Wednesday, January 9, 2013

Suara

Assalamualaikum

Ok last year aku ada masuk tv. TV2, TV3 & TV9. Sebenarnya aku tak suka sangat bercakap. Aku lagi suka menulis sebab kalau salah tulis aku boleh delete. Tapi kalau salah cakap bagaimanakah mahu mengundurkan perahu yang terlajak bukan? Aku sendiri pon benci dengar cara aku cakap, apatah lagi nak suruh korang dengar. So aku pon paham-paham sendiri lah kan.

Tapi bila tv nak buat coverage about myself, of course i was flattered. Seronok tu memanglah. Tapi aku pikir jugak, mesti cara aku cakap macam bodo. Sebab aku ni cakap laju, pastu macam tak clear, tak menarik langsung kalau bercakap dengan aku. No, no. Tak boleh biarkan kebodohan ini menjadi viral di youtube.

I wasn't comfortable with myself at that time. Aku kena ubah cara aku bercakap di tv supaya kedengaran normal. Ko bayangkan ko tengok tv, tapi pompuan dalam tv tu cakap laju gila, tak clear lepas tu takde subtitle, darah ko mendidih tak? Ohoi. But of course, I am being myself, but I have to fit in as well.

Bila aku praktis bercakap secara slow pula, orang kata aku gedik. Kat blog kemain gangsta, kat tv awat suara halus macam tak kena. Camni a weyyyyyyyy. Takkan a aku nak cakap camni kat tv, nanti aku kena gam oleh Media Prima sapa nak tanggung? Hahaha

Korang pi youtube, type je 'Fatin Liyana'. Nanti boleh tengok video aku masuk tv tu. Ehem aku pon ada buat video baru (eceh baru buat tadi tau zemangat uolls) kengkonon nak bagi explaination sikitlah pasal isu ni. Sorry le aku tak reti nak cut-edit-bagai ni. Hanya tau tekan play, stop, upload. Kesian kennnn. So kalau ada aku tersilap cakap tu, maaflah ye.

VIEW FL'sVIDEO HERE

Korang tak dengar lagi aku dok pungpang-pungpang dengan housemates. Konfem unfollow blog ni bahahhahahaha.


p/s : braces off, muka jadi lain sikit in the vid =)

Thank you for reading this entry !

127 comments:

Noura Qifays said...

just be urself akak... pedulikn kate2 org tu ok :)

zulhilmi tempoyak said...

itu lah.... rini eden pon br sedar..

suara eden ni org kt sengau.. tp ble nyanyi dalam bilik ayor.. mcm jamal abdillah lak...

ok fine komen xkena ngena.. ;p

hafiz hafizol said...

Wah wah.... Berlari lari ke youtube... kehkehkeh =p

haifasafuha said...

Itsokay kak FL. Saya pun suara selow lembut sampai kat skola cikgu kata suara saya romantik gitu. Ahaks :P Tapi dalam belog kasar bukan main bahasa. Ish ish. As advice, kurengkan la kadar "kekasaran" dalam penulisan. Nasihat untuk diri sendiri jugak. PEACE ^^V

syada said...

Haha so cute 'eh jap mne button nie'.. hihi anyway pdulikn ap owg ckp asalkn honeykoyuki sempoi ;)

Anonymous said...

Muke bebal but still cute.. hehe pdulikn jer ap owg ckp yg pentg akak mmg sempoi

Azri Johan said...

tu diaaa.. vlogger pulak dah :D

Ibnuismaini Ismail said...

hahaha... mcm perwatakan yg berbeza2 plak ikut media yg digunakan.

Anonymous said...

Muke bebal haha but still cute.. pdulikn ap owg ckp yg pntg akak mmg sempoi hehe

Nadia Elena said...

kalau saya ditakdirkan jadi pengacara, antara orang yang saya nak intebiu adalah FL. yes, you lah FL.. nak mintak otograp sekali yaw. opkos la yang spesel punye. buleh idok? muehehehe~!!!

haz said...

hihi. comel je kak fatin ni. dont worry, just be urself k. jgn degr sgt suara2 nyamuk tu. hiks

zakie 11 said...

lol....face without makeup..berbeze sangat...by the way care akk memang betul

aZ!RaNaD!a said...

Fatin liyana, saya pun mengalami mslh yg sama,cakap laju sgtt!! Selalu kena tegur time presentation sbb semua tak faham..
Well,that's our speciality :)
Btw, like to read ur blog

�MiS AyA� said...

ok same.
selalu kelajuan dan percakapan jadi isu. even muka ganas XD

yqnq ellyana said...

suara kak fatin best jela.. sekali dgr haritu dlm MHI sampai kehari ni boleh ingat lagi.. comel je tau :D

IkaIkaFaid said...

be yourself Fatin Liyana.sampai biler2 pun kita x kan dapat puaskan hati org lain.tahu cari keburukkan orang je.VIDEO YANG TEBAIK!

Niena Reen said...

comel je tengok akak cakap dlm tv. :)

beLLa said...

tu kak piqa eh ? :D

Annyss Aleeya said...

tak perlu berpura-pura jadi org lain bila berhadapan dgn org. jadi diri sendiri lagi elok. :D
juz be urself kak Fatin. :D

Fatin Liyana Asri said...

thanks uolls!! ok pasni kalau kua tv nak cakap laju ke pelahan. keliru

pintu kuning said...

k kesah jnji best.. biar moderate ja.. praktis2.. huhu

Azri Johan said...

cakap laju sikit, perlahan sikit.. insyallah ok ;)

♥ miss crusty crab ♥ said...

okokok . jangan terlalu laju n jangan terlalu slow . okay ? ;) kite pun lebih suke menulis dari bercakap :)

cpahniza said...

syg dh ok tu bkn gedik or what just kna practice lg spya nmpk natural..means xnmpk kntrol sbb u bla bckp lm tv or apa2 nmpk sgt mcm malu2 kn of coz la kn hehe..then mula la smbil bckp tu smbil bpkir apa aku ckp ni n apa nk ckp lepas ni..right? so lps ni kna try harder (ceewaaahhh hard la sgt kn) try to speak out keluarkn sja jgn kntrol ayat..laju xpa aslkn clear n jelas n xmcm ada errrr errrr errr mmmm mmm aaaaa aaa..heee get it?

nway best of luck! adore u so much!! <3

sohoque said...

x yah ler layan haters tu. apa yg kita buat ada jer yang tak kena di mata mereka. jd diri sendiri..

hidayahamid . said...

Xkesah mcmana pun cr FL ckp, jnj ktorng yg mnonton ni faham. Kte nk dgr input yg dsmpaikn bkn style bagai tu. Huhu. Btw, gud job sbb mmpertahankan pendirian. Biarkan je suara2 smbang tu brckp. Dia bkn knl siapa dr kite sbnrnye. Juz be urself FL :)

Anonymous said...

Laju ke....pelahan ke....so what?!kalau u gediks pon de sape kisah?i like gurls gediks.ok what....muahahahaha!

atiqaaaa said...

haha. lawak gila video psl interview pakcik tu. betulla tu kak fatin. kte klu clerk patient pun mmg kene tone down suare kkdg rs cam fake tp kena la buat jugak kan. btw, just be yourself. laju ke slow ke ure still FL that we love. org yg ckp gedik tu act jeles. biarkan. the best revenge is to let them see you smile and be happy. ilek je leww. hewhewhew

hazwan hairy said...

haha buat xtau ja...:-)

#thelagidanlagi said...

gua tgok blog u.
gua teringat (istanbul aku datang)

:D

Miss Sue said...

suara slow lah nampak ayu sikit kannnn ? :D

Tulus Sweet said...

Bilo nak datang Beijing?

zaza said...

mybe kene praktis utk nampak more natural kot :-) Xpe boleh belajar lagi.. but the important things you comfortable with yourself.. mybe diorag terkejut kot.. bile bace blog fatin bukan main rock lagi tp ble on air jadi lembut:p Biase la tu kite bercakap kene follow situation.. xkan bile depan tv nak ckap gangter2 kan.. it's ok just be yourself :-)

Nora_Aniza said...

sedap je kak fatin cakap. rasa macam nak tiru cara kak fatin cakap. haha. leh ajarkan x? :D serius wei serius

Nora_Aniza said...

sedap je kak fatin cakap. rasa macam nak tiru cara kak fatin cakap. haha. leh ajarkan x? :D serius wei serius

Solehah Shamsuddin said...

kalau cakap laju menunjukkan kelancaran kita bercakap. lagi bagus kalau apa yang kita cakap itu jelas n lancar. saya tak tau nak suh kak fatin cakap laju or tak.hehe

oshinz said...

ade orang cakap, FL bercinta dengan shamsul yusof. kihkih. betul ke?

itu Akhil said...

ooooo ni la fatin liyana..
sabaq la fatin. org mmg suka mgomen.
jadi diri sendiri. lama2 org akan tau kita mcm mana.
org xkenal kita so mcm2 spekulasi la akan dibuat. congrate bb dpt coverage dr tv wah mantap habis..video fatin dgn wildan dri indnesia best.sayu je dgr suara bdk tuh!!

p/s:ketika sy taip komen ni sy sdg dgr vid fatin kat YT hahaha,..syok gak ehh..cool je!

Pen Merah said...

caya lah dik.. sape lak ckp ko gedik? meh nk debik sorg2.. klau ckp laju 2 btol tp gedik? rse nya cam xde pon aura2 gedik? kekeke..

ape pun, semogaaaaa FL lebih tabah n kuat ye.

Anonymous said...

argh...fatin liyana..agaknya orang yg lahir tahun ular mmg cakap laju kot...i also got the same pob.....yg jadi masalah next nak start jd cikgu...macamna nak mengajar kalau ckp cm train..huhu....benda cmni unexpcted....bila kita bcakap kita xsedar pun kita cakap laju2 sampai satu org cakap...wow..wow..ko cakap pe ni..slow ckt...hahahah....dan bila cakap perlahan terpaksa lar suara jadi slow kn...peti suara tu dah macam masuk gear auto....nak perlahan terus terkecik....

nourash said...

congrat ya

Iezzo said...

yaa aku tau kau tak gedik pon. tapi kuat menganjin ada laaa. bahahaha

Anonymous said...

hahaha....pantas dan efisien...

ameris said...

cantik dress!!

Mysara Ab Rahman said...

jd dri sndri je sis...yg pntg sis tetap cool! hehehe

Atiqah Wadiah said...

nk volunteer jd translater FL blh? :P

Rina Ellisa said...

oooo dah bukak braces rupa nya.. patut la tgok kt tv raikan cinta tu nampak FL dah tkde braces.. Dan muka pon jdi lain :)

Afina Sabri said...

Takpe, doktor memang cakap laju :)

~ain said...

Resam menjadi blogger yang taraf ala-ala selebriti (yang dikenali ramai). Memang susah nak puaskan hati semua orang. Tak payah nak melenting sangat. Rilek sudah...

MasReena said...

Personally you are sweet and fun girl. But I thought better you don't care what other people said about you =)

Disneyland Fee Is Cheaper Than Genting Resort

permatabiru said...

sedang watchimg..minaztv..youtube..ok,,best je

Norfayzane said...

:)

cik puan aini said...

salam fatin..
akk baru je tgk both videos (NLKO ngan link tu).
And akk rasa xde la gediks pun..
sama je..and dalam NLKO tu pun ok je..
you go girl.. :)
be urself..

ROSMARIEZA ROFIEE said...

tahniah, banyak kali juga view di youtube..dalam mhi dan tv9 nasi lemak kopi O kan? tapi memang best lah..santai je..:) suara memang halus dan sopan! :)

Nana Macarona said...

selalunya orang yg benci kita tak pepasal ni sebab diorang actually mengidolakan kita..diorang nak jadi macam kita tp tak boleh..diva kan ayat iolls. hahah..just be yourself..ignore those haters yg tahpape takde keje tu..:)

Anonymous said...

hye fatin..
sy juz nk share yg sy pn alami bnda yg lbih krg yg sme jgk..
seriously sy pn mmg jnis ckp laju..
kdg2 sy sndri pn xprasan especially ble tgh xcited or happy..
lg la sgt2 laju..hahaha~
pstu ble sy ckp mcm dgn suara slow (tp bkn gedik or ngada2 ea), org ckp gedik or mnja plk..
adoiyaiiii..i think the best act is juz ignore them n juz be urself!
other people's cannot judge book only by it's cover right..

faY said...

braces off! great lama tggu. hehe over plak

Liya Laa said...

Tu dr Izzaty kan? dah bambam die. Kirim salam kat dia tau :)

Anonymous said...

Patutla ms msk tv9 hr tu,mcm dgr tak dgr je suara adik..nx time adik fl kna ckp slow2 'ritma'nya..waa ritma gitu.tp suara kuat sket 1 harakah..anyway adik ni cumill sgt.keep blogging

boni kacak said...

takpe.. itu boleh diperbaiki lagi untuk masa akan datang..hehehehe

Cik Gempal said...

that's why we have haters in the world :) ignore what people say about you. ambik mne yg patut je, ketepi kan yg negatif :D

Cik Gempal said...

that's why we have haters in the world. ambk mne yg ptut je, ketepi kan yg negatif. kalau FL terlalu down or emo, haters will feel that they have succeeded to bring you down. anyways, live your life to the fullest :)

Mohd Shazni said...

ok je suara..haha..tade la gedik maner pon..npk garang ngn emo sket..

Bui Junaidi said...

NNT BALIK RUMAH KAK BUI TENGOK SBB KAT OPIS NI SPEAKER ROSAK..WOOOO

Nurul 5ruz said...

Dah tgok video FL di youtube.. mana ada FL gedik.. org yg cakap FL gedik tu sebenarnya dia dengkissss la tu sebab dia x dapat masuk tvvvv that' s all. Just be yourself ok... :-)

~Tieha~ said...

Hahahaaa FL,pape pon memang elek elek je ble ckp...tgok ni video dah gelak..ok dah suara ble FL ckp,yg ckp FL gedik tu sbnarnya TERLEBIH GEDIK...pasni slalu laa bt video k..bru best mcm dpt ckp dgn bloger kesayangan ramai ni...Ok FL,bye.

~Tieha~ said...

Hahahaaa FL,pape pon memang elek elek je ble ckp...tgok video ni dh gelak..ok dah suara ble FL ckp,yg ckp FL gedik tu sbnarnya TERLEBIH GEDIK...pasni slalu laa bt video k..bru best mcm dpt ckp dgn bloger kesayangan ramai ni...Ok FL,bye.

Anonymous said...

Hai FL,abaikan je suara sumbang tu..maybe org mcm ni ade mslah dalaman klu dilayan makin mnjadi..,terbaik ler video ni...

aten! said...

kite suke tengok awak kat dlm tv tau...ehe...cantik~~

AwesomeBody said...

Wow I surprise you take seriously my comment I post on your Blog recently. Okay I'm deeply sorry if some of the words too 'mean' for you. I just too curios how your voice so cute-cute in tv but on other videos you so girls gone wild type. But one thing I respect, you don't easily go berserk. Again I'm deeply sorry if you feel offended. I hope you will succes in your life & careers and find your dream guy with awesome body : )

By the way you look differently without your makeup & the oversize contact lenses : )
I barely recognize you! : )

Your future fan.

Rahmad said...

wow...fatin liyana nk jd vlogger plak.. Apa2 pu gud luck n success slalu..

Dalilah Hamid said...

Saya suka sangat video tu. Biaselah tu manusia, suke sgt carik kslhn org.

Akak, saya suke sgt suare akak. Seriously.

ohcikgu said...

gi tengok jap kat youtube.

amier faiz said...

"memuaskan hati semua orang adalah mustahil.." tetapkan berdiri dengan dua kaki sedia ada..tak perlu menambah kaki-kaki baru kerana yang asli tetap yang terbaik..:) tetap salute FL even apa pun orang nk kata..:)

Nurmujahidah Ismail said...

tak yah nk sedey sangat la doktor fl,, dorang benci pun doktor tetap fmes,, tu je yang penting :D

fatinsyafiqa said...

pedulikan apa orang kata. btw you are my idol! i want to meet you once. hopefully. hehe. ^_^

Anonymous said...

ckp gangsta mcm dlm blog ni la kt dlm tv akak FL ohoi...br syok dngr smbil 2 bleh gelak..

Anonymous said...

ade tgk kamu dlm u tube yg sal dr blogger r pew...n i think i agree wif u...mang mlu ar kn nk msuk tv kot...dh ar xknl mne(xbse berckp cm kwn) pengacara 2..so mesti r mlu...pas2 ur occupation sbnrnye gak mempengaruhi anda..cz u r doktor so mang sore lemah lembut r...p mne2 pn doktor laki yg pkar skali pn ckp mang lemah lembut jew...mb kt tv dgr jd halus or org ckp cm controlled cz xbse mne sgt dlm dunia cm kne interview cm2..len r klu de tnye sal berkaitan ilmu medic kompem u can jd as dri u cam dlm vlog u kan??so dats my opinion...

lensablogger said...

selebriti... ye...selebriti... confirm u dah jadi selebriti...

Krisz Hanna said...

suker je tangok FL ari tue.. xpe lepasni maintain slow tu, jangan ellaju. eh tapi Cheryl Samad ok je laju pun. cuma kena jelas je.
apa pun FL inpired terbaekk la.
suka suka ! be ur self

Shasha Mohamed said...

Satu saja cara dia, walau di mana kita berada, amalkan berckp atau menulis perkataan yang positif saja. Insyaallah bila dah jadi kebiasaan, di mana kita berada pun takder hal kan. youtube, tv, blog, sama jer, keep our cool. Peace ;)

daftarunifionline said...

ok jew... good luck...

Nur Azieda said...

sama laaa sis saya pon malu kalau kat public,

Siti Sarah Abadan said...

aku tak rasa pon ko gedik masa kene temuramah kat tv tu. people who said u are gedik tu, they misinterpreted the meaning of gedik.
okay je aku tengok ko, habis tu nak behave macam mana lagi kat tv? teruskan je la macam biase. ko okay je aku tengok :)

anne said...

biasa lah tu. mulut orang. x leh anak kawal.
x pe. asalkan FL selesa.
lepas ni kalau ada yg nak kata gedik lagi, x yah duk pikir sangat.

aqilah said...

Hye,ni nak tanya akak pkai braces tu brape tahun?? Sila balas ok kalau akak ada masa sbb saya pon pkai braces ni baru setahun ;) love your blog

Anonymous said...

honestly, tak semua orang perfect. serius, aku jujur ko tak sesuai bercakap depan tv. hehe pelik lah. suara macam cover pon ade, macam tak klua pon ade.

so, jeep writing or do modeling or do something else yg you good in. klakar la weh ble ko brcakap dpn cmera ;p ehehe. masa kau kasuk tv ngn fizo, aku tgk..

arghh, boring. nasib kau cantik, ade jugak benda nak tgk.

by,
manusia jujur.

miera said...

kak fatin :) sy lepasan spm . and saya teringin nk tau course apa yg prlu kta ambik utk jdi sorang doktor cm kak fatin yea ??

Anonymous said...

aku rasa better kau cakap mcm biasa je la.. maria elena pon ckp laju pe. ok je ak tgk? haha

ble ko cuba cover time ckp, alasan sbb nak jaga hak org, ko ckp slow pon dieorg still kondem kan?

so, be urself la. ak lg ske ko ckp biasa je kot.. tercover2 tu nmpak mcm gedik. so tanak nmpak cm gedik, buat mcm biasa sudah.

Nazura Hanim said...

Wah! Kak Fatin orang Negeri an? Sama ah! Saya pun cakap macam laju and tak clear. :)

Liana said...

aah,kita sama saja, saya pun dh byk kali ada orang tegur...saya try ubah dan cakap slow2...tak sangka, kita memang banyak persamaan la kak fatin, tinggi, berat, cara bercakap,...saya buat xtahu ja..don worry i still love you..i will owez support you <3

Anonymous said...

aah,kita sama saja, saya pun dh byk kali ada orang tegur...saya try ubah dan cakap slow2...tak sangka, kita memang banyak persamaan la kak fatin, tinggi, berat, cara bercakap,...saya buat xtahu ja..don worry i still love you..i will owez support you <3

Liana said...

fatin still the best!!!!..suara fatin tak langsung macam gedik pon..siapa la yang busuk hati sampai hati ckp macam tu, sebenarnya diorang yang gediks...saya amat la suka dengan fatin, dont worry..we still be with you...<3!

yaya said...

whoa braces off already! well u just b urself sis. i don't know about others but i read ur blog bcuz it's u being u talking about u being u. so keep it up and all the best fer whatever's coming fer u in the future ^_^

Anonymous said...

mungkin sbb gg jongang nk kontrol jd sore gedik. buat cam normal sdh.nk rap pekesss

Fatin Liyana Asri said...

yesterday my prof said to me,

if people say that u are weak, u dont run away or sit at the corner thinking that life is over, instead prove to them that you can do it better next time.

So, lepas ni aku nak masuk tv lagi and buat sampai aku jadi macam nurul shuhada nurul ain bahahaha xdelah. tapi yeah, aku nak masuk tv and improve! i can do it! yes i can.

FairuzAqilah said...

tak apa, kak fatin! just be yourself je and make some improvements ke arah yang lebih baik. insyaAllah, ramai lagi kami kami yang menyokong kak fatin liyana yang omey omey ni. :)

Anonymous said...

suara kak lmbut ja..mmg sesuai sgt dgn kerja kak nanti :)

Sherlyanna Angiela said...

done follow u

Aliff Haikal said...

good job kak ! ^^,

pikir kool said...

oh my, saw u on tv. ur speech seemed contrived but the speed was ok.

u hv nothing to prove to anyone. as luqman al-hakim once said..

"Sesungguhnya kita tidak akan terlepas dari percakapan manusia. Maka orang yang berakal tidak akan mengambil pertimbangan kecuali kepada Allah sahaja. Barangsiapa mengenal kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangannya dalam tiap-tiap sesuatu."

in shaa Allah once u've gotten the hang of it, talking on tv would be as natural as talking to ur friends.

amalkan robbi syahri banyak2.

Pn. Sheila@CC said...

erm... ckp jer dgn suara y dianugerahkan... xkisah la kan camana pun... y ptg be ur self... :-)... not gedikkk but cuteee,,, hehe

Anonymous said...

i loikee ur voice sista! nway, pedulikan apa org kata tuu sis. kita xleh puaskn hati semua org rite. ;)

p/s : suka part dlm video tu yg last skali 'aku benci gila kot org kata aku gedik sbb aku tak kan.. haaa' haha. nmpk sgt k.tin sdg geram time tuu. comel :)

DuniaSangSuri said...

hoooiiiihhh.... mengah.... penat ni berlari2 ke you tube dn balik semula ke blog fatin nih semata2 nk komen jek... hahahah... giler semangat!! mihmihmih..

1st of all... OMG!!!! u hve flawless skin!!! hehehe... #lari tpik jap...
2nd... dont get easily offended dear by the harsh words people said about you. they are merely saying that out of jealousy! if they really care about you... they will tell you in the right manner.. hence... choosing the right words instead of 'gedik'.

ingat ni... if people are trying to put you down...this is because you are above them!!!

gi blog mazidul.com ... kat situ diorg ada buat special training for those yg nk jd public speaker....maybe fatin blh attend one and mana tau nnt fatin leh jd pengacara lak... another blogger turn tv host... #okay... jeles di sini.. mihmihmih...

good luck dear!!!

Miss-Peacock said...

I wished this hijab would suit me like it suits you, lovely look you all have girls, unique on your own way

xx

Miss-Peacock

munira said...

hi fatin.juz be yourself.tapi agree jugak if nak masuk tv kene cakap terang2.but u can practice on that.good luck with the coverage :)

aQu Mad said...

salam kenal blogger femes :) .. ye mak ! .. jap mak panggil..

confdeb said...

leh tgk kat youtube lak..;)

DatinWowhh Najah said...

Insyaallah and tak gedik pun sebab dari lahir dah mempunyai identiti sendiri yg sopan dan lemah lembut anyway gudluck :)

DatinWowhh Najah said...

Insyaallah and tak gedik pun sebab dari lahir dah mempunyai identiti sendiri yg sopan dan lemah lembut anyway gudluck :)

cik tyqah said...

Cntknyer kulit dik fatin...subhanallah pmberian Allah

Fadhilah said...

Suara haluslah comel, not gedik :)

fadzly yasin said...

memang glamer la cik fatin kiter ni yek...hehehe

Carlos Santiago said...

cool jerrr...hahaha..BANkami

aini shahroni said...

sabarlah..

btw, Kak Aten pernah tak tonton or baca kisah Gita Sesa Wanda Cantika? kanak2 yang menghidapai kanser diusia muda..(kisah benar) tapi telah dibukukan dan difilemkan..

klo belum, jom tonton filem dia tapi kalau dapt bca novel dia lagi best dan sangat terkesan.. tapi dalam bahasa indonesia lah..eh, kak aten pandaikan ngomong indon kan..

Surat Kecil Untuk Tuhan

Anonymous said...

Hi Fatin honey yuki-yuki,

Kawai Ne!, Just little curious, I notice now days you wear less makeup (probably none) and you also not wearing contact lenses anymore? Do you already give up the celebrity life style for a normal life?

Please enlighten us all sis : )

UnDeFiNeD gUrLz said...

we like you just the way u are dear.. heheh.. cakap je macam biasa.. kalau cakap laju2 orang tak faham useless gak kan.. (^.^)

Kumbang Jingga said...

gadis tercomel di malaysia

kak Yong said...

Suara sopan, gaya sopan takpe..hehe
kalau suara macam tertelan jagung tu yang bahaya ;)

Cara hilangkan senggugut dengan telur

Anonymous said...

kak tak pergi tgk G-dragon ke kat GDA?

atif hadi said...

jagalah suara anda..

Ikhwan Suhaimi said...

baca entry ni, mcam selak komik Gila-Gila.. lawak *Point "menganjing" hahaha

maji kun said...

kak fatin, honeykoyuki tau ker maksudnye? klu yuki/雪 mksudnye salji..

maji kun said...

kak fatin, honeykoyuki tau ker maksud dye?
yuki/雪:salji...

aze3ra said...

Eh, kakak sy pun ada!

Amir Khalis said...

saya suka cakap laju dan akhirnya menyedari bahawa rapping membantu kelajuan... merepek apakah ini?:)

lisa said...

Akak ! , why privatekan video Nasi lemak kopi o tu di youtube. i want to watch it :( , ke saya sorang je yang takleh tengok o.O