Tuesday, September 13, 2011

Adriani Adnan (Yanny)'s Wedding Reception

Assalamualaikum

Sabtu dan Ahad pon aku ada kelas. Macam sungguh tak cool kerana harus berperah otak mahu memilih diantara dua. Pergi ke kelaskah atau pergi berjumpa rakan-rakan. By berjumpa rakan-rakan I mean like attending open houses as well as wedding receptions. Macam susah gila nak buat pilihan. Ibarat macam ditelan mati emak diluah mati anak dikunyah tiada siapa-siapa mati, bapak tak mati sebab dia immortal. No, seriously. I hate this feeling. Why do I have to choose one when I can have them both?

So pada hari Sabtu yang lepas, I decided to attend the lectures first, and halfway through, aku buat-buat macam pergi toilet padahal pergi lari balik bilik bagaikan seorang jaguh, gosok baju kurung menggunakan kuasa maximum (nasib baik tak terbakar), dab dab powder dan chow pergi wedding reception kepunyaan Adriani Adnan (also known as Yanny). Padahal majlis bermula pada pukul 12.30pm, tetapi pukul 3 petang barulah aku bertolak. Jadilah der ...daripada tak pergi langsung ye tak.

Nah aku sajikan beberapa gambar pada majlis tersebut. Enjoice!

Venue : Dewan Seri Endon, Puspanitapuri, Presint 10 Putrajaya. Gila lawa dan besar hall ni.

That's my beautiful bride, Yanny. She's so elegant in that stunning dress designed by Jezmine OBB =) Pelamin juga sangat cantik dan lavish. I almost got my eyes in tears. Over kau.

Aku datang lambat gile kot. Masa tu 2/3 of the hall dah empty already. But luckily, Yanny tengah photoshoot atas pelamin, so I got the chance to meet and congratulate her! I missed the part where she did her grand entrance as well as bersanding. Sedihla sebab I tak dapat nak witness that beautiful moment =')

Lepas makan, aku pergi bersosial dengan para bridemaids yang canteks !

Lina Kamal, Fatin poka-poka, Yana & Fira Hanis

Shea Rasol, Maria Elena, Fatin Liyana (ehem nama nak glamor, padahal boleh je tulis 'me' haha) dan Lin.

Adore her straight posture!

My only sister! (Soon to be, InsyaAllah kalau ada jodoh hehe)

Girls just wanna have fun !

Yanny and Yus =) Cantik sangat kan? Gambar of course curi dari page Yanny haha aku kan datang lambat =P Jangankan tangkap gambar kat tangga, tangga pon aku tak jumpa mana! Ceis.


To Yanny and Yus, thanks for the invitation. Semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat dan semoga ikatan ni sentiasa diredhai Allah. Nanti kalau Yanny dah G1P0, bolehlah buat antenatal checkup kat HUKM ye hehe. Bestnya kahwin............... True meaning : Bestnya pelamin cantik, baju cantik tapi tak ready nak pikul tanggungjawab seorang isteri. Hahahahaha! 


Thank you for reading this entry !

114 comments:

Wadi AR said...

lu kahwin la cecepat paten

HasrulHassan [HH] said...

As-Salam.
Hmm dah tengok dah gambar2 ni .. tapi lupa lak kat mana .. hmmm best ehh korang berkumpul . errrkkk lelaki tak ada ke dijemput? lalalalaa

...Aku tEtAp Aku..... said...

bestnyeeee........

yaya said...

alamak,bestnya...plamin cntik..baju lawa..hall bsar..lampu glam0ur..
mak aihh tetiba rsa nk kawen jgk...

Nafisah Ruslan said...

u will be the next.. hehe

Amalina said...

Ya ampun, lawanyaaaa ;D

Syazwan Che Deraman said...

kau bila lagi faten?

:: Ms Boom Donut :: said...

sgt jelous bila fatin dapat peluk sis marai elena.hehe

Eazy Izzuddin said...

nice!
lawa!
terbaik...
ku mahu wedding begini hehe xD

Ayeem Jemain said...

Perth semua retis. Lama nau tak update

DfyStrawbery said...

fatin, ily darl :)

IBU GEBU said...

LOVELY ENTRY.....suka sangat wlpun awak dah lama x update! hehe

Noor Azah Bte Abdul Aziz said...

sis,

hari2 buka belog sis nk bce entry baru.. lame tunngu sis update tercapai jgk arini.. selamat ary raya :)

Fathin Ain said...

Even kak Fatin simple je tp tetap yg paling gorgeous >.<

Apricot Pie said...

utunglah dijemput..*mcm yannie kenal aku..;P)..ahaha..tahniah pada dia..fatin liyana bila lagi??

misz aisya said...

simple je akak tp sweet..
xnak update story raye ke??

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

smoga berbahgia buat pengantin ")

Kuasai minda said...

Tahniah utk kedua-dua mempelai. Diucapkan semoga berbahagia hingga ke akhir hayat....

Zulfah zoeLa :) said...

lama kot akak x update..glamour gile laa mjlis kawen tu..nak jugakkkkkk:pp

si penggemar COKELAT said...

akhirnya FL hupdate gak blog.HEHEHEH

bantal said...

cantiknye pelamin...baju pengantin pun cantik....memang meletop...

Dilakochan said...

sweeet sgt pengantinnya!
Bajunya oh maii gojes habis!

nuruashia ♥ said...

wawhhh bestnyee...n one more thing untunglaaah ada bakal kakak ipar n diri sndiri yg yg pemes amos.. kelas gituuu youu ^__^V

nur aisya humaira said...

teringin gak nak kawin...tpi tu laa kan, tanggungjawb to be wife,mummy n sume...hoho..not ready yet...:)

Puteri Sabrina said...

Bestnya. Cantik tempat dia. ;D

Suriayati Datu Mudin said...

fatin akak bkn tengok apa yg fatin pakai je ;)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

erm....cantik giler

Cik Nursya said...

selamat pengantin baru... cunn2 seme

SweetLikeWhat said...

comel sangat fatin :)

tieha ismail said...

awwww cantik sangat-sangat!!!

ღ p!nk veLvet ღ said...

chanteqnyer die ... mcm princess :)

Aida Azryn said...

lawo la baju wedding dia. <3.<3

vampire and his lady said...

lawa giiiila... cun melecun.. kalau nak kawen jangan lupa jemput. haha

cik nur said...

hurm suka gambar yang last sekali tuh cantik :)

NurulAthirah said...

cntiknye FL...of coz pengantin pun cntk...(^_^)

Aimifiqa said...

waaa. cantekla kak FL. comel baju akak. grand gile abis pelamin,

Kc Kasedah said...

i tengok kat page maria, page shea, page u. mmg awesome kot wedding yanny :)

CIK JATT said...

mak aii! sangatla gojes segala2nya. baju pengantin lawa sangat, colour pun sweet

Atiqah Wadiah said...

rinduuu gilakkk kat FL...btw,sy pon suka tgk lina kamal pose..sharp jerk nengoknyerr...6t klu FL kawen mesti lagi toooomeyyy kan? <3

Reflisia said...

She's so beauty

fae jamal said...

lawanyaaaaaaaa...:D

Nur Misnan said...

ur son sis in law Maria ka?? congrats

insyaAllah moga panjang jodoh mereka.. amin

ChiTot ChiMot said...

cun seyy retis2 ni...
fatin ble lg..?jgn lpe jemputtt...huhuhuh

Afiqah Mohammad said...

semua dalam pic nie canteks2!!! :D

Malla Ceria Own Biznis said...

Hello Assalamu'alaikum

Salam Dari Indonesia Fatin
Nice to know you,
hope we can being a friend :)

Love this entry
Good Luck !!! ^^

faten osman said...

memang tinggal impian laa aku nak kawen cenggini :(

Syafiqah Jasmin said...

lamanya nk tunggu cik fatin update blog..hikss.:p nway comel sgt baju u fatinn..i loike..:D

faziana ARahim..... said...

so sweet..kak fatin bila pulak nak naik pelamin?heeee

fiqaliqa said...

lawa giler. gold gi tuuu :)

faziana said...

so sweetkan?kak fatin bila pulak nak naik pelamin?hehe

Syahbinar Shuib said...

waahhh... memang gojesss ye semuaa !

sya isyah said...

uih..lameeeeenyee orang tu tak hupdate!

and canteknyaaaa wedding tu..jeles!

Makwe Kintan said...

Lame tak update entry ye FL...busy ye dgn tugas doktor mu...it's ok..I Like FL...

dyra said...

best nyaa

Akim Iqbal said...

k

Ain Farahin said...

boyfriend kak maria abg FL ke??

saharinasaharudin said...

fatin simple je pegi wedding tp still cantik&gojes! :)

martikadiyana said...

wahaha.. sumpah mmg sangat cantik n hati pun tacing gak tgk momen2 u wit ur friends.. :) berbaloi gak la kan lambat2 pun :)
ekceli, i pun penah kne buat pilihan yang macam nih n guess what, i buat macam yang u buat gak.. heeeeee :)

Ct Kamila said...

omaigod..

lawa gila korang! =)

zOeY zAu YaH said...

nice wedding..fatin pun comels... =)

cindir-rela said...

owh ok..kakak in law to be u maria elena ea? heheh

i baru je compare2 kn awak dngan die, sebab i watched her video serius (for me) cam gedikkk sangat, siap ckp

kalau fatin liyana tu, malu2 je, takde la gedik2 camni..hahaha..:P

owh, baju polkadot itu lawa ok!

ABU said...

cantek..

cpahniza said...

cantek rrr baju yana...

Nazhirah Mazlan said...

:)

Rtp Farra Arisha said...

the bride is so gorgeuos in that wedding dress!! she looks very lovely..and all the bridemaids are so stunning in their own ways ;)

0nenanina Vanilla said...

cantikla baju fatin..hihi..

LittleGurl said...

kan? comel gila dress, pelamin and overall is awesome! ;D kite pon nak kawen cepat2 je rase bhahahahaha tp tula, pikir tggungjawab besar tetibe plak hmmmmm lambat lagi tape kot ;) hihihihi

Irsyad Syah said...

after this, i will see ur wedding photo on ur blog...
sis faten is soo beautiful..
so, of course mesti cpat kwennya...
hehee..

Miss A said...

asal sorg kawan kak fatin muka mcm yuna??hehehe

Anonymous said...

KAK FATIN NI ADIK AUS FIRDAUS KE?

bahiyah.nur said...

baju kurung fatin sangat comels..aww :)

nak story pasal raya satu! ehehe

naziyatul fatihah said...

gojes sangat

namaakulynn said...

next : your lovely sis n bro, then ur turn. :P

Miylo Meow said...

comelnya awak pkai baju kurung.. sweet sgt2! :)

mari la snggah my blog.. sy ada b'cerita tntg awak untuk entri t'baru dalam blog sy..

http://kuncirahsiahati.blogspot.com/2011/09/intai-blogger-terhebat-meletup.html

ubi said...

besnye kawen.

Anonymous said...

keep on updating ur blog k.slalu nmpk u kt hukm..lawa sgt :)

ain dzaya said...

greatesstt weeding..hehe

ain dzaya said...

greatesstt weeding..hehe

ain dzaya said...

greatesstt weeding..hehe

ain dzaya said...

greatesstt weeding..hehe

AHMAD AFIQ said...

tahniah pada yg dah kawen tu

echa takashimaya said...

cantik cantik cantik dan cantik.sekian!

Miss Volvo said...

fatin bila lg hehe

intanfarhana said...

How i miss ur post sangat sangat sangat!! Jangan la long silence lagi taw kak fatin :) iloveyou

intanfarhana said...

How i miss ur post sangat sangat sangat sangat!! Jangan la long silence lagi taw kak fatin :) iloveyouJangan la long silence lagi taw kak fatin :) iloveyou

Shawl's@ayucinta said...

cantiknye korang semuaaaa..

faten cepat kawenn..nnti msti ramai peminat yg tunggu kat dpn rumah kalau fatin kawen..

Anonymous said...

mmg betul la apa membe aku ckp.
ko memang pilih status nak berkawan.


*dari sumber yang sgt dipercayai*

Najiha Aqila said...

lawa bride, pengantin lagi lawa kalau berburdah

azidi said...

fatin bila pula nk kawin...nnti jmput le

MiSz fiFiEyQa said...

nanti bile FL kawen haruslah vogue2 jugak kan..bila la agaknye ye..hehe

NasZ said...

tak mampu saya untuk adakan majlis segrand begini. isk2. tapi, saya doakan dorang bahagia.

MOHD NASER.com

♥Aien Najwa♥ said...

pengantin sgt cntek..puteri2 diatas sgt gorgeous..(",)..

Arai Lekir said...

bila tengok pic org kahwin.. terase pulak nk naik pelamin..

Wahida Ghazali said...

cantiknya!!!

Silent Reader said...

Lamanya nak tunggu entry baru FL :(

she sheilla said...

fL sgt cute la...

liya alia said...

mesti ramai blogger fashionita kat sana kan. best best

suzyana naim said...

meriah ... :D

Aman Ibrahim said...

Nice~ wedding yg best~ x kisah la kalau cry pown haha..

x menyesal skip half lecture..

mia said...

hye dear,
do visit my collection..

http://glariousshawlcollecitons.blogspot.com/

thnx so muchhhh dear..
:)

Miylo Meow said...

bestnya tgk org kahwin ni.. FL pulak bila? serius, FL cantik b'baju kurung :)

FL, snggah la my blog.. ad entry sy b'kisahkan FL :)

Zharif Azis said...

meriah nyaa =)

miss inna said...

nmpk grand la wedding kwn akk FL tu..semua bridemaid tu pn cntik2 belaka...

Saiazuan said...

agak grand wedding tu :D

real kadijah. said...

cantiknye...sweet sgt.

Cik NuRuN said...

lina kamal sebijik macam yuna laaa !!
aww so adorable ^^,

Malaysian News today said...

Dear tuan, saya mengaitkan laman web anda.Saya berharap

anda tidak keberatan untuk menghubungkan saya kembali.
ini laman web sayahttp://mal

aysiannewstoday.blogspot.com/


Malysiannewstoday: Terima kasih..

Miss Koko said...

woahhh wedding die sgt awesome....

Ariena Hisham said...

Suka tengok baju colour pastel <3

Misz PhilaPhobiC HArthO said...

wohoo..grandnye hall n wedding tu....ngaa...mcm nak sgt wat weds mcm ni..hhehe..ekhem ...lambat lg tu ...=.=" hehe papepun kak FL ...u look very nice n sweet in that bju kurung..(well..sume kak FL pkai mmg nmpak cntek..hehe..sje pji agy..)

Hazatul Fitriah Harozaman (hfh) said...

kak FL nampak mcm lisa surihani dari tepi :D time gmbr yg tengah cakap tuh!

cici tembikai said...

waa semua dlam gambar mmg awesome lah . and wedding tu memang grand sungguh. hopefully boleh kahwin situ nanti =p

mukapelik said...

Fatin.. saya ada ambil satu gambar awak dalam entry nih tok masuk dalam entry saya..
Harap awak benarkan sebab saya dah copy dah!.Hehe

http://mukapeliksangat.blogspot.com/2011/11/pre-graduation-with-friends.html

A Girl Like You said...

mana nk dpt shawl cute camtu eh?