Saturday, February 5, 2011

Upclose with SitiNurhaliza @ Hyatt Hotel, Bandung (versi semangat kenegaraan meluap-luap)

Assalamualaikum people :)


So nak dijadikan cerita, minggu lepas (28/01/2011) aku ada dengar ura-ura sitinurhaliza datang bandung, tapi benda ni macam private so tak diwarwarkan sangat a. Aku pon tak berapa nak catch up pasal ni sebab minggu lepas emosi aku tak berapa nak stabil disebabkan aku sering tertidur secara merata-rata lantas apa yang aku dah plan untuk revise terbengkalai. Hal ini menyebabkan aku menjadi stress. Aku menjadi bertambah stress bila budak-budak ni spread the news yang 'you guys have to pay rm500 if you wanna see siti, well a bit expensive but you know its a private event.' A bit expensive? Dem.

Dude, seriously aku bukan fan siti. Lagu cindai pon aku boleh terkeliru dengan lagu noraniza idris. Semua lyric lagu siti aku re-compose (olah semula) mengikut kesedapan telinga aku mendengar dan ketajaman otak aku berpikir. Yang tak boleh blahnya tu, aku sentiasa berusaha untuk menyanyi lagu siti walaupun pada hakikatnya, lyric serta rhythm sudah terang lagu bersuluh salah tahap nak mamp. Haha!

Ah persyaitonkan semua itu. Sebagai rakyat mesia yang tinggal di luar negara, aku mempunyai sifat 'When I'm overseas, I love everything about Malaysia'. So yeah, terkilan la jugak sebab tak dapat tengok dia padahal dia dekat bandung kot.  I aint gonna pay any rm500 just to see her. No, no. Tapi entahlah dah rezeki Allah kasi, tiba-tiba miracle happened. Siryes ini adalah miracle. I dont know, sometimes miracle just pop up in my life without prior notice. This time, ayah dak apis yang bekerja di Malaysian Embassy called me. Here the conversation went :


Uncle : Hello fatin, Im in bandung right now, attending a seminar in Hyatt Hotel. 
Me : Oh really? Bukan ke Siti pon ada jugak kat situ jugak uncle?
Uncle : Yeah, uncle ada tangkap gambar dengan dia. U wanna join me?
Me : Huh? Is it possible for me to join? Its a private event kan uncle?
Uncle : Yes but if you wanna join, I can register your name under my mine.
Me : ............. *terpana & terpaku*



So yeah, I brought Farah along :) 


My outfit. Gila tak tau nak pakai baju apa. Yes, Im in love with that tapered pants. Hee I got 2 ;) Yang haritu, the color is darker than this one.


Inilah ballroom Hyatt Hotel. Kitorang masuk around 8pm camtu ;) Meja kitorang selang 1 table je dari table Siti.


There you go, the ever beautiful SitiNurhaliza! Takde bodyguard pon. We were free to go back & forth to meet Siti ;)


Hehe macam peminat setia tak? 


Makan buffet. Ada Malaysian & Indonesian food. Semua orang korporat, kitorang berdua je budak2 :')


Siti menang award apa ntah, usahawanita kot. Cant remember. Tak boleh blah, I was sitting right in front of the stage like ALL THE TIME. Siti pon perasan kot haha.



Yeah. Stalker, I know T_T


Itu angklung. We were taught how to play & make it work baby ;)


Ok. Buat muka annoying sikit.


Better. 


Dato' K friendly giler. Tanya2 pasal U & life kitorang blah blah. Sebab rakyat sesama rakyat bertemu di oversea, maka semangat kenegaraan pon tinggi. Lantas semua orang menjadi kompak & friendly.


Siti tak nak pandang dekat camera haku sebab bukan dslr kot =')


Yes! Siti pandang pon camera aku. But I had my body distorted la plak =")


 She's very beautiful in person =)


It was 11pm already and we were about to head home. 3 hours of meeting with Siti was definitely a memorable once in a lifetime experience. Thanks uncle for making this to happen. Dak apis punya family has always been kind & generous to me, esp his mom & dad. I love em! May Allah bless you.


Oh anyway, sebab aku ni jenis yang tak tau malu sikit, so aku asek ulang alik ke table Siti hehe. Lepas tu aku introduce myself, & sampaikan salam kawan2 yang tak dapat follow suma. I had a lil chat with Siti, and yup. She remembered me. Atas pentas, sebelum she started her performance, she said hi to me & Farah. Yes, the audience was like, had their eyes on us. Malu hehe. Ada wartawan RTM ni lagi tak boleh blah, dia ingat aku ni crew/assistant Siti sebab aku asek berkepit je dengan Siti =p You guys should watch her live performance sebab suara dia memang indeniable sedap tahap dewa. Bravo, siti!

On a side note, we were told by the embassy that we don't actually have to pay rm500. Someone bullshit-ed us. Kesian kawan-kawan yang lain, kalau tak boleh kitorang satu batch datang tengok Siti. and maybe boleh bawak a super hugeeeee banner.

Thank you for reading this entry !

164 comments:

Wani Wahab said...

wahhh !
dapat jumpe Ct ><
besh gilerr ^^

mrs chenta said...

omg... u r so lucky babe.. ahahhahaha dis is my 1st comment. nice blog u have =)
JOM JOIN NIE.. http://mrs-vip.blogspot.com/2011/02/contest-candid-terbaik.html

chill~

yatie's EPISODE said...

bestnye kak fatin dpt jumpe siti! jeles2.. huu ^^

aish♥ said...

wow!!
nak jgk cm2 (>_^)
weee~~

►AdamXis◄ said...

Ouwhhh...kak sitiiiii....ouwhhhh fatin liyanaaa....ouwwhhh datuk k...nk pengsan jap...kih3

adnenanz said...

wahaa.. lepas nih sis kenelah tau lirik die :D

izwanie halim said...

awesome kak yana! best lor jumpe cik siti tuh.. =_=

y u y u Z u l a i k h a said...

PERGHHHH!

INI BOLEH MEMBAWA KEPADA JELESSS!!!


DAH LAMA NAK JUMPE SITI KOTT!

nuruljannah sukhri said...

bestnye org kat malaysia ni pun pyh nk jmpa siti.mmg miracle

ADfeez said...

suka pic siti yg mula2 tu... mcm x disengajakan amik gmbr mcm tu...
hehe.. shes really beautiful! ;)
untung dato K.....

tatiana said...

shuke3 dgn datuk CT tuu...ngeeee..~ u r lucky fatin..=)

Badrul Naim said...

Weh..best la Cik Fatin Liyana dpat jumpa Dato CT...mesti u guna SimpyCT kn?

ecah said...

adik beradik eh.?muke cam same jerk..

Fatin Liyana said...

thanks!

insyaallah korang one day pon akan jumpa siti jgk ;)!

Meira said...

Congrats kak Fatin! dapat jumpa Siti! Best nya! Siap bergambar lagi! OMGEE!

~ Iera Zakaria ~ said...

best nyer dapat jumpe ct...ct mmg best!!!!

~kuyam~ said...

waaaa,kulit muka siti cantiknyaaa..flawless... @___@

Anonymous said...

i love u kak fatin liyana n siti nurhaliza!!!!

Cik Nathrah said...

thats what we called rezeki. :)

taz said...

saye sukeeee siti >.< hari tu dapat 2 tiket free konsert dia tp takde kawan nak ajak then bagi dekat ibu n ayah sebab ayah minat siti. haha

Aida fitriya said...

bestnye! :)

Dya said...

waaahhh..dapt jumpe dato' ct..bestt nyer.. XD

Cik Kyla said...

wow seriously best! ^^

little cart00n said...

siti n u sama2 cantik la sista! :)

Aisyah Syafiqah said...

best k.fatin dpt jmpa ct.
i dok M`sia pown x jmp dy r gi.
dpn tv bley la..
ahaha..

ayue! said...

jeles3..walaupun ta mnt die sgt..tp jeles gak..huhu

Azie Azra said...

wuuhuuu.bandung je.tade peluang jpe siti kat jakarta ke ?fatin yang kat bandung pun xdapat jpe juga.haih

miss aisya said...

alorhhh jeles nyer ngan kak FL..kite minta giler ngan dato CT..

neesa said...

oucchhhh.... siti...
i loikee mushh mushh

aima in luv said...

kejelesan melanda diri ini...
awk beruntung sanagt...

Azreen Zunairah said...

beah nya dapat jumpa siti...huhuhu..dah sama lawa dah kak atin dengan siti...huhuhu

efa fairuz said...

ok, sekarang sudah jeles! huwaaa!! nak jumpe DCT in person!! hmmphh!

lucky u kan FL.. btw, cantik sgt all of u mlm tu..

imnabila said...

bestnye.. org yg duk malaysia ni pon x jumpe2 lg siti..

btw, nice outfit ~ :)

farah dyana said...

wow!!besh gilew kak fatin!!
serunutnyew

syAzAnA said...

wahh. sumpah jeless. grrr

Miza Yusof said...

beestnya dapat jumpa siti. muka FL ada iras siti lah :)

Love hurt aeNnn said...

best nye dapat jumpe siti. ;))

khairiyah ibrahim said...

whoaaa..super duper jeles ngan FL!!! hihik...minat ct jugak...best3!! me loikeee ;D

nanakimie said...

wah,bestnya jumpa ct:)

mizznuryattyunxera said...

huhuhu jelesnya .. bertuahnya u dear ..
comel2 la korang .. cantik !

liyana said...

bestnye FL dpt jumpe siti live! wow! :)

al_hakim said...

kak fatin ui..bile nak p selandar lagi..ajak sy ye..=)

usha blog sy jugak..ade cerita tentang cinta,,=)

mysara said...

wah bestnyer..:)

...safella... said...

wah! best nye~
hOpe i pown ley nengOk ct scara dekat gak.
Ape2 pown,u lOOk cOmel n well dressed..
Truskan mlapOrkan pkembangn U kat sne yer~
take care!

nur syazwin said...

wow!best nyer dapat jumpa siti..my bro pon jumpa siti gak..tapi kat melaka la..3 ari 3 malam kot cite pasal siti je..--"..big fan la katekn..

ayuakira said...

sonoknye dapat jumpe ct!!!

farhaniza azman said...

yepp. dato siti mang cantik if u meet her in person..i did! kt istana budaya..n she's very la x sombong..dah penat2 pun kalau org ajak bergambar.. redha je muke beliau..huhu....

bella said...

wah..best2..siti cantik..same goes with u..:)

NynaMysarah said...

kayy fine jeles :)

nazrul ashraff said...

arghh!! gempak tuh!!

cik arnab said...

wah..la cik arnab dapat jumpa siti mesti 1 minggu duk wat enrty yg sama jer..hhi.. jumpa anna rafali pun dah excited giler..hihih.. bestnya fatin..hehe

Hasyarghh said...

COOL YOU CAN MEET HER EYE-TO-EYE :D

lianalovekhairi said...

jelesss nyer...

chaa said...

stuju ngn miza yusof.. dh mcm adek badek lak korng bdua..

snow white said...

fatin! kulit awak berminyak ke solek tebal? LOL
siti lawa!

Tak Suka Menaip said...

jeles2...nk jumpa ct jgk...wawawawa

nurulfaridah said...

bestnye..jeles.. :D

Halia Kentang @ Annpaan said...

wah..
jumpa Ct tue..

LynN LoLa~~ said...

mcm pkat2 plak,same pepel ngn CT;)
btw FL,cemane care u pakai shawl camtuh?=)

-Wani said...

wah bestnye !!!! jeles :(

marina anakcikbob said...

kene ati2 pasal fee utk register, performance, concert atau apa2 je sbb kadang2 itu pihak yg BANGANG cari duit cara kotor..

Fika Rozaidi said...

siti lawa la face to face. kak fatin pun apa kurangnya :D

Nurana said...

waa,x baeknye,camne lah ley kene tipuu baek punyee tu~ ish3

mish cokat said...

fuh fuh. jeles nihh!! untong sys dpt dkat dkat ngn ct. ;)

Anonymous said...

hi assist. siti! haha :P

Rogayah Suparman said...

datuk K encem hihi

Fatin Liyana said...

hehe ade je eh korang ni. takyah jeles2 tau. nnti one day korng jumpe la siti puas2 hehe

anyway, ada org tny, kite pakai make up tebal ke sbb kulit nmpk berminyak. malu la nak ngaku, muke kite senanye suke berminyak lepas pkai makeup.hehe kte pakai foundation je, xpakai pon powder. muke kte kalo blend dgn peluh, nnti die mcm glowing. thats y korng nmpk cmtu :)

Cik Miera Aziz said...

Fatin cantik!!!
Bestkan dapat jumpa dia. Dulu tengok konsert Siti pun tak dapat jumpa camtu :(

Nelsama Itsygo said...

atin , tp muka nmpk natural..x nmpk mcm mekap pon..betapa keciknya muka andakan?Sdgkan muka Ct tu pon dh kecik

Mya Amira said...

wah, seronok nya.. dpt ambil gambar sama!
Happy 4 u ;)

fablo_sasa said...

akak fatin tinggi memang lawa pakai tapered pants^^..boleh tanye,tinggi akak brape?

nikky said...

wow!! bestnyer,awt muke DATUK K mencuke mule2 td??

N I LIke Ur style mlm tu,SAntEk!

Betty Latif @ BL said...

eh!da tuka layout eh.

br pasan sob2

nUmara... said...

since u met Dato'K too, ade org ckp, dato' K hensem giler.. no wonder siti angaukan die.. hihi.. :p

Fatin Ana Sukiran said...

bestnye! bertuah dpt jumpe die kan! aritu ade dpt jumpe gak mase die dtg u.. hihihi sume batak giler kot. yg best sume bangsa jd gila meroyan, bkn malay je. lol.

♥cik fyza ♥ said...

waaa bez nye kak fatin~ fyza mnat sgt2 kat dato' ct~ ^^,

puan nora's blog said...

mcm adik beradik la fatin dgn ct:)

norazzah said...

mcm adik beradik la fatin dgn ct:)

ayucinta said...

WOWOWOW...FATIN BESTNYE DPT JMPA CT..WALOPUN AYU MCM FATIN X LA MNT SGT TP BLA DPT JUMPA TERUJA JUGAKK..KANKANKAN..FATINNN...

lEeviOsA said...

seyes besh !! tapi lagi besh klu dapat hang out | hav chit chat with u FL !! hoho

senydream said...

wah...beshnyer jumpe ct...:)

e.l.i.z.@ said...

eiiiii syiokkkk gileee...wpun bukan peminat setia, lagu pun nyanyi ikut suka kan, tp dpt gak jumpa siti in person. jelessssss!!!

tak psl² glamer beb! tempias siti...harus la siti leh igt uols..uols cantik!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

seriously i rasa mcm... u sama cantik dengan siti! mcm sisters :D
auwww~

Mainur Hasnah said...

saya dapat jumpa Dato Siti masa beliau tengah shopping kat pavi.. memang gorgeus kan orangnya

Shahirah Zainol said...

haha, betul. bila duk oversea mmg smgt Malaysia membuak2.

Manja (let it be my sweet name) said...

bestnyer, nk ikut juga nie

msdeiyana said...

OMG. sangat cool la fatin liyana!
and u looks so gorgeous. sebelah siti lagi tu :)

-ilyannur- said...

bestnya!!!

princess laila said...

bestnyer!!
jelles sgt...~ huhu ^_^

linda said...

bestnye,,,

fatenazira said...

omg!bestnye..
jeles ni..hehehe

Jah said...

omg! u r so lucky. okay, nak pegi jeles jaoh2. -.-

saNah said...

wahh bestnya da lama sanah ngidam nk jmpa ct ermm bila la dpt tuah mcm fatin ekk insyallah one day....http://sanahgurlz@blogspot.com

ElyaElmo said...

best nyee dpt jumpe siti..
elya dekat msia pun, belom pernah attend mana function yg ade siti...huhu

Fazira mohd fadhil said...

best gler..... mmg btuah la dpt jmpe siti. da la ssh nk jmpe siti..

CUTE_on you said...

Fatin2 hari2 kuar dengan yuna skrg dgn siti ko ni wartawan kot or artis design x pon ada la kne mengena media..hmmm aku sendiri pon x tau tak pon ko study kt situ n terjmpe siti abc defg......

fauzan mokhtar said...

lucky

Sha Amane said...

waaa.. jeles siot. btw, FL mmg b'tuah ah free2 leh jupe ct.

MAT said...

lucky you

Anonymous said...

Atin mmg orgnya baik n pandai menghargai org lain..

nurayunni said...

cantik giler ct!!

Qamarul said...

aku jumpe die dulu time darjah 4 kat restoran ape ntah.. dulu2 laaaa..

skrg aku dah darjah 19 kot.. ha3

Ili Naquiah said...

wow best nya...! and u look very lovely..






www.pretty-sugar.blogspot.com

NOOR FATIN said...

bestnya!! jeles!

eastzatul hidayah said...

kak atin...im ur junior...so jelus~~ :D

Mashhollow said...

FL!! so lucky you are to met her. such a great entertainer kan? cantik tak dia? mesti cantik giler kan.

-shima-

~Dilazul~ said...

she's so beautiful.. :)

Siti Nur Amirah said...

FL..gambar uncle yang baik hati tade ke??T_T cian uncle tu...

FadzleenEzyani said...

wow wow!! wow for FL not siti..hehe,, sy minat FL la..bila leh jumpa nie? hehe//

zool said...

First time kat sini.. wah best dpt jumpa datuk siti tu

missaanna.blogspot.com said...

i pun teringin nak tgk ct live,in person soo badly..lucky u! :(

Dawa said...

tak promote kat siti ke cara pakai tudung yg betul mcm fatin?

dr h said...

salam fatin.

wah.
saya pun tak pernah jumpa siti.
bertuahnya.
semoga murah rezeki selalu dan dipermudahkan segalanya.
exam start april kan?
when is the exact date?

LittLeMyRsHMaLLoW said...

oH !
sweettt~
=)

Mohmet said...

ape borak dgn dato k

ManJe said...

OMG.. OMG.. CT.. i like her so much.. :) teringgin sgt nk jumpe dia la...

keabadianchenta said...

wahhh bestnye..
bkn smua ley jmpe dtk siti
http://www.jamalfatani.blogspot.com.

keabadianchenta said...

wahhhh bestnye bkn smua ley dtk siti an.
http://www.jamalfatani.blogspot.com

thePrincess said...

muka da lebih kurang siti dahh. hohh cam cermin.. tapi siti lagi besarrrr sgt . hee lawa

Anonymous said...

HAHAHAH.....

Gelak aku kat statement kau, Datuk K friendly giler..yup he is one hell of a friendly old man, especially to young and pretty girls. extremely friendly.

Ainee Cumi said...

Gila jahat sapa yang menipu kena bayar RM500 tu. U pulak dah macam ANTM yang bila sowang menang tu boleh bawak sorang je kawan. Heheheheh!!

SITI SANGAT GOJESLAH, NAK GAK JUMPA DEDEPAN! U PUN I NAK SGT JUMPA DEDEPAN LEH?

yayalya said...

waaa cantiklah ct... :)

yayalya said...

waaa cantiklah ct... :)

hanani said...

waahh bestnya dapat jumpa face to face. seronok tengok pic u..

Entri Terkini: Meraikan pengantin baru. Orang lama tapi pengantin baru..

si para para said...

memang hang tuah la...hehe
lepas ni boleh la ambik part time jadi pembantu siti.hehe

ieqa said...

Arghhh warghhhh jelesnyeee! huhu bestnyeeee dapat jumpe Dato' Siti :'D

emieysandra said...

bestnyer dpt jumpe Siti!!

→k a Y s e e← said...

da lame xjumpe ct ! hik3..0rg kg saye tue..:)kuala lipis maliii....nk jmpe,j0m dtg lipis..hihihi

lizz said...

cantik bangat la adik fatin liyana ni...boleh berkenalan

Pretty Ummi said...

salam cik liyana, how may i approach u ehh?
nak invite review product, huhu. Please contact me back-iluvbag.inc@gmail.com or iluvbaginc.blogspot.com.
thanks:) kak nurul

beeha ben said...

SANGAT SUKA DGN BOTH OF U...HEEEEEEEE...

Hanie_Dew said...

cik Fatin...saya tag awak utk contest Bifa's Collezion..

best tau..bole menang baju cantik cantik..

ce tgk kat cni

http://iamascorpiongirl.blogspot.com/2011/02/bifas-collezion-2011-contest.html

myn :) said...

awesome !

ketuapenconteng said...

owh!!
sgt best!
huwaaaa......
siti!

ShyBaboon said...

woohoo..best siot meet siti in person. not a fan of her but if im studying abroad, i would have love all things about Malaysia too..

RuBiE ZaiNuDdin said...

wa..beznyer..dpt jmpe ct..~.~
minat gler kt die..ngee..;)

Zawifatul Aziah said...

hi fatin..bestnye dpt brdiri sbelah siti..lawa kan die..fatin pn lawa jgk :)

anyway nice 2 noe u.dis is my 1st tme drop komen kt page u :)

-azie suhaimi-

Leya... said...

Comeynya fatin. 1st time jergah sini.

shahjiehan said...

brani tol jmpa sini..pastu mintak amik pic..hehehe.. pakcik sebeleha tu usha pelik je..kakakn

qaqa said...

fatin i duk kat ukm nih,, selalu lepak kl pon xda jodoh nak jupe ct.. hoho
nak jugakkk!

aishah aziz said...

i suke tgk u..cantik sgt2...

ishiko said...

usahkan satu negara... kalo ddk negeri org pun, jumpe org se-negeri teros jd semangat..

niDa said...

ade kat bandung gak time tu and ktorg jupe gak siti kat mn tah area tmpt shopping mahal2 tu.. terserempak je okeh. ktorg x shopping situ.. hehehe...


tp syg ek fatin x dpt jupe U ms I dtg bandung ari tu.. tapi I teringat kt U masa kat sana.. wakakaka....

miss fazz said...

bestnyer pat jumpe siti . =)

Mak Wardah said...

Dear Fatin, Auntie happy sgt dapat masuk yr Blog. Compared to my blog makwardah hot moms stories blogspot MALUNYE... U r sweet, suka sgt auntie tengok...

GlamaDy said...

knp mukew siti dgn cik fatin nk sme?
wahhh...kembar ek??

Hazatul Fitriah Harozaman (hfh) said...

how , lucky r uuuuuuuuu !
n u so sweet <3

yaumil said...

fatin, awak pakai lipstik ape? cantik sgt warna dia.nampak natural :)

syeRAWRR bieber said...

ehh muka akk macam muka siti!

Hafzan Sarah said...

bestt wooo..nak2 pula free
bertuah la u fatin

gwa pun ada blog jugak tau

Anonymous said...

I was in Bandung the same week...and I met her at Rumah Mode (terase shopping di tempat artis2 shopping...haha)...tp dgn guard and all...demm...xdpt amek gamba pon...

Ms said...

Siti memang cantik kalo jumpe face to face. MOLEK ;)

fadhdeela said...

yess ct mmg cantekk!!! sgt comey..bestnye dpt beramah mesra ngan ct..dato k pun baikkk and friendly..pernah jumpe diaorg skali jer!

meh singgah: Pavilian..NZ Cafe..KLCC!!

Anonymous said...

kulit u ngan kulit siti sama cantik.....

hasrul hassan said...

Salam .. wahh dapat jumpa DS tu .. hebat hebat ... :)

http://hasrulhassan.blogspot.com

bila nak jumpa saya lak? ngehhh neghhhhh ngeeeeee...lalalaalala

Anonymous said...

awak sgt cantik...tiap kali sy buka laptop sure bk blog awk..haha..sje sk tgk awk..4 me natural beauty..h0pe awk berjaya dlm ape jua y d ceburi..gd luck;)

rarapuing said...

cantiknyerrrr FL ni suka tengok :))

ImaDean said...

wahhhh bestnya...
cantek la FL...
gojes bebenau DCT tu kan!!!!!

elvatyka said...

hii fatin .. nice to see u ..
I just wanna say "you two look a lot like" .

I like ur blog ..
:)

Khayrany Fadzlyny Hussin said...

hai fatin chomelllssssss, ni first time kak kai nak drop komen. nice to know u dear. keep in touch

Syeeda Sobbihi said...

wahaaa..jelesnyaa..

Faeza Suhaimi said...

panjang umur kak CT, kebetulan lagu Selawat dia playing dekat media player waktu baca entri ni, hehe

bella luna said...

wow it is a miracle!bestnye....

elvatyka said...

BEAUTIFUL ...
YOU and SITI ..
:D