Friday, December 28, 2012

Kenapa kita harus bagi K-pop peluang?

Assalamualaikum

Dulu aku pernah berjanji kepada diri sendiri yang aku takkan meminati K-POP. Aku bukan setakat benci malah mengkeji dan mencela K-POP bagaikan mak tiri berhati busuk dalam sinetron Indon. Sakit betol hati aku bila tengok si lelaki korea ni berjoget-joget pakai baju warna warni. Ahli kumpulan nak ramai je. Lepas tu nama group dorang buat darah aku menyirap. Merepek betul. Yang tak tahan tu, lelaki pakai pinkish lipbalm pastu buat muka comel. Eeiiii nak je aku tendangkan belakang dorang..

Rilek dulu peminat K-POP! Jangan cepat sangat melatah ye hihi. Akak paten kau dah termakan kata. Dulu kemahen lagi menyumpah seranah. Sekarang ni lagu Big Bang dok meniti di bibirku saban hari..malu iolls...ishh mana nak letak muka ni..


Aku ingat lagi..masa tu aku dekat Seoul, dalam subway dan aku ternampak gambar ni. Memang inilah gambarnya. Sebijik. Gambar ini betul-betul ditampal dihadapan tempat aku berdiri. Aku terus tanya Mar, travel partner aku.

" Mar siapa si mata sepet berkumpulan ni? "
" Oh, itu Big Bang. Dorang ni femes sangat tau. Yang hujung tu TaeYang, yang itu Seungri blablabla Daesung ni pulak GD dan Top "
" Oh yeah? Lagu Kpop semua bukan sama je ke? "
" Big Bang lain sikit, lagu dia banyak rap. Tak macam Kpop lain. Cubalah ko dengar, best weyh "

Jawab Mar dengan nada penuh semangat.

Ahhhhh memang aku tak layan. Sekali aku dah tak suka, dengan keturunan kau aku tak suka. Amboiiii macamlah Kpop ni bermusuh dengan keluarga aku sampai nak benci berketurunan bagai hahahah. Anyway I cannot brain yang muka dorang sama, nama pelik susah nak ingat, tangkap gambar mulut ternganga (eceh aku buat takpe). Padahal pada masa tu aku tak pernah dengar lagi lagu Big Bang ni. Tapi aku nak jugak benci diorang, berdegil nak judge diorang by their cover. Tak kira tak kira.

Walaupun aku dok benci-membenci, tapi aku spare jugaklah some room for them. Masa aku dekat Seoul, Big Bang ni macam a big thinglah. Lagu diorang ada kat memana je, merchandise dorang bersepah. Memang betul-betul hebak daebak lah kan. So aku macam TERPENGARUH sikitlah. Sikitlah. Sikit je.


Dekat Myeongdong ada satu kedai FUBU. I dont know maybe dorang buat collaboration dengan TOP kot. Mar cakap TOP ni banyak gila peminat, tinggi hensem dan kacak. Hahh aku bukan boleh, dalam dok membenci pon, sempat lagi berposing manja tau. Yelah aku fikir jugak, maybe this is the first and the last time i'm visiting Korea, so why not kan =)


Ha why not sangat sampai jadi gedik lah pulok. Hoi melampauuuu


Tau tak cerita IRIS? Aku pon tak tau sebenarnya. Mar kata, TOP berlakon jadi orang jahat dalam cerita ni.

" Mesti TOP ni femes sangat sampai orang boleh ambik dia berlakon " hatiku meronta-ronta seakan meragui kefemesan beliau


Walaupun dok meragui bagai, rajin pulak tu naik subway jejauh, jalan kaki beribu batu untuk ke lokasi penggambaran cerita IRIS ini. Lokasinya adalah di Gwanghwamun Square.


Inilah Gwanghwamun Square! Kononnya dah menghirup udara yang sama dan berdiri dibawah langit yang sama dengan TOP lettew. Tahap kegedikan berada diparas bahaya ketika ini. OMG Mar ko rasa TOP jalan atas jalan yang aku jalan ni tak?? 



Ini adalah YG Building (Gambar ihsan google). YG merupakan pihak management untuk Big Bang. Menurut Mar, Big Bang melakukan aktiviti menari dan menyanyi di sini. Kalau bernasib baik, bolehlah terjumpa mereka. Tetapi kebarangkalian untuk terjumpa adalah 1 per 162561827988786767356


Hahahahahaha bagaimana pula aku boleh sampai ke sini? Dah macam die hard fan sangat ni !


Siap berpura-pura lalu lalang di hadapan entrance kot kot terserempak dengan TOP ke. Ada 5-6 kali jugak aku lalu lalang. Aku ni dah macam psycho je aku rasa.... =') huwaaa kenapalah aku dilahirkan begini kenapa kenapa


Kesalahan yang paling bengap yang aku buat dekat Korea dulu adalah menaiki basikal ketika musim sejuk. Angin adalah sangat sejuk, bila kau naik basikal, berhalilintarlah angin-angin tersebut. Ianya bagaikan penyiksaaan yang tiada ending. Semangat tau tak kami pinjam basikal kawan kami yang duduk Korea tu, semata-mata untuk mendapatkan ini :


Air tin Big Bang !!!!!!!! Itu adalah edisi GD. Aku beli dua tin, lagi satu adalah edisi Tae Yang. Bahahaha panggillah aku psycho. Memang pon. Mana ada pompuan berumur 23 tahun naik basikal ketika angin halilintar semata-mata nak beli air tin gambar Big Bang??? (Kecuali Mar dan aku)


Tetapi aku ada satu penyesalan. Ketika Mar memborong DVD/CD Big Bang, aku tidak mengendahkan beliau. Malah aku bersikap sombong dan memilih untuk membeli cosmetic. Pasti aku terpengaruh dengan kumpulan SNSD ketika itu.. Ahhhh aku menyesal..

Aha tadi aku kata, kefemesan Big Bang menyebabkan aku terpengaruh sikit kan...sikit tak? Kikikiki, now that you now, lepas aku balik mesia, aku terus jadi fan Big Bang. Well bukanlah fan sangat, aku setakat dengar lagu diorang, takde pon minat lelebih. Sekadar mengisi masa lapang hehe. I know lots of Big Bang VIPs out there, you guys are cool! Im just an ant next to you guys!

But its fun tau bila fikir balik, banyak kenangan bodo-bodo yang terpahat dalam kepala aku ni. You have to admit yang kenangan bodo tu la yang seronok kan! Tapi aku gembiralah, nasib baik masa kat Korea dulu, aku layankan Big Bang ni, eventhough masa tu aku dok benci gila-gila. Never knew yang akhirnya aku TUMPAS JUA DI TANGAN K-POP.

Before I end, terimalah cenderamata dari kami berdua =)

" Abang nak minum?  Janganlah asik isap rokok je, tak elok tau "

Lempang diri sendiri sampai cervical fracture.


p/s : Ini adalah 1st Big Bang's song yang aku dengar ketika aku jejakkan kaki di bumi Korea dulu. Full of great memories =) I hope you guys enjoy this song and this entry as much as I do.

Thank you for reading this entry !

424 comments:

  1. Yeay same!! pergi tak concert bigbang kt KL aritu..? iolls minat daesung.. tgk live hensem kot dier..haha.. and top tak payah ckp la ensem dier tahap mcm ne kan.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. Yeayy same! pergi tak concert bigbang kat KL aritu? iolss minat daesung, tgk live ensem kot dier!hahah.. top mmg tak payah ckp la kan ensem dier tahap mcm ne.. haha

    ReplyDelete
  3. hamboi, kemain FL dgn TOP ye :P

    semoga ke jinjang pelamin, eh haha

    ReplyDelete
  4. Fl, kita sama la!! Dulu punyela keji Kpop ni. Sekali amik koo...I minat Top jugak...haha...and Blue is the first song i listened to. Sampai sekarang tak pernah jemu nak dengar ;)

    ReplyDelete
  5. buka byk tab, baca blog aisyahshakirah sambil dgr lagu setanggi syurga, tup tup lagu blues big bang. ghupanya blok kak fatin..terkejut iolls. kak, kita senasib, dulu pun saya anti kpop, but then huahuahua :D

    ReplyDelete
  6. akak layanlah all episod runningman!! best gila! tak tipuuuuu =)

    ReplyDelete
  7. Pehh.. pergi butik FUBU sehh. dah la varsity dorang lawa-lawa. Ada beli satu tak? hehe

    ReplyDelete
  8. TOP kite punye la kak fatin ;)
    Yes, bagi peluang pada K-Pop. Music is universal.

    ReplyDelete
  9. TOP kite punya la kak fatin. Heheh. Yes, bagi peluang pada K-Pop. Music is universal.

    ReplyDelete
  10. hahaha sangat.. sangat minat nampak.. samalah.. lagu big bang memang best pun dan cerita drama korea xlah menyampah macam sinetron indon ke .. short and nice je.. i mean cerita simple dan ost best2... yeahh mereka bukan berbekal muka handsome sahaja tapi ada bakat.... ho yeahhh big bang

    ReplyDelete
  11. Homai, extreeemmmmlyyy mmg psycho sampai letak lagu BB kat bloggg... hooooooo

    ReplyDelete
  12. Hahahahahaha ! Berguleng hakak gelak Atin weyhh.. !! Nie btol punye dh tahap obses dah nie.. ! LOL !

    ~ Cik Hadek Manes~

    ReplyDelete
  13. kak fatin kita sama :) hihi dulu mengutuk kpop bila dah kenal big bang baru rasa omg tumpas jua di tangan TOP ^^

    ReplyDelete
  14. Welcome to VIP's World Kak Fatin Liyana! BIG BANG memang gempak. All of YG FAMILY are DAEBAK. Btw, dah alang-alang tu, try tgk show Running Man. Sumpah kelakar gila. Big Bang pun pernah jadi guest dlm show tu, Episode 84&85.

    ReplyDelete
  15. Btoi tu tak salah nak minat kpop ni tapi yang tak patut overminat sampai berangan nak jadi orang korea haha

    ReplyDelete
  16. org tua kata jgn benci sgt..nnt lama lekat..hihi..kak fatin kak fatin :)

    ReplyDelete
  17. loh atin, awat la x minat dr kat bandung..kalau tak leh le kita fangirling sesame kat puri indah hehe

    ReplyDelete
  18. tmbh lg sorg VIP,ohyeahh! :D
    btw,IRIS mmg the BEST drama ak prnh tgk..suka cte yg tembak2 nih..soundtrack dye sume awesome..ak recommend ag tgk..nnt ad IRIS 2..tp xde TOP r...:)

    ReplyDelete
  19. Kak Fatinnnnnnnnnnnnnn! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Minat BigBang jugak?? Best kan lagu2 diorang? Kak Fatin minat TOP eh? :')

    ReplyDelete
  20. omg we have same perspectives on them, muka sama dan nama susah nak ingat hahaha.

    ReplyDelete
  21. yeayyyy..termakan laa tu..jgn bnci kpop dah ye FL :)

    ReplyDelete
  22. kite same xsuke k-pop tp smpai sekarang masih xkenal n xtahu k-pop.. haha tp nice storyyy :)

    ReplyDelete
  23. kak fatin... cube tgk cite youre beautiful.... best gile... dan cube dgr lagu ss501 sgt gile best!!! dgr lgu love ya, find, im your man dari ss501.... :)

    ReplyDelete
  24. yeahhhh. saya hanya suka bgbang sahaja. lain2 pi lantak. hahaha

    ReplyDelete
  25. tak kesah lah minat sikit ke minat banyak ke yang penting big bang!! wuhuu bak kata noh hujan "sorry, saya minat big bang.Good music is good music" korang kool! #VIPs

    ReplyDelete
  26. saya peminat TOP yg tegar ye . bayangkan masa dia kecik dkt sekolah mst tak banyak fan sbb badan dia berisi . tp srkg kalau jd abg jual air dekat kantin sekolah pun mesti ramai yg minat , hahaha . Lagi satu Top takkan jatuh cinta kalau dapat tau perempuan tu fan dia . So paham2 la klu jumpa TOP nak buat apa :D '' awak siapa eh? '' cey cey

    ReplyDelete
  27. saya pon minat giler kat big bang especially TOP n i'm VIP!!

    ReplyDelete
  28. hahahha. same la kak. azie dulu pon tak minat big bang ni. azie memang dah minat korea tapi super junior,bukan big bang. hati rasa panasss je bila tengok big bang. tak tahu lah kenapa,tapi lepas dengar lagu blues dari big bang,terus berkenan. hahaha

    ReplyDelete
  29. yes! yes! another VIPs! welcome to the fantastic world kak liyana ^^

    ReplyDelete
  30. AKAK TENGOK SUPER JUNIOR PULAK ;~; OH JAEBAL!!!!!!!!!!!!!!

    hehe.

    Nanti boleh geng!
    :)

    ReplyDelete
  31. saya ingat ada orang call since saya guna lagu ni for my ringtone. serious tercari cari fone time ni. haha :) anyway me experience the same. i used to hate kpop tapi sekarang Layaaannn jee :)*BigBang fans too woot woottt

    ReplyDelete
  32. Fatin, same lah kita..dulu sikit pun xtahu pasal K-pop..sekarang hantu..lagu korea macam lagu melayu..senang jer nyanyi..hihihi..i love the song first pastuh baru jatuh cinta dengan orang nya..but i like Nickhun..walaupun dia bukan dari korea..hihihi..enjoyyy. http://thefunnjoy.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. knape benci kpop ni kak?
    aduh...xsemua kpop 'lelaki pakai pinkish lipbalm pastu buat muka comel'...
    ada yg ok...
    n kalau yg xok tu xpayah la ikut, kak...hmmm
    yg pasti big bang best...
    ye la..dulu sape yg kenal kan? xde org...yg feymes suju n tvxq...
    tapi skrg big bang dah super star...
    rmai yg gilakan big bang...
    ...stesen radio dah mula saingan pasang lagu big bang...
    ...pegi sana big bang...sini big bang...
    hebat kan?

    ReplyDelete
  34. kak paten. kte pon minat Big Bang sebab dengar lagu Blue ni. hehe. tak minat fanatik sgt pon, tahu lagu sekeping dua. lagu Monster pon syok. kak paten, tgk la Running Man epi 84 85, ada Big Bang. :)) boleh tahan best la.

    ReplyDelete
  35. Waaah , Kak Fatin ewaah . Memang TOP smart giler pon ;) melting tengok gambar atas tu :D

    ReplyDelete
  36. merchandise tu stand for what kak fatin?

    ReplyDelete
  37. merchandise tu stand for what kak fatin?

    ReplyDelete
  38. merchandise tu stand for what kak fatin?

    ReplyDelete
  39. lagu ni my phone ringtone masa lg ni br kluar huhuhuhu balik umah dgr my adik ipar pun sama .ringtone yg sama hahahaha

    ReplyDelete
  40. tak suka k pop tapi kalau dapat gi korea bestnya

    ReplyDelete
  41. steff minat mereka sikit2 je. cuma tak kenal siapa di antara mereka. hehehe.. (: btw, its gud to give them chances.

    ReplyDelete
  42. waaa!!! x sgka kak Fatin pon VIP jgk... Big Bang mmg lain rite... kite suke Tae Yang btw... ^^

    ReplyDelete
  43. tu belum tengok running man lagi :)

    ReplyDelete
  44. minat jugak k fatin ngn k-pop nih...dulu pun sya mcm k. fl gak, benci gila dkt k-pop,artis dia, drama dia & yg sma wktu dgnnya...

    tp dsbbkn pgaruh rkan sebaya, sya pun khirnya tumpas jugak dgn korea ni...

    tp sya lbih minat RAIN yg comel lotte tu...hehe:D

    ReplyDelete
  45. bestnya kak Fatin dah sampai korea..
    comel jew tgk gambr akak dgn TOP..hihi

    ReplyDelete
  46. alolo kak fatin da minat bigbang pulak :D heheh akk ni comel laaa hahaha bestnya gi korea ^^

    ReplyDelete
  47. kak fatinnn, kenapa comel sangat ni :3 hahahaha

    ReplyDelete
  48. Welcome to the club! huhu. Big Bang is the 2nd group I loike in the list. Hahaa ^^

    ReplyDelete
  49. disebabkan awak dah mula meminati big bang, saya pun nak pupuk diri saya untuk minat big bang ni jugak la.hahahaha

    ReplyDelete
  50. minat takpe, tapi jangan taa'sub sehingga membelakangkan syariat Islam. sehingga tak boleh ditegor samada diri mereka atau idola mereka. dedah aurah still tak boleh sebab kita manusia di dunia ciptaan Allah tetap terikat syariat Allah. dan jangan sehingga membelakangkan Nabi Muhammad sebagai idola Muslim yang maksum. jangan beranggapan idola kpop lebih baik dari Nabi Muhammad. sehingga ada yang mengenal kpop lebih dari Nabi Muhammad SAW

    ReplyDelete
  51. wahhhh! FL suka BigBbang mcm kita lah! haha <3

    ReplyDelete
  52. Bestnyer g korea eh... plan ngan kengkawan nak g korea bulan 9... ade tips yg berguna nak shrekan x???

    ReplyDelete
  53. sy pn sma mcm kak Fatin.. dulu2 just minat drama korea tp skrg mmg big fans kpop. Lantak ar org nak ckp kta membuta tuli dgr lagu yg x difahami ke, skrg dunia dh maju k. Bkak je youtube knform berlmbak2 ad fans yg baik hati wat translate lagu tu in english. Music nie universal, minat manusia pn lain2 so x blh ar nk paksa2 org ikut sma kehendak dgn kta.

    ReplyDelete
  54. Samalah kak atin! Fatin dulu menyampah sgt dgn Kpop tp at the end jatuh hati dgn BigBang. Hihi. Kpop Fatin cuma layan BigBang je. Yg lain SORRY. HARHARHAR

    ReplyDelete
  55. hahaha! kejadah.. lawak gile entry! good job! :P

    ReplyDelete
  56. Welcome VIP's.. i minat daesung! tgk live kat konsert ensem! kkkk..

    ReplyDelete
  57. see..best kan dorang ni? haha. bf dlu pun dk kutuk2 k-pop. last2 tesangkut gk. dye lagi hard fan dr kite smpi sggup beli t-shirt big bang smpai 3 helai skaligus. ;D

    ReplyDelete
  58. Exactly sis! I am one of the VIPs and I am soooo happy that you love them too.

    ReplyDelete
  59. dulu saya pun anti-kpop sangat-2. tp lepas tengok running man terus minat gila.

    ReplyDelete
  60. hi..sonot baca blog fatin..akak pun dulu x paham kenapa org dok suka sgt kt k-pop..pas dengar lagu big bang, terus akak follow this group..but, only this group la yg paling best pun..err..for me..the first song i heard "wedding dress"

    ReplyDelete
  61. hehe..belum tgk grup len lagi..byk juge yg bes2..xfanatik tp sy juz suke..org2 korea agak2nye de ke minat spider,kru,bla2 band msia?kah3..

    ReplyDelete
  62. akak fatin cbe try dga lagu LOVE SONG plak,,best tau ! http://www.youtube.com/watch?v=ciWMEgTYPC0

    ReplyDelete
  63. Wow !! Fantastic baby !! *wink .. iollss pon dulu tak minat kpop .. benci tahap gaban .. Then, start universiti baru minat .. 1st grup is SUPER JUNIOR of cozzzzz .. Big bang baru ni je ..

    ReplyDelete
  64. hahaha...akak pun minat gilerr kat Big bang ni dik ooii....drg nyanyi best...tak gedik mcm k pop lain. try tgk Running man edisi Big bang...best!

    ReplyDelete
  65. we are same ! tapi kn skrg crite IRIS nk d'jadikn IRIS 2 .. skrg dier org tgh shooting .. tapi TOP ! ad lee joon (MBLAQ ) and the most thing is ad yoon dujun from BEAST ! hihihi .. x silao sayer hujung taon nier batu d'siarkn ..

    ReplyDelete
  66. Tekejut bila buka blog ni. Tiba-tiba ja ada lagu Big Bang. Keke

    ReplyDelete
  67. kak yana comel lah macam kepop dah muka tuu , heee :*

    ReplyDelete
  68. hahaah lawak la fatin ni..
    ure very cool dr wanna be!
    i pun sokaa dgn lagu ni..

    ReplyDelete
  69. uwaaa ! akak pun layan bigbang ? kita sama lah kak ! *sep siket :)

    ReplyDelete
  70. uwaa ! akak pun layan bigbang ? kita samalah :) *sep sikiit .

    ReplyDelete
  71. Seriously I xske KPop jgk..tp bile dengar lagu kat ur blog ni, cam best jgk...rase cam xleh istiqamah tak suke Kpop,haha...But, sometimes enjoy jgk tgk drama korea...

    ReplyDelete
  72. Fatin!! I keep on listening to the song kat ur blog ni for many times...before ni xpenah layan lagu korea...What u've done to me ni fatin!!haha...

    ReplyDelete
  73. wakakkakakak
    entry comel gile..
    paling best bab segmen naik basikal di musim sejuk.. hahahah..
    comel tapi klakor :P

    ReplyDelete
  74. kalo orang tanye...awak minat kpop x?
    aku jawab: xtahu,suke kot, tah ler

    sile list kpop idol pilihan:
    aku:
    running man(MOST FAVOURITE),bigbang, CN BLUE, 2PM, kara

    guy cute:
    yonghwa, gd, lee dong wook,

    ReplyDelete
  75. babe, i pun one of bigbang nye fan.. dorang ni memang kebabom lah.. u patut tegk running man yang ada dorang ni.. bestttt

    ReplyDelete
  76. Assalamualaikum fatin. ahhh comelnya! hehe amboii fanatik kat k-pop ye. sheila tak minat pun. hihi comel gambar colaborasi! huhu

    ReplyDelete
  77. saya minat daesung. kak fatin try lah tengok running man. episod 80 something. big bang ade jadi guest :)

    ReplyDelete
  78. Hi FL

    sy suggest you tengok Running Man.
    best giler..lame2 dh mcm ketagih tgk RM.

    ReplyDelete
  79. Bigbang mmg len dri yg len,,
    btw wellcome to VIP world hehehe

    ReplyDelete
  80. muka banyak tab tadi.
    pstu ttbe dengar lagu blue ni.
    dah la volume tgh maximum
    padam tab last2 tinggal blog fl je..
    mcm x cayo gak fl letak lagu blue ni
    ahahaha :p

    ReplyDelete
  81. wah best nyer pergi korea..alyn pun minat big bang ..diorang memang awesome..!!

    ReplyDelete
  82. hahaha..sila tgk running man...best giler...

    ReplyDelete
  83. K-pop. Hmm...
    Kalau tak suka sangat nanti satu masa tentu suka plak kan? Betul ke? ;)

    ReplyDelete
  84. terkejot pon ade ble kak fatin ble saye buka blog nak bce tibe2 kuar lagu big bang.... ingatkan silap dengar,rupa rupanya dari blog kak fatin.................

    ReplyDelete
  85. silap tu,kalau ada luck kebarangkalian ssssaaaaaangat tinggi,xdenya satu dlm sejuta pon... 1 dalam 20 ada la,i saw them many times during my trips there. hihi. jnji kna alert dgn jadual dorg.like,xde pekdah pegi tgu kt ofis sdgkn dorg kt oversea,cnggtu la.

    ReplyDelete
  86. huhu...saya pon salah sorang pemint kpop jugk nie...tpi mint SS501..big bang pon salah 1...pling best lgu emotion by big bang...^^

    ReplyDelete
  87. waduh.. waduh... dah terjebak jugak fatin ni... hahhaa... nnt try layan 2NE1 plak tau.. ;p

    ReplyDelete
  88. wahh!! im a big fan of bigbang...byk lg lagu best,,klu k.fatin senang2 dgr lah lagi!

    ReplyDelete
  89. heeee biasela tu.... benci2 lama2 cinta...weheeee

    ReplyDelete
  90. saya tak kenal pon big bang sebelum ni. tp jadi kenal sejak tengok drama Iris. dan jadi fanatik dgn drama tu. dgn big bang tak pon kekeke. ada OST drama tu lagu dia best gila, so i downloaded the song. rupanya tu lagu big bang nyanyi. you should listen to that song! seriously addictive. tajuk dia Hallelujah. lepas download, baru tau pulak rupanya TOP jadi pembunuh upahan dlm iris tu hahaha.

    ps: nope you didnt walk on the same jalan as TOP there bcoz long before that scene, TOP dah kena bunuh dgn hero dia hehe

    ReplyDelete
  91. meletop terus article ni..haha

    FL tertinggal bas dh ni..

    ak layan since 2009.. not die hard fun.. just a bit of entertainment.. but at the end still a bit boring if listen to the same song repeatedly..
    tapi yg x pernah boring drama and variety show.. sebab story line die kemas lagi la dari local drama..

    now tgh layan Golden Time.. hehe

    ReplyDelete
  92. meletop terus article ni..haha

    FL tertinggal bas dh ni..

    ak layan since 2009.. not die hard fun.. just a bit of entertainment.. but at the end still a bit boring if listen to the same song repeatedly..
    tapi yg x pernah boring drama and variety show.. sebab story line die kemas lagi la dari local drama..

    now tgh layan Golden Time.. hehe

    ReplyDelete
  93. kte pun suke lagu nh... sampai dgr yg english version sebab nk hafal lagu nh.. ilmu2 dr buku peads malas pulak nk hafal. muehehehe...

    ReplyDelete
  94. FL tetibe angau ni nape haha. sampai letak lagu big bang bagai.dah terkena badi si top ler tu haha. High Five!

    ReplyDelete
  95. Sama La Unnie ( Kakak ) Fatin Pun Minat Bigbang :3 Dulu Takde Gegila Macam Ni -_- Bila Dengar 'Fantastic Baby' Terus Boom Shakala laka cX

    ReplyDelete
  96. woww , blog kak paten ada lagu big bang you . haha :D btw acane nak sebut "Gwanghwamun" , bebelit lidah sebut .

    ReplyDelete
  97. Comelnya kak fatin >,<!! neomu yeppeo! haha, alang2 kak fatin letak lagu Blue, datangla lawat belog adik, ada lirik lagu Big Bang-Blue Malay version ^_^.

    ReplyDelete
  98. Top ni mase kat running man die paling lembab.. Sengal la lebih kurg..

    ReplyDelete
  99. Comeinya kak fatin!! >,< haha..alang2 kak fatin dah pasang lagu Big Bang Blue, so datangla lawat belog adik, ada lirik lagu Blue versi Malay^^.

    ReplyDelete
  100. seronok di bukan malaysia(KOREA) =) Fatin dah lupa baju K0REA untuk saya.. aduh! saya nak T_T hehehe

    Fatin tak lupa baju bagi saya kalau fatin pergi bukan Malaysia ok? boleh? =P

    ReplyDelete
  101. Pose buat2 lalu lalang dpn building yg tak menahan tu! Bhahahahahahahaha! XD

    ReplyDelete
  102. best entry ever ! dulu pun aku pernah anti gila kpop nih. tapi big bang lain sikit dari band kpop lain. dia manly and lagi cool :D

    ReplyDelete
  103. best nye ad album big bang... kite men donlod je..;p

    ReplyDelete
  104. Kak Fatin,saya pun suka KPOP ! wahhh..

    ReplyDelete
  105. alamak! kite serupa la. haha. dulu kite pon x minat ngn k-pop. dgr lagu k-pop pon mcm haram. tp skg, disebabkn BIGBANG jugak la, kite TERminat dgn K-POP. especially TOP! hehe.

    ReplyDelete
  106. Ahaa tu la kan, bila orang kata 'jangan benci sangat nanti suka' :P

    Hari tu Big Bang datang buat concert kat London...kawan Ain pergi tapi Ain tak pergi sbb mahal gila tiket T__T kalau takde rezeki tu takde la...huhu.

    Btw, bestnya tengok gambar Fatin kat Korea!

    ReplyDelete
  107. thanks yana for the love. hahahahaha

    ReplyDelete
  108. slmt jd VIP~!!!...
    cuba dengar 2ne1 pulak..group prmpuan..stu company dgn big bang..
    nnti leh join blackjack pula..

    ReplyDelete
  109. ok. saya minat kpop, mostly lagu bigbang.hehe ^^

    ReplyDelete
  110. hahah.. lawak nya la baca entry kali ni.. memula baca senyum2 je.. sbb mmg dah kelakar.. bila gambar yg last tuh yg tak boleh tahan dah.. rasa nak gelak sambil tersembur..ahaha.. i like you la doctor.. kelakar..!!

    ReplyDelete
  111. kekeke ^^ dik, minat TOP ye? Line panjang lagi tau,nak bratur nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu haaaaa ujunggggggggggggggggggggggggg saneeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

    ReplyDelete
  112. kelakar wei.....

    ReplyDelete
  113. saya juga suka TOP
    suara dia yang besar tu buat saya jatuh cinta .. haha ..
    over kan ?


    eyh fatin try la tengok RUNNING MAN episode BIG BANG .. seriously best !

    ReplyDelete
  114. TIN.. Daesung muke cam "Kosong" lawak kampus..hahah tapi suara dia sedap macam kyuhyun super junior,siyes terdengar suara kat radio era dorang nyanyi monster,pk ei sape sore cam kyuhun ni..sebab tak layan pun Big Bang sblum ni..skang layan ar gak.

    ReplyDelete
  115. sblum ni mmg tak layan Bigbang,pastu dengar kat ERA,layan la gak..memula time ting 3 2004 selalu beli majalah hype pasal dia ada update drama korea..zaman tu tenet takda lagi..tak layan pun lagi muzik dia.tapi dlm hype kuar pasal The one Kpop group memula sekali yang memoularkan KPOP yaitu TVXQ.haish saya pk eiii bahasa korea buat lagu2 cmni..x sesuai..then dah abis SPM ada tenet try searh TVXQ..arggghhh sampai skang minat dorg..wwlupun berpisah tapi still layan lagu dorg ..group lain mmg x layan..

    ReplyDelete
  116. Wah..Kak Fatin minat KPOP...
    Daebak....
    Nana pon minat..
    Minat setiap kumpulan gitu,
    TOP handsome.hwehehe
    XD
    Xoxoxo

    ReplyDelete
  117. wow senangnya jalan-jalan ke korea..sya kapan ya?

    ReplyDelete
  118. Best nyer dpt pergi korea...
    kite mmg dri dulu nk g korea tp x dpt2 pun huu..but kte mmg minat K-POP....hehehe...big bang love it song

    ReplyDelete
  119. same r aku pn xsuka kpop dlu,tetibe trgerak aku nengok taeyang kt dlm google so aku search dlm youtube kluar jumpe lagu "a fool's only tears" pergh...

    ReplyDelete
  120. Mereka terima kasih yang sama rata dari VIP termasuk Daesung yang dikenali sebagai Smiling Angel.

    Paling ramai peminat rasanya G-Dragon the trendsetter.

    Lelaki ramai minat Taeyang.

    ReplyDelete
  121. haha makin sayang aku kat FL ni bila tahu dia minat TOP. haiyo . haha

    ReplyDelete
  122. G-Dragon larr da best xD
    sy suka lagu last farewell dan make love

    byk je group kpop yg len best2x .
    Beast antaranya....lagu fiction win kbs song of the year 2011

    ReplyDelete
  123. wah....mcm x cye je kn...sy pun mcm 2 jgk...mule2 menyampah jgk..pastu dh terkena jgk penangan k-pop ni..smpaikan dlm hanset n dlm kete pun asyk dgr kpop jer... >__<

    ReplyDelete
  124. haha...i hate kepop too sis..but now dok layan bigbang jgk..hampeh..dis song very nice..love it deh.. :D

    ReplyDelete
  125. Like this blog! It's my first time here.

    ReplyDelete
  126. Samelah...otw nk ke Korea satu flight gan dorang ni big bang...

    ReplyDelete
  127. k-pop mmg best. t-ara, wondergirl <3

    ReplyDelete
  128. Assalamualaikum wbt..

    Haha sofia pn terpengaruh dgn artist korea nih mula ngn big bang..pastu tgk variety show diorg yg sempoi gile artist diorg..terus minat plk citer2 diorg..hahaha..

    regards,
    Unsmiley

    ReplyDelete
  129. salam Fatin..salam perkenalan juga dari akak..adik ipar akak, peminat K-POP ni..adoiyai,mmg x boleh blah le ngan jiwa akak..ahkak tetap peminat no.1 KRU..eh,tetiba..hehe..

    ReplyDelete
  130. wah, kak fatin fans bigbang jugak..dlm telefon sy pun berlambak lagu bigbang,haaha,yg paling suka dgr lagu tonight..

    ReplyDelete
  131. aduhh,, bila fl nak update majlis kawin maria vs as :D

    ReplyDelete
  132. pic atas sekali tu adalah dp utk desktop den.. hahaha...

    selamat menjadi VIP !

    ReplyDelete
  133. sama gak ler...dl sy dok kutuk2 kpop tp bl dgr lagu big bang ni trs minat! plg suka lagu 'Blue' ngn 'Tell Me Goodbye'...Video clip dieorg pn best!!! deabak

    ReplyDelete
  134. To Fatin Liyana :
    (really hope u can read this)

    Ntah! sy pun xtau mcm mna boleh tersesat kat cni…haha, no la! Sebenarnya terclick link dr FB PenMerah..drpd ctu trus membawa sy ke cni 
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=327075944060783&set=a.326962790738765.58287.106426632792383&type=1&theater
    Bila terbaca ttg diri awk di link tu written by PenMerah, sy terus open blog awk. For the 1st time I open ur blog I feel like terkena renjatan elektrik! What surprised me is the song that was played at ur blog. Blue! by BigBang. The song that walking across my lips every day. At the same time ur homepage title was ‘Kenapa kita harus bagi K-pop peluang?’ Tajuk yg membuatkan sy berminat utk singgah dgn lebih lama di blog awk. Tambahan pula ada poster BigBang. Membuatkan sy lgi semakin berminat!
    Sy pun terus baca paragraph yg pertama...amazing! totally apa yg awk tulis sama dgn apa yg sy lalui! go to paragraph ke dua. sama lagi! Bigbang merupakan K-POP pertama yg diminati gara2 berkawan dgn Sabahan frenz selama 6 bulan @ INSTEP…masa layan BB the 1st song that I listened to, was Blue. Alkisahnya bermula time kitorang bincang ttg Freemason (as a group presentation subject Pengajian Islam ) dan Jali ada bgtau yg MV Fantastic Baby tu terdapat byk unsur Freemason. Tp sy tgk sekejap je sbb x berminat lgsg n x best, MV mcm pelik je! Lpas tu Jali ada sy suruh buka satu lgi MV BB lagu Blue. For the 1st time watch this MV smpai abis, trus tgk utk yg kedua kalinya, then utk yg ketiga kalinya, then xtau dah yg ke brape kali sekarang..haha! mmg style MV dia. Lepas tu trus amik mp3 lagu tu dari Jali via bluetooth. Lama jgk dgr lagu tu. x bosan pun. Start pula minat lagu yg kedua BB Somebody To Love masa kitorag lepak kat bilik, me, jali n da geng masa tu baru abis pegi gym. kitorg tgk MV performance practice BB di ipad kawan. rupa2nya masa kat gym tu my Sabahan frenz ada bljr dance mcm dlm MV STL. http://www.youtube.com/watch?v=QcRUuREZKPQ
    Then stick kat lagu tu plak. Awesome! sekali dgr trus nak dance. Lpas drpd mlm tu kitorag pegi gym n try to learn dance mcm tu…so, dah 2 lagu BB yg sy minat. time tu masih belum berminat nk search pasal BB for overall pasal belum terbuka hati ni...tp masa tu still ada la search skit, pasal nk tgk concert BigBang Alive Galaxy Tour Malaysia 2012 tempoh hari utk dptkan free ticket contest sbb time tu ada beli hp Galaxy SIII.

    Then now, balik je kat rumah until today masih lagi layan lagu tu. So, tergerak hati nak buka youtube tgk MV BB yg lain (bcoz sy ni jenis yg suka tgk mv lagu)..klik Tonight http://www.youtube.com/watch?v=8d5QEWdHchk superb n awesome!!! MV Tonight mmg terbaiklah! Rasa lagu ni mcm pernah dgr sebelumnya (kat gym Jali slalu pasang lagu BB) tp time tu x berapa ‘masuk’ hinggalah smpai saat ni..mmg layan. lagu ni ada bau dance techno mcm lagu kat club (hmm..for information i x pernah masuk club, just want u to know) tp yg bezanya cuma x pening klu dgr.

    What can i conclude BB mmg terbaik. BB mmg lain dari yg lain. X sama dgn K-POP lain bcoz masing2 bawa identity tersendiri said Jali. N this is a 1st K-POP yg meresap masuk dalam hidupku yg sebelum ni ego dgn keupayaan Korean. skrg dah minat..bukan senang nak minat sesuatu yg kita benci sebelumnya kan ? just nak bgitau yg tulisan awk ni sama spt yg berlaku dgn sy  What im impress about u, u can go to Korea n try to seek BB. Fanatic giler!
    p/s: dulu minat Daesung sbb suka dgn rmbut dia dlm MV Blue pastu TaeYang bcoz pandai menari, n then TOP. Mmg unik suara dia ni sbb masa mula2 dulu mmg igt suara dia ni jelek. My frenz Jali bgitau suara dia ni yg buat kelainan dlm BB. X sangka TOP mmpunyai ramai peminat. Last2 semua sekali sy minat.

    ReplyDelete
  135. akak fatin, name saye pun fatin dan saya pun minat big bang dan top >,<

    ReplyDelete
  136. omo.you like bigbang too.same goes to me.jealousnya tngk k.fatin dpt pegi sana.sngt excited baca entry k.fatin kali ni.:):):)

    ReplyDelete
  137. Haha...memang dulu benci,lama2 suka.K-pop hanya sekadar muzik.Tak memberi apa2 kesan psikologi pon.Syabas Kak Fatin..mari join kami semua,Malaysian V.I.P.

    And akak, saya jeles ngan akak sebab dapat tangkap gambar ngan kadbod TOP and beli air Sunny 10 gambar GD..T^T

    ReplyDelete

  138. fatin liyana rocks!! we love you

    ReplyDelete
  139. DAEBAK !! Tahniah kak paten sbb dh jadi sbahagian fans kpop.. (:

    ReplyDelete
  140. super junior the best kak fatengg !! . hihihiihih

    ReplyDelete
  141. haha samalah patin. dulu benci gila dgn k-pop. tapi bila tertengok running man, terus tetiba jadi amik tau pasal k-pop. cess.. eh, msti patin pn pena dgr show running man kan? tlg jgn dekatkan diri anda dgn running man tika ini.. takut anda terlalai dan terkulai.. ekekeke

    ReplyDelete
  142. Wah sangat mantap kawan, terima kasih sudah berbagi

    ReplyDelete
  143. Huh, awat semua lelaki? Mane kpop perempuan?

    ReplyDelete
  144. wahhhhh jeles nih..kenapa mesti TOP?wae?haha

    ReplyDelete
  145. Daesung ? OMG ! Eyla minat gila dengan dia okay . Kihkih . Dia comel jugak ape . Suara pun best . :) Sampai header twitter pun eyla letak gambar dia . *aww aww :P

    ReplyDelete
  146. Lagu-lagu Kpop sedap jugak. Asalkan kita jangan terlalu fanatik, cukup lah :)
    Kalau umur-umur saya ni, memang susah la nak cari yang minat kpop.


    Entry terkini Petua Cepat Mengandung

    ReplyDelete
  147. Lagu-lagu Kpop sedap jugak. Cuma kita jangan terlalu fanatik, cukup la :)

    ReplyDelete
  148. semua Entry FL tidak mengecewakan...kelakar jer tiap kali bace..

    ReplyDelete
  149. Saya pun baru terpengaruh dengan kpop, tapi dengan kdrama lama dah terpengaruh. Kpop ni baru je lagi, hujung bulan 12 tahun 2012, baru nak kenal kenal dengan BigBang apa semua. Haha

    ReplyDelete
  150. kalu x silap, big bang ni lebih femes dekat luar korea. especially, in japan. sy mmg minat ngan korea bagai. sgala bnda yg ada kaitan ngan korea, mmg akn ambil tahu. bukan dh minat, tp dh smpai thap FANATIK. :D big bang ada byk lagu yg best2. mcm tell me goodbye, monster, love song, bad boy, haru2 n etc. mmg byk kalu nak list. haha...

    ReplyDelete
  151. Saya pun baru terpengaruh dengan kpop, tapi dengan kdrama lama dah terpengaruh. Kpop ni baru je lagi, hujung bulan 12 tahun 2012, baru nak kenal kenal dengan BigBang apa semua. Haha

    ReplyDelete
  152. semakin ramai gurls menggilai k-pop..adakah aku perlu dress k pop...kah kah kah

    BANkami

    ReplyDelete
  153. sokong..sokong.. ;) best gile dua2 cite tu..

    ReplyDelete
  154. bigbang memang daebakkkk.aritu konsert live tour kat mesia.rugi sape tk g ^_^ I LOVE T.O.P & GD!^_^ top sangat pemalu kott.

    ReplyDelete
  155. fatinnn,,, dah hilang ke fb awk ?? -baqi hussin

    ReplyDelete
  156. salam fatin...https://twitter.com/officalfatinliy


    ........fatin pnya ke tu ??

    ReplyDelete
  157. wahhhhhh ;AAAAAAA; BIGBANGG! selamat menjadi #TeamKpoppers kak fatin ^^v

    ReplyDelete
  158. insecurenya tengok orang lain minat top!! hahahaha!

    ReplyDelete
  159. " Abang nak minum? Janganlah asik isap rokok je, tak elok tau " <-- HAHA LIKE THIS PART :)

    ReplyDelete
  160. Haha thaniah! Kan orang cakap jangan benci, lama2 sayang :P

    ReplyDelete
  161. kak fatin.. same la kite!! first2 x minat langsung kpop.. pas2 skarang terjatuh hati kat big bang lpas tgk TOP.. haha..

    ReplyDelete
  162. eh..CIK FL fangirling Bingu TOP ek..^_^

    group Big Bang memang SUPERB..GEMPAK

    kpop len ok tp still BIG BANG THE BEST


    lagu2x diorng superb..awesome..especialy album 2008
    kalau nk suruh list lagu per best ..mmg xboleh..byk sgt...

    ReplyDelete
  163. Baru ni akak p kedai tudung, akak ade namapak satu tudung ni macam penah lihat je..tapi dimana ya....hahaha..rupenye tgk tudung fatin baru teringat..Ya!! same ngan fatin punye rupenye..hahaha..tapi kaler die biru..hehehe

    ReplyDelete
  164. K-POP TU HAPE?????SEJENIS LOLIPOP ATAU NAMA SPESIS MAKHLUK HALUS??????

    YG KOMPIUS

    ReplyDelete
  165. Maigaddddddd *muka jealous* . KOREA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  166. BIG BANG memang BEST..

    BIG BANG ni artis2x seluruh dunia...
    Noh Hujan,Nazim othman,Adam AF,Dafi Af,pelakon GLEE n rmi lagi artis antarbngsa pun minat
    sbbnya satu...kualiti muzik diorng

    Bak kata Haroro(Running Man Member):BIG BANG not just idol but National Singer..their song always jjangg(terbaik)

    dan yang penting BIG BANG compose lagu mereka sendiri

    wlupun sekrng dia semkin pelik...tp G-dragon ttp dihati gua..^^ dia geniusss... lagu2x big bang ,dia composernya...termasuk lagu blue ni..one of the young talented composer and richiest kpop idol in Korea..

    ReplyDelete
  167. Dulu kan orang pun takminat kpop. Tapi sekarang orang dah macam hard fans kat bigbang sama macam kak FL haha. Tapi minat bigbang je yang lain still macam err cannot ah. Hihi sorry

    ReplyDelete
  168. btol2. dulu pon kte benci kpop but since dgr lagu big bang tros minat kot cause dorg pye lagu laen dr yg laen and my fren told me is worth to be fan of big bang. :)

    ReplyDelete
  169. Waaaaaaa, teruja tauu bace this entry . Heeee, Even kak atin not so obses in kpop but welcoming by me to kpop world and VIP'S world . Teruskan minat anda . Heeee :D

    ReplyDelete
  170. nasib baek kak fatin mhenat tee.oh.pi.
    ok, gamba tu mmg facepalm!

    Daesung jangan kacau tau, haha.

    ReplyDelete
  171. salam.

    just nk share (xnk tau pun terpaksa gak amik tau sbb saya nk bgtau ni. hikhikhik...)

    bigbang adalah artis korea pertama saya kenal & terus terpaut. bkn sbb appearance (even sume ensem + comel) tp mereka ada uniqueness for each and one of them. hingga ke hari ni, i keep on falling for them again & again. hehehe..

    terima kasih.

    ReplyDelete
  172. hahahah
    berdekak ler dik aku baca citer ko
    lawak n berperasan
    tp standard ler,
    walaupon beribu k-pop yg kuar
    setia ku masih disini dgn Lee Min Ho
    wakakaka

    ReplyDelete
  173. haha..kak fatin ponn da trjebak dgn VIPs nih. hahaha. konfomm minat TOP nii!

    ReplyDelete
  174. hahaha..kak Fatin ponn da trjebak ke dunia VIPs! xD Minat TOP ek? haha. fantastic baby! ^_^

    ReplyDelete
  175. samela kite, kak paten oii..minat big bang gakk..tp nampak macam akaq minat TOP lebeyh je... XD! kekekeke

    ReplyDelete
  176. fatin liyaaaaanaa. saya liyana and saya pun sangat minat big bang. and saya sangat minat TOP. oh noooo bertambah la madu akuuuuu. jom menggediks pasal big bang @lieyroslan ;D

    ReplyDelete
  177. akak,,baju yang akak pakai mase ngah tangkap kat gambo iris tu lawalah,,blouse ape?

    ReplyDelete
  178. Wooooo yeahhhh!!! Welcome new VIP!!! :D Bias TOP ececececece~~~

    ReplyDelete
  179. TEEN TOP pom best.....try layan kan...sama mcm fatin lah,sejak dua menjak neh duk dgr lagu k-pop je smpai byk lagu da ingat...hiii..time final exam best layan...hii

    ReplyDelete
  180. assalam akak,,dyorg sume suh akak tgk running man,,ape kte akak tgk running man yg ad big bang dlm episod 2? nie ha link dy,,cari tau,,guest big bang
    episod 84 n 85 https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AoNT3rI_Svy3dFQteG0ybFhndE93ZnhJN2JGalBhN1E#gid=0

    ReplyDelete
  181. Wahhh,tak sangka tak sangka tak sangka !! yeah Bigbang mmg daebak.Btw GD is mine ^^

    ReplyDelete
  182. i love BIGBANG so much . thanks for joining us kak FL . i love Dae's voice so much . Top's eyes . GD's talents . love all the lyrics he wrote . Tae's grooves . Seungri's confidence and silly-ness . hahahaha .

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...