kt blog irine hehe nnt akk komen taw taw :)

to rie : mmg..kl is muchhh more better. bndung ni ntah pape la

to rem : oh rem suke turqoise ye?? hehe

nur hidayah isa said...

fatin,aku dah pakai braces...sakit gile nak makan takleh...dentist tu naik kan gigi aku..sampai nak kunyah pon xleh...grrr..

hafiz f said...

ksian baby..
wahh cun gle la combination kale hebat~
lov u hunnn!! plz tkcr kay..
so worried bout u..

...edayu... said...

sngt cantek akk kaler purple...i loike!!hehe=)

...edayu... said...

sngt cantek akk kaler purple...i loike!!hehe=)

Sweet Thinker said...

6 patients waiting. kamo no 7. hehe!

||alis|| said...

salam..

hehehe.. best la baca blog kamu nih. semalam aku jengah2 today dah habis baca sume n3, bila jumpa the last n3, i was like "eh mana older entries" dia nih?? hahah!

kawaiii.. keep it up sis, twink2!

kak alis

Hazatul Nabila said...
This comment has been removed by the author.
Fatin Liyana said...

hfz f: aha bby suke yay!

edayu : hehe nice eh? gud gud

sweet thinker : 7 is my fav no!

alis : kak alis tq so much!! gmbre hehe

hazatul nabila : hee diamond ke xmnt! tp agree with u pink lawa!