Saturday, February 9, 2013

HijabMode

Assalamualaikum

Pada suatu hari, seorang blogger yang kurang bergaul dengan masyarakat telah menghadiri majlis pelancaran majalah Hijabmode. Ini adalah sangat menghairankan! Kerana blogger tersebut tidak berapa menggemari majlis yang ada ramai orang. Lagipun, semua orang tahu bahawa beliau memang tidak pernah join pon apa-apa event. Tahap kemalasan blogger tersebut memang tidak boleh disangkal lagi. Tak perlu berdebat tahu?


Tetapi kali ini, blogger tersebut bertindak di luar jangkaan. Beliau telah hadir ke majlis perasmian majalah ini. Apakah semua ini?!


Hijabmode. Dapatkannya di pasaran (Padahal sudah keluar sejak Januari, entah-entah sudah habis di pasaran bahahaha). Hijabmode ini adalah unik kerana ia telah melancarkan 2 edisi serentak. Edisi black dimana Norjuma & Natasha Hudson menjadi covergirl. Dan edisi white pula covergirlnya adalah Diana Amir, Lynda Roslan & Fatin. 

Kesemua nama yang disebut diatas adalah nama-nama besar dalam industri hiburan Malaysia kecuali si Fatin itu.

Eh, Fatin who? Nama saja sudah tidak sesuai jadi artis..

Fatin Liyana ! Miahahaha iolss lettew. Engkau mampu datang majlis pelancaran pakai tudung syria RM10 yang dah berbulu-bulu sebab kerap nau basuh?? Nasib baik Long cardigan dari Thepoplook.com & Chiffon dress dari Arlene.my telah mengkaburi mata peminat (eh ada peminat ke?)


Ini adalah trademark Honeykoyuki tahu. Apabila menjumpai camera, tanda peace harus diletakkan di sebelah muka. Pastikan jari telunjuk berada di paras upper lip dan jari tengah berada di paras kening. Kalau kening kau terjongkit, agak susah sedikitlah. Kak Juma harus praktis dengan lebih kerap ya. Terlalu jauh peace dari muka. Saya bagi 2 bintang sahaja daripada 5 bintang. Teruskan usaha ya untuk mendapatkan 5 bintang, tidak boleh mengalah !


Oho saya hanya bergurau saja tadi ihik. Kak Juma adalah datin yang paling cantik di dunia. Selain cantik, beliau juga humble, rajin berbual, kurus serta tinggi. Pakej ini adalah idaman setiap wanita tahu. Nasib baik kak Juma tidak suka Big Bang kalau tidak habislah TOP akan jatuh cinta dengannya (fuh!)

Tetapi saya telah menemui sisi comel Kak Juma :


KJ : Fatin, macam mana nak contact Fatin?

FL : FB boleh tak kak Juma? Sebab saya takde twitter mahupun instagram. Sedih kan... =')

KJ : Hee.. I lagi sedih...I takde FB, Twitter or Instagram. I cuma tau sms & call jeeee hahaha.. 

FL : ..... (Terkejut kerana rupanya ada orang lagi sedih dari aku hahaha)

KJ : Cantik cardigan you! Beli online ye? I sebenarnya teringin nak shopping online tapi tak reti nak buat cemane, takut tersilap * buat muke comel *


OMG didnt expect that coming out from the mouth of CEO of Aidijuma

Gahh comel gilo =)

Thank you for reading this entry !

108 comments:

  1. macam tak percaya... siapa yang handle fb bisnes online die tuh? >.<

    ReplyDelete
  2. Dua dua cantik !!!! <3

    ReplyDelete
  3. FL bkn nama besar dlm industri hiburan...
    tp nama besar dlm dunia blogger..x gitu?
    hihi ^_^

    ReplyDelete
  4. Hahaha fatin ! Kirim salam kt datin nurjuma ye :-D

    ReplyDelete
  5. Hahaha fatin ! Kirim salam kt datin nurjuma ye :-D

    ReplyDelete
  6. FL bila pulak nak jadi datin?
    ada jumpa dgn mana2 datuk tak masa pergi event tu? kohkohkohkoh~

    ReplyDelete
  7. Fatin famous di kalangan blogger okey. Datin mmg cantik. suka dia. Fatin dan datin cantik. =)

    Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  8. kakjuma memang cantik gilo!! ahh gilo ahh gilo

    ReplyDelete
  9. ihiksss.comelll sgt conversation itu :P

    ReplyDelete
  10. nmpk flawless je kn muka dia. jeles2. hehe

    ReplyDelete
  11. kalau TOP jatuh cinta ngan KakJuma, abislah akak Fatin! hehe

    ReplyDelete
  12. Wowwwww she's so humble! dah la cantik sangatttttttt ^_^


    kak pating pun cantik jugeeee,, hiks

    ReplyDelete
  13. wahh..comel nya kak fatin ni!
    adore nya dgn datin norjuma tu..

    ReplyDelete
  14. jadi covergirl lagi, u....
    2 2 pown cantekk..

    ReplyDelete
  15. alaaah , dua2 comel !! at last , kak fatin update jgk blog ni !! ;)

    ReplyDelete
  16. comel nye datin juma!! alaaa xnmpk tdung murah pon kak. sy pon suka sarung syria dr shawl.

    ReplyDelete
  17. cantek sgt......... !!! (lompat2) haha

    ReplyDelete
  18. lame taw tgu kak patin hupdate .. muahehee .
    comelnye kak juma n sis ;E

    ReplyDelete
  19. kak fatin may you teach me atopon trgkan ckit NUFFNANG tu aper..? ehehehe

    ReplyDelete
  20. teringin nak jumpa both of u ! :) kak patin, jom gathering blogger !!!! -..- nanti kak patin kawin, susah plak nak ajak jumpa..hahhaha :P

    ReplyDelete
  21. kak fatin cntik! datin pun cntik! heheheh

    ReplyDelete
  22. OH..entri ni sangat comel.. dua2 comel la..xsangka datin juma xreti online shopping..meh i ajarkan

    ReplyDelete
  23. Kak Fatin , comels sesangat akq .. Same cntek ngn Kak Juma .. Hoho ..

    ReplyDelete
  24. seronoknye..bila lah dpt lak peluang cam2 kat kita ek...hehehe..

    ReplyDelete
  25. Ummm...cantik ke?..beauty is in the eye of the beholder.....i find fatin is not beautiful...just cute...but her blog is wonderful...love de way she write n express her feeling..try to read other blog i.e cik epal...but sungguh membosankan.

    ReplyDelete
  26. Comelnya kak fatin and datin juma!!!!! (^ ^)V

    ReplyDelete
  27. betul tu sis, macam tak percaya pulak.. mihmihmih... :P

    ReplyDelete
  28. wao! sy serupa ngan datin juma. mmg sy x tahu menahu lngsung mcm mna nak beli online2 bagai. :D

    btw kak liyana, congratz sbb jd cover majalah hijabmode. look nice!

    ReplyDelete
  29. lah,,orang sekrg ramai yg gorgeous,-ithought-

    ReplyDelete
  30. thanks korang sebab komen mehehehe. padahal entry mcm ni, takde bende nak di-komen-kan =')

    ReplyDelete
  31. kak fatin, dah tu siapa yg handle bisnes online aidijuma tu?

    ReplyDelete
  32. kak FL dah mcm seakan-akan datin juma dah..hihi

    ReplyDelete
  33. Kalau nak stay sweet and young macam FL, tips dia jangan mekap melampau. FL memang nampak muda sangat lah.

    ReplyDelete
  34. saya tahu cara nak shopping online, tapi sama macam KJ. takut tersilap. bhahaha

    btw, dua-dua sangat cantik. hihi

    ReplyDelete
  35. wowww norjuma sagtt cantikk! FL pon cntik jgk..eheee

    ReplyDelete
  36. Untuk Makluman Fatin Liyana..Saya baca entri ni..hehe :)

    ReplyDelete
  37. Kak FL pakai apa pun akan sntiasa cantik kak... =)

    ReplyDelete
  38. conversation yg sgt innocence :)

    ReplyDelete
  39. Untunglahhh.. Hewhew, bw. skong kat fl 100% !!

    ReplyDelete
  40. kurusnye lahai datin juma tu skrg yo??

    ReplyDelete
  41. Waalaikumslm Kak Fatin.
    Hahaha entri mcm drama gini ni yg best baca ni.
    Btw Happy CNY. X cuti kak?

    ReplyDelete
  42. hamboi siap ade rule trademark lagi tu..haha

    ReplyDelete
  43. wak kelass fatin hehe..btw cantiknya datin juma...cantiknya kulit subhanallah..

    ReplyDelete
  44. due2 superb.. ala2 girl next door githuu.. hehe.. kak FL mang tak sah kalo tak posing with her ' jari peace ' tuh.. comel,comel,comel

    ReplyDelete
  45. orang cantik, baju cantik, semua2 lah cantik! heeeee

    ReplyDelete
  46. mas dah beli dua2 majalah..memang best..

    datin juma rendah diri..bagus..i like

    ReplyDelete
  47. dua-dua comel. kak atin fighting! hehe. btw, kak atin beli kat ne syria tu? syria RM10 still buat kak atin comel. OMG! hehe

    ReplyDelete
  48. kesiannya Fatin bagi NJ 2 bintang jee... Patut dia dapat 3 bintang kot kakaka

    ReplyDelete
  49. yang mana satu nak pilih ni. dua2 comel

    ReplyDelete
  50. Subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah. cantikk sangat kome berdua cantikk! tak terluah nak dicakapkan

    ReplyDelete
  51. sakai gile fatin liyana tudung kaler lain. baju kaler lain. cardigan kaler lain. macam keling je. =.=

    ReplyDelete
  52. Macam adik beradik.. sangat lah rupawan

    ReplyDelete
  53. Nampak cam sebaya jer uolls...hehe...visit my blog too if u hv time :- http://ohkenangan.blogspot.com/
    http://mysweetielovely.blogspot.com/

    ReplyDelete
  54. Ade je org jeles...hasad dengki org melayu susah nk tgk org lain lebih dr diri tu psal laa ade je komen yg xpuas ati..for u dr.fatin,blog anda n komen balas sentiasa bt kami peminat honeykoyuki teruja n ceria..:-)

    ReplyDelete
  55. wow ! tak sangka fatin ade fb ja. hahaha.. btw memang kelakar giler dialog korang bedua ni. hahaha.. ade mse kongsikan sama di forum Komuniti Blogger Malaysia ye. tq. ^^

    ReplyDelete
  56. Assalamualaikum sis. Saya nak minta tolong sis ni. Agak urgent. Mcmana nak contact sis ya? Email ada sis? Tq :) appreciate if u reply :)

    ReplyDelete
  57. haha.. anonymous mental. lek r..

    ReplyDelete
  58. tdung bebulu sbb kerap basuh. hhaha. kdg2 gg pon pkai cengitu FL. ngehngeh nge

    ReplyDelete
  59. pewit..gilo ah aku tgk korang ni,fatin=)so sweet

    ReplyDelete
  60. assalamualaikum kak FL!!! pe kabor? ehehe~.. saya suka post kak FL yang masa your abg nikah tu. lawa. gambar2nya pun. oh ya! ambil gambar pakai kamera apa? sebab semua gambar nampak lawa. nampak outstanding. ohohoh~ bgtau la ekk..

    ReplyDelete
  61. fatin liyana dah x join segmen lagi ker...dulu saya kenal blog nie sebab fatin join segmen...
    Rupanya fatin nie blogger terkenal...

    mselim3

    pls: Saya terkenal jugak , kenal kat umah aje..heheh

    ReplyDelete
  62. Assalam. Dear Fatin. Really get aspired reading your blog. Pasni akk akn jd ur 'kipas susah mati' la hehe. All the best in everything u do. :0

    ReplyDelete
  63. MEMANG TAK BOLEH LAGI COMEL KE APA KAK FATIN DGN DATIN JUMA TU ? HAHA GERAM PULAK TENGOK HAHA

    ReplyDelete
  64. trign nak shopng o9..-datin juma?owhh..hehe agk pelik di situ..
    tp ape pun both of you gojes.ngee ^,^

    ReplyDelete
  65. kejam sungguh fatin. sanggup bagi 2 bintang je kat kak Juma!hohoho

    ReplyDelete
  66. Subhanallah, mmg comel mereka berdua :)

    ReplyDelete
  67. LOL.lawak giloss conversation korang berdua.. innocent je.anyway, 2-2 gorgeous.flawless giteww..

    ReplyDelete
  68. kak baek cek blik ade twitter name akk.ha da byk follower da pn..kiki..instagram pn ade jgk laa

    ReplyDelete
  69. datin norjuma upenya sebelah kamu..skali tgk xprasan plk dia..sweetnya...

    ReplyDelete
  70. da beli lama daa sebab ada muka k.fatin..I'm ur no 1 fans :)

    ReplyDelete
  71. kak fatin retiss bloggers perempuan melayu terakhir gitu..hee :) chomelss gambaq kak fatin n datin juma..hee

    ReplyDelete
  72. cantik style tudung datin nurjuma pki tu. tudung pa ek?

    ReplyDelete
  73. omg datin juma tak reti sopping online???

    ReplyDelete
  74. Datin Juma memang cantik even tanpa make up. Fatin pun apa kurangnya... comel je akak tengok. Followers dasat...50895 (termasuk akaklah tu...) hehe..

    ReplyDelete
  75. Wah jilbabnya keren keren, nurutin masa kini :)

    ReplyDelete
  76. Sweet entry.... and fatin u so cute..

    ReplyDelete
  77. Nama akak sangat terkenal woo..hehe..rasanya dah setaraf artis-artis di Malaysia. Ada tengok majalah tu..ada muka akak..terus tertawan nak beli.

    ReplyDelete
  78. rasa FL should commercialize kan nama FL instead of fatin..kalau tanya bloggers sapa tak kenal FL memang patut kena belajar lagi la..hoho

    ReplyDelete
  79. Natural beauty....both pretty :)

    ReplyDelete
  80. Atin boleh shared website yang slalu u shooping online tak? I suka u punya fesyen2.. nak window2 shoping slalu tak de masa.. lau kat internet kan di hujung jari je.. If sudi shared k.. tq

    ReplyDelete
  81. Lepas nie nak practicelah buat peace macam Kak Fatin..

    Admin : http://angellovesoldier.blogspot.com/

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...