Saturday, March 3, 2012

Hatiku tersentuh ..

Assalamualaikum


" You might be married to the worst man on earth, like Asiah who married Firaun (Pharoah), but it didn't change her (aqidah). 
You might be married to the best man on earth, like Nabi Lut's wife, yet that doesn't mean you're going to Jannah with him. 
You might not be married at all, like our beloved Maryam yet Allah SWT places your status above all other women on earth. 
Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives " 


- Heba El-Haddad


Thank you for reading this entry !

93 comments:

ai shah zawani said...

baru je follow blog kak fatin. nice blog kakak dokter yang cantik. :)

Atiqah Wadiah said...

btol tuh..thins happen for a reason..

Andy Zulkipli said...

wah, wah dan wah ! :')

Farah Liyana/ said...

nice ^^

sYiRa LoKMaN said...

nice one kaka ^_^ visit here..syiralokman.blogspot.com

chemija said...

yup. ^^

Muhammad Fariq said...

betul tu..penah dengr juga statement macam ni..tapi x igt mana source dia

teha said...

super likee ! :)

Wadi AR said...

ko kawen jgn lupe ajak aku

The Silent Reader said...

Dear Blogger's Frenx

Kadang-kala setiap yang berlaku, diberikan dan dianugerahkan kepada kita, sama ada memenuhi impian kita, melebihi impian kita, ataupun tidak angsung memenuhi impian kita. Semuanya kerana diuji oleh sebuah ujian. Kekal sedia, dan dalam apa pun yg terjadi.kekalkan kepercayaan dan lakukan yang terbaik.

From Frenx. ^____*

Aiskrim Cokolat said...

Nice :)

Anonymous said...

nak post kat fb bole x?im touched with each of words..terbaeekkk...

Tengku Iji said...

akidah dan iman seseorang bergantung pada diri sendiri. orang lain hanya membantu. usaha bergantung pada diri sendiri. Salam.

Lady Milo said...

Dia tahu yang terbaik untuk hambanya... jadi, tak perlu bersedih dengan Qada dan Qadar yang dah ditetapkan..

chentaqu haffiza said...

hatiku turut tersentuh.. ahh

AsH ShiKaNo said...

absolutely.. rahsia semua ditgn ALLAH :)

AsH ShiKaNo said...

absolutely.. rahsia semua ditgn ALLAH :)

Nur Hafizah said...

Nice...follow me www.inibelogfiza.blogspot.com

baashah;D said...

yupp..Allah knows best!

Anak Munsyi said...

Nice post ! banyak makna walaupun cuma serangkap . peace :P

LidiaSuraya said...

Kesimpulannya sentiasa bersyukur yer.. :)

AzNuRuL AzMaN said...

Love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly.

anNaqia said...

So glory to Him in Whose hands is the dominion of all things - 36:83

yayan naseer said...

nice entry:)

yayan naseer said...

nice entry:)

nuruashia said...

nice.. i'm touched

Farah Hanis said...

I'm touched.

keri ikhwan said...

percaturan dan perancangan Allah adalah yang terbaik...

Barangkali kamu membenci sesuatu sedangkan ia adalah baik buat kamu, dan barangkali kamu menyukai sesuatu sedangkan ia adalah buruk buat kamu. ALLAH mengetahui sedang kamu tidak mengetahui.

(Al-Baqarah ayat 216)

Maya Lisa said...

BOLEH MENUKAR CARA ORANG BERFIKIR ^^

MEKASIH KAK FL ^^

Akim Iqbal said...

Woha !

YaYaNsMuM said...

Nice quote, dear! have faith with Him!Subhanallah!

aNn_yAacob said...

hey darl! nice one again.. are u start think bout married? hehe

fuad ansari said...

apa2 pun, kena byk doa agar diri kita semua dipertemukan jodoh dengan insan yang mampu saling membantu dalam mencapai keredhaan Allah swt.. (",)

aNn_yAacob said...

hey darl! nice one again :)
did u start think bout married?hehe

Maya Zhang Ai Ly said...

Nice..love dis darl...

syed muhammad said...

ALLAH telah merancang smue nya.. setiap yg berlaku itu ade hikmahnya.. bagi kita ape yang kite inginkan itu adalah yg terbaik.. tapi ALLAh akan memberi yg lbih baik buat kita kerana ALLAH menyayangi hamba-Nya.. ALLAH Maha Mengetahui..

Diyana Norman said...

betolll... ehem2... bile FL nak kwen ni

aqel said...

nice one. nak share kt blog sy ye. oleh sbb mls nak type balik, nk crop je ye hehe..
tq so very2 much =)

Anonymous said...

nice one:)
can we have more?

Musz Zamil said...

semua yg terjadi ada hikmahnya

Najihah Malek said...

kak fatin :)

feyus said...

Ohhh, kata-kata yang sangat berharga bg kaum wanita. :) Semoga mendapat rahmat Allah S.W.T...
Streamyx Registration

Kamal Akim said...

conclusion? bacalah buku 'Ya Allah Diakah Jodohku?'. hikhikhik :p

Izyan Masri said...

SHOULD TRUST ALLAH.SANGAT TOUCHING DOEH AYAT NI.

Zharif Azis said...

wow this is sho sho nice =)

Anonymous said...

nice post..i like

Anonymous said...

nice

FatihahRadzi said...

my heart is also affected ;(

NoRfArAhiN said...

yup..that's totally true. Allah knows the best 4 us...

Anonymous said...

love it.. yeah whatever happened, there's must be a reason rite?

soella said...

Subhanallah. I'm touched. thanks for sharing.

Naili said...

"Have faith in Allah always and place your full trust in Him. He's the central focal point of our lives " :)

KyleRuL said...

Salam...nice blog.
Singgah Sahur Jap..:)

Aliff Haikal said...

superb <3

MADNAEM said...

angguk kepala dua kali*

Anonymous said...

nice one

Izzah | zulkifli said...

i do agree with it. =)

.: mama lynn :. said...

sama2 kita renungkan

.: mama lynn :. said...

sama2 kita renungkan

.: mama lynn :. said...

sama2 kita renungkan

Anonymous said...

hye fatin,

i try to reach u tp x tau nak email camne.. 3rd time dah try comment kat cini..sowey saye xder any acc for blog or fb..email me pls.. ader sumthing really want to share :) tq

wan.bahirah@tm.com.my

NuruL SyuhadaH said...

hatiku juge..huhu

hidayahnur said...

wanna copy thiss .. ^^

Dasiruto Dragneel said...

Interesting~

Spudin said...

it touch my heart ...WOW! awesome ...i'm in the famous blog ...follow here ...such a freaking awesome .. !!!!!

Ni-Unique Online Shop said...

mmg entry yg terbaik...!! ! Jam Tangan berserta MP4 [MP4 Watch Player AD668 8GB] klik kat sini kalo nak order.

Neiaa said...

urm,..kehidupan ni unik kan

Strawberry cupcakes said...

hari sbtu hri u,cam nmpak fatin kt suria klcc,x thu btol x.

Hasreenajua A Rahman said...

salam. kak fatin, reen mintak nak share dekat facebook ye.

Miss Anis said...

nice one....like this...

Al-Deen said...

Btol..Btol
macam kisah suami yg punya isteri yg buruk akhlak, harimau yg tolong pikul kayu apinya bawa balik rumah.

pheetz said...

touching deeply..=)..nice

Arfah Ahmad said...

you hav the right words. tqz for sharing~

Anonymous said...

"Ramai orang sanggup habis RM1000 untuk beli gajet seperti
Iphone, Ipad tapi tak ramai yang sanggup melabur RM290 hanya untuk Quran Digital ini.
Anda berkira untuk akhirat?"

KLIK >> http://bit.ly/AL-Quran

Ain Dzaya said...

dats right..tersentuh...jadi kita hanya mmpu berdoa tapi jgn la terlau berharap untuk dapatkan apa yg kita impikan sebab tak semestinya sesuatu tu adalah milik kita...

takdir hidup kita ditentukan oleh ALLAH ,dan kita harus menentukan jalan takdir yg terbaik untuk kita :)


Confession bakat terpendam seorang blogger sempena hari jadi beliau♥.

Anonymous said...

Fatin Liyana
It's my first time visiting your blog. Pretty impressive. Now i know why he choose you.. But it won't be that easy..

Zur'ain

Anonymous said...

Marriage is your secret that you never know...but you'll see the sign.just ask you heart.

Aidah said...

kata-kata menarik lagi indah.
mintak izin kongsikan di blog..

loVe puRpLe said...

So jom same2 improve ourself, but if we choose for membujang, risiko cepat mati adalah tinggi berbanding mereka yang merokok. (kajian dari university of Warwick United Kingdom - Inspirasi cinta terhebat -Burhan Sodiq)

Anonymous said...

klu bujang tak risau pasal mati sbb tak perlu nak tglkan org yg tersyg tp yg dah kwin n tmbah2 ada anak plk lg risau n susah ati nak mati sbb nak tglkab org2 yg kita sygi

Siti Wardah said...

best sangat2 :)

Siti Wardah said...

best nyee fatin liyana nih :)

Aina Syafiqah said...

http://i.imgur.com/3qZVd.png HEADER UNTUK FATIN LIYANA.. Saya buat sendiri,TAK CANTIK MINTA MAAF :)

http://cokelatpudina.blogspot.com

Romeo Laut said...

because of woman, Adam was sent to this earth. because of woman, Philippine became one of the most corrupted country. because of woman, i get on writing on blog. hahhaha..

.fariizza. said...

touched :)

Sabun Beras Beauty Online said...

ya..might be married him, but it didnt change his aqidah..;)

Aya said...

Fatin, akak nak share ni kat blog akak. akak suka.. memang tersentuh.. Thanks.. :)

asiela.m.i said...

Akak , this quote memang buka jiwa kut , cewah ayat ^^ , hihi , anw , congrats for the award , u deserve it

Fid"s said...

berkahwin itu sunnah rasullulah...
dulu gua takot jugak nak kahwin tapi berkahwin jugak pada usia 27tahun..

Anonymous said...

may the force be with us

AdeL said...

baru je join blog ni.. cumel ar fatin hehe

TINA ROSLI said...

Assalamualaikum


suka post ni.terima kasih kerana sering berkongsi benda yang baik.

Cik MieYaa MyRaa said...

sukanyeaa entry nihh!!