Monday, September 24, 2012

Menuju ke arah postur badan yang cantik !

Assalamualaikum


' Fatin tegakkan badan ko sikit la '
' Dah tegak la '
' Nampak bongkok la dalam gambar, tarik bahu ko kebelakang '
' #^%$# '


Setiap kali pergi shoot dengan AnnasEaskey, mesti kena marah sebab posture tak cantik. Bahu kedepan la, bongkok la, muffin top la. I iz sad.

Well aku ni kira dalam golongan kurus la. Berat 47kg tinggi 160cm. BMI aku pon tidak mencecah nilai normal. Tapi sebab pipi aku yang tembam dan bulat (Yepp inherit it from my mom!) jadi aku tidaklah nampak kurus. Especially dalam gambar! Ya know those pembiasan whatsoever physics thing, camera membuatkan kita gemuk 10kg. 10kg tau.........fengsan. Siapa yang cakap aku chubby bila aku upload gambar kat FB tu... takpe... aku maafkan. Siapalah kita untuk menentang hukum fizik..tak gitu? Mehehehe

Jadi walaupun aku kurus, tetapi tidak bermakna posture aku cantik. Nak nak.. haa aku ni memang ada satu habit buruk. buruk nm. buruk nak mamp. Aku gemar membongkok. Faham tak bila aku duduk, aku boleh form bentuk 'C'. Kadang-kadang bila aku berdiri, bahu dan perut aku kedepan, chest aku kebelakang. Haa pening tak kepala otak korang nak membayangkan?


Something that looks like this. Bahu dan perut kedepan, chest kebelakang. Bersimpang siur badan ko Keira Knightly oi..(eh Keira je ke? hahaha)


Tabiat ini bukan sahaja tidak manis dipandang, malah tidak bagus untuk tulang belakang. Nak nak perempuan bila dah menopause nanti, memang tend to bongkok kan.. Wuwuw sebenarnya aku sedar diatas kesilapanku, namun tiada apa yang dapat kulakukan. Ada jugak aku download yoga la pilates kat Ipad apps. Tapi hampeh, dia bagi 3 je video free lain sume kena bayar. Dah la yang free tu setakat tarik napas je, itu takyah ajar pon aku tau camna nak tarik nafas haha.. Well sebenanya 20% sahaja kesalahan apps tersebut, lagi 80% adalah kesalahan aku yang m-a-l-a-s.

Disebabkan masalah ini, Annas being so caring (aw!) telah membawa aku pergi jumpa Salha Zain, top agent Premium Beautiful. Kak Salha ni pangkat dia CDM (Crown Diamond Manager) kira yang paling tinggi dalam PB ni. Melampau tak hengat si Annas ni kan? Annas bersungguh la setkan date dengan kak Salha ni sebab Annas nak suruh aku pakai corset. Aihh I iz malas. Tapi nak cantik. Acaneeee tu ? Combination yang sungguh messed up. Haha. Aku ni skeptikal sikit la pasal corset ni sebab dulu ada la jugak beli corset brand benda apa ntah kat Jusco. Terpaksa pakai untuk dapatkan posture yang cantik masa buat modelling dolu-dolu. Tapi ketat nak mampos, chest tak boleh nak expand, kaki berbirat-birat macam kena dera aku pon dah rejam mana ntah corset tu.

Aku macam surprise jugak, sebab kak Salha Zain ni dia measure dulu body aku before giving the correct size. Kiranya tak samalah macam corset yang aku beli kat Jusco dulu tu, hanya ada 3 size (S, M, L). Korset PB ni custom made, dia memang ikot ukuran body kita la supaya tak terlalu ketat atau terlalu longgar. Kalau pakai korset longgar bek ko pakai kain batik je wakakaka.


Semangat aku pakai korset sebab nak jadi macam Kate Middleton. Kate kurus tapi ada curve dan posture yang sangat cantik !! Tak lama lagi Kate bakal ada pesaing bhahahaha. Verangan is my middle name thank you hahaha


Pengalaman Memakai Korset Premium Beautiful (PB)
Hari ni hari ke 6 aku pakai PB. Baru pakai hari ke-6 dah cerita pasal pengalaman elehh lorat ah. Yelah kalau aku tak cerita, nanti korang inbox aku sensorang pulak and tanya 'Best tak kai PB, ada perubahan tak?' ha... kalau sorang takpe..kot dah beratus-ratus orang tak kena kematu jari jemari I nak menaip? So baiklah aku tulis sensiang..

PB ni comprises 3 pieces. Long Bra, long girdle dan waist nipper. Masa memula nak pakai long girdle, memang macam bertarung dengan nyawa sikit. Boleh bawak bergaduh haha maybe sebab first time kan. Tapi bila dah pakai ok je, selesa. Tak ketat sangat dan memang body hugging. Long bra ok. But my favourite is waist nipper. Bila dah pakai long bra and girdle, posture dah tegak tau. Tapi bila pakai waist nipper, bertambah-tambah tegak. Lagipon body nampak kemas je, without lemak lebihan tersembul sana sini :)

6 hari aku pakai, dah ada perubahan yang bagi aku ketara. Especially in terms of posture and curvature. Main concern aku pakai korset pon, adalah untuk menjaga posture & tulang belakang kan. Meh aku tunjuk gambar, posture aku duduk, before and after. Which I am so happy right now!


 Before. Suka duduk macam ni, badan bentuk C.


Before. Bahu kedepan kan? Dah jadi habit...


After. Walahh terus kelihatan professional gitu. Ya saya Dr Fatin Liyana apa nak mc sila hilang dari pandangan mata saya sekarang kbye


Bab posture ni memang aku puas hati ;) Memang menambahkan konfiden serta rasa sihat. Bila aku pakai white coat nampak terletak je hehe :p. Kawan-kawan pon ada tegur, asal semangat sangat dengar lecture walaupun menguap wakaka. Hebat kan? Waist nipper tu automaticly dia macam tegakkan posture badan aku, even aku try to bend/bongkok, jadi susah. In fact, bila aku bongkokkan badan, rasa sakit dan tak selesa. Yang penting sekarang insyaallah tulang belakang dah in correct position, blood flow semua lancar dan semoga dihindarkan dari segala penyakit! 

Oklah have to admit yang body aku ni flat tapi my perot iz azboncet (sad). Boleh buat garis lurus dari pinggang ke pinggung, imagine the straight line! (double sad). Pakai korset ni, boleh la feeling-feeling ada pinggang sikit sebab dia kecik kat bahagian pinggang kan. Korset ni kan well-fitted, so dia akan re-distribute fat kita tu accordingly. Sebab aku ni flat dan macam takde harapan sangat, so tak endahkan sangat je. But to my surprise...pinggang aku masa Kak Salha mula-mula measure adalah 68cm, sekarang ......

63 cm (without korset) after 6 days mehehehe. Cakap sekarang kabahagiaan tu milik siapa?



Selain daripada itu memang ada perubahan pada bahagian chest tapi aku taknak eloborate lebih sebab I iz segan hehe. Dari segi berat badan, tidak pasti kalau berlaku sebarang penurunan sebab aku tak timbang (kena pegi wad untuk timbang sebab bilik takda penimbang). Tapi kalau berlaku penurunan pon, maybe disebabkan aku makan tak banyak.

Nafsu makan banyak, tapi bila makan cepat kenyang. Kalau paksa nanti rasa nak muntah. Memang logikla sebab korset ni kan well-fitted, so dia prevent daripada makan banyak-banyak hehe. Baguslah sebab aku ni bangsa yang kalau makan, lauk nak banyak je. Mentang-mentang genetic belah ayah semua kurus-kurus, aku ambik kesempatan la tibai makanan sebab susah badan nak naik kan. Tapi sangat merisaukan sebab kurus tak semestinya sihat. Lagipon orang kurus selalu cholestrol tinggi kan. Ritu aku pegi check cholesterol level. Risau sebab makan banyak masa raya kan.  Nasib baik normal ffuuuhh. Berpeluh-peluh tunggu result, padahal cek kat computer je pon.

Itulah serba sedikit pengalaman aku memakai korset PB. Itu baru 6 hari pakai, kalau lagi lama mungkin lagi banyak perubahan yang ada kan. Aku pakai lebih kurang 8 jam sehari. Pernah jugak try bawak tidur (desperate habis) haha, selesa la jugak. Takdelah rasa renyah ke apa, tapi kalau pakai baju kelawau lagi seronot. BAJU KELAWAU FTW. So far aku berpuas hati dengan korset ni. Kira impian aku untuk mendapat posture and curvature yang menarik dah terhajat. Kalau korang tanya aku, berkesan ke tak, insyaallah berkesan kalau korang displin.. Yelah, nak diet pon kena displin, nak belajar pon kena displin semua benda yang kita buat kena ada displin kan hee. Insyaallah.

Please jangan tanya aku apa-apa pasal PB sebab aku cakap based on pengalaman aku, so aku tak tau lebih-lebih hehe. Kalau nak tanya pasal korset ni atau nak beli boleh tanya my consultant kak Salha Zain. She'll explain everything that your ears wanted to hear. She's nice and friendly, lagipun macam aku cakap tadi, pangkat dia dalam PB tu adalah yang tertinggi, so kira memang expert habis a. Dah lama dia dalam bidang ni tau. She will guide you through out the process. Lagipun haruslah, sebab korset ni ada lifetime warranty. Selagi ko ada nyawa, selagi tu ko akan jumpa Kak Salha kalau korset ko ada problem hehe. Selain daripada itu, kalau sesiapa yang berminat nak start business PB ni, boleh contact beliau jugak. Kak Salha kata dia sedia memberi tunjuk ajar kepada newcomers! Untunglaahh buat bisnes pon ada orang ajar.

Ingat contact Salha Zain bukan Fatin Liyana tau :)

My personal consultant :)

Salha Zain
012-222-9453
salha2910@gmail.com
www.salhazain.com
FB Fanpage : Here


Thank you for reading this entry !

147 comments:

Hazwani Harun said...

Kak Fatin tetap comells..:)

Anonymous said...

Salam, bgus la info ni. Sy pun slalu sakit bdn dn posture yg xbrp cun...hihihi..boleh la cuba nanti

Riena Haiqal said...

tahniah FL.. hehehehe. dah ramping dan cantik dah bentuk badan.. tak lagi jadi bentuk lain... (^_^)
memang confident jer bila pakai kan..

Cik Puan Izan❤ said...

kita datang sini baca dan tinggal jejak saja... ;)

yangbaik said...

suka sangat entry nie... walaupun baru sekali dua singgah terus jatuh chenta... hahaha
perghhh... nak cuba postur baru lepas bersalin... sekarang ni tengah memboyot tak dapat lah mak nak try postur ala-ala kate... hehehe

The Miss Era said...

wooooooooowww macam nest je...
sebelum ni mmg i pernah dgr pasal PB ni...urrmmm...harganya mahal tak ??? :D

ashura said...

I pun guna gak PB ni, sbb paha n pinggang nya cutting dh lari, almaklumla anak dh 4 pun..pas pkai PB..tadaaa..sume kate body i nye cutting nmpak cantik, selera makan pon x buas lg hehehe

❤Kamsiah❤ said...

akak pernah pakai brand elken...seksanya nak pakai,nak bukak bila nak ke toilet...last2 campak kemana tah...

Princess Syazliyana said...

ohh tingginya kak fatin :p hehe

Akhelaken said...

FL, kalau lelaki nak postur badan yang cantik pulak cemana? haha

pakDin said...

waa..utk lelaki ade x?hahaha

JarN Eha said...

wow..awesome...mahal x pkai PB tue??

LaiLi Ayoko said...

Wahh...makin letop fatin pasni..hehe.nice nice.pasni ley try gakk.hehe

LaiLi Ayoko said...

Wahh...makin letop fatin pasni..hehe.nice nice.pasni ley try gakk.hehe

Nuraz said...

salam kenal Dr Fatin... ^__^
Salha Zain is my great leader & great mentor in korset PB biz...bangga akak dik bila my leader diperkenalkan in your blog..selamt ber-PB yea...mmg best sgt2 pakai PB...tp akak ni lps deliver baru leh sarung balik PB..huhu...PB juga bagus dlm ikhtiar utk setiap wanita yg try to conceive..oh ya, bila ada praktikal kat HKl lagi, roger2 lah akak ye...boleh belanja lunch!.. ^__^ ..

lydiarahayumahmod said...

Assalammualaikum,Fatin,
email kak Salha tu huruf besar semua ke huruf kecil semua?

Mysara Ab Rahman said...

mcm best je kak fatin..g pn sy pn ngah mencari korset yg ssuai...

Nens Collection said...

pb terbaik!..rajin ke x je nk pakainyer...wohooo!!

Mama Qist said...

sukanya info ni fatin..terus ubah postur duduk..

Fatin Liyana Asri said...

Apa-apa boleh tanya salha zain yeee! gi kat blog dia, tanya je pape soklan =)

Bab posture duduk tu memang takleh lawan. Macam miss world pon ada haha..bajet lahh adoiii

Annas Easkey said...

heheheh!!! maapkan saya sebab garang! now posture dah cantik no more senget2 lagi ye! keh keh keh!

Mira Adzlia said...

mcm menarik jer..tp mst mahal..huhu

miszatie said...

posture meletop terus hah..^_^

nurnaimah said...

great..
Premium beautiful korset memang bagus..
sape nak cantik macam dr fatin ni pm ok..
i'm authorized dealer for Premium Beautiful korset too...
harga promosi tengah on ni....
http://www.imabeautiful.blogspot.com/

Salha Zain said...

Suka baca entry Fatin nih. InsyaAllah kalau ada siapa2 yang try PB ni jangan segan ye, jenguk2 blog Salha. Not just posture, tapi macam2 lagi testimoni untuk kesihatan wanita. :)

www.salhazain.com

KakNi (CikNi Ahni) said...

Wah.... Fatin, dah slim lagi bertambah slim dan ayu gitu... tahniah...

AHMAD AFIQ said...

mmg korset the bom. takder effect usus bercelaru ker

Puteri Iqa Izyan said...

penah jugak pakai PB ni yg mak punye! hehe tapi sebab malas, biar gitu je. hakhak.

tapi seyes..kalau cari corset yg betul2 sesuai, mmg boleh bentuk posture badan yang osem! :D

nak2 PB ni sebab die ukur dulu bdn kite.

Anonymous said...

Lelaki nak pakai korset jgk boleh tak?

nur azian said...

macam2 mana pon,tetap comel gak kan..

sy pon suka duduk macam tu,
lepas tu bila tangkap gambar mula la
tak elok :)

Atiqah Wadiah said...

wow k.salha zain..meletopssss..hehe :)

Mrs Suriz said...

PB memang bagus pun n memang kenal salha ni ... :)

nourash! said...

Tapi tetep cantik

Anonymous said...

Korset utk lelaki ada ke takde ni?! Kalau ada saya nk beli sepuluh!!!

ereldonat's said...

salam,.coming to visit u:)

~Aimiey Nazmiey~ said...

Makin cantik lg Fatin Liyana!!:) Hopefully lepas ni lebih ramai yang dapat rasakan kehebatan Premium Beautiful!!
www.aimieynazmiey.com

hazirahahmadrazi said...

wahh saya pon ramai tgur bongkok. sb kurus :(

Aryana Qaseh said...

laaaa.. fatin sama kes dgn sy la.. sy pon bongkok sabung juga.. kurus je berat 45 tggi 168.. jln pon bongkok .. sy dh pkai PB 3thn dh.. alhamdulilah postur badan sy dh ok dr dlu.. skrg kalu xpkai PB rsa xbiasa plak.. dan yg best keputihan dh ilang.. :) nnt fatin jalan cantik la pasni.. gud luck!!

Alynn Nyzaa said...

kak fatin da comel tuu posture..jeles kite...:P

Amir Aiman Akashah said...

aduhaiiiiiiiiii
baru je berangann nek kenen2 mc dgn dr.FL yg neletop ni ha.....kn dh kene warning awai2 ag...

rasa kecacingan pula peyot abg long ni ha

boleh la dr.FL...mc selai selama 365 ari...huk huk huk

comeliness_zaty said...

fatin, kite memiliki berat dan tinggi yg same..in reality mmg nmpak lah kurusnye kan. tp dlm gambar not kurus sgt..tp dlm gmbr u look vry stunning n i've to learn from ur confident level.. :)

shafira aida said...

yeay! dah cantik posturrr, tp still cun jugakk

❤~Emma Abduh~❤ said...

hoho..postur badan sy pun mcm bntuk c...nak beli jg la..tp msti mahal...hoho

ibu_honey said...

FL..slalu mcm susah jer nk caye kejaiban korset morset ni...tp kl) dh gitu upenya bru 6 hari pky...memang bgus n efektif lah ye...

ibu_honey said...

nk try jgk ar...

Izanne said...

Comel sangattt..

Anonymous said...

best wahhaha.................

ellisya said...

FL dah sememang2nye cantik ..pakai PB bertambah2 lagi lah cantiknye..pening lak mak nk memilih bakal menantu nnt..hehe..emy pon pakai PB gak..sbb pas branak ni cutting lari..so far Alhamdulillah..nampak perubahannye..mmg mmbetulkan posture bdn kita..highly recommend..

boni kacak said...

saya pun sama lah.. tapi takkan saya nak sarung korset?? lain macam pulak

puteri cahaya said...

kt pun ada masalah macam patin!! T.T insyaAllah akan cuba

Julianazriana Jaafar said...

fL, akak mohon share ye dear?? thanks.

meletops la bdn pakai PB. actually kak salha ni one of the mentor in our Green Leadears Grup. She's amazing kan!

bangga sangat muda2 da pandai jage kesihatan. Thats the spirit :)

this is my personal experience plak :)

http://julia-nazriana.blogspot.com/2012/09/premium-beautiful-biggest-loser.html

Ibnuismaini Ismail said...

Tapi duduk melengkung2 tu mcm best je rasa...

(^-^) ieYoe (^-^) said...

PB memang best.. welcome to the club fatin :D

Anonymous said...

wahh..berjaya nampaknya . bagus2 ! ;)
kak fatin,nak tanya nie,suke la tengok kulit kak fatin.flawless je.ade makan ape2 supplement ke? kalau ade,share la..nak flawless jugak.hehe. and nak tau kak fatin pakai bb cream or moisturizer ape ek?

Anonymous said...

klo xleh bongkok lngsung then cner nak solat klo ngah pakai pb tu???

AMIRUL_92 said...

kak fatin single ka ? nk usha muley kkkkkkkkk

ezria mia said...

Akak2...nampak lain sgt posture badan tuh...berkaliber habis !! hoho ='')

Liana said...

Kak yana cantik sgt dan full of confident..youre my inspirasi (n_n)"

Liana said...

Kak liyana cantik sgt, full of confident..giving me so much inspiration..

Tyka said...

Also got the same prob like u liyana. Plus back pain sometimes due to wrong posture. I thought corset only for those who want to get slim body. Should try one..

Fairuzie Fizi said...

rasanya hrga PB ni dlm RM ribu2 gak...kkak ada pki...

Nureulicious ♥ said...

Inspired ! Walaupun corseett je. Muehehehe. Sama lah kita C-shaped -,- Thank you, Doc ! Heeehe

kentang said...

Em.. ni nak tanya pasal Fatin.. so x leh tny kak Salha.
Saya pun dlm golongan kurus gak.. so bila Fatin pakai PB ni, kan prevent daripada makan banyak kan.. so.. mcmana la mau tambah berat badan? ;P

tomeitomei said...

Dr fatin yg cumelsss..mmg beli PB berbaloi..sape yg nk generate income pn boleh..salha mmg baik sesangatttt n great leader..very humble...sape2 nk tgk2 baju kurung moden + pesak + jubah..meh la pilih kt belog kite...opsss..terpromote plak kn..

Ira Iraie said...

Fatin comels! :D

http://pinklacey.blogspot.com/

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Awwww , comeyy aih adekk manesss ! heeee . Suka tengok FL , comel sngt =') Jelesss taww =P

salha zain said...

Assalamualaikum semua...ini SALHA ZAIN..im so happy tgk Fatin happy...memang banyak sgt perubahan yang berlaku kt Fatin lebih2 lagi her posture and figure yang semakin curvy..congrats Fatin dearie...and it can happen to u too...dont hesitate to call me at anytime..
my no 012-222 9453 and visit my blog at www.salhazain.com

Nora Mira said...

bagus ye korset ni..boleh betulkan bentuk badan kita

Amelia Hanim said...

like fatin =)

Miz Dayah said...

kadang2 kite tak prasan kan kalo badan jadi huruf C. huhu. marilah kite sama2 memakai korset untuk mendapatkan bentuk badan unggul :-D

fifie said...

PB memang bagus tapi harga pun bagus. huhu. pernah pakai tapi kejap je aduii tak larat nak pakai. Sekso bebenar.

TeTerBanG said...

sy pon spesies kurus jgak. kurus yg amat. berat lg kurang dr akak. n sy lg tnggi dr akak rasanya. mmg sy ni 'papan'. hahhaa.. dh jd trademark sy. sbb gnetik, sy trlalu kurus. mkn byk pon still kurus. berat bdan susah sgt nak naik n senang sgt nak turun. kan? tp..bila sy tgk kate middleton, dya pon papan jgak. tp, still cntik sbb mcm akak kata dya ada curve, shape. so, i want to be like her. hehe..

bila tgk xperience akak pkai PB tu, wao!! brbeza gila yg dulu ngan skarang.brbeza yg amat! posture baru tu nmpak kak fatin elegant ja. cntik! n yg pnting, tulang blakang kita trjaga. sy pon sbenarnya ada masalah tulang n bongkok. akak...mmg owg yg 'papan' ni, dya ada masalah bongkok ka?

Nurmujahidah Ismail said...

rasa macam akan guna gak benda ni bila dah rasa,, eh,, aku kena ada benda ni la,, :D

Zharif Azis said...

hamboi kak fatin , sekali dah hapdet blog , berjela panjang dia . tapi best bila baca sebab lawak =D rasa macam nak skip tapi xboleh sebab nak jugak baca satu satu ayat nya >__<

ohjob said...

comey lotey fatin :)~

Anonymous said...

perghh
pb tu harga beribu tuu.
wauu O.o

RAJIAH RAZAK said...

Wehuuuu, best kan!! Even kurus pon belum tentu posture badan chanteksss!!! Welll, happy or u FL coz da ade inisiatif utk berubahhhhh. Body more curveee gitueww. Currlass u doctor!!! Lagi malatoppss u lps nie .yeaaayyy!!! Fyi. Salha zain is my leader in PB business. Seiously she is very nice and kind person,so helpful person. Tak rugi kenal kak salha ;)

faizfakhirin said...

waaa...lagi hot la lepas niliyana..

Anonymous said...

saya terima seadanya walaupun u takde curve ke, shape ke, flat ke

aiN Najwa said...

Ur body nmpak cntik dah..tegap..bdw, kalo xpakai PB pown dlm gmbar u still comel n cantik..(^_____^)..Nice sis..

Hayati MR_yatihanna said...

B4 ni silent reader, hari ni nk comment jgk la..

Congratz tau Fatin Liyana.. syukur la pakai awal2 kn, insyALLAH lg cun n sihat la lpas ni.. jgn tggu lama2 tau sbb sakit belakang, posture badan tak betul ni tak boleh dipandang ringan.. bykk sgttt kelebihan dia, period pain.. weight loss.. nk conceive baby ke, hubungan suami isteri, student sakit2 kepala n stress ke boleh relieve dgn pkai PB ni tau.. kak salha ni my beloved mentor dlm biz ni tau, for those yg berminat nk generate income, nk mendidik bakal2 usahawan utk berjaya, di samping mnddik masyarakat kepentingan mnjga kesihatan.. boleh call I k:

HAYATI MR_Yatihanna: 013 204 1261
LIKE page facebook https://www.facebook.com/premiumbeautifulforall?ref=ts..

TQ dik FL, sbb sudi share perubahan n akak terpromote sikit ye huhu love u darl mmuahh :)

Syaifuddin Alias said...

saya tak ada dalam gambar tapi saya rasa saya comel dari fatin Liyana :D #Facts

Pinkbubblegumprincess said...

wow..nampak dah result penggunaan pb walaupun baru je 6 hari..bagusnya...

http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/

Miss Layaleya said...

Salam..

Saya dh 6 tahun beli PB ni tapi x pakai.. Simpan je dlm almari tu.. Alasannya "malas".. Pastu bila time dtg bulan pakai utk hilangkan senggugut.. Tu pn pakai waist nipper je.. mmg berkesan..

Lepas baca entry u semalam, trus pg ni dtg kerja pakai PB.. hahaha.. Harap2 kali ni saya akan konsisten..

TQVM..

wirda azurainie said...

kak salha zain baru add kita. mula rasa nak approve lmbt sikit, bukak blog akak terus approve.haha.
saya nak beli mc doktor. ada x? lect saya selalu mintak mc klu sy skip kelas *panggggg*hiksss. btw, nmpklah perbezaan lepas guna PB! kak atin tambah-tambah cantik! hiks

Sarah Jafar said...

haa daebakk ahh PB ni..
oh bdw, kalo yg Yoga tuu better Kak Fatin takyah buat laa,, sbb Sara penah baca kat somewhere lupa laa pulak. dia kata yg Yoga tuu sebenarnya worship agama dulu-2..

Liana said...

haha...saya post 2kali..sya suka sgt kt kak fatin...yup,btul sya mengalami masalah yg sama dgn fatin, berat bdn sya dan tinggi sya sama mcm fatin..huhu so sya mmg pham sgt2 mslah nie, trutamanya bila kite duduk, mst bdn sya brbentuk C..skg nie sya rsa nk cuba pkai corset, thank you so much fatin..i really luvya...(n_n)"

Izzati Syazwani said...

Nampak perubahan selepas pakai PB. PB nie memang bagus bagi mereka yang inginkan tubuh or postur badan yang cantik. Btw, Fatin memang cantik sangat.. :) ♥

Aliff Haikal said...

Akak tetap cantik ;)

Azza Azman said...

best jadi FL ni buat apa pun semangat, saya yang gumuk pun malas nak risau risau... FL dah cantik tapi still ada awareness nak mencantikkan diri.. plus sihat.

zulhilmi tempoyak said...

tumpang tnya... dr klinik mn ye. klu bleh hari2 nak pg.. ;p

Why Farouk said...

ya allah kak.. why pun sama mcm akak.. kurus tapi pipi chubby plus badan membongkok n x taw nak buat mcm mana lagi dah. dalam pic mmg slalu org kata why ni berisi. depan2 baru diorg taw why ketegori kuruih kedengkiang.. pernah pakai korset biasa. tp admit that badan mmg akan jadi tegak n lebih berdisiplin sikit bila pakai korset. pasni kena cari korset baru jugak r.. korset lama dah bagi adik hwa3..

fizzir mad said...

asalamualaikum....
haram...haram....menunjukkan tubuh seseorang tu...insaf lah wakai teman2 sekalian...org yang melihat pun terjebak sama....ingat lah kiamat dah dekat...tanda2 kiamat kecil pun dah kelihatan....MasyAllah...

CikEmoNia said...

Same problem wit me. Mmg seowg yg bongkok before. Then lps sarung PB tewos hilang bongkok itu. Now da almost 1 year sarung PB dan ia sgt comfortable. Bila tak pakai rase tak best. Badan pon da ade shape :)

Delaila Adnan said...

Ya ka, dah lama saya perhatikan, nak beli ke taknak..now if u kata best..saya rasa nak try la...tq

KIMEUN it's only a name said...

salam..

kak liyana punya habit iz da same like me.
always jugak kne marah dengan my mum.and yeahh im looking for this.
thaanks for sharing kak liyana.

=)

irda said...

bagus FL..wlaupon br 6 hari pakai tp dah ada perubahan..PB mmg terbaekkkkklah, btw lelaki pun boleh pakai...

www.irdakhalib.com

Erra Kyra said...

MENARIK..=)) pic FL duduk sume comel even bentuk C pong ..huhu

Yousof said...

Suka entri macam ni sebab dapat bantu orang lain. Tapi rasanya kalau tak ada gambar yang menammpakkan susuk tubuh tu pun dah ok sangat dah entri ni.. ;)

Mass said...

akak biasa dah org promote pakai pb nih...tapi bolayan jer
tapi bila fatin cite....terus terasaa nak try pb.....huhuhu

Khairizal Ghani said...

*LIKE*

DORAWANTAN said...

Salam FL,

Mohon nak share yeaaaa post nih.... :)

Ramai org kurus rasakan diorg tak perlu pakai PB padahal posture org kurus masih boleh dibaiki....

TQ dik promotekan PB di sini... All the best dear..

www.ziadorawantan@blogspot.com

Anonymous said...

i baru nak beli PB,tp bila my friends yg ade PB ckp baik xusah sbb xselesa.bukan sorang dua.tapi lebih 4,5 orang yg cakap..kompius lak bila fatin cakap selesa.takpe,nnt i google lu cr maklumat.PB ke,DX ke,COSWAY ke...atau mana2 korset yg selesa n berbaloi utk beli.thanks fatin utk entry ni...

Perfume Malaysia said...

Saliha Zain firts tengok ingat penyayi bertudung yang baru..rupanya personal consultant.

Perfume Malaysia

Skiemon Mon said...

postur badan cantik

puanbee said...

Salam Fatin Liyana .. Pinjam Gambar ye .. kalau tak suka boleh email ke puanbee

puanbeedotcom@gmail.com

http://puanbee.com/fatin-liyana-pakai-corset-pb-dapatkan-postur-badan-yang-cantik/

Prince of Noob said...

dear fatin liyana... awak sangat cantik... dan bijak juga... mohon kahwin dengan ana huhuhu

Crew Fathi said...

Pernah gak kena tegur.. Hoho.. Lelaki boleh ka pakai? Hohoho

Mama Adam said...

Mmg cantik postur badan. Bila semua dh tegak2, rasa confident level tinggi sikit la kan?

Fakhrurazzi Mat Sedik said...

Congtraz FL!!

HIDUP BIAR LEPAK,
STUDY BIAR COOL,
RESULT BIAR GEMPAK,
HEBOH SATU UNIVERSITI...

GOOD LUCK YOUR EXAM at next week!!

Fakhrurazzi Mat Sedik said...

CONGTRAZ FL!!

HIDUP BIAR LEPAK,
STUDY BIAR COOL,
RESULT BIAR GEMPAK,
HEBOH SATU UNIVERSITY...

GOOD LUCK YOUR EXAM at next week! =)

Zura said...

kite punye masalah yg sama... ^_^

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

zuan dok bongkok je.. abis la rosak badan.. lol

Faizal Pejay said...

Wah bagus2 Fatin Liyana pun pakai PB..nak sy pun ada

Anonymous said...

cara mudah kurus tanpa perlu berlapar

Bali Bagus said...

hhhmmmmmm,,,, cantik diri butuh biaya mahal hehehe

Kakzakie said...

Terpegun kakak tengok. PB memang thumbs-up dah terbukti memang baik..

Shasha Mohamed said...

Promoting the corset... Good good. Semoga perniagaan Salha Zain bertambah maju ;)

Donny Ien said...

hi~

Maisarah Azmi said...

wah.menarik.. awk dah sememangnya cantik fatin..huhu..

Amelia Hanim said...

Terasa nak try jugak laa...

unaismail said...

boleh la buat camni.. huhuuu...
kak fatin, una follow blog kak fatin yea.. nice & simple blog. i love it...

nabByla said...

ouhh berguna jugak ea korset utk elakan badan mmbongkok. bella pun lbh kurg sama ngn fatin.. agak2 mahal tak korset tue ?

young said...

nak beli tu memang la nak..tp student macam saya ni mana la mampu nak beli..2k lebih tu...haihhh..untung kalau kaya, bley la beli..

King of banana said...

1000000000xlike

nurul iwani said...

sy pun kurus jgak..infact tersangat kurus! berat 47kg tinggi 170cm!hahaha

frozen fox said...

nak cantik rupanye :)
Simak Tantangan Kreatif Blogger Berhadiah Mingguan & Grandprize Android

Izwanie Eynia said...

got same prob like u..huhuhu. tpaksa la bli PB gak pasnih!

syida said...

setuju sangat...memang PB bagus..bukan cakap2 kosong. Ini pengalaman sendiri. Lepas pakai baru tahu perubahannya. Tengok perubahan FL memang kagum. You look curvier & slimmer...Cantik la!...Nak cari set PB bole calling2 saya juga..

Anonymous said...

i like ur words,i like ur stories..but only one thing as a muslimah,i juz don agree with da last pic.. i care 4 u as a muslimah :D

Anonymous said...

not salha pic..but ur pic

Masreena said...

Tudung Sulaman Bunga Mawar

Oner more tips wanna share is, when u workout at gym u also can get the same posture without using the corset

KakNi (CikNi Ahni) said...

Fatin, kakni pun teringin lama dah nak pakai premium beautiful ni, cuma tak tahan tu sebab nanti nak pakai pun susah, nak tanggal pun susah, kalau dah desperate nak wee wee lagi susah... cicir nanti

Dkna Abza said...

memang terbaik laa :)

Nadia Elena said...

untunglah ramping...

Anonymous said...

HARGA BRAPE FATIN?

anis said...

Saya pun pengguna baru PB. Bab menahan kte dpd mkn byk sy sgt setuju. Bila pakai PB sy rse cpt kyg dan xboleh paksa sumbat mknn lg dah. Wlaupun sy kurus kering berat xsmpai 40kg tp sy rsau bila mkn byk2 ni. Kurus xsemestinya sihat kann. Go PB!!

wann sury said...

jom ke blog saya...the agent hot from oven..wee.....pb is great too healthy...more to healthy ok..

Aslvie Adam said...

De pki jgk lps bsalin ank first dlu...mmng okla...slalu pki mlm...cozs siang leceh nk bkk if g toilet....oposssss!!!!;p

Ema Blog said...

salam fatin, akak nak buat entry ni boleh tak?

Ema Blog said...

fatin, akak menunggu jawapan fatin utk kata boleh atau tak boleh akak nak ambil entry ini dan kongsi dalam blog akak...can send email ema7044@yahoo.com.

tq.

ketikketok said...

idam cantik? cubalah resipi mudah fungus BBC MARDI Station hanya di MARDI Station CH

Iynas Omar said...

fatin..update laa perkembangan terbaru lepas beberapa bulan pakai pb..

Anonymous said...

ORG kurus biasenye bongkok badan mcm saya, habit jugak dulu, bila org tegur baru la terasa huhuu... oh elok erk pkai korset. boleh ar beli nanti sebab perkara ni mengurangkan keyakinan dirii~~

atul_zatul said...

Actually konsistensi amt penting dlm apa jua produk kesihatan yg kita pki....pb ni 70% kesihatan 30%kecantikan.....byk benefit lain selain kuruskn bdn....sy pki pb time pntng lgi byk dia punyer ke'best'annya ok....pb mmg awesome.......

Lizaelken said...

Just in case nak cuba yg baru ...

Bidadari gojess said...

As salam.

kita pun pernah pakai pb. Mak kita jual dulu.. mmg selesa. Tapi mmg xleh lebih 8 jam la...lebih mesti gatal.. sebab berpeluh kot...

apapun mmg rasa padat je bdn pakai pb.