Monday, December 17, 2012

Paeds..

Assalamualaikum

Hi !! It's been a long time that I didn't update my blog kan =) So my current posting is Paediatrics, which is going to be my last posting in Year 4. Every Monday to Wednesday, I have to travel to Hospital Kuala Lumpur (HKL) since we got a lot of patients there ( much to learn !). Only on Thursday and Friday, I am staying at HUKM. Paeds patients semua cecomel tapi kesian sebab kecik-kecik lagi dah sakit ='( 

Eventhough life is a bit hectic since I leave home as early as 7 am and got back only at 5pm. Malam baru I study and revise all the new diseases that I have learnt from the ward. Itu pon only for 2-3 hours then become unconcious until the next day hehe. My bro kan nikah last Saturday, only on Thursday (2 hari sebelum) I managed to get out from hospital to buy some stuff for me!! Luckily my bestfriend Najahtol ada, she came all the way from Puncak Alam to accompany me to buy the shoes, tudung and amek baju from tailor. Alhamdulillah thank you best friend =)

Sempat melawat Kak Pija's newborn Furqan =) Comel sangat! Dah la Kak Pija & hubby memang good-looking hee. Anyway, sekarangkan aku posting Paeds, memang sesuai sangat la melawat baby baby ni, terus ter-check primitive reflex kat Furqan bahahaha


Selain daripada tengok baby dan kanak-kanak yang menenangkan hati di ward, balik bilik dapat pula parcel dari Bestbuy-world.com Present for Christmas katanya =) Thanks Pooja!!







The presents !! Aku amek sikit dan selebihnya telah diagihkan kepada Najahtol dan ibu. Rejeki dibagi-bagi wee. Eh did you guys know yang BBW ada buat happy hour? Like seriously, sila membeli belah during happy hour untuk penjimatan tahap tak boleh belah punye. View here or their FB. =)
Jalan-jalan pakai baju kurung Modern Splash dari HijrahCouture. Sejak jenjalan pakai baju kurung masa Maal Hijrah ritu, terus nak pakai lagi =) Boleh feeling-feeling Izzah Ombak Rindu gitu...walaupun sebenarnya hati berombak rasa nak mengamuk sebab terpijak kain banyak kali bahaha. Kalau dah kasar tu, kasar lah jugak, no matter ko pakai baju kurung ke hape..


Baju iolls siap ada ribbon lagi hee. Disebabkan bukaan lengan dia kecik (refer gambar atas), so kat lengan ada zip. Tak payah lah kau berposak-posak nak senseng lengan masa nak berwudu'. Ko rilek je la, bukak zip dan settle haha.

Till then, see ya later!

Thank you for reading this entry !

143 comments:

Achmad said...

Yes.. I'm #6 to read this post.

Achmad said...

Yes...

Hanna Nabiella said...

cantek lah kak FL. mne beli baju tu?huhu ^^

Yui Bieyna said...

Nice entry sis !
Btw, saya blogwalker tbru blog akak. :)

Mohd Lokman Bin Ramli said...

tahniah kepada kakak ipar fatin, kak maria. ^_^. semoga keluarga fatin bertambah ceria dengan kehadiran orang baru

Mieza Jhaa K said...

CANTIKNYAAA BAJUU ko Liyana!!! Nak jugak

Nur Zafirah said...

wah,lawanya baju kurung tu..siap dgn ribbon skali. ohsem :)

puteri cahaya said...

cantik ayam baju kurung!!!

*nanges*

motip nanges? masih mencari sampai sekarang @.@

anyway, awak, all the best!! kalu saya sakit, dia hantar ke wad paed jugak tak? nak request cik patin! he he

mimies said...

:)

JS or Mrs.Lina said...

cantik ...
sis pun suka gaya camtu..tp...^^

nadia arrumaisha said...

Alhamdulillah rezeki kn...siapa tahu... oh ya, titip salam buat maria and asfirdaus, congratulation for them... Alhamdulillah semoga berbahagia sehingga akhirat kelak...Amin

Lula An-Nada said...

baju kurung ada reben.... fesyen baru, tak pernah tengok tuh

sabella mohamad said...

may Allah bless you no matter what happens <3

p/s :cantikk sangat baju tu . kena je ngan akak ;D

fatin syafiqa said...

akak ley sye jadi kwn akk?sye tuntut ilmu dgn akk ley ajarkn x?

TiRaMoN said...

cantik la baju kurung kak fatin.. ^_^

Cik Ummi said...

waaaaahhhh,, baju kurung dah macam dress ! so pretttayyyy =D



ehem. abg FL dah, FL bila lagi ni?? Tak sabo nak tengok wedding dress FL tu nnt and on top of all, tak sabo nak tengok siapakah the lucky guy tu. hehe ^__^

Peace !

ezasunflower said...

wow.. baju awak sgt cantik dan sy sgt berkenan..!! huhuhu... @__@

aqil dzily said...

kak fatin pnya baju cantik... nice looking. :D

Anonymous said...

fatin kt hkl ye....ward ke @ jaln2 clinc.....
every 6 weeks akan kesna bwk baby...hofe blh jmpa fatin...

Ayu azmir said...

cantik da comel baju tu....

Mommy Pinky said...

Comelnya baju kurung ada reben :)

Shafiq said...

Selamat berposting. Lawa gak baju kurung tu. :-)

Lyeen De Syifa said...

cantik baju FL..:D

Azyan Nabilah said...

Awesomeeeee ^_^ Lawaaa baju kurung kak Fatin :D

yuyusyuhada said...

salam..sy sgt suke bace entry nie..pastu bju kurung moden yg akak pakai tu cantek sgt..tmbh pulak si pemakai jugak cantek orgnye..hehe..:D

Azyan Nabilah said...

Awesomeeeeeeeeeee! Sukaaaa baju kurung kak Fatin!!

naqhiah khalida said...

cantik betul baju kurung tuh..sesuai dgn FL..^_^

reyzal said...

1st...

reyzal said...

1st...

yayanianda a.k.a DANIA AFIQAH said...

wohooo :) kak fatin..lame kot x update....tp ble dah update,cter mmg ohsem! :)

reyzal said...

1st...

Afasz said...

cantik . kawan sy pon dah ada fesyen cmni, masa raya aritu.

misz aisya said...

kak, sy lbih trtarik kat tdung syria tu! huhu lawa2.. :)

Anonymous said...

akak posting at wad pead pe?

Nurul Arifah Abd Rahim said...

kak fatin cantik! :)

aziekz said...

owh..nice..

Bla nak story abg n kakak ipar..;-)

shafira aida said...

wee, comel bajuu

PeRdU cINta said...

Bissmillah,,assalammualaikum,,berfesyen dan menjaga batasan aurat disamping tidak menyusahkan untuk kita beribadat itu yang TREBAIK..tahniah,,look so sweet n cute la..alhamdulillah amin..maintain k..

SyamimiNazifa said...

cantiknya baju kurung tu , kak FL pon cantik :D

korie hensem said...

so kak fatin ada lg sathun eh belajar medik?~

xsabar nk tguu entri wedding ur bro dengan kak maria

FarahPingu said...

sarung bantal kita sama. LOL. lawak plak. HAHA

Nurmujahidah Ismail said...

i just cant stand looking at babies,, terus rasa nak peluk, cium, dukung,, kih3,, msti letey yang amat jadi doktor kan,, huhu,, sbar la ye,, anyway,, you look awesome during you bro's wedding!!! :D

www.mujadafewa.my/

Seneorita Baharin said...

wahh chantekk gilo byk sis pakai 2..kena grab 1 neh..heee...kasar2 pn kalo chantek ttp chantek kn.. ^___^ May Allah bless u dear :)

puteri jalanan a.k.a annur said...

cantik...:)

Syazuwani Ramlan said...

lawa sangat baju tu. nanti kite pon nak beli sebijik la. hehe.

Raihan Ridzwan said...

wah,shanteknyewww baju akak,:D
macam kene ngat dengan tema krismas,hahah

sarah said...

congrats...dapat sista in law ye...
n for fatin gud luck k...:)

maisarah embong said...

congrats dapat sista in law...
for fatin...gud luck....

maisarah embong said...
This comment has been removed by the author.
leylariff said...

huu..comel nye baby uh..
rse nak pgang je die..
n cantek bju akak..
nak jugak ley??

agent platypus said...

comelnya baju dan tuannya sekali..susah nak tngk gadis muda skearang kuar pakai baju kurung..suka2

Ekyn Yaacob said...

cantik baju.. :)

Adibah Shahrudin said...

yee..dpt hdiah g. best2. bju tu pun cantik.

Princess Syazliyana said...

cantiknyaa kak fatin :) i adore you >< ngeee

Aisya Humaira said...

Akak ATinnn... cuweeetttt akk pkai bju kurungg tu.... hahahaha kasar2 akk pon cutee jeee...

taty nadiah said...

lawa baju. nty update kawen kak maria ek.

yunita hutabarat said...

im your silent reader from indonesia :D nice blog sist.. :)


asman wan ruzlan said...

haha,nice cloth,,sume baju kak fatin bergaye rr,,cun-cun gitu,

BTW,,conok le bace setiap entry kak fatin~~

combi said...

fatin bli mana ye design baju kurung camtu?ke tempah?kalo tempah how much ye?

adam narzuan said...

nice pose.. Oppss.. Nice post.. hehehe

NadyaBubble said...

Baju cantik !

Tuker Link Suzuki said...

itu hadiah kakak semua ya

yangbaik said...

eh... shanteek baju...suka la ada riben plak... comelnyer

Mama Ikah said...

sweet doc

cik nur said...

wahhh cantik baju fatin suka tgk comel jaa :)

cik nur said...

wahhh cantik baju fatin suka tgk comel jaa :)

Anonymous said...

rasa semangat je nak jadi doktor besar nanti bila baca entry2 yg kak fatin buat psl kerjaya kak fatin..sebelum ni rasa takut sbb mcm susah.wish me luck.. ^^

tu pavillion kan?

Schajar McFlurry said...

Kami pun cycle paeds tahun 4. Cuma nak tanye, fatin grad bila ye..? Program twinning 5 thun ke 4 tahun?

♥WanieyZuki♥ said...

cantik giler baju kurung moden sis!! =D

Fatin Liyana Asri said...

ramai juga yang suka baju kurung dari www.hijrahcouture.com ni ye! hee meh meh beramai-ramai memakai baju ini hee =)

Izzati Syazwani said...

Kak Fatin nampak macam mak orang pulak bila pegang baby tu.. hihi Nampak comel :)
Btw, baju kurung tu cantik sangat. Siap ada reben kat belakang lagi. Kak Fatin pakai nampak gorgeous ! ^_~v

Anonymous said...

fatin, bju tu amek size ape yer? cntikla bile fatin pakai~~~

Mr. Juber said...

Nice one :)

Wokyoh Gedebey said...

comey ngat ye

onie said...

cewah,dan lagi promote FL

fyrdaus said...

Uishh...skrg posting kk bpe?? Hehe...go luck for ur posting...learn for branula...*wink

fyrdaus said...

Uisshh...posting pediatric dh skrg? Go luck :) learn more for inset branula...hihihi...kk bape skrg?

YuL hm said...

pavillion ~ wahh terawal la kami p sana. lau tak sempat jugak snap snap ngan jelitawan FL =))

Dynn Diyana♥ said...

nice entry :) Kak Fatin comel ^^

Harif Baginda said...

WEI BANYAKNYE KOMEN

HARIF BAGINDA said...

WEI BANYAKNYE KOMEN

Nurul Izzati Ngah said...

waaa gojes.. bagusnye fatin pakai mcm ni salu pun xpe.. pempuan melayu terakhir g2..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. comelnya fatin! kuit je tengok :)

Shazwan Azizan - wanblur said...

ingat kain pelikat tadi.. hehe

baiyah yaa said...

cantiknye baju kurung akak...

baiyah yaa said...

cantiknye baju kurung akak...hee..suka2 :)

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

kak fatin! weeeee~ HAHA

Comel jee berkurung kan?? Good luck akak!! =)

RABIATUL ADAWIYAH said...

baju tu siap ade zip kt lengan? memang terbaik...ini yg kte cari2 selama ni :))

AHMAD AFIQ said...

thanks link diatas.berguna nak cari fregrance murah2

mommyNadia said...

Hi FL dearie,
This gonna be my first ever comment here..
Nanti bila jadik specialist, pilihlah tuk jadik paed.. Mesti cepat sembuh budak2 tgk doc cantik mcm FL...

All the best =)

cimöt said...

FL, story laa pasai dh dpt akak ipar maria elena...

eyriqazz said...

Ada zip..bolehla belikan untuk isteri camni....

aina said...

eh FL kenal kak pija dengan abg nd jugak ke? hehe, samala ;) abang ipar kita :0

WILD CAT LADY said...

Cantiknya baju Fatin... sponsor ke tu? bertuah badan!!!

Saya sudah bertemu Snow White di Disneyland California!!!

YOnikA mIrA said...

Suke sangat dengan baju kurung moden tu!Yoni nak jugak...

dila bahar said...

FL pakai ape pun cantik...

UmmiSyarni said...

yey fatin nak mai HKL!bleh jumpe yer? :)

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

outbound malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

Nadia Elena said...

nice entry. i'm waiting for your update about Maria Elena The Gorgeous. congrats lah kan dah dapat kakak ipar. FL bila lagi? hewhew.. =)

Shasha Mohamed said...

Special baju kurung ni sebab ada reben.
Enjoy the children ;)

Khairul Afiq said...

Cantik..:)

Anonymous said...

Kak FL, kenapa saya langsung tak nampak gambar akak waktu live photos wed Abang As and Kak Maria? :) Nampak akak dalam blog Kak Shea je, tu pun satu. Anyway love your look, your complexion, your dress, love your everythinglaaaaaaaaaah! :D haha

Nurul Ainaa said...

cantiknya baju? :)

mirza syazwina said...


cantiknya baju kurung kak fatin tu=D

Nia Suraya Idris ^^ said...

Acunnnnyaaaaaa . Gadis Melayu Terakhir jadinyaaa. Heheks lawa lawa ayuu jee :D

aslvie adam said...

Alahai..nk bace xlh fokus...tuan tanah comey sgtt!!dok belek gmbr je dr td dik oi...

PAMERAN PENGANTIN MALAYSIA - by Urban Vibe Event said...

Assalamualaikum,
fatin,boleh tak nak e-mail address you? thanks ya.

lyan'z page said...

suka cara anda pakai anak tudung.cam na anda wat sampai tepi tu labuh sampai bawah pipi? comel..

Warna Warni Wawasan said...

Nice entry, nice photo and nice day.. hanya tuk akak Fatin Liyana. =)

Cheeky Cheetah said...

Akak Fatin tembam !

kiena_99 said...

Ermm .. Akk saya harap sgtvakk bacer komen sayer .. Sayer nk tanyer ap effect kalo termakn telur lalat ? Sayer hrp ak dpt jwb ...

kiena_99 said...

Akk ap effect kalo trmkn telur lalat ? Sayer harap akk jwb prtanyaan sayer nieh ...

Hanim Syakirah said...

Comel lah Kak Fel. I adore your beautiful ^.^ Teheeeee

a r i l said...

kasar rupa nye tp cute..:) salam singgah!

Dezee said...

Tin..cara pegang baby tu dah ada gaya dah nk jadi ibu and isteri..fuh.fuh..amin..hahaha

Anonymous said...

Wad peads sgt byk belajar. Huhu!
My experience, siap tolong mandi kan patience umur 5 tahun sb shes alone je kat wad n her ibu tpaksa pg kerja. Bronchiol ashtma but then breakfast fanta oren sejuk2. Geleng kepala je. haha.

zaza said...

selamat menjadi dr yang baik dan prihatin ye :-)

Rara Nasiha said...

salute sangat Fatin ambik medic ni. Bukan senang. Penat pulak tu. Moga success selalu. :)

Nmg Norizan said...

wah canteknya doktor nie..hehe. baby msti suke..

~cik atin~ said...

lawanye baju kurung tuh :)

Nur Atiqah Mohd Zaki said...

cantiknya, baju too akak!

pikir kool said...

is it just me, or did u look cuter before u got ur bracers than after?

bracers hv changed ur facial structure ...

sometimes the original version of a person, albeit contrary perception, is a lot better.

Bui Junaidi said...

NAK BUAT BAJU KURUNG MCM NI LAH UTK THN 2013..HEHE

otooymania.blogspot.com said...

Warwick God job

yaya c domo said...

cantiknya baju... hoho.. comel

Nyamuk Terbang said...

dah ada gaya dukung baby dah tue kak

EruzuLiyana said...

u are such a beautiful girl. may allah bless u :)

cLinaku said...

haa.. betul la nampak fatin kat mines hr tu.. wearing the belang2 shawl tu :)

wanie :) said...

akak, camne nak order online stuff ea ? without using any credit card ?

Steffany Daph said...

cam tu lah lumrah doc kan kak (: hehe..slamat menghafal about the new diseases.ohya, baby tu nampak cute :D
and u, look pretty sutnning..baju tu ada ribbon sekali..omeyy!

Azmil said...

Akak ni duk mana ye? Knapa perlu K-Pop?

mummamiahaha said...

YOLO...kpop once a while.layann

mummamiahaha said...

alahai slah post kome.hihikhik.

maap pengauasa paeds

Anonymous said...

rase mcm ternampak u la FL. At Wongsolo (30/12) baju colour orange tudung hitam.is it u?

Mahira Othman said...

rase nmpk u smlm FL.wongsolo (30/12) aroung 5.30-6 pm.baju kaler oren tudung hitam.is it u?

alyn amalyn said...

kak liyana memang gorgeous la..even the kurung pun lawa sangat..

Liza Abd Rahim said...

Tgk fatin pakai baju kurung tu cantek sgt..tp bila g web baju tu rasa erkk..fatin pakai je ke nmpk baju tu lawa? X yh posing pun.. :)

fieza sani said...

baju kurung dia cantekkkk..

Erick said...

fatin liyana and maria elena rocks!!!

Anonymous said...

ap title song blog ni ehh.. ^.^

Anonymous said...

ap title song blog ni ehh.. ^.^

Syafiq Ajis said...

yang ini memang cantik ! look so natural.. hehehe.. - forum Komuniti Blogger Malaysia