Tuesday, November 27, 2012

Kat mana nak beli hadiah?

Assalamualaikum


Salam kak Fatin Liyana,

Adik ni peminat setia kak Fatin, memang minat sesangat dengan akak. (wink, smiley insert icons here) Adik nak mintak tolong, birthday kawan adik dah dekat..boleh tak akak suggest nak beli hadiah apa?? Akak mesti banyak pengalaman hikhik...harap boleh tolong adik...maceh kak Fatin, teruskan berblogging tau hee..cayang ie keketat muaxxx

Love,
Adik yang berharap namanya tidak dipublish


* * * * * * * * *

Right... ini adalah contoh email yang aku terima daripada seorang peminat cilik. Sebagai seorang blogger, tugasnya bukanlah sekadar menaip entry lalu menekan button publish aje. Blogger ini ibarat kaunter pertanyaan tahu. Kalau kau bukak inbox fb atau email aku..fengsanlah baca email yang dikirimkan oleh para peminat. Beribu soalan diorang tanya.. pelik-pelik pulak tu.. 

Jadi, kehadapan adik yang buntu tak tau nak beli hadiah apa untuk birthday kawan adik. Meh sini akak tunjukkan adik satu website yang sangat berguna.


Ha di website ni terdapat banyak sangat bembarang yang best tau. Gift set pon banyak. Adik tak perlu beli lagi kotak muzik, frame atau pencil case sebagai hadiah. Kali ni adik beli SK-II okay? Kelas gitu.


 Kalau adik tak suka SK-II pon, adik boleh pilih barangan lain. Ha ni semua brands yang ada dijual di website tersebut. 


Yang ini pula adalah monthly special for November. Ada banyak off kan? Barangan branded dapat dibeli dengan harga yang murah. Macam syok je birthday dapat lipstick CHANEL kan, selalu dapat SILKYGIRL je hihi

Davidoff Blue Sport Duffle Bag. Harga RM70. 
Kalau search kat bahagian 'BAG' ada banyak lagi brands and design yang coolness. Setiap bulan boleh beli satu. Hadiah untuk diri sendiri kerana dirimu begitu berharga kekekeke

Minat Fragrance? Dorang ada up to 50% discount.


Jangan lupa pergi dekat www.bestbuy-world.com for the best price in town. Lepas ni dah takleh bagi reason tak sempat nak beli hadiah ok. Semuanya dihujung jari uolls. Ehem, jangan ingat nak belikan hadiah untuk bf/gf je, belikanlah jugak untuk mak bapak hikhik motif cakap camni tett. Oklah selamat menjamu mata!


Thank you for reading this entry !

83 comments:

boni kacak said...

wah..boleh jugak saya try beli kat sini..hehehe

Bunga Erika said...

Lama xblogwalking dkt sini,tbe2 nmpk kak fatin bru updates 4mins ago...now nak layan bestbuy-world pulak,ihiks!

Bunga Erika said...

lama xblogwalking dkt sini,tbe2 ternampak kak fatin bru updates 4mins ago..so now tgah layan website tu pula,menarik gegilos harga dia,ihiks!

dhia akma said...

hye kak chomel. suke sangat baca blog akk ni. hehe.. teruskan menulis ye kak. i loye you kak !

dhia akma said...

hye kak chomel. suke sangat baca blog akk ni. hehe.. teruskan menulis ye kak. i loye you kak !

Pocket said...

beli la samting yang si kawan tu akan rasa appreciate, pakai sepanjang masa dan not 'CONSUMEABLE'...
bagi ubat gigi, nanti selepas 3 minggu, daaah abih dah,

beli pisau lipat spyderco ker...
buleh jgak simpan dlm pocket kot kot ada keperluan untuk nak memotong benda... potong orang pun buleh tapi sila jangan.

beli glove motosikal pun besh!!
tp after 2 years of daily usage,
sure usang.. so 2 tahun jer la dia pakai :D

beli belantan mini!!
kira utk keselamatan lah :D
sure buleh simpan sampai umur dia 40 :)

heheh

krunch2sa said...

murah btol! lpas ni xyah susah2 pegi merayap kat mall dah ^^

Shazwani Ramly said...

hadiahhhhhhhhh.

NURUL HIDAYAH said...

salam akak :)

tq sangat publish entry nih.
tepat pada ms nya dan saya xperlu pening kepala lg.
penat tau ke hulu ke hilir cari hadiah... TQ kak paten.

Anonymous said...

salam cik kak.. budak tu ada duet ke nak beli barang SK2 tu.. untuk org dah kija buleh le.. sy cadangkan kat adik tu bg gmbor SK2 je. buleh tak? hahaha

Anonymous said...

>_< thank you for sharing!

Mira Adzlia said...

skrg jugak pegi bukak website tu..haha

Carl Lesmana said...

hikihik lucu lak rasa, kak aten ada jugak ke fans macaam ni?? hihi

siti farishah an said...

i pernah beli kt situ. kalau purchase more than RM100 dapat free delivery lagi. cepat pun cepat..

bspotgurl said...

wahhh, thanks for sharing the info fatin :-)

Scha Iriney said...

Hmm.. shopping.. besok nak shopping utk baju2 utk dipakai semasa winter di Itali.. tak sabar2.

aina said...

Dear FL,

saje nak bagi tau, SK-ii produk dari israel.. termasuk CLINIQUE.. previously post tentang #save gaza, suruh boikot produk deorang, after while promoting produk deorang pule :0 *confuse, insert icon here* HEHE. yang mana satukah? :D

okay itu saje :D
lebiu FL

nur atiqah said...

fatin, u pnh try beli kt cni ke?

Anonymous said...

fatin mengong hehee ;p

FaLya said...

wah,semuanya sis tau..hebatlah sis ni..

vidalsisah said...

waaa... best la!

puteri jalanan a.k.a annur said...

ehem2,kalau nak beli tuan empunya blog utk hadiah bolehhh?haha~

mesti fatin marah niiii :p

Anonymous said...

1st wakakaka

Bui Junaidi said...

RAMBANG MATA TENGOK..TP POKET NIPIS JER NI..HAHAHA

Nurmujahidah Ismail said...

wah,,, baru tau ada tempat jual barang murah cenggini,, tq!!! :)

zoey danny said...

wah good2 nye,,thanks for the information,bergune bukan tuk adik tuh jewp,,org len pon,,kikikikiki

Sabar said...

OMG..oh mak geli den..harus cekidaut..tq fatin

zila manaf said...

wahhhh

GreekHoney97 said...

ala,tak cukup bajetlah

naz ismail said...

HeHe .. Terbaikk... sis yana teruskan berblogging sampai jd uwan..HaHa..entry sume best2..Good Luck

Cik Tasya said...

wahhhh..tengkiuuu kak fatin...hehe dapat idea sy dibuatnyaa

Fatin Liyana Asri said...

omg really? thanks bagitau.maaf diatas kekhilafan i. i taktau pulak skII tu zionist. ingat from japan, sebab made in japan. well anyway, teruskan berboikot..sorry sy tak dpt nak delete entry ni sebab ini adalah sponsored post..harap sangat semua faham XD

Save Gaza!

sabry oppa said...

nice..
nk inbox kak atyn gak ley x?
haha

zeera said...

dear fl,

wah xtw pun ad website beli brg branded murah..
Bole try nnt, but boycott still boycott mne yg listed dlm prod israel...

1 tips here klu beli brg on9, fragile prod ex like perfume, etc..etc.. Upon delivery tu better trus bukak or check parcel tu.. Seller mostly akn cek brg b4 deliver in good condtion, bile smpi pd cust brg broken bole mnta gnti rugi pd courier tu sbb mistke dia... Im not sure klu tips ni fL pna share but soft reminder 4 kaki shopn on9 je... Tq...

Im the 1 jugak yg ske follow blog fL u comei + lawa hee... Ad mse visit my blog ok...sgt besa ht klu u folow n bbuh dlm bloger list u *_*

Regards,
zeera

Amirol Najmi Abdul Rasid said...

Amboi..! Khelasss Akak!!

anne said...

hmmm.. interesting. boleh try tengok kot2 ada barang yg berkenan.

Aslvie Adam said...

Best ni..hadiah tuk diri sendiri ponnggg bolehhhhh...hehe...murah gk kt cnie erk...untung...save bajet...tq share info yg terbaeeekkkla jgk for me...mmng suker brg cm gini...;)

d i e d y |♥ said...

Kak, boleh ajar tak macam mana nak buat nuffnag Ads yg atas sekali tu. Adik cuma boleh buat yg bawah dekat side tu je :(

MUSLIMAH said...

as salam..singgah kejap. dtglh singgah blog kita yg luar biasa kononnya...

Nabila Farhana said...

salam kak Fatin, nana nak bertanya kak Fatin punya email apa ya? maaf jakun sikit, HAHA. :3

Anonymous said...

Diorang selalu update barang baru kt fb.. Penah beli minyak wangi. Memang ori and condition ok je..https://www.facebook.com/BestBuyWorldMalaysia

ahsfantasy24 said...

cun gila beg DD sport tu !

Jom join:
Segmen Blogwalking sampai lebam!

MaMa Rey said...

kelas pilihan Fatin Liyana

Anonymous said...

Serius nk tanya brg2 kt web ni ori ke?

Hanih Borhan said...

salam...

wow,mantap2...bley tengok2 lepas ni,harga lepas diskaun agak menarik! :)

Cheeky Cheetah said...

Akk , akk tau x blog mne yg jual chain bracelet ke , cincin ke , necklace ke .. Tpi klo bleh owner 2 bleh ukir nama kt acc tu .. Btol2 hrp akq bleh tlong ..

❤~Emma Abduh~❤ said...

wajib baca nih lau post kak fatin...

❤~Emma Abduh~❤ said...

wajib baca nih lau post kak fatin...

Ezryn said...

wow barang berjenama tuh...x mampu nak beli...haha XD
btw i like ur blog kak Fatin..
you are the best!!! XD XD

Mirrormirror said...

Cute MJ Fragrance tu.. Love the casing.

Anonymous said...

agak2 la,.adik tu bukan mampu nk beli brg2 mcm ni,.
misalnya lah adik tu duk luar bandar ke,.haish

kimonjawi said...

xde contoh lain ke slain brg2 branded camni,.btol jgk kalau adik tu duduk luar bandar,.mana nak cari?dlm kebun gotah?

kimonjawi said...

xde contoh lain ke slain brg2 branded camni,.btol jgk kalau adik tu duduk luar bandar,.mana nak cari?dlm kebun gotah?
apa ko bongap aih

kimonjawi said...

xde contoh lain ke slain brg2 branded camni,.btol jgk kalau adik tu duduk luar bandar,.mana nak cari?dlm kebun gotah?

wisata bakti alam said...


kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Afina said...

Hye kak Fatin :) Kak Fatin ade FB tak ? Kalau ade nak link . Saya dah pernah cari dekat FB , tapi banyak name Fatin Liyana yg keluar ..

bunga daisy said...

oh sponsored post..so meaning soklan adik yg tak ingin namanye dipublish pun adalah reakaan semata la?

shafira aida said...

kelas uollss

Hairul Hafiz Karim said...

wah, dah jadi macam consultant hadiah dah

FJ - Faten Johary said...

terasa nak beli untuk diri sendiri la pulak hahaha

Nyue said...

nak try shopping kat link yg diberi tu la..nmpk cam best :))

Nora Fatini said...

this website tusted ker?
murah.... which is good. tp quality okay tk?

saifudin said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Ingatlah selalu bahwa tekad Anda untuk sukses lebih penting daripada yang lainnya.

dayatn said...

bagus sangat,,
nak beli..
afraid jika online ne..
bagimana.??

Aliff Haikal said...

Bukan setakat adik kecik manis tu yang buntu, ni abang besar hensem pun buntu gak. Miahahaha

Thanks for this information ! :)

wanayu said...

minat gak nak beli barang online. cuma takut je kadang2 nak guna, takut kne tipu

hazim elias said...

Hadiahkn quran pen reader travelling bag? Hnya rm170. Ade free gift poket sekadah berkompas. More info at my blog www.quranandthenewtechnology.blogspot.com atau www.facebook.com/quranandthenewtechnology atau hubungi 0123026773

Afina said...

Kak Fatin pernah beli online ?

Mohd Lokman Bin Ramli said...

oh.. hadiah hari jadi macam tu ea.

Anonymous said...

salam FL,
i nk tanye u dh pernah beli barang tak kt cni?
ari khamis ari tu i ade buat order utk beli SKII product but untill now after buat payment on last thursday i still xdpt ape2 feedback frm them.
Howw??? skali tertipu..... habisla..

ausierarosland said...

ASSALAMUALAIKUM kak fatin(pandai2 je bgi gelaran kan ;) ) . btw , new here . boleh tak kak fatin bagi guide & tips sikit bagi saya , school leaver skrg ni .well , memandangkan saya rasa kak fatin ni banyak ilmu & pengalaman . orang kata , belajar daripada s'one yang dah melalui proses tu . i wish to further my studies in medical course . :)

anjangman said...

Cadangan hadiah yg bagus..tq..selalu je isteri tanya hadiah besday apa abang ? Aku ni jenis yg tak reti nak beli hadiah apa kat org pompuan..

Anonymous said...

Hai I'm Ume..
so far bli kt best buy world ni brg mmg smpai la..feedback dorg pn cpt...nk confirm direct call,mmg tjwb pertanyaan tu..klo kte email pn dorg reply cpt je...jgn wsau anda tidak tertipu...

citra sutera said...

best buy3... mmg best tapi make sure jgn sampai terkena okay?

azi hashim said...

menarik jugak hadiah2 mcm ni.. tapi boleh jugak bg vitamin suplemen ke...bg kulit kwn kita tu lg cantik,sihat...hihi

Amir Aiman Akashah said...

oh! my hadiah

steffany daph said...

alalalla :D sngt berguna info ni :D kang dpt juga review gift utk kawan2 kn..

Anonymous said...

first time dengar SK II from israel.yeke? I baca from Japan.

http://en.wikipedia.org/wiki/SK-II

Harap yang claim from Israel tu give more info pasal menda ni

Pisau Sadap Karet said...

wah..boleh jugak saya try beli kat sini..hehehe

Fitri, Berry and Faizul said...

good bargain!

Dulu Lain Sekarang Lain said...

Susah juga nak beli hadiah kan? Sampai kena bertanya kak Fatin. Yalah, nampak mcm senang tapi bila nak dilaksanakan ramai yg buntu especially kaum Hawa (no offence).. Yg lelaki biasanya sonang sikit, especialy yg bos-bos. Suruh secretary jer yg pikir. Betul tak?

Anonymous said...

Kalau aku lah budak yg bertnye tu, fl bg cdgn pon aku xkan beli. Buat perabih duit beli adiah org sampai beratus2 ringgit.

Ps: next time bg suggestion yg bernas boleh x? Budak kecik, dorg ade duit ke?(melainkan ade parents yg kaye bolehla)

Anonymous said...

hai fatin..

nak tanye yg jual kat website ni semua ori ke?isau lah pulak cuz harga dia semua mcm murah sangat je!! (compare harga asal)

hoping hear from u soon cz kalau memang ori nak rembat beberape item dah ni..hehe :P