Friday, February 27, 2015

Introducing....SHEEJAB

Assalamualaikum

Kalau korang perasaan, baju yang aku pakai semua simple dan boleh di-recycle banyak kali. Genetik pemalas tetapi berfikiran kritis dan kreatif mengalir di dalam darah ini hehe... Serious, aku hanya beli baju once or twice a year? Baju pergi kerja memang sponsored by LA KAYENA. Thank you Kakena! Baju pergi jalan-jalan pulak adalah baju kerja tetapi ditambah dengan sedikit aksesori hoho. Lepas tu pulak pergi kerja pukul 530 pagi balik pukul 8 malam. By the time aku balik, rasanya ada nafsu untuk shopping tak? Aha kenapa katil kelihatan bercahaya dari jarak jauh?

Walaupun begitu, aku hanya suka pakai pakaian/tudung yang aku suka. Susah nak define macam mana yang aku suka. Tapi bila aku tengok aku taulah aku suka. Sejajar dengan perumpamaan 'Women are complicated'. I know. 

Maka secara senyap-senyap telah berfantasi untuk menghasilkan brand sendiri..demi untuk memenuhi kehendak diri yang sukar difahami. Setelah sekian lama...perasaan ini sudah tak boleh dibendung lagi.
Marilah kita revealkan rahsia negara...




Introducing....





Yes you heard me! SHEEJAB is owned by 4 medical doctors Dr Sakinah, Dr Dimas, Dr AF & yours trully! Our designs cater the needs of every muslimah :) It fits my preference yang suka something simple but elegant and syariah compliant :) 

Setakat ni kami baru keluarkan 3 design shawls : Calla, Nadaa & Naylaa. Believe me, you will love them all. Inshaallah kalau shawls kali ni mendapat sambutan hangat, kami akan produce lagi banyakk shawl/instant shawl/instant tudung yang cantik-cantik dan ekslusif. Jom cuci mata tengok collection kami!

Calla Hijab. Chiffon shawl with sequins.
FL's tips : Pakai dengan plain jubah hitam, wedges hitam, socks hitam dan handbag warna sama dengan sequins. Markah 5/5 bom!


Nadaa Hijab. Chiffon shawl with opal patch in the middle.
FL's tips: Pakai dengan dress/skirts. Labuhkan shawl bahagian hadapan. jangan pakai banyak sangat warna. Let the opal shine! Markah 5 setengah/5!


Naylaa Hijab. Chiffon shawl with opal patch at the bottom
FL's tips : Tips dia adalah mesti korang serabut tak tau nak beli Naylaa ke Nadaa ahahah sebab dedua cantik! bombomtebabom!


Ok siapa kata doktor takde taste? Eh emo hahaha. Cantik kan! Less is more, remember! Mix & match je. Lepas ni wajib semua gegirl kena ada Nadaa/Naylaa dalam closet aku tak kira!


Get our shawls at Rumoda Bangsar tomorrow! Sempena dengan opening Sheejab Boutique x Rumoda Bangsar, kitorang baik hati sangat nak bagi first 20 customers some goodie bags and free unreleased shawls, Wahh bestnya, kakpaten pon takda lagi unreleased shawl itu!



FOR THE FIRST WEEK ONLY
ALL SHAWLS CALLA/NADAA/NAYLAA : 2 PIECES / RM100




So jom shopping kat SHEEJAB BOUTIQUE di RUMODA BANGSAR ! Senang sangat nak cari Rumoda ni. Bangunan dia warna pink-kelabu, dekat dengan Bangsaria & Petronas. Korang kena datang esok jugak sebab....



Ihiks. Kitorang ada dalam pukul 11pagi - 1 tengahari. Bawak buku DIAGNOSIS 2 untuk kakpaten dengan abang anwar sign. DIAGNOSIS 1 tak payah bawak la sebab aku bukan penulis nanti abang anwar je yang sign mana lehhhh (ehh macam dengki jewww bunyi hahahahaha)


Doakan untuk kami team SHEEJAB...
Aku happy sangat dapat team up dengan Dr Sakinah, Dr dimas and my fiance for this project. I always love my profession as a medical doctor, but it doesnt mean I cant venture in something abstract like this :)
Kitorang ni bukan big shot punya company..meniaga untuk release tension dengan buat sesuatu yang kitorang minat. Niat hanyalah untuk berkongsi kegembiraan dengan men-design sesuatu yang sedap mata memandang untuk korang :) Inshaallah...Jangan lupa janji kita esok k!



SHEEJAB
Facebook : https://www.facebook.com/sheejab
Instagram : https://instagram.com/sheejab/
Store : RUMODA Bangsar, No 3 Jalan Riong. Opening hours 10am-9pm


Thank you for reading this entry !

30 comments:

intan fatihah said...

wah thumbs up dan tahniah :) .. satu hari nnt harap2 sy dpt gapai impian bkk bisnes jgk huhu

Nurul Najwa Mohd Zaidi said...

Sooo sweet. Suka tengok FL ngan AF. hihi.

nor hayati abdul halim said...

wah bagus dr.FL...

Nieyl said...

WoW!Tahniah..semoga segalanya berjalan dengan lancar dan jayanya...Aminnn :)

emma diana said...

thumbs up. semoga semua jalan dengan lancar :)

Allene typicalmommy said...

tahniah sis....

siti masyitah said...

i have one that looks like that.. gorgeous hijab... great taste Dr FL

zulhusna said...

Waaa....tahniah....cantik Nayla hijab tu.... ;)

Siti Zalipah said...

Wow..dah ada jenama tudung sendiri..
Entri terbaru: Free Tiket Air Asia dengan Big Points

Mek Onie said...

tahniah kak atin

Anonymous said...

Cntikkkk. Cmne nk bli tu fl

nayfatimah rasyid said...

tahniah dr. FATIN
nanti buka lah online kat blog dan juga buka branch kat Melaka yer

syida said...

all the best FL & team!

Tuan Kalsum Tuan Ismail said...

Jarang tak tudungnya?

Tiha Azmi said...

Lawa!! Apa lagi kak..buat la giveaway sehelai dua dekat blog..hekhek :P

Anonymous said...

sis, esok xde jual buku DIAgnosis sekali ke? huhuu~

Sally Samsaiman said...

suka Naylaa! cantik weh designnnn

anys nadhilah said...

Cantik! I thought design lebih kurang dengan shawl lain jee.. Tapi naylaa and twin dia tu different!

Mardiah Diana said...

Cantiknya shawl ni..semoga dik Fatin Liyana dan team akan terus berjaya...

Farwizah Darwisha said...

Cantik2 shawl yer...

MIZ B said...

Congrats Dr FL 😉

qisya khadeeja said...

Suka tgk😍

sheera nur isham said...

Tahniah, kak fatin liyana!!!!

Nurani SHAKLEE said...

semua cantikkk..

hope boleh beli online

syira yaya said...

Semua shawl cantik2! :)

Miss D said...

Cantik. Elegan. Bergaya. Sesuai dengan wanita berkerjaya. Worth it? Not sure. Hope so! :D

norsalihah shaleh said...

hoho..arini baru baca entry ni. so dah missed session togede gede with u guys... insya allah jika ikhlas buat sesuatu kerja pasti allah akan bantu. semoga dipermudahkn setiap perkara :-)

zinziemeewah

Azeni Ahmad said...

Menarik.
Perancangan untuk masa depan yang menarik.
Dari minat dan hobi membawa ke bisnes.

muja said...

tahniah fl,, one day,, hope to work with my hubby too,, mesti best,, dok sama sama salu,, heee

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

taniah!