Saturday, March 12, 2011

Zoo & PVJ

Hi & Assalamualaikum =)

That day I told you guys that I went to the zoo right? So here's an entry about it. This entry contains a lot of pictures. It may take some time to be uploaded. Teehee nak buat macam mana, a picture tells a thousand words. So instead of writing thousands of words, I can just simply upload few pictures that already worth merely millions of words. Am I genius or what??


The driver & the co-driver of the day. I didn't drive my Jazz, instead we rented the MPV because its cozier & larger than my car. There were 8 of us actually. Thats why la kan. Camno la rhoman eh kalo naek jazz bolapan yo tak? Kekno nak sumbek yang lobih tu? Kek tayar abah kau? Ok #sarcasm.


The girls. 1 melilau. 1 tengah tangkap gambar ni.


 

#1 - macam monyet tapi muka merah, scary! | #2 - camel yang comel | #3 - IDK the name tapi dia boleh tangkap ikan guna mulut dia. Style gila!


We spent about 2 hours strolling here and there around the zoo. There were not so many people on that day. So it was quite lengang & aman sentosa. We enjoyed the trip despite the not so wide variety of animals. Oh since the zoo is located in the middle of the town, we then headed straight to PVJ to grab our lunch.

Makan dekat restoran apa ntah lupa nama dia sebab makanan dia so - so jer. Padan muka kau. Gambar pon aku tak hamek walaupun decorations kedai kau cantik. Itulah padahnya mempermainkan perasaan orang lapar yang baru balik dari zoo trip. Lepas makan, pegi shopping sebab macam dah lama tak shopping.




Muka serius betul masa bershopping macam tengah jawab soalan MDE pulak =')



Lepas tu lepak makan yoghurt kat Sour Sally. Sour Sally ni sangat femes & sedap. Lagi sedap dari Tutti Frutti tau. Makan dengan topping mochi umm sedapnye sedapnye! Later on, Nana came & joined us =) Nana datang dari Malaysia tau. She came with her fiancee to shop for their wedding preparation.


Lepas dah feeling ala-ala Gossip Girl sebab makan yoghurt sambil bergossip, kitorang pon pegi TRADEMARK - The indoor market. Banyak local designers yang superb. Berpeluh pon tahap superb jugak sebab punyelah banyak manusia.


Oh yeah, mind you aku drive kete manual. Last sekali aku drive manual masa 2nd year. Adalah setaon lebih. Mula-mula cuak dia bukan main. Kejap2 nak tukar gear. Stop kat traffic light takmo berbual-bual dengan co-driver sebab nak tunggu lampu hijau. Gelabah. Lepas dah dapat feel, terus belagak siap boleh cakap telefon haha. First time beb, drive kat Bandung nek kete manual. Boleh tahan la pegi dia. Sekarang ni aku nak declare yang aku dah phobia-free. Time kasih. What does not kill you makes you stronger. Strong ker? For the time being ye la LOL.


Thank you for reading this entry !

99 comments:

  1. dh nama kite ni ppmpuan kan? mmg x lepas dr segmen bergosip..heeee~..apa2 pun congrats sbb berjaya drive kete manual dgn jayanye ^^,

    ReplyDelete
  2. cantik.....waahh..dh lme x g zoo kan..:)..kak fatin,npe xle bkk ur formspring...i nk flow pun xble..hmm

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaa....seronoknya p zoo,ada abg monyet comel tak?hehehe.....btw, u are so sweet sis :)

    ReplyDelete
  4. Omjayy bestnyehh g zoo, shupin2 makan2, u reli have a good time with ur friends.
    Btw, u r soo lovely pretty wawa. :D

    ReplyDelete
  5. p zoo x heran, tp heran kat shopping n drive manual car!=_=' lama daahh tinggalkan 2 mende alah nih.
    good luck test fatin! :)

    ReplyDelete
  6. wahhh3 shopping kat ZARA! bestnye jalan2 :p

    ReplyDelete
  7. suke2.....!
    slalu ternanti2 entry bru dr kak fatin..
    plz update slalu yeeee :)
    muah!

    ReplyDelete
  8. besarnya pelican tu!
    oneday akan ke bandung gk. dgr kata shopping sana mmg heaven. huhu

    ReplyDelete
  9. dah lame x pegi zoo..hehe..akak comel..

    ReplyDelete
  10. waa! congrats kak aten :)
    shuke sangat tengok lifestyle kak aten tau.

    ReplyDelete
  11. gojes tul cik fatin ngan spek itamnyer..

    ReplyDelete
  12. waaa... muka org happy habis exam... :)gegee

    ReplyDelete
  13. da lame tak g zoo. nak g jugak la :)

    ReplyDelete
  14. FL! nape tak mesia cuti ni? bile-bile balik mesia, bgtau deh. gue kepingin bangat temu sama lor. hehe

    ReplyDelete
  15. wahh lagi sedap ari tutti frutti? kat malaysia takde ke? T_T

    ReplyDelete
  16. WAH next month saya jpj test driving manually..debar2..susa x kak fatin? sy xreti drive langsung nie

    ReplyDelete
  17. wahhh.....






    rasenye bukak je page ni..













    selalu shopping..









    bile ckp dh lme xshopping..









    cam plik pulak...










    comel je wrne kasut and handbag same:)

    ReplyDelete
  18. sweet...comei...like ur style kak teen!:)

    ReplyDelete
  19. hua hua..lepas g zoo sempat lg g shopping..takda bau² haiwan ke hehe..gurau jer..anyway cantik stle tudung fatin pakai tu..ajarla cane nk pakai..

    ReplyDelete
  20. lawo spek.. nak pinjam voleyh?:P

    ReplyDelete
  21. Fatin Liyana yg sweet..hihihi :)

    ReplyDelete
  22. pergghh!! hebat FL drive manually..i just prefer the auto..haha..btw, the sweet and nice frenship u had la dear :)

    ReplyDelete
  23. waahh..saya pun dah phobia-free dengan kereta manual.yeah :)

    ReplyDelete
  24. itu bukan bangau ke? hihi..
    FL gorgeus.. kawan2 pun sama

    ReplyDelete
  25. nk bele la monyet muke merah itu..

    ReplyDelete
  26. gosip2 yg 'halal2' je taw...hehehe

    ReplyDelete
  27. WAHHH BEST LA AKAK PANDAI DRIVE. SENANG JE NAK PLESING SANA, PLESING SINI ^^

    ReplyDelete
  28. kamo yg comel...beznyer dia berjalan sakan. da phobia-free yer. jgn ckp tepon time mandu..hehe.

    ReplyDelete
  29. kak fatin comel lahh!
    iloveyouu~
    (:

    ReplyDelete
  30. hehe.. lot of girl n women tkut bawak manual kan.. cmon2. gi praktis. jalan2 bawak kete lebih sikit.. lama2 tentu perfect.. in case la ada emergency kan. tak la gaduh sangat :)

    ReplyDelete
  31. kak fatin comel lahh!
    iloveyou~
    (:

    ReplyDelete
  32. lame da tak pi zoo..
    last tyme tadika kott..
    huu..

    ReplyDelete
  33. suke pegy zoo..i luv animal so much....
    anyway luv your style...so sweet n canteekkkk sgt

    ReplyDelete
  34. yeah..bawak manual mmg agak ngeri utk yg baru..hihi..=p

    ReplyDelete
  35. FYI,
    burung tu nama nya burung undan.
    bahasa kampung nya bernama pelicans.

    sekian.

    ReplyDelete
  36. wah drive manual kat bandung mencabar gile beb... macet bangat sana... hehehehe

    ReplyDelete
  37. tak sangke kak atin ske jgk pg zoo.hehe

    ReplyDelete
  38. salam...wow!
    bestnya shopping!

    ReplyDelete
  39. wowww jadi enggak sabar pulang ke bandung :)

    ReplyDelete
  40. joget kejap..haha...rasanya blair pun tak pergi zoo kalau melibatkan gossip girl..kih kih kih..

    cerita pasal bawak kereta, haha. tak sesak ke?? huu..

    ReplyDelete
  41. fatin....so sweet! cun!hee :)
    ZARA stuff...wah...omg!so jealous!!!haha

    ReplyDelete
  42. waahh.. bestnya! nnt bwk sy jln2 kesana jgk ya..


    http://networkedblogs.com/fk4fu

    ReplyDelete
  43. wow,beshnya p jalan2...
    besaq mana zoo dia?...
    kalau compare dgn zoo2 kat Malaysia ni, agak2 cik fatin sama besaq dgn zoo yg mana...

    rasanya nama burung tu, burung undan kot...

    :D

    ReplyDelete
  44. Cantiknya dia....ske tgk..

    ReplyDelete
  45. zoo?..w0w bestnya..pergi zoo pun u ttp cantek..

    ReplyDelete
  46. Omeynya beli ape kat Zara? share lah..

    ReplyDelete
  47. love your style fatin. the shades looks really good on you. Care to visit my little girl's lookbook blog and comment on her styles? thanks!

    www.studiodiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  48. http://juicyjunkieswardrobe.blogspot.com/

    do check out this blog, follow them and spread the words, tq :D

    ReplyDelete
  49. fatin..can i borrow ur poto..thank you..:)

    ReplyDelete
  50. kamu.. i like ur shawl style ;)
    hope boleh eh buat tutorial setiap style shawl kamu pakai.. really hope ^^

    ReplyDelete
  51. kdai sour Sally tu cantik!

    btw #3 tu nama dia bangau kot. haha :P

    ReplyDelete
  52. i think you have heard so many times, but FL kamu jgn la comel sgt ye. boleh jtuh hati tgk gmbr kmu lame2 tau. hihi

    ReplyDelete
  53. name burung tuh seabird. kat aussie ade! :D

    ReplyDelete
  54. salam fatin.. :D sama 2 student.. jgn marah yaa... pinjam 1 minit dari masa awak dan peminat awak.. barakallah fiqq

    http://www.kwiksurveys.com?s=IIJEFL_97c7d275

    ReplyDelete
  55. cute sgt! ;) wah..kak nana jmpa fatin ye..bez2,,,:)

    ReplyDelete
  56. hehe tak reti gak bawak manual. takot! (-.-')

    ReplyDelete
  57. fatin, as usual, comel sgt999999

    :)

    ReplyDelete
  58. suke tengok kak fatin punye style !! :)

    ReplyDelete
  59. kak fatin memg style laaaaa......cutee!!!

    ReplyDelete
  60. Kak chumel: nak tyer picture nom 1 tuh akak wear shawl n?cmner akak tutup lher akak tuh?akak pkai tdung pndek dalam ker?seb sy try npk leher..

    ReplyDelete
  61. sy pun tkut naek kete manual!!!waaa...

    ReplyDelete
  62. munyet muka merah tu yg suka berendam dlm kolam air panas tu kan? hehehe.. kawaiii ^^

    ReplyDelete
  63. hoh, shopping sakan. bestnye ;)

    ReplyDelete
  64. eh..yang burung tu,,itu burung undan lah..

    dia leh simpan ikan kat bawah lidah dia ^^

    ReplyDelete
  65. aritu sy ade kem salam via kak nana..
    ade x kak nana ckp??

    ReplyDelete
  66. salam kenal...
    sy ade bgtau student tentang nak g bandung next month...then dia cakap, cuba tgok blog ni...ya allah...follower rameinyeee....dah la owner bloh ni cute sgt...patut la student sy ckp u ni jadik model jugak...

    ReplyDelete
  67. hai fatin..giler best bila akak nampak handbag2 tu..orang kata kat Bandung tempat "syurga shopping" untuk org pompuan betul ker? penah g medan jer ..bandung blum lg ..teringin jugak.

    ReplyDelete
  68. canteknyaaa awak punya handbag chanel tu,nak jugakk! hihihii.. :D
    i love yg black punya,gojes!

    ReplyDelete
  69. wow, syok nya berjalannn. eheh bershopping sakan lak tuu. ehehe jelous nyaaa. ehehe.

    ReplyDelete
  70. el still phobia drive manual or auto ..ah the same :((

    ReplyDelete
  71. Dear FL, kite mintak izin amik satu pic awk..Letak kat entry kite..kalau rajin, meh lah singgah~

    Ade cerita tentang kamu~ ^__^

    http://seindahnurmalam.blogspot.com/2011/03/secret-revealed.html

    ReplyDelete
  72. comey..hehe..zara ade sale baru ke wak? :p
    scaniaz latest post...Gadis Melayu Cun Buat Skandal Di Pejabat!

    ReplyDelete
  73. fatin @ rindu nak makan kat sour sally sama2 lagik.. cepat balik malaysia.. kita lepak lagik.... <3

    ReplyDelete
  74. fcantik gak zoo ni x nak tinggal sni kerr

    ReplyDelete
  75. gambar yang pakai spel tu memang agak stylo..love it!

    ReplyDelete
  76. wahhh beg chanel kotttttttttttttt!

    ReplyDelete
  77. setelah dua mggu tiba di jatinangor , finaly kami smpai jugak di pvj hehehe..sangat cantik mall dia kan XD

    ReplyDelete
  78. syok nye jejln di Bandung.....
    tak sabar nk g nie, best baca Blog nie sekurg2nya dh tahu serba sedikit apa ada kt bandung tu. hehehehe....

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...