Saturday, March 26, 2011

My Favorite Celebrity Homes

 Assalamualaikum =)


I am very fond of houses. Be it the exterior architecture, the interior design or even the landscape planning. Just so you know that my all time favorite magazine since I was little is Anjung Seri. Damn, the mag is one example of true satisfaction! To add the point, my dad was a former contractor. So since I was young, I was kinda exposed to building constructions and stuff. My dad always took me to the site and share his brilliant ideas of concrete & glass.

Because of my strong passion for houses, I always spend my free time playing The Sims. I've been playing this game since I was 10! And now I'm 22. I grow up with this game you know =').  I'm not very hooked about the game-playing, I just love constructing the house! Choosing the wallpapers, setting up the nursery room, select the appropriate kitchen counters. Man! The founder of The Sims is just plain genius.



TheSims. Pehhh suka gila aku dengan TheSims yang lama ni. TheSims 3 tak syok sangat.


And now, I would like to share some celebrity homes that caught my attention. They are just too beautiful to be true. Rajen pulak aku google malam-malam buta ni kan? Teehee jom letscekidautyaw!



1# Kim Kardashian's. Look at the mini garden!


 2# Nicholas Cage's. Castle much??


 3# Kenny Roger's. The lighting people, its all about the lighting.


4# Lisa Vanderpump's white English mansion is always on top of the list.


5# Nick Lachey's. Love the windows & the swimming pool. Voted for this!



6# Celine Dion's. The swimming pool itself is larger than the house. She calls it 'The waterpark'.


Cantek kan? Walaupun aku tau maybe in future aku duduk apartment je sebab harga tanah yang bapak mahal nak mamp, tapi aku nak berangan jugak. Dari angan-angan itulah terbitnya cita-cita. Dengan adanya cita-cita kita akan lebih berusaha untuk menjadi yang lebih baik. Ok apehal kau cakap macam noble giler ni. Tampar nak? Ok taknak bye. 

p/s : I'm in love with Nick Lachey's home. What's your favorite =) ?

Thank you for reading this entry !

100 comments:

  1. perghhhh.. mantap rumah2 dorang..
    suka nick lachey punya rumah gak.. :D

    ReplyDelete
  2. akak pun suke no 5...cantiiiiiiiiiiknye....hehe

    ReplyDelete
  3. cantiknya sume rumah tuh kak atin...reen doakan satu hari nanti kak atin dapat jugak rumah mcm tuh ok...

    ReplyDelete
  4. wah
    cantek2nya rumah diorg

    samelah
    suke yg no 5
    umah Nick Lachey..


    eh x tdo lg ke fatin?
    dh dekat pkul 3am ni

    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  5. meleleh air liur tgk rumah rumah ni.

    ReplyDelete
  6. peh lawa giler rumah lisa tuh.tapi celine dion punye rumah peh besar bapak ah.kalau sekolah ade buat event road run,hah, pergilah merentas desa kat rumah die tuh.
    btw, main sims best giler kan?
    suke buat cheat so dapat duit byk byk pastuh boleh buat rumah besar godang :)

    ReplyDelete
  7. mak aiii... agak2... umo saya cecah hundred years pun ntah boleh beli ke tidak sebijik cam kat atas tu.. haha

    ReplyDelete
  8. effa suke nick lachey... very nice! bila impian dan matlamat jeles, insyaAllah kita pun boleh...

    ReplyDelete
  9. Kena kahwin dengan datuk Z macamni Haha

    ReplyDelete
  10. perghh. rumah kim kardashian's sangat mantop. i likee ;)

    ReplyDelete
  11. aku suka rumah kat england garden tu. dekat dengan rumah pakcik badigon.haha

    ReplyDelete
  12. cantikk umah celine dion...beso gler..FL..act,i pon suke tgk umah yg beso2 n cantik2 ney...cam terapi tuk dri i bla tgk umah2 tu sume..n also berangan nak duk umah yg beso2 cmtu wlpn fmly i bkn yg kaya giler pon...study pon depend on duit ptptn..hehe...i like this..=)

    ReplyDelete
  13. yeah..same goes 2 me...=) i love 2 c & know all da design,stuff wutsoever of interior design...gerrramm!!!sangat cantik okeh...=)

    ReplyDelete
  14. cantik gile rumah celine dion...nk wat rumah macam tu jugak lah..kena bekerja keras dari sekarang..hahaha..nick lachey's pon nice jugak....

    ReplyDelete
  15. umah celine dion tuh xleh bwk budak2..ilang payah nk cari tue..

    ReplyDelete
  16. angan2 jadi kenyataan la kak fatin :)

    ReplyDelete
  17. waaa ~ memang terbaek r rumah2 nih..
    sume i suke..
    tp the most yg Kenny Roger's tu la sbb nmpk classic.. cntek kan ~ :D

    ReplyDelete
  18. suka semua rumah tu.. huhu.. tamak kan.. harap FL dapat juga 1 hr nanti.. saya nak tunaikan hajat mak nak 1 family stay rumah banglo...

    ReplyDelete
  19. hah.. FL pun layan sims!! besttttt!!
    Ini je lah angan angan nk bikin rumah bergaya cm rumah artis! ;p

    itu pun pakai cheat code! haha

    ReplyDelete
  20. Kak Intan suke 1st sekali, rmh Kim Kardashians...sukeee coz simple but sweet sgt dgn bunga2 di laman nya :)

    BTW, jemput singgah ye http://www.babyintan.com/

    ReplyDelete
  21. i also often waste my time by playing the sims...especially sims2 hahahha
    have you tired sims night life?

    ReplyDelete
  22. suka uma Kim Kardashian's..hihi

    ReplyDelete
  23. MENGANGA JE TENGOK RUMAH CANTIK PLUS BESAR MACAM TU -.-

    ReplyDelete
  24. Simsssssssss
    my fav jugak.

    main dari form 4,sampailah sekarang.
    rumah pun dah jadi macam gedung IKEA dah.

    :-)

    jangan bimbang.
    satu hari nanti,impian kamu...pasti jadi real.

    ReplyDelete
  25. number five!
    vote vote.

    btw tak reti main the sim
    =.=

    ReplyDelete
  26. macam mana nak download game ni eyh?

    ReplyDelete
  27. serius adore umah celine dion..

    ok wut stay in water park cmtuh! hahaha

    ReplyDelete
  28. cantik giler rumah2 tu.mmg x bleh nk dpt la, berangan je bleh hihi. suka rumah nick lachey gak =)

    sy suka main sim2, sbb byk expansion pack kot hihi

    ReplyDelete
  29. perghh.. cantik gilerr.. same, suke nick lachey punye gak ^^

    ReplyDelete
  30. shantek shantek semuanya..ada duit, semua boleh menjadi..:)

    ReplyDelete
  31. mantap2,cun2 umah sensorang..kak fatin,kita berangan saja cukuplah..nk miliki,fuhh!payah..

    ReplyDelete
  32. celine dion punye best... waterpark tu... hee

    ReplyDelete
  33. suka umah celine dion! bley mandi2

    ReplyDelete
  34. TheSims memang terbaiklahh !!

    Tapi rasanya TheSims 2 la yang paling bestt ;)
    Still addict sampai sekarang hahaha.

    ReplyDelete
  35. besarnya uma dia babe! aihhyaa..

    babe, amcam exam ..oke x ? moga dekan lagi yah..=)

    muah muahh!! fly kis from terengganu!! nyenye..

    ReplyDelete
  36. The sims 1 tak best sangat :) The sims 3 awww moreee bestiess <3 Hihi .

    ReplyDelete
  37. XMINAT SEMUA NYA!!

    minat hang sorang FL..

    kalo hang minat kat aku gak..

    meh lah singgah umah sy..i mean my blog.

    sgt terharu kalo FL f.o.l.l.o.w.

    =')

    ReplyDelete
  38. Yes..Nick Lachey's home very nice...
    Klo nk buat rumah cm tue meh i tolong design kn wif discount..haha
    Btw kalo ayah anda looking for future architect yes tepat skali i lah owg nye...hahha Fatin bez of luck Ur exam...

    ReplyDelete
  39. i'm in love with the sims! sims 2 lagi best... ;D

    ReplyDelete
  40. I love Celine Dion's house the most!!!!!! Nick Lachey's and Kenny Roger's look beautiful too.

    ReplyDelete
  41. em beyla pulak sike umah Celine Dion la!! wuuhoo chantek besaa gila kolammm. sehari pon tk habes brng lg, hehe.

    ReplyDelete
  42. Nick Lachey's too! Modern and simple :)

    ReplyDelete
  43. Dahsyat2 rumah diorang. Rumah besar2 pun maybe duduk 2-3 orang je..

    ReplyDelete
  44. thin,tumpang iklan 1:
    http://kuccieda.blogspot.com/2011/03/wajib-baca.html

    ReplyDelete
  45. kalau nak tgk rumah2 idaman, singgah2 le kat Ekspresi Ruang :)

    http://ekspresiruang.blogspot.com/

    ReplyDelete
  46. nick lachey nye cantik! white English mansion is stunning :D nmpk suci je.

    ReplyDelete
  47. saye suke rumah yang banyak cermin! :)

    ReplyDelete
  48. Nick Lachey's house is my fav! mmg cantek + elegance....nampak sensual + moden di situ....;D

    ReplyDelete
  49. Nick Lachey's house is my fav! mmg cantek + elegance....nampak sensual + moden di situ....;D

    ReplyDelete
  50. want some...heeee..nice!

    http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/03/tuhan-itu-maha-adil.html

    ReplyDelete
  51. kalau saya.saya tak suka ghumah2 kat atas ni. besaq sangat.takut laa.kalau duduk tak sampai 5 orang,buat sunyi jaa.
    tak bebaloi.

    klau org yg ank bnyk sonok la jugak kann??

    tapi kalau dlm angan2 seronok jgak:)

    ReplyDelete
  52. nampaknya majoriti voted for nick lachey's abode.

    best man wins!

    boleh x kalo mase muda2 nak umah cm nick lachey bila dah tua2 nak umah cm kenny rogers? itu yg dikatakan rumah sejajar dgn umur.

    ReplyDelete
  53. suke nick lachey's house jgk..
    ^_^

    ReplyDelete
  54. main jugak eh ? saye pon main jugak sume sims saye ade

    ReplyDelete
  55. suka rumah nicholas cage sebab macam istana? -____-

    ReplyDelete
  56. tak nak lah rumah kenny rogers, macam rumah hantu.

    kang dah tua-tua tak larat nak lari kalau betol-betol ada hantu nanti.

    stick dengan 5# jugak even dah tua. (jiwa muda)
    hee :)

    ReplyDelete
  57. Nick Lachey's <3
    *melts*
    Btw, I read Anjung Seri jugakk, suke gilee magazine tuu.

    ReplyDelete
  58. arghhh!!! dah lamer tak men the sims.. nie semua gara2 lappy tak support...

    ReplyDelete
  59. nak rumah mcm kenny roger,swimming pool mcm celine dion.pergghhh.
    alangkah bertuahnye ak klau dpt rumah cenggitu.

    ReplyDelete
  60. Sye suke rmh no 6 . Kolam dy belat belit ! Lgi pon air dy cm jerneh je . Dhn no 1 . Nmpk simple but nice !

    ReplyDelete
  61. OMG! Nick Lachey house seems like mine!

    ReplyDelete
  62. wani pun membesar dengan the sims...now rasa nak ambil architecture hehe

    ReplyDelete
  63. kalau ko dapat dok salah 1 rumah tu, ko ajak la aku skali

    ReplyDelete
  64. dah lama tak main the sims :')
    suka kim's kott and nick's :D

    ReplyDelete
  65. suke yg nick lacheey jgk.. cantik!

    ReplyDelete
  66. Nampak FL kat Metro Ahad hari ni. Hehehe~ YEss! komen keluar dari tajuk. Hahaha~

    Entry terkini: Panas: Mereka dicekup dalam kegelapan ketika Earth Hour :)

    ReplyDelete
  67. saya main thesims sjak standard 2..mmg best giler la..xcept klau nk crikan psangan idop tuk dye...

    ReplyDelete
  68. sis fatin , sis xde nak wat ape2 video lgi ke ??
    hehe . sy ske tgok lau sis wat video with ur own voice. waaaaaaaaa. hehe . dh berape kali ntah saya tgok video sis yg review makeup tu taw . hehe . wat la video , wat la video!! =)

    ReplyDelete
  69. peerrrggghhhh..syoknye kalo dpt umah cntik2 cam ni....
    huhu..nk berangan jugak la..hehe

    ReplyDelete
  70. mesti ramai tukang kebun ni kan Fatin..nak kemas rumah sekurang-kurangnya kena ada 20 pembantu rumah heheee...paya juga tu.

    ReplyDelete
  71. hahaha..dear..


    lau ada duit.. semua boleh jadi..


    bukan boleh bawak duit tu sampai ke mati..


    so, agree sangat2 if buat rumah sejajar dgn umur..keh5..



    kalau umo 30-40 nak umh no.5..



    50-60 umah no.6..



    70-80 klu hdup lgi..



    ada je nak kena masuk rumah sakit tua karang..



    just joking dear:)

    ReplyDelete
  72. uish....tu rumah2 orang yg tahap jutawan dik....tp mmg cantik2 ler..

    akak pun suka rumah Nick Lachey tu....sangat moden and yg penting...everywhere = glass.

    ReplyDelete
  73. wahh...the sims...my fav game...lame cari this app...im big fan of this game..nak cari lg la...sgt seronok men nie.

    ReplyDelete
  74. hye....sye blogger bru...i follow u..u follow me back!!>,<

    ReplyDelete
  75. saye pilih celline dion nye umah ! hahaha~ loike bangat~

    ReplyDelete
  76. yeah...akk pun ske giler The Sims..n The Sims 2... cool giler... Sims 3 x penah try lagi... Sims mmg game terbaek utk girl2 yg suka berangan nak rumah besar dan hidup mewah...hohoo

    ReplyDelete
  77. adore lisa vanderpump's tu..sgt cantik...

    ReplyDelete
  78. Boleh tak tunjuk cara nk download the sims3 dalam laptop ? Pleasee please fatin liyana >3 tolong la ajar

    ReplyDelete
  79. eh, the sims 3 best ape, boleh place brg2 dgn detail lg.. hehe

    ReplyDelete
  80. nice entry... but, mane nak dpat game sim tu ? mcam besh je... excited lak...

    ReplyDelete
  81. SUKA KESEMUA GAMBAR!! PEHENGSAN TENGOKKK! >.<

    ReplyDelete
  82. suke umah celine dion!!! sbb sy suke berenang...dan my princess pon suke main air..

    *leh tolong buatkan rumah mcm tu tuk saya??? plsss...

    ReplyDelete
  83. Fatin,

    If you really like 3D virtual application for building and design. You should check out Secodnlife.

    I got hooked up since 2008. Got to know about the virtual community in CSI..never thought it does exist. Try it and if you are online..IM me (qisreen elton) will give you a tour)

    ReplyDelete
  84. kim kardashian tu bukan model seks ke ?? =_=''

    ReplyDelete
  85. 1# Kim Kardashian's.

    Opah LIKE this. :)

    ReplyDelete
  86. dlm byk2 rumah tu ak suka uma celine dion.leh wat bsnes cuti sekolah. hahaa

    ReplyDelete
  87. waaa syok kalo rumah ade ladang jagung, kentang, epal, anggur, wheat, kurma..err ape lagi hah. lapo pulak sebut bende mkn2 ni. hah syok gak kalo ade airstrip sndri kat sblh ghumah, beli mircrolight sbijik, terbang mano nak trbg.huuuuu berangan bosa den ni.

    ::besiterbang@live.com::

    ReplyDelete
  88. Celine Dion's punya~ Besar tapi best! :)

    ReplyDelete
  89. Lisa Vanderpump. sama la mampu berangan ja. .T.T

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...