Saturday, March 3, 2012

Hatiku tersentuh ..

Assalamualaikum


" You might be married to the worst man on earth, like Asiah who married Firaun (Pharoah), but it didn't change her (aqidah). 
You might be married to the best man on earth, like Nabi Lut's wife, yet that doesn't mean you're going to Jannah with him. 
You might not be married at all, like our beloved Maryam yet Allah SWT places your status above all other women on earth. 
Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives " 


- Heba El-Haddad


Thank you for reading this entry !

93 comments:

  1. baru je follow blog kak fatin. nice blog kakak dokter yang cantik. :)

    ReplyDelete
  2. btol tuh..thins happen for a reason..

    ReplyDelete
  3. nice one kaka ^_^ visit here..syiralokman.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. betul tu..penah dengr juga statement macam ni..tapi x igt mana source dia

    ReplyDelete
  5. The Silent ReaderMarch 3, 2012 at 10:15 PM

    Dear Blogger's Frenx

    Kadang-kala setiap yang berlaku, diberikan dan dianugerahkan kepada kita, sama ada memenuhi impian kita, melebihi impian kita, ataupun tidak angsung memenuhi impian kita. Semuanya kerana diuji oleh sebuah ujian. Kekal sedia, dan dalam apa pun yg terjadi.kekalkan kepercayaan dan lakukan yang terbaik.

    From Frenx. ^____*

    ReplyDelete
  6. nak post kat fb bole x?im touched with each of words..terbaeekkk...

    ReplyDelete
  7. akidah dan iman seseorang bergantung pada diri sendiri. orang lain hanya membantu. usaha bergantung pada diri sendiri. Salam.

    ReplyDelete
  8. Dia tahu yang terbaik untuk hambanya... jadi, tak perlu bersedih dengan Qada dan Qadar yang dah ditetapkan..

    ReplyDelete
  9. absolutely.. rahsia semua ditgn ALLAH :)

    ReplyDelete
  10. absolutely.. rahsia semua ditgn ALLAH :)

    ReplyDelete
  11. Nice...follow me www.inibelogfiza.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Nice post ! banyak makna walaupun cuma serangkap . peace :P

    ReplyDelete
  13. Kesimpulannya sentiasa bersyukur yer.. :)

    ReplyDelete
  14. Love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly.

    ReplyDelete
  15. So glory to Him in Whose hands is the dominion of all things - 36:83

    ReplyDelete
  16. percaturan dan perancangan Allah adalah yang terbaik...

    Barangkali kamu membenci sesuatu sedangkan ia adalah baik buat kamu, dan barangkali kamu menyukai sesuatu sedangkan ia adalah buruk buat kamu. ALLAH mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.

    (Al-Baqarah ayat 216)

    ReplyDelete
  17. BOLEH MENUKAR CARA ORANG BERFIKIR ^^

    MEKASIH KAK FL ^^

    ReplyDelete
  18. Nice quote, dear! have faith with Him!Subhanallah!

    ReplyDelete
  19. hey darl! nice one again.. are u start think bout married? hehe

    ReplyDelete
  20. apa2 pun, kena byk doa agar diri kita semua dipertemukan jodoh dengan insan yang mampu saling membantu dalam mencapai keredhaan Allah swt.. (",)

    ReplyDelete
  21. hey darl! nice one again :)
    did u start think bout married?hehe

    ReplyDelete
  22. ALLAH telah merancang smue nya.. setiap yg berlaku itu ade hikmahnya.. bagi kita ape yang kite inginkan itu adalah yg terbaik.. tapi ALLAh akan memberi yg lbih baik buat kita kerana ALLAH menyayangi hamba-Nya.. ALLAH Maha Mengetahui..

    ReplyDelete
  23. betolll... ehem2... bile FL nak kwen ni

    ReplyDelete
  24. nice one. nak share kt blog sy ye. oleh sbb mls nak type balik, nk crop je ye hehe..
    tq so very2 much =)

    ReplyDelete
  25. nice one:)
    can we have more?

    ReplyDelete
  26. semua yg terjadi ada hikmahnya

    ReplyDelete
  27. Ohhh, kata-kata yang sangat berharga bg kaum wanita. :) Semoga mendapat rahmat Allah S.W.T...
    Streamyx Registration

    ReplyDelete
  28. conclusion? bacalah buku 'Ya Allah Diakah Jodohku?'. hikhikhik :p

    ReplyDelete
  29. SHOULD TRUST ALLAH.SANGAT TOUCHING DOEH AYAT NI.

    ReplyDelete
  30. nice post..i like

    ReplyDelete
  31. yup..that's totally true. Allah knows the best 4 us...

    ReplyDelete
  32. love it.. yeah whatever happened, there's must be a reason rite?

    ReplyDelete
  33. Subhanallah. I'm touched. thanks for sharing.

    ReplyDelete
  34. "Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives " :)

    ReplyDelete
  35. Salam...nice blog.
    Singgah Sahur Jap..:)

    ReplyDelete
  36. hye fatin,

    i try to reach u tp x tau nak email camne.. 3rd time dah try comment kat cini..sowey saye xder any acc for blog or fb..email me pls.. ader sumthing really want to share :) tq

    wan.bahirah@tm.com.my

    ReplyDelete
  37. it touch my heart ...WOW! awesome ...i'm in the famous blog ...follow here ...such a freaking awesome .. !!!!!

    ReplyDelete
  38. mmg entry yg terbaik...!! ! Jam Tangan berserta MP4 [MP4 Watch Player AD668 8GB] klik kat sini kalo nak order.

    ReplyDelete
  39. hari sbtu hri u,cam nmpak fatin kt suria klcc,x thu btol x.

    ReplyDelete
  40. salam. kak fatin, reen mintak nak share dekat facebook ye.

    ReplyDelete
  41. Btol..Btol
    macam kisah suami yg punya isteri yg buruk akhlak, harimau yg tolong pikul kayu apinya bawa balik rumah.

    ReplyDelete
  42. you hav the right words. tqz for sharing~

    ReplyDelete
  43. "Ramai orang sanggup habis RM1000 untuk beli gajet seperti
    Iphone, Ipad tapi tak ramai yang sanggup melabur RM290 hanya untuk Quran Digital ini.
    Anda berkira untuk akhirat?"

    KLIK >> http://bit.ly/AL-Quran

    ReplyDelete
  44. dats right..tersentuh...jadi kita hanya mmpu berdoa tapi jgn la terlau berharap untuk dapatkan apa yg kita impikan sebab tak semestinya sesuatu tu adalah milik kita...

    takdir hidup kita ditentukan oleh ALLAH ,dan kita harus menentukan jalan takdir yg terbaik untuk kita :)


    Confession bakat terpendam seorang blogger sempena hari jadi beliau♥.

    ReplyDelete
  45. Fatin Liyana
    It's my first time visiting your blog. Pretty impressive. Now i know why he choose you.. But it won't be that easy..

    Zur'ain

    ReplyDelete
  46. Marriage is your secret that you never know...but you'll see the sign.just ask you heart.

    ReplyDelete
  47. kata-kata menarik lagi indah.
    mintak izin kongsikan di blog..

    ReplyDelete
  48. So jom same2 improve ourself, but if we choose for membujang, risiko cepat mati adalah tinggi berbanding mereka yang merokok. (kajian dari university of Warwick United Kingdom - Inspirasi cinta terhebat -Burhan Sodiq)

    ReplyDelete
  49. klu bujang tak risau pasal mati sbb tak perlu nak tglkan org yg tersyg tp yg dah kwin n tmbah2 ada anak plk lg risau n susah ati nak mati sbb nak tglkab org2 yg kita sygi

    ReplyDelete
  50. http://i.imgur.com/3qZVd.png HEADER UNTUK FATIN LIYANA.. Saya buat sendiri,TAK CANTIK MINTA MAAF :)

    http://cokelatpudina.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. because of woman, Adam was sent to this earth. because of woman, Philippine became one of the most corrupted country. because of woman, i get on writing on blog. hahhaha..

    ReplyDelete
  52. ya..might be married him, but it didnt change his aqidah..;)

    ReplyDelete
  53. Fatin, akak nak share ni kat blog akak. akak suka.. memang tersentuh.. Thanks.. :)

    ReplyDelete
  54. Akak , this quote memang buka jiwa kut , cewah ayat ^^ , hihi , anw , congrats for the award , u deserve it

    ReplyDelete
  55. berkahwin itu sunnah rasullulah...
    dulu gua takot jugak nak kahwin tapi berkahwin jugak pada usia 27tahun..

    ReplyDelete
  56. may the force be with us

    ReplyDelete
  57. baru je join blog ni.. cumel ar fatin hehe

    ReplyDelete
  58. Assalamualaikum


    suka post ni.terima kasih kerana sering berkongsi benda yang baik.

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...