Monday, July 27, 2015

Ada apa dengan 365

Assalamualaikum

My husband is a type of husband who remembers. He remembers almost everything! Important dates, clothes that I wear, places that we go etc

Me on the other hand, is totally the opposite. Thats why aku suka tulis blog aku dapat mengabadikan kenangan best yang terjadi dalam kehidupan aku ni. So bila boring-boring aku akan baca balik blog aku and mesmerized dengan kejadian indah yang pernah aku lalui hehe.

My husband pulak jenis yang suka menulis. (Bukan menulis blog macam aku ye) He loves conventional writing. Which is the reason why he always bring pen everywhere he goes! Nanti bila kitorang berbual-bual, once in a blue moon aku macam tercakap something meaningful (nampak sangat selama ni suka mengarut cakap benda tak penting lol) then dia cepat-cepat jot down on a piece of paper. Pastu dia excited sangat sebab dapat quote my words. He really appreciate the beauty of language. 

Just recently my husband handed over a piece of book to me. Macam tak familiar je bila tengok the book cover. At first I thought itu buku Diagnosis special edition. Sebab cover buku tu warna putih. Bila belek-belek then baru perasan the author of the book is my husband. The only author pulak tu.

 " Its for your birthday gift... I dedicate this book to you..my first solo book.. I hope you will always stay by my side and support me in every way "

:')


My husband's first solo book entitled : 365

My favorite color has always been white. Hence the book cover. Thats very thoughtful of him!


When I flip through the pages, I feel belonged. Setiap helaian muka surat membuatkan diri rasa kerdil dan insaf. Mengingatkan diri kepada pencipta yang satu. Menyedarkan diri bahawa putaran alam ini diatur dan dikuasai hanya oleh Dia.


Buku ini buat jiwa kosong yang dahagakan pengisian. 365 muka surat yang sarat dengan ingatan bersifat ketuhanan.


Im a proud wife :) 


Setiap hari aku akan randomly bukak satu page dalam 365 ini. Selalunya, nasihat yang terkandung dalam page tu terkena tepat pada jiwa. Walaupun kami duduk berjauhan, tapi somehow I feel connected. Through his writing, seolah-olah macam husband sedang bercakap dengan aku, menasihati aku dan menenangkan aku melalui kata-katanya dalam buku ini.


This is a very good book. Im not saying this because Im his wife. I've read it and I know you will love this book too :)


Get your 365 now at www.whitecoat.com.my
(Only available online at the moment)
Price : rm30

80 comments:

  1. Cant wait to buy this book!! Am I the first person who read ur entry??? lols...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah..tahniah Dr AF..moga manfaatnya dapat dinikmati bersama..

    ReplyDelete
  3. so sweet...
    happy together FL...
    welcome to the club!!!

    ~Admin~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Comelnya... best juga dapat buat catatan macam tu.

    ReplyDelete
  5. sebagai tanda sokongan kepada awak DrAFL, saya baru beli senaskah seminit lepas. :)

    ReplyDelete
  6. must buy book!..hehehe~
    nak beli tuk hadiah bday someone...

    ReplyDelete
  7. bagus FL baca satu page sehari.
    kalo jenis x pnyabar (mcm aku) msti seari abes senaskah.hehe.

    wish u both all the best lah ye.

    ReplyDelete
  8. Okay. Pesan sekarang dari your SIL si Aainaa :)

    ReplyDelete
  9. Nothing to say but just WOW!..congrats to ur husband n also to u ( the inspiration of the author)...

    ReplyDelete
  10. Ya Allah!! menariknya!!! Nak kena beli jugak ni~~~

    food for Soul~~

    ReplyDelete
  11. will get it soon!! bila nak ada pesta buku lagi ni agaknya XD

    ReplyDelete
  12. 88lovelife versi more islamik! Definitely will buy this !

    ReplyDelete
  13. Putih itu suci... seperti menyucikan setiap jiwa kpd pembaca...

    ReplyDelete
  14. What a thoughtful write up!, cannot wait for it!

    ReplyDelete
  15. baru sekejap tadi buat pembelian...tak sabar nak membaca..

    ReplyDelete
  16. ahah kan bagus bahasakan diri "aku" baru lah mesra alam ...tak perlu bersaya-saya pulakkk lepas kawin .....anyway me pun tercari-cari jugak buku tu tapi lah nih tak terjumpa lagi ...kat bookshop MPH pun kat Pjaya nih tak ada lagi ..... ke dah ada tapi dah habis ????

    ReplyDelete
  17. congratulations to both of you.. sorang solo writer.. sorang lagi dapat husben solo writer.. :)

    ReplyDelete
  18. wahh,dah ada jual ehh. memang kena beli ni :)

    ReplyDelete
  19. nampak best..nk kena ada satu gak nih

    ReplyDelete
  20. haha..sama la kita fatin.suami jenis ingat tarikh.. ena yang selalu lupo hari2 tertentu termasuk birthday sendiri!

    ReplyDelete
  21. Definitly will buy one fatin..

    Mahu tahu bagaimana rupa hati manusia? lihat bagaimana cara dia berbahasa dan melayan orang yang tak memberinya kepentingan apa2'

    Kata2 ini sedikit menyentap hati sendiri..moga hati2 kita dilindungi dari berbuat demikian.

    ReplyDelete
  22. He is a proud husband too Fatin..
    You both compliments each other.. :)

    ReplyDelete
  23. zaaas akak terus beli fatin..hehe

    ReplyDelete
  24. Done beli buku tu doc FL :) and now can't wait to receive it.

    ReplyDelete
  25. Just ordered the book! I hope I get it before I fly back to US in two weeks time >,<

    ReplyDelete
  26. Kak paten beli kat mane eh shawl tu? Instant shawl kan? Nampak nice. Nak beli jugakk. Huhu. Please bagitau beli kat mane please.

    ReplyDelete
  27. Assalamualaikum,Kak Fatin.Semoga akak dan keluarga sentiasa berada didalam rahmat dan kasih sayang ALLAH.

    ReplyDelete
  28. macam best je buku ni.. rasa nak beli jugakk

    ReplyDelete
  29. tempted ! nak beli lah once dapat elaun :D

    ReplyDelete
  30. Terlepas nk jadi 1000 first buyers. Dh tunggu lama dh buku ni. I'll make sure to grab one before I continue my study this sept. Btw, kak fatin, you've always be my inspiration. May Allah grant both of you unlimited happiness.

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah! baru purchase tadi kat whitecoat :* tak sabar nk tunggu buku ni sampai rumah.

    ReplyDelete
  32. assalam sis.. saya dah purchase buku ni pada 28 jul.. napa belum ada respond ye :).. tak sabar dah nak miliki sebuah hehe

    ReplyDelete
  33. Salam,sister. Happy and merry life I wish:) believe me I felt something in my heart when I read it:) may Allah make all families happier,ameen

    ReplyDelete
  34. salam aidilfitri, wahh bestnya ada buku 365 sendiri kann ;p

    ReplyDelete
  35. just nak tahu bahagian travel list tu mmg tak de link ek,,, nak baca tak boleh., tak de fungsi search lak.. sedih rasa

    ReplyDelete
  36. bgs nya buku tu. Nak dapatkan lah.
    btw, uols such a sweet couple. suka akak tengok

    ReplyDelete
  37. Salam sis mcm mana nk contact company ni ye dh 2 minggu sy purchsed on9 tp x trima lg

    ReplyDelete
  38. salam sis, di mana saya boleh dapatkan buku 365 ni? dekat MPH ada dijual tak?

    ReplyDelete
  39. alhamdulillah.akak pun dah beli..dah abis baca pun..mmg sgt2 best dan berguna untuk menghadapi kehidupan hari2..sentap tu jgn kiralah..mmg sentap..terkesan di hati..
    akak dah order brpa buah lagi untuk hadiah kpd kawan2..sharing is caring bukan..

    ReplyDelete
  40. kena dapatkan jugak ni.
    singgah syawal

    ReplyDelete
  41. Badly want to read this. Do they do shipment to Brunei? Please say yes!

    ReplyDelete
  42. tahniah kepada doktor berdua...nak beli jugaklah buku nih!

    ReplyDelete
  43. Woohoo so sweet buku pun cam best je. Semoga hepi always kak fl ;)

    ReplyDelete
  44. My compliments to your hubby. Men like him don't grow on trees....Susa chari men like him today.
    And that looks like a good book to read too.
    Have fun and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
  45. Penangan.. sy terus click link n order.. 😊

    ReplyDelete
  46. ebook versi xda ka ye ehe..den kalo bc buku...kompem lolap hihi mslh sgguh bab mbaco buku =)...

    ReplyDelete
  47. Kak Fatin, omo omona...sweet lovebirds. seriyes org yg baca entri ni pun x henti senyum baca ni...may the relationship last until jannah :) love ya fillah...

    ReplyDelete
  48. dah buat bayaran semua tapi kenapa masih belum dapat n the company xreply email pun?

    ReplyDelete
  49. Baru je lepas abis baca entry2 lama k.patin, dari dua hari lepas hehe. Org xde keje mmg camni😂😂😂

    ReplyDelete
  50. Such a beautiful story. You are truly blessed :)

    ReplyDelete
  51. salam sis..sy ada order n dah buat pembayaran utk buku nih tp sampai skang xdpt lagi..mcm mana yer?? tqvm

    ReplyDelete
  52. yeah, dah beli .... best baca! siap beli dua, ngee ... satu utk saya, satu lagi bagi hadiah kat incik suami ...

    ReplyDelete
  53. Tulisan untuk renungan dan muhasabah diri. Tahniah!

    ReplyDelete
  54. Tb2 rindu penulisan Fatin yg catchy dulu2..will always be ur reader Fatin.

    ReplyDelete
  55. blogwalking

    jom ke http://hudakassim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  56. suka baca entri ni,,make me miss my hubby too, uhuhu,,padahal tak berjauhan pun tapi he also someone yang ingat n i pelupa,,hehe

    ReplyDelete
  57. sweetnya entri kali ni,,miss my hubby la when read this..btw im blogwalking,n done klik iklan maggi tadi..

    ReplyDelete
  58. sangat berinspirasi... by the way.. akak newbie dlm berblog ni.. suka baca blog awak. Macam addicted pulak.. huhuhu
    my blog:tuyupsilesungpipit.blogspot.com

    ReplyDelete
  59. laju2 nak pergi cari buku ni :)

    ReplyDelete
  60. huhuh...tak tau pasal apa tak boleh nak beli online..5kali dah klik nak buat payment tapi failed

    ReplyDelete
  61. See... i told ya.ak menanges baca buku ni

    ReplyDelete
  62. Assalamualaikum. Tahniah Dr atas kejayaan menerbitkan buku baru.

    InsyaAllah nak beli lepas ni. :)

    ReplyDelete
  63. bila nak update? :)

    ReplyDelete
  64. assalam..kt mana blh dptkn buku ni ?

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...