Sunday, March 8, 2015

Surprise surprise

Assalamualaikum



Korang nak tengok surprise tak......






Hee









Scroll la ke bawah









Bawah 











Bawah 















Bawah lagi




























K k jangan baran hewhewhew







Tu dia! Buku kami dah keluaq yay!! Penantian selama ini telah berakhir ;) 



Petikan daripada cerpen 'From Ho to Ho' tulisan yours trully :) Pssstt its my favourite story of all. Aku kan ada traits narcissism, standard a minat penulisan sendiri gicthu!!


My inspiration to write a book pronounced when I went travelling to Aussie last year!! I wrote in the airplane, before went to bed in my dorm room in Urban Central and whenever I had free time.  I just love the environment over there :) Pergi Aussie bukan sahaja dapat bermain kejar-kejar dengan Kangaroo malah mendapat inspirasi untuk menulis pula!



Thank you mr fiance for always believe in my writing :') Go and get DIAgnosis2 to read all of my 6 stories :) Besides mine, you can check on Dr Anwar Fazal, Dr Aizzat, Dr Azah, Dr Beni, Dr Mafeitz and Dr Din's masterpiece. Just so you know that this book is written by 7 medical doctors, from houseofficer to medical officers to specialists :)


Yang bestnya buku DIAgnosis2 ni sesuai untuk dibaca oleh semua golongan. Tak semestinya medical line ja. Setakat ni alhamdulillah, walaupun baru 3 bulan di pasaran online, tapi dah 15 000 naskah terjual! Ramai yang terkesan, terharu dan mendapat semangat baru bila baca buku ni. Kami punya genre lebih kepada memberi inspirasi dan kembali kepadaNYA :) Susah nak cakap, korang kena baca dan alami sendiri hehe..


Nak tau cool ke tidak buku ni, type je #diagnosis2 dekat twitter and you will get what I mean :)



Korang boleh beli DIAgnosis2 di :
Harga : RM30 only (356 pages)!!



Next time kite cerita-cerita lagi pasal DIAgnosis2 ya
P/s : Will soon arrive at your nearest MPH bookstore :)


Thank you for reading this entry !

58 comments:

syira yaya said...

Wahhh,nak beliii! :)

MIZ B said...

Nak beli la..heee

Pn Siti Fatimah Idris said...

Dr fatin liyana sy tringin nk bc novel tu

anys nadhilah said...

Dah baca ritu! Pinjam kawan punya hehehe

zaza zehra said...

tahniah buat FL...moga terus suksess dalam berkarya.. :D

Anonymous said...

I want it. Kat sarawak ssh la nk cari diagnosis2 akak. Hmmmm birthday present plish hehe

tenku butang said...

Walau baca Ayat ayat dalam buku dekat gambar FL selitkan tu..dah rerasa nak membeli..

Hidayah Suhailee said...

wah!! nak beli.. huahuaa.. laris gilaaa. tahniah kak paten

Qurratul Syuhada said...

akan ku beli!

Noriza Rahman Momma Vogue said...

Vavvavava..tahniah dr fatin liyana :-)

aqilasharms said...

cerpen yang paling best! beli haritu terus baca kak fl punya part, tapi ada yg sama mcm dalam blog, yg tu rasa frust. sebab dah baca dalam blog, tak dapat nak fefeeling baca buku baru. hewheww.. harap lepasni akak lebih bersemangat untuk lebih menulis karya baru. suka baca buku yg lebih berbentuk diari sebab dia mcm real life takdelah banyak berangan sangat kan. hehe all the best kakpatin.assalamualaikummm

Cik Azz said...

Nak beli dua2 DIAnogsis... InsyaAllah..

Ardilla Noorezan said...

Saya dah ada Diagnosis, tak sabar nak beli Diagnosis 2! :)

Ardilla Noorezan said...

Saya dah ada Diagnosis, tak sabar nak beli Diagnosis 2! :)

BudakVanilla said...

tahniah kak fatin. :D
semoga terus sukses hendaknya. :D

Sofiah Shahuddin said...

will buy asap!

erin said...

DIAgnosis1 mana nak beli

dila bahar said...

Salam. Dah beli dari whitecoat.. tgh baca tp blom sampai lg part Dr FL. �� cume....... mcm mane nak dapat sign Dr. Yer???

Azura MZaki (SihatCantik4U) said...

Tahniah...nak beli jugakla satu

nayfatimah rasyid said...

Akhirnya

HaFizaH aYu said...

Tahniah atin..dlu berjinak2 jd penulis dlm blog skunk dh selangkah maju jd penulis buku..

Suhaila Su AnNajah said...

good job dear!

mmg ramai adore u nih! termasuk hakak. uhuh

norsalihah shaleh said...

b4 ni kawan sy penah ckp ttg buku ni tp xpernah baca seb ingat cita ttg medical jer.. but still kalau ttg medical jer i'm still interested to buy coz dlu cita2 nk jd doctor, minat giler nk jd doctor forensic tp seb mlas study so cita2 n impian ke laut...hehehe

all d best to u fatin :-)

zinziemeewah

Sofina said...

salam fatin..alhamdulillah dah baca. Diagnosis 1 & 2.seronok baca.mmg mendidik jiwa kembali pada Allah setiap masa. nak buat apa pun fikir Allah dlu..Jazakallahukhairankathira fatin n team.keep on writing ya!!

Siti Rohayu Ayu said...

yeeaahh! dah keluar boleh la belii hehe

ComelComot said...

tahniah Fatin....

Syazwani Mazlan said...

tahniah dr Fatin. semoga sukses selalu

dorsett pink said...

patutla saya pergi MPH tak ade lagi buku ni, rupanya tak dijual lagi kat sana.. dianogsis 1 pun lambat kluar kat mph.. btw, congrats fatin liyana...

come visit me..
dorsettpink.blogspot.com

Bella Nabilah said...

Sabtu lepas dapat baucer. Gigih la cepat2 pergi MPH Mid Valley cari buku diagnosis2. cari2 tak jumpa lepas tu terus shot pergi MPH alamanda pulak. tak ada jugak. T.T rupanye memang tak keluar lagi dkt MPH ye? :'D excited sgt. Sangat minat dengan DR FL. good luck FL :)

alma delisha said...

tahniah FL!!

Ummi shakirah Ahmad said...

tahniah dik fatin, dh oder pung, first edition xdapat, so sad... huhu...

izzeyda said...

tahniah Fatin.. kena beli laa macam nih..

Nurani SHAKLEE said...

tahniah FL..

Jangan luna update blog juga heee

aminatul husna said...

kak patin saya g mph bookstore sold out g kinokuniya pon habis , sedih sob sob :3 tahniah kak fatin , you're so inspiring me! muahhh kak fatin lawaaa :)
<3 <3

Syafik Kamaluddin said...

homaigod..this novel will be my first choice. hehehe

Tiha Azmi said...

Bought em dkt pesta buku S.alam haritu !! And of course beli2 terus baca cerpen part akak!!! Love em!! Such inspiring!

LieyaRieQaireen said...

Baru baca intro, sy sudah terpikat! Wah, buku ni mesti sy miliki!

sarah said...

tahniah..from medical officer become blogger femes then now writer..tahniah fatin

dila said...

Wanna to buy

Anonymous said...

Hi Doc!
kita kongsi habit la; cuci toilet smp bersih kalau stress! ^^ ingatkan sy sorg je yg pelik cmtu... ehe!

Hana ARrose said...

cantiknya kak fatin liyana:-)

Lurve Aloevera said...

Baucer buku dah dapat... tercari2 lama dah bku tu kt bookshop area kl ni... xtw lg mana nk cri...diagosis 1 pun xbjumpa lg...

Azeni Ahmad said...

Wahh.
Seoarng doktor, businesswoman dan penulis novel.

Akak Vitamin said...

wah buat siap buat buku.. hebat doktor2 ni :)

Anonymous said...

KakPaten, buku ni dijual dekat MPH je? dekat Popular ada tak?

Anonymous said...

KakPaten, buku ni dijual dekat MPH je? dekat Popular ada tak?

Aisyah Nadia said...

Congrats kak paten !
saya dah baca Diagnosis 2 !
best sangat (:
give me lots of inspiration .
really (:

Aisyah Nadia said...

Congrats kak paten !
saya dah baca Diagnosis 2 ! (:
sangat memberikan saya inspiration .
Thanks to you and other awesome doctors (:

elia najiha said...

ada rezeki saya beli buku ni. kat mph mid valley tinggal berapa ketul aje hohoo. haruslah baca cerita dr FL dulu hihii

tiga lalat said...

Salam. Hee buku yang menarik.

Siti kus said...

Tahniah untuk anugerah Tokoh Srikandi Negara ^^

muja said...

insya Allah,,, nak kena dapatkan sebijik bagi kat my sister yang doktor tu,,,

siti rohaina abd rashid said...

saya dah bc DIAgnosis yg first best .. kena dapatkan jugak yg kedua ni..hihi

naniey said...

;) assalam doc yg cute..just drop by n follow ur blog..nice blog n nice doc...cute weh doc ni.. :)

Eiffelda said...

Tahniah, 3 bulan di pasaran online, 15 000 naskah terjual!
Hebat!

Ardiana Arshad said...

Tahniah doc FL...Alhamdulillah...berkongsi kebaikan dengan semua...help others to help others..

LydSunshine said...

Dah beli, memang syok betul baca buku ni. Kalau sesape nak beli tapi tak sempat nak ke kedai buku, boleh beli kat MPH Online. Senang je.

Ahkak Eila said...

buku nyer sgt besh...!!!! tp syg...page 354 n 355 xde..blank.. sedikit kesal..carik 1 ktn xde...then pegi mph giant shah alam de..tp page lak xde...frust sgt...(T_T)