Tuesday, September 13, 2011

Adriani Adnan (Yanny)'s Wedding Reception

Assalamualaikum

Sabtu dan Ahad pon aku ada kelas. Macam sungguh tak cool kerana harus berperah otak mahu memilih diantara dua. Pergi ke kelaskah atau pergi berjumpa rakan-rakan. By berjumpa rakan-rakan I mean like attending open houses as well as wedding receptions. Macam susah gila nak buat pilihan. Ibarat macam ditelan mati emak diluah mati anak dikunyah tiada siapa-siapa mati, bapak tak mati sebab dia immortal. No, seriously. I hate this feeling. Why do I have to choose one when I can have them both?

So pada hari Sabtu yang lepas, I decided to attend the lectures first, and halfway through, aku buat-buat macam pergi toilet padahal pergi lari balik bilik bagaikan seorang jaguh, gosok baju kurung menggunakan kuasa maximum (nasib baik tak terbakar), dab dab powder dan chow pergi wedding reception kepunyaan Adriani Adnan (also known as Yanny). Padahal majlis bermula pada pukul 12.30pm, tetapi pukul 3 petang barulah aku bertolak. Jadilah der ...daripada tak pergi langsung ye tak.

Nah aku sajikan beberapa gambar pada majlis tersebut. Enjoice!

Venue : Dewan Seri Endon, Puspanitapuri, Presint 10 Putrajaya. Gila lawa dan besar hall ni.

That's my beautiful bride, Yanny. She's so elegant in that stunning dress designed by Jezmine OBB =) Pelamin juga sangat cantik dan lavish. I almost got my eyes in tears. Over kau.

Aku datang lambat gile kot. Masa tu 2/3 of the hall dah empty already. But luckily, Yanny tengah photoshoot atas pelamin, so I got the chance to meet and congratulate her! I missed the part where she did her grand entrance as well as bersanding. Sedihla sebab I tak dapat nak witness that beautiful moment =')

Lepas makan, aku pergi bersosial dengan para bridemaids yang canteks !

Lina Kamal, Fatin poka-poka, Yana & Fira Hanis

Shea Rasol, Maria Elena, Fatin Liyana (ehem nama nak glamor, padahal boleh je tulis 'me' haha) dan Lin.

Adore her straight posture!

My only sister! (Soon to be, InsyaAllah kalau ada jodoh hehe)

Girls just wanna have fun !

Yanny and Yus =) Cantik sangat kan? Gambar of course curi dari page Yanny haha aku kan datang lambat =P Jangankan tangkap gambar kat tangga, tangga pon aku tak jumpa mana! Ceis.


To Yanny and Yus, thanks for the invitation. Semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat dan semoga ikatan ni sentiasa diredhai Allah. Nanti kalau Yanny dah G1P0, bolehlah buat antenatal checkup kat HUKM ye hehe. Bestnya kahwin............... True meaning : Bestnya pelamin cantik, baju cantik tapi tak ready nak pikul tanggungjawab seorang isteri. Hahahahaha! 


Thank you for reading this entry !

114 comments:

  1. As-Salam.
    Hmm dah tengok dah gambar2 ni .. tapi lupa lak kat mana .. hmmm best ehh korang berkumpul . errrkkk lelaki tak ada ke dijemput? lalalalaa

    ReplyDelete
  2. alamak,bestnya...plamin cntik..baju lawa..hall bsar..lampu glam0ur..
    mak aihh tetiba rsa nk kawen jgk...

    ReplyDelete
  3. sgt jelous bila fatin dapat peluk sis marai elena.hehe

    ReplyDelete
  4. nice!
    lawa!
    terbaik...
    ku mahu wedding begini hehe xD

    ReplyDelete
  5. Perth semua retis. Lama nau tak update

    ReplyDelete
  6. LOVELY ENTRY.....suka sangat wlpun awak dah lama x update! hehe

    ReplyDelete
  7. sis,

    hari2 buka belog sis nk bce entry baru.. lame tunngu sis update tercapai jgk arini.. selamat ary raya :)

    ReplyDelete
  8. Even kak Fatin simple je tp tetap yg paling gorgeous >.<

    ReplyDelete
  9. utunglah dijemput..*mcm yannie kenal aku..;P)..ahaha..tahniah pada dia..fatin liyana bila lagi??

    ReplyDelete
  10. simple je akak tp sweet..
    xnak update story raye ke??

    ReplyDelete
  11. Tahniah utk kedua-dua mempelai. Diucapkan semoga berbahagia hingga ke akhir hayat....

    ReplyDelete
  12. lama kot akak x update..glamour gile laa mjlis kawen tu..nak jugakkkkkk:pp

    ReplyDelete
  13. cantiknye pelamin...baju pengantin pun cantik....memang meletop...

    ReplyDelete
  14. sweeet sgt pengantinnya!
    Bajunya oh maii gojes habis!

    ReplyDelete
  15. wawhhh bestnyee...n one more thing untunglaaah ada bakal kakak ipar n diri sndiri yg yg pemes amos.. kelas gituuu youu ^__^V

    ReplyDelete
  16. teringin gak nak kawin...tpi tu laa kan, tanggungjawb to be wife,mummy n sume...hoho..not ready yet...:)

    ReplyDelete
  17. fatin akak bkn tengok apa yg fatin pakai je ;)

    ReplyDelete
  18. selamat pengantin baru... cunn2 seme

    ReplyDelete
  19. lawa giiiila... cun melecun.. kalau nak kawen jangan lupa jemput. haha

    ReplyDelete
  20. hurm suka gambar yang last sekali tuh cantik :)

    ReplyDelete
  21. cntiknye FL...of coz pengantin pun cntk...(^_^)

    ReplyDelete
  22. waaa. cantekla kak FL. comel baju akak. grand gile abis pelamin,

    ReplyDelete
  23. i tengok kat page maria, page shea, page u. mmg awesome kot wedding yanny :)

    ReplyDelete
  24. mak aii! sangatla gojes segala2nya. baju pengantin lawa sangat, colour pun sweet

    ReplyDelete
  25. rinduuu gilakkk kat FL...btw,sy pon suka tgk lina kamal pose..sharp jerk nengoknyerr...6t klu FL kawen mesti lagi toooomeyyy kan? <3

    ReplyDelete
  26. ur son sis in law Maria ka?? congrats

    insyaAllah moga panjang jodoh mereka.. amin

    ReplyDelete
  27. cun seyy retis2 ni...
    fatin ble lg..?jgn lpe jemputtt...huhuhuh

    ReplyDelete
  28. Hello Assalamu'alaikum

    Salam Dari Indonesia Fatin
    Nice to know you,
    hope we can being a friend :)

    Love this entry
    Good Luck !!! ^^

    ReplyDelete
  29. memang tinggal impian laa aku nak kawen cenggini :(

    ReplyDelete
  30. lamanya nk tunggu cik fatin update blog..hikss.:p nway comel sgt baju u fatinn..i loike..:D

    ReplyDelete
  31. so sweet..kak fatin bila pulak nak naik pelamin?heeee

    ReplyDelete
  32. so sweetkan?kak fatin bila pulak nak naik pelamin?hehe

    ReplyDelete
  33. uih..lameeeeenyee orang tu tak hupdate!

    and canteknyaaaa wedding tu..jeles!

    ReplyDelete
  34. Lame tak update entry ye FL...busy ye dgn tugas doktor mu...it's ok..I Like FL...

    ReplyDelete
  35. fatin simple je pegi wedding tp still cantik&gojes! :)

    ReplyDelete
  36. wahaha.. sumpah mmg sangat cantik n hati pun tacing gak tgk momen2 u wit ur friends.. :) berbaloi gak la kan lambat2 pun :)
    ekceli, i pun penah kne buat pilihan yang macam nih n guess what, i buat macam yang u buat gak.. heeeeee :)

    ReplyDelete
  37. nice wedding..fatin pun comels... =)

    ReplyDelete
  38. owh ok..kakak in law to be u maria elena ea? heheh

    i baru je compare2 kn awak dngan die, sebab i watched her video serius (for me) cam gedikkk sangat, siap ckp

    kalau fatin liyana tu, malu2 je, takde la gedik2 camni..hahaha..:P

    owh, baju polkadot itu lawa ok!

    ReplyDelete
  39. the bride is so gorgeuos in that wedding dress!! she looks very lovely..and all the bridemaids are so stunning in their own ways ;)

    ReplyDelete
  40. kan? comel gila dress, pelamin and overall is awesome! ;D kite pon nak kawen cepat2 je rase bhahahahaha tp tula, pikir tggungjawab besar tetibe plak hmmmmm lambat lagi tape kot ;) hihihihi

    ReplyDelete
  41. after this, i will see ur wedding photo on ur blog...
    sis faten is soo beautiful..
    so, of course mesti cpat kwennya...
    hehee..

    ReplyDelete
  42. asal sorg kawan kak fatin muka mcm yuna??hehehe

    ReplyDelete
  43. KAK FATIN NI ADIK AUS FIRDAUS KE?

    ReplyDelete
  44. baju kurung fatin sangat comels..aww :)

    nak story pasal raya satu! ehehe

    ReplyDelete
  45. next : your lovely sis n bro, then ur turn. :P

    ReplyDelete
  46. comelnya awak pkai baju kurung.. sweet sgt2! :)

    mari la snggah my blog.. sy ada b'cerita tntg awak untuk entri t'baru dalam blog sy..

    http://kuncirahsiahati.blogspot.com/2011/09/intai-blogger-terhebat-meletup.html

    ReplyDelete
  47. keep on updating ur blog k.slalu nmpk u kt hukm..lawa sgt :)

    ReplyDelete
  48. cantik cantik cantik dan cantik.sekian!

    ReplyDelete
  49. How i miss ur post sangat sangat sangat!! Jangan la long silence lagi taw kak fatin :) iloveyou

    ReplyDelete
  50. How i miss ur post sangat sangat sangat sangat!! Jangan la long silence lagi taw kak fatin :) iloveyouJangan la long silence lagi taw kak fatin :) iloveyou

    ReplyDelete
  51. cantiknye korang semuaaaa..

    faten cepat kawenn..nnti msti ramai peminat yg tunggu kat dpn rumah kalau fatin kawen..

    ReplyDelete
  52. mmg betul la apa membe aku ckp.
    ko memang pilih status nak berkawan.


    *dari sumber yang sgt dipercayai*

    ReplyDelete
  53. lawa bride, pengantin lagi lawa kalau berburdah

    ReplyDelete
  54. fatin bila pula nk kawin...nnti jmput le

    ReplyDelete
  55. nanti bile FL kawen haruslah vogue2 jugak kan..bila la agaknye ye..hehe

    ReplyDelete
  56. tak mampu saya untuk adakan majlis segrand begini. isk2. tapi, saya doakan dorang bahagia.

    MOHD NASER.com

    ReplyDelete
  57. pengantin sgt cntek..puteri2 diatas sgt gorgeous..(",)..

    ReplyDelete
  58. bila tengok pic org kahwin.. terase pulak nk naik pelamin..

    ReplyDelete
  59. Lamanya nak tunggu entry baru FL :(

    ReplyDelete
  60. mesti ramai blogger fashionita kat sana kan. best best

    ReplyDelete
  61. Nice~ wedding yg best~ x kisah la kalau cry pown haha..

    x menyesal skip half lecture..

    ReplyDelete
  62. hye dear,
    do visit my collection..

    http://glariousshawlcollecitons.blogspot.com/

    thnx so muchhhh dear..
    :)

    ReplyDelete
  63. bestnya tgk org kahwin ni.. FL pulak bila? serius, FL cantik b'baju kurung :)

    FL, snggah la my blog.. ad entry sy b'kisahkan FL :)

    ReplyDelete
  64. nmpk grand la wedding kwn akk FL tu..semua bridemaid tu pn cntik2 belaka...

    ReplyDelete
  65. lina kamal sebijik macam yuna laaa !!
    aww so adorable ^^,

    ReplyDelete
  66. Dear tuan, saya mengaitkan laman web anda.Saya berharap

    anda tidak keberatan untuk menghubungkan saya kembali.
    ini laman web sayahttp://mal

    aysiannewstoday.blogspot.com/


    Malysiannewstoday: Terima kasih..

    ReplyDelete
  67. woahhh wedding die sgt awesome....

    ReplyDelete
  68. wohoo..grandnye hall n wedding tu....ngaa...mcm nak sgt wat weds mcm ni..hhehe..ekhem ...lambat lg tu ...=.=" hehe papepun kak FL ...u look very nice n sweet in that bju kurung..(well..sume kak FL pkai mmg nmpak cntek..hehe..sje pji agy..)

    ReplyDelete
  69. kak FL nampak mcm lisa surihani dari tepi :D time gmbr yg tengah cakap tuh!

    ReplyDelete
  70. waa semua dlam gambar mmg awesome lah . and wedding tu memang grand sungguh. hopefully boleh kahwin situ nanti =p

    ReplyDelete
  71. Fatin.. saya ada ambil satu gambar awak dalam entry nih tok masuk dalam entry saya..
    Harap awak benarkan sebab saya dah copy dah!.Hehe

    http://mukapeliksangat.blogspot.com/2011/11/pre-graduation-with-friends.html

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...