Saturday, February 5, 2011

Upclose with SitiNurhaliza @ Hyatt Hotel, Bandung (versi semangat kenegaraan meluap-luap)

Assalamualaikum people :)


So nak dijadikan cerita, minggu lepas (28/01/2011) aku ada dengar ura-ura sitinurhaliza datang bandung, tapi benda ni macam private so tak diwarwarkan sangat a. Aku pon tak berapa nak catch up pasal ni sebab minggu lepas emosi aku tak berapa nak stabil disebabkan aku sering tertidur secara merata-rata lantas apa yang aku dah plan untuk revise terbengkalai. Hal ini menyebabkan aku menjadi stress. Aku menjadi bertambah stress bila budak-budak ni spread the news yang 'you guys have to pay rm500 if you wanna see siti, well a bit expensive but you know its a private event.' A bit expensive? Dem.

Dude, seriously aku bukan fan siti. Lagu cindai pon aku boleh terkeliru dengan lagu noraniza idris. Semua lyric lagu siti aku re-compose (olah semula) mengikut kesedapan telinga aku mendengar dan ketajaman otak aku berpikir. Yang tak boleh blahnya tu, aku sentiasa berusaha untuk menyanyi lagu siti walaupun pada hakikatnya, lyric serta rhythm sudah terang lagu bersuluh salah tahap nak mamp. Haha!

Ah persyaitonkan semua itu. Sebagai rakyat mesia yang tinggal di luar negara, aku mempunyai sifat 'When I'm overseas, I love everything about Malaysia'. So yeah, terkilan la jugak sebab tak dapat tengok dia padahal dia dekat bandung kot.  I aint gonna pay any rm500 just to see her. No, no. Tapi entahlah dah rezeki Allah kasi, tiba-tiba miracle happened. Siryes ini adalah miracle. I dont know, sometimes miracle just pop up in my life without prior notice. This time, ayah dak apis yang bekerja di Malaysian Embassy called me. Here the conversation went :


Uncle : Hello fatin, Im in bandung right now, attending a seminar in Hyatt Hotel. 
Me : Oh really? Bukan ke Siti pon ada jugak kat situ jugak uncle?
Uncle : Yeah, uncle ada tangkap gambar dengan dia. U wanna join me?
Me : Huh? Is it possible for me to join? Its a private event kan uncle?
Uncle : Yes but if you wanna join, I can register your name under my mine.
Me : ............. *terpana & terpaku*



So yeah, I brought Farah along :) 


My outfit. Gila tak tau nak pakai baju apa. Yes, Im in love with that tapered pants. Hee I got 2 ;) Yang haritu, the color is darker than this one.


Inilah ballroom Hyatt Hotel. Kitorang masuk around 8pm camtu ;) Meja kitorang selang 1 table je dari table Siti.


There you go, the ever beautiful SitiNurhaliza! Takde bodyguard pon. We were free to go back & forth to meet Siti ;)


Hehe macam peminat setia tak? 


Makan buffet. Ada Malaysian & Indonesian food. Semua orang korporat, kitorang berdua je budak2 :')


Siti menang award apa ntah, usahawanita kot. Cant remember. Tak boleh blah, I was sitting right in front of the stage like ALL THE TIME. Siti pon perasan kot haha.



Yeah. Stalker, I know T_T


Itu angklung. We were taught how to play & make it work baby ;)


Ok. Buat muka annoying sikit.


Better. 


Dato' K friendly giler. Tanya2 pasal U & life kitorang blah blah. Sebab rakyat sesama rakyat bertemu di oversea, maka semangat kenegaraan pon tinggi. Lantas semua orang menjadi kompak & friendly.


Siti tak nak pandang dekat camera haku sebab bukan dslr kot =')


Yes! Siti pandang pon camera aku. But I had my body distorted la plak =")


 She's very beautiful in person =)


It was 11pm already and we were about to head home. 3 hours of meeting with Siti was definitely a memorable once in a lifetime experience. Thanks uncle for making this to happen. Dak apis punya family has always been kind & generous to me, esp his mom & dad. I love em! May Allah bless you.


Oh anyway, sebab aku ni jenis yang tak tau malu sikit, so aku asek ulang alik ke table Siti hehe. Lepas tu aku introduce myself, & sampaikan salam kawan2 yang tak dapat follow suma. I had a lil chat with Siti, and yup. She remembered me. Atas pentas, sebelum she started her performance, she said hi to me & Farah. Yes, the audience was like, had their eyes on us. Malu hehe. Ada wartawan RTM ni lagi tak boleh blah, dia ingat aku ni crew/assistant Siti sebab aku asek berkepit je dengan Siti =p You guys should watch her live performance sebab suara dia memang indeniable sedap tahap dewa. Bravo, siti!

On a side note, we were told by the embassy that we don't actually have to pay rm500. Someone bullshit-ed us. Kesian kawan-kawan yang lain, kalau tak boleh kitorang satu batch datang tengok Siti. and maybe boleh bawak a super hugeeeee banner.

Thank you for reading this entry !

164 comments:

  1. wahhh !
    dapat jumpe Ct ><
    besh gilerr ^^

    ReplyDelete
  2. omg... u r so lucky babe.. ahahhahaha dis is my 1st comment. nice blog u have =)
    JOM JOIN NIE.. http://mrs-vip.blogspot.com/2011/02/contest-candid-terbaik.html

    chill~

    ReplyDelete
  3. bestnye kak fatin dpt jumpe siti! jeles2.. huu ^^

    ReplyDelete
  4. Ouwhhh...kak sitiiiii....ouwhhhh fatin liyanaaa....ouwwhhh datuk k...nk pengsan jap...kih3

    ReplyDelete
  5. wahaa.. lepas nih sis kenelah tau lirik die :D

    ReplyDelete
  6. awesome kak yana! best lor jumpe cik siti tuh.. =_=

    ReplyDelete
  7. PERGHHHH!

    INI BOLEH MEMBAWA KEPADA JELESSS!!!


    DAH LAMA NAK JUMPE SITI KOTT!

    ReplyDelete
  8. bestnye org kat malaysia ni pun pyh nk jmpa siti.mmg miracle

    ReplyDelete
  9. suka pic siti yg mula2 tu... mcm x disengajakan amik gmbr mcm tu...
    hehe.. shes really beautiful! ;)
    untung dato K.....

    ReplyDelete
  10. shuke3 dgn datuk CT tuu...ngeeee..~ u r lucky fatin..=)

    ReplyDelete
  11. Weh..best la Cik Fatin Liyana dpat jumpa Dato CT...mesti u guna SimpyCT kn?

    ReplyDelete
  12. adik beradik eh.?muke cam same jerk..

    ReplyDelete
  13. thanks!

    insyaallah korang one day pon akan jumpa siti jgk ;)!

    ReplyDelete
  14. Congrats kak Fatin! dapat jumpa Siti! Best nya! Siap bergambar lagi! OMGEE!

    ReplyDelete
  15. best nyer dapat jumpe ct...ct mmg best!!!!

    ReplyDelete
  16. waaaa,kulit muka siti cantiknyaaa..flawless... @___@

    ReplyDelete
  17. i love u kak fatin liyana n siti nurhaliza!!!!

    ReplyDelete
  18. saye sukeeee siti >.< hari tu dapat 2 tiket free konsert dia tp takde kawan nak ajak then bagi dekat ibu n ayah sebab ayah minat siti. haha

    ReplyDelete
  19. waaahhh..dapt jumpe dato' ct..bestt nyer.. XD

    ReplyDelete
  20. best k.fatin dpt jmpa ct.
    i dok M`sia pown x jmp dy r gi.
    dpn tv bley la..
    ahaha..

    ReplyDelete
  21. jeles3..walaupun ta mnt die sgt..tp jeles gak..huhu

    ReplyDelete
  22. wuuhuuu.bandung je.tade peluang jpe siti kat jakarta ke ?fatin yang kat bandung pun xdapat jpe juga.haih

    ReplyDelete
  23. alorhhh jeles nyer ngan kak FL..kite minta giler ngan dato CT..

    ReplyDelete
  24. oucchhhh.... siti...
    i loikee mushh mushh

    ReplyDelete
  25. kejelesan melanda diri ini...
    awk beruntung sanagt...

    ReplyDelete
  26. beah nya dapat jumpa siti...huhuhu..dah sama lawa dah kak atin dengan siti...huhuhu

    ReplyDelete
  27. ok, sekarang sudah jeles! huwaaa!! nak jumpe DCT in person!! hmmphh!

    lucky u kan FL.. btw, cantik sgt all of u mlm tu..

    ReplyDelete
  28. bestnye.. org yg duk malaysia ni pon x jumpe2 lg siti..

    btw, nice outfit ~ :)

    ReplyDelete
  29. wow!!besh gilew kak fatin!!
    serunutnyew

    ReplyDelete
  30. beestnya dapat jumpa siti. muka FL ada iras siti lah :)

    ReplyDelete
  31. whoaaa..super duper jeles ngan FL!!! hihik...minat ct jugak...best3!! me loikeee ;D

    ReplyDelete
  32. huhuhu jelesnya .. bertuahnya u dear ..
    comel2 la korang .. cantik !

    ReplyDelete
  33. bestnye FL dpt jumpe siti live! wow! :)

    ReplyDelete
  34. kak fatin ui..bile nak p selandar lagi..ajak sy ye..=)

    usha blog sy jugak..ade cerita tentang cinta,,=)

    ReplyDelete
  35. wah! best nye~
    hOpe i pown ley nengOk ct scara dekat gak.
    Ape2 pown,u lOOk cOmel n well dressed..
    Truskan mlapOrkan pkembangn U kat sne yer~
    take care!

    ReplyDelete
  36. wow!best nyer dapat jumpa siti..my bro pon jumpa siti gak..tapi kat melaka la..3 ari 3 malam kot cite pasal siti je..--"..big fan la katekn..

    ReplyDelete
  37. yepp. dato siti mang cantik if u meet her in person..i did! kt istana budaya..n she's very la x sombong..dah penat2 pun kalau org ajak bergambar.. redha je muke beliau..huhu....

    ReplyDelete
  38. wah..best2..siti cantik..same goes with u..:)

    ReplyDelete
  39. wah..la cik arnab dapat jumpa siti mesti 1 minggu duk wat enrty yg sama jer..hhi.. jumpa anna rafali pun dah excited giler..hihih.. bestnya fatin..hehe

    ReplyDelete
  40. COOL YOU CAN MEET HER EYE-TO-EYE :D

    ReplyDelete
  41. stuju ngn miza yusof.. dh mcm adek badek lak korng bdua..

    ReplyDelete
  42. fatin! kulit awak berminyak ke solek tebal? LOL
    siti lawa!

    ReplyDelete
  43. mcm pkat2 plak,same pepel ngn CT;)
    btw FL,cemane care u pakai shawl camtuh?=)

    ReplyDelete
  44. kene ati2 pasal fee utk register, performance, concert atau apa2 je sbb kadang2 itu pihak yg BANGANG cari duit cara kotor..

    ReplyDelete
  45. siti lawa la face to face. kak fatin pun apa kurangnya :D

    ReplyDelete
  46. waa,x baeknye,camne lah ley kene tipuu baek punyee tu~ ish3

    ReplyDelete
  47. fuh fuh. jeles nihh!! untong sys dpt dkat dkat ngn ct. ;)

    ReplyDelete
  48. hi assist. siti! haha :P

    ReplyDelete
  49. hehe ade je eh korang ni. takyah jeles2 tau. nnti one day korng jumpe la siti puas2 hehe

    anyway, ada org tny, kite pakai make up tebal ke sbb kulit nmpk berminyak. malu la nak ngaku, muke kite senanye suke berminyak lepas pkai makeup.hehe kte pakai foundation je, xpakai pon powder. muke kte kalo blend dgn peluh, nnti die mcm glowing. thats y korng nmpk cmtu :)

    ReplyDelete
  50. Fatin cantik!!!
    Bestkan dapat jumpa dia. Dulu tengok konsert Siti pun tak dapat jumpa camtu :(

    ReplyDelete
  51. atin , tp muka nmpk natural..x nmpk mcm mekap pon..betapa keciknya muka andakan?Sdgkan muka Ct tu pon dh kecik

    ReplyDelete
  52. wah, seronok nya.. dpt ambil gambar sama!
    Happy 4 u ;)

    ReplyDelete
  53. akak fatin tinggi memang lawa pakai tapered pants^^..boleh tanye,tinggi akak brape?

    ReplyDelete
  54. wow!! bestnyer,awt muke DATUK K mencuke mule2 td??

    N I LIke Ur style mlm tu,SAntEk!

    ReplyDelete
  55. since u met Dato'K too, ade org ckp, dato' K hensem giler.. no wonder siti angaukan die.. hihi.. :p

    ReplyDelete
  56. bestnye! bertuah dpt jumpe die kan! aritu ade dpt jumpe gak mase die dtg u.. hihihi sume batak giler kot. yg best sume bangsa jd gila meroyan, bkn malay je. lol.

    ReplyDelete
  57. waaa bez nye kak fatin~ fyza mnat sgt2 kat dato' ct~ ^^,

    ReplyDelete
  58. mcm adik beradik la fatin dgn ct:)

    ReplyDelete
  59. WOWOWOW...FATIN BESTNYE DPT JMPA CT..WALOPUN AYU MCM FATIN X LA MNT SGT TP BLA DPT JUMPA TERUJA JUGAKK..KANKANKAN..FATINNN...

    ReplyDelete
  60. seyes besh !! tapi lagi besh klu dapat hang out | hav chit chat with u FL !! hoho

    ReplyDelete
  61. eiiiii syiokkkk gileee...wpun bukan peminat setia, lagu pun nyanyi ikut suka kan, tp dpt gak jumpa siti in person. jelessssss!!!

    tak psl² glamer beb! tempias siti...harus la siti leh igt uols..uols cantik!

    ReplyDelete
  62. seriously i rasa mcm... u sama cantik dengan siti! mcm sisters :D
    auwww~

    ReplyDelete
  63. saya dapat jumpa Dato Siti masa beliau tengah shopping kat pavi.. memang gorgeus kan orangnya

    ReplyDelete
  64. haha, betul. bila duk oversea mmg smgt Malaysia membuak2.

    ReplyDelete
  65. OMG. sangat cool la fatin liyana!
    and u looks so gorgeous. sebelah siti lagi tu :)

    ReplyDelete
  66. omg! u r so lucky. okay, nak pegi jeles jaoh2. -.-

    ReplyDelete
  67. wahh bestnya da lama sanah ngidam nk jmpa ct ermm bila la dpt tuah mcm fatin ekk insyallah one day....http://sanahgurlz@blogspot.com

    ReplyDelete
  68. best nyee dpt jumpe siti..
    elya dekat msia pun, belom pernah attend mana function yg ade siti...huhu

    ReplyDelete
  69. best gler..... mmg btuah la dpt jmpe siti. da la ssh nk jmpe siti..

    ReplyDelete
  70. Fatin2 hari2 kuar dengan yuna skrg dgn siti ko ni wartawan kot or artis design x pon ada la kne mengena media..hmmm aku sendiri pon x tau tak pon ko study kt situ n terjmpe siti abc defg......

    ReplyDelete
  71. waaa.. jeles siot. btw, FL mmg b'tuah ah free2 leh jupe ct.

    ReplyDelete
  72. Atin mmg orgnya baik n pandai menghargai org lain..

    ReplyDelete
  73. aku jumpe die dulu time darjah 4 kat restoran ape ntah.. dulu2 laaaa..

    skrg aku dah darjah 19 kot.. ha3

    ReplyDelete
  74. wow best nya...! and u look very lovely..






    www.pretty-sugar.blogspot.com

    ReplyDelete
  75. kak atin...im ur junior...so jelus~~ :D

    ReplyDelete
  76. FL!! so lucky you are to met her. such a great entertainer kan? cantik tak dia? mesti cantik giler kan.

    -shima-

    ReplyDelete
  77. FL..gambar uncle yang baik hati tade ke??T_T cian uncle tu...

    ReplyDelete
  78. wow wow!! wow for FL not siti..hehe,, sy minat FL la..bila leh jumpa nie? hehe//

    ReplyDelete
  79. First time kat sini.. wah best dpt jumpa datuk siti tu

    ReplyDelete
  80. i pun teringin nak tgk ct live,in person soo badly..lucky u! :(

    ReplyDelete
  81. tak promote kat siti ke cara pakai tudung yg betul mcm fatin?

    ReplyDelete
  82. salam fatin.

    wah.
    saya pun tak pernah jumpa siti.
    bertuahnya.
    semoga murah rezeki selalu dan dipermudahkan segalanya.
    exam start april kan?
    when is the exact date?

    ReplyDelete
  83. OMG.. OMG.. CT.. i like her so much.. :) teringgin sgt nk jumpe dia la...

    ReplyDelete
  84. wahhh bestnye..
    bkn smua ley jmpe dtk siti
    http://www.jamalfatani.blogspot.com.

    ReplyDelete
  85. wahhhh bestnye bkn smua ley dtk siti an.
    http://www.jamalfatani.blogspot.com

    ReplyDelete
  86. muka da lebih kurang siti dahh. hohh cam cermin.. tapi siti lagi besarrrr sgt . hee lawa

    ReplyDelete
  87. HAHAHAH.....

    Gelak aku kat statement kau, Datuk K friendly giler..yup he is one hell of a friendly old man, especially to young and pretty girls. extremely friendly.

    ReplyDelete
  88. Gila jahat sapa yang menipu kena bayar RM500 tu. U pulak dah macam ANTM yang bila sowang menang tu boleh bawak sorang je kawan. Heheheheh!!

    SITI SANGAT GOJESLAH, NAK GAK JUMPA DEDEPAN! U PUN I NAK SGT JUMPA DEDEPAN LEH?

    ReplyDelete
  89. waahh bestnya dapat jumpa face to face. seronok tengok pic u..

    Entri Terkini: Meraikan pengantin baru. Orang lama tapi pengantin baru..

    ReplyDelete
  90. memang hang tuah la...hehe
    lepas ni boleh la ambik part time jadi pembantu siti.hehe

    ReplyDelete
  91. Arghhh warghhhh jelesnyeee! huhu bestnyeeee dapat jumpe Dato' Siti :'D

    ReplyDelete
  92. da lame xjumpe ct ! hik3..0rg kg saye tue..:)kuala lipis maliii....nk jmpe,j0m dtg lipis..hihihi

    ReplyDelete
  93. cantik bangat la adik fatin liyana ni...boleh berkenalan

    ReplyDelete
  94. salam cik liyana, how may i approach u ehh?
    nak invite review product, huhu. Please contact me back-iluvbag.inc@gmail.com or iluvbaginc.blogspot.com.
    thanks:) kak nurul

    ReplyDelete
  95. SANGAT SUKA DGN BOTH OF U...HEEEEEEEE...

    ReplyDelete
  96. cik Fatin...saya tag awak utk contest Bifa's Collezion..

    best tau..bole menang baju cantik cantik..

    ce tgk kat cni

    http://iamascorpiongirl.blogspot.com/2011/02/bifas-collezion-2011-contest.html

    ReplyDelete
  97. woohoo..best siot meet siti in person. not a fan of her but if im studying abroad, i would have love all things about Malaysia too..

    ReplyDelete
  98. wa..beznyer..dpt jmpe ct..~.~
    minat gler kt die..ngee..;)

    ReplyDelete
  99. hi fatin..bestnye dpt brdiri sbelah siti..lawa kan die..fatin pn lawa jgk :)

    anyway nice 2 noe u.dis is my 1st tme drop komen kt page u :)

    -azie suhaimi-

    ReplyDelete
  100. Comeynya fatin. 1st time jergah sini.

    ReplyDelete
  101. brani tol jmpa sini..pastu mintak amik pic..hehehe.. pakcik sebeleha tu usha pelik je..kakakn

    ReplyDelete
  102. fatin i duk kat ukm nih,, selalu lepak kl pon xda jodoh nak jupe ct.. hoho
    nak jugakkk!

    ReplyDelete
  103. usahkan satu negara... kalo ddk negeri org pun, jumpe org se-negeri teros jd semangat..

    ReplyDelete
  104. ade kat bandung gak time tu and ktorg jupe gak siti kat mn tah area tmpt shopping mahal2 tu.. terserempak je okeh. ktorg x shopping situ.. hehehe...


    tp syg ek fatin x dpt jupe U ms I dtg bandung ari tu.. tapi I teringat kt U masa kat sana.. wakakaka....

    ReplyDelete
  105. Dear Fatin, Auntie happy sgt dapat masuk yr Blog. Compared to my blog makwardah hot moms stories blogspot MALUNYE... U r sweet, suka sgt auntie tengok...

    ReplyDelete
  106. knp mukew siti dgn cik fatin nk sme?
    wahhh...kembar ek??

    ReplyDelete
  107. fatin, awak pakai lipstik ape? cantik sgt warna dia.nampak natural :)

    ReplyDelete
  108. I was in Bandung the same week...and I met her at Rumah Mode (terase shopping di tempat artis2 shopping...haha)...tp dgn guard and all...demm...xdpt amek gamba pon...

    ReplyDelete
  109. Siti memang cantik kalo jumpe face to face. MOLEK ;)

    ReplyDelete
  110. yess ct mmg cantekk!!! sgt comey..bestnye dpt beramah mesra ngan ct..dato k pun baikkk and friendly..pernah jumpe diaorg skali jer!

    meh singgah: Pavilian..NZ Cafe..KLCC!!

    ReplyDelete
  111. kulit u ngan kulit siti sama cantik.....

    ReplyDelete
  112. Salam .. wahh dapat jumpa DS tu .. hebat hebat ... :)

    http://hasrulhassan.blogspot.com

    bila nak jumpa saya lak? ngehhh neghhhhh ngeeeeee...lalalaalala

    ReplyDelete
  113. awak sgt cantik...tiap kali sy buka laptop sure bk blog awk..haha..sje sk tgk awk..4 me natural beauty..h0pe awk berjaya dlm ape jua y d ceburi..gd luck;)

    ReplyDelete
  114. cantiknyerrrr FL ni suka tengok :))

    ReplyDelete
  115. wahhhh bestnya...
    cantek la FL...
    gojes bebenau DCT tu kan!!!!!

    ReplyDelete
  116. hii fatin .. nice to see u ..
    I just wanna say "you two look a lot like" .

    I like ur blog ..
    :)

    ReplyDelete
  117. hai fatin chomelllssssss, ni first time kak kai nak drop komen. nice to know u dear. keep in touch

    ReplyDelete
  118. panjang umur kak CT, kebetulan lagu Selawat dia playing dekat media player waktu baca entri ni, hehe

    ReplyDelete

Do you like my entry? Comment if you have any idea to share!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...