Monday, July 27, 2015

Ada apa dengan 365

Assalamualaikum

My husband is a type of husband who remembers. He remembers almost everything! Important dates, clothes that I wear, places that we go etc

Me on the other hand, is totally the opposite. Thats why aku suka tulis blog aku dapat mengabadikan kenangan best yang terjadi dalam kehidupan aku ni. So bila boring-boring aku akan baca balik blog aku and mesmerized dengan kejadian indah yang pernah aku lalui hehe.

My husband pulak jenis yang suka menulis. (Bukan menulis blog macam aku ye) He loves conventional writing. Which is the reason why he always bring pen everywhere he goes! Nanti bila kitorang berbual-bual, once in a blue moon aku macam tercakap something meaningful (nampak sangat selama ni suka mengarut cakap benda tak penting lol) then dia cepat-cepat jot down on a piece of paper. Pastu dia excited sangat sebab dapat quote my words. He really appreciate the beauty of language. 

Just recently my husband handed over a piece of book to me. Macam tak familiar je bila tengok the book cover. At first I thought itu buku Diagnosis special edition. Sebab cover buku tu warna putih. Bila belek-belek then baru perasan the author of the book is my husband. The only author pulak tu.

 " Its for your birthday gift... I dedicate this book to you..my first solo book.. I hope you will always stay by my side and support me in every way "

:')


My husband's first solo book entitled : 365

My favorite color has always been white. Hence the book cover. Thats very thoughtful of him!


When I flip through the pages, I feel belonged. Setiap helaian muka surat membuatkan diri rasa kerdil dan insaf. Mengingatkan diri kepada pencipta yang satu. Menyedarkan diri bahawa putaran alam ini diatur dan dikuasai hanya oleh Dia.


Buku ini buat jiwa kosong yang dahagakan pengisian. 365 muka surat yang sarat dengan ingatan bersifat ketuhanan.


Im a proud wife :) 


Setiap hari aku akan randomly bukak satu page dalam 365 ini. Selalunya, nasihat yang terkandung dalam page tu terkena tepat pada jiwa. Walaupun kami duduk berjauhan, tapi somehow I feel connected. Through his writing, seolah-olah macam husband sedang bercakap dengan aku, menasihati aku dan menenangkan aku melalui kata-katanya dalam buku ini.


This is a very good book. Im not saying this because Im his wife. I've read it and I know you will love this book too :)


Get your 365 now at www.whitecoat.com.my
(Only available online at the moment)
Price : rm30

80 comments:

Nurul Huda said...

Cant wait to buy this book!! Am I the first person who read ur entry??? lols...

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..tahniah Dr AF..moga manfaatnya dapat dinikmati bersama..

Pieh Rizfie said...

beznye....nk jugakkk..hehe

Munirah Rafiuddin said...

so sweet...
happy together FL...
welcome to the club!!!

~Admin~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

yangbaik said...

Comelnya... best juga dapat buat catatan macam tu.

Innanie Ariffin said...

sebagai tanda sokongan kepada awak DrAFL, saya baru beli senaskah seminit lepas. :)

Eca Dwinky Asha said...

must buy book!..hehehe~
nak beli tuk hadiah bday someone...

Jes_Oren said...

bagus FL baca satu page sehari.
kalo jenis x pnyabar (mcm aku) msti seari abes senaskah.hehe.

wish u both all the best lah ye.

Azcona Nur Azleah LMF said...

Okay. Pesan sekarang dari your SIL si Aainaa :)

Nur Arifa said...

Nothing to say but just WOW!..congrats to ur husband n also to u ( the inspiration of the author)...

Lydia Mahmod said...

Ya Allah!! menariknya!!! Nak kena beli jugak ni~~~

food for Soul~~

IQ = Iez Qis said...

will get it soon!! bila nak ada pesta buku lagi ni agaknya XD

Syafiqa said...

88lovelife versi more islamik! Definitely will buy this !

Daughter of Al-Merbawi said...

Putih itu suci... seperti menyucikan setiap jiwa kpd pembaca...

Safwanah RZk said...

What a thoughtful write up!, cannot wait for it!

Faariis said...

😂

farah sipepel said...

baru sekejap tadi buat pembelian...tak sabar nak membaca..

Anonymous said...

ahah kan bagus bahasakan diri "aku" baru lah mesra alam ...tak perlu bersaya-saya pulakkk lepas kawin .....anyway me pun tercari-cari jugak buku tu tapi lah nih tak terjumpa lagi ...kat bookshop MPH pun kat Pjaya nih tak ada lagi ..... ke dah ada tapi dah habis ????

muja said...

congratulations to both of you.. sorang solo writer.. sorang lagi dapat husben solo writer.. :)

syira yaya said...

wahh,dah ada jual ehh. memang kena beli ni :)

jue rahman said...

nampak best..nk kena ada satu gak nih

ena said...

haha..sama la kita fatin.suami jenis ingat tarikh.. ena yang selalu lupo hari2 tertentu termasuk birthday sendiri!

HaFizaH aYu said...

Definitly will buy one fatin..

Mahu tahu bagaimana rupa hati manusia? lihat bagaimana cara dia berbahasa dan melayan orang yang tak memberinya kepentingan apa2'

Kata2 ini sedikit menyentap hati sendiri..moga hati2 kita dilindungi dari berbuat demikian.

Enigma said...

He is a proud husband too Fatin..
You both compliments each other.. :)

Mama Hanamaya said...

zaaas akak terus beli fatin..hehe

Dreams Land said...

Done beli buku tu doc FL :) and now can't wait to receive it.

Syazana Khairol said...

Just ordered the book! I hope I get it before I fly back to US in two weeks time >,<

Anonymous said...

Kak paten beli kat mane eh shawl tu? Instant shawl kan? Nampak nice. Nak beli jugakk. Huhu. Please bagitau beli kat mane please.

Anonymous said...

Assalamualaikum,Kak Fatin.Semoga akak dan keluarga sentiasa berada didalam rahmat dan kasih sayang ALLAH.

tenku butang said...

macam best je buku ni.. rasa nak beli jugakk

anys nadhilah said...

tempted ! nak beli lah once dapat elaun :D

Wani Shalala said...

Terlepas nk jadi 1000 first buyers. Dh tunggu lama dh buku ni. I'll make sure to grab one before I continue my study this sept. Btw, kak fatin, you've always be my inspiration. May Allah grant both of you unlimited happiness.

Nadia Johari said...

wah macam best buku ni

farhanafarid14 said...

Alhamdulillah! baru purchase tadi kat whitecoat :* tak sabar nk tunggu buku ni sampai rumah.

Anonymous said...

assalam sis.. saya dah purchase buku ni pada 28 jul.. napa belum ada respond ye :).. tak sabar dah nak miliki sebuah hehe

Saliha Point said...

Salam,sister. Happy and merry life I wish:) believe me I felt something in my heart when I read it:) may Allah make all families happier,ameen

tiga lalat said...

salam aidilfitri, wahh bestnya ada buku 365 sendiri kann ;p

Anonymous said...

sayang FL

farwizah darwisha said...

Cam best je buku tu

Nurmujahidah Ismail said...

just nak tahu bahagian travel list tu mmg tak de link ek,,, nak baca tak boleh., tak de fungsi search lak.. sedih rasa

Zie Madini said...

bgs nya buku tu. Nak dapatkan lah.
btw, uols such a sweet couple. suka akak tengok

Anonymous said...

Salam sis mcm mana nk contact company ni ye dh 2 minggu sy purchsed on9 tp x trima lg

Adda Saadah said...

Wahhh FL bestnya :)

Elle said...

salam sis, di mana saya boleh dapatkan buku 365 ni? dekat MPH ada dijual tak?

safurara said...

serius nak beli!

zrna ys said...

alhamdulillah.akak pun dah beli..dah abis baca pun..mmg sgt2 best dan berguna untuk menghadapi kehidupan hari2..sentap tu jgn kiralah..mmg sentap..terkesan di hati..
akak dah order brpa buah lagi untuk hadiah kpd kawan2..sharing is caring bukan..

Ija Rased said...

kena dapatkan jugak ni.
singgah syawal

Anonymous said...

Badly want to read this. Do they do shipment to Brunei? Please say yes!

siti hazreen said...

tahniah kepada doktor berdua...nak beli jugaklah buku nih!

Anonymous said...

Woohoo so sweet buku pun cam best je. Semoga hepi always kak fl ;)

Lee said...

My compliments to your hubby. Men like him don't grow on trees....Susa chari men like him today.
And that looks like a good book to read too.
Have fun and simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

Hanys Jehari said...

Penangan.. sy terus click link n order.. 😊

norliza said...

ebook versi xda ka ye ehe..den kalo bc buku...kompem lolap hihi mslh sgguh bab mbaco buku =)...

Zaila Hafni said...

Simple n sweet cover. Nice!

Kacang Belangbelang said...

wow! sweet. :)

Anonymous said...

Kak Fatin, omo omona...sweet lovebirds. seriyes org yg baca entri ni pun x henti senyum baca ni...may the relationship last until jannah :) love ya fillah...

Anonymous said...

dah buat bayaran semua tapi kenapa masih belum dapat n the company xreply email pun?

Aya Zuki said...

harus dapatkan buku ni! :)

LaLa mhdnor said...

Baru je lepas abis baca entry2 lama k.patin, dari dua hari lepas hehe. Org xde keje mmg camni😂😂😂

Anonymous said...

Such a beautiful story. You are truly blessed :)

Bzah Ismail said...

salam sis..sy ada order n dah buat pembayaran utk buku nih tp sampai skang xdpt lagi..mcm mana yer?? tqvm

akakeza said...

Tudung tu..mn nk dptkn.?

Mrs Pip said...

yeah, dah beli .... best baca! siap beli dua, ngee ... satu utk saya, satu lagi bagi hadiah kat incik suami ...

Huzaimah Maya said...

Tulisan untuk renungan dan muhasabah diri. Tahniah!

azman said...

sweet laaa

Anonymous said...

Tb2 rindu penulisan Fatin yg catchy dulu2..will always be ur reader Fatin.

huda said...

blogwalking

jom ke http://hudakassim.blogspot.com/

MbahBejo Sakdonyo said...

wow bahagia nan indah kayaknya

Nor Dila said...

suka baca entri ni,,make me miss my hubby too, uhuhu,,padahal tak berjauhan pun tapi he also someone yang ingat n i pelupa,,hehe

Nor Dila said...

sweetnya entri kali ni,,miss my hubby la when read this..btw im blogwalking,n done klik iklan maggi tadi..

haslina hamid said...

sangat berinspirasi... by the way.. akak newbie dlm berblog ni.. suka baca blog awak. Macam addicted pulak.. huhuhu
my blog:tuyupsilesungpipit.blogspot.com

YieN said...

laju2 nak pergi cari buku ni :)

Afrina Ismail said...

huhuh...tak tau pasal apa tak boleh nak beli online..5kali dah klik nak buat payment tapi failed

chak said...

See... i told ya.ak menanges baca buku ni

Syazana Jamaludin said...

Assalamualaikum. Tahniah Dr atas kejayaan menerbitkan buku baru.

InsyaAllah nak beli lepas ni. :)

adamakna said...

Bagus sangat ni!

Anonymous said...

bila nak update? :)

Anonymous said...

assalam..kt mana blh dptkn buku ni ?

liesa alieya Sufiah said...

Good

lieyz Hasuriza said...

Waahh...nampak menarik jer!