Saturday, October 31, 2009

Beauty Tips : Beautiful Lips

Hello people!

Thank you so so so much dear readers for standing beside me againts all those crappy things that really-really-oh gosh seriously-ruined my study mood. But i believe things happen for reasons. So lesson learnt for today! = extra careful with my upcoming entry cuz i dont wanna invite some haters no more =(

Oh yes, memandangkan my next paper is on the 3rd of Nov, Ingat okay. 3rd Nov. Jangan lupe doakan aku! *ajak your pacik macik sekali to doakan me beramai2* hehe. Ha dah terlupe pulak nak cakap ape tadi. Tu la suke nau tokok tambah smpai da terlupe sebenanye ckp pasal ape td. Ha da igt. Memandangkan my next paper will be on the 3rd of Nov, which is beberapa hari lagi, so tadi i went to Sukawening for study group. Naek moto taw.


See See i told you guys i naek moto. See how humble i am?? kehkeh


Kawan2 kat sukawening were so kind they actually invited me over for lunch! Makan percuma makan percuma oh i loike oh i loike. *bole save duet beli dvd lg yeah*. The study group went on smooth. Aku suke study group ngan orang pndai2 sbb bile ak point bende yang ak xtaw je, sure dorang taw jwpn, taw nak refer kat mane, taw knp bende tu mcm tu,knp bukan mcm ni. hebat bukan?

Akhirnya aku terlupe entry ni sepatotnye bercerite pasal beautiful lips seperti yang aku gemba-gemburkan kat title diatas hahaha..baek baek mari kite focus! Tapi sorry taw, tips xbanyak pon..hehe harap2 bergunelah tok korang ye!
  • Sebelom tdo, korang gosok gigi kan? Lepas gosok gigi, amek toothbrush tu, basahkan dengan air tapi jgn letak toothpaste taw. 'Gosok' bibir in a circular movement perlahan2. Cara ni sgt effective tok menanggalkan kulit2 mati kat bibir tu. So kalo pakai lipstick next tyme, smooth je bibir tu.
  • Bile rase bibir kering, DO NOT WET IT WITH YOUR SALIVA a.k.a air liur sbb ni akan menyebabkan bibir korang lagi kering and merekah and sumelah yang tak cantik. Nak cantik tak? Its either minum air putih atau pakai lipbalm.
  • Sapu madu kat bibir sebelom tido. Ni bukan tips ak, ak bace kat majalah wanita ke ape ntah. Die kate nanti bibir korang moist naturally. Ak rase sleeping beauty la yang kne ikot tips neyh. Die kan ade boyfriend yang dtg kiss die mase tgh tido. Isy isy social gile si sleeping beauty ni :')
Oklah. Take care!! xoxo (ang taw dak, aku baru taw xoxo tu maksud dia hug & kisses, kampung gila aku ni. ke ade gak yang xtaw tapi taknak ngaku?? hehe tiru gossip girls ye)

11 comments:

malampetaka said...

sapu madu di bibir--takut bangun pagi nanti,mulut dah jadi sarang semut plak.

Fatin Liyana said...

hahaha betoi gak tu
aku rs org kat mjlah wanita tu tipu a wei.jom rmai2 jgn caye haha

tety said...

atin!
xoxo!
tahniah beb da tau! :)
bangge lah mnjadi anak malaysia!
ok aku merepek.
chow~

malampetaka said...

mungkin mjalah wanita tu patut cakap letak madu dan balut mulut dengan plastik.

Fatin Liyana said...

to tety
haha hbt x? tu pon sbb aku bli mjlh Go Girl reject tepi jalan tu, baru aku taw kiki.
satu lg aku xtaw, toodles tu ap? dlu ko slalu letak. mcm noodles jeh haha

to malampetaka
couldnt agree more!

Liyana Safra Zaabar said...

cantik..:)

doc keyna usna said...

thanx 4 da tips..
love ur blog,wit all d beauty tips..
thanx 4 sharing wit others..
lookin' forward 4 d next beauty tips..hee
plus,all d best in ur exams..^_^

farah liana said...

wah2..humble nye pakcik ojeg sbb ari2 die naik moto..hehee..
yeh2!! kte yg snap gmba tu :DD
uh..kte laghoo :(

rem.munir said...

ala pkai vaselin je akakaka

Anonymous said...

fatin fatin....
i seriously really adore u, our style, n everything...
hehehe... p/s tp jgnla igt i psycho k,hahaha
x, i cme nk ckp yg i like ur style n everything ok...
i suka bce ur blog, best!!!
well, that's all from me...
keep it up!!

~syafika~

Fatin Liyana said...

to kak yana: tq! akk lg comel!

to faroh : oh berani farah samekan pakcik ojeg ngan kite!

to usna : hehe xdelah cincai jeh tips2 ni. hrp2 bergunelah utk awk ye

to rem: aah la lorat je nak bg tips bek pkai vaseline abeh cite haha asal ak xterpk >.<

to syafika: ala yeke hehe malunye! pepon tq so much n enjy reading kayh!