Saturday, June 24, 2017

Salam Ramadhan

Salam Ramadhan!

Lama sangat dah tak tulis dekat blog kesayangan ni. Segan juga bila tiap kali jumpa patient yang kenal aku, mesti patient akan cakap

Eh...ni Dr Fatin Liyana kan?
Hee kenal ke?
Kenal lah! Yang blogger tu..
Aah saya la tu
Bila nak update blog dr?
*Krik krik krik*

I dont know whether its part of aging process or.. I get too involved in being a doctor and mother..so the urge to blog tu memang dah totally supressed. Same goes to my instagram. Itu pon nasib baik my husband and I we share the same account...and nasib la dia rajin update jugak..kalau tak..Instagram aku pon krik krik..senasib dengan blog ni.

When Im writing this, we are just 1 day away from Aidilfitri. Sedih Ramadhan nak meninggalkan kita..Lagi sedih sebab I tak dapat fokus beribadat sangat untuk Ramadhan kali ni. Few adjustment happened in life, so we are trying to fit in the situation. I rasa macam penat sangat dengan daily routine. My daughter pon dah 1 year old, shes getting cheekier. I rasa macam my daily life consist of running-running at clinic (tengok patient) then go home pon running-running buat housechores/jaga anak/study. By 930pm-10pm macam tu I dah drained and dozed off.  I keep on reminding myself..bangun malam ni..to do some solat sunat, but I find it hard to wake up..bila ada anak
kecik..memang tidur tak nyenyak langsung. I cant even remember when was the last time I had a good sleep. But I guess thats the sacrifice every mother has to make kan 😉

I just hope that I can do ibadah better for the next Ramadhan..inshaallah. Selamat hari raya maaf zahir batin to all my readers out there! Hati hati drive and try solat awal waktu ye (beraya rumah orang kan hmm paham sangat 😜)




6 comments:

Ariesha Noorezan said...

Aawww rindunya nak baca update Dr ❤️

abuikhwan said...

Assalamualaikum warahmatullah, moga akak sentiasa diberikan kesihatan yang baik.

Mengambil kesempatan, saya ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri kepada akak sekeluarga. Mudah-mudahan dengan kedatangan syawal yang mulia ini memberikan kegembiraan dan keceriaan dalam hidup.

dorsett pink said...

Alhamdulillah. Finally you can write something at your blog.. I think it is a big achievement for you as a blogger... Selamat Hari Raya FL..

Mardhia Ismail said...

Long awaited post ni kak paten hahahha, Have a happy eid :)

Azcona Nur Azleah LMF said...

Salam Aidilftri, FL.

Same goes go me. Busy at clinic. Niat nak solat tarawih alih-alih terlajak tidur keletihan lepas iftar - maghrib - isyak. Dah la peredaran masa di Sabah ni laju sangat. Hihihi...

Sama-sama kita doakan Ramadhan sebagai permulaan kita ke arah yang lebih baik dari sebelumnya. Insya-ALLAH. Ameen...

Irda Garmin said...

i miss your post..keep on writing.give us inspiration.sometimes we cant do more ibadah,normal ibadah wajib n sunat..but from our wring can chanhe peopl also can become ibadah..hope u sihat selalu..anak sihat selalu..dan diberikan.ruang masa untuk.menulis..

love u fatin