Thursday, March 24, 2011

I heart my parents more than anything!

Assalamualaikum =)

Nak update laju-laju sebab tengah study sebenarnya, esok ada paper at 8 hehe. Actually, 1 minggu sebelum exam hari tu, my dad ada call and said 'Adik hari sabtu ni ayah datang dengan ibu ok, saja nak tengok adik'. Masa diorang call tu hari selasa tak silap. Pastu I was like, Oh ok ok sure, nanti I'll pick you at the airport.


So on that day, aku bangun awal gila, siap boleh basuh kereta kau. Nak jemput parents kan, nama baik kena jaga. Tuhan saja yang tahu keadaan kereta aku macam mana. Macam baru lepas kena gempa bumi pon ada. Aku geleng-geleng kepala merenung keadaan kereta aku. Cepat-cepat aku amek sabun lifebuoy dan baldi.


Lepas dah basuh dan shining tahap maksima, aku masih tak berpuas hati. Aku masuk dalam rumah dan cari sesuatu yang wangi. Hmm mana la aku letak aku punya air freshener ni. Aku ingat nak sembur kereta aku guna minyak wangi tiruan yang aku beli kat Jatos itu hari. Tapi walaupun tiruan, rasa macam sayanglah pulak. Kedekut jugak aku ni, bisik hati kecil aku. Actually, hati tak kecil. Hati is the largest gland & the second largest organ in our body. Aku pon tak tau kenapa orang cakap hati kecil.


......... Akhirnya aku jumpa jugak air freshener perisa green apple dalam kotak longgokan kertas-kertas LI semester lepas. Tanpa rasa ragu, aku bukak pintu kereta dan spray dengan rakus. 3 minit lepas tu, aku tersenyum puas. Wangi gila kereta aku. Ni parents aku kalau naik ni mesti depa tak mau turun kereta, silap-silap depa nak bermalam dalam ni. Hiks aku gelak comel tapi tak comel sangat pon.


So aku pon geraklah ke airport seorang diri. Perjalanan mengambil masa kurang lebih 1 jam. Naik pening jugaklah kepala aku sebab pergi spray pewangi tu banyak sangat. Tula, padan muka aku. Tapi aku buat rilex jer la, malas nak mengungkit perkara lama. Aku masukkan CD Exist yang aku beli kat mesia itu hari dan bukak volume 18. Pehhh kalau pasang lagu Akon ni mau orang ingat aku tengah berclubbing dalam kereta. Sedar tak sedar, 1 jam jugak aku dah tangkap leleh...


Aku pon sampai kat airport dan cari parking. Yes, parking belambak! Lepas parking masuk dalam kotak aku turun and cari sign International Arrivals. Tunggu dalam 30 minit and then tiba-tiba aku ternampak seorang lelaki berumur dalam 50an, berkulit cerah & yang paling penting muka dia macam aku. Aku pon peliklah kan..ada pulak orang indon muka macam aku? ............ Eh ayah aku rupanya, patutla muka sama


Selepas cium tangan & pipi ayah & ibu aku, aku tolong bawak lunggage dan lead diorang ke kereta. Diorang nampak sihat, gembira aku hihi. Dalam kereta, aku baru nak start engine, sekali ayah aku pass sesuatu kat aku. 'Nah ini untuk adik'. Tak jadi aku start engine. Aku amek 'sesuatu' itu dengan pantas sebab aku ni kan jenis tak sabar punya orang. Uiiihhhhhh the latest Ipod touch! Tersentak jantung aku masa tu. Tapi aku tau jantung aku takkan ada friction yang berlebihan sebab ada pericardial layer yang meliputinya. Ah sudah, anatomi lagi.


Suka giler aku dapat Ipod touch sebab aku jarang ada gadget-gadget macam ni. Kalau ada pon, pasti aku beli pakai duit sendiri. Tersenyum lebar aku dan mulut aku tak henti-henti ucap thank you ayah i love you muah muah! Lepas tu aku rasa panas gila. Oh patutlah aku lupa nak start engine. Padanlah muka mak aku merah. Ingat dia baru balik facial, rupanya panas  haha!


Comel tak? Siap ada engraving lagi. Terharu sebab ayah saya sangat romantik =')


Senang sikit ada organizer, sebab dia ada banyak compartment. So, bolehlah masukkan semua gadgets dalam ni. Tapi kalau hilang memang meraung la...........



 Bershopping sakan dengan ibu =)


I feel so blessed kerana dikurniakan parents yang sangat-sangat tak berkira dengan anak-anak. Sanggup ayah & ibu datang bandung semata-mata nak hantar Ipod supaya aku tak stress sangat time exam ='). Tapi aku pulak yang stress sebab asek maen Ipod jer. Yelah dah abang aku tu pegi downloadkan game banyak-banyak siapa suruh...(sebenarnya aku yang suruh). 


Aku ingat lagi, aku pernah cakap yang aku rindu nak makan rendang yang ibu masak. Yup, ibu aku comel gila dia datang bawak rendang ayam & nasi impit untuk aku. Ayah & Ibu aku walaupun busy tapi kalau ada kesempatan diorang cuba juga untuk penuhi permintaan anak-anak. Kadang-kadang aku rasa sedih sebab aku ni suka sangat object apa yang diorang cakap. Aku tak taulah darah muda ke raging of hormone ke apa. Tapi aku tak pernah lupa nak doakan diorang dalam solatku...jasa diorang kat aku...amatlah besar..tak ternilai ya Allah. Aku harap aku boleh jadi anak yang baik. Aku juga harap aku dapat memberi manfaat kepada diorang.....kalau bukan sekarang, in future.......insyaallah


Thank you for reading this entry !

205 comments:

1 – 200 of 205   Newer›   Newest»
Señorita Layla Zahara said...

trsntuh hati baca entry u nie..
i really miss my parents :'(

Ayeem Jemain said...

perghh datang bandung semata2 utk tu? super cool!

t e m b u m e said...

waaa!!
bestnya!!

good luck fatin!!
:)

y u y u Z u l a i k h a said...

I HEART FATIN LIYANA DAMN MUCH <3

RSR said...

saye like entry ini :)

noni said...

gud luck sis for yr exam !
our parents is the best rite.. =)


~ Noni ~

mayra aish♥ said...

waaahhh!!
best nya dapat hadiah Ipod ;)

btw family is everything ^^v

Adila Khir said...

i like this entry yawwwwww<3

scha said...

good for you as blessed by Him to have a rich parent.

Anonymous said...

OMG!!suddenly i miss my parents so much.....isk..isk...

andynurehanadibahrahim said...

hehe, saya pon sayng parents saya beribu2 berbillion,bertrillion kali sayang=)

|wawa| said...

awesome!chantek ipod tu..huhu

Syazliana Awang said...

yes!i am the first person to comment..hehe..yes2..i heart my parents to..i miss them a lot walaupun syaz balaj kt kelantan je..tp nak tacingla kalo ckp sal parent2 ni kan..

HAZWANI RASHID said...

may Allah bless u my dear...n be a gud daughter ok! ^_^V

cik-terompah said...

owww.. gila la.. nak gak ipod tu...

fmty said...

bestnyeeeeeeeeee..

imnabila said...

bestnya parents u !!

eFfy firA (; said...

best giler kn dpt Ipod. utk cik fatin liyana.

wie said...

alhamdulillah, lucky u FL. terharu je baca :D good luck in ur exams kay!

Ryna Tri Asmara said...

kak fatin, this entry is soooo cute xD jangan tanya apa yang cute. bila saya baca, terasa cute la. hehehe~

btw, organizer tu memang comel. tapi kalau hilang, hah~ semua benda dalam tu pun hilang sekali. hahaha~ nangis air mata darah weyh x)

Cik Yana said...

Wah syoknye, dapat Ipod special punye. Jelez tol. Hehehe~ Gud luck for your exam esok :)

Entry terkini: Entry Kasih Sayang Kepada Nuffnang

cikcleopatra said...

OMG jeles ohkey!!! untung lah dapat ipod dari ayah..siap ade engraving lagi..oh suweetnye..keke..

Anati Zahraa said...

Jealous much :|

sara said...

woahh :D best nye dpt present :D

Aida Arisya said...

dik...u tulis nk update laju2 smpikn akak pun baca laju2 non stop...wahaha...but akhirnya menangis baca..cam terharu giler kn...ohh so sweet...u so lucky dik...

nurain said...

woot woot.sonot kan..mak ayah kita memang susah nak berkira ngan anak, yang penting anak diorang happy, baru dorang happy.btw babe mane nak beli compartment camtu..cun owh!

Natasyha Alliya said...

awwww. fatin, u should be very very grateful to be gifted with such parents !

HaFizaH aYu said...

aten u're lucky..apprcte them while thy still alive

=*NuRo0L* = said...

FL, boleh tanya sikit tak? mana FL beli purse pink yg banyak compartment tu ye? nampak mcm interesting la.. (nk beli juga kerana selalu tertinggal phone kalau bawak purse)

misslavenderaida said...

oh! tetiba rasa rindu sgt kt ma ngn abah!huhuhuhu. >_<

nk ipod touuuuuch jugak!wahahahahaha.

teenot said...

lucky you!huhu..wow! best nye Ipod touch..erm,betul tu..parents kita adalah orang yang paling berharga,tak dapat cari mana2..hehe..and you're the lucky one..

noraauliyya said...

wuaaa bestny pat ip0d!

cik EPAL said...

comelnya ayah FATINNNNNN . so sweettt =)

bedpet said...

waahhhh!! seghonoknye dpt ipod!! nak pinjam! hehehehe ;p

cujen said...

family is everything.

hye fatin. u featured on my blog ^_^

syira said...

betul betul saya sokong ape yang FL cakap..memang parent tak penah nak berkira dengan anak kan..huhuhu..sayang diorang ;'( ~~ naseb baik esok nak balik rumah jumpe parent walaupun assgnmnt berlambak..sebab da lame tak balik~~

gadis_biasa said...

amiin..smoga kita semua tergolong dlm golongan ank2 yg solehah...:p

fast yg slow said...

jeles ah tgk ipod tu.ade name fl lg!wah spesell

Hazrina Erin said...

terharunya..sy pun sayang parents sy!^^ nk jadi ank yg baik (:

dja_amiensukhri said...

waaaa~~ terharu gegila... ciap engraving ag tu.. siyes romantik.. (=

meia meira said...

sweet gila :)
i loikeeee,

Dawa said...

bley tny ayah fatin x kat mana dia engrave HP tu? nk buat satu cmtu kt isteri. huhu

Mrs Sufatiha Infinity said...

yeay bestnya dapat ipod baru..suke suki...jeles nih..haha/...anyway good luck for exam...

putri noor syamimi said...

touched.. :')

hucsna-B.K said...

alala..chomel je dia nye entry kali ni:) rndu nak jumpa awkkkk:)

RaraPuing said...

beshnyerrr :)) nak jugak hiii

Mr. Swift said...

Goodluck btw! ;p

*sumpah ayah Fatin romantik. kem salam! LOL

beeha ben said...

sob..sob...touching la baca...
i miss my mom n dad..

*best woh dapat hadiah cenggitu*

Halusinasi said...

wah, dapat ipod touch, mahu jeles blh...well, gud luck in ur exam^^

Chempaka Sari said...

Syukur alhamdulillah....

banyak rezeki awak melimpah luah.

almost perfect hidup awak..

syukur sekali lagi..

Kami said...

touching lak baca entry ni..
klu sal ayah ngn ibu ni..kasih syg dowg xde bndingan..best sgt entry ni..

Kami said...

touching lak baca entry ni..
kasih syg ibu n ayah ni memg xde bndingan..
best sgt entry ni..

mujahidah annafs said...

comeiii laaaa organizer tuu. pinkyyy ~

♥ kisah kau,aku dan kancil ♥ said...

Wah bestnya FL...heheh. parents mesti sporting kn.. ank dye pon baek jia. heheheh.. :)

WANIFIERDANI said...

waah sangat best ! :)

aiman said...

cute sgt.. parents kita mm mcm tu kan..shukran ALLAH bless them

Nurdiyanah Dzulkarnain said...

sweet (^_^) always love ur parents adik, ok? ;) ohhh...by the way, gud luck for ur exam. i'm struggling with my thesis. heheheh... :P

aZ!RaNaD!a said...

u're so lucly FL..
setiap anak adalh yg terbaik tuk ibu bapa nya!!! hepy nye baca cter u!!

$He dE RedDhoT said...

nk pinjam ipod FL buley..?
wawawa~
anywy, gud luck 4 exam yaw!
=)

nuraina said...

awwh, comel sangat :)

SHIMA EMMA said...

omg ! fel.. im so jeles ! cerius damn cool la . ergh .

fatin syamimi abdul rashid said...

sumpahh parents fatin liyana sweet !!!

nurul ainul farhain said...

i love mine too.tp selalu je object cakap dyorg.huu rse bdosa sat

JACK said...

like diz entry really much

Hazlin Baharudin said...

ur parent kalau baca pun mesti terharu..........

Nalya Honey said...

best nyer!! :)

Hazlin Baharudin said...

ur parent kalau baca pun mesti terharu..........

CiK niNiEy said...

ololo comey sgt...tumpang happy for you..:)

zakiranSiraj said...

fatin liyana: : ) glad to read this post. gud luck juga for your exam.

Anonymous said...

So sweet... Love them wit all ur heart k...

FARISZ@AZ.Com said...

"kalau hilang meraunglah".
sesiapa saja akan menyesal kalau hilang hp jenis macamtu.




JOm Joint.Entry terbaik bulanan peserta akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page

Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com



Lagu Sami Yusuf dalam 4 bahasa dan lagu Maher Zain dalam Bahasa Melayu

hamizah halim said...

i heart my parent too ;)

kiera syakirah said...

waaahhhhhh...bestnyew!!!(sambil juling2 biji mato den)hehe

Si Kawaii said...

wah! dapat ipod. bestnye.siap ada ukir kat belakang. jelous2 ;))

mia bouvier said...

untung dikurniakan parents yang sgt memahami dan mampu berikan kesenangan kat anak-anak.Yang tak mampu pun xpe.kasih syg pun dah cukop :) goodluck exam !

afiemaya said...

alhamdulillah.bertuah fatin dapat parents macam mak ayah fatin.semoga jadi anak yg berguna jgn lupa jasa mak ayah bila dah berjaya nanti ;)

dalieforeo said...

sweetnyer dady kak fatin...i love my family too..(n.n)

HoneyraBhulat said...

love this story...so sweet...seronoknya...so, FL bersyukur la yew...muax3

(-_-") said...

wow. how greatful!

erra syahira said...

comel je ipod 2..kasi cini satu..hehe..

Aslina said...

so sweet la ur parents. hargailah parents ketika dorang masih ade nih... lagi2 plak yang sanggup wat pe je untuk anak2.

mcm saye nih....

hanye mampu merindu dari kejauhan je la... nak peluk pun tangan tak sampai... hanye mampu hadiahkan doa je buat dorang...

no display name said...

amin ya rabb!:)

kumakamikumu said...

sweett!!

saNah said...

wa bestnya ,,,fatin trubt rndu dgn parents ermm msti tharu sgt2..

nur taqwa said...

u'r so lucky babe..heehee=)

DOVE... said...

wow! that was super-duper cool ada gadgets-organizer!!!

permaisuri debab said...

woww! Ipod! untungnya! :)
btw,good luck for ur exam sis! :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

:')

Syafiq Rosli said...

wah so sweet lah fatin..nk jgk mcm ni

fiefa iefa said...

waaa besh giler.. haha dapt ipod tue mesty stess coz mesty mgadap ipod 24 jam kn huhuhuhu

teeha said...

wahh. murahnya rezeki sis :)

cik pelangi ungu said...

so cute . :)

Cik Syira said...

Alhamdulilah.. :) Good Luck Fatin! :)

Naneun said...

bestnyer dia

afiza said...

u know what, u r very lucky girl. happy to see that. :) i wish my Ayah was here right now but it is impossible. :)

Anonymous said...

1st?

misz molecule said...

sweet dear..






pe2 pun. dats rite.. jgn lupakan parents..







even kite dlm snang or susah..



selalu doakan dorg, sememangnya doa kite mnjadi pendinding utk hidup mereka..


good luck darl!~

Lulu caldina said...

semoga kita semua jd anak yang lebih baik untuk parents kita..

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

bestnye..nak jadi anak ibu ngan ayah gak la bole? huhuhu kidding

Dilakochan said...

FL, Sweeeetnya ur parents!
Alhamdulillah, dlm bz bz parents pun ade gak masa nk jenguk anknye yg belaja kt seberang!

BTW, Good luck fr ur exam! :)

Anna Farhana :) said...

wah , seronoknye kak atin dapat ipod ! nak jugak bole ?? hehehehe :D

Anna Farhana :) said...

kak atin , kalau rajin datangla blog anna eh :)tenks . :) gud luck for your exam :)

http://storyhatianna.blogspot.com/2011/03/blogwalking-pengganti-breakfast.html

storyfromme said...

i love my parents more than anything too :)

noraini_mahadi said...

alhamdulilah... kak fatin still ad parent yg masih sayang kat kak fatin.. aper pom gd luck for u exam.. teee.. ^-^

nuruashia said...

bestnye jd FL ngeee~
bertuah kamu tau dear..jelesh2 hehehe..
btw,good luck for ur exam yayh :)

pagofagia said...

whoaa... Akak fatin... Good luck exam.. Huhu... Best tuh dpt ipod touchh..=)

a d y l a said...

besh la FL.. !
beruntung ade parents macam u
i heart my parents more than anything too ^_^

fasha said...

wah sure sronok gile dpat ipod kan..untung nye kamu,,uuhuu

genuine1224 said...

so sweet la ur daddy!!

atikahnahrowi said...

eeeeeeee.beshnyeee.^___^

tukang karut said...

okay parents kakak sangat comel.jeles.jeles. isk.

may ALLAH bless all of you always! =]

yaya said...

atin beruntung sbb dpt parents yang x berkire. x sume org mampu memiliki semua itu.

Lee-Yan-Naa said...

ayah dan ibu..anugerah terbaik seorang anak :D rase syahdu plak baca entry ni

ShidaHaron said...

sweetnye! jeles! =)

mmg patut bersyukurkan?

rezeki masing-masing. =D

Niniey Nurhafnie said...

best nyer parents u..... like like

rosealley said...

sweetnyer ayah!:)

man yusoef said...

so lepas ni klu jumpe fatin, kita rompak organizer itu saje...HAHAHAHA

O'gosh said...

waa....mana bli organizer tu..cantek la..anyway..gud luck in ur exam ye....

PikieLLe Lova said...

Bestnye dear...beruntung u dpt mama n dad cm 2..jge mereka elok2 ok..syg btol mereka kt u...

Anonymous said...

blessed!! :)

Rafiqa Rizqin said...

best gler!! btuah hdup mcm u ney.. ape nk sume dpt.hehe. congrats !
http://www.ladyfiqa.blogspot.com/

nurhidayah said...

Alhamdulilah..dapat ibubapa yang baik..jgn lupa kng jasa mereka dan jadi anak yang solehah ok..

cik nur said...

sama2 kita berdoa supaya boleh menjadi anak yang baik insyallah :)

fadh said...

wahhh cik fatin sgt3 bertuah...bestnyer ur parents !

nuraien said...

i love this..so sweet..syg lah mereka sementara mereka ada..=)
ibu bapa memang x bekira untuk menjaga kita dr kecil smpai beso..
byk sgt kot pgorbanan dye..x terbalas agaknye..=)

Anonymous said...

hai fatin...
comel giler organizer tuhhh...beli mana ye..nak jugakkk;)..and slamat study!;)

-selalubacablog awak;)

akmar mia said...

don't worry, u will be a good daughter in your family..awak belaja sungguh2 pun can make them proud with u tau.. :)

ashnieda said...

fatin liyana = anak yg baik, pandai dan cantek! alhamdulillah. smoga sntiasa berjaya n bahagia dunia n akhirak k! ;)

Dear Yayien said...

kasih syang ibu dan ayah nie tak leh dijual beli..kadg2 even diorg penat pon diorg still layan kite kan? sO, yg pentg kite sbg anak kene la blaja rajin2 :) kan2?

nurul - ampang said...

mmg bertuah dapat ibu & ayah yg sgt penyayang & romantik cam gini....u will always makes them proud of u...skrg pun dieorg da bangga dapat anak yg all rounder cam fatin nie
all d best for ur exam fatin!

love,k.nurul

nis said...

wuuuu terharuu giler..

Izyan Masri said...

UNTUNGNYAAA.TERHARU NYA DAPAT PARENTS MCM TU :D

IEQAH said...

sumpah sgt terharu laaa tgok ipod tu..huhu..siap da from ayah with love
appreciate sgt parent mcm niee kn..
sob sob sob..

kc kasedah said...

wahh untunglaaa =)

Anis Nasri said...

best nye dpt ipod.
Fatin bertuah dpt parents mcm tu.
xsemua org bertuah mcm kita.
tgk je la sekarang byk bayi kena buang..
hm pape pun i like ur style lah dear.

echa said...

wah....wah....

Anonymous said...

Sedeyh bca entry nie..
bestnya dpt parents cmtue..
xmcm saya..
huhu..T_T

Asma Ahmad said...

klu dpt present cmni, msti syg nk pkai. tkot calar lak engraving 2. hehehe...

BeYLa! said...

Ohhh bestnyehhh dapat Ipod.
Untung laaa dpt mak bpk cmtu, x mcm parents sy, haihh.

ishika si amoi ting-ting said...

wow..like my parents..dorang walaupun kadang2 suka marah saya tapi saya tau tu tanda sayang..dan mereka sentiasa sokong saya dah cukup bagi saya...betol tak heheh.gud luck for your exam

nadiah yaya said...

happy nye fmly korang :)

Khairina Izzah Khoirul Anuar (KIKA) / -ina2210- said...

insyaAllah....
best gler bce entry ni...sedikit sbyk, bg inspirasi...thankz XD

enn chung said...

wah...sgt2 best......
mmg terharu la.....
parents sggp dtg kn.....

noorcahaya said...

bestnye dapat ayah macam ni :D

Mamachia said...

anak kesayangan ayah dan ibu...kan Fatin.

jom lihat video cubaan gadis bunuh diri semalam kat kelantan..

http://norintan-mamachia.blogspot.com/2011/03/cubaan-nekad-membunuh-diri-di-kb-mall.html

the rainbow said...

bertuahnyaa kak fatin :)

dr haidar said...

like this post.
semoga menjadi seorg doktor muslimah yang berjaya.
make your parents proud of you.
all the best!

padi_Lalang said...

yup bruntung sngt2 sbb dpt parents cam tu...n sbg anak kite juge msti la mjlnkn tnggjwb kite sbg seorng anak...sye harap Fatin dpt mncapai impian Fatin tu.. ^^

NoRjAliLAHmDyUSOP said...

alhamdulillah dgn rezeki yg ALLAH beri pd kita

nabilahsyahiratugiman said...

wah ! best gila sis. mesti satu hari tue kepala otak yang pk nak study tue terus jadi lapang kann dapat present cmtue... :D

Cik Cammy Lia said...

wah gile best nye

amirah said...

Lucky you pretty girl.. how I wish I can have my parents with me right now. Being far abroad isn't that interesting lahh..

Rasa macam nak ada private belon udara panas supaya boleh balik Malaysia selalu tanpa perlu naik kapal terbang..

Ohh, berangan tu memang indah..=))

ceq'bell said...

untung ny bdan! smga FL mjd ank y baik...

EZAN IDMA said...

so sweet :) baiknye hati mak n ayah FL. :)

:anys: said...

wahh bez nye , ur dad so sweet ^^,


oh. sis ! plis join contest anyss . jom laa . hope sis join.


http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2011/03/contest-highest-vote-by-cikanyss-hadiah.html


xde yang sudi tlong anys join dis contest , hope after sis join , ade jugak y berminat , tu je , tq sis !!

fatin nurul said...

wow ! such a wOnderful parents...praise to ALLAH ...may you be the best DAUGHTER ever :D

Mainur Hasnah said...

FL buat saya rasa nak nangis pula.. rindu parent.. huhu.. mesti happy kan dorang datang jumpa siap bawa lauk and hadiah lagi tu

Nurul Eiman Hikmah said...

seronoknya........ehmmm yg beg compartment tu mmg byk dijual ke?beli kt mana?

cik MeLo JieHa said...

warghh, bestnya FL ada parents yg supportive...jeles2...moga dikurniakan rahmat buat FL sekeluarga

Wan Sajidah Ahmad Saburi said...

ooooo soooo sweet..:)

ainraus said...

omg. mesti happy gila kan dapat surprise macam tu? anyway. wish you all the best in exam.

farahliyana said...

bestnyer kak atin :)

mc laa said...

hahah..suke2...

zaL_cdpx said...

i love ur ayah too (eh! eh!!)...huhu

mysara zaini said...

Yup! Even berbillion harta pun kita bg kat parents, takkan boleh balas jasa n kasih sayang diorang.. hanya doa kita sebagai anak yang termampu kita balas.. :)

btw.... best giler2 dapat ipod touch!!!

Siti Nur Fatimah Mohamad Ali said...

bestnya babe! btw, gud luck tok exam k!! muahh muah muahh!! hey, ade twitter x? mahu gombrol2 sama kamu...

chika said...

Baik nya parents FL. jauh2 dtg tu...hahaha..well u sure need to pay them in the future. bkn bayar pakai duit lah, jadik ank yg baik is the best payment. all parents wish for it tau. ngeh3.

s.u.h.a said...

auwww.

Aimifiqa said...

Seronoknyer jadi FL ni~ Mcm2 dapat~

Mizz Ninie said...

terharu je bace part last tuh..so tacing!! (air mate bergenang ni) miss my parents sok nk jumpe dorang..yeayy =)

Fatin Liyana said...

thank you for the comments people ;)

disini sy nak jwb persoalan anda ye

1. engraving ni boleh dibuat secara Free kalao anda purchase any apple gadget online. i mean dkt apple store :)

2. organizer sy beli dkt pasar baru. timekasih sbb ckp die comel hehe

3. setiap parents ade kelebihan & kelemahan mereka tersendiri. instead of sticking dkt dorang pny kelemahan, i prefer to stick to their kelebihan :) Just appriciate ur parents just the way they are.

4. sy secara tak langsung ingin tujukan entry ini kepada kedua ibu-bapa sy sbgai tanda penghargaan yg tidak terhingga kat diorang. Sy duduk jauh dr diorang, jadi sy hrp dgn kehadiran entry ni, diorang tahu yg sy sgt syg diorang ;) terer x cara sy amek hati?

5. to my haters, u dont even know me. so u have no rights to judge me for who i am. yes, u may hate me, but im not gonna allow you to do so in my territory. you can discuss about tht behind my back ok. peace :)

Aula said...

owh… im glad that there is still children who really cares about their parents…
CHEERS darls

Erin-mummy Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

bestnye...terubat rindu kan... :)
akak cam tersuka la ipod dgn organizer pink tu....
ekekek :D

Amiera Hilton said...

soooo sweettttt! happy family :)

cactusitu said...

alhamdulillah parents yang memahami dan baik :)

Cik Miera said...

bestnye....nk jugak mcm tu..huhu

liyana said...

sobb... sobb.... srottttttttt~ tacinggg!

ain.LOVE nas said...

wow!! best nyer dpt ipod tu..n FL amay bertuah sbb ade parents yang amat menyayangi u...=)..n i'm hepi for u..tak semua org bertuah cam FL..suke tgk FL..cantik..comel..pandai bergaya..

aDda said...

wah beruntungnye dapat ipod touch...kelik butang like :)

yana lovyna said...

tanpa parents kita, siapalah kita kan :)
love to read this entry :)

Love hurt aeNnn said...

terharu baca. loving betul ur parent. :) untung youu FL. ;))

Jαnnαhツ said...

best gile kot dapat ipod touch. mesti bertambah semangat nak exam. i suke la ayat you yang part hati bukan kecik, tp 2nd largest organ dalam tubuh manusia. siyes lawak lol. you really have the cute side of yours making me laugh reading your post.

Hajar Yumi said...

halamak aih...serunuk bebeh!!!!alhamdulillah, betol kan sumer parents ade kkelebihan memaseng...parents kita memang xde tandingan... :')

- said...

Salam Fatin Liyana,






...




..




.





:D heppy nyer




-

Nuratiqah Syahirah said...

kasih syg dr seorg ayah ;)

aNNa IrwaRNiTa said...

sweet la....

Anonymous said...

bestnye FL =)...bersyukur taw kite ade parents lagi skarang ....<3

masshie mastura said...

epy for u :)

Liya Laa said...

omg..sy pun x sabar nak kerja nie.. so, bole beli ipod,iphone and ipad in package. wakakkaka.. Good luck nway :)

Anonymous said...

nk tgk organizer tuh blh? berminat laa..

somebody said...

http://nazwinjanuary.blogspot.com/

somebody said...

http://nazwinjanuary.blogspot.com/

fauzan mokhtar said...

okayh jelez..hahah...be gud son.owh silap...gud daughter...

Anonymous said...

Ur parent so sweet.Like ur blog,Hargailah parent kite selagi masih hidup... (I_I) , really wish to have parent like tht...

Lyana Hisham said...

ur dad is soo romantic, n ur mum pulak sweet je bawa mknn tuu..

teringat ms zmn blaja ble my dad slalu send food dr jhr, my mum's coooking hanya sbb anak dier ni mengidam nk mkn :)

Keyla Mohd said...

so sweet. datang bandung semata2 melawat u...i harap parent i pn wat something miracle cam parent u. hopefully.=(

mas shari said...

kewl :)

Reyza GiRL said...

syoknyer...dapat ipod.....huhuh...nak gak....fatin...mana nak cari organizer tu?....cute la warna pink lak....suker3x

fiezachill said...

bezny fatin liyana.. prents kta adalah segalanya..
miss my oarents...:(

NORSHYLA MOHD NOR said...

i phone tu jangan bagi ter off tau..
maknanya....jangan bagi betery die habis sebab nanti die tak leh hidup dah ^__^

(macamlah akak tak tau an?? :p..shyla ingatkan je )

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 205   Newer› Newest»